PDA

View Full Version : Από Ερμιόνη Αργολίδας για Αθήνα

Sachry
28/02/2021, 15:28
Η διαδρομή από Αθήνα για Ερμιόνη Αργολίδας ( δίπλα από το Πόρτο Χέλι) είναι όμορφη αλλά να την κάνεις με αμάξι . Για μηχανή είναι λιγάκι επικίνδυνη θεωρώ .
Γνωρίζει κάποιος κάποια διαδρομή από Ερμιόνη Αργολίδας προς Αθήνα που να μην έχει βουνό σε πολλά σημεία ; Ήρθα μέσω βουνών και είναι ταλαιπωρία. Αν πάω μέσω Γαλατά είναι καλύτερη η διαδρομή ( είναι μόνο συν 10 χιλιόμετρα )

Leon67
28/02/2021, 15:48
Ναι, εισαι ψιλοπαραλία και γλυτώνεις μεγαλες αναβασεις-καταβασεις.

Sachry
28/02/2021, 19:42
Ναι, εισαι ψιλοπαραλία και γλυτώνεις μεγαλες αναβασεις-καταβασεις.

Δηλαδή να μην ξανά πάω ούτε από Ηλιόκαστρο ούτε από Δίδυμα;;; Έφαγα μεγάλη ταλαιπωρία και άγχος από εκεί!

teo_g7
28/02/2021, 20:12
Η άλλη εναλλακτική είναι να πας από Ναύπλιο κι από κει Εθνική. Είναι κύκλος αλλά αν σε ζορισε τόσο από την άλλη τι να πω

Sachry
28/02/2021, 21:00
Η άλλη εναλλακτική είναι να πας από Ναύπλιο κι από κει Εθνική. Είναι κύκλος αλλά αν σε ζορισε τόσο από την άλλη τι να πω

Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Παρά πολλά χιλιόμετρα και πολύ ώρα στον δρόμο. Εγώ ψάχνω εναλλακτική με ίδια ή ελάχιστα παραπάνω χιλιόμετρα , πιο εύκολη διαδρομή άρα και πιο γρήγορη

gior-gos
28/02/2021, 21:11
Μπορείς να πας στα Μέθανα κι από κει να πάρεις το φέρυ μποτ για Πειραιά.

teo_g7
28/02/2021, 21:20
Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία. Παρά πολλά χιλιόμετρα και πολύ ώρα στον δρόμο. Εγώ ψάχνω εναλλακτική με ίδια ή ελάχιστα παραπάνω χιλιόμετρα , πιο εύκολη διαδρομή άρα και πιο γρήγορη

Στο άλλο θέμα φίλε που ψάχνουν μεταφορικές!

Btw, τω καιρώ εκείνω προ covid που ανεβοκατέβαινα με το βαν Πόρτο Χέλι 2-3 φορές τη βδομάδα το είχα κάνει τρελό πιστακι ειδικά το κομμάτι που ανεβαίνει με την καινούργια άσφαλτο

Sachry
28/02/2021, 21:49

Είμαι με μηχανή και δεν θέλω να ψαχτω με καράβια. Απλά θέλω μια πιο γρήγορη και εύκολη διαδρομή. Για αυτό ρωτάω για αυτές τις 3!

kons
28/02/2021, 23:12
Δηλαδή να μην ξανά πάω ούτε από Ηλιόκαστρο ούτε από Δίδυμα;;; Έφαγα μεγάλη ταλαιπωρία και άγχος από εκεί!

Φίλε σταμάτα στο Ηλιόκαστρο για κοψίδια και καφέ ανάλογα την ώρα που θα ξεκινήσεις και μετά στη συνέχεια ξανακάνε στάση στο Κολιάκι, πάρε μια ζεστή φρατζόλα και φέτα με ντομάτα και όρμα μόλις φτάσεις στην καφετέρια με την υπέροχη θέα... ξανασταματάς για ξεκουραση..... μπορείς να κάνεις πάρα πολλές στάσεις για "ψιλό", καφέ, σάντουιτς, σουβλάκι κλπ. σε όλη την διαδρομή......

Volpad
01/03/2021, 02:14
Καρακασι το λέμε εμείς... τι Ηλιοκαστρο...

Έχω κάνει τη διαδρομή Ερμιόνη-Αθηνα και πίσω με μοτοσυκλετα 100αδες φορές. Δεν ένοιωσα πουθενά ότι είναι επικίνδυνη.
Υπάρχουν πολύ χειρότερες διαδρομές.

Το μόνο σημείο που θέλει προσοχή είναι στα δίδυμα στο κατέβασμα, έχει μια αριστερή στροφή που είναι γυαλί. Αμα πηγαίνεις πολιτισμένα όμως, ούτε που θα το καταλάβεις.

BTW στο κολιακι, η ταβέρνα με τη θέα λέγεται Αγναντι

Sachry
01/03/2021, 05:58
Άρα λέτε πως δεν αξίζει ο κύκλος από τον Γαλατά; Δεν κερδίζω κάτι;

Volpad
01/03/2021, 07:29
Οχι. Θα χάσεις κανα μισάωρο στη καλύτερη. Μπορεί και παραπάνω.

Το ποιο "επικίνδυνο" κομματι ήταν πηγαίνοντας ερμιονη, μετά τα δίδυμα που είχε 2 φουρκέτες που σε κατέβαζαν στο χωριό των διδύμων και συνεχίζει από εκεί.
Τωρα όμως έχουν φτιάξει τον καινούριο δρόμο και είναι μια χαρά.

SoR
01/03/2021, 09:01
Έχω κάνει αρκετά την διαδρομή απο Αθήνα Ερμιόνη Γαλατά Ναύπλιο και επιστροφή Αθήνα, με μηχανή...
Αν πάς απο Ναύπλιο νομίζω θα καθυστερήσεις περισσότερο. Ο δρόμος δεν ειναι ιδιαίτερα καλύτερος ή γρηγορότερος.Με τη μοτό είναι πιο απολαυστικά, με το αμάξι αλλάζουν τα δεδομένα, εκτός αμα έχεις κανα evo ή κάνα sti ή άντε κάνα 16αρι αντρικό που με μια 2α ή 3η να ενεργοποιείς το σταυροκόπημα (αμα δεν εχεις esp) και να μπαίνεις στα στροφιλίκια....

Οπότε μάλλον είναι καλύτερα να κάνεις την ίδια διαδρομή. Έτσι κ αλλιώς δεν έχει πολύ κίνηση. Δεν χάνεις και πολλα να το δοκιμάσεις μια φορά και βλέπεις...

lospsi
01/03/2021, 10:07
Αν σε κούρασε η διαδρομή, μπορείς να κάνεις περισσότερες στάσεις, να πας πιο χαλαρά και να ευχαριστηθείς τον δρόμο. Από θέμα επικινδυνότητας, νομίζω πως αν είσαι συνετός οδηγός δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

motojojo
01/03/2021, 10:38
Η μια διαδρομη ειναι κουραστική, η άλλη ειναι παραπάνω χλμ, με καράβια δεν θες να μπλέξεις....

https://www.youtube.com/watch?v=qXWs1WvOYhc

Sachry
01/03/2021, 22:43
Την ιπτάμενη θα ήθελα χαχα. Έκανα την ίδια διαδρομή χωρίς να περάσω όμως από Ηλιόκαστρο. Το μυστικό είναι οι στάσεις σίγουρα. Βασικά πήγα χωρίς να περάσω από διόδια και ίσως αυτό κουράζει περισσότερο!

Επίσης έχω το citycom που οκ είναι εργαλείο αλλά δεν το λες και μηχανή που να κάνεις ταξίδια!

Volpad
01/03/2021, 23:42
Ωραίος!!

Καρακασι είπαμε. Ηλιοκαστρο το λένε οι καρακασιωτες.

Δε σε πρόλαβα να δώσεις και κανα χαιρετισμο στους φίλους μου κάτω...

Sachry
02/03/2021, 00:08
Ωραίος!!

Καρακασι είπαμε. Ηλιοκαστρο το λένε οι καρακασιωτες.

Δε σε πρόλαβα να δώσεις και κανα χαιρετισμο στους φίλους μου κάτω...

Έτσι το έγραφε στους χάρτες του Google.....

Λες να δοκιμάσω την διαδρομή με τα διόδια την άλλη φορά ; Αξίζει;

lospsi
02/03/2021, 06:30
Με το σκουτεράκι, κατά την γνώμη μου χίλιες φορές από επαρχιακό χαλαρά να κάνεις και χάζι την διαδρομή και τα τοπία.

Volpad
02/03/2021, 07:59
Με το σκουτεράκι, κατά την γνώμη μου χίλιες φορές από επαρχιακό χαλαρά να κάνεις και χάζι την διαδρομή και τα τοπία.

Με όλα τα είδη μοτοσυκλετας είναι καλύτερα από επαρχιακό.

Και λιγότερο κουραστικο θα έλεγα.

Sachry
03/03/2021, 02:00
Κρίμα . Και έλεγα μήπως από τα διόδια μήπως γλιτώσω χρόνο και κούραση.....

lospsi
03/03/2021, 06:27
Ε, τότε πήγαινε από διόδια και δες πως θα σου φανεί. Δεν χάθηκε ο κόσμος να κάνεις μια δοκιμή. Το βαρετό το δικό μου μπορεί να είναι το ξεκούραστο το δικό σου.

GogosLux
03/03/2021, 11:52
Μην ξεχάσεις να γραψεις και ενα ταξιδιωτικό :a014:

panavour
03/03/2021, 12:29
αμα για 160 χλμ με citicom που ειναι και 300 κυβικα ,εχεις θεμα,το επομενο σταδιο,ειναι το αυτοκινητο,βαζεις και μουσικουλα,καλοριφερακι,γκομενουλα (οχι γυναικα):lol::lol: και εισαι κυριος.

Panos76
03/03/2021, 14:55
Συγγνώμη το πιο ξεκούραστο και χιλιομετρικά σύντομο δεν είναι μέσω Πόρου ή τα θυμάμαι λάθος; Δεν ξέρω τι ισχύει και με τα καράβια πλέον.