PDA

View Full Version : Τι ωραία να ασχολείσαι με εκείνη!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 05:17
Εχθές το αποφάσισα. Με αφορμή το γαμπρό μου πού εδώ και κάποιες μέρες ψώνισε την ίδια σε εργοστασιακή κατάσταση. Ζήλεψα. Είναι σαν να στέλνουν όλοι σχολείο τα παιδιά τους με καλά ρούχα και εγώ το δικό μου με τσουλια.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν. Βαψιμο πλαστικών η με σπρέι ή με πιστολη ηλεκτρικό (αν βρω).
Πετρέλαιο ή παραφινελαιο σε όλα τα μέρη του κινητήρα που έχουν πιάσει "μακα"(δε ξέρω αν το λέω καλά).Γρασα που έχουν νταγκωσει.Στη κεφαλή κυρίως απο το σύνηθες δακρισμα του φριγουιντ.
Οι βίδες θα αντικατασταθούν με καινούριες ανοξειδωτες.
Ξυσιμο, πέρασμα με μινιον η τριπλετα και βαψιμο.
Θα δανειστώ απο του γαμπρού μου τα κάγκελα προστασίας του κινητήρα και θα πάω σε ένα μηχανουργειο να βγαλω σταμπο να μού κάνει τα ίδια. Καινούρια τα βρήκα 190ευρώ. Αν το μηχανουργειο μου πει τρελή τιμή θα το επιχειρήσουμε μόνοι μας να τα φτιάξουμε.

Και βλέπουμε....

Δυστυχώς ξέχασα να βγαλω φωτο τη κατάσταση της πρίν τη γδησω.
426958

zannisvel
07/04/2021, 08:25
Άντε καλή αρχή!!! Αναμένουμε την εξέλιξη!!
Νομίζω όλους κάτι μας πιάνει αυτή την εποχή που ανοίγει ο καιρός και θέλουμε να ασχοληθούμε με τις κυρίες μας.

Bowleno
07/04/2021, 09:14
Λεφτά υπάρχουν :p
Ενστάσεις έχω με το βάψιμο, αν δεν το κατέχεις το άθλημα, θα τα κάνεις χειρότερα...

Καλή επιτυχία!:beer:

billy84
07/04/2021, 09:53
Μπράβο φίλε αυτά είναι τα ωραία! Αναμένουμε το αποτέλεσμα! :beer:

toyar
07/04/2021, 10:37
ρε τα παλια μηχανακια αμα τα πειραζετε χαλανε λεμε....
ενα καλο πλυσιμο και τελος:smokin:

ptc
07/04/2021, 11:03
Νομίζω φέτος με την καραντίνα έχουμε γίνει όλοι λίγο σαν τα αμερικανάκια, που δεν μπορούν να καβαλάνε το μισό χρόνο οπότε για να έχουν με κάτι να ασχολούνται σκαλίζουν τα μηχανάκια τους.

Καλή επιτυχία πάτερ.

Panos76
07/04/2021, 12:49
Διαβάζω

Τι ωραία να ασχολείσαι με εκείνη!

Δυστυχώς ξέχασα να βγαλω φωτο τη κατάσταση της πρίν τη γδησω

και μετά βλέπω τον ματρακά από κάτω :bawl:

Πλάκα κάνω φυσικά, γιατί ειδικά με αυτό το μηχανάκι έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις το μακρινό 2003 που το έζησα με τον κουμπάρο μου με ταξιδάκια και βόλτες δικάβαλο.

Κατα τα λοιπά, συμφωνώ με bowleno στα περι βαψίματος, καλύτερα να αποφύγεις το σπρέυ γιατί όσες φορές το προσπάθησα τα έκανα μΝι καπέλλο.

Αν βρεις (ή φτιάξεις) βάλε του και τα αυτοκόλητά του. Γενικά φερτο σε μαμά κατάσταση και θα δεις ότι θα το ευχαριστηθείς.

Άντε με το καλό τώρα που ανοίγει ο καιρός! :beer:

Parking
07/04/2021, 13:37
και μάρκα είναι το κειμήλιον ?

tzimidis
07/04/2021, 14:02
Πρόσεξε πως θα αφαιρέσεις αυτό,
μην κάνεις καμιά ζημιά στο λαιμό.
426963

Acacius
07/04/2021, 14:21
Με το καλό, τα πλαστικά του Freewind είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες δουλειές αφού μπορείς να τα βγάλεις όλα και να τα χειριστείς με την ησυχία σου. Ένα Freewind μπιμπελό έχει και ο βενζινάς στη Shell απέναντι από το Galaxy αν θέλεις επιπλέον έμπνευση, όποτε το βλέπω ζηλεύω.

Ακόμα μετανοιώνω που πούλησα το δικό μου, κι ας μου είχε βγάλει την ψυχή στο τέλος με προβληματάκια.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:22
Τα πλαστικα τριφτικαν με ντουκοχαρτο νερου 600αρι 800αρι και 1000αρι.426967

Το βάψιμο ενώ βρήκα πιστόλι προτίμησα να το δώσω σε ενα φίλο πού ήταν παλιά βαφεας και το κατέχει ακόμα.
Θα βάψει με σπρέι χρώμα ακρυλικο αυτοκινήτου καλής ποιότητας. Αύριο θα τα έχω στα χέρια μου.

Έπειτα προμηθευτικα ενα σπρέι αφρό ειδικό για βαρυ λίπος επαγγελματικής χρήσης.Με ενα πινελο πέρασα ότι πρόβλημα είχα στη μηχανή.
426968
426969

Με πολύ υπομονή και το πινέλο.
Όταν τελείωσα πήγα σε ενα πλυντήριο αυτοκινήτου (συντροχου απο εδω:D) και το αποτέλεσμα...

426970

Ουαοοο.Ειχα χρυσή αλυσίδα τόσο καιρό!! !!!:eek:
Το είχα ξεχάσει...426971

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:24
Άντε καλή αρχή!!! Αναμένουμε την εξέλιξη!!
Νομίζω όλους κάτι μας πιάνει αυτή την εποχή που ανοίγει ο καιρός και θέλουμε να ασχοληθούμε με τις κυρίες μας.

Ευχαριστώ :wave2:.
Έχω άδεια αυτή τη βδομάδα η αλήθεια είναι...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:25
Λεφτά υπάρχουν :p
Ενστάσεις έχω με το βάψιμο, αν δεν το κατέχεις το άθλημα, θα τα κάνεις χειρότερα...

Καλή επιτυχία!:beer:

Η απάντηση είναι πιο πάνω :D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:25
Μπράβο φίλε αυτά είναι τα ωραία! Αναμένουμε το αποτέλεσμα! :beer:

Ευχαριστώ :beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:26
ρε τα παλια μηχανακια αμα τα πειραζετε χαλανε λεμε....
ενα καλο πλυσιμο και τελος:smokin:

5μιση χρόνια ζήτημα να την έπλυνα 5 φορές.:smokin:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:27
Νομίζω φέτος με την καραντίνα έχουμε γίνει όλοι λίγο σαν τα αμερικανάκια, που δεν μπορούν να καβαλάνε το μισό χρόνο οπότε για να έχουν με κάτι να ασχολούνται σκαλίζουν τα μηχανάκια τους.

Καλή επιτυχία πάτερ.

Αυτή είναι η αλήθεια...Ευχαριστώ πετρη!!!:beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:34
Αν βρεις (ή φτιάξεις) βάλε του και τα αυτοκόλητά του. Γενικά φερτο σε μαμά κατάσταση και θα δεις ότι θα το ευχαριστηθείς.

Τα αυτοκόλλητα τα έψαξα σήμερα. Τα φθηνότερα τα βρήκα 50ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Αύριο θα πάω σε ένα μαγαζί που έχω υπόψιν μου εδω να ψαχτω για κατι όσο γίνεται πιο κοντά στην εργοστασιακή εμφάνιση. Πάντως τα 60 (με τα μεταφορικά και χωρίς τελωνείο) είναι πολλά. Δε τα δίνω.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 20:35
Πρόσεξε πως θα αφαιρέσεις αυτό,
μην κάνεις καμιά ζημιά στο λαιμό.
426963

Αυτό γιατί να το αφαιρέσω?Για να το κάνω βούρτσα?

Bowleno
07/04/2021, 21:37
Τα αυτοκόλλητα τα έψαξα σήμερα. Τα φθηνότερα τα βρήκα 50ευρώ χωρίς τα μεταφορικά. Αύριο θα πάω σε ένα μαγαζί που έχω υπόψιν μου εδω να ψαχτω για κατι όσο γίνεται πιο κοντά στην εργοστασιακή εμφάνιση. Πάντως τα 60 (με τα μεταφορικά και χωρίς τελωνείο) είναι πολλά. Δε τα δίνω.

Στείλε μήνυμα στον dimchios ασχολείται με τέτοια μήπως σε φτιάξει....

Bowleno
07/04/2021, 21:39

Δικός μου είσαι εσύ:lol:

tzimidis
07/04/2021, 21:49
Αυτό γιατί να το αφαιρέσω?Για να το κάνω βούρτσα?

Νομισα ότι θα αλλάξεις όλες τις βιδες

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
07/04/2021, 23:53
Νομισα ότι θα αλλάξεις όλες τις βιδες

Θα αλαξω όλες τις βίδες των πλαστικών. Αυτο το κομμάτι που είναι ταλαιπωρημένο δεν έχει νόημα να έχει καινούριες βίδες.

doctor_john
08/04/2021, 07:59
E, ναι, πολύ σωστά.
Να πείς ότι έμενες σε νησί και αυτές δεχόντουσαν μεγάλες θερμοκρασίες, να τις άλλαζες..

:whistle:

karellen
08/04/2021, 09:00
Θα δεις άλλο μηχανάκι μου φαίνεται πάτερ!
Άντε με το καλό η μεταμόρφωση. :beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/04/2021, 20:02
E, ναι, πολύ σωστά.
Να πείς ότι έμενες σε νησί και αυτές δεχόντουσαν μεγάλες θερμοκρασίες, να τις άλλαζες..

:whistle:

Χαχαχα...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/04/2021, 20:12
Σημερα παρέλαβα τα πλαστικα
427023

Οι βίδες που ήταν σκουριασμένες ήταν μόνο αυτές.Πιο πολύ ήταν η βενζίνη που έκαψα...
427024

Είχα ενα πρόβλημα κανένα μήνα με τη πλακέτα της κλειδαριάς.Για να μη παραδώσει πνεύμα και αναγκάζομαι να βγαζω πάλι τα πλαστικα και το ντεπόζιτο(η φισα βρίσκεται απο κάτω)είπα να τη βγαλω και να πάει σε ηλεκτρολόγο
427025

Και ήρθε η ώρα για τα αυτοκόλλητα
427026

Πήρα και ενα μπρελόκ να το κάνω ραφτο πάνω στο μπουφάν
427027

Εκοψα και καινούριο δέρμα που χρησιμοποιώ για κάλυμμα για το τεπόζιτο.
427028

Το άλλο είχε ξεβαψει...

doctoras
08/04/2021, 20:27
Διαβάζω

και μετά βλέπω τον ματρακά από κάτω :bawl:

όντως ματρακάς

πάτερ έχεις πολύ δουλειά, τα πλαστικά σου τα έκανε σουπερ, πλαίσιο μοτέρ κλπ θέλουν δουλειά είναι σε χάλια κατάσταση

θα σου πρότεινα εφόσον έκανες την αρχή, αν έχεις άλλο μέσο να μετακινηθείς, λύσε το μοτερ ζάντες τιμόνια πιρούνια αμορτισερ κλπ πάρε ένα ένα μεμονωμένα τα τμήματα και τρίψε βάψε γυάλισε για να πιάσει τόπο το το ριστορ που θα ήθελές να κάνεις.
επίσης τα καλώδια που εξέχουν χρειάζονται κάλυμμα καλωδίων
αν το κάνεις παστρικά θα σου κρατήσει ακόμη περισσότερα χρόνια και θα αισθάνεσαι ακόμη πιο δεμένος μαζί του

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/04/2021, 22:07
όντως ματρακάς

πάτερ έχεις πολύ δουλειά, τα πλαστικά σου τα έκανε σουπερ, πλαίσιο μοτέρ κλπ θέλουν δουλειά είναι σε χάλια κατάσταση

θα σου πρότεινα εφόσον έκανες την αρχή, αν έχεις άλλο μέσο να μετακινηθείς, λύσε το μοτερ ζάντες τιμόνια πιρούνια αμορτισερ κλπ πάρε ένα ένα μεμονωμένα τα τμήματα και τρίψε βάψε γυάλισε για να πιάσει τόπο το το ριστορ που θα ήθελές να κάνεις.
επίσης τα καλώδια που εξέχουν χρειάζονται κάλυμμα καλωδίων
αν το κάνεις παστρικά θα σου κρατήσει ακόμη περισσότερα χρόνια και θα αισθάνεσαι ακόμη πιο δεμένος μαζί του

Το θέμα είναι ότι έχω μόνο μια βδομάδα άδεια και αύριο είναι Παρασκευή. Απο Δευτέρα δουλειά. Δεν έχω αλο μέσο. Αμαξι μόνο που το παίρνει η παπαδια:lol:

Αν είχα χρόνο σίγουρα θα έκανα βούρτσα πολλά κομμάτια που το έχω ξανακάνει.

Θα προσπαθήσω σε λίγο να βρω φωτο πώς ήταν η κατάσταση της πρίν. Και μόνο αυτά τα ολίγα που κάνω τώρα μου αρκούν και περισσεύουν. Ήδη τη βλέπω με άλλο μάτι.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 06:41
Με το καλό, τα πλαστικά του Freewind είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες δουλειές αφού μπορείς να τα βγάλεις όλα και να τα χειριστείς με την ησυχία σου. Ένα Freewind μπιμπελό έχει και ο βενζινάς στη Shell απέναντι από το Galaxy αν θέλεις επιπλέον έμπνευση, όποτε το βλέπω ζηλεύω.

Ακόμα μετανοιώνω που πούλησα το δικό μου, κι ας μου είχε βγάλει την ψυχή στο τέλος με προβληματάκια.

Πολλές φορές σε ακούω και αναπολείς στιγμές με τη πρώην σού. Κάποια στιγμή πρέπει να το ξανακάνεις το βήμα. Η ζωή είναι μικρή. Απέναντι από του Σκλαβενίτη στην αλικαρνασσο είναι ενας εμπορας.Εκει έχει αφήσει ενας το φριγουιντ του 500 ευρώ. Σε πολύ πιο καλή κατάσταση απο ότι το πήρα εγώ. Το δίνει τόσο για να φύγει.

Απλά το έριξα να υπάρχει :D

sapila racing
09/04/2021, 09:06

:bawl: :cry:
Με την διαρροή απο την κεφαλη τι γίνεται, ετσι θα το αφησεις? :confused:

strokt up
09/04/2021, 09:51
Μόνο εικαστικό είναι το θέμα με την διαρροή στην κεφαλή (στο ψευτοκάπακο συγκεκριμένα). Αν είναι γνώστης του συγκεκριμένου θέματος ο μάστορας που θα σου κάνει ρύθμισμα βαλβίδες το φτιάχνει και δεν έχεις ποτέ ξανά θέμα με διαρροές.

lospsi
09/04/2021, 10:21
Εγώ πάντως θα ασχολιόμουν και λίγο με τις ζάντες, θα δείξει πολύ περισσότερο μετά το μηχανάκι! Μπράβο πάντως για την προσπάθεια, ότι κάνεις καλό είναι!!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 14:42
Η διαρροή στη κεφαλή έχει φτιαχτεί. Η μακα δεν είχε καθαριστεί :lol:

Σήμερα έδεσα τα πλαστικα και κολισα τα αυτοκόλλητα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι βίδες δε με έφτασαν :lol:.
Έκανα 2 διαδρομές.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό. 427041
427042427043

Μένει μόνο το δέρμα στο τεπόζιτο που δε ξέρω αν θα το βάλω.
Η βαλιτσα πίσω που θελω με θερμοπιστολο να ξεκολησσω τα αυτοκόλλητα και να τη βαψω.
Τα καγκελα προστασιας κινητήρα που τελικά δεν κάναμε δουλειά με το γαμπρό μου. Πρέπει να βρω να αγοράσω.

Ερωτήσεις...
1)πως να βαψω τη βαλιτσα?Αν έχει βάψει κάποιος θα με βοηθούσε αν μού έλεγε.

2)Φιλε lopsi τι μπορώ να κάνω με τις ζάντες?

3)Ξέρει κάποιος αν πουλάει κανείς καγκελα?Μια ιδέα που είχα ήταν να βρω απο v -strom που βρωμάει ο τοπος και να τα διαμορφωσω.Τι λέτε?

ptc
09/04/2021, 14:56
Ωραια δουλιτσα Κωστη! :beer:
Βαλε και γαλαζια χαντρα τωρα.

Για τη βαλιτσα τσεκαρε αυτην την τεχνικη (https://www.youtube.com/watch?v=S59fh-6Saaw). Το εχω δοκιμασει στο παρελθον σε μπαγκαζιερα που ηταν σαν αυτη του βιντεο (https://youtu.be/S59fh-6Saaw?t=449) και οντως εγινε δουλεια.

tzimidis
09/04/2021, 16:55
Φαντάσου να είχες βάψει και το προστατευτικο του λαιμού...:D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 18:57
Ωραια δουλιτσα Κωστη! :beer:
Βαλε και γαλαζια χαντρα τωρα.

Για τη βαλιτσα τσεκαρε αυτην την τεχνικη (https://www.youtube.com/watch?v=S59fh-6Saaw). Το εχω δοκιμασει στο παρελθον σε μπαγκαζιερα που ηταν σαν αυτη του βιντεο (https://youtu.be/S59fh-6Saaw?t=449) και οντως εγινε δουλεια.

Ευχαριστώ πετρη. Δεν έχω θερμοπιστολο. Δουλεύω με το πιστολάκι των μαλλιών. Αλλά μου έδωσε ιδέα το βίντεο σου.
Εχω αυτοhttps://www.skroutz.gr/s/11704331/Meguiar-s-Black-Plastic-Restorer-G15812-355ml.html
Το πήρα περισσή για το ταμπλό του αυτοκινήτου που ήταν σε ίδια κατάσταση με τη βαλιτσα και είδα θεαματικά αποτελέσματα. Το έβαλα και στο προφυλακτήρα.Θα δοκιμάσω αύριο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 18:58
Χαχαχαχα.

billy84
09/04/2021, 19:27
Αν εξαιρέσουμε τη φυσιολογική φθορά χαμηλά που διορθώνεται ήδη έδειξε σούπερ το μηχανάκι!!!!!!Το μαύρο πάντως του πάει φουλ!:cool:

ptc
09/04/2021, 19:45
Ευχαριστώ πετρη. Δεν έχω θερμοπιστολο. Δουλεύω με το πιστολάκι των μαλλιών. Αλλά μου έδωσε ιδέα το βίντεο σου.
Εχω αυτοhttps://www.skroutz.gr/s/11704331/Meguiar-s-Black-Plastic-Restorer-G15812-355ml.html
Το πήρα περισσή για το ταμπλό του αυτοκινήτου που ήταν σε ίδια κατάσταση με τη βαλιτσα και είδα θεαματικά αποτελέσματα. Το έβαλα και στο προφυλακτήρα.Θα δοκιμάσω αύριο.

Ουτε εγω εχω θερμοπιστολο. Το ειχα κανει με φλογιστρο υδραυλικου, χωρις να το πλησιαζω πολυ στο πλαστικο και σε ανοιχτο χωρο.

427044

Αν κανεις γυαλοχαρτο, ζεσταμα και στο τελος περασεις και την αλοιφη που εχεις θα γινει καινουριο.

tzimidis
09/04/2021, 20:37

Χαχαχαχα.

Εκτός από το βάψιμο και την αλλαγή των βιδώνε,
από πίσω έχει κολλημένο ένα κομμάτι υαλοαλουμινοπαπαροβάμβακα, το οποίο μετά από 20 χρόνια λογικά θα έχει εξαϋλωθει.
Ευκαιρία να το ξαναβάλεις, για να γλιτώσει μερικούς βαθμούς Κελσίου η γαμπα σου.

Υ. Γ. Δεν θυμάμαι τι χρώμα ήταν, αλλά αν ΑΛΛΑΞΕΣ χρώμα πρέπει να το δηλώσεις και στην άδεια.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 20:45
Ουτε εγω εχω θερμοπιστολο. Το ειχα κανει με φλογιστρο υδραυλικου, χωρις να το πλησιαζω πολυ στο πλαστικο και σε ανοιχτο χωρο.

427044

Αν κανεις γυαλοχαρτο, ζεσταμα και στο τελος περασεις και την αλοιφη που εχεις θα γινει καινουριο.

Αύριο θα βγαλω τη βαλιτσα φωτο το πριν και το μετά και θα δούμε.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/04/2021, 20:56
Εκτός από το βάψιμο και την αλλαγή των βιδώνε,
από πίσω έχει κολλημένο ένα κομμάτι υαλοαλουμινοπαπαροβάμβακα, το οποίο μετά από 20 χρόνια λογικά θα έχει εξαϋλωθει.
Ευκαιρία να το ξαναβάλεις, για να γλιτώσει μερικούς βαθμούς Κελσίου η γαμπα σου.

Υ. Γ. Δεν θυμάμαι τι χρώμα ήταν, αλλά αν ΑΛΛΑΞΕΣ χρώμα πρέπει να το δηλώσεις και στην άδεια.

Κάπως έτσι ήταν 427049
427050

Μαύρη ήταν. Το ήξερα ότι πρέπει να αλλάξεις και την άδεια αν αλλάξεις χρώμα.

Όσο αφορά τη ζέστη στα πόδια...αστο.χαμένη υπόθεση. Μόνο οι έχοντες μονοκυλινδρο αεροαιλεοψηκτο γνωρίζουν :lol:

Nitse3
09/04/2021, 21:32
Ready to race :-)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2021, 11:32
Μπηκε και το δερμα στο τεπόζιτο
427104

Μπήκαν οι βαλίτσες που περαστηκαν αλοιφή
427105

Και τα τελευταία αυτοκόλλητα (στο ψαλίδι)
427106

Δεύτε λάβατε τέλος.

doctoras
13/04/2021, 13:00
πολύ καλύτερο από τις πορτοκαλί αποχρώσεις στο προηγούμενο, τα βαμμένα πλαστικά έδειξαν
κάτι πρέπει να κάνεις με ζάντες ακτίνες λάστιχα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2021, 13:52
πολύ καλύτερο από τις πορτοκαλί αποχρώσεις στο προηγούμενο, τα βαμμένα πλαστικά έδειξαν
κάτι πρέπει να κάνεις με ζάντες ακτίνες λάστιχα

Πες μου τι?

tzimidis
13/04/2021, 13:59
Πες μου τι?

Ξεκινά από αυτο
427110

:D

doctoras
13/04/2021, 14:19
Πες μου τι?

για τις ζάντες (αν δεν είναι προχωρημένη η οξείδωση) καθαριστικό και γυαλιστική κρέμα και αφου σταθεροποιηθεί και μία επίστρωση βερνίκι απο πάνω για την αλμύρα
για τις ακτίνες αν είναι άσχημα οξειδωμένες τις αντικαταστείς, αν είναι σε επίπεδο επισκευής, αντιοξειδωτικό και μούλιασμα μέχρι να φύγουν όλα, γυαλιστική κρέμα και μια επίστρωση βερνίκι

για τα λάστιχα αν είναι είναι πάνω απο 4 χρονων τα αλλάζεις, αν δεν είναι, σπρέι σιλικόνης στο προφίλ του ελαστικου

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/04/2021, 19:29
για τις ζάντες (αν δεν είναι προχωρημένη η οξείδωση) καθαριστικό και γυαλιστική κρέμα και αφου σταθεροποιηθεί και μία επίστρωση βερνίκι απο πάνω για την αλμύρα
για τις ακτίνες αν είναι άσχημα οξειδωμένες τις αντικαταστείς, αν είναι σε επίπεδο επισκευής, αντιοξειδωτικό και μούλιασμα μέχρι να φύγουν όλα, γυαλιστική κρέμα και μια επίστρωση βερνίκι

για τα λάστιχα αν είναι είναι πάνω απο 4 χρονων τα αλλάζεις, αν δεν είναι, σπρέι σιλικόνης στο προφίλ του ελαστικου

Τις ζάντες θα της καθαρίσω. Με τον αφρό πού πήρα και μια οδοντόβουρτσα. Μου φενετε πως δεν έχει οξείδωση. Οι ακτίνες είναι πτνα αλλά δε θα μπω σε διαδικασία. Τα λάστιχα δεν έχουν κλείσει ακόμα χρόνο. Έχουν 5.000χλμ.Οσο για το προφίλ είμαι λιγάκι καχύποπτος. Γενικά τα λάστιχα δε τα πείραξα ποτέ μου.

katsar
14/04/2021, 07:28
Αν δεν είναι σκουριά στη ζάντα πάρε μια glanol και ξεκίνα πάτερ.Παραφινέλαιο ,πλύσιμο και τρίβε ανελέητα.

doctoras
14/04/2021, 07:38
Γενικά τα λάστιχα δε τα πείραξα ποτέ μου.

στη κρήτη τα ελαστικά ξεραίνονται ή φαίνονται σε κακή κατάσταση πιο γρήγορα λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας και περισσότερης ηλιοφάνειας
όπως και σε κάθε τι ελαστικό (πιτσιλίθρες, ελαστικά στις πόρτες αυτοκίνητου κλπ) , ένα σπρέι σιλικόνης(παράδειγμα (https://www.skroutz.gr/s/18482879/Motip-Dupli-%CE%A3%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%B9-%CE%A3%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82-500ml.html?from=catspan)) τα ενυδατώνει, δημιουργεί προστασία και κάνει το προφίλ των ελαστικών μαύρο όπως ήταν όταν τα έβαλες συνεπώς πιο όμορφα που είναι και το ζητούμενο στην ανανέωση που κάνεις

*για το προφίλ είπαμε όχι πάνω στο ελαστικό γιατί μετά θα κάνεις τσουλήθρα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/04/2021, 22:49
Τη Κυριακή μάλλον θα ασχοληθώ. Αν το επιτρέψει ο χρόνος.

karellen
15/04/2021, 08:21
στη κρήτη τα ελαστικά ξεραίνονται ή φαίνονται σε κακή κατάσταση πιο γρήγορα λόγω υψηλότερης θερμοκρασίας και περισσότερης ηλιοφάνειας...

Με + 1 βαθμό που έχει (ΑΝ έχει) μέση θερμοκρασία παραπάνω η Κρήτη?
Όχι βρε συ,με τίποτα :lol: