PDA

View Full Version : Νέο κρανος

mumra
08/04/2021, 18:48
Καλησπέρα σε όλους.θα αρχίσω πάλι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ.ψαχνω νέο κρανος.οδηγω xt660r, μέσα στην πόλη και συντηρητικά γενικά.εχω δοκιμάσει το hjc f70το οποίο μου φαίνεται πολύ στενό στο κούτελο.,to hjc rpha70 το οποίο στο ίδιο medium μου φαίνεται μια χαρά και το agv k6 το οποίο μου κάθετες καλά,αλλά μου φαίνεται πολύ άνετο για καινούργιο κράνος..σκέφτομαι ακόμα το shark spartan 1.2.γενικα θέλω να πάω σε fiber κυρίως λόγω του ότι έχουν περισσότερη αντοχή στον χρόνο, νομίζω .το ιδανικό θα ήταν να μείνω στα 250€,αλλά απ' ότι βλέπετε δεν θα τα καταφέρω.ακουω γνωμες κατά προτίμηση από κατόχους και όχι βάση sharp.ευχαριστω εκ των προτέρων

Viking
08/04/2021, 18:57
Φίλε mumra, δεν είναι οικονομικό το θέμα. Ήθελα επιτέλους να πάρω arai ή shoei. Πήγα και τα δοκίμασα . Τζιφος. Δεν μου κάθονται καλά. Έβαλα hjc, κάθεται τέλεια..

Θα πάρεις λοιπόν αυτό που κάθεται καλά στο κεφάλι σου ;)

mumra
08/04/2021, 19:08
Ευχαριστώ.θα δω μήπως μαζέψω και πάρω το rpha70

aris19
08/04/2021, 19:09
Συμφωνώ με τον Viking! Εγώ πήρα πριν λίγο καιρό το HJC rpha 70 και μου έκατσε πάρα πολύ καλά. Είχα δοκιμάσει το Shoei NXR, το AGV K6 και το Shark Spartan αλλά κανένα δεν μου έκατσε τόσο καλά, ούτε καν το θεωρητικά πιο ποιοτικό Shoei. Εφ' όσον πάρεις κράνος από κάποια νορμάλ μάρκα και όχι μάρκα "μ΄ έκαψες" που παίρνουν κάποιοι απλά για να είναι νόμιμοι, θα είναι ασφαλές. Οπότε τσέκαρε reviews στο ίντερνετ και πάρε ό,τι θα σε βολέψει καλύτερα στο κεφάλι! Το μόνο κακό με τα κράνη είναι ότι δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις σε κανονικές συνθήκες, δηλαδή καβάλα στο μηχανάκι, οπότε εξ' ορισμού πάντα ρισκάρεις λίγο.

mumra
08/04/2021, 19:37
Έτσι την είχα πατήσει με το hjc fg17.αν και το δοκίμασα κάνα πεντάλεπτο,όταν το φόρεσα στην μηχανή,στο δεκάλεπτο επάνω με ζαλίζει λόγω πίεσης στον αυχένα.... Και στο μέτωπο.τελικα το πούλησα.καπως παρόμοια ένιωσα με το f70.ισωςς οφείλεται στο ότι έχουν δύο κελύφη σαν κράνη και όχι 3 που έχουν τα άλλα με αποτέλεσμα να είναι τυχερό αν σου κάτσει καλά.

Viking
08/04/2021, 19:38
Μήπως να μην πάρεις hjc το λοιπόν..

mumra
08/04/2021, 19:50
Το hjc rpha70 μου έκατσε καλά.απλα είναι 90€ πιο πάνω στην τιμή από αυτά που διαθέτω.

aris19
08/04/2021, 19:52
Αυτό ισχύει για όλα τα κράνη πάντως, δεν μπορείς να ξέρεις από πριν. Εντάξει όμως, αν είχες πάνω κάτω το ίδιο θέμα με 2 διαφορετικά κράνη της HJC, ίσως είναι καλύτερα να την αποφύγεις για να μην τριτώσει το κακό :lol: Πάντως εγώ σήμερα που πήρα το μηχανάκι και το δοκίμασα λίγο, σε 1μιση ώρα το rpha70 δεν με κούρασε ιδιαίτερα. Για θόρυβο δεν μπορώ να μιλήσω γιατί δεν έπιασα ψηλές ταχύτητες. Αν δεν "ντρέπεσαι", κάτι που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πας να δοκιμάσεις το κράνος που σε ενδιαφέρει και να ζητήσεις από το μαγαζάτορα αν μπορείς να το κρατήσεις φορεμένο για 10-15 λεπτά για να δεις πως θα είναι. Δε νομίζω να έχει κάποιος πρόβλημα αν είναι να πουλήσει.

masterone
04/07/2021, 07:32
Ξαναεπαναφερω το θεμα για να μην ανοιγω νεο θέμα. Είμαι στην αναζήτηση κρανους μέχρι 300€ και είμαι αναμεσα σε 2 κρανη το ενα είναι το ls2 ff327 challenger carbon το οποίο το εχω δοκιμάσει και κάθεται τέλεια στο κεφαλι μου και το βρισκω σε πολυ καλη τιμη από έξω και το άλλο είναι το shark spartan (non carbon) το οποίο δεν το εχω δοκιμάσει αλλά εμπιστεύομαι ποιο πολυ σαν εταιρεία την shark.Τοκρανος που θα πάρω θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο αθορυβο και να έχει sun visor. Η μοτοσυκλέτα που έχω είναι vstrom 650 2021
Edit: Παρήγγειλα το ls2 τελικά καθως το Spartan δεν καθόταν σωστά στο κεφάλι μου

Kickstart
01/02/2022, 08:14
Παιδιά καλημέρα και καλο μήνα, δεν ηθελα να ανοίγω νεο τοπικ οποτε θα παραθέσω εδω μια καλη περιπτωση για οποιον ειναι σε αναζητηση κρανους αυτη την εποχή.

https://www.fc-moto.de/HJC-RPHA-11-Misano-Helm?cleverPushNotificationId=MsmCujmm8oqcxHsmF&utm_campaign=cleverpush-dotw-31_01_2022-de&utm_medium=push-notification&utm_source=browser

το λες και ευκαιρία...

στα ελληνικά μοτομαγαζα που έριξα μια ματιά κάτω απο 330-340 δεν πέφτει και τα συγκεκριμένα χρώματα τα ζητανε 380.

επειδή το εχω εδω και τρια χρόνια, να ξέρετε αν έχετε ξαναβάλει hjc το κράνος ειναι τελειο στο νούμερο σας..εγώ που φοράω συνήθως medium μου κατσε τέλεια το medium.

εξοδα αποστολής ειναι 8 ευρω και στην πόρτα σας.

Dr.Monty
01/02/2022, 09:55
Πολυ καλη τιμή! Τα HJC εχουν όλα την ιδια φορμα? Δλδ αν εχω HJC και μου καθεται καλα μπορω να παραγγείλω ανετα απο ιντερνετ?

lospsi
01/02/2022, 10:09
Πολυ καλη τιμή! Τα HJC εχουν όλα την ιδια φορμα? Δλδ αν εχω HJC και μου καθεται καλα μπορω να παραγγείλω ανετα απο ιντερνετ?

Νομίζω πως έχει να κάνει με το μοντέλο, έχω την εντύπωση ότι στα καινούργια της κράνης της σειράς i μάλλον έχει αλλάξει το καλούπι, και εξηγούμαι.

Στα παλιότερα RPHA11 και RHPA Jet που είχα ήμουν στο ίδιο νούμερο (ΧΧL), όταν πήγα να αγοράσω καινούργιο jet όμως πήγα στο XL για το μοντέλο i30 (και περιέργως στο FG Jet που σκόπευα να πάρω, αν και θεωρητικά ίδιο καλούπι με το RHPA Jet, το XXL μου δημιουργούσε έντονη πίεση στο μέτωπο). Νομίζω γενικά ότι τα HJC είχαν/έχουν περίεργα σφικτή φόρμα στο μέτωπο (προσωπικά σε ότι άλλο κράνος Arai και Shoei έχω είμαι στο XL, ενώ μετριέμαι 60εκ. περιφέρεια που σημαίνει και L που όμως ΔΕΝ μου κάνει) που δεν κάθεται σε όλους καλά.

Καλύτερα νομίζω να πας να δοκιμάσεις το κράνος που σε ενδιαφέρει στην Colori, ενώ από κοντά συνήθως γίνονται και καλύτερες τιμές;)

aris19
03/02/2022, 18:30
Θα μιλήσω για τα HJC RPHA70 και HJC RPHA11 μιας και είμαι κάτοχος και των δυο. Στο δικό μου κεφάλι ταιριάζει το ΧL μέγεθος και στα δυο κράνη, οπότε ίσως έχουν παρόμοιο καλούπι. Το 70 είναι το πιο touring κράνος (έχει και εσωτερικό σκούρο visor) και έχει περισσότερους αεραγωγούς συγκριτικά με το 11. Δεν κούρασε οδηγώντας πολλές ώρες σε μεγάλες ημερήσιες εκδρομές ενώ έχει καλό εξαερισμό, με το που επιταχύνεις λίγο νιώθεις να δροσίζει κατευθείαν με όλους τους αεραγωγούς ανοιχτούς. Όσον αφορά το θόρυβο, βάλτε έναν αστερίσκο σε αυτό που θα πω παρακάτω καθώς είναι το πρώτο μου κράνος και δεν έχω μέτρο σύγκρισης, μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα. Με σταθερή ταχύτητα 120-130 χλμ/ωρα, ο θόρυβος μετά από κάποια ώρα γίνεται ενοχλητικός, με ένα ζευγάρι ωτοασπίδες όμως είσαι εντάξει.

Το 11 το αγόρασα την περίοδο της Black Friday και δυστυχώς δεν έχει δοκιμαστεί επί της ουσίας ακόμα. Μου δίνει την εντύπωση ότι είναι λίγο πιο στενό, πράγμα που πιθανότατα οφείλεται στην απουσία του εσωτερικού visor συγκριτικά με το 70. Βέβαια μπορεί να είναι ιδέα μου γιατί δεν το έχω φορέσει πολύ μέχρι τώρα και δεν έχουν "κάτσει" ακόμα τα μαξιλάρια. Θα επανέλθω όταν θα το χρησιμοποιήσω περισσότερο, πάντως όσον αφορά το νούμερο είναι πολύ πιθανό να είσαι στο ίδιο για αυτά τα δυο κράνη.

Dr.Monty
04/02/2022, 10:19
Πρόσφατα χαζολογουσα στο https://sharp.dft.gov.uk/ και παρατήρησα ότι πολλές φορές κράνη με τιμή 200 ευρω να ειναι καλύτερα σε rating απο κράνη 400-500 ευρω. Και μιλαω για ιδια εταιρια

Τι ειναι αυτο που διαφοροποιεί τόσο τις τιμές; Και για να το απλοποιήσω. Εστω δυο κράνη ίδιας εταιρίας με ίδιο rating ασφάλειας . Γιατι μπορει να έχουν υπερδιπλασια διαφορά στην τιμή?

BLiTzER
04/02/2022, 10:30
Επειδή ένα κράνος δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια σε πρόσκρουση.

THRESH
04/02/2022, 11:10
στα review σας για κράνη ,αν μπορείτε και θέλετε , γράψτε και τα εξής :

- μηχανή που οδηγείτε
- αν έχετε κάποια έξτρα ζελατίνα
- που αισθάνεστε πιο πολύ τον αέρα (κεφάλι-στήθος-καμπανέλια για τους λάτρεις του Τιτανικού)

με αυτά τα δεδομένα ίσως κάποιος να κάνει καλύτερη εκτίμηση για το τι τον περιμένει με το αντίστοιχο κράνος , στη δικιά του μηχανή

Dr.Monty
04/02/2022, 15:04
Επειδή ένα κράνος δεν προσφέρει μόνο ασφάλεια σε πρόσκρουση.

Τι αλλο προσφέρει;

BLiTzER
04/02/2022, 15:41
Τι αλλο προσφέρει;

Χαμηλό βάρος, άνεση, εφαρμογή, οπτικό πεδίο, αεροδυναμική, εξαερισμό, για να αναφέρω μερικά.

DoctoR_k6
04/02/2022, 16:21
Οσοι δεν εχετε (μοτοσυκλετιστικη) εμπειρια για αρχη κοιταξτε κρανη με βαση την κατηγορια της μοτο σας. Πανω κατω θα βρειτε κατι αντιστοιχο.

Αν ειναι να παρετε κρανος για SBK κ το φορατε στο Versys ξερω γω θα εχετε λογικα καποια θεματα που δεν θα φταιει το κρανος.
Οπως κ το αναποδο ετσι...
Δεν ειναι απλα παω να παρω το καλυτερο/ακριβοτερο κ μετα λεω τι μ@λακια κρανος πηρα.
Οπως κ οι προτασεις πολλων δεν εχουν εφαρμογη σε ολους εδω μεσα.

STF
04/02/2022, 16:56
Οσοι δεν εχετε (μοτοσυκλετιστικη) εμπειρια για αρχη κοιταξτε κρανη με βαση την κατηγορια της μοτο σας. Πανω κατω θα βρειτε κατι αντιστοιχο.

Αν ειναι να παρετε κρανος για SBK κ το φορατε στο Versys ξερω γω θα εχετε λογικα καποια θεματα που δεν θα φταιει το κρανος.
Οπως κ το αναποδο ετσι...
Δεν ειναι απλα παω να παρω το καλυτερο/ακριβοτερο κ μετα λεω τι μ@λακια κρανος πηρα.
Οπως κ οι προτασεις πολλων δεν εχουν εφαρμογη σε ολους εδω μεσα.

Για βοήθησε λίγο. Ένα full face κράνος για SBK εννοείς ότι με ποιόν τρόπο μπορεί να μη λειτουργήσει σε άλλου τύπου μηχανή;
Μπορώ να υποθέσω ότι η αεροδυναμική του λειτουργεί καλύτερα με ελαφρύ σκύψιμο λόγω της θέσης οδήγησης ενός SBK.
Έχω καταλάβει που το πας; Υπάρχουν άλλα πράγματα που δεν μπορώ να σκεφθώ;

Volpad
04/02/2022, 17:04
Οι αεραγωγοί ενός κράνους SBK είναι φτιαγμένοι για να βάζουν αέρα σε σκυφτή θέση.
σε πιο όρθια θέση, δεν βάζουν καθόλου αέρα.

Λόγω αεροδυναμικής, θα είναι πιο κουραστικό στο να κοιτάει κανείς δεξιά/αριστερά (και μπορεί και ίσια αν είναι πολύ όρθιος...)

Το κράνος για SBK δεν έχει λόγο να είναι αθόρυβο, οπότε δεν είναι αθόρυβο...
Ένας χρήστης που πάει να το χρησιμοποιήσει για τουρισμό, θα τον κουράσει πάρα πολύ αν δεν φοράει ωτοασπίδες και θα του κάνει κακή εντύπωση που ένα κράνος φτηνότερο ήταν πιό ήσυχο.

STF
04/02/2022, 18:25
Οπότε για γυμνό τι θα συστήνατε;

THRESH
04/02/2022, 19:52
Εγώ είμαι μεταξύ όποιου μου κάθεται καλύτερα απο ->

- Shoei GT Air 2
- HJC RPHA 70 Carbon
- AGV K6
- Bell Star DLX MIPS

DoctoR_k6
04/02/2022, 20:59
Οι αεραγωγοί ενός κράνους SBK είναι φτιαγμένοι για να βάζουν αέρα σε σκυφτή θέση.

Λόγω αεροδυναμικής, θα είναι πιο κουραστικό στο να κοιτάει κανείς δεξιά/αριστερά (και μπορεί και ίσια αν είναι πολύ όρθιος...)

Ένας χρήστης που πάει να το χρησιμοποιήσει για τουρισμό, θα τον κουράσει πάρα πολύ αν δεν φοράει ωτοασπίδες και θα του κάνει κακή εντύπωση που ένα κράνος φτηνότερο ήταν πιό ήσυχο.

Με καλυψε. Ειναι μεγαλη κουβεντα το κρανος κ επειδη ειναι υποκειμενικο το θεμα καλο ειναι να μην παρουμε κανενα στο λαιμο μας. :D

Υπαρχει γυμνο με 30 αλογα που τα 120χλμ τα θεωρει υπερταχυτητα κ υπαρχει γυμνο που 250αριζει.
Ειναι μεγαλο το ευρος.

BLiTzER
04/02/2022, 21:43

Ένα καλό sport-touring κράνος, τύπου NXR.

sanctusan
05/02/2022, 00:55
Σε Honda Hornet με μικρό μασκάκι φοράω το RPHA11.
Για τα δικά μου δεδομένα είναι πανάλαφρο, αθόριβο και έχει πολύ καλή αεροδυναμική. Ευτυχώς δεν έχω δοκιμάσει το επίπεδο ασφάλειας.
Του έχω πιει το αίμα, καθημερινή χρήση εντός πόλη, βόλτες και ταξίδια, όλα αυτό.

Για να ακριβολογώ, όλα αυτά με βάση την εμπειρία μου.
Αμέσως προηγούμενη εμπειρία, WRF400 με Acerbis motocross κράνος

motojojo
05/02/2022, 11:01
Την αεροδυναμική στα πόσα χαω την κρίνεις;
Νομιζω το RPHA11 ειναι SBK κράνος, χωρίς να παίρνω και όρκο.

Το RPHA70 που έχω σε γυμνό μπαντιτ (πλέον αποκλειστικά σε βόλτες εκτός πόλης) στα 160+ το κεφάλι αρχίζει να τρώει σφαλιάρες από τον αέρα. Δεν ξέρω αν είναι αναμενόμενο καθώς πρότερη εμπειρία δεν έχω.

Αθόρυβο επίσης δεν το λες, αλλά έχει πολύ καλό εξαερισμό.

Θεωρώ ότι είναι πιο τουρινγκ φάση καθώς διαθέτει εσωτερικό visor για τον ήλιο.

lospsi
05/02/2022, 14:24
Το RPHA11 που είχα ήταν πιο αθόρυβο από το προηγούμενο Arai RX7 μου, είχε αντίστοιχα καλό αερισμό και ήταν και αρκετά σταθερό. Όταν πήρα όμως touring κράνος (shoei GT air) παρατήρησα μεγάλη διαφορά στον θόρυβο ενώ ήταν επίσης σταθερό στα πολλά. Το μόνο μείον που βρήκα ήταν ο χειρότερος αερισμός λόγω της φυμε ζελατίνας μιας η κρυφή θέση της εμποδίζει επιπλέον εισόδους αερισμού στο μέτωπο. Είναι όμως πολύ χρήσιμη!

STF
05/02/2022, 21:40

Εγώ πήρα ένα SHARK RACE-R PRO και δεν έχω μέχρι στιγμής κανένα παράπονο παρά μόνο αν κινούμε στη πόλη με τη ζελατίνα ανοιχτή και σε όρθια θέση σφυρίζει από τα 50 χλμ. Ευτυχώς η μηχανή με έχει σε σχετικά καλή γωνία και η φυσική μου στάση δεν είναι τόσο όρθια όπως θα ήταν π.χ. σε ένα On/Off.

Από τους εξαερισμούς δεν ένιωσα να έχω κάποιο πρόβλημα, αλλά θα περιμένω το καλοκαίρι για να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα και αν τελικά δουλεύουν όπως θα έπρεπε ή όχι.
Επίσης δεν έχω καθόλου στροβιλισμούς, ασχέτου ταχύτητας από τα 150 μέχρι και τα 210 που έχω δει. Αλλά δεν έχω καθόλου προστασία από τον αέρα λόγω του γυμνου χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και θα πρέπει να συνηθίσω να σκύβω περισσότερο στις υψηλές γιατί νιώθω μια σταθερή πίεση στο κράνος (ακόμη περισσότερο στο στήθος). Μέχρι τα 130 είμαι ΟΚ, από εκεί και πάνω αρχίζει το ξύλο (ειδικά με αέρα).

Ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί δεν είχα σκεφθεί ότι η διαφορά στη θέση οδήγησης μπορεί να κάνει ένα κράνος SBK ενοχλητικό. Παρ' όλα αυτά μέχρι στιγμής δε μου έχει αφήσει αρνητική εντύπωση.

Volpad
05/02/2022, 22:13
Όπως είπε και ο doc, είναι πολύ υποκειμενικό αυτό το θέμα.
Άλλες ανοχές και αντοχές έχει ο ένας και άλλες ο άλλος.
Ακόμα, άλλη εμπειρία έχει ο ένας και άλλη ο άλλος.
Και με το "εμπειρια" δεν εννοώ στην οδήγηση, αλλά στα κράνη. Κάποιος μπορεί να έχει οδηγήσει 1 μοτοσυκλετα με 2 κράνη πχ και κάποιος άλλος 10 διαφορετικού τύπου μοτοσυκλέτες, με 50 διαφορετικά κράνη...

Εγώ προσωπικά, όπως ειπε και ο blitz, θα πρότεινα το nxr, το quantic της arai ή κάποιο αντίστοιχο.

Αυτά τα κράνη είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν καλά σε ημισκυφτη θέση οδήγησης που καλύπτει τα περισσότερα γυμνά. Είναι αρκετά άνετα για καθημερινή χρήση και για ταξίδι.
Είναι η καλύτερη, all around κατηγορία, και μάλλον η καλύτερη επιλογή για γυμνό.

Τα προηγούμενα κράνη μου ειναι:
Shoei XR1000 (kle500 - f800st)
Shoei XR1100 (kle500 - f800st - st4s)
Arai Chaser (kle500 - f800st)

Έχω οδηγήσει αρκετά με το κράνος της γυναίκας μου (RPHA10 δεν μου κάθεται πολύ καλά στο κεφάλι, αλλά πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά ακόμα και όταν έχω πλυνει το κράνος μου...).
Τώρα έχω ένα arai RX7-GP, το οποίο συντομα θα αντικαταστήσω με RX7-V ή με Quantic (δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο από τα 2. Τείνω προς το rx7).

basilis_k6
06/02/2022, 11:29
Πρόσφατα χαζολογουσα στο https://sharp.dft.gov.uk/ και παρατήρησα ότι πολλές φορές κράνη με τιμή 200 ευρω να ειναι καλύτερα σε rating απο κράνη 400-500 ευρω. Και μιλαω για ιδια εταιρια

Τι ειναι αυτο που διαφοροποιεί τόσο τις τιμές; Και για να το απλοποιήσω. Εστω δυο κράνη ίδιας εταιρίας με ίδιο rating ασφάλειας . Γιατι μπορει να έχουν υπερδιπλασια διαφορά στην τιμή?

με λίγα λόγια...
Είναι πολύ ευκολο να φτιάξεις ενα ασφαλες κρανος, θα ειναι αθλιο σε κάθε βολτα ομως. Αν θες να εχει καλό αερισμο αρχιζεις να ανοιγεις τρύπες στο κέλυφος αρα στα στα σημεια αυτα δεν ειναι οσο ανθεκτικο θελεις. Μετά θες να είναι ελαφρυ, να ειναι μικρο στο ματι, ανεξαρτητα απο το αν ειναι large η xl. Θες αεροδυναμικη, θες θες θες... Ενω παράλληλα δεν μπορείς να βάλεις τα τοπ υλικα που θα αντισταθμίσουν ολες αυτες τις σχεδιαστικες αλλαγες που έκανες για να τα καταφέρεις ολα αυτα. Τοπ ασφάλεια με 150 ευρω γινετε. Τοπ ασφάλεια και τοπ features με τοπ τιμη επισης γινετε. Στη μέση ομως πρεπει να γινουν παραχωρήσεις που κάποιες φορες θα φέρουν σημεια του κράνους σε κατωτερο επιπεδο ασφάλειας. Το σύνολο ομως ειναι ασφαλές για ολα τα κρανη που βρισκεις και οντως περνανε ECE.22.05 που ειναι το δικο μας ευρωπαικο προτυπο.

Garfield
06/02/2022, 20:59
Να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί. Πως πάτε και δοκιμάζετε κράνη τώρα με τον κορωνοϊό; Δεν είναι ρούχα και παπούτσια αλλά κάτι που βάζουμε το κεφάλι μας μέσα άρα πιο μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης. Το ρωτάω γιατί θέλω να πάω να δω για κράνος αλλά το αναβάλω για αργότερα που πιθανότατα θα πέσουν τα κρούσματα.

Volpad
06/02/2022, 21:07
Καλή η ερώτηση σου...
Εγώ φόρεσα φουλ φεις, έκανα το σταυρό μου και είπα το πάτερ ημών 3 φορές.
Αυτό, γιατί έπρεπε να πάρω κράνος μέσα στο 21 κανονικά, αλλά περίμενα να πέσουν τα κρούσματα, μέχρι που το πήρα απόφαση ότι δεν θα πέσουν σύντομα και εγώ εξακολουθώ να πρέπει να αλλάξω κράνος...
Επίσης, πήγα όταν τα κρούσματα ήταν κάπου στα 1000-1500...

THRESH
07/02/2022, 01:36
Δεν κολλάει με τέτοιο τρόπο εκτός αν ο άλλος φταρνιστηκε μέσα στο κράνος, ήταν σε μέγιστη φάση εκπομπής του ιού και εσείς με κάποιο τρόπο μαζέψατε όλη αυτή τη ποσότητα και την διοχετεύσατε στην αναπνευστική σας κοιλότητα :D

DoctoR_k6
07/02/2022, 10:01
Δεν κολλάει με τέτοιο τρόπο εκτός αν ο άλλος φταρνιστηκε μέσα στο κράνος, ήταν σε μέγιστη φάση εκπομπής του ιού και εσείς με κάποιο τρόπο μαζέψατε όλη αυτή τη ποσότητα και την διοχετεύσατε στην αναπνευστική σας κοιλότητα :D

Αυτο. Μετα απο 2 χρονια (δυστυχως) σε καθεστως Covid θεωρω εχουμε καταλαβει πως κολλαει.
Αντε για να ειστε ψυχολογικα ΟΚ πατε κ περιμενετε απ εξω να ανοιξει ο υπαλληλος το καταστημα που θα εχουν προηγηθει 12 ωρες χωρις δοκιμες. :lol:

Garfield
07/02/2022, 12:39
Αυτο. Μετα απο 2 χρονια (δυστυχως) σε καθεστως Covid θεωρω εχουμε καταλαβει πως κολλαει.
Αντε για να ειστε ψυχολογικα ΟΚ πατε κ περιμενετε απ εξω να ανοιξει ο υπαλληλος το καταστημα που θα εχουν προηγηθει 12 ωρες χωρις δοκιμες. :lol:

Δυστυχώς δεν κολλάει ο ιος μόνο αν φταρνιστείς. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μόνο 50-60 κρούσματα ημερησίως. Όταν κάποιος βάζει το κράνος για να το δοκιμάσει τα χνώτα του πάνε πάνω σε ζελατίνα, μαξιλαράκια, κτλ. Και ο επόμενος που θα το δοκιμάσει θα έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους.

Πάντως DoktoR_k6 έδωσες καταπληκτική ιδέα. Θα πάω σε μαγαζί με κράνη μόλις ανοίγουν το πρωί (κατά τις 9) και μάλιστα Δευτέρα! Μάλλον θα με βρίζουν από μέσα τους όμως... :D

Dr.Monty
07/02/2022, 12:57
Θα πάω σε μαγαζί με κράνη μόλις ανοίγουν το πρωί (κατά τις 9) και μάλιστα Δευτέρα!

Πάνε στις 8/3, Τρίτη, μετά την καθαρά Δευτέρα. :p :p :p (δεν κοροιδεύω. Και εγω τέτοιος ειμαι και χειρότερος)