PDA

View Full Version : 3M carbon vinyl σε κράνος.

mangelasakis
01/04/2021, 16:29
Γειά σας παιδιά.

Έχω ένα agv k3 μαύρο εδω και 3 χρόνια. Δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει και είναι σε άριστη κατάσταση αλλά το βαρέθηκα λιγο τόσο μαύρο που είναι και μιας και μου περίσεψε υλικό από ένα άλλο project σκέφτομαι να το ντύσω εξωτερικά με 3M carbon Vinyl.
Λογικά δεν θα έχει κάποιο θέμα ασφαλείας απλά είπα να σας ρωτήσω και εσάς μήπως μου διαφεύγει τίποτα.

basilis_k6
01/04/2021, 16:41
κανένα θεμα

dimnast
01/04/2021, 16:42
Καλησπέρα φίλε μου. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως θα πρέπει να είναι ειδικό το αυτοκόλλητο καθώς μπορεί το υλικό της κόλλας να αλληλεπιδράσει με το πλαστικό κέλυφος του κράνους.

McGyver
01/04/2021, 16:48
κανένα θεμα

+745

basilis_k6
01/04/2021, 17:04
Καλησπέρα φίλε μου. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως θα πρέπει να είναι ειδικό το αυτοκόλλητο καθώς μπορεί το υλικό της κόλλας να αλληλεπιδράσει με το πλαστικό κέλυφος του κράνους.

αν ειναι ματ το κράνος και έχει φθορές και η κόλλα εισχωρήσει κάτω απο την βαφη υπάρχει μια πολύ μικρη πιθανότητα να αλλειωθεί η συσταση του πλαστικου. μιλάμε για πολύ πολύ μικρη πιθανότητα και μάλλον περισσότερο καλό θα κάνει που αντι να μπαινει νερό και ήλιος θα μπεί ελάχιστη κόλλα, αν μπει κιόλας. το βερνίκι στα γιαλυστερα ειναι πολύ σκληρο και δεν παθαίνει τίποτα για μερικά χρόνια. εφοσον ειναι ήδη παλιο δεν θα το κρατήσει αρκετά ωστε η κόλλα να κάψει το βερνικι και η 3m δεν βάζει φθηνή κακή κόλλα. Δεν ειναι λάθος αυτο που λες αλλα ειναι πολύ πολύ απίθανο να συμβει.

mangelasakis
01/04/2021, 17:48
Οκ παιδιά σας ευχαριστώ. Δεν εχει χτυπήματα το κράνος μόνο 2-3 μικρές γρατζουνιές απο την μπαγκαζιέρα που το μπαινωβγάζω χωρίς να έχει ξεφτύσει το χρώμα που καλά καλά δεν φαίνονται οπότε δεν έχει θέμα με την κόλλα από το vinyl. Για να του κάνω σχεδιάκια να γίνει λίγο πιο όμορφο το σκέφτομαι γιατί μέσα στην μαυρίλα το βαρέθηκα.

doctor_john
02/04/2021, 09:51
Έχεις τύπου καρμπον σε χρώμα; Το μόνο "μείον" σε αυτό το υλικό είναι ότι καθαρίζεται δύσκολα λόγο του ανάγλυφου.
Υπάρχουν αυτοκόλλητα βινυλίου, υδροβαφής και τα διάφορα χρώματα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα, το τύπου καρμπον είναι το βαρύτερο αν δεν κανω λαθος.
Σε πλήρη κάλυψη, κοντα στα 40-50γρ όταν τα υπόλοιπα είναι κοντα στα 25γρ.

GogosLux
02/04/2021, 10:47
Απο πείρα σε καμπίλες επιφάνειες ντεπόζιτο / οροφή / προφυλακτήρα / κλπ, οχι σε κράνος, σου προτείνω να παρεις την Avery Dennison μιας και ειναι πολυ πιο ευπλαστη και ισως βοηθήσει στις καμπύλες (αν και καποιες φορες δυσκολεύει η μεγαλη αντίδραση στην ζέστη).

Προσωπικά την καλυτερη σχέση ελαστικότητας και ευκολίας την εχω βρει στην Oracal, οι άλλες 2 με δυσκόλεψαν για τους ακριβώς αντίθετους λόγους.

Εχε υπόψη σου οτι αν εχει σχέδιο οπως το carbon ή ειναι μεταλλικό, με το "τράβηγμα" υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί το χρώμα/σχέδιο.

Βοηθάει η ταινία κοπής της 3Μ για να αποφύγεις κοπίδι σε καποιες περιπτώσεις.

Μια συμβουλή, στις καμπύλες επιφάνειες ΠΑΝΤΑ θα σου μαζέψει περίσεμα στο τέλος της εφαρμογής ΟΠΟΤΕ ξεκίνα την εφαρμογή απο το σημείο που σε ενδιαφέρει (πχ εμπρος μερος) και κατέληξε εκεί που μπορείς να το κρύψεις.

Bowleno
02/04/2021, 11:04
Όσοι του προτείνετε να πάρει τα....ο άνθρωπος είπε ότι του περίσσεψαν αυτά που λέει και σκέφτεται να τα βάλει στο κράνος. Και αν κάνει να τα βάλει.
Δεν ρώτησε τι να πάρει....

GogosLux
02/04/2021, 11:16
Όσοι του προτείνετε να πάρει τα....ο άνθρωπος είπε ότι του περίσσεψαν αυτά που λέει και σκέφτεται να τα βάλει στο κράνος. Και αν κάνει να τα βάλει.
Δεν ρώτησε τι να πάρει....

Καλα μην κανεις έτσι Παρασκευιατικα :p :lol: :lol: :lol:

Bowleno
02/04/2021, 12:05
Καλα μην κανεις έτσι Παρασκευιατικα :p :lol: :lol: :lol:

Ε μαααα θα τον κάνετε να πάρει... Κράνος λέμε:lol:

doctor_john
02/04/2021, 12:31
αυτα να τα πεις σε αυτούς που απαντάνε παρε το τάδε κλαστήρι σε όσους ρωτάνε για μεγαλύτερη μοτό. :D