PDA

View Full Version : 98-100 decibel στο 60% του στροφομέτρου είναι πολλά;

Gregory
22/03/2021, 03:26
Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να βάλω aftermarket εξάτμιση στο εργαλείο αλλά δεν ξέρω αν ο ήχος είναι υπερβολικά δυνατός. Γενικά τα 98-100db είναι υπερβολή ή σχετικά φυσιολογικό επίπεδο;

nikonian
22/03/2021, 08:02
Υπάρχουν συναγερμοί , προορισμένοι να ξυπνάνε τη γειτονιά, που διαφημίζουν ότι βγάζουν 110db. Βγάζουν λιγότερο φυσικά.

Μια εξάτμιση που υπόσχεται 98-100db, μάλλον θα βγάζει περισσότερα.
Τώρα αν ένα μηχανάκι περνά με μισό γκάζι και βγάζει τον ίδιο θόρυβο με έναν συναγερμό...

doctor_john
22/03/2021, 08:27
Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να βάλω aftermarket εξάτμιση στο εργαλείο αλλά δεν ξέρω αν ο ήχος είναι υπερβολικά δυνατός. Γενικά τα 98-100db είναι υπερβολή ή σχετικά φυσιολογικό επίπεδο;

αναλογα πως διαχειρίζεσαι το σύνολο της εξατμισης και της εισόδου του αέρα στο φιλτροκούτι.

Σε γενικές γραμμές δεν δημιουργούν πρόβλημα.

kordix
22/03/2021, 08:46

Τι είναι το εργαλείο?

katsar
22/03/2021, 09:21
Για τις δικές μου το εργοστασιο δίνει περίπου τα ίδια db,περίπου 100,νομίζω έλεγε 98-101.Συναγερμοί χτυπάνε στα στενά,φυσιολογικό επίπεδο θορύβου δεν το λες σίγουρα.
Από την άλλη με χαλαρό γκάζι δεν ενοχλεί ιδιαίτερα.
Σε μία μοτοβόλτα βέβαια με έβαλαν τελευταίο γιατί
..ενοχλούσα τους πίσω :confused: .

Gregory
22/03/2021, 10:26
αναλογα πως διαχειρίζεσαι το σύνολο της εξατμισης και της εισόδου του αέρα στο φιλτροκούτι.

Σε γενικές γραμμές δεν δημιουργούν πρόβλημα.

Slip-on θα βάλω όχι φουλ σύστημα με λαιμούς κλπ. Υποτίθεται ότι με τα Slip-ons απλά αλλάζεις το τελικό και αυτό ήταν, δεν ασχολείσαι καθόλου με ηλεκτρονικά, γι αυτό τα λένε και slip-on, οι εταιρίες τουλάχιστον αυτό διαφημίζουν. Τώρα δεν έχω την τεχνική γνώση να κάνω τέτοιες δουλειές μόνος μου, άσε που θα κοστίσει επιπλέον για ότι ηλεκτρονικά θα πρέπει να αγοράσω. Οπότε θα πρέπει να αρκεστώ σε αυτά που ισχυρίζεται η εταιρία. Η εξάτμιση υποτίθεται είναι ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο της μοτοσικλέτας.

Gregory
22/03/2021, 10:27
Τι είναι το εργαλείο?

Versys X-300.

Gregory
22/03/2021, 10:32
Υπάρχουν συναγερμοί , προορισμένοι να ξυπνάνε τη γειτονιά, που διαφημίζουν ότι βγάζουν 110db. Βγάζουν λιγότερο φυσικά.

Μια εξάτμιση που υπόσχεται 98-100db, μάλλον θα βγάζει περισσότερα.
Τώρα αν ένα μηχανάκι περνά με μισό γκάζι και βγάζει τον ίδιο θόρυβο με έναν συναγερμό...

Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό... Αλλά υπόψιν 100db με 110db σαν ένταση ήχου στο αυτί είναι πάνω από το διπλάσιο.

Gregory
22/03/2021, 10:34
Για τις δικές μου το εργοστασιο δίνει περίπου τα ίδια db,περίπου 100,νομίζω έλεγε 98-101.Συναγερμοί χτυπάνε στα στενά,φυσιολογικό επίπεδο θορύβου δεν το λες σίγουρα.
Από την άλλη με χαλαρό γκάζι δεν ενοχλεί ιδιαίτερα.
Σε μία μοτοβόλτα βέβαια με έβαλαν τελευταίο γιατί
..ενοχλούσα τους πίσω :confused: .

Με 96-98db λες να είναι πιο καλά ή να ενοχλεί και πάλι;

panavour
22/03/2021, 10:48
Μην το πολυψυριζεις,οτιδηποτε ειναι πανω απο αυτο που αναγραφεται στην αδεια της μοτο σου ειναι παρανομο.Μην ρωτας λοιπον τα αυτια μας δεν εχουν ντεσιμπελομετρο.

doctor_john
22/03/2021, 11:26
Με 96-98db λες να είναι πιο καλά ή να ενοχλεί και πάλι;

αν δίνει <90db στα 2m στο ρελαντί δεν υπαρχει πρόβλημα να ενοχλείς. Παραπανω θα σε ενοχλεί και εσένα.
Παρε αυτή που σου αρεσει και γραφει ότι είναι για το μοντέλο σου και αν σου φανεί δυνατή, υπαρχουν 2 είδη db killer που ρυθμίζονται
με υπομονή κ.λπ.

Για οποιαδήποτε αλλαγή να είναι ενήμερος ο μηχανικός σου, αλλαζουν συνθήκες που δεν τις παρατηρούμε οι απλοί χρηστες.

Gregory
22/03/2021, 12:38
αν δίνει <90db στα 2m στο ρελαντί δεν υπαρχει πρόβλημα να ενοχλείς. Παραπανω θα σε ενοχλεί και εσένα.
Παρε αυτή που σου αρεσει και γραφει ότι είναι για το μοντέλο σου και αν σου φανεί δυνατή, υπαρχουν 2 είδη db killer που ρυθμίζονται
με υπομονή κ.λπ.

Για οποιαδήποτε αλλαγή να είναι ενήμερος ο μηχανικός σου, αλλαζουν συνθήκες που δεν τις παρατηρούμε οι απλοί χρηστες.

https://delkevic.co.uk/silencer-kits/Kawasaki/Versys-X%20300/2020/kawasaki-versys-300x-2017-2020-450mm-oval-carbon-bsau-silencer-exhaust-kit.html

Άποψη για την εμφάνιση; σκεφτόμουν να πάρω την πιο κοντή που κατ εμέ είναι και πιο όμορφη, αλλά αν είναι να γλιτώσω 2db λέω να προτιμήσω αυτήν. Επίσης απ ότι βλέπω δεν υπάρχει Ελλάδα, και μάλλον δεν επιτρέπεται εκτός Μεγάλης Βρετανίας, αλλά δε νομίζω να καταλάβει κανείς την διαφορά... Όπως και να χει λέω να το ρισκάρω από το να δώσω 600 ευρώ για Akrapovic :D

doctor_john
22/03/2021, 12:54
Δεν έχεις πρόβλημa με aυτήν, είνaι κλειστή όπως φaινετaι.

aισθητικa τι νa σου πώ, Delkevic.. :D πιο κοντή θεωρώ ότι θa έχει λιγότερη ποιότητa στον ήχο.

Υπaρχουν κaι aλλες ετaιρίες, LeoVinche, GPR, Remus, Mivv, Bos, δεν υπaρχει λόγος νa πληρώσεις akrapovic

Gregory
22/03/2021, 13:01

aισθητικa τι νa σου πώ, Delkevic.. :D πιο κοντή θεωρώ ότι θa έχει λιγότερη ποιότητa στον ήχο.

Υπaρχουν κaι aλλες ετaιρίες, LeoVinche, GPR, Remus, Mivv, Bos, δεν υπaρχει λόγος νa πληρώσεις akrapovic

Όλες όμως είναι πανάκριβες. Ελλάδα ως ώρας δεν έχω δει κάτι κάτω από 400 ευρώ... Έχεις καμια ιδέα;

sapila racing
22/03/2021, 13:18
https://delkevic.co.uk/silencer-kits/Kawasaki/Versys-X%20300/2020/kawasaki-versys-300x-2017-2020-450mm-oval-carbon-bsau-silencer-exhaust-kit.html

Άποψη για την εμφάνιση; σκεφτόμουν να πάρω την πιο κοντή που κατ εμέ είναι και πιο όμορφη, αλλά αν είναι να γλιτώσω 2db λέω να προτιμήσω αυτήν. Επίσης απ ότι βλέπω δεν υπάρχει Ελλάδα, και μάλλον δεν επιτρέπεται εκτός Μεγάλης Βρετανίας, αλλά δε νομίζω να καταλάβει κανείς την διαφορά... Όπως και να χει λέω να το ρισκάρω από το να δώσω 600 ευρώ για Akrapovic :D

Μια χαρά είναι κι έχω ακούσει καλά σχόλια γενικώς.
Να εχεις όμως υπ οψιν οτι θα περάσει απο τελωνείο λόγω του Brexit και μπορεί στο τέλος να σου βγει σχεδόν όσο μια πιο ακριβη εξάτμισης οπως πχ leo Vince.

Gregory
22/03/2021, 13:25
Μια χαρά είναι κι έχω ακούσει καλά σχόλια γενικώς.
Να εχεις όμως υπ οψιν οτι θα περάσει απο τελωνείο λόγω του Brexit και μπορεί στο τέλος να σου βγει σχεδόν όσο μια πιο ακριβη εξάτμισης οπως πχ leo Vince.

Το έχω σκεφτει, αλλά για 200 που κάνει μαζί με μεταφορικά δεν θα βγει τρελό το ποσό...

doctor_john
22/03/2021, 14:11
Γυρω στα 300.
αν ρωτήσεις για χειροποίητη στα καλα μαγαζια εντός ελλαδας θα σε καλύψουν εύκολα με αυτό το ποσό.

nikonian
22/03/2021, 17:19
Αυτή τη στιγμή το τελωνείο από Αγγλία είναι απρόβλεπτο:
Αγόρασα 4/1/21 ρολόι αξίας 140 ευρώ και μου ζήτησαν 150 συνολικά για τελωνεία κλπ.
Λίγες μέρες μετά, φίλος πήρε α, από το ίδιο κατάστημα ΔΥΟ παρόμοια ρολόγια και πλήρωσε τελωνείο 25 ευρώ.

Gregory
25/03/2021, 02:08
Αυτή τη στιγμή το τελωνείο από Αγγλία είναι απρόβλεπτο:
Αγόρασα 4/1/21 ρολόι αξίας 140 ευρώ και μου ζήτησαν 150 συνολικά για τελωνεία κλπ.
Λίγες μέρες μετά, φίλος πήρε α, από το ίδιο κατάστημα ΔΥΟ παρόμοια ρολόγια και πλήρωσε τελωνείο 25 ευρώ.

Τελικά έκανα την καρδιά μου πέτρα και αποφάσισα να δώσω 100€ επιπλέον για G.P.R. Και πιο "αξιόλογη" μάρκα, και προϊόν από Ευρωπαϊκή Ένωση. Η G.P.R διαφημίζει τα homologated μοντέλα της για προδιαγραφές δρόμου, πιστοποίηση euro 4 κλπ. Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην τραβάμε τα βυζιά μας με την Delkevic όταν έρθει η ώρα να περάσουμε ΚΤΕΟ. :lol:

Gregory
25/03/2021, 02:11

Τελικά τα κατάφερες, ψήθηκα για G.P.R

doctor_john
25/03/2021, 07:40
:) Με 'γειές!

Ο στόχος μου ήταν να έχεις υπόψιν τι έχεις διαθέσιμα με το ποσό που θα διέθετες σε σχέση με τον χρόνο παράδοσης, ε και να μην κρύβομαι
αν ήθελες να απέφευγες σχεδιαστικά την ακραποβιτς που έχει καταντήσει πολύ διαδεδομένη και την βλέπεις παντού..

αν δεις την δική μου ανάγκη για το σύνολο της εξάτμισης, με οδηγεί σε πολύ πιο ακριβή λύση που θα είναι μόνιμα "υπόλογη" στην νομοθεσία.
Κοντά στα 1200ε τυπικά, αν τα καταφέρω θα κοστίσουν 300ε μόνο οι εξαγωγές και κανά 200ε το τελικό.

Να ανεβάσεις φωτό να χαζέψουμε αν δεν βαριέσαι ;)

ΓιώργοςΤΤ
25/03/2021, 12:29
Οι raceguns και racetech, αν δεν είναι ανώτερες, είναι τουλάχιστον ισάξιες με τις διάφορες φασονατζιδικες κατασκευές. Αλλά φυσικά ο Έλληνας προτιμάει να δώσει τα λεφτά του στον Ιταλό για το made in Italy....

Από την στιγμή που πας σε low budget επιλογή δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην αγοράσεις από τους εγχώριους εξατμισαδες.