PDA

View Full Version : Σταθερή κουκούλα

Dr.Monty
10/06/2021, 15:18
Εχει κανενας γνωμη για κατι τέτοιο;

https://www.amazon.co.uk/dp/B08DD3HMF1/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B08DD3HMF1p13NParams&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzQlpPRVFDVTdZU1VFJmVuY3J5cHRlZElkPUEwODY3OTYwMUw0MEwzWTBIUDFRTSZlbmN yeXB0ZWRBZElkPUEwMjI1MzU4MzE5NjZMODhKRDU0SSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbDImYWN0aW9uPWNsaWNrUmVkaXJlY3Q mZG9Ob3RMb2dDbGljaz10cnVl

Βασικα το χρειάζομαι για αυλή που δεν υπαρχει σκεπαστρο. Εκτος αυτου δεν μπορω να φανταστω άν υπαρει καποια ιδέα σε homemade πράγμα για να μη τρωει το μηχανακι η βροχή

Panos76
10/06/2021, 15:42
Θυμίζει λίγο Βουγιουκλάκη να τραγουδάει καροτσέρη :D αλλά δείχνει ελαφρύ και πρακτικό (και καλή τιμή).

Εναλλακτικά,

σπιτάκι κήπου όπου θα το έχεις και σαν αποθηκούλα να βολεύεις και τίποτα άλλο σε κανα ράφι, είναι μια ιδέα που σκέφτομαι να εφαρμόσω στη δική μου περίπτωση.

Παίζουν σε πολλές διαστάσεις για όλους τους χώρους.

Απλά δεν έχω ρωτήσει ακόμα κάποιον μάστορα να δω κόστος από το να το πάρω έτοιμο.

νεοσσός
10/06/2021, 15:56
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155776

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151394

Dr.Monty
10/06/2021, 16:04
Καλά ειμαι τελείως αυγο. Μου αρεσει που έψαξα κιολας.

428694

Αν θέλετε σβήστε το

doctoras
10/06/2021, 22:08
Αν εχεις δικο σου κήπο αυτο που προτείνει ο Πάνος ειναι ιδανικό.
Επίσης μη ξεχνάτε αν εχετε δυνατούς αεριδες στην περιοχη σας το πανί θα σπαραλιασει ευκολα μετα απο 2-3 χρονια

katsar
11/06/2021, 05:38
Συμφωνώ και εγώ με την λύση ''σπιτάκι''.
Η δικιά μου σκέψη πριν μετακομίσω ήταν να μου φτιάξει ένα σπιτάκι-κουβούκλιο σιδεράς και να το ντύσει με πάνελς ,με κάθετους οδηγούς ανάμεσα στα οριζόντια σίδερα
για αρκετά αυξημένη αντικλεπτική προστασία .Το πρότζεκτ βέβαια κόστιζε αρκετά χρήματα.

doctor_john
11/06/2021, 06:48
Παιδιά ένα σπιτάκι αυλής (outdoor tool shed) κοστίζει από 280ε με φύλα λαμαρίνας που δεν θα το κάνουμε
για την μοτοσυκλέτα, μέχρι 450-1200 για ξύλινο.

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί λίγο με ξύλο ή σίδερο και του αρέσουν οι κατασκευές, μπορεί με ~300-400ε
να στήσει ένα μόνος του.

Εμένα με βολεύει και ξεκινάω από αυτά που δεν ελέγχω (ή που με βολεύουν να κάνω οικονομία) έτσι θα πρότεινα
να αγοράσετε μια καλή (όχι απαραίτητα βαριά, αδιαπέραστη κ.λπ.) πόρτα από υλικά κατεδαφίσεων για αρχή
και μετά να σχεδιάσετε πάνω της το σπιτάκι που εξυπηρετεί.

πχ πόρτα με κάσωμα 10-50ε
ξυλεία 120ε
βίδες, ούπατ, τρυπάνια, γωνιές 50ε
Ασφαλτικά κεραμίδια και παρελκόμενα (6μ2) 120ε
Χρώματα 50ε

Εύκολο, διασκεδαστικό, καθημερινά βλέποντας το θα δημιουργεί
ένα κάρο καλά συναισθήματα..

Για τους ανήσυχους υπάρχουν ξύλινα παντζούρια μπαλκονόπορτας για να χρησιμοποιηθούν σαν πάνελ
δημιουργώντας μια αίσθηση σαν μπουθ παραλίας 50ς-60ς :D

karellen
11/06/2021, 08:29
Το ξύλινο σπιτάκι στήνεται (συναρμολογείται καλύτερα) πανεύκολα, οι σανίδες του είναι ραμποτέ και έχει έτοιμη πόρτα, σκεπή και παραθυρο(στη μεγάλη έκδοση), αλλά είναι ακριβούτσικο.
428704

428705

Panos76
11/06/2021, 10:13
Καλά Νίκο το τερμάτησες :lol:

Στην περίπτωσή μου υπάρχει έτοιμη βάση τσιμεντένια όπως στο παράδειγμα και αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

Dr. το βασικό είναι να υπάρχει χώρος, αλλά και πάλι μπορείς να φτιάξεις μια διάσταση που να χωράει το μηχανάκι.

Άλλος ένας προβληματισμός βέβαια είναι τι ισχύει με άδεια, πολεοδομία, κλπ.

panavour
11/06/2021, 10:16

Στην περίπτωσή μου υπάρχει έτοιμη βάση τσιμεντένια όπως στο παράδειγμα και αυτό κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

Dr. το βασικό είναι να υπάρχει χώρος, αλλά και πάλι μπορείς να φτιάξεις μια διάσταση που να χωράει το μηχανάκι.

το πιο βασικο.

karellen
11/06/2021, 10:37

Πάνο ο,τιδήποτε ακουμπάει στο έδαφος είτε σε τσιμέντο είτε στο χώμα θεωρείται σταθερή κατασκευή και απαιτείται άδεια και μάλιστα εκ των υστέρων δεν νομιμοποιείται όπως πχ τα σπίτια.
Άδεια δεν χρειάζεσαι αν μεταξύ του πατώματος και του εδάφους υπάρχει κενό πχ τροχοβίλες.Σου λέει δηλ ο νομοθέτης εν τέλει στήστο επάνω σε παλέττες ώστε να μπορεί να μετακινηθεί με ένα κλαρκ ή παλεττοφόρο.

Όλα αυτά φυσικά είναι τα τυιπκά,στην πράξη όμως διαφέρουν αν είσαι σχετικά απομονωμένα και δεν έχεις ...εχμ.. παράξενους γείτονες,ιφ γιου νόου γουατ άι μην. :D

doctor_john
11/06/2021, 10:41

1,5 x 2,5 x 2,1υψος μπορεί να μπει σε πολλά σημεία.

Εμπίπτει στα λυόμενα στέγαστρα χωρίς θεμελίωση, θεωρητικά μετράει στα τετραγωνικά κάλυψης και η άδεια του
θα πρέπει να κοστίζει όσο μιας μικρής πέργκολας.

Αν δεν είστε σε εξ αδιαιρέτου δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα εφόσον είναι ξεκάθαρα "προχειρη" κατασκευή.

υγ: και αυτό που λέει ο karellen, να μη σαπίζουν και τα ξύλα.

428706

The_Scientist
11/06/2021, 10:49
Ένα 6μετρο container πόσο να κάνει άραγε (μεταχειρισμένο)?

Panos76
11/06/2021, 11:03

Πάνω από 1000ρικο και εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με αυτό, διαμόρφωση κλπ. Αν το πας για σπίτι είσαι πάνω από 10ρικο.

yannis24
11/06/2021, 12:18

σιγουρα πανω απο €1000 οπως ειπε ο Panos, και την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο λογο του covid δεν βρισκεις τιποτα !

karellen
11/06/2021, 19:50
Μου το βγάλε ο alis σήμερα
https://m.aliexpress.com/item/1005001692615406.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&src=facebook&aff_short_key=cCZtBY5p&aff_platform=true&isdl=y&albch=apprmkt&albagn=1859981139&albcp=23847926572010505&albag=23847926572250505&albad=23847926572240505&traffic_server_nav=true&fbclid=IwAR1NJ5PdU1wbXD3Wcx-DD9jHQaOTRXLtvDKCssW3CZvnDvFqGfQEVqVuSXY
428772

Garfield
11/06/2021, 21:23
Το έχω ανεβάσει και σε άλλο θέμα. Το βρήκα εδώ http://www.tsianakas.com.gr/sistimata_parking_motocover.html αλλά υπάρχει και εδώ https://www.feelgooduk.net/bike-home-motorcycle-cover-suitable-for-most-standard-bikes.

428777

Στα θετικά:
- Συναρμολογείται σχετικά εύκολα και μόνο από ένα άτομο
- Ανοιγοκλείνει πολύ εύκολα ακόμα και με το ένα χέρι
- Διαθέτει σε δυο σημεία δυνατότητα να μπει λουκέτο
- Είναι όντως αδιάβροχο (το ύφασμα είναι σαν αυτό των αντίσκηνων)

Στα αρνητικά:
- Στους πολύ δυνατούς ανέμους τραντάζεται ολόκληρο
- Σε σημεία που τσακίζει το πλαστικό έχει αρχίσει να σπάει και μπορεί σε λίγο καιρό να σκιστεί (υπάρχει να αγοράσεις και κιτ επισκευής ή ακόμα και ολόκληρη την κουκούλα χωρίς τον σκελετό)
- Τα velcro που κλείνουν τα παραθυράκια δεν είναι πολύ δυνατά και στον δυνατό άνεμο ανοίγουν (έχουν βέβαια σήτα)
- Για το σκούτερ μου που είναι λίγο ψηλό βρίσκει λίγο ο ένα καθρέπτης κατά το άνοιξε-κλείσε

doctoras
12/06/2021, 20:17
Τυχαίο παράδειγμα
https://www.taergalia.gr/metallike-apotheke-kepoe-arrow-woodridge-10x6.html?skr_prm=WyI2ODczMmMxOC00YzliLTQxYzAtYjkxOS1hYmVhN2FhOGE5MmUiLDE2MjM1MjE4MzkxNTYseyJhcHBfdH lwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Dr.Monty
13/06/2021, 10:53
Μου το βγάλε ο alis σήμερα
https://m.aliexpress.com/item/1005001692615406.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&src=facebook&aff_short_key=cCZtBY5p&aff_platform=true&isdl=y&albch=apprmkt&albagn=1859981139&albcp=23847926572010505&albag=23847926572250505&albad=23847926572240505&traffic_server_nav=true&fbclid=IwAR1NJ5PdU1wbXD3Wcx-DD9jHQaOTRXLtvDKCssW3CZvnDvFqGfQEVqVuSXY
428772

Σε αυτη την τιμή θα παιξουν και τελωνεια;

Dr.Monty
13/06/2021, 10:54
Το έχω ανεβάσει και σε άλλο θέμα. Το βρήκα εδώ http://www.tsianakas.com.gr/sistimata_parking_motocover.html αλλά υπάρχει και εδώ https://www.feelgooduk.net/bike-home-motorcycle-cover-suitable-for-most-standard-bikes.

428777

- Για το σκούτερ μου που είναι λίγο ψηλό βρίσκει λίγο ο ένα καθρέπτης κατά το άνοιξε-κλείσε

Ευχαριστω για το sum up. Αρα δεν ειναι για οn/off (vstorm), σωστα;

karellen
13/06/2021, 12:00
Σε αυτη την τιμή θα παιξουν και τελωνεια;
Σίγουρα. Άλλωστε πιάνει αρκετό όγκο έστω και λυμένο, δεν ειναι λάμπα να περάσει στο ντούκου.

Acacius
14/06/2021, 18:45
Σίγουρα. Άλλωστε πιάνει αρκετό όγκο έστω και λυμένο, δεν ειναι λάμπα να περάσει στο ντούκου.

Το προϊόν στο σύνδεσμο που παρέθεσες έρχεται στην Ελλάδα μόνο από ευρωπαϊκές αποθήκες οπότε θεωρητικά δε δασμολογείται. Οι Κινέζοι όμως σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρίζονται αποστολή από ΕΕ αλλά στέλνουν από Κίνα μέσω ευρωπαϊκής ταχυδρομικής (μου έχει τύχει με ολλανδικά και -νομίζω- βελγικά ταχυδρομεία). Εκεί το πακέτο φτάνει πρώτα στην ευρωπαϊκή χώρα-έδρα της ταχυδρομικής, ΔΕΝ περνάει τελωνείο αλλά σημειώνεται πάνω στο δέμα ότι δασμολόγηση πρέπει να γίνει στην τελική χώρα προορισμού. Αν είναι τέτοια περίπωση υπάρχει πιθανότητα να δασμολογηθεί.

Από Τσεχία δεν είχα ποτέ πρόβλημα, YMMV

doctoras
14/06/2021, 20:35
Το προϊόν στο σύνδεσμο που παρέθεσες έρχεται στην Ελλάδα μόνο από ευρωπαϊκές αποθήκες οπότε θεωρητικά δε δασμολογείται. Οι Κινέζοι όμως σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρίζονται αποστολή από ΕΕ αλλά στέλνουν από Κίνα μέσω ευρωπαϊκής ταχυδρομικής (μου έχει τύχει με ολλανδικά και -νομίζω- βελγικά ταχυδρομεία). Εκεί το πακέτο φτάνει πρώτα στην ευρωπαϊκή χώρα-έδρα της ταχυδρομικής, ΔΕΝ περνάει τελωνείο αλλά σημειώνεται πάνω στο δέμα ότι δασμολόγηση πρέπει να γίνει στην τελική χώρα προορισμού. Αν είναι τέτοια περίπωση υπάρχει πιθανότητα να δασμολογηθεί.

Από Τσεχία δεν είχα ποτέ πρόβλημα, YMMV

έχουν αποθήκες σε λουξεμβούργο και ολλανδία σίγουρα, το ριπορτο απο την πιστώτική εκεί μου λέει οτι χρεώθηκε. Όμως το ελτα δε μασά(!) και περιλαμβάνει και αυτές τις αποστολές απο τρίτες χώρες και τρως στο κεφάλι αυτό που πρέπει να φας

παράδειγμα το αγγλικό helmet city κάνει μια προεκτίμηση δασμών ανα χώρα και ανα οικονομική κατηγορία κράνους, και μετά συνυπολογίζεις φπα(στο προιον) + τελωνείο(15ευρώ)

τα βάζεις κάτω και αν πάρα αυτά συμφέρει προχωράς

doctor_john
14/06/2021, 21:16
Δεν κρίνεται μόνο απο το οικονομικό συμφέρον, αν δεν το βρίσκεις εδώ προχωράς όπως και να 'χει.

Acacius
15/06/2021, 01:13
έχουν αποθήκες σε λουξεμβούργο και ολλανδία σίγουρα, το ριπορτο απο την πιστώτική εκεί μου λέει οτι χρεώθηκε. Όμως το ελτα δε μασά(!) και περιλαμβάνει και αυτές τις αποστολές απο τρίτες χώρες και τρως στο κεφάλι αυτό που πρέπει να φας

Όλες οι συναλλαγές μου με Aliexpress δείχνουν Λουξεμβούργο αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το πού είναι η αποθήκη από την οποία έρχονται τα προϊόντα και δεν παίζει ρόλο στη δασμολόγηση η οποία γίνεται με βάση τον αποστολέα του πακέτου (και το κόστος φυσικά). Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί, εγώ πληρώνω το μεσάζοντα με έδρα την ΕΕ οπότε θεωρητικά θα έπρεπε να αποδίδονται φόροι εκεί και να λήγει το θέμα. Θεωρητικά...

Coyote.V
15/06/2021, 01:46
Τις διαστάσεις να προσέξεις, να χωράει η μηχανή σου.

doctoras
15/06/2021, 07:19
Όλες οι συναλλαγές μου με Aliexpress δείχνουν Λουξεμβούργο αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το πού είναι η αποθήκη από την οποία έρχονται τα προϊόντα και δεν παίζει ρόλο στη δασμολόγηση η οποία γίνεται με βάση τον αποστολέα του πακέτου (και το κόστος φυσικά). Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί, εγώ πληρώνω το μεσάζοντα με έδρα την ΕΕ οπότε θεωρητικά θα έπρεπε να αποδίδονται φόροι εκεί και να λήγει το θέμα. Θεωρητικά...

Ουτε και εγω.
Μαλλον οι ali sellers θα υπάγονται στο ali. Το ali δεν θα εχει "τακτοποίησει" (ακομη) οτι οι για παραδειγμα πολυεθνικες για να μπορει να διακινεί ελευθερα. Θα φαίνεται origin in china και θα τους πιανουν με την προβατίνα στην πλάτη..

zinodoros
08/12/2021, 14:25
Υπάρχει λύση. Στο Γαλάτσι ταπετσέρης Pan car 210 2921997 .Εχω Varadero 1000 με ανεμοθώρακα after market και κεντρική μεγάλη βαλίτσα μόνιμα πάνω. Τέλεια..... Την παράγγειλα απο το τηλ...Την στέλνει παντού.Αδιάβροχη, χοντρή,μαλακή από μέσα για να μη χαράζει,με λάστιχο.Φτάνει μέχρι κάτω. Σώθηκα...!!! 55 euro (Δεκέμβριος 2021).Καλό δρόμο σε όλους....!