View Full Version : Crash test scooter
https://getsnap.link/WWNTK2H5poy
Κάνανε λέει crash test σε δύο από τα δημοφιλέστερα scooters στο Βέλγιο. Αντίθετα με ότι αρκετοί(ένας εξ αυτών κ εγώ) υποθέτουμε τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά.
Δεν γνωρίζω γαλλικά για να καταλάβω τι λέει η σχολιάστρια, αλλά το κεφάλι στο πρώτο dummy σκάει με τα μούτρα στο καπό (jet κράνη είπαμε..), το δεύτερο dummy υποτίθεται ότι σπάει τα γόνατα του στο τιμόνι γιατί το πλαίσιο του scooter δεν παραμορφώνεται καθόλου για να αποσβέσει την ενέργεια της πρόσκρουσης.
Δε θα υποστηρίξω ότι με μοτοσικλέτα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Απλά η ιδέα που έχουμε οι περισσότεροι ότι μικρό μηχανάκι, σκουτερακι ψιλοπροστατευει, δεν τρέχει κλπ
basilis_k6
17/05/2021, 15:22
μη ρεαλιστικό. δεν οδηγας κοιμησμένος, θα πατησεις φρενο, θα βαλεις δυναμη στους μυς σου, θα γονατισει το σκουτερ, θα πεσεις ίσως με κάποια κλιση λογω αποφυγής, θα θα θα...
motojojo
17/05/2021, 15:51
μη ρεαλιστικό. δεν οδηγας κοιμησμένος, θα πατησεις φρενο, θα βαλεις δυναμη στους μυς σου, θα γονατισει το σκουτερ, θα πεσεις ίσως με κάποια κλιση λογω αποφυγής, θα θα θα...
Κάτι ανάλογο σκεφτηκα κι εγώ, αν και δεν θα το έλεγα εντελώς μη ρεαλιστικό το βίντεο.
Το σώμα έχει την τάση να παίρνει ενστικτωδώς μια στάση (αυτο)προστασίας λίγο πριν την επερχόμενη σύγκρουση. Αυτό δεν είναι εφικτό από τα dummies αλλά δεν ξέρω αν και πόση διαφορά θα έκανε. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια.
https://getsnap.link/WWNTK2H5poy
Κάνανε λέει crash test σε δύο από τα δημοφιλέστερα scooters στο Βέλγιο. Αντίθετα με ότι αρκετοί(ένας εξ αυτών κ εγώ) υποθέτουμε τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά.
Δεν γνωρίζω γαλλικά για να καταλάβω τι λέει η σχολιάστρια, αλλά το κεφάλι στο πρώτο dummy σκάει με τα μούτρα στο καπό (jet κράνη είπαμε..), το δεύτερο dummy υποτίθεται ότι σπάει τα γόνατα του στο τιμόνι γιατί το πλαίσιο του scooter δεν παραμορφώνεται καθόλου για να αποσβέσει την ενέργεια της πρόσκρουσης.
Δε θα υποστηρίξω ότι με μοτοσικλέτα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Απλά η ιδέα που έχουμε οι περισσότεροι ότι μικρό μηχανάκι, σκουτερακι ψιλοπροστατευει, δεν τρέχει κλπ
Τα βασικά που λέει:
Αρχικά λέει ότι πολλοί οδηγοί σκούτερ έχουν υποστεί άσχημα εγκαύματα λόγω του κακού σχεδιασμού του ντεπόζιτου.
Έβαλαν ένα έγχρωμο υγρό για να ελέγξουν για διαρροές μετά το τρακάρισμα
Το dummy είναι 1,75 και 75 κιλά, με συνήθη ρουχισμό και το σκούτερ ζυγίσει 136 κιλά (125 κυβικά)
Πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο τεστ
Ταχύτητα στο σκούτερ 50 χ/ω
Δεν υπάρχει διαρροή βενζίνης
Το δεύτερο σκούτερ πάλι 125 κυβικά ζυγίζει 159 κιλά
Το ρεζερβουάρ σε κανένα δεν ήταν μπροστά και δεν υπήρχε διαρροή
Όμως το σημαντικότερο που λέει είναι ότι σε κανένα από τα δύο σενάρια δεν θα είχαν επιβιώσει οι οδηγοί :(
AUFGEBRACHT
17/05/2021, 20:05
Crash test για να διαπιστώσεις το προφανές...
Συζητάμε για παθητική ασφάλεια μοτοσυκλέτας;
Συζητάμε για παθητική ασφάλεια μοτοσυκλέτας;
μαλακιουλες για να περνά η ώρα.