Σύνδεση

View Full Version : Checkάρισμα MT-07 για αγορά

sanctusan
10/04/2021, 13:36
Έχω ένα φιλαράκι που μπάνισε ένα ΜΤ-07 του '20, σε συνεργείο στη Νέα Σμύρνη. Με μόνο 1500Κμ στα 6000Ε και πήγαμε παρέα να το δούμε.
Το μηχανάκι ακούγεται πολύ ωραία, ρολάρει άψογα και εκτός από συγκεκριμένες μικροφθορές (που θέλω να συζητήσουμε παρακάτω) είναι αψεγάδιαστο.
Το κοίταξα γύρο γύρο ολόκληρο, δεν έχει ούτε ένα σημάδι.

Παρατήρησα όμως φθορές τα κολάρα του ψυγείου και στα μεταλλικά μέρη πριν την τρόμπα νερού. Δεν θεωρώ με τόσα λίγα χιλιόμετρα και εγγύηση ότι είναι κάτι σοβαρό. Αλλά γιατί σε τόσα λίγα χιλιόμετρα να έχει μπει χέρι εκεί και μάλιστα τόσο άτσαλα.

Παραθέτω εικόνα με σχέδιο μου για να σας εξηγήσω καλύτερα.
Με κόκκινο χρώμα είναι δυο σημάδια σαν γρατζουνιές. Η πρώτη που βρίσκεται χαμηλά, εξηγείται αν υποθέσουμε ότι έγινε από πετραδάκι. Η δεύτερη βρίσκεται πιο μέσα από ότι φαίνεται στη φωτό, σε σημείο που είναι σαν σημάδι από κλειδί για να ξεβιδωθούν οι βίδες που φαίνονται από πίσω.
Με κίτρινο χρώμα είναι σημεία που έχει σκάσει το χρώμα, ίσως υπάρχει και ένα τρίτο που δεν το θυμάμαι.
Με πράσινο χρώμα είναι τα κολάρα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν βγει, γιατί το μαύρο χρώμα τους είναι πολύ σπασμένο. Δεν θυμάμαι αν ήταν και τα 4 ή μόνο τα 2 που έχω κυκλώσει.

427055

Το μηχανάκι δείχνει τόσο καλό που με παραξενεύουν αυτές οι φθορές.
Το κατάστημα λέει ότι το έχει αγοράσει από τον ιδιοκτήτη και είναι λίγο δύσκολη η επαφή, επίσης δεν έχει καμία ιδέα πως μπορεί να έγιναν αυτά.

Edit:να πω ότι η φώτο είναι από ίντερνετ και όχι η πραγματική. απλά πήρα μια από τον γόγλη για να ζωγραφίσω

sanctusan
10/04/2021, 21:03
Ρε ούτε ένας;
Ένας να πει τι γνώμη του.

Nikos77
10/04/2021, 21:32
Μακρυα φιλε.Αν κατι σε χαλαει φυγε.Αυτο ειναι κανονας.Κατι παιχτηκε εκει και δεν ειναι τυχαια ολα αυτα τα σημαδια
εδιτ...6800 εχει καινουριο οποτε τι συζηταμε?800 ευρω και εισαι ησυχος

telegonos
10/04/2021, 21:55
Ρε ούτε ένας;
Ένας να πει τι γνώμη του.

''Την''

McGyver
10/04/2021, 21:57
''Την''

"τη"

zannisvel
10/04/2021, 22:26
Αν ισχύει αυτό με τα 800 ευρώ τότε και εγώ δε το συζητάω, υπομονή κάποιους μήνες να μαζευτούν.
Κάτι πρέπει να παίζει γιατί αν το είδες εσύ το έχει δει και ο έμπορος...
Αν το σκέφτεται ο φίλος μόνο αν το δει μηχανικός, αν έχει δουλέψει με πρόβλημα στο κύκλωμα ψύξης μπορεί να έχει κάνει ζημιά.

ptc
10/04/2021, 22:30
Σε αυτα τα λεφτα προσωπικα δε θα συζητουσα τιποτα λιγοτερο απο μηχανη που το μονο που τη διαφοροποιει απο καινουρια ειναι η ενδειξη χιλιομετρων στο οδομετρο.

sanctusan
11/04/2021, 12:15
Σε αυτα τα λεφτα προσωπικα δε θα συζητουσα τιποτα λιγοτερο απο μηχανη που το μονο που τη διαφοροποιει απο καινουρια ειναι η ενδειξη χιλιομετρων στο οδομετρο.

Δηλαδή μου λες ότι θα το έπαιρνες?

giorgosb
11/04/2021, 12:21
Το αντίθετο.. Ότι μόνο για κατάσταση βιτρίνας θα έδινε τόσα λεφτά.

Η διαφορά με καινούργιο είναι 800€, γιατί να μπει ο φίλος στην διαδικασία να κοιτάξει το μεταχειρισμένο του μάστορα;; Ας κάνει έναν διακανονισμό πχ 8 δόσεις των 100

sanctusan
11/04/2021, 12:30
να πω ότι η φώτο είναι από ίντερνετ και όχι η πραγματική. απλά πήρα μια από τον γόγλη για να ζωγραφίσω

sanctusan
11/04/2021, 12:33

Η διαφορά με καινούργιο είναι 800€, γιατί να μπει ο φίλος στην διαδικασία να κοιτάξει το μεταχειρισμένο του μάστορα;; Ας κάνει έναν διακανονισμό πχ 8 δόσεις των 100

Θα συμφωνήσω. Αλλά επειδή θεωρεί ότι μπορεί να μην τον καλύπτει η κατηγορία (είναι αφρόκωλος και βολεψάκιας) πιθανόν να το δώσει. Και δεν θέλει να χάσει μεγάλη διαφορά.

giorgosb
11/04/2021, 12:40
Θα συμφωνήσω. Αλλά επειδή θεωρεί ότι μπορεί να μην τον καλύπτει η κατηγορία (είναι αφρόκωλος και βολεψάκιας) πιθανόν να το δώσει. Και δεν θέλει να χάσει μεγάλη διαφορά.

Ναι αλλά αν έχει κάποιο θέμα το μεταχειρισμένο, μπορεί στο τέλος να χάσει περισσότερα λεφτά απ ότι νομίζει. Στο καινούργιο δεν υπάρχει αυτό, συν ότι τα MT κρατάνε τιμή και δεν θα έχει ιδιαίτερη χασούρα.

toyar
11/04/2021, 12:52
μηχανακι του 20 πρεπει να εχει εργοστασιακη εγγυηση

giorgosb
11/04/2021, 12:57
μηχανακι του 20 πρεπει να εχει εργοστασιακη εγγυηση

Θα έχει εννοείται, αλλά στην περιγραφή πιο πάνω λέει ότι είδε φθορές και σημάδια στα μεταλλικά μέρη πριν την τρόμπα νερού. Θα σε καλύψει η εγγύηση αν έχει βάλει κάποιος χέρι άτσαλα;

toyar
11/04/2021, 12:59
πας λοιπον στη yamaha και ψαχνεις το ιστορικο του
1500χλμ εχει λεει....
αν εχει εγγυηση προχωρας
αν δεν εχει φευγεις ....η κοβεις ενα χιλιαρικο απ την τιμη
προσωπικα για 15% κατω δεν θα κοιτουσα μεταχειρισμενο

νεοσσός
11/04/2021, 13:48
προσωπικα για 15% κατω δεν θα κοιτουσα μεταχειρισμενο
Συμφωνώ. Τουλάχιστον 20% κάτω για μηχανάκι ενός χρόνου. Και μάλιστα εννοώ 20% από την ελάχιστη τιμή αρχικής αγοράς, είτε αυτή ήταν όταν αγοράστηκε, είτε η τρέχουσα αξία του καινούριου.

Μην ξεχνάμε ότι το MT-07 ABS ξεκίνησε το 2014 από 6150€ και έφθασε το 2021 τις 7.150€. Σιγά μην πληρώσει κάποιος 6.000€ για μεταχειρισμένο ενός έτους. Υποψιάζομαι ότι ο έμπορος το αγόρασε κάτω από 5.000€ από τον αρχικό ιδιοκτήτη.

Parking
11/04/2021, 14:16
για μένα ΟΧΙ

Ας βάλει σε μια κάρτα τη διαφορά να πάει για καινούργιο

zannisvel
11/04/2021, 15:52
Μη σου πω να δει και το SV650 στα 6400 που μ’αρεσει κι περισσότερο.:lol:
Πλάκα κάνω φυσικά, ότι θέλει παίρνει το παιδί, τη γνώμη μου την είπα παραπάνω.

ptc
11/04/2021, 16:50
Δηλαδή μου λες ότι θα το έπαιρνες?

Αυτό ακριβώς εννοούσα. Η διαφορά είναι πολύ μικρή για να έχεις έστω και μια υπόνοια ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά.

νεοσσός
11/04/2021, 20:29
Μη σου πω να δει και το SV650 στα 6400 που μ’αρεσει κι περισσότερο.:lol:
Πλάκα κάνω φυσικά, ότι θέλει παίρνει το παιδί, τη γνώμη μου την είπα παραπάνω.
Σαφώς και συμφέρει περισσότερο το SV 650. Είναι και πιο ποιοτικό.

Σε περισσότερα χρήματα, αξίζει κανείς να σκεφτεί το Shiver 900 (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/20407303-aprilia-shiver-900). Με την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική, το MT-07 δεν θεωρώ ότι είναι συμφέρουσα αγορά.

spyrval
11/04/2021, 21:01
Επίσης για μένα θα ήταν διαφορετικό να το πάρει απευθείας από τον ιδιοκτήτη. Γιατί το έδωσε, πήρε άλλο; Εγώ θα επέμενα να μιλήσω με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, δεν έχουν περάσει και χρόνια από τη μεταβίβαση. Αν ο έμπορος του λέει, δεν ξέρω, δε μπορώ, έφυγε μετανάστης ή είναι ναυτικός :lol: κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι κι αλλιώς για τέτοια διαφορά τιμής δε θα το κοίταζα καν.

Kickstart
11/04/2021, 22:52
Το ενδεχόμενο να ήταν τεστ ραϊντ το μηχανάκι έχει αποκλειστεί;

Ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δεις τα σχετικά που αποδεικνύουν το αντίθετο. (εκτός κι αν τα χεις δει)

Κατα τ άλλα γρατζουνιές ή τσαμπουκά δες μπορεί να γίνουν και μέσα από απλες συντηρήσεις ρουτίνας.. Όπως από κάποιο ατσουμπαλο χέρι σε σέρβις ή ακόμα και σε κάποιο πλυντηριο που ο πλύστης ήταν ξενυχτης.

sanctusan
12/04/2021, 11:13
Το ενδεχόμενο να ήταν τεστ ραϊντ το μηχανάκι έχει αποκλειστεί;

Ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δεις τα σχετικά που αποδεικνύουν το αντίθετο. (εκτός κι αν τα χεις δει)

Κατα τ άλλα γρατζουνιές ή τσαμπουκά δες μπορεί να γίνουν και μέσα από απλες συντηρήσεις ρουτίνας.. Όπως από κάποιο ατσουμπαλο χέρι σε σέρβις ή ακόμα και σε κάποιο πλυντηριο που ο πλύστης ήταν ξενυχτης.

Δε μας πείραζε και πολύ να είναι test ride. Το θέμα είναι μην έχει κανένα πρόβλημα στο σημείο ή μήπως χάθηκε η εγγύηση.

Η αγορά ακυρώθηκε. Μάλλον πάει για καινούργιο. Αναθεώρησε αρκετά με αυτά που διάβασε και αυτά που του είπα.

Ευχαριστώ πολύ όλους, ειδικά τον telegonos για την εμπεριστατωμένη αλλά λάθος απάντηση του(τον διόρθωσαν κιόλας)!