PDA

View Full Version : Cb500 δευρο εξω

strokt up
18/05/2021, 20:44
Καλησπέρα σε όλους. Καιρό ζαχαρώνω τις μηχανές φίλων και συναδέλφων. Ενας εξ αυτών σταμάτησε να έρχεται με την ταλαιπωρη μοτοσυκλέτα του, την θέση της οποίας πηρε ενα σκούτερ. Τον είδα μια, τον ειδα δύο, την Τρίτη τον ρώτησα:
-Τι έγινε ρε συ με εκείνο το cb που ερχόσουν;
-Ε ρε φίλε μου το έριξαν μια απο αριστερά, μια απο δεξιά, μου σπασανε τα πλαστικά, εσπασε και το μασπιε που πατάς, έσπασε και η μανετα, έχει και μια λακκούβα στο ντεπόζιτο, μου έκανε και κατι σβησιματα και ξενέρωσα και το άφησα.
-Θα το φτιάξεις; Το έχεις έξω;
-Ε ρε φίλε λογικά δεν αξίζει να το φτιάξω, θα παει πολλά λεφτά να τσουλησει και δεν εχω όρεξη να μπλέκω με μαστορια.
-Δεν μου το δίνεις εμένα να περάσω την ωρα μου να δω αν μπορώ να κάνω κάτι;
-Όντως;
-Ναι ρε δεν στο εγγυωμαι αλλα κάτι θα κάνουμε
-Ωραία, στο στέλνω σπίτι με την οδική και κανε ότι θες με την ησυχία σου.
Αντε να δούμε...

strokt up
19/05/2021, 07:13
Αρχικά να πω πως το μηχανάκι θα γίνει 100% λειτουργικό και νόμιμο για τον δρόμο, αλλά εμφανισιακά δεν θα γίνει τίποτα για να μείνει χαμηλά το κόστος (το μεγαλύτερο κόστος απ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής μακράν). Πάμε τώρα στο ψητό. Ενδεικτικά η κατάσταση που το παρέλαβα.
428099428100428101 Εμπρός λοιπόν καλή μου καστάνια. Το μπροστά φτερό έξω μιας και είναι όλο σπασμένο και τσαλακωμένο. Τα πλαινα πλαστικά έξω θέλουν και αυτά κολλήματα. Η μανέτα του συμπλέκτη θέλει μάλλον μια αλλαγή και αυτή. Το μασπιε προς το παρόν το άφησα στην τύχη του. Το κομμάτι που λείπει υπάρχει.
Αφήνουμε τώρα τα εμφανισιακά ζητήματα να τα δούμε αύριο. Ανοίγω ντεπόζιτο, δεν βλέπω σκουριά, μόνο βενζίνη (την λακκούβα κάνω ότι δεν την βλέπω προς το παρόν). Να δούμε λίγο και τα λάδια. Κομπλέ. Γυρίζω διακόπτη ανάβουν τα λαμπάκια. Να μιζαρω;; Μπααα, άστο καλύτερα. Τον κλείνω πάλι. Έξω το ντεπόζιτο να δούμε τι γίνεται από κάτω. Ανοίγω τάπα ψυγείου, αρχ!δγια (μου είχε πει ο άνθρωπος ότι τα είχε ξερασει απο ένα κολάρο, το έφτιαξε και ξαναβαλε νερό μόνο δοχείο διαστολής μάλλον). Το γεμίζω νερό, βγάζω και τον θερμοστάτη να κάνει μόνιμα κύκλωμα το νερό για αρχή. Ολα καλά . Να δούμε το φίλτρο αέρος; Σαν θαύμα εξ ουρανου το φίλτρο ολοκαίνουριο. Μια απορία γεννάται, αν είναι συντηρημένο γιατί έσβηνε το μηχανάκι; Τσεκάρω σωληνάκια υποπιεσεων, άλλα χαλαρά και άλλα τρύπια. Φτιάχνω τα σωληνάκια της υπερχείλισης που ηταν και αυτά τρύπια μην γίνει στραβή και λαμπαδιασουμε. Δεν βλέπω μια και τα μπουζί; Μπααα μωρέ θα αλλάχτηκαν μαζί με το φίλτρο αέρος θα είναι κούτα και αυτά. Εε δεν μας πηδάς λίγο ρε ψηλέ, μπροστά σου είναι. Έξω το πρώτο μπουζί και το σαγόνι μου στο πάτωμα.
428102428103 Λογικά αυτό πρέπει να το φορούσε βγαίνοντας απο το εργοστάσιο της Ιταλίας κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90. Η ακίδα έχει μείνει μισή, η πορσελάνη του έχει μαυρίσει, λίγα λαδάκια που ποτέ δεν δίνω σημασία, καλά πήγε αυτό. Βγάλε και το άλλο. Ωωωωω τι θαύμα! Διαφορετικό το μπουζί αυτό! Η ακίδα του λεπτή σαν κεφάλι καρφίτσας, αυτό λογικά θα είναι απο κινέζικο αλυσοπρίονο husqwarna. 428104428105Τέλος πάντων ας τα βάλουμε πάλι πάνω να δούμε αν σκάει τουλάχιστον να ξέρουμε λίγο τι γίνεται. Ολα πάνω, μπουζί, ντεπόζιτο, υποπιεσεις. Γυρίζω διακόπτη. Πατάω μίζα! Γυρίζει, γυρίζει και παίρνει μπρος. Δείχνει να κρατάει ρελαντί χωρίς προσπάθεια και ανταποκρίνεται στο άνοιγμα του γκαζιού. Σβήνω. Αυτό πήγε όντως καλά οπότε έχουμε δουλίτσα μπροστά μας και θέλω να πιστεύω πως δεν θα πάει ακλαυτο. Αυτά προς το παρόν. Συνεχίζεται σύντομα προφανώς.
Που να πάω στα νότια της Αθήνας κατά προτίμηση να μου κολλήσει το μαρσπιέ γιατί καινούργιο κάνει όσο το μηχανάκι;

kordix
19/05/2021, 07:33
Για το μαρσπιέ πήγαινε στον Ραφτόπουλο σε ένα στενάκι στην Σπύρου Πάτση, 2103423034.

Όπως στρίβεις από Καβάλας στο πρώτο στενό που επιτρέπετε αριστερά θα το βρεις στο δεξί σου χέρι. Κολλάνε τα πάντα και έχουν μεγάλη εμπειρία.

klab
19/05/2021, 07:36
Το δεύτερο μπουζί είναι ιριδίου, είναι φυσιολογικό να είναι τόσο μικρή η ακίδα.
Βρες τι μπουζί φοράει κανονικά και βάλε τα σωστά.
ΥΓ Κουράγιο :)

strokt up
19/05/2021, 07:38
Για το μαρσπιέ πήγαινε στον Ραφτόπουλο σε ένα στενάκι στην Σπύρου Πάτση, 2103423034.

Όπως στρίβεις από Καβάλας στο πρώτο στενό που επιτρέπετε αριστερά θα το βρεις στο δεξί σου χέρι. Κολλάνε τα πάντα και έχουν μεγάλη εμπειρία.

Τέλεια, θα το τσεκάρω, ευχαριστώ.

strokt up
19/05/2021, 07:39
Ότι φοράει απο την μητέρα του θα μπει προφανώς.
Ευχαριστώ :)

panavour
19/05/2021, 08:51
Το ειχα καποτε.
Το μουλάρι της χοντα.
Κινητηρας ΑΘΑΝΑΤΟΣ βγαζει 250000 για πλακα πριν χρειαστει γενικη.(αν το συντηρεις σωστα)
Αξιζει να ασχοληθεις μαζι του.Μηχανακι πασπαρτου,τα κανει ολα (πλην εντουρο) και ειναι πιστο σκυλι μαυρο (ας ειναι μπλε το δικο σου):lol:
Ποσα χλμ εχει?

sapila racing
19/05/2021, 09:22
Μπράβο που το πήρες πατριωτικά και το φτιάχνεις.
Είναι πολύ καλά μηχανακια αυτά, κρίμα να πήγαινε στραφι.

strokt up
19/05/2021, 09:25
3.000 γράφει το κοντέρ πιθανολογώ πως είναι 103.000. Πάντως οπτικά ο κινητήρας είναι τέλειος χωρίς διαρροές κλπ

strokt up
19/05/2021, 09:26
Μπράβο που το πήρες πατριωτικά και το φτιάχνεις.
Είναι πολύ καλά μηχανακια αυτά, κρίμα να πήγαινε στραφι.

Παρόλο που είναι χοντα κρίμα είναι να πήγαινε ανακύκλωση, και αυτά ψυχή έχουν.

panavour
19/05/2021, 09:37
Παρόλο που είναι χοντα κρίμα είναι να πήγαινε ανακύκλωση, και αυτά ψυχή έχουν.

Μακαρι και αλλοι κατασκευαστες να μπορουσαν να φτιαξουν (ΣΗΜΕΡΑ) τετοια πολυχρηστικα ΣΚΥΛΙΑ μηχανακια.

strokt up
19/05/2021, 10:19
Ναι πλακα κάνω προφανώς. Υπάρχει και άλλο χοντα στην οικογένεια εξάλλου.

kordix
19/05/2021, 11:52
Πολύ ωραία μοτοσυκλέτα αυτό το 500 όπως και το s με το φερινγκ.

Και είναι αθάνατα, καλά κάνεις και το φτιάχνεις.

S705
19/05/2021, 12:01
Ναι πλακα κάνω προφανώς. Υπάρχει και άλλο χοντα στην οικογένεια εξάλλου.

διπλό το κακό δηλαδή:bawl:

καλά μαστορέματα να έχεις.

strokt up
19/05/2021, 19:00
Πολύ ωραία μοτοσυκλέτα αυτό το 500 όπως και το s με το φερινγκ.

Και είναι αθάνατα, καλά κάνεις και το φτιάχνεις.

Και ktm να ηταν, 3 μήνες αμήχανος θα το αναλαμβανα :D

strokt up
19/05/2021, 19:01
διπλό το κακό δηλαδή:bawl:

καλά μαστορέματα να έχεις.

Διπλό δεν λες τίποτα. Ευχαριστώ πολύ:)

doctoras
20/05/2021, 18:52
θα το μαστορέψεις για λογαριασμό του φίλου σου και θα του το επιστρέψεις ή θα το αγοράσεις για εσένα?

μαστορεμα - αποκατάσταση χωρις βαφή ειναι φρικασέ χωρίς αρνί :)

telegonos
20/05/2021, 19:55
Καιρό ζαχαρώνω τις μηχανές φίλων και συναδέλφων.

Όταν θα φτάσεις και στις γυναίκες τους, να ξέρεις, σταμάτα

:lol:

Καλότυχο το CB που το ανέλαβες, αν και εδώ που τα λέμε, δεν έχει και καμιά σοβαρή φθορά (λειτουργικά).

Κάρμπς βγάλε και καθάρισε, το πιο σημαντικό.

strokt up
21/05/2021, 01:16
θα το μαστορέψεις για λογαριασμό του φίλου σου και θα του το επιστρέψεις ή θα το αγοράσεις για εσένα?

μαστορεμα - αποκατάσταση χωρις βαφή ειναι φρικασέ χωρίς αρνί :)

Θα το μαστορεψω και θα το κρατήσω το καλοκαίρι φέτος που δεν θα έχω δική μου μηχανή.
Για το βάψιμο έχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς αλλά θέλω να μείνει χαμηλά το budget και το ντεπόζιτο για να γίνει θέλει πολλά λεφτά. Αν έβρισκα κάποιον να μου το κάνει οικονομικα το χτύπημα αυτό μετά στοκαρισμα και βάψιμο τα έκανα μόνος μου αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τώρα.

strokt up
21/05/2021, 01:21
Όταν θα φτάσεις και στις γυναίκες τους, να ξέρεις, σταμάτα

:lol:

Καλότυχο το CB που το ανέλαβες, αν και εδώ που τα λέμε, δεν έχει και καμιά σοβαρή φθορά (λειτουργικά).

Κάρμπς βγάλε και καθάρισε, το πιο σημαντικό.

Όταν κοιτάζουν οι γυναίκες των φίλων τι κάνουμε όμως;;
Τα Κάρλος το σκέφτηκα αλλά δεν έχω κάποια εμπειρία. Θα χρειαστώ και σετ επισκευής αν ασχοληθώ.

telegonos
21/05/2021, 01:45
Όταν κοιτάζουν οι γυναίκες των φίλων τι κάνουμε όμως;;
Τα Κάρλος το σκέφτηκα αλλά δεν έχω κάποια εμπειρία. Θα χρειαστώ και σετ επισκευής αν ασχοληθώ.

Άστες να κοιτάνε. Όλα δικά τους τα έχουν στην ζωή, ε, ας τους αρνηθεί και κάποιος κάτι.

Αν είσαι τυχερός, το μόνο που θα χρειαστείς είναι λαστιχοφλαντζάκια για τα λεκανάκια τους. Αυτά εύκολα τα φτιάχνεις μόνος σου, με μηδαμινό κόστος.

Αν είσαι λιγότερο τυχερός, μπορεί να θέλεις και κανά oring στον συνδεσμο που πάει βενζίνη από το ένα καρμπ στο άλλο. Κι αυτά τα βρίσκεις στο εμπόριο με μικρό κόστος. Από την άλλη, αυτό θα χρειαστεί αλλαγή μόνο αν χωρίσεις καρμπς, που δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις.

Αν είσαι άτυχος, πολύ άτυχος όμως, και έχει σκίσει καμιά μεμβράνη υποπίεσης, ε ναι, εκεί θες σοβαρό ανταλλακτικό.

Όλα τα άλλα πράγματα σε ένα σετ καρμπς, όπως ζινγκλερ, φλογέρες, αυλοί, βελόνες κ.ο.κ. είναι πράγματα που τα καθαρίζεις και τα ξαναβάζεις, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις.

Πρέπει να κάνω ένα How to μου φαίνεται για όλα τα παραπάνω.

strokt up
21/05/2021, 10:38
Άστες να κοιτάνε. Όλα δικά τους τα έχουν στην ζωή, ε, ας τους αρνηθεί και κάποιος κάτι.

Αν είσαι τυχερός, το μόνο που θα χρειαστείς είναι λαστιχοφλαντζάκια για τα λεκανάκια τους. Αυτά εύκολα τα φτιάχνεις μόνος σου, με μηδαμινό κόστος.

Αν είσαι λιγότερο τυχερός, μπορεί να θέλεις και κανά oring στον συνδεσμο που πάει βενζίνη από το ένα καρμπ στο άλλο. Κι αυτά τα βρίσκεις στο εμπόριο με μικρό κόστος. Από την άλλη, αυτό θα χρειαστεί αλλαγή μόνο αν χωρίσεις καρμπς, που δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις.

Αν είσαι άτυχος, πολύ άτυχος όμως, και έχει σκίσει καμιά μεμβράνη υποπίεσης, ε ναι, εκεί θες σοβαρό ανταλλακτικό.

Όλα τα άλλα πράγματα σε ένα σετ καρμπς, όπως ζινγκλερ, φλογέρες, αυλοί, βελόνες κ.ο.κ. είναι πράγματα που τα καθαρίζεις και τα ξαναβάζεις, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις.

Πρέπει να κάνω ένα How to μου φαίνεται για όλα τα παραπάνω.

Κανε ενα how to σίγουρα δεν πάει χαμένο. Θα δω για σετ επισκευής για να αλλάξω τα ορινγκ στα λεκανακια κ βλέπουμε.

mia_zoi_kawa
21/05/2021, 21:58
Πολύ καλό το cb 500. Έψαξα και εγώ πρόσφατα για ένα.

strokt up
27/05/2021, 14:25
Huston, we have a problem! Κόλλησα το μασπιέ (ευχαριστώ kordix) αλλά δεν βρίσκω μανέτα συμπλέκτη πουθενά για να τσουλήσω πουθενά. Ο κωδικός της είναι 53178MY5730
Έχει κανείς ιδέα; Είναι με τα brembo τα φρένα και απ οτι κατάλαβα υπάρχει θέμα με τα ανταλλακτικά.

panavour
27/05/2021, 14:29
Huston, we have a problem! Κόλλησα το μασπιέ (ευχαριστώ kordix) αλλά δεν βρίσκω μανέτα συμπλέκτη πουθενά για να τσουλήσω πουθενά. Ο κωδικός της είναι 53178MY5730
Έχει κανείς ιδέα; Είναι με τα brembo τα φρένα και απ οτι κατάλαβα υπάρχει θέμα με τα ανταλλακτικά.

εννοεις δεν βρισκεις καινουργιο ή μετχ/νο?

καινουργιο υπαρχει

https://gr.fowlersparts.co.uk/parts/view/53178MY5730

https://www.motorcyclespareparts.eu/en/honda-parts/53178my5730

https://www.cmsnl.com/products/lever-comp-lhndl_53178my5730/

https://www.ebay.de/itm/171309063922

https://www.my-bikeshop.de/product_info.php/info/p218740_HEBEL-KOMPL---L--LENKER.html

strokt up
27/05/2021, 15:26
εννοεις δεν βρισκεις καινουργιο ή μετχ/νο?

καινουργιο υπαρχει

https://gr.fowlersparts.co.uk/parts/view/53178MY5730

https://www.motorcyclespareparts.eu/en/honda-parts/53178my5730

https://www.cmsnl.com/products/lever-comp-lhndl_53178my5730/

https://www.ebay.de/itm/171309063922

https://www.my-bikeshop.de/product_info.php/info/p218740_HEBEL-KOMPL---L--LENKER.html

Ναι, συγνώμη, λάθος διατύπωση. Δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά ήθελα να πω

toyar
27/05/2021, 17:48
Με δείγμα σίγουρα θα βρεις κάτι να ταιριαζει
Ημιτασιον και φτηνό να κάνεις τη δουλειά σου

sapila racing
27/05/2021, 19:39
Ναι, συγνώμη, λάθος διατύπωση. Δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά ήθελα να πω

Πιστευω οτι αν πας πχ στον Τογελο με το δείγμα θα βρείς 100%.

strokt up
28/05/2021, 01:04
Γνωστός με ανταλλακτικατζιδηκο μου είπε με το δείγμα μόνο στην Καλλιρόης αν βρω στον Τασουλη. Αφου μου είπατε θα παω μια βόλτα και στον τογελο κ ο Θεός βοηθός.

toyar
28/05/2021, 06:16
Υπάρχουν επισης ο Στέλπετ κι ο μιχας

nicolasmyrl
28/05/2021, 11:27
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχω στο σπίτι απο το δικό μου. Το απόγευμα που θα γυρίσω θα το ψάξω, αν δεν έχεις ήδη βρει.

telegonos
28/05/2021, 12:19
Αυτή εδώ η επιχείριση, αν και Suzuki, αγόρασε το στοκ σε μανέτες, τσιμούχες και άλλα συναφή πράγματα, άλλης επιχείρισης στην περιοχή που έκλεισε. Υπάρχει πιθανότητα αν πας με δείγμα να σου βρούν συμβατή aftermarket μανέτα (έφερνε μια ισπανική μάρκα η εταιρία που έκλεισε, με έχει σώσει πολλές φορές και σε καλές τιμές, δεν θυμάμαι το όνομά της).

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, ρώτα κι εκεί.

KOLIOUSIS MOTOELLAS ΕΠΕ

Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΥ 20, 117 41 ΚΟΥΚΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2109239640

E-mail:info@motoellas.gr
URL:www.motoellas.gr

strokt up
30/05/2021, 19:52
Υπάρχουν επισης ο Στέλπετ κι ο μιχας

Εντάξει όλα καλά, έγινε παραγγελία απο τόγελο. Επίσης παραγγελθηκαν 2 μπουζάκια, ένα σετ καθρέφτες που έλαμπαν με την απουσία τους, ενα σετάκι φλας, τιμόνι και γκρίπς.

strokt up
30/05/2021, 19:53
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχω στο σπίτι απο το δικό μου. Το απόγευμα που θα γυρίσω θα το ψάξω, αν δεν έχεις ήδη βρει.

Παρήγγειλα γνήσια, (δεν υπήρχε ημίτα παραδόξως) σε καλή τιμή 16.60€.

strokt up
30/05/2021, 19:54
Αυτή εδώ η επιχείριση, αν και Suzuki, αγόρασε το στοκ σε μανέτες, τσιμούχες και άλλα συναφή πράγματα, άλλης επιχείρισης στην περιοχή που έκλεισε. Υπάρχει πιθανότητα αν πας με δείγμα να σου βρούν συμβατή aftermarket μανέτα (έφερνε μια ισπανική μάρκα η εταιρία που έκλεισε, με έχει σώσει πολλές φορές και σε καλές τιμές, δεν θυμάμαι το όνομά της).

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, ρώτα κι εκεί.

KOLIOUSIS MOTOELLAS ΕΠΕ

Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΥ 20, 117 41 ΚΟΥΚΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2109239640

E-mail:info@motoellas.gr
URL:www.motoellas.gr

Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψιν για ένα δικό μου πρότζεκτ που θέλω να κάνω μόλις περάσει το καλοκαίρι.