View Full Version : Townmate Αλυσιδα
KoumarisT50
23/02/2021, 15:16
Καλησπερα φιλοι μου! :wave2:
Πρωτο ποστ στο φορουμ και θελω να μου δωσετε τα φωτα σας περι νομου κλπ.
Εχω ενα t50 ετοιμο να δεχτει μοτερ (εχω βαλει ψαλιδι ,ζαντα , γραναζιερα πλεξουδα με ολα τα ηλεκτρικα).
Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω νομιμα να δηλωσω ενα κινητηρα κινεζικης κατασκευης (lifan,dy,zongshen) κλπ
παντα στα 50 κυβικα εχοντας στο νου το 25% που δινει ο νομος , θα εχω καποιο θεμα με ψαλιδι και μετατροπη απο διαφορικο(γωνιακη) σε αλυσιδα?
Αν οχι να το ξερω για να μην μπλεξω με 50αρι (και της μετατροπες για να του δωσω το κατι τι) και να παω σε ενα 100/110 αστρα η λιφαν.
Αν ειναι δυνατον θα προτιμουσα να το κανω νομιμο μιας και ειχα πληρωσει το 07' 250 ευρω για να βγαλω την αδεια και πληρωνω μεχρι και σημερα κανονικοτατα
Ευχαριστω Πολυ!
sapila racing
23/02/2021, 15:40
Κινητήρα μπορείς να αλλάξεις αλλά ότι κινητηρα και να βάλεις εκτός του original θα μπλέξεις με τις βάσεις του μοτέρ αλλά κυρίως με το σύστημα μετάδοσης εκτός κι αν το κάνεις με γραναζια κι αλυσιδα το μηχανακι σου.
Παλι θα μπλέξεις αλλα λιγότερο.
KoumarisT50
23/02/2021, 15:44
Καθετε κουτα απο οτι ξερω , μονο τα 125 θελουν λαμακια , τα περηφερειακα που ειπα παραπανω ειναι απο daytona dv και εχει γινει ιδη η μετατροπη αυτη .Το θεμα ειναι αν μπορει να περαστει στην αδεια οτι εχω αλλο κινητηρα(μαρκα) και να ειμαι κομλπε αν με σταματησει η αστυνομια η σε περιπτωση ατυχηματος ! (Μακρια απο εμας )
Α επισης αν δεν τοο εκανα σαφης κινητηρας θα μπει lifan 50cc
Καθετε κουτα απο οτι ξερω , μονο τα 125 θελουν λαμακια , τα περηφερειακα που ειπα παραπανω ειναι απο daytona dv και εχει γινει ιδη η μετατροπη αυτη .Το θεμα ειναι αν μπορει να περαστει στην αδεια οτι εχω αλλο κινητηρα(μαρκα) και να ειμαι κομλπε αν με σταματησει η αστυνομια η σε περιπτωση ατυχηματος ! (Μακρια απο εμας )
Α επισης αν δεν τοο εκανα σαφης κινητηρας θα μπει lifan 50cc
Δεν γνωριζω αν γινεται να περαστει στην αδεια,ξερω ομως οτι κρατας την αποδειξη αγορας μοτερ απο το καταστημα που το αγορασες και απαξ και το ελεγξουν(που δεν υπαρχει περιπτωση) εισαι καλυμενος.Στην αποδειξη αγορας απο το καταστημα γραφει και τα νουμερα του κινητηρα και σφραγιδα καταστηματος.
KoumarisT50
23/02/2021, 23:55
Δεν γνωριζω αν γινεται να περαστει στην αδεια,ξερω ομως οτι κρατας την αποδειξη αγορας μοτερ απο το καταστημα που το αγορασες και απαξ και το ελεγξουν(που δεν υπαρχει περιπτωση) εισαι καλυμενος.Στην αποδειξη αγορας απο το καταστημα γραφει και τα νουμερα του κινητηρα και σφραγιδα καταστηματος.
Το ξερω οτι δεν προκειται να το κοιταξουν , δεν ασχολουνται σχεδον ποτε με τετοια πραγματα , ισος και χαζο που το σκεφτομαι καν μιας και αφου θα ειναι πειραγμενο το καταλαβαινεις ευκολα υγεια ομως .
Ειπα οτι μεγαλωσα και λεω και εγω να κανω κατι σωστα ξες "νομιμα" και να μην κανω το κλασικο crypton r 115 η lifan 110
Σε ευχαριστω για την απαντηση !
Η μόνη περίπτωση που ξέρω να "ψειρίζουν" τέτοια ζητήματα, είναι σε περιπτώσεις "χοντρού" ατυχήματος (μεγάλο κόστος για την ασφαλιστική,. Δηλαδή) όπου ψάχνουν τα πάντα προκειμένου να μην πληρώσουν....
Ρίξε μια ματιά στους κανονισμούς για αλλαγή κινητήρα. Αν θυμάμαι καλά, για να βάλεις μοτέρ που δεν είναι εργοστασιακό/εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή μπορείς υπό προϋποθέσεις, με έγκριση μηχανολόγου.
KoumarisT50
24/02/2021, 14:51
Ρίξε μια ματιά στους κανονισμούς για αλλαγή κινητήρα. Αν θυμάμαι καλά, για να βάλεις μοτέρ που δεν είναι εργοστασιακό/εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή μπορείς υπό προϋποθέσεις, με έγκριση μηχανολόγου.
Ξερεις τι κοστος εχει ο μηχανολογος , γιατι καπου ακουσα οτι και καλα ειναι το πιο μεγαλο εξοδο σε μια τετοια μετατροπη .
Ξερεις τι κοστος εχει ο μηχανολογος , γιατι καπου ακουσα οτι και καλα ειναι το πιο μεγαλο εξοδο σε μια τετοια μετατροπη .
Δεν έχω ιδέα. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον ειδικό να σου κάνει μια εκτίμηση κόστους., έστω και χονδρικά. Για κανονική μοτοσυκλέτα κι εγώ πιθανολογώ ότι είναι ακριβό αλλά επειδή τα παπιά είναι λίγο πιο lego ίσως είσαι τυχερός.
KoumarisT50
27/02/2021, 13:27
Δεν έχω ιδέα. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον ειδικό να σου κάνει μια εκτίμηση κόστους., έστω και χονδρικά. Για κανονική μοτοσυκλέτα κι εγώ πιθανολογώ ότι είναι ακριβό αλλά επειδή τα παπιά είναι λίγο πιο lego ίσως είσαι τυχερός.
Σε ευχαριστω φιλε μου, απο δευτερα θα ρωτησω !