View Full Version : Πρόταση για GPS και Χάρτες
Καλησπέρα
τοποθέτησα μία βάση για το κινητό και μέσα από το Google maps προσπαθούσα να βάλω μια διαδρομή.. με τον ήλιο δεν μπορούσα να δω τίποτε..
Λέω να πάρω ένα GPS για να το έχω για ταξίδια αλλά και παράλληλα για κίνηση μέσα στην πόλη αν απαιτηθεί.. Απλά θα ήθελα να μου δείχνει το traffic όπως ακριβώς το Google maps
Πιο GPS θα προτείνατε για χρήση σε ταξίδια με χάρτες Ελλάδας κυρίως αλλά και Ευρώπης ?
Αν το πρόβλημα είναι μόνο ο ήλιος στην οθόνη, γιατί δε φτιάχνεις απλά ένα σκίαστρο για το κινητό;
Εγώ το έχω στο to-do list μου μόλις βρω λίγο χρόνο...
Το πρόβλημα δεν είναι ο ηλιος αλλά και οι δυνατότητες navigation, έπειτα σε βροχή το κινητο δεν εξυπηρετεί.
Επίσης αμφισβητω και την σταθερότητα του κινητού τηλέφωνου... η δε βάση δε μου γεμίζει εμπιστοσύνη
425965
φοβάμαι μήπως το κινητο εκτοξευτεί ...
ψάχνοντας έπεσα πάνω σ’ αυτό το Garmin Garmin zumo 396LMT-S N
έχει κανείς εμπειρία σύγκρισης Garmin Navigation και κινητού ?
TONYBANDIT
28/02/2021, 17:56
Garmin έχω το nuvi 510 πάνω από δεκαετία με βάση της Garmin η οποία είναι ram mount αδιάβροχο χάρτες Ευρώπης city navigator Europe.Το αναβαθμιζω οπότε το χρειάζομαι . Τελευταία φορά το 2017 Σικελία που είχα πάει πάντως μου έσπασε τα νεύρα . Πολλά λάθη ο χάρτης ήμουν και leader σε ένα γκρουπ φίλων με γ.....σε στην κυριολεξία.
Πάντως από ταξιδευτές που ακούω η Garmin η tom tom.
motojojo
28/02/2021, 18:42
Το κινητό είναι η πιο φτηνή λύση. Αλλά αν παιζει και βροχή ίσως μια αδιάβροχη θήκη να έκανε δουλειά.
Πολλά τα λεφτά για συσκευή πλοήγησης αλλά ίσως να αξίζουν για μεγάλα ταξίδια. Για εντός χώρας (και ειδικά εντός πόλης) το κινητό είναι το πιο vfm.
Εγώ χρησιμοποιώ το παλιό μου κινητο στη μηχανή. Ο λόγος είναι οτι το τιμόνι έχει πολλούς κραδασμούς και φίλος μου ειπε ότι σε ενα δικό του είχε ραγίσει η οθόνη. Επίσης μπορεί να χαλάσει την κάμερα και συγκεκριμένα το μηχανισμό του φακού για το focus. Οπότε έχω στήσει ένα παλιό κινητό μόνο για πλοήγηση που δεν με ενδιαφέρει αν χαλάσει.
Το μόνο μειονεκτημα είναι ότι δεν έχει σύνδεση με ιντερνετ. Αλλά και αυτό λύνεται προσωρινα κάνοντας το "κανονικό" μου hot spot. Το trade of σε αυτη τη λύση είναι η χαμηλότερη αυτονομία της μπαταρίας.
Δουλεύω GPS, με βάση πάνω στην μηχανή. Το έχω δουλέψει και εντός Αθήνας, και σε ταξίδι στο εξωτερικό.
Με βόλεψε το sygic το οποίο το κατέβασα σαν εφαρμογή στο κινητό με την απλή έκδοση στα 30€.
Διαθέτει χάρτες έφ όρους ζωής, όλες τις χώρες της ΕΕ, κατεβάζεις οποίες χρειάζεσαι , οι άλλες είναι απλά διαθέσιμες, δεν θέλει δεδομένα, μόνο το δέκτη GPS ανοιχτό, 3 ανανεώσεις τον χρόνο, και αναβάθμιση του πακέτου με μικρό κόστος για συνθήκες κίνησης στον δρόμο, και προβολή στοιχείων στο παρ-πριζ του αυτοκινήτου αν το υποστηρίζει το κινητό σου.
Το δουλεύω με μια βάση σαν αυτή που εικονίζεται ποίο πάνω χωρίς πρίζα όμως. Αν χρειαστεί φόρτιση έχω πρίζα και καλώδιο 12v. Φυσικά έχω το νου μου και που και που ελέγχω την βίδα να είναι σφιχτά.
Όταν βρέχει έχω δεύτερη βάση αδιάβροχη, ή βάζω τον προορισμό, πετάω το κινητό στην μπαγαζιερα και ακούω μόνο τις οδηγίες στο κράνος μέσο bt.
Υπάρχουν ειδικά λαστιχακια , για αυτές τις βάσεις που κράτουν το κινητό για περισσότερη ασφάλεια.
Χρησιμοποιώ παρα πολύ gps καθημερινά λόγω δουλειάς, δεν έχω να προτείνω κάποια συσκευή ή βαση αλλά θα προτείνω ως εφαρμογή κι εγώ το sygic. Λειτουργει offline, εχει πολύ καλη ακρίβεια στις διευθύνσεις (στους αριθμους των οδων το google maps μου έχει κανει νερα), πολυ καλη εμφανιση χαρτη. Παιζουν κατα καιρους προσφορές για lifetime αδεια στα 15-20 ευρώ. Δεν με έχει απογοητεύσει εδώ και 4 χρόνια καθημερινής χρήσης.
Λέω να αγοράσω το Garmin
Το βρίσκω στην Ελλάδα στα 419 € ενώ στο Amazon σχεδόν 100 € λιγότερα ! μπορεί κάποιος γνώστης από garmin να μου πει τι ενδεχομένως μπορεί να λείπει από το Amazon μήπως κάποιος χάρτης ή κάτι άλλο
https://www.meimaris.com/garmin-zumo-396-lmt-s-with-greek-and-europe-map.html
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07BWLGGXM/ref=sr_aod_dp_ttl
426906
Εγώ πήρα κάποτε αυτό και καθάρισα
Εκτός αν κάνεις σοβαρό εντούρο και έχεις άλλες απαιτήσεις
από το ναβιγκέισον (συγνώμη για το αγγλικό δεν το χω)
Σε άλλη περίπτωση δεν αξίζει να τα σκάσεις τόσο χοντρά.
xaotikos
03/04/2021, 10:30
Λέω να αγοράσω το Garmin
Το βρίσκω στην Ελλάδα στα 419 € ενώ στο Amazon σχεδόν 100 € λιγότερα ! μπορεί κάποιος γνώστης από garmin να μου πει τι ενδεχομένως μπορεί να λείπει από το Amazon μήπως κάποιος χάρτης ή κάτι άλλο
Εχω ενα tomtom το οποίο το πήρα προίκα με την μηχανή από Αγγλία. Επειδή είναι η αγγλική έκδοση έχει σαν βάση τους χάρτες της κεντρικής Ευρώπης. Για της ανατολικης Ευρώπης πρέπει να πληρώσω έξτρα και έχουν και ημερομηνία λήξης. Δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια και στα garmin οπότε για εμένα το βασικό είναι να δεις τι χάρτες έχει.
Και εγώ κινητό χρησιμοποιώ με μια αδιάβροχη θήκη αλλά θεωρώ πως σε ταξίδι ή πιο ολοκληρωμένη λύση είναι το GPS όπου θα έχεις φτιάξει την διαδρομή που θέλεις δεν θα σε ενοχλεί τόσο ήλιος- βροχή και μπορείς να έχεις και το κινητό πάνω σου σε έκτακτη ανάγκη.
doctor_john
03/04/2021, 10:42
αν ψάξεις για tomtom free europe maps θα βρεις μερικούς που δεν χρειάζονται συνδρομή κ.λπ.
Free Garmin Maps - Europe
http://www.freizeitkarte-osm.de/garmin/en/release.html
xaotikos
03/04/2021, 17:23
Έχει βρει κανένας free για Ελλάδα που να μπαίνει σε tomtom συσκευή?
bros400pgm
03/04/2021, 20:32
Λέω να αγοράσω το Garmin
Σκέψου και την περίπτωση αδιάβροχου κινητού πχ blackview bv9000.
Το είχα, πέρασε τα πάνδεινα σε άσφαλτο και χώμα, σκόνη και βροχή, και δεν νιώθει.
Το είχα πάνω σε μια βάση ram αράχνη με το λ;στίχο της.
doctor_john
03/04/2021, 21:36
Έχει βρει κανένας free για Ελλάδα που να μπαίνει σε tomtom συσκευή?
http://free-map-gps.com/gps-map-tomtom.html
thalasinos
03/04/2021, 22:36
Τόν Νοεβριο αγορασα το GARMIN ZUMO 396 απο ekos.gr στην καλύτερη τιμη που το ειχα βρει τότε στα 332ευρω.
Αναβάθμιση εχει εφ'ορου ζωης και γινεται μεσω WI-FI η και απο υπολογιστη.
sernodas2
07/04/2021, 13:46
Βάση ram mount κ κινητό με το maps me
Σχεδίαση της διαδρομής στο pc πέρασμα στο κινητό κ ακολουθείς το στίγμα σού
Ο τρόπος εύκολος με λίγο ψάξιμο στο νετ
Καλό θα ήταν το κινητό να μην είναι σε σύνδεση με δίκτυο ώστε να μην μπερδεύεται με την θέση του από τα δεδομένα
Προσωπικά έχω ένα παλιό κινητό για να κάνει αυτή την δουλειά
Κ ένα φτηνό GPS στην τσάντα για έκτακτη ανάγκη αφού γίνεται χρήση για εκτός δρόμου κ κάποιες φορές ο δρόμος που σχεδίασα δεν υπάρχει
Ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις τους
Αρχικά εγκατέστησα στο iPhone το Sygic και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος, το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορείς να δεις τίποτα με ήλιο και είχα πάντα και το φόβο μην εκτοξευτεί το κινητό, επίσης είχα σαν backup για τυχόν βροχή μία αδιάβροχη θήκη.
Επειδή σκέφτομαι το καλοκαίρι να κάνω μερικά ταξιδάκια παρήγγειλα ήδη το Garmin από Amazon και θα σας πω εντυπώσεις μου
Ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις τους
Αρχικά εγκατέστησα στο iPhone το Sygic και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος, το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορείς να δεις τίποτα με ήλιο και είχα πάντα και το φόβο μην εκτοξευτεί το κινητό, επίσης είχα σαν backup για τυχόν βροχή μία αδιάβροχη θήκη.
Επειδή σκέφτομαι το καλοκαίρι να κάνω μερικά ταξιδάκια παρήγγειλα ήδη το Garmin από Amazon και θα σας πω εντυπώσεις μου
Τόν Νοεβριο αγορασα το GARMIN ZUMO 396 απο ekos.gr στην καλύτερη τιμη που το ειχα βρει τότε στα 332ευρω.
Αναβάθμιση εχει εφ'ορου ζωης και γινεται μεσω WI-FI η και απο υπολογιστη.
Στην Ελλάδα δεν το βρίσκεις κάτω από 419 € Και αναγκαστικά το παρήγγειλα από Amazon, αυτό που έχεις εσύ έχει και τους χάρτες της Ελλάδος;
Βάση ram mount κ κινητό με το maps me
μ αυτό είχα θέματα
πέρασα στο here φανταστικό δεν το λες
και μετά στο offline maps & navigation
που είναι το πιο καλό που βρήκα από τα τζάμπα
Και Ευρώπη που πήγα για δουλειά μια χαρά ήτανε (Ιταλία Γερμανία )
thalasinos
07/04/2021, 17:30
Στην Ελλάδα δεν το βρίσκεις κάτω από 419 € Και αναγκαστικά το παρήγγειλα από Amazon, αυτό που έχεις εσύ έχει και τους χάρτες της Ελλάδος;
Χάρτες ναι, κανονικά !
Προσωπικα για μένα με ΄βολεψε πάρα πολύ το wi-fi που διαθέτει
για την Αναβάθμιση χαρτών
Kepler Fun
07/04/2021, 18:31
Εγώ πάντως το καλοκαίρι σε ταξίδι κάνοντας GPS το κινητό παίρνω μήνυμα υπερθέρμανσης είτε είναι στη βάση ή στην ζελατίνα του tankbag και κλείνει μετά από κάνα μισάωρο οδήγησης.
Εγώ πάντως το καλοκαίρι σε ταξίδι κάνοντας GPS το κινητό παίρνω μήνυμα υπερθέρμανσης είτε είναι στη βάση ή στην ζελατίνα του tankbag και κλείνει μετά από κάνα μισάωρο οδήγησης.
Ενδιαφέρον ! κάτι που δεν είχα σκεφτεί!
mangelasakis
08/04/2021, 11:49
Φίλε μου κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις χρήματα σε ξεχωριστό gps. Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν θα χρειάζεται να είναι πάντα συνδεδεμένο με το κινητό σου για να έχεις live traffic. Οπότε το κινητό καθώς και την κατανάλωση data και μπαταρία από το κινητό δεν το γλυτώνεις και θα πρέπει να φορτίζεις 2 συσκευές παράλληλα στην μηχανή σου αν του κάνεις πολύωρη χρήση.
Επίσης πιστεύω ότι πλέον τα gps για κινητά μαζί με τις ενημερώσεις που σου δίνουν είναι πιο ενημερωμένα και θεωρώ πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα. Ειδικά το live traffic του google maps είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα και ίσως και το μοναδικό που αντικατοπτρίζει την πραγματική κίνηση και δεν σε βάζει ασκοπα να κάνεις παρακάμψεις γύρω γύρω σε τετράγωνα.
Ο άλλος λόγος είναι το επιπλέον κόστος που ουσιαστικά είναι σαν να αγοράζεις και ένα δεύτερο κινητό το οποίο έχει πολύ περιορισμένη χρήση δηλαδή μόνο αυτή του GPS. Οπότε πεταμένα χρήματα. Δώσε τα καλύτερα για να πάρεις ένα καλύτερο πιο γρήγορο και πιο μεγάλο κινητό η κάτι άλλο για την μηχανή σου και πάρε μία καλή αδιάβροχη βάση κινητού όπως την givi που σου πρότειναν παραπάνω (και εγώ την ίδια έχω) η οποία εκτός ότι είναι αδιάβροχη έχει 2 συστήματα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κύνδινος να πέσει ποτέ το κινητό σου και να σπάσει ή να το χάσεις.
Και τέλος για τον φωτισμό βγάλε την αυτόματη ρύθμιση φωτισμου της οθόνης και αυξησε τον στο full ώστε να φαίνεται καλύτερα στο φως της μέρας. Στο Android μάλιστα έχω βρει εφαρμογή και όταν ανοίγω gps αυξάνεται αυτόματα ο φωτισμός στο full. Στο IOS δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με το κινητό είναι η υπερθέρμανση του το καλοκαίρι αλλά αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο. Στην μηχανή ειδικά δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει ποτέ παρα μονο στο αυτοκίνητο 1-2 φορές. Αλλα είχε τόση πολύ ζέστη έξω που και πάλι το κινητό σου θα αντέξει περισσότερο από ότι εσύ πάνω στην μηχανή.
Διαβάζοντας αρκετά τα υπέρ και κατά κάθε πρότασης νομίζω ότι το κινητό τηλέφωνο είναι σαφέστατα πιο οικονομική λύση αλλά νομίζω ότι είναι ιδανικό για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη…
για ένα μεγαλύτερο ταξίδι μονοήμερο ή και περισσότερες ημέρες πιο σοβαρή λύση είναι το αυτόνομο GPS.
vforvendetta85
10/04/2021, 00:00
Φίλε μου κατά την γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις χρήματα σε ξεχωριστό gps. Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν θα χρειάζεται να είναι πάντα συνδεδεμένο με το κινητό σου για να έχεις live traffic. Οπότε το κινητό καθώς και την κατανάλωση data και μπαταρία από το κινητό δεν το γλυτώνεις και θα πρέπει να φορτίζεις 2 συσκευές παράλληλα στην μηχανή σου αν του κάνεις πολύωρη χρήση.
Επίσης πιστεύω ότι πλέον τα gps για κινητά μαζί με τις ενημερώσεις που σου δίνουν είναι πιο ενημερωμένα και θεωρώ πολύ καλύτερα από τα υπόλοιπα. Ειδικά το live traffic του google maps είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα και ίσως και το μοναδικό που αντικατοπτρίζει την πραγματική κίνηση και δεν σε βάζει ασκοπα να κάνεις παρακάμψεις γύρω γύρω σε τετράγωνα.
Ο άλλος λόγος είναι το επιπλέον κόστος που ουσιαστικά είναι σαν να αγοράζεις και ένα δεύτερο κινητό το οποίο έχει πολύ περιορισμένη χρήση δηλαδή μόνο αυτή του GPS. Οπότε πεταμένα χρήματα. Δώσε τα καλύτερα για να πάρεις ένα καλύτερο πιο γρήγορο και πιο μεγάλο κινητό η κάτι άλλο για την μηχανή σου και πάρε μία καλή αδιάβροχη βάση κινητού όπως την givi που σου πρότειναν παραπάνω (και εγώ την ίδια έχω) η οποία εκτός ότι είναι αδιάβροχη έχει 2 συστήματα ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κύνδινος να πέσει ποτέ το κινητό σου και να σπάσει ή να το χάσεις.
Και τέλος για τον φωτισμό βγάλε την αυτόματη ρύθμιση φωτισμου της οθόνης και αυξησε τον στο full ώστε να φαίνεται καλύτερα στο φως της μέρας. Στο Android μάλιστα έχω βρει εφαρμογή και όταν ανοίγω gps αυξάνεται αυτόματα ο φωτισμός στο full. Στο IOS δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με το κινητό είναι η υπερθέρμανση του το καλοκαίρι αλλά αυτό είναι κάτι πολύ σπάνιο. Στην μηχανή ειδικά δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει ποτέ παρα μονο στο αυτοκίνητο 1-2 φορές. Αλλα είχε τόση πολύ ζέστη έξω που και πάλι το κινητό σου θα αντέξει περισσότερο από ότι εσύ πάνω στην μηχανή.
Για αμάξι θα σου πω, για μηχανή δεν έχω εμπειρία, αλλά η πλοήγηση με GPS αυτοκινήτου είναι μακράν καλύτερο του smartphone : φωτεινότητα, κάμερες ταχύτητας, σημεία ενδιαφέροντος, άντληση δεδομένων από TripAdvisor & foursquare, δεν αργεί να φορτώσει του; χάρτες, ακαριαιο λοκαρισμα δορυφόρων.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αυτονομία (έως 1 ώρα), αλλά με ένα powerbank λύνεις το πρόβλημα σου.
Με 150-160 € έχεις ένα πολύ καλό garmin και αντέχει για πάντα.