View Full Version : Εκλαπη - ευρέθει - και τωρα ?
photomoto
16/02/2021, 18:43
Παιδια πανε χρονια που βρηκα την μηχανη μου να την πουλανε στο car.gr εγινε ελενχος στα νουμερα πλαισιου και ηταν παραποιημενα... η φαση ειναι οτι δεν φαινοντουσταν τα παλαια και κατεσχηθικε απο την αστυνομια μεχρι να γινει δικαστηριο μου ειπανε... λοιπον πανε αρκετα χρονια και μηχανη δεν εχω δει.Ουτε δηκαστιριο εχει γινει... Ξερει κανεις πως θα μπορουσα να κοινηθω για να διεκδηκισω να παρω την μηχανη μου ????
Δυστυχως αναμενεις το δικαστηριο. Ο δικαστης θα αποφανθει αν ειναι δικο σου το μηχανακι οσο γελοιο κι αν ακουγεται...
photomoto
16/02/2021, 18:57
Δυστυχως αναμενεις το δικαστηριο. Ο δικαστης θα αποφανθει αν ειναι δικο σου το μηχανακι οσο γελοιο κι αν ακουγεται...
Με καλεσανε μια φορα αλλα δεν εγινε... Η δηκογραφια ελεγε οτι με καλουνε κατα του ταδε που πουλαγε την μοτοσυκλετα απο αυτο το δηκαστηριο θα κρηθει ?
Με καλεσανε μια φορα αλλα δεν εγινε... Η δηκογραφια ελεγε οτι με καλουνε κατα του ταδε που πουλαγε την μοτοσυκλετα απο αυτο το δηκαστηριο θα κρηθει ?
Ο δικηγόρος σου τι λέει?
Να ρωτήσει τα παιδιά του moto.gr.
Να ρωτήσει τα παιδιά του moto.gr.
Το μόνο που δεν θα δει θα είναι το μηχανάκι :tooth:
photomoto
16/02/2021, 23:08
Ειχα βαλει δηκιγορο να ρωτησει και μου ειπε οτι ρωτησε την δηκαστικο και μου ειπε οτι επρεπε να μου την ειχαν δωσει εξαρχης και τωρα μου λεει να ακολοθησουμε μια διαδηκασια με αγωγη του πολιτη κ κατι τετεοια που δεν τα καταλαβαινω οταν ερθει παλι το χαρτι...αλλα τα χρονια περνανε και το μοτο σαπιζει στα κατασχεμενα:( ...
Εχει κανεις καμια ιδεα και μπορει να με βοηθησει παρακαλω?
Ειχα βαλει δηκιγορο να ρωτησει και μου ειπε οτι ρωτησε την δηκαστικο και μου ειπε οτι επρεπε να μου την ειχαν δωσει εξαρχης και τωρα μου λεει να ακολοθησουμε μια διαδηκασια με αγωγη του πολιτη κ κατι τετεοια που δεν τα καταλαβαινω οταν ερθει παλι το χαρτι...αλλα τα χρονια περνανε και το μοτο σαπιζει στα κατασχεμενα:( ...
Καλύτερη από του δικηγόρου;
Στειλε ένα πμ στον CorpseAlive
Εχει δικηγορικό γραφείο και γράφει εδώ.
telegonos
17/02/2021, 00:22
Ναι, απευθύνσου με σοβαρό τρόπο εκ μέρους σου ως πελάτης, σε σοβαρό δικηγόρο.
Μια και το είπαμε, για τι μοτοσυκλέτα μιλάμε;
photomoto
17/02/2021, 01:17
Ναι, απευθύνσου με σοβαρό τρόπο εκ μέρους σου ως πελάτης, σε σοβαρό δικηγόρο.
Μια και το είπαμε, για τι μοτοσυκλέτα μιλάμε;
r1 2008 πανε χρονια που μου το πηρανε σε κατασταση καινουριου με 10000χλμ με καινουρια αναλωσιμα
photomoto
17/02/2021, 01:19
ευχαριστω θα του στειλω
photomoto
17/02/2021, 01:20
Καλύτερη από του δικηγόρου;
Φιλε ποτε δεν ξερεις εχει κοσμο εδω που αγαπανε τις μοτοσυκλετες οσο τιποτε και πραγματικα θελουν να βοηθανε.
telegonos
17/02/2021, 02:10
r1 2008 πανε χρονια που μου το πηρανε σε κατασταση καινουριου με 10000χλμ με καινουρια αναλωσιμα
Ε δεν είναι μικρό πράγμα, αξίζει νομίζω να το κυνηγήσεις.
Αυτό που σου είπε ο πρώτος δικηγόρος, λογικά είναι ο συνήγορος του πολίτη. Είναι υπηρεσία στην οποία απευθύνεται ο πολίτης, για περιπτώσεις που υπάρχει διαφορά με τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ο συνήγορος του πολίτη, ''κυνηγάει'' εκ μέρους του πολίτη, τις υπηρεσίες που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στον πολίτη, να το λύσουν.
Συνήθως, ο συνήγορος του πολίτη, χρειάζεται ένα αριθμό πρωτοκόλου, της αίτησης που έχεις κάνει στην υπηρεσία που σου δημιουργεί πρόβλημα, για να προχωρήσει σε αυτό που αιτείσαι (την επιστροφή της μοτοσυκλέτας).
Δλδ εσύ, πρέπει να καταθέσεις μια αίτηση να σου επιστραφεί η μοτοσυκλέτα σου, στο αστυνομικό τμήμα ή όποια υπηρεσία στην κρατεί ΚΑΙ ΜΕΤΑ στον συνήγορο του πολίτη τους λες για την υπηρεσία που δεν ικανοποιεί την αίτησή σου. Και αναλαμβάνει ο συνήγορος του πολίτη από εκεί και πέρα.
Όλα αυτά τα ξέρω ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. Ούτε νομικός είμαι, ούτε μου έχει τύχει κάτι ανάλογο εμένα, ξέρω όμως άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν κάποιο μπλέξιμο με υπηρεσία του κράτους, και ο συνήγορος του πολίτη τους βοήθησε. Επειδή λοιπόν αυτά τα ξέρω ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ, εσύ θα απευθυνθείς σε δικηγόρο, να σου δώσει ακριβείς οδηγίες και κατευθύνσεις.
Αυτά και καλά ξεμπερδέματα.
Αν δεν φανει ο αριθμός πλαισίου μετά από έλεγχο που κάνουν λογικά δεν θα την πάρεις..
Μισο παιδια.
Αν καταλαβα καλα το παιδι θελει να παρει πισω την μοτο του που εκλαπη μεν αλλα τα παραποιημενα στοιχεια του πλαισιου δεν δειχνουν αν οντως...ξεκαθαρα ειναι η δικια του. Στα ματια του νομου αυτο.
Οποτε είσαι σε αναμονη της επισημης ενοχης του κλεφτη η κλεπταποδοχου οτι δεν ειναι δικιά του. Δεν μπορεις να παραλαβεις κατι που δεν εχει ξεκαθαρίσει νομικα ποιανου ειναι. Θα περιμενεις δυστυχως
μα και να παραδεχτει ο κλεφτης οτι την εκλεψε δεν αποδυκνειεται οτι ειναι δικια του
κατι μαγικα δεν κανουν εκει στα υπογεια της γαδα για να βλεπουν ξυσμενα νουμερα;
Ξυσμένα ναι, αν όμως έχει αφαιρεθει το κομμάτι του πλαισίου που έχει τον αριθμό και έχει κολληθεί άλλο με άλλο νούμερο ο
πρώτος αριθμός έχει χαθει οριστικά......
doctor_john
17/02/2021, 08:06
Χρειάζεται να ενημερωθεί απο οποιονδήποτε ξέρει ποια είναι τα άλλα τμήματα της μοτό που έχουν σειριακούς αριθμούς.
Μετά, με την άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του, να ζητήσει τους αριθμούς αυτούς η αντιπροσωπία απο το εργοστάσιο.
Μόλις έχει χαρτί της αντιπροσωπίας με τους αριθμούς αυτούς, πηγαίνει στο τμήμα που βρήκε τον αλλαγμένο σειριακό
και ζητά να ελέγξουν τους υπόλοιπους.
Είναι εύκολη διαδικασία, απλά ένα χαρτί της αντιπροσωπίας στο οποίο γράφεται ότι τους έχει στείλει η yamaha europe κ.λπ.
Χρειάζεται να ενημερωθεί απο οποιονδήποτε ξέρει ποια είναι τα άλλα τμήματα της μοτό που έχουν σειριακούς αριθμούς.
Μετά, με την άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του, να ζητήσει τους αριθμούς αυτούς η αντιπροσωπία απο το εργοστάσιο.
Μόλις έχει χαρτί της αντιπροσωπίας με τους αριθμούς αυτούς, πηγαίνει στο τμήμα που βρήκε τον αλλαγμένο σειριακό
και ζητά να ελέγξουν τους υπόλοιπους.
Είναι εύκολη διαδικασία, απλά ένα χαρτί της αντιπροσωπίας στο οποίο γράφεται ότι τους έχει στείλει η yamaha europe κ.λπ.
Αποκλείεται να μπουν σε τέτοια διαδικασία και σειριακός αριθμός θα έχει μόνο η ecu και ο κινητήρας
Πηγαινε στο τμημα και ρωτα. Αν το έκανες και σου ειπανε μεχρι το δικαστηριο τοτε μενει να αποδειξεις οτι η μηχανη ειναι οντως δικια σου. Το προβλημα ειναι οτι αν ολοι οι αριθμοι συμφωνουν με τα δικα σου δεν σε καθιστα 100% ιδιοκτητη διοτι το πλαισιο μπορει να ειναι κλεμμενο. Δεν ειναι το καταλαβαμε αλλα ουσιαδτικα έμπλεξες με την Ελληνικη νομοθεσια. Η μηχανη πρεπει να αποδωθει σε σενα και αυτο γινεται μονο απο την ασφαλεια. Εφοσον εχεις τα αποδεικτικα...
Πηγαινε στο τμημα ασφαλειας.
Κανε μια υπεύθυνη δηλωση οτι η μηχανη ειναι δικια σου και επιθυμεις ελεγχο διαπιστωσης και διασταυρωσης στοιχειων.
Κανε μια αιτηση οτι επιθυμεις την επιστροφή της σε σενα ως νομιμος κατοχος.
Παρε αριθμό πρωτοκόλλου για αυτα ωστε να επιφυλλασεσαι για καθε νομιμη χρηση.
Απο εξωδικο μέχρι εισαγγελικη παραγγελια.
Πιεσε δηλαδη απο μερους σου.
Για να γινει διασταυρωση πρεπει να οριστει πραγματογνωμονας.
doctor_john
17/02/2021, 08:33
Γιατί αποκλείεται;
είναι υποχρέωση τους σαν αντιπρόσωποι και στο αρχείο που καταχωρήθηκε η σύνθεση της μοτό είναι όλα εκεί τακτοποιημένα και περιμένουν.
Σειριακούς έχει και το abs, τα όργανα, οι αναρτήσεις, πιθανόν το κουτί που μπαίνει η φύσα στα σώματα ψεκασμού..
Γιατί αποκλείεται;
είναι υποχρέωση τους σαν αντιπρόσωποι και στο αρχείο που καταχωρήθηκε η σύνθεση της μοτό είναι όλα εκεί τακτοποιημένα και περιμένουν.
Σειριακούς έχει και το abs, τα όργανα, οι αναρτήσεις, πιθανόν το κουτί που μπαίνει η φύσα στα σώματα ψεκασμού..
Αν υπάρχει όντως τέτοια λίστα θα έπρεπε να συνοδεύει την μοτοσυκλέτα και να παραδίδεται στον αγοραστή ιδιοκτήτη. Αν την έχει μόνο το εργοστάσιο παραγωγής ίσως μπορεί να την πάρει. Δεν έχω ακούσει πάντως κάτι παρόμοιο ever
george.S
17/02/2021, 08:48
Καλημέρα
Γνωρίζω ότι τα bmw m έχουν serial number παντού
Ακόμα και στην ζώνη ασφαλείας
Πακέτο που έφαγες ρε φίλε.....
Μόνο ο αριθμός πλαισίου αλλάζει,όλα τα άλλα είναι ίδια, ακόμα κ ο αριθμός κινητήρα αναγράφεται σαν τύπος κινητήρα κ είναι ίδιος..Αν δεν φανει ο αριθμός πλαισίου δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την μηχανή του πίσω..
Από περιέργεια τη μηχανή την είχε ιδιώτης; Τί έγινε με αυτόν, συνεχίζει το κοινωνικό του έργο;
CorpseAlive
19/02/2021, 14:17
Ευχαριστώ , έχω ήδη επικοινωνήσει με τον Photomoto. Σήμερα το είδα.
oti nanai
19/02/2021, 17:35
Καλημέρα
Γνωρίζω ότι τα bmw m έχουν serial number παντού
Ακόμα και στην ζώνη ασφαλείας
Πακέτο που έφαγες ρε φίλε.....
δεν έχουν serial number αλλά κωδικό ανταλλακτικού
Γιατί αποκλείεται;
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος μάλλον... Αριθμό πλαισίου έχει μόνο το πλαίσιο σε 2 το πολύ μέρη του. Συνήθως είναι ένα ταμπελακι και το άλλο χτυπημένο πάνω του. ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος έχουν μόνο κωδικό ανταλλακτικού....
telegonos
21/02/2021, 23:39
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος μάλλον... Αριθμό πλαισίου έχει μόνο το πλαίσιο σε 2 το πολύ μέρη του. Συνήθως είναι ένα ταμπελακι και το άλλο χτυπημένο πάνω του. ΟΛΑ τα υπόλοιπα μέρη του οχήματος έχουν μόνο κωδικό ανταλλακτικού....
Για το ακριβές της τεχνικής αλήθειας. Στα νεώτερα BMW όλες οι ηλεκτρονικές μονάδες επεξεργασίας έχουν σειριακό αριθμό στην ROM τους. Αν για κάποιο λόγο π.χ. σου χαλάσει η μονάδα ελέγχου του ABS και του βάλεις μια μεταχείρω ανταλλακτική, αυτή θα έχει ΑΛΛΟ αριθμό και ΔΕΝ θα συμφωνεί με τις υπόλοιπες μονάδες.
Πρόβλημα λειτουργίας δεν θα υπάρξει, όλα θα δουλέψουν. ΑΛΛΑ όταν θα συνδεθεί το διαγνωστικό και θα προσπαθήσει να τραβήξει δεδομένα, η μονάδα με το διαφορετικό σειριακό ΔΕΝ θα συνεργάζεται.
Υπάρχει μάλιστα και επαγγελματίας στην Αθήνα, που κάνει αυτήν ακριβώς την δουλειά, του πας την μονάδα και προγραμματίζει σε αυτήν το σειριακό που θες, ώστε η μονάδα να συνεργάζεται πλήρως με τις υπόλοιπες.
Όλα αυτά, τα έχουμε δει στην πράξη, σε μηχανή πελάτη ( GS1200 )
Παιδια πανε χρονια που βρηκα την μηχανη μου να την πουλανε στο car.gr εγινε ελενχος στα νουμερα πλαισιου και ηταν παραποιημενα... η φαση ειναι οτι δεν φαινοντουσταν τα παλαια και κατεσχηθικε απο την αστυνομια μεχρι να γινει δικαστηριο μου ειπανε... λοιπον πανε αρκετα χρονια και μηχανη δεν εχω δει.Ουτε δηκαστιριο εχει γινει... Ξερει κανεις πως θα μπορουσα να κοινηθω για να διεκδηκισω να παρω την μηχανη μου ????
Καλησπέρα... Επειδή έχω περάσει τα ίδια στείλε μου p.m. όποτε θες να σου δώσω κάποιες συμβουλές.