View Full Version : Να βάλω ανατομική σέλα;
xanoutas
18/05/2021, 23:02
Καλησπέρα σε όλους!
Σκίστηκε η σέλα στο Vstrom DL650 K6 που έχω και είμαι σε δίλημμα.
Να την επισκευάσω με νέα ταπετσαρία απλώς (~50€ κόστος) ή να βάλω μια ανατομική(~130€ κόστος);
Να τονίσω ότι προς το παρόν στα ταξίδια που κάνω είμαι μόνος και διαρκούν το μέγιστο 1,5-2 ώρες.
Τι μου προτείνετε να κάνω;
doctor_john
18/05/2021, 23:18
Επισκευή. Για ποιό λόγο να ασχοληθείς αν δεν σε ενοχλεί;..
Ανατομική.
Όπως και να έχει, σε μηχανάκι 10ετίας και βάλε, τα υλικά της σέλας θα έχουν κάτσει. Την φτιάχνεις και όπως θες, νομίζω πως αξίζει τα +70ε!
borgiriadis1
19/05/2021, 08:57
Αν δεν σε ενοχλεί επισκευή. Βέβαια να πω οτι εγώ ήταν τα καλύτερα χρήματα που έδωσα για το sv, αλλά η δικιά μου σέλα ήταν τελείως άθλια.
DoctoR_k6
19/05/2021, 09:45
H μαμα η σελα ποσο εχει δηλαδη?
Σε ενοχλεί -δεν σε ενοχλεί ,να βάλεις.
Είναι έξοδο της μίας φοράς,και η δικιά μου δεν με ενοχλούσε ούτε μετά από 7-8 ώρες καβάλημα αλλά όταν έβαλα την ανατομική ήταν πολύ καλύτερα.
Την διαφορά δεν την είδα τόσο στο ότι είναι πιο μαλακή αλλά στο ''σκαλάκι'' που ακουμπάει η μέση.
Orgismenos
19/05/2021, 17:39
Νομίζω αξίζει η αλλαγή!! Η μέρα με τη νύχτα θα είναι στα ταξίδια!!! Και το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο!!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/05/2021, 23:08
Καλησπέρα σε όλους!
Να την επισκευάσω με νέα ταπετσαρία απλώς (~50€ κόστος) ή να βάλω μια ανατομική(~130€ κόστος);
Να τονίσω ότι προς το παρόν στα ταξίδια που κάνω είμαι μόνος και διαρκούν το μέγιστο 1,5-2 ώρες.
Τι μου προτείνετε να κάνω;
Για να επισκευαστεί η σέλα στο μότο θέλει 50€:eek:
Κάπου στα 25 το χα αφήσει.
Καλησπέρα σε όλους!
Τι μου προτείνετε να κάνω; το μοτοδερμα, το καρντρεσινγκ το έχουν κανα 80αρι την ανατομική. Το μοτοοκ τη έχει κανα 120.
Πήγαινε στα 2 πρώτα και με 80 είσαι ετοιμος
o_gavros
20/05/2021, 05:56
το μοτοδερμα, το καρντρεσινγκ το έχουν κανα 80αρι την ανατομική. Το μοτοοκ τη έχει κανα 120.
Πήγαινε στα 2 πρώτα και με 80 είσαι ετοιμος
Αν απλά σε νοιάζει να πετάξεις λεφτά,ναι να πας στον πρώτο.
Αν σε νοιάζει να κάνεις ένα εντελώς custom δώρο στον εαυτό σου, θα πας στους πρωταθλητές.
Αν απλά σε νοιάζει να πετάξεις λεφτά,ναι να πας στον πρώτο.
Αν σε νοιάζει να κάνεις ένα εντελώς custom δώρο στον εαυτό σου, θα πας στους πρωταθλητές.
Έχω δοκιμάσει τον καρντρέσσινγκ και δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την εργονομία. Δεν είχα παράπονο βέβαια με την ποιότητα των υλικών ή την συνεννόηση αλλά κατέληξα στο ΜοτΟΚ που είναι πιο εξειδικευμένοι και δεν νομίζω να τους ξαναλλάξω. Ήδη έχω κλείσει και ραντεβού για να αναβαθμίσω την σέλα της νέας μου μηχανής.
xanoutas
20/05/2021, 07:58
Επειδή μένω στην Θεσσαλονίκη, έχετε κάποιον να μου προτείνετε εδώ στα βόρεια;
billzisia
20/05/2021, 09:03
Τονι Μπατζιο!Θεσσ/νικη.Ψαξτο στο google για τηλ.
πριν αλλάξεις τη θέση κάνε δοκιμή γιατί ο θείος μου
άλλαξε και μετά πόναγε η μέση του και μετά έβριζε για μέρες
πριν αλλάξεις τη θέση κάνε δοκιμή γιατί ο θείος μου
άλλαξε και μετά πόναγε η μέση του και μετά έβριζε για μέρες
Αυτά είναι που με κάνουν να πληρώνω "έξτρα" στο ΜΟΤΟΚ.
Πας, σου κάνουν μέτρηση με ειδικό σύστημα που "βλέπει" πως κάθεσαι, περιμένεις κανά 2ωρο, βγαίνει η σέλα (μόνο το αφρώδες), καβαλάς και κάνεις μια βόλτα να δεις αν και που ενοχλεί, διορθώνεις και μετά ράβεται.
harris_x
20/05/2021, 12:20
Να, αυτά κάνετε και καταπονείτε τη μέση σας....
Πάρτε ένα μηχανάκι που δεν σας αφήνει να κάτσετε στη σέλα να βρείτε την υγειά σας :tooth:
Christos ktm R
20/05/2021, 13:37
Αυτά είναι που με κάνουν να πληρώνω "έξτρα" στο ΜΟΤΟΚ.
Πας, σου κάνουν μέτρηση με ειδικό σύστημα που "βλέπει" πως κάθεσαι, περιμένεις κανά 2ωρο, βγαίνει η σέλα (μόνο το αφρώδες), καβαλάς και κάνεις μια βόλτα να δεις αν και που ενοχλεί, διορθώνεις και μετά ράβεται.
Α,εμένα δεν μου τα έκαναν αυτά..Είναι παντος επαγγελματίες Εξαιρετική δουλειά εκαναν.
panavour
20/05/2021, 13:52
Για να επισκευαστεί η σέλα στο μότο θέλει 50€:eek:
Κάπου στα 25 το χα αφήσει.
εχεις μεινει πισω,μονο τα no name μακαρονια εχουν σταθερες τιμες εδω και 15 χρονια,ολα τ αλλα εχουν ακριβηνει.
doctoras
21/05/2021, 09:41
http://www.luxusmoto.gr/
Moto Rama's. Μια χαρά ο Μπάτζιο αλλά ο ράμας με εντυπωσίασε.
428778
stefanos
12/06/2021, 10:07
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν να είναι άνετη μια σέλα που
σε σφηνώνει σε μια θέση
και τι μπορεί να κάνεις αν χρειαστεί να κάτσεις πίσω για να αποφορτίσεις τον μπροστινό τροχό
προκειμένου ας πούμε να περάσεις ένα αμμώδες κομμάτι ή αν χρειαστεί να φορτίσεις τον μπροστινό τροχό σε μια στροφή.
Η δικιά μου έχει περιθώριο δεν σε σφηνώνει αλλά σίγουρα δεν είναι όπως οι μη ανατομικές. Αμα την ψάχνεις τόσο πολύ με στροφές και δεν ξέρω εγώ τι προφανώς δεν σου κάνουν οι ανατομικές, οι ανατομικές είναι για αυτούς που θέλουν άνεση και να μην πονάει ή να πονάει όσο το δυνατόν λιγότερο η μέση τους.
Έχει κάτι σέλες με τζελ να κάθεσαι και ν ευχαριστιούνται τα κ...λομέρια σου
Θα πετάξεις που θα πετάξεις λεφτά.....
Πέτα τα καλά να το ευχαριστηθείς κι όλας
:cool:
panavour
12/06/2021, 13:01
καλο το τζελ αλλα μονο χειμωνα,το καλοκαιρι.........................
καλο το τζελ αλλα μονο χειμωνα,το καλοκαιρι.........................
Και πόσο θα κρατήσει.. και τι ποιότητας θα είναι και πάει λέγοντας.
doctoras
12/06/2021, 13:13
Δε εχω εμπειρία απο τζελ, φαντάζομαι το καλοκαίρι αν το αράξεις σε καμια ξερακιανη παραλια σε ήλιο, το τζελ μεσα πρεπει να γίνεται 10ρακι λαδι σε ρευστότητα
doctor_john
12/06/2021, 14:22
Μου αρέσει που μοιάζει δεδομένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ένα κομμάτι αντιηλιακό πανί για τη μοτό.
Να πεις ότι ζούμε σε αρκετή Ηλιοφάνεια..
Δεν "βράζει" το gel, πιο εύκολο είναι να σαπίσει το περίβλημα του απο υγρασία.
Η αντοχή του είναι 2-3 χρόνια και αλλάζει εύκολα.
Μήπως να κάναμε μια κουβέντα να ξεκαθαρίσει τι είναι ανατομική σέλλα πριν τους χαρακτηρισμούς "τουρισμού", "σπορ" κ.λπ.
Κάθε κρουασάν σε στεροειδή που βλέπουμε για σέλα δεν είναι απαραίτητα "ανατομική σέλα" και αν γίνει χωρίς μέτρα του αναβάτη
είναι πιο πιθανό να τον καθυστερεί ή να μειώνει το εύρος χρήσης της μοτό.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2021, 18:59
Μου αρέσει που μοιάζει δεδομένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ένα κομμάτι αντιηλιακό πανί για τη μοτό.
Να πεις ότι ζούμε σε αρκετή Ηλιοφάνεια..
Δεν "βράζει" το gel, πιο εύκολο είναι να σαπίσει το περίβλημα του απο υγρασία.
Η αντοχή του είναι 2-3 χρόνια και αλλάζει εύκολα.
Μήπως να κάναμε μια κουβέντα να ξεκαθαρίσει τι είναι ανατομική σέλλα πριν τους χαρακτηρισμούς "τουρισμού", "σπορ" κ.λπ.
Κάθε κρουασάν σε στεροειδή που βλέπουμε για σέλα δεν είναι απαραίτητα "ανατομική σέλα" και αν γίνει χωρίς μέτρα του αναβάτη
είναι πιο πιθανό να τον καθυστερεί ή να μειώνει το εύρος χρήσης της μοτό.
Έχθες εκανα μια ψιλή με τη γυναίκα περίπου 70 χλμ .Οταν κατεβήκαμε απο τη μηχανή πραγματικά βογκουσαμε.Η κατάσταση δε πάει άλλο. Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά και το κατοστάρικο πιο καλό.
Απο Τρίτη Τετάρτη σχεδιάζω μια μονοήμερη με τη γυναίκα και λεω πως θα τη βγάλω.
Εαν τη Δευτέρα πάω σε εναν απλό ταπετσερη και πω το πόνο μού δε θα μού κάνει δουλειά?
Δηλαδή να μου ανανεώσει το αφρώδες υλικό που 23 χρόνια έχει γίνει μπετό?
Θα στο κάνει .Έχω κάνει απλή αλλαγή σε ταπετσαρία και αφρώδες σε ''άγνωστο ταπετσέρη''.
Από εκεί και πέρα αυτό το σκαλάκι είναι που την κάνει ''ανατομική'' ,ακουμπάει εκεί η μέση.
εντιτ ωραίο ΧΤ
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2021, 20:50
Θα στο κάνει .Έχω κάνει απλή αλλαγή σε ταπετσαρία και αφρώδες σε ''άγνωστο ταπετσέρη''.
Από εκεί και πέρα αυτό το σκαλάκι είναι που την κάνει ''ανατομική'' ,ακουμπάει εκεί η μέση.
εντιτ ωραίο ΧΤ
Θα το κανω.θενκς.
Εντιτ.ποιο χτ??
o_gavros
12/06/2021, 21:48
Έχθες εκανα μια ψιλή με τη γυναίκα περίπου 70 χλμ .Οταν κατεβήκαμε απο τη μηχανή πραγματικά βογκουσαμε.Η κατάσταση δε πάει άλλο. Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά και το κατοστάρικο πιο καλό.
Απο Τρίτη Τετάρτη σχεδιάζω μια μονοήμερη με τη γυναίκα και λεω πως θα τη βγάλω.
Εαν τη Δευτέρα πάω σε εναν απλό ταπετσερη και πω το πόνο μού δε θα μού κάνει δουλειά?
Δηλαδή να μου ανανεώσει το αφρώδες υλικό που 23 χρόνια έχει γίνει μπετό?
Τι μέση σου πόσο την κοστολογεις;
Σίγουρα περισσότερα από όσα ευρώ θέλει μια σέλα.
Μόνο που η μέση άμα πάρει, δεν έρχεται το ίδιο εύκολα όσο η αλλαγή μιας σέλας.
Καλό είναι να σου ''πάρει τα μέτρα'' αν είναι να κάνει το σκαλάκι,να γίνει δηλαδή στην σωστή θέση.
o_gavros
12/06/2021, 22:17
Μιας και βλέπω ότι η κουβέντα πάει στο σκαλοπάτι,που νομίζω περισσότερο μόδα είναι (για να "δείχνει" ανατομική).
Όπως έχω ξαναναφερει έχω αλλάξει δύο φορές τη σέλα στο παπί μου το οποίο είναι ακούραστος εργάτης παρά πολλών δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων.
Η πρώτη απόπειρα, ήταν σε αυτό το στυλ, το ανατομικό τάχα, με το σκαλοπάτι.
Σε πασιγνωστό σελαδικο στο Ρέντη.
Απογοητευση και χάσιμο χρημάτων.
Στο ενδιάμεσο είχα φτιάξει σελαρα στο Ζ στο ΜοτοΚ.
Οπότε λέω, το πάθημα έγινε μάθημα,θα πάω και το παπί εκεί.
Μετά λοιπόν από κουβέντα με τα παιδιά εκεί, εξηγώντας τους τι ανάγκες μου καλύπτει το μηχανάκι και πόσο χρόνο ξοδεύω πάνω στη σέλα του, αποφασίστηκε να μην γίνει με αυτό το μοτίβο του σκαλοπατιου αλλά φλατ.
Δεν μετάνιωσα στιγμή το κάθε ευρώ που τους έδωσα!
Σημασία έχει να γίνεται σωστα η δουλειά.
Και κριτήριο για αυτό, νομίζω είναι η μέση μας αλλά και ο χρόνος αντοχής. Δύο χρόνια τώρα και κάνα πενηνταρι χιλιάδες χιλιόμετρα αργότερα, μάλλον έκαναν σωστή δουλειά.
Το σχέδιο δεν λέει τίποτα από μόνο του.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/06/2021, 22:32
Τι μέση σου πόσο την κοστολογεις;
Σίγουρα περισσότερα από όσα ευρώ θέλει μια σέλα.
Μόνο που η μέση άμα πάρει, δεν έρχεται το ίδιο εύκολα όσο η αλλαγή μιας σέλας.
Μα δε κατάλαβες. Δεν έχει να κάνει με την μεση μου και την κοστολόγηση της. Εδω μιλάμε αν αξίζει να δώσω 100 ευρώ για μια μόστρα που μπορεί με 30 ευρώ να μην φαίνεται ωραιο αλά να κάνει την ίδια δουλειά.
Εγώ πάλι έχω την αντίθετη εμπειρία,κάθομαι πολύ πιο ξεκούραστα σε μεγάλες διαδρομές και το νοιώθω πως με ξεκουράζει χαμηλά στην μέση λίγο πιο πάνω από το ύψος της λεκάνης.
Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει σωστή δουλειά ,εξάλλου αλλάζει το υλικό ή η ποσότητα του σε όλο το μέρος της σέλας.
Εσύ κάνεις τα κουμάντα σου,δεν είναι μόνο μόστρα.Από την άλλη αν το παλιό έχει γίνει πέτρα και μόνο που θα μπει φρέσκο σφουγγάρι λογικά θα έχεις μεγάλη διαφορά.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/06/2021, 06:05
Εγώ πάλι έχω την αντίθετη εμπειρία,κάθομαι πολύ πιο ξεκούραστα σε μεγάλες διαδρομές και το νοιώθω πως με ξεκουράζει χαμηλά στην μέση λίγο πιο πάνω από το ύψος της λεκάνης.
Συμφωνώ πως πρέπει να γίνει σωστή δουλειά ,εξάλλου αλλάζει το υλικό ή η ποσότητα του σε όλο το μέρος της σέλας.
Εσύ κάνεις τα κουμάντα σου,δεν είναι μόνο μόστρα.Από την άλλη αν το παλιό έχει γίνει πέτρα και μόνο που θα μπει φρέσκο σφουγγάρι λογικά θα έχεις μεγάλη διαφορά.
Καπος έτσι το σκέφτομαι.
Καλησπέρα σε όλους!
Τι μου προτείνετε να κάνω; Να βάλεις.
PaNick67
15/06/2021, 13:29
Μα δε κατάλαβες. Δεν έχει να κάνει με την μεση μου και την κοστολόγηση της. Εδω μιλάμε αν αξίζει να δώσω 100 ευρώ για μια μόστρα που μπορεί με 30 ευρώ να μην φαίνεται ωραιο αλά να κάνει την ίδια δουλειά.
Αν βρεις με 30€ να αλλαξεις και υφασμα και γεμιση, να το κανεις. Επειδη κατι μου λεει ομως οτι θα παει στο 70ρι η δουλεια, καλυτερα δωσε τα 100 για το τελειο αποτελεσμα. Οσο περνανε τα χρονια η μεση εχει απαιτησεις και οι ενοχλησεις δεν υποχωρουν με δυο ωρες ξαπλα. ;)
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/06/2021, 19:19
Αν βρεις με 30€ να αλλαξεις και υφασμα και γεμιση, να το κανεις. Επειδη κατι μου λεει ομως οτι θα παει στο 70ρι η δουλεια, καλυτερα δωσε τα 100 για το τελειο αποτελεσμα. Οσο περνανε τα χρονια η μεση εχει απαιτησεις και οι ενοχλησεις δεν υποχωρουν με δυο ωρες ξαπλα. ;)
Σήμερα ήταν να πάω τη βόλτα αλλά μάς τα χάλασε ο καιρός.
Εννοείτε αυτο που λες. Για 30 δε το συζητάμε.
doctoras
15/06/2021, 22:05
Μια φορα εφτιαξα την σελα για τα ευρωπαικα ταξιδια.
Την εφτιαξα στα τοτε σελαδικα που ηταν στα φορτε τους. Σε αυτον που πηγα να αφήσω την σελα ειδα λιγο οσο επετρεπε την δουλεια.
Ο κλαιν και ο μαιν και έπιναν νερο στο ονομα τους..
Ενταξει ακομη και σημερα το προσθετο αφρολεξ που εβαλε εκανε την σελα απροβλημάτιστα άνετη.
Ομως η δουλεια ηταν διπλωσε ενα αφρολεξ 2cm στα δυο και το τοποθέτησε πανω και ο δευτερος το κουκουλωσε με το κάλυμμα και με καρφωτικα το επιασε απο κατω
Σιγα την τεχνη που χρησιμοποίησαν. 100ευρω γιαυτο ολο, αλλα οι αγελαδες ηταν αρκετα παχιες τοτε..
Αντιθετως εχω δει στον σωλήνα καποιους που τουλαχιστο αξιζουν το ψωμακι που βγαζουν χρησιμοποιώντας ενα σωρο εργαλεια κολλες πιστολια θερμού αερα και δινουν κλισεις να κοβουν ραβουν κάνοντας πραγματικα τεχνικη δουλεια οπως θα την ηθελε ο απαιτητικός αναβάτης
Φανταζομαι βεβαια οτι θα εχουν βελτιωθει αισθητα σημερα και αυτοι που ειχα παει μιας και δεν προαπαιτει τιποτα τρελο επιπεδο γνώσεων ο χώρος
CorpseAlive
15/06/2021, 22:50
Λυπήθηκα ένα 50ρικο διαφορά από την MOTOK και έκανα την σέλα μου σε ένα στο περιστέρι.
Με όσα ακούω για Motok θα τα πληρώσω διπλά μου φαίνεται.
o_gavros
15/06/2021, 22:57
δοκτορα μου επιτρέπεις να σε διαφωτίσω;
Οι ΜοτοΚ-έηδες, πας το μηχανάκι σου εκεί και του λες το ποιημα.
Σου λέει παμε έξω και κάτσε στη σέλα σου.
Μετά βγάζει ένα κομμάτι ύφασμα το οποίο έχουν γεμίσει αισθητήρες πίεσης, προφανώς.
Σου λέει ξανακάτσε να πάρουμε μετρήσεις.
Οι μετρήσεις στέλνονται άμεσα στο τάμπλετ του και σου δείχνει γράφημα ρήαλ τάημ όπως λέμε, τους πύργους που σχηματίζονται απο τα σημεία πίεσης.
Οπτικοποιεί δηλαδή το που πρέπει να δωθεί εξτρα προσοχή με απώτερο σκοπό την άνεση σου.
Σου δείχνει και πως είναι ένα σωστό & ολοκληρωμένο γράφημα (τιπ: όχι τεραστιοι πύργοι και αβαθή πηγάδια)
Μετά παίρνουν τη σέλα σου, ξηλώνουν τα πάντα και εκεί χτίζουν κυριολεκτικά το νέο αφρώδες.
Αφρώδες όχι σαν εκείνο το κιτρινο που κάποτε είχαμε για στρωμα.
Μόλις αυτό είναι σχεδον ετοιμο στο φέρνουν να ξανακάτσεις ωστε να ξαναπάρουν μέτρηση και να γίνουν οι τελευταίες μικροεπεμβάσεις.
Επιλέγεις ύφασμα, σχέδιο, χρώμα, πληρώνεις και φεύγεις με χαμόγελο.
Ο ορισμός του κάστομ φίττινγκ.
Εχει το παραπάνω κάποια σχέση με ότι περιέγραψες ή με κάποιον άλλο επαγγελματία στον κλάδο;
τι συζητάμε λοιπόν.
Με 30€ θα πάρεις δουλειά που στοιχίζει 30€ και ίσως, πολλά φύκια. Αυτό επαφίεται στον επαγγελματία.
Υπόψιν, ότι δεν εχω καμία σχέση με το μαγαζί πλην του υπερικανοποιημένου πελάτη.
Κάηκα,το πλήρωσα αλλά τουλάχιστον έμαθα.
doctoras
15/06/2021, 23:09
Τι λες ρε φιλε!!αισθητηρες πίεσης και κάτοψη του καθίσματος!!
Ναι οντως δεν γνωριζα που εχει παει η φαση..
φανταζοναι θα εχουν μοιραστει την τεχνική και οι εδω πανω
o_gavros
15/06/2021, 23:15
όταν πριν δυο χρόνια, πήγα το Ζ μου εκεί η μαμά σέλα απο το 2006 είχε κατσει, είχε κανει σκαλοπάτι, είχε αποκτήσει κι ενα μικρό σκίσιμο που ήταν θεμα χρονου να ανοιξει.
Ε ήταν ωρα της.
Μου κάναν όλα αυτα που περιέγραψα. Προς τιμήν τους δεν πρότειναν να βάλω τζελ κι ας επέμενα γιατι μετά απο την κουβεντα που κάναμε, κατάλαβαν ότι δεν μου χρειαζόταν! Το διανοείσαι; πήγα έτοιμος και αυτοί κόψαν την πώληση γιατί αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα εμένα. Κι ας μην το ήξερα!Ποιος τα κάνει αυτά ρε φιλε;
Όλοι κοιτάνε να σου φάνε και το τάληρο.
Α, και σέλα απο άλλο πλανήτη! το σημαντικότερο!
Εχω αδικο που τους παινεύω τόσο;
KAWAMANRIDER
16/06/2021, 00:50
όταν πριν δυο χρόνια, πήγα το Ζ μου εκεί η μαμά σέλα απο το 2006 είχε κατσει, είχε κανει σκαλοπάτι, είχε αποκτήσει κι ενα μικρό σκίσιμο που ήταν θεμα χρονου να ανοιξει.
Ε ήταν ωρα της.
Μου κάναν όλα αυτα που περιέγραψα. Προς τιμήν τους δεν πρότειναν να βάλω τζελ κι ας επέμενα γιατι μετά απο την κουβεντα που κάναμε, κατάλαβαν ότι δεν μου χρειαζόταν! Το διανοείσαι; πήγα έτοιμος και αυτοί κόψαν την πώληση γιατί αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα εμένα. Κι ας μην το ήξερα!Ποιος τα κάνει αυτά ρε φιλε;
Όλοι κοιτάνε να σου φάνε και το τάληρο.
Α, και σέλα απο άλλο πλανήτη! το σημαντικότερο!
Εχω αδικο που τους παινεύω τόσο;
καταρχάς νομίζω το Motok πουλάει από Ευρώπη μέχρι και Αυστραλία. Δεν θα ήθελαν φαντάζομαι με τίποτα να καταστρέψουν την φήμη τους και την άριστη δουλειά που κάνουν που με πολύ μεράκι και χρόνο έχτισαν για 100 ευρώ. Αλλά θα μιλήσω εκ πείρας. Δεν παίρνω ποσοστά από τους ανθρώπους το ξεκαθαρίζω. Και ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια δουλειά στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή αγόρασα το kawasaki versys x 300. Δεν είχα φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει σκληρή σέλα. όσα μηχανάκια και να είχα καβαλήσει δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα χωρίς να ήταν και το πουλέν της άνεσης.
Η σέλα αυτή λοιπόν ήταν χειρότερη και από σέλα mx, χειρότερη ακόμα και από σέλα bmx. Ήταν ένα τραγικό κατασκευαστικό σφάλμα της kawasaki. Έχει ελεγχθεί από ειδικούς και το συμπέρασμα ήταν ότι αυτή η σέλα ήταν ακατάλληλη για χρήση ακόμα και για λίγα χιλιόμετρα. Η kawasaki και οι εδώ αντιπροσωπείες ισχυριζόντουσαν στην αρχή ότι θα μαλακώσει με την χρήση. Πράγμα που δεν ήταν αλήθεια ή τουλάχιστον όταν θα γινόταν και μαλάκωνε μόνο λίγο θα είχες αποκτήσει μόνιμα προβλήματα στην μέση και εσύ και ο συνεπιβάτης σου. Η οποία συνεπιβάτης κι εγώ σε ένα σύντομο ταξίδι σκεφτήκαμε πλέον να το σταματήσουμε από τους πόνους στην μέση. Δεν μπορούσες να οδηγήσεις την μοτοσυκλέτα με ασφάλεια. Πράγμα που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα σταματήσω το ταξίδι με μοτοσυκλέτα λόγω σέλας.
Η επίσημη kawasaki και οι αντιπροσωπείες μετά τα μάζεψαν και το παραδέχτηκαν και έψαχναν να βρουν λύση μέχρι να την αποσύρουν και να βγει η καινούρια στα επόμενα μοντέλα. Και η λύση βρέθηκε στο Motook, τουλάχιστον για την Ελλάδα. Ήμουν από τους πρώτους που το αγόρασε το versys στην Ελλάδα. Νομίζω πρέπει να ήμουν στην πρώτη πεντάδα. Αφού συνειδητοποίησα ότι η σέλα έχει τραγικό σφάλμα και διαβάζοντας τους κατόχους του εξωτερικού αφού δεν είχαμε πληροφόρηση εδώ, οι οποίοι επιβεβαίωναν το ίδιο πράγμα. Προσπάθησα να βρω λύση. Ποτέ πριν στην μοτοσυκλετιστική μου ζωή δεν έτυχε να χρειαστεί να κάνω κάτι για την σέλα. Έτσι πήγα σε έναν τοπικό ταπετσέρη, εδώ που είμαι επαρχία. Τον ρώτησα αν ασχολείται με σέλες και μου είπε ναι. Μάλιστα ο άνθρωπος είχε και υλικά και εργαλεία για αυτή την δουλειά. Αφού εξέτασε την σέλα μου είπε ότι αυτό το υλικό μπορεί να προκαλέσει βλάβες. Λες και δεν το κατάλαβα. Ο άνθρωπος έκανε φιλότιμη προσπάθεια, ότι καλύτερο μπορούσε δηλαδή. Αλλά δεν. Το πρόβλημα βελτιώθηκε ελάχιστα. Έτσι πλέον άρχισα να φρικάρω και να με κυριεύει η απόγνωση. Ψάχνοντας και ρωτώντας ανακάλυψα το Motook.
Έλα όμως που δεν ζω Αθήνα και πως θα γινόταν η δουλειά ? Τους παίρνω τηλέφωνο και ήδη με ένα αίσθημα ότι δεν θα γίνει κάτι καλύτερο. Με το που τους είπα ότι έχω το versys x, μου είπαν ότι είμαι ή ο τρίτος ή ο τέταρτος που απευθύνεται σε αυτούς. Ακόμα ήταν η αρχή όπως είπα. Μου εξήγησαν ότι αφού εξέτασαν την σέλα από τον πρώτο που είχε πάει κατέληξαν ότι η σέλα αυτή είναι ακατάλληλη έστω και για ελάχιστη χρήση και μπορεί να προκαλέσει και σοβαρές βλάβες. Μάλιστα τους είχε κάνει τρομερή εντύπωση πως είναι δυνατόν κάποιος να κατασκευάσει κάτι τέτοιο. Τα πειράματα της kawasaki επάνω μας. Βέβαια πάλι kawasaki αγόρασα. Κι από όλες τις μηχανές που έχω αγοράσει οι έξι ήταν Kawasaki αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και αφορά τον ψυχαναλυτή μου :lol:
Λοιπόν από το Motook με διαβεβαίωσαν ότι να μην ανησυχώ και ότι υπάρχει λύση και μάλιστα καλή. Οκ λέω. Και με την απόσταση τι κάνουμε που δεν μπορούσα να πάω Αθήνα εκείνη την περίοδο με τίποτα. Η δουλειά όλη έγινε από το τηλέφωνο. Με ρώτησαν κάποιες λεπτομέρειες που δεν θυμάμαι ακριβώς, το σίγουρο είναι οι διαστάσεις μου και η απόσταση που είχα από το έδαφος και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι. Μου εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια τι υλικά θα μπουν και αφού συμφωνήσαμε και στο τι θέλω εγώ, περίπου καταλήξαμε και σε ένα κόστος. Το οποίο τελικά μου φάνηκε αστείο. Και θα εξηγήσω γιατί. Στέλνω την σέλα Αθήνα. Μου είπαν να κάνω λίγο υπομονή γιατί έπρεπε να περιμένω κανά δυο μέρες για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα. Η σέλα επιστρέφει αφού ήταν πλέον έτοιμη ............
KAWAMANRIDER
16/06/2021, 00:53
................
Πρώτη εντύπωση. Αισθητικά ήταν άψογη και με την ταπετσαρία που ήθελα εγώ. Δεν είχαν αλλαχτεί ουσιαστικά οι διαστάσεις του σκελετού της σέλας ώστε να μην αλλοιωθεί η εργοστασιακή εφαρμογή της πάνω στην μοτοσυκλέτα. Το σκαλοπατάκι διαμορφώθηκε στην λεπτομέρεια όπως το είχα ζητήσει. Την βάζω πάνω στην μηχανή. Κούμπωσε ακριβώς. Κάθομαι λίγο στατικός. Βάζω μπροστά και ξεκινάω. Ε μετά από κάποια χιλιόμετρα, συνειδητοποιώντας τι έχει συμβεί, είμαι έτοιμος να βάλω τα κλάματα. Από συγκίνηση και από χαρά :a54:. Ήταν ότι καλύτερο είχα κάτσει ποτέ σε σέλα. Λέω δεν είναι δυνατόν. Τους παίρνω τηλέφωνο και δεν θυμάμαι και τι έλεγα από την χαρά μου. Η συνεπιβάτης έπαθε πλάκα δεν το πίστευε. Και επίσης η σέλα "στεκόταν" ακριβώς όπως έπρεπε τόσο στον δρόμο όσο και σε χωμάτινες διαδρομές, πράγμα που μου είχαν πει τα παιδιά ότι θα φροντίσουν και για αυτό !!! την υπόθεση χώμα δηλαδή. Και όλα αυτά από το τηλέφωνο :eyepop:
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την άψογη δουλειά που έκαναν. Πόσο επαγγελματίες ήταν και στην τέχνη τους και στην συμπεριφορά τους και πόση υπομονή είχαν για να γίνει σωστή δουλειά. Νομίζω από τους καλύτερους και πιο σωστούς επαγγελματίες και τεχνίτες που έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα. Τελικά το κόστος νομίζω ήταν 130 ή 150 ευρώ, δηλαδή κάτι αστείο πραγματικά όταν σκεφτείς ότι έχεις δώσει 6000 ευρώ για μία μηχανή που δεν μπορείς να οδηγήσεις. Συγνώμη ειλικρινά αν σας κούρασα αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να γράψω για αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί στην ουσία διόρθωσαν ένα κατασκευαστικό σφάλμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να αλλοιώνουν τις εργοστασιακές διαστάσεις προσφέροντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην λεπτομέρεια. Άλλο επίπεδο εντελώς. Μακάρι και άλλοι επαγγελματίες στην χώρα μας να είναι έτσι.
Η μόνη αλήθεια είναι ότι μόνο πεταμένα δεν είναι τα λεφτά σε μια σωστή σέλα. Από τις καλύτερες επενδύσεις πάνω στην μοτοσυκλέτα σου.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
16/06/2021, 06:24
Εμενα πάντως με έπεισες .κι εσύ κι ο γαύρος.
Εμενα πάντως με έπεισες .κι εσύ κι ο γαύρος.
Εγώ δεν χρειάζομαι να πειστώ, η σέλα του συμ είναι το μόνο μελανό σημείο του....
Το κατόμπαλο να την φτιάξω μου λείπει:cry:
:lol:
doctoras
16/06/2021, 07:43
παντως kawaman μου κανει εντύπωση η έκταση που περιγράφεις για την σελα του versys 300, ερώτηση είχες κιάλλες μοτόσυκλετες πριν ή ήταν απο τις πρώτες σου
γιατί ρωτάω, μηχανάκι που έχει σχετικά πιο μακριές αναρτήσεις μπαίνει στον χώρο των adve με ότι συνεπάγεται στην επιλογή σεταπ και προοδευτικότητα των ελατηρίων, έχεις ενα σύνολο αρκετά μαλακό συγκριτικά με ένα στριτ ίδιων κυβικών
σου μένει μονο η σέλα που φαντάζομαι οτι απλώς το πάχος του αφρολεξ που επέλεξαν ήταν μικρό (ίσως λόγω κόστους) και παράλληλα επέλεξαν και μέγιστη σκληρότητα του αφρολέξ για να συγκρατήσει το βάρος αναβάτη (και να μη κάθεσαι στην πλαστική βάση της σέλας).
είτε θα πρόσθεταν υλικό πάνω στο μαμα, είτε για καλύτερα αποτελέσματα θα έκοβαν και θα απέβαλαν εξολοκλήρου την κακή επιλογή αφρολέξ της kawa με νέο δικό τους μαλακότερης σκληρότητας και περισσότερου υλικού για να γίνει πιο αφράτο
δεν ξέρω αν κάποιοι αλλάξαν το μοντέλο γι αυτό τον λόγο, πάντως είναι μια υπόθεση στο κόστος που είπες. Easy
KAWAMANRIDER
16/06/2021, 08:39
παντως kawaman μου κανει εντύπωση η έκταση που περιγράφεις για την σελα του versys 300, ερώτηση είχες κιάλλες μοτόσυκλετες πριν ή ήταν απο τις πρώτες σου
γιατί ρωτάω, μηχανάκι που έχει σχετικά πιο μακριές αναρτήσεις μπαίνει στον χώρο των adve με ότι συνεπάγεται στην επιλογή σεταπ και προοδευτικότητα των ελατηρίων, έχεις ενα σύνολο αρκετά μαλακό συγκριτικά με ένα στριτ ίδιων κυβικών
σου μένει μονο η σέλα που φαντάζομαι οτι απλώς το πάχος του αφρολεξ που επέλεξαν ήταν μικρό (ίσως λόγω κόστους) και παράλληλα επέλεξαν και μέγιστη σκληρότητα του αφρολέξ για να συγκρατήσει το βάρος αναβάτη (και να μη κάθεσαι στην πλαστική βάση της σέλας).
είτε θα πρόσθεταν υλικό πάνω στο μαμα, είτε για καλύτερα αποτελέσματα θα έκοβαν και θα απέβαλαν εξολοκλήρου την κακή επιλογή αφρολέξ της kawa με νέο δικό τους μαλακότερης σκληρότητας και περισσότερου υλικού για να γίνει πιο αφράτο
δεν ξέρω αν κάποιοι αλλάξαν το μοντέλο γι αυτό τον λόγο, πάντως είναι μια υπόθεση στο κόστος που είπες. Easy
καλημέρα φίλε μου. Ναι είχα και άλλες μοτοσυκλέτες πριν, όπως γράφω στο ποστ μου και συγκεκριμένα 8. 5 μοτοσυκλέτες και 3 μικρότερα μηχανάκια που ήταν τα πρώτα μου. Και είχα οδηγήσει και κάποιες άλλες που δεν ήταν δικές μου. Εμπειρία και με street και με onoff. Όχι να πεις ότι είχα από τις μεγαλύτερες εμπειρίες αλλά είχα μια σχετική εμπειρία ενός μέσου αναβάτη. Περίπου δηλαδή μια εικοσαετία μέχρι τότε με μηχανάκι. Όπως πάλι γράφω στο πρώτο ποστ η εμπειρία που είχα από σέλες ήταν με μοντέλα που δεν είχαν και την πιο άνετη και ποιοτικότερη σέλα. Έχεις δίκιο πάντως φαίνεται υπερβολικό όπως το γράφω. Αλλά είναι αλήθεια. Και ακριβώς τα ίδια συμπεράσματα είχαν πολύ εμπειρότεροι αναβάτες από εμένα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Τα παιδιά στο Motook δεν ξέρω ακριβώς πως το έκαναν. Υποθέτω κι εγώ με τον τρόπο που περιγράφεις κάπως έτσι θα έγινε. Αλλά από την αρχή η εντύπωση που μου δημιούργησαν ήταν η καλύτερη. Και το αποτέλεσμα άψογο.
Προφανώς για κάποιον που γνωρίζει αυτή την τέχνη δεν είναι τόσο εξωπραγματικό και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί τεχνίτες σε αυτόν τον χώρο. Νομίζω όμως και με αυτά που έμαθα για την συγκεκριμένη εταιρεία ότι αυτά τα παιδιά έχουν το κάτι παραπάνω και ελπίζω να μην το χαλάσουν ποτέ. Όσο για την kawa ούτε οι ίδιοι δεν είχαν καταλάβει από την αρχή το λάθος τους. Είχαν γραφτεί πάρα πολλά για αυτήν την σέλα σε όλο τον κόσμο. Στην αρχή έλεγα ότι ίσως εγώ είχα το θέμα. Το έψαξα πάρα πολύ. Την έδωσα και σε άλλους να την οδηγήσουν κλπ. Το τελικό συμπέρασμα μετά από ψάξιμο και συζητήσεις και όλη την περιπέτεια ήταν μάλλον ότι κάτι πολύ καλό ήθελε να κάνει η kawa με σέλα τύπου adv αλλά δεν τους βγήκε. Και το πείραμα έγινε επάνω μας. Το κατάλαβαν και την άλλαξαν. Έμαθα όμως ότι η σέλα είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που αξίζει να επενδύσεις στην μοτοσυκλέτα.
Λυπήθηκα ένα 50ρικο διαφορά από την MOTOK και έκανα την σέλα μου σε ένα στο περιστέρι.
Με όσα ακούω για Motok θα τα πληρώσω διπλά μου φαίνεται.
Ακριβώς έτσι κατέληξα και εγώ να κάνω μόνο στο ΜοτΟΚ. Οι άνθρωποι κάνουν καλή δουλειά (έτσι όπως τα περιγράφει o_gavros) και αξίζουν τη μικρή διαφορά που υπάρχει στη τιμή.
CorpseAlive
16/06/2021, 14:39
Kawa και Gavros μου κάνατε ζημιά (ενώ ήδη έχω βάλει ''ανατομική'' με αμφίβολο αποτέλεσμα) και με τρώει το χέρι μου και το πορτοφόλι μου .
Kawa και Gavros μου κάνατε ζημιά (ενώ ήδη έχω βάλει ''ανατομική'' με αμφίβολο αποτέλεσμα) και με τρώει το χέρι μου και το πορτοφόλι μου .
Βάζω λάδι στη φωτιά
428844
428845
KiNG_ban
18/06/2021, 10:40
Εγω μια συμβουλή θα δωσω σε όλους από την επιστημονική οπτική μεριά και μετα απο πολύχρονη εμπειρία με ασθενείς.
Η μέση και η σπονδυλική στήλη κάποια στιγμή στους περισσότερους χαλάει και δυστυχώς δεν φτιάχνεται.
Κατά την γνώμη μου η σέλα με ένα καλό αφρώδες υλικό απορροφά κραδασμούς που μεταφέρονται στην σπονδυλική στήλη και επιταχύνουν την φθορά της.
Βάλε ότι καλύτερο υπάρχει που απορροφά κραδασμούς στην σέλα σου με κλειστά μάτια. Το ίδιο ισχύει και για το στρώμα.
doctoras
18/06/2021, 11:53
Εγω μια συμβουλή θα δωσω σε όλους από την επιστημονική οπτική μεριά και μετα απο πολύχρονη εμπειρία με ασθενείς.
Η μέση και η σπονδυλική στήλη κάποια στιγμή στους περισσότερους χαλάει και δυστυχώς δεν φτιάχνεται.
Κατά την γνώμη μου η σέλα με ένα καλό αφρώδες υλικό απορροφά κραδασμούς που μεταφέρονται στην σπονδυλική στήλη και επιταχύνουν την φθορά της.
Βάλε ότι καλύτερο υπάρχει που απορροφά κραδασμούς στην σέλα σου με κλειστά μάτια. Το ίδιο ισχύει και για το στρώμα.
σωστά, όμως δεν τελειώνει εκεί
συντηρημένες αναρτήσεις, συντηρημένες, μηχανικές αρθρώσεις(μοχλικό/ψαλιδι), φρέσκα λάστιχα με σωστές πιέσεις, ρουλεμάν τροχών και αλυσίδα είναι στον ίδιο άξονα για να έχεις την μέγιστη προσδιδόμενη άνεση
PapaDDoS
14/09/2021, 10:17
Καλημέρα σε όλους και ελπίζω να είστε καλά !
Πάνω στο θέμα και εγώ και μετά το απαραίτητο research σε Google και moto.gr
μάλλον έχω καταλήξει να πάω στον motOK και εγώ, τουλάχιστον να μιλήσω και αναλόγως τι θα μου πει.
Κάτοχος ER6N 2010 και η σέλα του με κουράζει μετά από ένα σημείο, ενώ παράλληλα ότι μπορούμε να γλιτώσουμε στη μέση μας
και να τη προστατέψουμε γιατί όχι.
Ένα ερώτημα με τυραννά μόνο (είμαι τέτοιος ανθρωπος γενικά :P ), η εργοστασιακή σέλα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον εξωτερικά αλλά και
όπως τη πιάνω είναι σε αρκετά καλή κατάσταση (προηγούμενος ιδιοκτητης κλειστό γκαράζ - εγώ σε σκία πάντα με κουκούλα - 50Κ χλμ).
Η σέλα που θα φτιάξω, θα έχει αντοχή στο χρόνο, τόσο σε σκισίματα στο ύφασμα όσο και στο αν θα "κάτσει" το υλικό; Θα είναι όσο αδιάβροχη όσο πρέπει και γενικά θα πληρεί όλες τις προυπεθέσεις;
Σίγουρα, οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες, αλλα κουβέντα να γίνεται !
Γιατί όπως και να το κάνουμε, όσο κακή και να είναι η εργοστασιακή σέλα, παραμένει να είναι εργοστασιακή.
Ενδεχομένως και χαζή ερώτηση αλλά why not ? :P
Αυτά, ευχαριστώ εκ των προτέρων guys και καλή συνέχεια !
doctor_john
14/09/2021, 10:28
Συνήθως έχει καλύτερα υλικά και αξίζει να επισκευαστεί αν πάθει κάτι.
PapaDDoS
14/09/2021, 10:33
Συνήθως έχει καλύτερα υλικά και αξίζει να επισκευαστεί αν πάθει κάτι.
Εννοείς η νέα σέλα που θα φτιάξω έτσι;
ή εννοείς επισκευή της εργοστασιακής αν χρειαστεί;
George_M.
14/09/2021, 14:38
Για μένα ανανέωσε υλικά κ κράτα τα μαμά σχήμα.
Ότι άλλο θα σε βγάλει εκτός θέσης από την σωστή εργονομία της μηχανής σου.
Παθών κ μαθων.. :beer:
PapaDDoS
14/09/2021, 14:56
Για μένα ανανέωσε υλικά κ κράτα τα μαμά σχήμα.
Ότι άλλο θα σε βγάλει εκτός θέσης από την σωστή εργονομία της μηχανής σου.
Παθών κ μαθων.. :beer:
Χμμ ενδιαφέρον απάντηση και αυτή.
Βέβαια από όσο μου είπαν και αυτοί, σε μετράνε αρκετά μέσω λογισμικού για να στη φτιάξουν.
Ωστόσο ναι, το μηχανάκι έχει φτιαχτεί για τη συγκεκριμένη σέλα, σε αυτό δεν έχεις άδικο
Μισό.. δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει λάθη στον αρχικό σχεδιασμό της σέλας και είναι απόλυτα λογικό να μην βολεύονται όλοι πάνω στην ίδια σέλα.
Αν έχεις καταλήξει πως σου φταίει αυτό, άλλαξέ το.
PapaDDoS
14/09/2021, 15:28
Μισό.. δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει λάθη στον αρχικό σχεδιασμό της σέλας και είναι απόλυτα λογικό να μην βολεύονται όλοι πάνω στην ίδια σέλα.
Αν έχεις καταλήξει πως σου φταίει αυτό, άλλαξέ το.
Σωστό και αυτό, το βασικότερο νομίζω είναι αν ειναι θέμα υγείας, εννοώ κραδασμούς στη μέση-πλατη κλπ
Συν την άνεση να καβαλάς τη μηχανή σου για ακόμα περισσότερο εννοείται !
George_M.
14/09/2021, 15:33
Χμμ ενδιαφέρον απάντηση και αυτή.
Βέβαια από όσο μου είπαν και αυτοί, σε μετράνε αρκετά μέσω λογισμικού για να στη φτιάξουν.
Ωστόσο ναι, το μηχανάκι έχει φτιαχτεί για τη συγκεκριμένη σέλα, σε αυτό δεν έχεις άδικο
Καλά από τέτοια μετρηματα έχουμε ακούσει παπάδες.
Κ μένα έτσι είπαν κ βρέθηκα να οδηγώ με τεντωμένα χέρια.. :cry:
George_M.
14/09/2021, 15:35
Σωστό και αυτό, το βασικότερο νομίζω είναι αν ειναι θέμα υγείας, εννοώ κραδασμούς στη μέση-πλατη κλπ
Συν την άνεση να καβαλάς τη μηχανή σου για ακόμα περισσότερο εννοείται !
Το ακόμα περισσότερο πως το εννοείς;
4 ώρες σερί;
Λάθος από οποία πλευρά κ να το δούμε..
Αν βγάζεις 2ωρακι σερί τότε εκεί είσαι;)
PapaDDoS
14/09/2021, 16:34
Το ακόμα περισσότερο πως το εννοείς;
4 ώρες σερί;
Λάθος από οποία πλευρά κ να το δούμε..
Αν βγάζεις 2ωρακι σερί τότε εκεί είσαι;)
Μωρέ το βγάζεις το 2ωράκι, αλλά πώς είσαι όταν κατεβαίνεις;
Γιατί εμένα ο κ@λος είναι πιασμένος σίγουρα :P
Αλλά πιάνομαι και πολύ νωρίτερα εννοείται, αντέχουμε βέβαια ακόμα.
Κατανοώ ότι το λες από την άποψη ασφάλειας, καλά αυτό δεν το συζητάμε!
CorpseAlive
16/09/2021, 12:22
25-09-2021 πάω MOTOK ...
Κλαμένα τα λεφτά σε άλλους παίδες, σε 10 μήνες μου ΄''έκατσε'' το υλικό καναπέ που μου έβαλαν. Τραγικό.
o_gavros
16/09/2021, 16:39
Ποιοι δέκα μήνες;
Την δεύτερη μέρα λέμε!!!
Και αφού το πήγα πίσω μια φορά, και στη βδομάδα πάνω δεύτερη φορά (!!!),τρίτη δεν υπήρξε γιατί θα πλακωνομασταν
Αυτά όχι στον μοτοκ,σε άλλη "φίρμα" στο Ρέντη ...
Εγώ ποτέ δε πειράζω την εργοστασιακή σέλα. Αν πρέπει να προβώ σε αλλαγές ψάχνω για μια μεταχειρισμένη κομπλέ ή αν συμφέρει αγοράζω και μια καινούρια να έχω. Όταν έχω δυο θα ασχοληθώ με αυτήν που είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Οι ανατομικές σέλες -και κάθε μεταποίηση σέλας- μπορεί να σου βγει, μπορεί και όχι (όπως συμβαίνει και με τις εργοστασιακές, π.χ. εμένα με βολεύει, εσένα όχι).
Στο χώρο του μοτοσυκλετισμού γενικότερα διαπιστώνω πως πολλοί σύντροχοι αξιολογούν το διαφορετικό ως καλό. Αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι έχει επέλθει μια αλλαγή και θεωρούν ότι αυτή είναι προς το καλύτερο (δεν μιλάω μόνο για σέλες αλλά για εξατμίσεις, φίλτρα αέρα, κτλ) ενώ συνήθως ισχύει το αντίθετο. Καλές οι αλλαγές ως ιδέα, αλλά θέλουν πολύ ψάξιμο και γνώση στο κάθε τομέα.
Το foam που βάζουν ΟΛΟΙ οι ταπετσέρηδες δεν είναι καλύτερο από το εργοστασιακό γιατί αυτό (το εργοστασιακό) βγαίνει σε καλούπι και είναι ΠΑΝΤΑ υψηλότερης πυκνότητας από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Από εκεί και πέρα οι ταπετσέρηδες "παίζουν" με διάφορες πυκνότητες και κάποιοι βάζουν και τζελ.
Δεν είμαι αποτρεπτικός, όταν βασανίζεσαι πρέπει να βρίσκεις λύσεις, πριν από αυτό όμως φρόντισε να αποκτήσεις μια έξτρα σέλα κομπλέ. Αυτή είναι μια πρόταση, δεν είναι θέσφατο.
borgiriadis1
17/09/2021, 11:48
Εγώ ποτέ δε πειράζω την εργοστασιακή σέλα. Αν πρέπει να προβώ σε αλλαγές ψάχνω για μια μεταχειρισμένη κομπλέ ή αν συμφέρει αγοράζω και μια καινούρια να έχω. Όταν έχω δυο θα ασχοληθώ με αυτήν που είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Οι ανατομικές σέλες -και κάθε μεταποίηση σέλας- μπορεί να σου βγει, μπορεί και όχι (όπως συμβαίνει και με τις εργοστασιακές, π.χ. εμένα με βολεύει, εσένα όχι).
Στο χώρο του μοτοσυκλετισμού γενικότερα διαπιστώνω πως πολλοί σύντροχοι αξιολογούν το διαφορετικό ως καλό. Αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι έχει επέλθει μια αλλαγή και θεωρούν ότι αυτή είναι προς το καλύτερο (δεν μιλάω μόνο για σέλες αλλά για εξατμίσεις, φίλτρα αέρα, κτλ) ενώ συνήθως ισχύει το αντίθετο. Καλές οι αλλαγές ως ιδέα, αλλά θέλουν πολύ ψάξιμο και γνώση στο κάθε τομέα.
Το foam που βάζουν ΟΛΟΙ οι ταπετσέρηδες δεν είναι καλύτερο από το εργοστασιακό γιατί αυτό (το εργοστασιακό) βγαίνει σε καλούπι και είναι ΠΑΝΤΑ υψηλότερης πυκνότητας από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Από εκεί και πέρα οι ταπετσέρηδες "παίζουν" με διάφορες πυκνότητες και κάποιοι βάζουν και τζελ.
Δεν είμαι αποτρεπτικός, όταν βασανίζεσαι πρέπει να βρίσκεις λύσεις, πριν από αυτό όμως φρόντισε να αποκτήσεις μια έξτρα σέλα κομπλέ. Αυτή είναι μια πρόταση, δεν είναι θέσφατο.
Ενώ συμφωνώ όσον έχει να κάνει με τις μετατροπές δλδ όντως κάθε αλλαγή δεν σημαίνει ότι άλλαξε προς το καλύτερο και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε το καλό απο το διαφορετικό. Αλλά δεν γίνεται σε κάθε μετατροπή να έχεις και back up αυθεντικά πράγματα. Και άντε η σέλα είναι κτ το οποίο μπορεί να το βρεις "φθηνά". Αν φλασάρεις τον εγκέφαλο τι θα κάνεις? Πρώτα θα αγοράσεις έναν καινούριο εγκέφαλο και μετά θα φλασάρεις το δικό σου? Έστω δλδ ότι κάνει 500 ευρό το πρόγραμμα και άλλα 500 ένας καινούριος θα δώσεις 1000 ευρό επειδή ίσως δεν πετύχει το φλασάρισμα?
stefanos
17/09/2021, 17:59
Έστω δλδ ότι κάνει 500 ευρό το πρόγραμμα και άλλα 500 ένας καινούριος θα δώσεις 1000 ευρό επειδή ίσως δεν πετύχει το φλασάρισμα?
Όχι... δεν θα φλασάρεις τίποτα και θα μείνεις με ένα μαμά μηχανάκι και ένα χιλιάρικο στην τσέπη.
Το να βάλεις μια σέλα ένα διαφορετικό ψωμάκι ένα τιμόνι ένα αμορτισέρ ή οτιδήποτε τέτοιο σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις γνώμη και να γυρίσεις
στο εργοστασιακό στήσιμο για να πουλήσεις ή γιατί απλά δεν σου αρέσει.
Οι μετατροπές χωρίς επιστροφή είναι μεγάλο ρίσκο και σίγουρη χασούρα στη μεταπώληση.
Όταν είσαι ο Καθιστός Βούβαλος ότι υλικό και να σου βάλουν θα κάτσει.
Φυσικά με 30+ κιλά πάνω από το φυσιολογικό σε λίγη ώρα θα πονάει ο κώλος σου
Αντίο λοιπόν να πετάτε λεφτά για σέλες τραβάτε σε κανέναν διαιτολόγο να σας φτιάξει
Αυτά που γράφω μην τα πάρετε στραβά δεν έχω λόγο να προσβάλω κανέναν
Μέχρι τότε ένα έξτρα μαξιλαράκι πάνω και είστε κομπλέ
(έχει και τουκάνο ουρμπάνο και πολλοί άλλοι)
Αν αυτός που θα ασχοληθεί με τον εγκέφαλο είναι βλαξ
και δεν έχει γνώσεις ναι θα πάρεις άλλον
Το έχουμε δει το έργο
με το κοπάδι άλογα που θα ξεχυθούν στο δρόμο μόλις βάλει
ο μάστουρας το μαγικό του χέρι
που βρομάει άντε να μη πω
kostasagk
17/09/2021, 20:41
Την έκανα αλλά δεν είδα τίποτα...το καλύτερο φουσκωτό hawk...και είναι μια χαρα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/09/2021, 21:27
Σήμερα ξαναπηγαμε με τη γυναίκα (το τονίζω.2 άτομα στη σέλα)στο οροπέδιο. Προχθές έχασα το δρόμο και δεν έκανα το τουρ πού ήθελα να κάνω. Έκανα 140 χλμ και σχεδόν κι εγώ και η γυναίκα κλεγαμε!Πολύ πόνος. Καθόμασταν πάνω σε μπετόν. Και μιλάμε για συχνές στάσεις (τουρ)!Η κατάσταση είναι τραγική! Πολύ ταλαιπωρία. Αποφάσισα να πάω σε ενα ταπετσερη να του πω να μου ξηλώσει όλο το παλιό αφρώδες (23 χρόνων)και να μου το φτιάξει απο την αρχή! Δε μπορεί κάπως καλύτερα θα είναι!
borgiriadis1
18/09/2021, 04:49
Όχι... δεν θα φλασάρεις τίποτα και θα μείνεις με ένα μαμά μηχανάκι και ένα χιλιάρικο στην τσέπη.
Το να βάλεις μια σέλα ένα διαφορετικό ψωμάκι ένα τιμόνι ένα αμορτισέρ ή οτιδήποτε τέτοιο σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις γνώμη και να γυρίσεις
Οι μετατροπές χωρίς επιστροφή είναι μεγάλο ρίσκο και σίγουρη χασούρα στη μεταπώληση.
Δεν είναι χωρίς επιστροφή. Απλά ενω με 500 κάνω τι δουλειά μου πρέπει να δώσω 1000. Κ αρχίζουμε και ξεφεύγουμε από τη λογική της μετατροπής σαν μετατροπή. Όπως επίσης δεν αγοράζω μηχανή με πρώτη σκέψη να την πουλήσω. Anyway ο καθένας με τη μηχανή του κάνει ότι νομίζει καλύτερο κ δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Αντίο λοιπόν να πετάτε λεφτά για σέλες τραβάτε σε κανέναν διαιτολόγο να σας φτιάξει
Το έχουμε δει το έργο
Για την πρώτη παράγραφο εγώ είμαι 67 κιλά. Τι να χάσω για να κάνω πιο μαλακή τη σέλα?
Μιλάμε για ένα αφροδες που όπως κανείς Γενικό σέρβις στο μηχανάκι σου κάθε 30000χλμ πρέπει να κάνεις κ σ αυτό μετά από χρόνια.
Για τον εγκέφαλο συμφωνώ. Αν το πάω να το πειράξω και χαλάσει ή εάν μετά δεν μ αρέσει θα δώσω τα +500. Η ένσταση μου ήταν γτ να τα δώσω προκαταβολικά?
stefanos
18/09/2021, 08:17
Δεν είναι χωρίς επιστροφή. Απλά ενω με 500 κάνω τι δουλειά μου πρέπει να δώσω 1000. Κ αρχίζουμε και ξεφεύγουμε από τη λογική της μετατροπής σαν μετατροπή. Όπως επίσης δεν αγοράζω μηχανή με πρώτη σκέψη να την πουλήσω. Anyway ο καθένας με τη μηχανή του κάνει ότι νομίζει καλύτερο κ δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Για την πρώτη παράγραφο εγώ είμαι 67 κιλά. Τι να χάσω για να κάνω πιο μαλακή τη σέλα?
Μιλάμε για ένα αφροδες που όπως κανείς Γενικό σέρβις στο μηχανάκι σου κάθε 30000χλμ πρέπει να κάνεις κ σ αυτό μετά από χρόνια.
Για τον εγκέφαλο συμφωνώ. Αν το πάω να το πειράξω και χαλάσει ή εάν μετά δεν μ αρέσει θα δώσω τα +500. Η ένσταση μου ήταν γτ να τα δώσω προκαταβολικά?
Το να αντικαταστήσεις ένα ψωμάκι με ένα καινούργιο δεν είναι μετατροπή της σέλας.
Το να αντικαταστήσεις τη σέλα με μια corbin πχ με την έννοια ότι κάποιοι παράγουν κάτι χρόνια και πολλοί άλλοι το χρησιμοποιούν
και είναι ικανοποιημένοι από το προιόν είναι βελτίωση κατά τη γνώμη μου.
Αλλά αυτά τα ανατομικές και προσθέτουμε και σκάβουμε και αντικαθιστούμε τα αφρώδη με άλλα αγνώστου ταυτότητας προέλευσης και ποιότητας
είναι ένα ρίσκο που αν δεν πετύχει και δεν έχουμε την μαμά καβάτζα ή δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό την πατήσαμε (πάντα προσωπική άποψη).
Επίσης δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι μετατροπές στη σέλα επηρεάζουν τη θέση οδήγησης.
Για τον εγκέφαλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα σαν ανταλλακτικό μετά από μερικά χρόνια
και όχι το κόστος, συνήθως βρίσκονται και μεταχειρισμένοι.
borgiriadis1
18/09/2021, 10:02
Το να αντικαταστήσεις ένα ψωμάκι με ένα καινούργιο δεν είναι μετατροπή της σέλας.
Το να αντικαταστήσεις τη σέλα με μια corbin πχ με την έννοια ότι κάποιοι παράγουν κάτι χρόνια και πολλοί άλλοι το χρησιμοποιούν
και είναι ικανοποιημένοι από το προιόν είναι βελτίωση κατά τη γνώμη μου.
Αλλά αυτά τα ανατομικές και προσθέτουμε και σκάβουμε και αντικαθιστούμε τα αφρώδη με άλλα αγνώστου ταυτότητας προέλευσης και ποιότητας
είναι ένα ρίσκο που αν δεν πετύχει και δεν έχουμε την μαμά καβάτζα ή δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό την πατήσαμε (πάντα προσωπική άποψη).
Επίσης δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι μετατροπές στη σέλα επηρεάζουν τη θέση οδήγησης.
Για τον εγκέφαλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα σαν ανταλλακτικό μετά από μερικά χρόνια
και όχι το κόστος, συνήθως βρίσκονται και μεταχειρισμένοι.
Μισό γτ σε έχασα τώρα. Η ένσταση σου δεν είναι να αλλάξεις το αφρώδες που με τον καιρό πολυμερίζεται αλλά να μην βάλεις τζελ ή ότι άλλο βάζουν στις ανατομικές?
Και το αφρώδες το ίδιο σίγουρα θα το πετύχουν?
Όσο για τον εγκέφαλο το ανέφερα απλά σαν κραυγαλέο παράδειγμα επειδή είναι κτ πολύ ακριβό για την οικονομία της συζήτησης.
stefanos
18/09/2021, 10:51
Μισό γτ σε έχασα τώρα. Η ένσταση σου δεν είναι να αλλάξεις το αφρώδες που με τον καιρό πολυμερίζεται αλλά να μην βάλεις τζελ ή ότι άλλο βάζουν στις ανατομικές?
Και το αφρώδες το ίδιο σίγουρα θα το πετύχουν?
Όσο για τον εγκέφαλο το ανέφερα απλά σαν κραυγαλέο παράδειγμα επειδή είναι κτ πολύ ακριβό για την οικονομία της συζήτησης.
Η ένσταση είναι στο να παραιτηθούμε του δικαιώματος να μετανιώσουμε για την μετατροπή.
Είτε επειδή τελικά δεν βολεύει αυτό που κάναμε είτε επειδή τα υλικά δεν ανταποκρίνονται στη χρήση.
Εάν δεν υπάρχει επιλογή φυσικά θα φτιάξεις ότι μπορείς όπως μπορείς.
Αλλά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση καλό είναι να έχεις καβάτζα μια σέλα ή ένα ψωμάκι.
Ενώ συμφωνώ όσον έχει να κάνει με τις μετατροπές δλδ όντως κάθε αλλαγή δεν σημαίνει ότι άλλαξε προς το καλύτερο και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε το καλό απο το διαφορετικό. Αλλά δεν γίνεται σε κάθε μετατροπή να έχεις και back up αυθεντικά πράγματα. Και άντε η σέλα είναι κτ το οποίο μπορεί να το βρεις "φθηνά". Αν φλασάρεις τον εγκέφαλο τι θα κάνεις? Πρώτα θα αγοράσεις έναν καινούριο εγκέφαλο και μετά θα φλασάρεις το δικό σου? Έστω δλδ ότι κάνει 500 ευρό το πρόγραμμα και άλλα 500 ένας καινούριος θα δώσεις 1000 ευρό επειδή ίσως δεν πετύχει το φλασάρισμα?
Δε θα μπορούσε να τα γράψει καλύτερα ο συνονόματος. Αν ήμουν αγωνιζόμενος θα το σκεφτόμουν να φλασάρω. Σε αυτή τη συνθήκη δε θα αγόραζα έξτρα εγκέφαλο γιατί προφανώς το όλο concept δεν έχει αυτή τη φιλοσοφία. Αν δεν ήμουν αγωνιζόμενος η σκέψη για φλασάρισμα θα κατέληγε σε μια άλλη διαπίστωση, ότι μάλλον πλέον πρέπει να αλλάξω μοτοσυκλέτα.
Όταν κάποιος γράφει τη γνώμη του πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι υπάρχουν πάντα κάποια όρια (τουλάχιστον για κάποιους από εμάς). Εκτός από το άσπρο και το μαύρο υπάρχει και το γκρι.
Το να έχω αγοράσει ένα έξτρα πίσω φτερό επειδή π.χ. έχω τρυπήσει το υπάρχον και θέλω να έχω και ένα άλλο στη φυσική του κατάσταση δε μπορεί να συγκριθεί με την επαναχαρτογράφηση ενός εγκεφάλου. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε να βρούμε κάθε τι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ένσταση στα γραπτά ενός συναδέλφου συμφορουμίτη. Όπως βλέπεις "εγώ" δε θα πείραζα κάτι που σχετίζεται με την απόδοση της μοτοσυκλέτας. Ότι κάνεις εκεί κουβαλάει από πίσω του μια σειρά από αλλαγές σε άλλα σημεία αν θέλεις να έχεις κάτι πραγματικά σωστό. Φυσικά και μπορεί να γίνει αλλά "εγώ" λαμβάνω "σήμα" που μου λέει "πάμε για άλλα".
Εξαίρεση αποτελεί η σοβαρή ενασχόληση με αγώνες που σημαίνει πως ξέρεις τι θέλεις, ξέρεις να ζητάς αυτό που θέλεις και υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να υλοποιήσουν ακριβώς αυτό που θέλεις.
Συνηθίζω να τονίζω πως είναι η δική μου άποψη την οποία τηρώ με συνέπεια στα δικά μου.... η οποία προφανώς και δεν αποτελεί κάποιο θέσφατο.
Θα διαβάσει κανένας νέος το θέμα και θα νομίζει ότι η ανατομική σέλα απαιτεί φλασάρισμα εγκεφάλου για να λειτουργήσει σωστά.
CorpseAlive
20/09/2021, 13:07
Το έχουμε δει το έργο
Σύντροχε Parking
Η σέλα που μου έκατσε έκατσε στο σημείο που ακουμπά η σέλα στο ντεπόζιτο, όχι στην θέση του κώλου. Άρα αν είναι ότι έκατσε λόγω πίεσης η οποία είναι σε συνάρτηση των κιλών μου , σε ευχαριστώ πάντα πίστευα ότι είχα βαριά @@ .
Στην πραγματικότητα, αφού την ανοίξαμε , καταλάβαμε ότι ο ταπετσέρης ο προηγούμενος έβαλε το κίτρινο αφρολέξ που βάζουμε στον καναπέ και όχι αφρώδες. Επομένως ακόμα και εσύ και οι 8 κοιλιακοί σου να κάθονταν πάνω στην συγκεκριμένη σέλα, αυτή πάλι θα ''καθόνταν'' με το καιρό.
Με εκτίμηση,
ίσως τα βαρύτερα και πυκνότερα @@ του ντουνιά.(κατά την παραπάνω λογική)
o_gavros
20/09/2021, 14:11
Ναι αλλά είπε ότι δε θέλει να προσβάλει κανένα, αφού έγραψε τη μαλακια του.
Σα να βγω εγώ να πω είναι μαλακες όλοι όσοι είναι γυμανσμενοι με κοιλιακούς αλλά προς θεού μην το πάρετε στραβά,δε θέλω να προσβάλλω κανέναν.
Γτπ ορισμένοι όσο δεν πάει. τσακωμενοι με τους τρόπους.
CorpseAlive
20/09/2021, 14:15
Ναι αλλά είπε ότι δε θέλει να προσβάλει κανένα, αφού έγραψε τη μαλακια του.
Σα να βγω εγώ να πω είναι μαλακες όλοι όσοι είναι γυμανσμενοι με κοιλιακούς αλλά προς θεού μην το πάρετε στραβά,δε θέλω να προσβάλλω κανέναν.
Γτπ ορισμένοι όσο δεν πάει τσακωμενοι με τους τρόπους.
Εγώ δεν προσβλήθηκα σαν καθιστός βούβαλος αφού δεν ήθελε να προσβάλει.
Γενικά έτσι λειτουργεί η προσβολή.
o_gavros
20/09/2021, 14:21
Ρε παίχτη δεν ξέρω αν είσαι ή όχι, Κ.Θ., δεν είναι αυτό που έχει σημασία...
Ψιλά γράμματα, το ξέρω.
panavour
20/09/2021, 15:33
Εγώ που είμαι φίλε καθιστός υπερ-βουβαλος σου λέω ότι έχεις απόλυτο δίκιο και δεν προσβλήθηκα καθόλου.Απλως όντως υπάρχουν σέλλες καινούργιων μοτοσυκλετών και ακριβών μάλιστα που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς ούτε για τα λεφτά που δίνεις,ούτε για τον προορισμό που έχουν αυτές οι μοτό.Ασε που οι δίαιτες κοστίζουν περισσότερο απ' την σωστά μελετημένη αφτερ μάρκετ σέλλα.Επισης για μας τους βούβαλους το φαι είναι και ψυχοθεραπεία!
AUFGEBRACHT
17/11/2021, 21:06
Άλλαξα πριν 2 εβδομάδες τη σέλα κι έβαλα ανατομική. Η μαμά σέλα ήταν δεκαπενταετίας, κι αν και δεν είμαι κανα παιδί που τρώει όλο του το φαγητό και παραπάνω, το αφρώδες είχε κάτσει. Η νέα σέλα βελτίωσε δραματικά την άνεση, ενώ είναι και αντιολισθητική, οπότε έπαψα να "γλιστράω" προς τα μπροστά. Το μεγάλο αρνητικό όμως είναι ότι μπήκε τόσο αφρώδες, που ενώ πάταγα και με τα δύο πόδια, πλέον πατάω με τις μύτες... μου είχαν πει θα υψωνόταν 2 άντε 3 πόντους, θεωρώ πως είναι περισσότερο... ενώ υψώθηκε και η σέλα του συνεπιβάτη, με αποτέλεσμα να ξεγοφιάζομαι στο καβάλα-ξεκαβάλα, σε σημείο που να αποδίδω τον έντονο πόνο στο γοφό που νιώθω κανα διήμερο τώρα, ακριβώς λόγω της αλλαγής αυτής... εν ολίγοις, κάπου κέρδισα, αλλά και κάπου έχασα...
basilis_k6
17/11/2021, 21:23
ακούω τον ορο ανατομική για τις σέλες πολλα χρονια και αναρωτιέμαι τι διάολο σημαινει. ειναι ελληνική πατέντα?
...ξεγοφιάζομαι στο καβάλα-ξεκαβάλα, σε σημείο που να αποδίδω τον έντονο πόνο στο γοφό που νιώθω κανα διήμερο τώρα, ακριβώς λόγω της αλλαγής αυτής...
Κανε μια δοκιμη να ανεβεις πατωντας πρωτα στο αριστερο μαρσπιε (οπως ανεβαινεις στη σελα αλογου δλδ). Το εκανα στο Ζ250 επειδη στο πισω καθισμα ειχα βαλει μπαγκαζιερα και δεν μπορουσα να περασω το ποδι απο πανω. Θα σου φανει περιεργο τις πρωτες δυο-τρεις φορες, αλλα μετα θα καταλαβεις οτι ειναι πιο ξεκουραστο ετσι. Ξεκαβαλα με τον αντιστροφο τροπο (στηριζεσαι στο αριστερο ποδι για να περασει το δεξι πανω απο τη σελα και κατεβαζεις τελευταιο το αριστερο).
doctor_john
17/11/2021, 22:08
ακούω τον ορο ανατομική για τις σέλες πολλα χρονια και αναρωτιέμαι τι διάολο σημαινει. ειναι ελληνική πατέντα?
Στο εξωτερικό το είχαν σαν υπηρεσία πολλά χρόνια πριν απο εδώ.
Σε εκείνους ακούγεται καλύτερα το "hand made" υπονοώντας ότι θα είναι
η κατάλληλη για την ανατομία, σε εμάς αντίστροφα.
basilis_k6
17/11/2021, 22:23
Στο εξωτερικό το είχαν σαν υπηρεσία πολλά χρόνια πριν απο εδώ.
Σε εκείνους ακούγεται καλύτερα το "hand made" υπονοώντας ότι θα είναι
η κατάλληλη για την ανατομία, σε εμάς αντίστροφα.
το εψαξα λίγο και βρηκα αυτο https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Esy-epilegeis-yposxeseis-h-mia-pragmatika-anatomikh-sela_128662.asp
ετσι μαλλον βγαινει ο όρος ανατομική. ειναι δηλαδη για τον δικο σου κωλο μονο. οκ ακουγεται ενδιαφέρον αλλα οντως τα κανουν αυτα που λεει η απλα σου δινει μια που ειναι δοκιμασμένη λύση σε 400 πελάτες και πληρώνεις 200+ ευρω για μια απλα καλή σελα?
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2021, 03:45
Κανε μια δοκιμη να ανεβεις πατωντας πρωτα στο αριστερο μαρσπιε (οπως ανεβαινεις στη σελα αλογου δλδ). Το εκανα στο Ζ250 επειδη στο πισω καθισμα ειχα βαλει μπαγκαζιερα και δεν μπορουσα να περασω το ποδι απο πανω. Θα σου φανει περιεργο τις πρωτες δυο-τρεις φορες, αλλα μετα θα καταλαβεις οτι ειναι πιο ξεκουραστο ετσι. Ξεκαβαλα με τον αντιστροφο τροπο (στηριζεσαι στο αριστερο ποδι για να περασει το δεξι πανω απο τη σελα και κατεβαζεις τελευταιο το αριστερο).
Δε πρέπει να έχεις διπλή στεκα όμως! Με μόνη γίνεται?
Εγω έτσι ανεβαίνω στο φριγουιντ μονο όταν είναι στη διπλή!
Νομίζω πως το "ανατομική" είναι τρόπος του λέγειν και έχει καθιερωθεί για να περιγράψει μια χειροποίητη σέλα στις ανάγκες του αναβάτη. Αν και πρέπει να πω πως τα παιδιά στο ΜοτΟΚ βάζουν ένα ειδικό πανάκι με αισθητήρες και κάθεσαι πάνω, πρέπει να μετράνε τα σημεία πίεσης στον πωπό (sic) :lol: και να κατασκευάζουν μετά το αφρώδες.
Δε πρέπει να έχεις διπλή στεκα όμως! Με μόνη γίνεται?
Εγω έτσι ανεβαίνω στο φριγουιντ μονο όταν είναι στη διπλή!
Στο Ζ είχα μόνο πλαγιοστάτη. Μια χαρά γίνεται.
@9:25
https://youtu.be/qruOW51NNdQ
CorpseAlive
18/11/2021, 08:52
είχα βάλει ''ανατομική'' από ένα μαγαζί ταπετσέρη στο Περιστέρι.
Κόστος 80 ευρώ , με μέτρησε με το μάτι και την εμπειρία του.
Μήνας Γενάρης 2021.
Σεπτέμβρης 2021 το υλικό είχε κάτσει , είχε βάλει το κλασικό κίτρινο αφρώδες που ειναι για καναπέ .
Πάω ΜοτοΚ .
Οκτώβρης 2021 παρέλαβα την σέλα.
Μετρήσεις από εδώ μετρήσεις από εκεί Τεστ ride...Τα παιδιά είναι αλλού.
Σήμερα μετά από 1.5 μήνα καθημερινής χρήσης και ένα 3ήμερο με 1400χλμ έχω να πω πως είναι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Καμία σχέση με κραδασμούς καμία σχέση με άνεση και καμία σχέση τα υλικά.
Μην το σκέφτεστε πολύ.
telegonos
18/11/2021, 18:30
είχα βάλει ''ανατομική'' από ένα μαγαζί ταπετσέρη στο Περιστέρι.
Κόστος 80 ευρώ , με μέτρησε με το μάτι και την εμπειρία του.
Μήνας Γενάρης 2021.
Σεπτέμβρης 2021 το υλικό είχε κάτσει , είχε βάλει το κλασικό κίτρινο αφρώδες που ειναι για καναπέ .
Πάω ΜοτοΚ .
Οκτώβρης 2021 παρέλαβα την σέλα.
Μετρήσεις από εδώ μετρήσεις από εκεί Τεστ ride...Τα παιδιά είναι αλλού.
Σήμερα μετά από 1.5 μήνα καθημερινής χρήσης και ένα 3ήμερο με 1400χλμ έχω να πω πως είναι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Καμία σχέση με κραδασμούς καμία σχέση με άνεση και καμία σχέση τα υλικά.
Μην το σκέφτεστε πολύ.
Τιμή ΜοτΟΚ δεν δίνεις όμως, να είναι όλα τα στοιχεία διπλά, ένα για τον έναν, ένα για τον άλλον.
Τιμή ΜοτΟΚ δεν δίνεις όμως, να είναι όλα τα στοιχεία διπλά, ένα για τον έναν, ένα για τον άλλον.
120ε πλήρωσα στο ΚΤΜ990
70ε στο Tuono (μονή σέλα)
150ε στο S1000XR
Οι τιμές έχουν σχέση βέβαια και με το αν θα βάλεις ραφτά λογότυπα ή όχι...
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/11/2021, 21:18
Στο Ζ είχα μόνο πλαγιοστάτη. Μια χαρά γίνεται.
@9:25
https://youtu.be/qruOW51NNdQ
Τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να το είχα κάνει και εγώ παλαιότερα και να μη το θυμόμουν!
CorpseAlive
19/11/2021, 00:16
130Ε έδωσα εγώ,
Christos ktm R
19/11/2021, 09:31
160 εδωσα εγω
borgiriadis1
19/11/2021, 12:52
140€ έδωσα εγώ στο SV (2 σέλες. 70 οδηγού + 70 συνοδηγού)
Να βάλεις ανατομική...με τα 1000!
Αναρτήσεις, ΣΕΛΑ, τιμόνι...είναι οι 3 μετατροπές, που έδωσαν στο er ποιότητα κύλισης μοτοσυκλέτας των 10k €€.
Την έφτιαξα ανατομική επιβάτη/συνεπιβάτη, με 2πλο τζελ στον οδηγό και μονό(κανονικά) στον συνοδηγο. Αρχές Λεωφόρου Μεσογείων, στους Αμπελόκηπους/Αθήνα, δυστυχώς δεν θυμάμαι όνομα μαγαζιού.
100€ κόστος, 3 χρόνια τώρα απροβλημάτιστα, ουτε νερά ουτε υγρασίες...πολύ καλη δουλειά