View Full Version : Κυριακή 16/5 Φολόη-Αρχαια Ολυμπία-Ναός Επικούριου Απόλλωνα
o_gavros
13/05/2021, 13:24
Λέω για βολτιτσα την Κυριακή προς Πελοπόννησο.
Η ροτα: χάρτης (https://maps.app.goo.gl/7tcjDF7xHuRFsUi69)
Αρχικά προς το δάσος της Φολόης και κατόπιν στην αρχαία Ολυμπία. Εκεί πίνουμε κάνα καφεδάκι αν το θεμε.
Κατόπιν κατηφορίζουμε λίγο για να πάμε σαν παιδια να παίξουμε στο δρόμο για τον ναό του Απόλλωνα.
Αναλόγως κεφιού, αντοχής και όρεξης από εκεί έχουμε διάφορες επιλογές για το γυρισμό. Ενδεικτικά έβαλα μέσα από Αρκαδία.
Αφετηρία το περίπτερο και αναχώρηση κατά τη εννέα το πρωί.
Όμορφα, κλασσικά, πατροπαράδοτα
Έχω μείνει από μέση αλλιώς θα ακολουθουσα
contes di Zante
14/05/2021, 06:53
Μου έβαλες ιδέες....είναι η γυναίκα Αθήνα για δουλειές αλλά χθές είχαν μπλόκα και δεν το διακινδύνευσα να ανέβω με το αυτοκίνητο. Σήμερα κάνω ένα rapid και ανεβαίνω άν είναι. Μήπως σας ενδιαφέρει και το Σάββατο για καμία Εύβοια?
karellen
14/05/2021, 07:34
Λέω για βολτιτσα την Κυριακή προς Πελοπόννησο.
Η ροτα: χάρτης (https://maps.app.goo.gl/7tcjDF7xHuRFsUi69)
Αρχικά προς το δάσος της Φολόης και κατόπιν στην αρχαία Ολυμπία. Εκεί πίνουμε κάνα καφεδάκι αν το θεμε.
Κατόπιν κατηφορίζουμε λίγο για να πάμε σαν παιδια να παίξουμε στο δρόμο για τον ναό του Απόλλωνα.
Αναλόγως κεφιού, αντοχής και όρεξης από εκεί έχουμε διάφορες επιλογές για το γυρισμό. Ενδεικτικά έβαλα μέσα από Αρκαδία.
Αφετηρία το περίπτερο και αναχώρηση κατά τη εννέα το πρωί.
Βολτάρα με τα όλα της Τζων,θα ευχαριστηθείτε στροφιλίκι,ειδικά το κομμάτι Ανδρίτσαινα-Καρύταινα είναι ταμάμ.
Αν δύνασαι ξεκίνα νωρίτερα.
Ωραία βόλτα!
Μπορεί να αλληλοσυναντηθούμε ΧαΪδάρι, λέω για μια Επίδαυρο την Κυριακή!
o_gavros
14/05/2021, 10:17
Ναι Νίκο το έχω υπόψιν, για αυτό επιλέχθηκε έτσι η κατεύθυνση.
Παίζει σενάριο όπου ίσως έρθει μια φίλη, οπότε τότε θα είμαι διπλός και με άλλο μηχανάκι (σιμπιεξ).
Κόντε, ήμουν στην Ευβοια την περασμένη Κυριακή, επισκέφτηκα την πανέμορφη Κύμη μέσω του διαδρομής Στενή-Μετόχι-Κύμη. Μαγικά! Να πας!
Παίδες αν δεν υπάρξει δηλωμένη συμμετοχή μέχρι Σάββατο, θα κάψω το περίπτερο και θα αμολήσω όπως μου βγει.
contes di Zante
14/05/2021, 11:36
Αυτό λέω να κάνω!! Ν' ανέβω Κύμη από Στενή και να κατέβω απο Αλιβέρι....και άν φύγω νωρίς και μόνος μου μπορεί να κατέβω και Κάρυστο
καμία καλή πρόταση για φαΐ έχουμε? κάνα σημείο ενδιαφέροντος? καφέ με ωραία θέα ή τοπίο, μνημεία κλπ κλπ...γενικά κάτι που αξίζει να δώ
o_gavros
14/05/2021, 12:02
Ούτε χιλιόμετρο μετά το γεφυράκι στο Μετόχι, ανεβαίνοντας βγαίνεις σε αυτό το σημείο.
Εκεί επιβάλλεται το χαζεμα.
427977
Φαγητό δεν έχω να σου προτείνω κάπου συγκεκριμένα.
Σε προηγούμενη επίσκεψη είχαμε φάει στο πόδι ένα σουβλάκι στην Κύμη,καλό ήταν θυμάμαι. Το σουβλατζίδικο ήταν δίπλα από ένα καφέ με πολλά χρώματα, Τζαμάικα κλπ.
Αυτό λέω να κάνω!! Ν' ανέβω Κύμη από Στενή και να κατέβω απο Αλιβέρι....και άν φύγω νωρίς και μόνος μου μπορεί να κατέβω και Κάρυστο
καμία καλή πρόταση για φαΐ έχουμε? κάνα σημείο ενδιαφέροντος? καφέ με ωραία θέα ή τοπίο, μνημεία κλπ κλπ...γενικά κάτι που αξίζει να δώ
Να κατέβεις κάτω στην παραλία Μετοχίου και να φας στο Βράκα. Πες είμαι φίλος του Βέλμαχου με το τροχόσπιτο και θα σε φτιάξει κατάλληλα
@gavros
Τα παιδικά μου καλοκαίρια τα χω περάσει όλα στην παραλία από κάτω. Εποχές μιλάμε ούτε ρεύμα δεν είχε, και το πιστακι που πέρασες τώρα ήταν όλο κατσικοδρομος από τη διασταύρωση για Χιλιαδού
o_gavros
14/05/2021, 13:17
είναι μαγεία το μέρος, μιας και είναι ταυτόχρονα άγριο αλλά και πολύ προσιτό!
Καλησπέρα Γιάννη. Αύριο έλεγα και εγώ να πάω την πρώτη της σεζόν. Μέσα λοιπόν αφού είχαμε περάσει καλά και στην Εύβοια πέρυσι. Απλά θα σε/σας βρω μετά τα διόδια Ελευσίνας.
contes di Zante
15/05/2021, 18:41
Καλησπέρα. Εκτός απροόπτου εγώ θα είμαι στις 9 στο ραντεβού. Μιλάμε για τον Σταθμό 14 στον Σκαραμαγκά, σωατά?
o_gavros
15/05/2021, 19:16
Σωστά!
οπότε τα λέμε το πρωί εκεί.
Λέω να μην καθυστερήσουμε εκεί και να τσουλήσουμε άμεσα προς ομορφότερες γειτονιές για τον καφέ μας.
DoctoR_k6
16/05/2021, 00:06
Να κατέβεις κάτω στην παραλία Μετοχίου και να φας στο Βράκα. Πες είμαι φίλος του Βέλμαχου με το τροχόσπιτο και θα σε φτιάξει κατάλληλα
@gavros
Τα παιδικά μου καλοκαίρια τα χω περάσει όλα στην παραλία από κάτω. Εποχές μιλάμε ούτε ρεύμα δεν είχε, και το πιστακι που πέρασες τώρα ήταν όλο κατσικοδρομος από τη διασταύρωση για Χιλιαδού
Ο χωματόδρομος άρχιζε λίγο μετά από την ανάβαση της Στενής με τις φουρκέτες...εκεί να δείτε σπαστηρι.
Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει από διασταύρωση Χιλιαδούς προς Μετόχι.
Στον Βράκα θα φας κ ωραίο κ καθαρό φαι.
Πάρτε κ κάνα μαγιό...έχει κ ντουζιέρα .
Πολλά ξέρεις ρε Τεό για το μέρος...κάπου θα σε έχω πετύχει αν πέρασες τα παιδικά σου χρόνια εκεί.
Ο χωματόδρομος άρχιζε λίγο μετά από την ανάβαση της Στενής με τις φουρκέτες...εκεί να δείτε σπαστηρι.
Τα τελευταία χρόνια είχε μείνει από διασταύρωση Χιλιαδούς προς Μετόχι.
Στον Βράκα θα φας κ ωραίο κ καθαρό φαι.
Πάρτε κ κάνα μαγιό...έχει κ ντουζιέρα .
Πολλά ξέρεις ρε Τεό για το μέρος...κάπου θα σε έχω πετύχει αν πέρασες τα παιδικά σου χρόνια εκεί.
Από το 1989 κάθε καλοκαίρι αδιαλείπτως... (ρεύμα στην παραλία ήρθε το 99 περίπου, ως τότε γεννήτρια και νερό από το πηγάδι)
Στείλε DM ξέρω και τις πέτρες κάτω από τον κόκκορα
Τζον sorry για το hijacking ελπίζω να περάσατε τέλεια
Καλή επιστροφή παιδιά, σας είδα που φεύγατε από το Περίπτερο, δεν σας εντόπισα εκεί που καθόσασταν για να έρθω να σας πω μια καλημέρα. Σας χαιρέτησα μετά τα διόδια Ελευσίνας, λευκό XR παρέα με ένα TMAX.
o_gavros
16/05/2021, 18:56
Η βόλτα ήταν ότι έπρεπε! Καιρός φανταστικός, διαδρομή γεια σας, η παρέα σωστή,όλα μια χαρά.
Δύο μικρά απρόοπτα είχα. Το πρωί στην Ελευσίνα διαπίστωσα ότι κόπηκε η βάση μαζί με την πινακίδα μου.
Και τώρα στην επιστροφή διαπιστώνω ότι η τσιμουχα στο δεξί καλάμι παρέδωσε.
Oh well, μικρό το τίμημα για τόση στριφτερη απόλαυση!
contes di Zante
17/05/2021, 07:00
Καλή επιστροφή παιδιά, σας είδα που φεύγατε από το Περίπτερο, δεν σας εντόπισα εκεί που καθόσασταν για να έρθω να σας πω μια καλημέρα. Σας χαιρέτησα μετά τα διόδια Ελευσίνας, λευκό XR παρέα με ένα TMAX.
Σας είδα, κοίταζα προς τον παράδρομο εκείνη την ώρα και σε κατάλαβα που χαιρέτησες!!
Γιάννη, το καλύτερο κομμάτι το βρήκα μετά από εκεί που χωρίσαμε και συνέχισα για Κρέστενα....ειδικά το κομμάτι Καλλιθέα-Κρέστενα ήταν πολύ καλό. Μαζί με το τμήμα από τον 111-Λάλας-Αρχαία Ολυμπία ήταν τα δύο κορυφαία πιστεύω
Βάλτε ρε καθίκια και καμιά φωτογραφία για τα πρεζονια
Το ίδιο σκέφτομαι από χτες,φωτογραφίες για μας που δουλεύαμε Κυριακή να πάρουμε μάτι γνωστά μέρη!!:a9: :a014:
o_gavros
17/05/2021, 11:22
Κάτι θα γίνει.
Δεν έχω και πάρα πολλές καθώς το μυαλό ήταν στις στροφές.
Το απόγευμα από το λάπτοπ.
Αναμένουμε φωτό απαραιτήτως!Πέτυχα πολλά μηχανάκια χθες και χάρηκα που επιτέλους τα πράγματα μπήκαν σε μια ροή τουλάχιστον για το καλοκαίρι,ο κόσμος λάλησε τόσους μήνες!
TONYBANDIT
17/05/2021, 18:32
Αναμένουμε φωτό απαραιτήτως!Πέτυχα πολλά μηχανάκια χθες και χάρηκα που επιτέλους τα πράγματα μπήκαν σε μια ροή τουλάχιστον για το καλοκαίρι,ο κόσμος λάλησε τόσους μήνες!
Το περίπτερο χθες ήταν τίγκα.Βεβαια και στην καραντίνα άδειο δεν το έλεγες απλά πήξαμε στο Αλεποχώρι Ψάθα τόσο καιρό και χθες το Βυτίνα Δημητσάνα Στεμνίτσα ήταν ότι έπρεπε.
Όσο για το πρόβλημα με την πινακίδα του gavros υπάρχει λύση .Την βάζεις μόνιμα στο tank bag και την διατηρείς σε άψογη κατάσταση.
o_gavros
17/05/2021, 18:53
τονυ εσπασε ολη η βάση με συνέπεια να χαθεί και η πινακίδα.
Αν είχα όρεξη να τσακωθώ το μεσημέρι με τον ασφαλίτη υπηρεσίας που του διέκοψα το ξύσιμο, ίσως αύριο να ξεμπέρδευα με την έκδοση νέας.
τεσπα, υποσχέθηκα φωτό, εδώ είναι:
κάπου εκεί μέσα αρχίζει και δείχνει ότι εδώ μάλλον θα είναι η πρώτη μας σταση για την απαραίτητη καφεΐνα
428074
φανταστικό χωριό η Λάμπεια σε εκπλητική τοποθεσία!!! ο καφενές με την μπαλκονάρα του!
428075
428076
428077
οι φωτό με το ρισάηζ προφανώς και χάνουν απείρως αλλά το νόημα βγαίνει.
o_gavros
17/05/2021, 18:58
λίγο πριν το πανέμορφο δρυόδασος της Φολόης όπου απλά τσουλάγαμε ρεμβαζοντας
428078
Φολόη! το έχω δει φουλ πράσινο,το έχω δει πορτοκαλί,το έχω δει και με δίχως φύλλα. Κάθε όψη του είναι εκπληκτική!
428079
εδω ο Διονύσης και ο Δημήτρης μεσα στο δάσος
428080
o_gavros
17/05/2021, 19:04
Πλησιάζοντας στην Ανδρίτσαινα κι αφού πλέον το γκρουπ είχε σπάσει, πέτυχα ένα τεράστιο φίδι στο δρόμο που έκανε το σουλάτσο του!
Μεχρι να γυρίσω να το φωτογραφίσω όμως είχε γίνει λούης.
Η Ανδρίτσαινα
428081
Η Καρύταινα
428082
Αυτες οι λίγες είναι καθώς όπως είπα, η βόλτα ήταν (για μένα τουλάχιστον) προσηλωμένη στο στρίψιμο! Και τα 40-50 χιλιομετράκια συνεχούς πίστας απο Θολό μέχρι Ανδρίτσαινα ήταν ότι χρειαζόμουν!
Η μέρα ήταν εξαιρετική για μοτοβόλτα και παρά το γεγονός ότι είδαμε άπειρα μηχανακια παντού, η ρότα μας ήταν πάντα ερημικά!
Είναι πολύ ευχάριστο να ξαναβλέπεις ζωή έξω!
Πλησιάζοντας στην Ανδρίτσαινα κι αφού πλέον το γκρουπ είχε σπάσει, πέτυχα ένα τεράστιο φίδι στο δρόμο που έκανε το σουλάτσο του!
Μεχρι να γυρίσω να το φωτογραφίσω όμως είχε γίνει λούης.
Η Ανδρίτσαινα
428081
Η Καρύταινα
428082
Αυτες οι λίγες είναι καθώς όπως είπα, η βόλτα ήταν (για μένα τουλάχιστον) προσηλωμένη στο στρίψιμο! Και τα 40-50 χιλιομετράκια συνεχούς πίστας απο Θολό μέχρι Ανδρίτσαινα ήταν ότι χρειαζόμουν!
Η μέρα ήταν εξαιρετική για μοτοβόλτα και παρά το γεγονός ότι είδαμε άπειρα μηχανακια παντού, η ρότα μας ήταν πάντα ερημικά!
Είναι πολύ ευχάριστο να ξαναβλέπεις ζωή έξω!
Σούπερ μέρη και ζηλεψαμε πολύ! Στην επόμενη...
Στη Λαμπεία aka Δίβρη έχει μια τρομερή βρύση
o_gavros
17/05/2021, 19:16
εκεί δίπλα στον καφενέ είχε όντως μια πηγη με νιρό βιλούδου που με δρόσισε όπως έπρεπε, κωρεάτικα
:beer::beer::beer:
κλασικό thread που μπαίνει κάποιος να πει έχω πάει και είναι τέλεια όταν είχα κάνει το γύρω της Ελλάδας για 65η φορά, γνωρίζοντας πλέον τα πάντα και συμφέρω και απαντάω με στύλ .... και άμα στρίψεις σε εκείνο το χωριό λιγο πριν το άλλο παρα δίπλα θα δείς έναν λόφο κάτω απο ένα μοναστήρι .... και να κλείσεις με το "να περάσετε τέλεια ρε παίδες, ζηλεύω" και τελικά να μην έρθεις :p
Εγώ θα πήγαινα, αλλά δεν συστάθηκε αργό γκρουπ ©. :p
o_gavros
17/05/2021, 19:31
Σπύρο θα κάναμε πολιύ ωραίο παιγνίδι έτσι και ερχόσαν...:whistle:
Εντωμεταξύ σκέφτομαι πόσο τυχερός είμαι που η τσιμούχα στο καλάμι παρέδωσε αφού είχα τελειώσει την...προπονησούλα μου.
Δε θα θελα τόση λαδούρα γύρω απο τη δαγκάνα και το λάστιχο την ώρα των στροφώνε
Σπύρο θα κάναμε πολιύ ωραίο παιγνίδι έτσι και ερχόσαν...:whistle:
...
έχω σκουριάσει :bawl:
panavour
17/05/2021, 19:37
Εγώ θα πήγαινα, αλλά δεν συστάθηκε αργό γκρουπ ©. :p
στο επομενο ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ γκρουπ λογω 200αριου σκουτερ θα σου κανα παρεα απο πισω.
o_gavros
17/05/2021, 19:38
έχω σκουριάσει :bawl:
ναι ναι...το ξέρουμε το στόρυ
karellen
17/05/2021, 19:55
Ωραίες ανοιξιάτικες εικόνες, μπράβο Γιάννη.
Κοντά στη Λάμπεια δεν είναι και το Τριποταμο με το μαγαζάκι πάνω στο ποτάμι?
στο επομενο ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ γκρουπ λογω 200αριου σκουτερ θα σου κανα παρεα απο πισω.
Αν κανονίσουν καμία επιδαυριάδα, το συζητάμενε για χαλαρή συνοδεία των γρήγορων. Αλλά να γυρίσουμε και μαζί, ε; Όχι όπως την άλλη φορά που νόμιζες ότι έφυγα, ξεκίνησες σφαίρα και δεν μπορούσα να σε προλάβω. :lol:
Ειδικά άμα ακολουθήσει ο Θωμάς και ο lospsi, θα το βάλω σε πρώτη προτεραιότητα.
:beer::beer::beer:
κλασικό thread που μπαίνει κάποιος να πει έχω πάει και είναι τέλεια όταν είχα κάνει το γύρω της Ελλάδας για 65η φορά, γνωρίζοντας πλέον τα πάντα και συμφέρω και απαντάω με στύλ .... και άμα στρίψεις σε εκείνο το χωριό λιγο πριν το άλλο παρα δίπλα θα δείς έναν λόφο κάτω απο ένα μοναστήρι .... και να κλείσεις με το "να περάσετε τέλεια ρε παίδες, ζηλεύω" και τελικά να μην έρθεις :p
Σπύρο άμα πηγαίνει για μένα η σπόντα δε νομίζω ότι έχω δώσει τέτοια δικαιώματα.
Αν πάλι δε πήγαινε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και κερνάω μπύρες στο επόμενο 36ωρο (οοοοταν γίνει)
peterTHErider
17/05/2021, 21:49
ρε παιδια...ετησια θα παιξει φετος??:confused::bawl:
panavour
17/05/2021, 21:52
Αν κανονίσουν καμία επιδαυριάδα, το συζητάμενε για χαλαρή συνοδεία των γρήγορων. Αλλά να γυρίσουμε και μαζί, ε; Όχι όπως την άλλη φορά που νόμιζες ότι έφυγα, ξεκίνησες σφαίρα και δεν μπορούσα να σε προλάβω. :lol:
Ειδικά άμα ακολουθήσει ο Θωμάς και ο lospsi, θα το βάλω σε πρώτη προτεραιότητα.
τοτε ρε ειχα και γρηγορο μηχανακι τον φονεα των NC .:lol::bawl:(γι αυτο με διαγραψανε απ το NC CLUB).
contes di Zante
18/05/2021, 06:27
Ωραίες ανοιξιάτικες εικόνες, μπράβο Γιάννη.
Κοντά στη Λάμπεια δεν είναι και το Τριποταμο με το μαγαζάκι πάνω στο ποτάμι?
Όπως έρχεσαι από Λεβίδι είναι λίγα χιλιόμετρα πρίν....γινόταν ο χαμός εκεί, είχε και κάποιου έιδους Λαϊκής αγόράς
karellen
18/05/2021, 08:10
Όπως έρχεσαι από Λεβίδι είναι λίγα χιλιόμετρα πρίν....γινόταν ο χαμός εκεί, είχε και κάποιου έιδους Λαϊκής αγόράς
Ωχ,κάποτε το είχα πετύχει με 2-3 παρέες και ήταν ειδυλλιακό.
Σπύρο άμα πηγαίνει για μένα η σπόντα δε νομίζω ότι έχω δώσει τέτοια δικαιώματα.
Αν πάλι δε πήγαινε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη και κερνάω μπύρες στο επόμενο 36ωρο (οοοοταν γίνει)
:a52::pink:
ειλικρινά φιλαράκι δεν κοιταξα καν τι είχε γραφτεί και απο ποιον πριν. απάντησα αυτόματα με βάση τι έχω δει μεχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια στα φόρουμ
Περισσότερο στο μυαλό μου είχα κάτι τύπους που δεν γράφουν ποτέ σε ένα φόρουμ, μπαίνουν και διαβάζουν που και που και ξαφνικά σε ενα τυχαίο ταξιδιωτικό εμφανίζονται απο το πουθενά χωρίς να έχουν σκοπό να πάνε βόλτα και να γράφουν κατεβατά περιγράφοντας το πόσο ωραία είναι η διαδρομή γιατί κάποτε είχαν περάσει. Βασικός τους σκοπός είναι βέβαια να αισθανθούν/κοινοποιήσουν με κάποιο τρόπο τις "κατακτήσεις τους" και όχι να συμβάλουν στην ίδια τη βόλτα με κάτι ουσιώδες.
:beer: :beer::beer:
panavour
18/05/2021, 09:07
ειλικρινά φιλαράκι δεν κοιταξα καν τι είχε γραφτεί και απο ποιον πριν. απάντησα αυτόματα με βάση τι έχω δει μεχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια στα φόρουμ
Περισσότερο στο μυαλό μου είχα κάτι τύπους που δεν γράφουν ποτέ σε ένα φόρουμ, μπαίνουν και διαβάζουν που και που και ξαφνικά σε ενα τυχαίο ταξιδιωτικό εμφανίζονται απο το πουθενά χωρίς να έχουν σκοπό να πάνε βόλτα και να γράφουν κατεβατά περιγράφοντας το πόσο ωραία είναι η διαδρομή γιατί κάποτε είχαν περάσει. Βασικός τους σκοπός είναι βέβαια να αισθανθούν/κοινοποιήσουν με κάποιο τρόπο τις "κατακτήσεις τους" και όχι να συμβάλουν στην ίδια τη βόλτα με κάτι ουσιώδες.
Εισαι ''σημειολογος'' ονομα και πραμμα.
Τις έχω βάλει στην κατάψυξη για να παγώνουν
:beer::beer:
Κάτσε να ισιωσει λίγο η μέση μου και βαράμε ένα διήμερο Πίνδο να γουστάρουμε
Μπραβο παιδια...Πολυ καλη διαδρομη...
Εκει κοντα ειναι το χωριο της μητερας μου και ξερω τα μερη πολυ καλα...
Γιαννη πολυ καλη η επιλογη του χωριου Λαμπεια για καφεδακι...Εκατσες και στην σωστη καφετερια!!
:beer: