View Full Version : CFMOTO 650MT
Πες τα ρε panavouri! Ξεκίνησα να πάρω ένα μηχανάκι γιατί μερακλώθηκα στα 46 να πάρω μηχανή. Άε λέω να δώσω 3000. Ψάχτηκα για τα γνωστά on off μεταξύ άλλων και του nc που έχει και ο Μπίλης που γράφει πιο πάνω και καμαρώνει και καλά κάνει. Έφτασα στα 4000 χιλιάρικα για μηχανάκια 50 με 100 χιλιάδες χιλιόμετρα 10 με 17 έτη ανάλογα το μοντέλο με τον φόβο ότι τα χλμ μπορεί να μην είναι αληθινά και με την προοπτική να σκάσω κανένα 500άρικο αργά ή γρήγορα. Πήρα το κινεζάκι καινούριο τζιτζί με δυο χρόνια εγγύηση ακόμη και 7500χλμ. Ξέρω ότι δεν είναι σαν τα japania αλλά αν την βγάλω με κανένα ντεπόζιτο ή καμιά χαζομάρα άλλη είμαι αρχηγός. Μακάρι να περίσσευαν 10000 χιλιάρικα να έπαιρνα ένα τενεράκι!
Φίλε Χριστόφορε ειλικρινά ότι έγραψα το έγραψα λογω του ότι το 650 το πήρε άτομο που γνωρίζω 12 χρόνια και θεωρώ πως καλό είναι να γνωρίζουν οι κάτοχοι τι μπορεί να αντιμετωπίσουν. Με αυτά που μου είπε θεωρώ πως μέχρι στιγμής ο αντιπρόσωπος είναι πολύ σωστός και καλύπτει ότι παρουσιάζεται. Απλά καλό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τι παίζει αλλά και οι κάτοχοι για το πως θα πράξουν. Επιπλέον τα φθηνά ανταλλακτικά ότι και αν συμβεί είναι πάντα μεγάλο πλεονέκτημα δεν το συζητάμε αυτό. Ελπίζω να μη σε προβλημάτισα με όσα έγραψα. :beer:
Φίλε Χριστόφορε ειλικρινά ότι έγραψα το έγραψα λογω του ότι το 650 το πήρε άτομο που γνωρίζω 12 χρόνια και θεωρώ πως καλό είναι να γνωρίζουν οι κάτοχοι τι μπορεί να αντιμετωπίσουν. Με αυτά που μου είπε θεωρώ πως μέχρι στιγμής ο αντιπρόσωπος είναι πολύ σωστός και καλύπτει ότι παρουσιάζεται. Απλά καλό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τι παίζει αλλά και οι κάτοχοι για το πως θα πράξουν. Επιπλέον τα φθηνά ανταλλακτικά ότι και αν συμβεί είναι πάντα μεγάλο πλεονέκτημα δεν το συζητάμε αυτό. Ελπίζω να μη σε προβλημάτισα με όσα έγραψα. :beer:
Ναι αλλά ρε μπιλι 84 του λες πως σίγουρα στα 17.000 χλμ θα έχει βούτυρο δισκοφρενα επειδή έτυχε σε ένα γνωστό και το έκανες κανόνα
a_christoforos
10/12/2021, 23:20
Όλα καλά παιδιά δεν υπάρχει πρόβλημα ο χρόνος θα δείξει. Έτσι κι αλλιώς μια βόλτα το κάνω στην πόλη άντε να πάω και καμιά Χαλκιδική. Μέχρι στιγμής το στροφόμετρο δεν έχει ανέβει πάνω από τις 5000 στροφές. Δύσκολα χαλάει μηχανάκι στα χέρια μου.
doctoras
11/12/2021, 01:00
Για τα θεματα που γραψαν οι απο πανω , γραψαν: ενας γνωστός μου που το εχει του εβγαλε το ταδε, ειτε δεν ειναι ευχαριστημένος.
Μιλανε για μια περιπτωση στις εκατοντάδες.
Ενδεικτικά το T310 πουλαει 250 τεμ το χρόνο(οταν η best seller μοτοσυκλετα πουλαει 320) και το trk502 150, δε ειναι ασφαλή συμπεράσματα ο ενας
Ναι αλλά ρε μπιλι 84 του λες πως σίγουρα στα 17.000 χλμ θα έχει βούτυρο δισκοφρενα επειδή έτυχε σε ένα γνωστό και το έκανες κανόνα
Νίκο το θέμα της δισκόπλακας το έχω δει και με κινέζικη σε παπί όπως είπα. Δε μιλάμε για στραβή ή για κάποια που ράγισε ώστε να να πούμε οτι ήταν αστοχία υλικού. Απλά είναι μαλακές. Μπορεί κάποιος άλλος να βγάλει 50.000km με πολύ ήπια οδήγηση ή βάζοντας οργανικά τακάκια, με ότι συνεπάγεται σε θέμα απόδοσης. Δηλαδή τι συνέβη? Δεν πέτυχε η πρόσμιξη υλικού σε 2 δισκόπλακες και έτυχε να τις φοράει και τις 2 ένα μηχανάκι?
giorgosb
11/12/2021, 11:18
Για τα θεματα που γραψαν οι απο πανω , γραψαν: ενας γνωστός μου που το εχει του εβγαλε το ταδε, ειτε δεν ειναι ευχαριστημένος.
Μιλανε για μια περιπτωση στις εκατοντάδες.
Ενδεικτικά το T310 πουλαει 250 τεμ το χρόνο(οταν η best seller μοτοσυκλετα πουλαει 320) και το trk502 150, δε ειναι ασφαλή συμπεράσματα ο ενας
Όντως το Τ310 το 2019 (https://motorbike.gr/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-2020-top-best-40-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82/) είχε βγει πρώτο με 355 μονάδες. Το 2020 (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/25799-taksinomiseis-2020-top-30-motosykleton) δεύτερο με 247. Αντίστοιχα και το TRK από 124 ως 147 μονάδες. Το CF φαίνεται να μην προτιμάται τόσο από το κοινό μιας και το 2019 δεν ήταν καν στο τοπ 40, δηλαδή κάτω από 22 μονάδες και το 2020 έδωσε 27 κομμάτια. Άρα ίσως δεν έχουμε να κάνουμε με εκατοντάδες περιπτώσεις.
Όντως το Τ310 το 2019 (https://motorbike.gr/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-2020-top-best-40-%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82/) είχε βγει πρώτο με 355 μονάδες. Το 2020 (https://www.bikeit.gr/reportaz/item/25799-taksinomiseis-2020-top-30-motosykleton) δεύτερο με 247. Αντίστοιχα και το TRK από 124 ως 147 μονάδες. Το CF φαίνεται να μην προτιμάται τόσο από το κοινό μιας και το 2019 δεν ήταν καν στο τοπ 40, δηλαδή κάτω από 22 μονάδες και το 2020 έδωσε 27 κομμάτια. Άρα ίσως δεν έχουμε να κάνουμε με εκατοντάδες περιπτώσεις.
Σίγουρα μιλάμε για συνολικά ελάχιστους κατόχους του 650. Παρόλο που είχε βγει η προσφορά στα 4800 δεν ξεπούλησε όπως θα έπρεπε με μια τέτοια τιμη.
Αυτό είναι αλήθεια, πιο πολλά ζοντες βλέπω παρά cf στο δρόμο.
οταν πας να αγορασεις καποια αγνωστη μαρκα πρωτα κοιτας τον εισαγωγεα
αν δεν ειναι γνωστος και σοβαρος και η μαρκα δεν πουλησει θα την παρατησει σε μια νυχτα μεσα
fatsas35
11/12/2021, 19:51
Αυτό όντως είναι απορίας αξιο.Πως αγοράζουν zontes 300αρι αντί cfmoto 650 mt ενώ έχουν μικρή χρηματική διαφορα
panavour
12/12/2021, 10:25
Αυτό όντως είναι απορίας αξιο.Πως αγοράζουν zontes 300αρι αντί cfmoto 650 mt ενώ έχουν μικρή χρηματική διαφορα
Eιναι θέμα διπλώματος,δεν έχουν όλοι το κατάλληλο δίπλωμα,γι'αυτό πάνε σε μικρότερα κυβικά.
Dr.Monty
12/12/2021, 12:33
Ειναι και οτι το 300αρι κυρίως το παιρνουν νέοι οδηγοι. Το 650 (ακομα και το 500) τους φαινεται παρα πολυ μεγαλο για πρώτη μηχανη (εμου συμπεριλαμβανομένου)
fatsas35
12/12/2021, 23:10
Eιναι θέμα διπλώματος,δεν έχουν όλοι το κατάλληλο δίπλωμα,γι'αυτό πάνε σε μικρότερα κυβικά.
Ισχύει αλλα το έχουν αγοράσει κ αρκετοί με απεριόριστο διπλωμα
panavour
12/12/2021, 23:30
Συνήθως οι νέοι οδηγοί,μικροί ηλικιακά,που δεν έχουν τις δικές μας ηλικιακές αγκυλώσεις,με τα παλια γιαπωνέζικα,αγοράζουν πιο εύκολα κινέζικα και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω διπλώματος.Το μέλλον είναι εδώ,η ζωή προχωράει δίχως να κοιτάει την δική μας μελαγχολία(Σαββόπουλος)
Δηλαδή ο νέος ο χωρίς αγκυλώσεις άμα δει δίπλα δίπλα το ζοντες, το 390 adventure και το cb500X δεν θα καταλάβει τις διαφορές και θα πάει καρφί στο κινέζικο επειδή είναι ακομπλεξάριστος και η ζωή προχωράει και όχι επειδή του λείπουν τα 3.000 επιπλέον.
Dr.Monty
13/12/2021, 11:10
Δηλαδή ο νέος ο χωρίς αγκυλώσεις άμα δει δίπλα δίπλα το ζοντες, το 390 adventure και το cb500X δεν θα καταλάβει τις διαφορές και θα πάει καρφί στο κινέζικο επειδή είναι ακομπλεξάριστος και η ζωή προχωράει και όχι επειδή του λείπουν τα 3.000 επιπλέον.
Ακριβώς επειδη ο νέος δεν εχει αγκυλωσεις θα πει: Το ενα εχει 3000. Το αλλο εχει 6000. Και να μου χαλασει θα παρω αλλο. Τα τρια τα κανω ταξιδια ή ξυδια με γκομενες.
Ναι, οι νέοι σαφως δεν εχουν τα κολλήματα των μεγαλύτερων. Η εννοια του κινεζικου δεν τον αγγίζει. Τα κινεζικα ηταν στη ζωή του απο την γέννα του.
Ακουσα προχθες κατι παππούδια να μαλώνουν για τον "Ιάπωνα" και τον "Γερμανό" στα αυτοκίνητα. Λογικά πιστευουν οτι ακόμα οι πατέντες βρίσκονται σε χαρτιά και μεταφέρονται απο μυστικές υπηρεσίες απο εργοστάσιο σε εργοστάσιο.
doctor_john
13/12/2021, 11:33
Που τους βρίσκετε αυτούς τους νέους; εμένα λένε θα δώσω 3000 μπροστά και θα βάλω δώσεις να πάρω το boneville..
Dr.Monty
13/12/2021, 11:37
Που τους βρίσκετε αυτούς τους νέους; εμένα λένε θα δώσω 3000 μπροστά και θα βάλω δώσεις να πάρω το boneville..
Οι νέοι πλέον μεγαλώνουν με την λογικη οτι όλα ειναι αναλώσιμα και αντικαταστάσιμα. Απο κινητα μεχρι σχέσεις και φίλους.
Οι νέοι πλέον μεγαλώνουν με την λογικη οτι όλα ειναι αναλώσιμα και αντικαταστάσιμα. Απο κινητα μεχρι σχέσεις και φίλους.
Αυτό όμως νομίζω είναι γνώρισμα της εποχής γενικά όχι μόνο των νέων. Επίσης το παράδειγμα με τη μισή τιμή νομίζω ισχύει πάλι για όλους αλλά για πιο φθηνά πράγματα όπως κινητό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει εφαρμογή σε οχήματα. Που θα βρει αυτός που έδωσε 3.000 να δώσει άλλα 3 αν βγει μάπα το καρπούζι. Εκτός αν εννοείς ότι έχει ήδη τα 6000 για να αγοράσει μηχανάκι και βλέπει το ζοντες και λέει γαμησ τα αυτό θα πάρω κορόιδο είμαι;;
Κ εγώ παρατηρώ πλέον ότι τους νέους δεν τους νοιάζει αν είναι κινεζικό, κορεάτικο,τζαπαν η ευρωπαϊκό..Έχουμε γεμίσει sym κ σε λίγα χρόνια θα γεμίσουμε κινεζιες γιατί απλά για τους νέους δεν είναι κάτι καινούργιο το κινέζικο είτε κινητό είτε μηχανή πλέον..Οι περισσότεροι νέοι που αγοράζουν μηχανή τα βάζουν όλα σε ένα τσουβαλι,ο μόνος παράγοντας που δεν επηρεάζει την αγορά του είναι η χώρα προέλευσης..Το αν σκέφτονται σωστά θα το δείξει ο χρόνος, ακόμα είναι νωρίς..Κ εγώ είμαι επιφυλακτικός ακόμα με τα κινέζικα,αλλά δεν σκέφτονται όλοι σαν εμάς..
giorgosb
13/12/2021, 13:35
Άρα θέμα γούστου είναι, όχι θέμα χρημάτων.. :confused:
ο νεος δεν ξερει τι σημαινει honda AX1 μετα απο 200000χλμ και 7 ιδιοκτητες:bawl:
δεν θα έλεγα οτι άπαντες κινούμαστε με γνώμονα "ΠΟΣΑ ΚΥΒΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩ ΦΙΛΟΣ" :lol:
telegonos
13/12/2021, 16:12
ο νεος δεν ξερει τι σημαινει honda AX1 μετα απο 200000χλμ και 7 ιδιοκτητες:bawl:
Εδώ είμαστε εμείς να τον ενημερώνουμε, και όχι για όποιο κι όποιο ΑΧ1, για τον ''Joey'' >>> http://forcev4.blogspot.com/2020/06/blog-post.html
Θα μου πεις, ο μέσος νέος σήμερα, δεν μπορεί ούτε να διαβάσει κείμενο πάνω από πέντε γραμμές, ούτε ακόμη περισσότερο να το κατανοήσει.
Α είναι και χαζοί οι νέοι. Οκ.
stefanos
13/12/2021, 19:07
Ούτε και οι γέροι ξέρουν ,γιατί μεταχειρισμένα τα πήραν και αυτοί με το ανάλογο ρίσκο και ακόμα μεγαλύτερο εφόσον η αντιπροσωπία δεν έφερνε τίποτα
ανταλλακτικό.
Απλά τότε ήταν νέοι και άμυαλοι.
a_christoforos
13/12/2021, 23:43
Παίδες εγώ δεν είμαι νέος και πήρα το CFMoto Ok, αλλά ρε παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας, είναι θέμα χρημάτων όχι ηλικίας. Αν τα βάλεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις την διαφορά στην ποιότητα. Απλά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά χρημάτων και επειδή το προϊόν φαίνεται καλό λες θα πάρω κινεζάκι και όχι μεταχειρισμένο 15 ετών.
fatsas35
14/12/2021, 01:36
Παίδες εγώ δεν είμαι νέος και πήρα το CFMoto Ok, αλλά ρε παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας, είναι θέμα χρημάτων όχι ηλικίας. Αν τα βάλεις δίπλα δίπλα θα καταλάβεις την διαφορά στην ποιότητα. Απλά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά χρημάτων και επειδή το προϊόν φαίνεται καλό λες θα πάρω κινεζάκι και όχι μεταχειρισμένο 15 ετών.
Κ πολυ καλα εκανες!!
antonis88
14/12/2021, 02:00
Είπατε για AX1, δηλαδή υπάρχει κάποια προσιτή πρόταση στα μικρά κυβικά από τους 4 Ιάπωνες, στα πρότυπα του τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω AX1, ώστε να διαλέξουν οι νέοι (και δεν μιλάω μόνο για ηλικία);
Το μόνο που το πλησιάζει είναι το KLX 230, εκτός και αν το θέλει κάποιος μόνο για άσφαλτο, τότε υπάρχει και το cb125f.
Κοίτα και γω είμαι κατά των μεταχειρισμένων. Εκτος αν είναι κάποιος πολύ κοντινός μου άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι , ίσως τότε αγόραζα μεταχειρισμένο.
Είπατε για AX1, δηλαδή υπάρχει κάποια προσιτή πρόταση στα μικρά κυβικά από τους 4 Ιάπωνες, στα πρότυπα του τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω AX1, ώστε να διαλέξουν οι νέοι (και δεν μιλάω μόνο για ηλικία);
Το μόνο που το πλησιάζει είναι το KLX 230, εκτός και αν το θέλει κάποιος μόνο για άσφαλτο, τότε υπάρχει και το cb125f.
Δεν υπάρχουν προσιτές επιλογές. Είναι πανάκριβα. Το klx 230 αν είχε ωραία μούρη εγώ θα το έπαιρνα. Το χάλασαν εμφανισιακά το klx .
Υπάρχει, το δικύλινδρο Versys 300X, τα κάνει όλα και συμφέρει. 6000 € είναι εξαιρετική τιμή για 2Κ, όταν το CRF300L (που είναι πολύ καλό) κάνει τα ίδια λεφτά.
Και... υπήρχε το επίσης δικύλινδρο V-Strom 250 στα 5400€, αν εξαιρέσεις τον ψόφιο κινητήρα του με τη σελάρα του μπορούσε να σε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Υπάρχει, το δικύλινδρο Versys 300X, τα κάνει όλα και συμφέρει. 6000 € είναι εξαιρετική τιμή για 2Κ, όταν το CRF300L (που είναι πολύ καλό) κάνει τα ίδια λεφτά.
Και... υπήρχε το επίσης δικύλινδρο V-Strom 250 στα 5400€, αν εξαιρέσεις τον ψόφιο κινητήρα του με τη σελάρα του μπορούσε να σε ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
6 χιλιάρικα για 300 κυβικά; :confused:
Όταν είχα πάρει τον Πήγασο τόσο και με δώρο βαλίτσες;
Δεν νομίζω. Σε παρόμοιο Κινέζο προσανατολίζομαι κι εγώ αν μου πάνε όλα καλά το προσεχές διάστημα.....
6 χιλιάρικα για 300 κυβικά; :confused:
Όταν είχα πάρει τον Πήγασο τόσο και με δώρο βαλίτσες;
Δεν νομίζω. Σε παρόμοιο Κινέζο προσανατολίζομαι κι εγώ αν μου πάνε όλα καλά το προσεχές διάστημα.....
Νομίζω το υπεραπλουστεύεις. Έχει σχεδόν τις επιδόσεις των παλιών 500cc. Είναι ελαφρύ και έχει εξαιρετική σέλα. Το συνέκρινα με άλλα μονοκύλινδρα που είναι ακόμη πιο ακριβά γιατί απαντούσα στο ερώτημα περί μικρής κατηγορίας.
Φυσικά ισχύει ο κανόνας "περί ορέξεως".
https://www.youtube.com/watch?v=IeOsvV3a5e8
Ο φίλος που το αγόρασε θέλει να μας πει πως βλέπει τον μεγάλο αδερφό μου μέχρι τώρα ; Εντυπώσεις κτλ ;
Καλησπέρα στην παρέα!
Πρώτο ποστ αφού η έρευνα μου για το CF 650 με οδήγησε και εδώ. Έχω διαβάσει ότι το αφορούν. Ή τουλάχιστον έτσι θεωρώ. Αφού εδώ και 3 μέρες δε κάνω τίποτε άλλο από το να ψάχνω για αυτό αφού μόλις τελειώσει και η σημερινή αργία λόγο κακοκαιρίας, θα μου απαντήσει η τράπεζα αν εγκρίνει το αίτημα μου για την απόκτηση του.
Θα μου πείτε λίγο αργά αποφάσισες να το ψάξεις αφού ξεκίνησες τις διαδικασίες απόκτησης του, αλλά αφού έφαγα οικονομικές χυλόπιτες για τα πιο ακριβά που ξεκίνησα (πχ Vstrom 1000/2015 55,000χλμ), η απόκτηση του ήταν μονόδρομος. Μετά οι επιλογές μου ήταν Varadero/Vstrom/Tdm στα ίδια λεφτά με το CF ΑΛΛΑ 17ετιας στην καλύτερη περίπτωση. Οπότε θα είχα χαρά πως χρεώθηκα και πληρώνω από το υστέρημα μου ένα "σοβαρό" μεν, αλλά αρχαίο μηχανάκι! Και με 80,000χλμ στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ε όχι δε θα το έκανα αυτό. Δε μου κάθετε συναισθηματικά ορθό αυτό. Και ως άνθρωπος λειτουργώ πάντα με το συναίσθημα στη ζωή μου. Σωστό λάθος άλλη κουβέντα αυτή.
Έτσι επέλεξα αυτό που είναι και ολοκαίνουργιο, οπου κακά τα ψέματα ποτέ στη ζωή μου δεν είχα την τύχη να κατέχω. Στην τελική αφού έχει και την εγγύηση του όλα καλά σκέφτηκα. Μιλάω για το νέο CF 650 Euro5 μοντέλο 2021 με τα πιο όμορφα σχέδια και όχι την κακόγουστη για εμένα μαυρίλα πλαστικού στο πλάι. Εκτός φυσικά των όποιων άλλων διαφορών λόγω Euro 5. Για όσους δε τα γνωρίζουν επισυνάπτω φώτο των δύο.
Μην έχοντας τι άλλο να κάνω λοιπόν λόγω των καιρικών συνθήκων έχω λιώσει να διαβάζω καθώς επίσης και να βλέπω βίντεο review που να με κατατοπίσουν για την επιλογή μου. Καταρχήν να αναφέρω πως τα μηχανάκια που είχα κατά σειρά απόκτησης τους ήταν τα εξής: DT 50, KLR 250, GPZ 400, DIVERSION 400, AFRICA 750, DAYTONA MYRO 130. Θα σταθώ μονάχα στο Daytona ως κινέζικο το οποίο και αγόρασα πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή. Ιανουάριος του 21 με 7000χλμ.
Είμαι delivery παράδοσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και ηλεκτρονικά εργαστήρια σε ΟΛΗ την Αττική. Κάνω 150 χλμ κατά μέσο όρο την ημέρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αλλάζω λάδια περίπου κάθε 2 εβδομάδες και το μεγάλο service με ιμάντα, μπίλιες κλπ κλπ κάθε 3 μήνες χοντρικά. Βάζω βενζίνη 2 φορές την ημέρα (έχει βραβευτεί για την οικονομία του. Πριν την δουλειά αυτή έβαζα 5 ευρώ την εβδομάδα). Επειδή ξέρω ότι κάποιοι θα την εκφράσουν την απορία, θα τους την απαντήσω από τώρα, ότι ΟΛΑ τα έξοδα είναι του εργοδότη.
Το αποτέλεσμα λοιπόν αυτού του άγριου σεξ στο μηχανάκι, που μεταφράζεται σε 44,000 χλμ από τον Ιανουάριο μέχρι και αυτή την στιγμή που σας γράφω, είναι να μου κοπεί η εξάτμιση σε 3 σημεία. Να τρίζουν τα πλαστικά και τέλος να φεύγουν οι βίδες από το πίσω φτερό και να βάζω άλλες. Αυτά. Μηχανικά ΤΙΠΟΤΑ. Βέβαια υπενθυμίζω για άλλη μια φορά πως το σκουτεράκι κάνει μια δουλειά που ΔΕΝ ενδείκνυται να κάνει και μάλιστα στον χειρότερο βαθμό. Θεωρώ ότι δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω επί αυτού του θέματος.
Τώρα που το σκέφτομαι θέλω να πω και για τα άλλα. Με το DT όταν είχε βάρος έφευγε η αλυσίδα συνέχεια μόλις έκανα 2 μέτρα. Το είχα πάει σε τεχνικούς, τι αλυσίδες άλλαζα, τι τις τέντωνα, τι γρανάζια άλλαζα, τίποτα. Στο τέλος το πέταξα όταν έπεσα με την τότε κοπέλα μου στον Πειραιά.
Με το KLR όποτε το έγερνα έσταζε βενζίνη το καρμπιρατέρ και μπούκωνε και έσπαγα τα πόδια μου στην μανιβέλα για να πάρει μπρος.
Το GPZ αφήστε τα... ποτέ δε δούλεψε σωστά. Το καρμπιρατέρ έτρεχε λαδιά στην άσφαλτο και όπου πήγαινα οι πίσω μου σαβουριάζοταν (ναι τόσα πολλά) μέχρι να το πάρω χαμπάρι. Το μοτέρ έβγαζε του κόσμου τα προβλήματα (και όμως όχι λόγω των λαδιών για να μην βιαστείτε να βγάλετε πόρισμα.) χάλασα 2 φορές την αξία του για να το φτιάχνω και συνέχεια έβγαζε κάτι άλλο.
Το Diversion κόπηκε στην μέση. Δε μένω Μύκονο να πεις η αλμύρα, Κυψέλη έμενα τότε. Οκ πες τε το ατυχία.
Η Άφρικα το καμάρι μου! Αααααα όλα και όλα!!!! Ένα μηδενισμένο κοντέρ και καμιά 100ρα ακόμα και μόνο η αντλία βενζίνης που έβαλα ψεκασμού αεροπορικού τύπου και ησύχασα. Άντε και ένα κάρβουνο ανορθωτής. Αυτά μόνο. Σκυλί μαύρο. Αλλά φουλ Ιάπωνας έτσι; Τα φώτα μπροστά κρύσταλλο όχι πλαστικό όπως ΟΛΑ τα μεταγενέστερα της ανεξαρτήτως εταιρίας. Σήμερα απλά ΔΕΝ υπάρχουν πια τέτοια εργαλεία.
Θα μου πείτε άλλες εποχές, άλλες κατασκευές σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι; Θα πω μια λέξη. BMW. Να πω και τιμή; 20-30 χιλιάρικα. Να πω προβλήματα; Μπααααααααα θα γίνει ακόμα πιο σεντόνι το ποστ και ακόμα δεν έχω μιλήσει για το CF!!!!
Απλά επειδή σας διάβασα όλους και τις 10 σελίδες και επειδή πολλοί μιλάνε για Κινέζο, φόβο κλπ, έμπαινε ακάλεστα στο μυαλό μου ο "γαμάτος" Γερμανός με την τιμή των προϊόντων του εφάμιλλής αγοράς με μιας γκαρσονιέρας και γελάω ρε παιδιά.
433698
Στο θέμα μας!
Το CF 650 λοιπόν αφού πουθενά δε τα διάβασα εδώ αλλά τα αναφέρουν όλα τα άλλα φόρουμς και reviews έχει τις κάτωθι αξιοσημείωτες αναφορές:
Η αντιπρόσωπος της CF Moto στην Ελλάδα ήταν η ΤΕΟΜΟΤΟ. Δύο χρόνια μετά η Κινέζικη εταιρεία έχει βρει νέα εκπροσώπηση στο πρόσωπο της Muvus, στην ίδια στέγη που συναντάμε τις Royal Enfield, Niu, Lambretta και Polaris μεταξύ άλλων.
Η CFMOTO δεν είναι ένα καινούργιο όνομα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Στην Κίνα –αλλά και παγκοσμίως- αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ATV, UTV, SSV και μοτοσυκλετών. Πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, από το 1989 που ιδρύθηκε, να σημειώσει μια αλματώδη ανάπτυξη και εξέλιξη, ενώ τα προϊόντα της διανέμονται σε περισσότερες από 90 χώρες και από τις γραμμές παραγωγής της βγαίνουν ετησίως πάνω από 800.000 οχήματα.
Μέσα σ' αυτά τα 29 χρόνια η CFMOTO έχει δημιουργήσει 98 μοντέλα και 51 δικούς της κινητήρες για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ενώ στη χώρα μας έχει γίνει κυρίως γνωστή για την γκάμα των ATV που κατασκευάζει. Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας αριθμεί πάνω από 200 μηχανολόγους και σχεδιαστές, διασκορπισμένους σε πέντε κέντρα αντίστοιχου αριθμού χωρών, με ένα ιστορικό 110 καταχωρημένων πατεντών παγκοσμίως.
Η πρόταση της CF Moto είναι σαφής: μια ασφάλτινη adventure tourer μεσαίου κυβισμού, βασισμένη σε ένα δίπολο πλαισίου-κινητήρα που αντιγράφουν πιστά το ανάλογο σύνολο της Kawasaki όπως το γνωρίζουμε στο Versys 650 – δηλαδή έναν κινητήρα του οποίου οι καταβολές φτάνουν στην προηγούμενη δεκαετία και το θρυλικό ZX-12R, τους δύο από τους τέσσερεις κυλίνδρους του για την ακρίβεια.
Δεν αναφέρεται πουθενά επίσημα αν έχουν πληρώσει για την αντιγραφή της πατέντας ή αν την απέκτησαν δωρεάν, βασισμένοι στο γεγονός πως στο πέρασμα των χρόνων καλύπτονται νομικά από κάποιο σημείο και μετά αφού απελευθερώνονται οι πατέντες από θέμα δικαιωμάτων. Η ουσία πάντων είναι μία. Το CF φορά τον κινητήρα της Kawasaki.
Από πλευράς τεχνικού εξοπλισμού δεν έχει ελλείψεις, καθώς βασίζεται σε ένα δοκιμασμένο σύνολο κινητήρα και πλαισίου με ψεκασμό Bosch, ενώ ολοκληρώνεται με αναρτήσεις της Κινεζικής Yuan, φρένα της Ισπανικής J.Juan και ένα απλό (δηλαδή όχι cornering) δικάναλο ABS της Γερμανικής Continental.
Οι επώνυμες επιλογές περιφερειακών ολοκληρώνονται με τα λάστιχα της Metzeler, Roadtec Z8 Interact, τα οποία αποτελούν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για όσους περιμένουν τις συνήθεις επιλογές Κινέζικων ελαστικών που στις περισσότερες περιπτώσεις υπολείπονται σε απόδοση των γνωστών “παγκόσμιων” κατασκευαστών.
Τέλος η σχεδίαση του 650MT, είναι έργο του studio “ΚISKA”, γνωστού στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους, για την στενή του συνεργασία με την KTM και την “γωνιώδη”, “αιχμηρή” και αρκετές φορές αιρετική αισθητική άποψη του.
Κάπου εδώ θεωρώ ότι τα είπα όλα. Κάπου εδώ νιώθω ευχαριστημένος για την επιλογή μου βάση πάντα οικονομικού αντιτίμου. Κάπου εδώ αρχίζω και αντιλαμβάνομαι πως με όλα αυτές τις επώνυμες εταιρίες που έχουν συμβάλει για την υλοποίηση του μόνο κινέζος δεν είναι τελικά.
ΥΓ:Η απάντηση για το γεγονός ότι δε στρίβει έχει δοθεί, αφού έχει αναφερθεί και από άλλους. Όταν αγοράζεις την μηχανή (υποθέτω προφανώς και στις test drive) οι μπροστινές μπουκάλες είναι "ανισόρροπες!" Η δεξιά είναι στην ρύθμιση 8 και η αριστερή στο 1. Θέλει άμεσα ρύθμιση αυτό όπως επίσης και 2 κλικ κάτω η πίσω.
Ρίξτε μια ματιά και σε αυτά τα πλήρως κατατοπιστικά βίντεο!
https://www.youtube.com/watch?v=IeOsvV3a5e8&t=843s&ab_channel=MotoinActiontv
https://www.youtube.com/watch?v=LAQwMHt6cKM&ab_channel=StreetCarver
https://www.youtube.com/watch?v=cvla_bB7iTE&t=348s&ab_channel=motoaction
Αυτά....
doctor_john
26/01/2022, 11:25
Καλά κάνεις και το δοκιμάζεις. Με 'γειά!
Φοράει τα 38mm σώματα και μάλλον τους κεντροφόρους των er6n-f.
Aν πέρνει euro5 θα σου πρότεινα να ελέγξεις με τον μηχανικό τα μίγματα.
Την ίδια διαχείρηση είχαν τα er-versys μέχρι το '11-'12 που χρησιμοποιούσαν πολύ φτωχά
μίγματα για να πετύχουν.. (δεν ξέρω τι, θεωρητικά πέρναγαν euro5 απο τότε), με αποτέλεσμα
να ζεσταίνεται υπερβολικά η κεφαλή και σε μικρό ποσοστό να καταστρέφει το μοτέρ.
Χρειάζεται οπωσδήποτε ram air, δεν ξέρω αν έχει το συγκεκριμένο, μόνωση χαμηλά στο φιτλροκούτι γιατί βράζει τον αέρα και αραιώνει
και να ακυρώσεις το σύστημα pair και κανα -δυο άλλες ρουτίνες ρύπων απο την ECU.
Τίποτα απο αυτά δεν χαλάει την μοτό, το περιβάλλον κ.λπ.
Είναι συγκεκριμένες νόρμες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στις εισαγωγές εκτός EU.
Oι ίδιες ισχύουν και στα ευρωπαϊκά που διατείθενται με 2-3 προγράμματα κ.λπ.
Την ίδια διαχείρηση είχαν τα er-versys μέχρι το '11-'12 που χρησιμοποιούσαν πολύ φτωχά
μίγματα για να πετύχουν.. (δεν ξέρω τι, θεωρητικά πέρναγαν euro5 απο τότε), με αποτέλεσμα
να ζεσταίνεται υπερβολικά η κεφαλή και σε μικρό ποσοστό να καταστρέφει το μοτέρ.
Χρειάζεται οπωσδήποτε ram air, δεν ξέρω αν έχει το συγκεκριμένο, μόνωση χαμηλά στο φιτλροκούτι γιατί βράζει τον αέρα και αραιώνει
και να ακυρώσεις το σύστημα pair και κανα -δυο άλλες ρουτίνες ρύπων απο την ECU.
Είναι συγκεκριμένες νόρμες για να δημιουργήσουν πρόβλημα στις εισαγωγές εκτός EU.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου!
Δεν κατάλαβα και πολλά από αυτά που μου αναφέρεις ΑΛΛΑ δεν έχει σημασία να καταλάβω εγώ, όσο ο μηχανικός που θα του τα μεταφέρω κατά γράμμα!
Πάντα όρθιος!! Περιμένουμε ενημέρωση για το όχημα . Εγώ έχω το μικρότερο αδερφάκι. Στα 32.000 χιλιόμετρα μέχρι τώρα δεν έχει απολύτως τίποτα από θέματα να ξέρεις . Μιλάω για μοτέρ και τέτοια. Στα πλαστικά γενικά η cf έχει κάνει εμφανή έκπτωση υλικών , αυτό δεν μάρεσει. Πάντως για τα χρήματα
Πάντα όρθιος!! Περιμένουμε ενημέρωση για το όχημα . Εγώ έχω το μικρότερο αδερφάκι. Στα 32.000 χιλιόμετρα μέχρι τώρα δεν έχει απολύτως τίποτα από θέματα να ξέρεις . Μιλάω για μοτέρ και τέτοια. Στα πλαστικά γενικά η cf έχει κάνει εμφανή έκπτωση υλικών , αυτό δεν μάρεσει. Πάντως για τα χρήματα
Εντάξει λογικό από κάπου να κόψει για να βγει η μεγάλη οικονομική διαφορά, αρκεί να μην ήταν από το "ψαχνό"!!!
Μόλις με το καλό την αποκτήσω εννοείτε θα σας ενημερώνω για τα πάντα όλα.
Θα ανεβάζω βίντεο και εκτενείς αναφορές.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου!
AUFGEBRACHT
27/01/2022, 17:44
Θα μου πείτε άλλες εποχές, άλλες κατασκευές σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι; Θα πω μια λέξη. BMW. Να πω και τιμή; 20-30 χιλιάρικα. Να πω προβλήματα; Μπααααααααα θα γίνει ακόμα πιο σεντόνι το ποστ και ακόμα δεν έχω μιλήσει για το CF!!!!
Απλά επειδή σας διάβασα όλους και τις 10 σελίδες και επειδή πολλοί μιλάνε για Κινέζο, φόβο κλπ, έμπαινε ακάλεστα στο μυαλό μου ο "γαμάτος" Γερμανός με την τιμή των προϊόντων του εφάμιλλής αγοράς με μιας γκαρσονιέρας και γελάω ρε παιδιά.
Καλορίζικο και μεγειές, συγχώρεσέ μου την περιέργεια, αλλά η παραπάνω αναφορά που κολλάει στο όλο θέμα CF Moto;... :confused:
Καλορίζικο και μεγειές, συγχώρεσέ μου την περιέργεια, αλλά η παραπάνω αναφορά που κολλάει στο όλο θέμα CF Moto;... :confused:
Αυτό είναι που κολλάει περισσότερο από όλα! Γιατί τόσο σε αυτό το post όσο και στο 99% των υπολοίπων form που μιλάνε για την cf Moto, παντού υπάρχει η ίδια προκατάληψη. Δηλαδή κινέζικα μηχανάκια μακριά από αυτά. Καλύτερα επώνυμα μεταχειρισμένα έστω και με πολλά χιλιόμετρα.
Έτσι λοιπόν ήθελα να αναφέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πιο ακριβή εταιρεία σε πωλήσεις δικύκλων που είναι τίγκα στα προβλήματα όμως.
Αυτό που σε μπερδεύει όμως φίλε μου είναι ότι μπήκε μόνο του σαν ποστ το οποίο πράγματι φαντάζει άσχετο. Έλα όμως που εγώ τα είχα γράψει μαζί με το από κάτω αλλά επειδή το forum έχει όριο τις 5.000 λέξεις δεν με άφησε να το κοινοποιήσω ως ένα. Οπότε αναγκαστικά το έκοψα σε δύο μέρη τώρα το πρώτο φαντάζει άσχετο και το δεύτερο επί του θέματος.
AUFGEBRACHT
27/01/2022, 18:31
Αυτό είναι που κολλάει περισσότερο από όλα! Γιατί τόσο σε αυτό το post όσο και στο 99% των υπολοίπων form που μιλάνε για την cf Moto, παντού υπάρχει η ίδια προκατάληψη. Δηλαδή κινέζικα μηχανάκια μακριά από αυτά. Καλύτερα επώνυμα μεταχειρισμένα έστω και με πολλά χιλιόμετρα.
Έτσι λοιπόν ήθελα να αναφέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πιο ακριβή εταιρεία σε πωλήσεις δικύκλων που είναι τίγκα στα προβλήματα όμως.
Αυτό που σε μπερδεύει όμως φίλε μου είναι ότι μπήκε μόνο του σαν ποστ το οποίο πράγματι φαντάζει άσχετο. Έλα όμως που εγώ τα είχα γράψει μαζί με το από κάτω αλλά επειδή το forum έχει όριο τις 5.000 λέξεις δεν με άφησε να το κοινοποιήσω ως ένα. Οπότε αναγκαστικά το έκοψα σε δύο μέρη τώρα το πρώτο φαντάζει άσχετο και το δεύτερο επί του θέματος.
Δηλ το επιχείρημά σου στην προκατάληψη, είναι η αναφορά σε μια άλλα προκατάληψη... καταλαβαίνεις ελπίζω την αντίφαση... αυτό με μπερδεύει, κι όχι το κόψιμο του ποστ σε 2 μέρη...
Δηλ το επιχείρημά σου στην προκατάληψη, είναι η αναφορά σε μια άλλα προκατάληψη... καταλαβαίνεις ελπίζω την αντίφαση... αυτό με μπερδεύει, κι όχι το κόψιμο του ποστ σε 2 μέρη...
Αααα οκ τώρα κατάλαβα τι λες.
Κοίτα δεν είναι προκατάληψη είναι γεγονός. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει forum και συνεργείο που να μην ακούσουνε BMW, ακόμα και στο φόρουμ της ίδιας της BMW και να μη σου πουν ότι για τα λεφτά της περιμέναμε περισσότερο σεβασμό στην ποιότητα της.
Από την άλλη μεριά γεγονός είναι και για τα κινέζικα! Η διαφορά είναι πως υπάρχουν εταιρείες στην Κίνα που προσπαθούν να βγάλουν τη ρετσινιά από πάνω τους και δεν κοιτάζουν να ζήσουν με μία αρπαχτή αλλά να μείνουν στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία τελικά, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Τρανό παράδειγμα η Τέσλα που τους έπιασε όλους στον ύπνο.Η οποία προφανώς και δεν βγάζει μηχανάκια, απλά μιλάω σαν φαινόμενο.
Και από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι γνωστές εταιρείες που επενδύουν στον συναισθηματισμό μας και στην ιστορία τους και μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ως εκ τούτου, θεώρησα σωστό να τα έχουμε όλα υπόψιν, πριν δείξουμε φανατισμό για το οτιδήποτε.
Μπορεί μετά από κάποια χιλιόμετρα και εμένα να μου δώσει την μπιέλα στο χέρι, δε λέω το αντίθετο, όμως θα πω ότι τουλάχιστον της έδωσα μία ευκαιρία. Και αν βγει κάποια άλλη κινεζική μάρκα θα της ξαναδώσω ευκαιρία γιατί πολύ απλά δυστυχώς στην εποχή που ζούμε Όλα έχουν θυσιαστεί στον βωμό του χρήματος.
Και μην ξεχνάμε κάτι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό και δεν νομίζω κανείς να έχει αντίθετη άποψη επ αυτού.
Ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων μιας επώνυμης μοτοσυκλέτας, δεν αφορά την ποιότητα της σε οποιοδήποτε τομέα, αλλά το όνομα της εταιρείας που την έχει δημιουργήσει. Αυτό προφανώς και δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ελλειψη ποιότητας! Απλά μπορεί το χάσμα να μην είναι τελικά τόσο χαοτικό όσο νομίζουμε.
AUFGEBRACHT
27/01/2022, 19:07
Εξακολουθώ να βλέπω αντιφάσεις... λες ότι υπάρχουν κινέζικες εταιρείες που θέλουν να μείνουν στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία τελικά δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο :confused: Το ένα αναιρεί το άλλο... αναφέρεις ότι είναι γεγονός πως η BMW πουλάει πανάκριβα όνομα κι όχι ποιότητα, και αυτό είναι γεγονός επειδή το γράφουν τα forum, κι αναφέρεις την Tesla σαν τρανό παράδειγμα ότι τους έπιασε όλους στον ύπνο, πουλάει όνομα και καινοτομία, και αγοράζεις αυτοκίνητο €70.000+ που οι ταπετσαρίες πέφτουν σε μερικούς μήνες, η βαφή έχει τραγικές ατέλειες, τα πλαστικά στο εσωτερικό είναι κακοσυναρμολογημένα, σκουριές και οξειδώσεις στο αμάξωμα, μέχρι και τροχοί που έχουν φύγει μόνοι τους έχουν αναφερθεί, και τα αυτοκινητιστικά φόρουμ παγκοσμίως βρίθουν για την ποιότητα κατασκευής των Tesla... γνωστός μου, ο οποίος έχει χρόνια επαφή επαγγελματικά με τον κλάδο του αυτοκινήτου, πήγε πριν κάποιους μήνες σε έκθεση με ηλεκτρικά μοντέλα και ανέφερε πόσο απτή ήταν η κάκιστη ποιότητα κατασκευής, συναρμογής και συναρμολόγησης των Tesla...
parkaris
27/01/2022, 19:35
θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα για αυτές τις μοντες , έχεις κάπου κάποιο λινκ απο τέτοιες συζητήσεις , η πηγές?
Όχι δεν υπάρχει καμία αντίφαση. Απλά ίσως ο τρόπος που τα εξηγώ να μη σε βοηθάει να τα κατανοήσεις. Θα προσπαθήσω να ξεδιπλώσω καλύτερα τις σκέψεις μου.
Υπάρχουν κινεζικές εταιρείες που πράγματι αξίζουν την οποία ρετσινιά. Για την ακρίβεια αυτοί φταίνε που δημιουργήθηκε.
Οκ αυτό; Το βάζουμε στην άκρη.
Πάμε τώρα σε όλες τις υπόλοιπες εταιρείες κατασκευής μηχανής, που έχουν ένα τεράστιο όνομα όπως είναι η honda η kawasaki και λοιπά και λοιπά. Αυτές λοιπόν οι εταιρείες είναι που έχουνε δημιουργήσει την ιστορία που προανέφερα πιο πάνω. Ενδεχομένως και δικαίως, γιατί την εποχή που η ιστορία γραφόταν, πραγματικά εμφανίστηκαν ποιοτικά και αθάνατα μηχανάκια. Δεθήκαμε με αυτές συναισθηματικά και τους ακολουθούμε από τότε πιστά. Ως γνωστόν όμως οι εποχές αλλάζουν, φυσικά αλλάζουν και οι διοικήσεις των εκάστοτε εταιρειών και ενδεχομένως να μην έχουνε την ίδια νοοτροπία όλοι οι πρόεδροι και ο καθένας να θεωρεί σημαντικό κάτι άλλο από τον προκάτοχό του, προς χάρη της οικονομικής βιωσιμότητας. Μα πάνω από όλα, φταίει κυρίως η εξέλιξη της εποχής. Έτσι ερχόμενοι στο σήμερα οι εταιρείες που λατρέψαμε δεν είναι πια αυτές που θυμόμαστε. Και η λέξη ποιότητα δεν αντικατοπτρίζει πια τις αξίες τους στο απόλυτο.
Ως εδώ οκ; Το βάζουμε και αυτό στην άκρη.
Έχουν αρχίσει τώρα να μπαίνουν στο παιχνίδι και νέες εταιρείες κατά κόρον από την Κίνα οι οποίες κάποιες είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και κάποιες άλλες ήρθαν για να δημιουργήσουν ιστορία στο χώρο της μοτοσυκλέτας και να μείνουν.
Εδώ λοιπόν σε αυτό που έγραψα πριν ότι η ιστορία δεν παίζει ρόλο, αφορά τις εταιρείες τις παλιές ότι δηλαδή έχουν πάψει να έχουν το μονοπώλιο και μπορεί να εμφανιστεί μία εταιρία από το πουθενά που θέλει να κερδίσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της αγοράς και να τα ισοπεδώσει όλα. Ενίοτε και οικονομικά εις βάρος τους, αρκεί να γίνει η αρχή και να τους εμπιστευτεί ο κόσμος.
Αν το καταφέρουν αυτό, γιατί ακόμα καμία δεν το έχει αποδείξει έμπρακτα, μπορούμε να λέμε ότι η ιστορία π.χ. της honda δεν στάθηκε εμπόδιο και δεν έχει καμία σημασία για να βγάλει μία νέα εταιρεία ποιοτικά μηχανάκια. Η όποια και εκείνη με τη σειρά της έγραψε μία καινούργια ιστορία, σαν βιογραφικό ένα πράγμα, που όμως δεν θα σταθεί επίσης εμπόδιο για τις επόμενες γενιές. Αν σε μπερδεύει ο τρόπος σκέψης μου ακόμα, θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα.
Εσύ μπορεί να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου με τα καλά σου και τα κακά σου. Οι φίλοι και οι συγγενείς να λένε τα καλύτερα για σένα. Αυτό θα σταθεί εμπόδιο στο γιο σου ή σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, να γίνει καλύτερος από σένα ή έστω εφάμιλλος; Δε θα πει κανείς ααααα ο τάδε έχει γράψει ιστορία στον τομέα του που να τον ανταγωνιστώ εγώ τώρα, ας πάω να πουλάω κουλούρια στο δρόμο καλύτερα.
Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ και από κει και πέρα ο καθένας, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί, είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Και ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο σκέψης που ασπάζεται και πορεύεται στη ζωή του.
Στο παιχνίδι λοιπόν μπήκε και η BMW που από όσο γνωρίζω είναι η πιο ακριβή εταιρεία σε πωλήσεις μοτοσυκλετών και από ότι διαβάζω στα φόρουμ ακόμα και της ίδιας της εταιρείας, οι αγοραστές της την κράζουν για τα υπερβολικά πολλά προβλήματα που βγάζουν τα παλιότερα μοντέλα και από ότι λένε γίνανε πιο σπάνια από το 2008 και μετά. Και με το δίκιο τους σου λένε ότι δεν γίνεται να έχουμε δώσει 30 χιλιάρικα και να χαλάει τώρα η πεταλούδα. Βέβαια όπως πολύ σωστά επισήμανες αυτά τα διαβάζω σε forum. Δεν είναι δικές μου εμπειρίες. Αλλά αυτή την έννοια δεν έχουνε και τα φόρουμ να τα συμβουλευόμαστε πριν κάνουμε το οτιδήποτε; Όταν εγώ αύριο-μεθαύριο την αποκτήσω και αρχίζω και γράφω εμπειρίες, δεν θα βασιστεί πολύς κόσμος επάνω σε αυτά που θα γράψω;
Όπως και εγώ βασίζομαι σε αυτά που μου έγραψε πιο πάνω ο φίλος με τα μείγματα και θα τα μεταφέρω κατά γράμμα στον μηχανικό μου. Γιατί προφανώς κανείς μας δεν έχει τα λεφτά να αγοράζει ότι θέλει και να αποκτά ο ίδιος εμπειρία.
Τώρα όσον αφορά την tesla και εσύ ένας άνθρωπος από ένα forum είσαι και που το αναφέρει. Αν ασπαστώ την σκέψη σου δεν είναι αξιόπιστη πληροφορία. Όμως εγώ σαν Μάριος θα σου πω ότι για να το λες έτσι είναι. Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω. Φυσικά όπως και όλος ο κόσμος, έχει κάθε δικαίωμα στο τέλος να αποφασίσει αν θα αγνοήσουμε αυτή την πληροφορία.
Γιατί όλα πρέπει να τα βλέπουμε ως μία γενική εικόνα. Αν για παράδειγμα φτιαχτούν 100 οχήματα Και βγουν ελαττωματικά τα 80 τότε μιλάμε πράγματι για πρόβλημα. Αν όμως από τα 100 οχήματα βγουν προβληματικά τα 10 τότε μιλάμε για αστοχία υλικού. Και αναμφίβολα οι φίλοι μας δεν εκπροσωπούν το 100% μιας έρευνας. Μπορεί σε πέντε φίλους μας να τους βγήκανε μπουρουχες κάποια οχήματα και σε άλλους 95 να βγήκανε διαμάντια.
Για να τα ενώσουμε τώρα ολα αυτά μαζί, θα πω ο χρόνος θα δείξει το δίκιο και το άδικο του καθενός. Ποιες εταιρείες και από ποιες χώρες εκμεταλλεύονται το πάθος του μοτοσικλετιστή.
Μέχρι τότε ας φροντίσουμε εμείς να είμαστε εκτός από αντικειμενικοί και..... Πάντα όρθιοι!
doctoras
28/01/2022, 07:36
Αδερφέ καλορίζικο το εργαλείο(βάλε φωτό) να το χαρείς και να σου βγει τέλειο και με την δική σου προσθήκη να μπαίνει περισσότερος ανταγωνισμός μέσα στην αγορά για να φέρει καλύτερες προσφορές στους καταναλωτές.
-Για τα παραδείγματα που ανέφερες, vara-vstrom-tdm αν βρεθούν τα "σωστά" μηχανάκια δηλαδή προσεγμένα καλά συντηρημένα και 30ετίας να είναι, θα βγάλουν 3 μοτοσυκλετιστικές γενιές ακόμη σε αντοχή κινητήρα - συνολικά κατασκευής.
-Τα ιαπωνέζικα μηχανάκια που προγενέστερα κατειχες προφανώς μεταχειρισμένα, τα προβλήματα που αντιμετόπισες οφειλόταν στην κακή επιλογή μεταχειρισμένου, αλλα συνηγορούν πολλοί παράγοντες για να είσαι σε θέση να επιλέξεις σωστά όλοι περάσαμε απο αυτό, ηλικια-ωριμότητα, μπατζετ, μηχανολογική αντίληψη, γνώση, οικονομική δυνατότητα επισκευής κλπ Κοινώς, αν αγοράσεις χρέπι απο όποια ήπειρο και να κατασκευάζεται παίζει να σε ταλαιπωρήσει
-το παράδειγμα με την bmw ειναι λίγο άκυρο. Δε υπάρχει 650ρι bmw crossover που κοστίζει 6-7-8k για να είναι συγκρίσιμο. Ενω μη ξεχνάμε το attitude της εταιρείας είναι να φτιάχνει πιο premium προτάσεις. Όπου premium βάλε εξοπλισμός - όσο πιο σύνθετη είναι μια κατασκευή τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να βγάλει αστοχίες.
Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι ινδο-ασιατες κατασκευαστές μιμούνται τα παραδείγματα των ιαπώνων. "Πιο απλό - πιο ανθεκτικό".
Εν αντιθέση με τους ευρωπαίους που προσπαθούν να πρωτοπορούν σε καινοτομίες, οπότε είναι εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες για να τα βάλεις στην ίδια πρόταση χωρίς την απαραίτητη επεξήγηση
:wave2:
Αδερφέ καλορίζικο το εργαλείο(βάλε φωτό) να το χαρείς και να σου βγει τέλειο και με την δική σου προσθήκη να μπαίνει περισσότερος ανταγωνισμός μέσα στην αγορά για να φέρει καλύτερες προσφορές στους καταναλωτές.
-Για τα παραδείγματα που ανέφερες, vara-vstrom-tdm αν βρεθούν τα "σωστά" μηχανάκια δηλαδή προσεγμένα καλά συντηρημένα και 30ετίας να είναι, θα βγάλουν 3 μοτοσυκλετιστικές γενιές ακόμη σε αντοχή κινητήρα - συνολικά κατασκευής.
-Τα ιαπωνέζικα μηχανάκια που προγενέστερα κατειχες προφανώς μεταχειρισμένα, τα προβλήματα που αντιμετόπισες οφειλόταν στην κακή επιλογή μεταχειρισμένου, αλλα συνηγορούν πολλοί παράγοντες για να είσαι σε θέση να επιλέξεις σωστά όλοι περάσαμε απο αυτό, ηλικια-ωριμότητα, μπατζετ, μηχανολογική αντίληψη, γνώση, οικονομική δυνατότητα επισκευής κλπ Κοινώς, αν αγοράσεις χρέπι απο όποια ήπειρο και να κατασκευάζεται παίζει να σε ταλαιπωρήσει
-το παράδειγμα με την bmw ειναι λίγο άκυρο. Δε υπάρχει 650ρι bmw crossover που κοστίζει 6-7-8k για να είναι συγκρίσιμο. Ενω μη ξεχνάμε το attitude της εταιρείας είναι να φτιάχνει πιο premium προτάσεις. Όπου premium βάλε εξοπλισμός - όσο πιο σύνθετη είναι μια κατασκευή τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να βγάλει αστοχίες.
Δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότεροι ινδο-ασιατες κατασκευαστές μιμούνται τα παραδείγματα των ιαπώνων. "Πιο απλό - πιο ανθεκτικό".
Εν αντιθέση με τους ευρωπαίους που προσπαθούν να πρωτοπορούν σε καινοτομίες, οπότε είναι εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες για να τα βάλεις στην ίδια πρόταση χωρίς την απαραίτητη επεξήγηση
:wave2:
Πολύ πιθανόν να ήταν πράγματι κακομεταχειρισμένα (αν και για το KLR είχα ακούσει ότι ήταν χαρακτηριστικό τους). Για αυτό τον λόγο αγανάκτησα και επιτέλους θέλω να αποκτήσω κάτι καινούργιο. Να το στρώσω εγώ, να το χαρώ ρε παιδί μου από τις ζελατίνες του!!!
Για τα παραδείγματα που ανέφερα ναι θα μπορούσαν, αλλά θα είναι προσεγμένα ή θα τα έχουν σκίσει σε σούζες και κόντρες και δε ξέρω και εγώ τι άλλο; Η ιστορία μου, μου έχει αποδείξει πως είμαι πολύ γκαντέμης σε αυτά :(
Όσον αφορά την BMW θα συμφωνήσω σε αυτό που λες η πολυπλοκότητα αυξάνει την τάση να βγάλει ζημιές, αλλά δε μιλάμε μόνο για τα ηλεκτρολογικά που εκεί είναι διαστημόπλοιο. Μιλάμε για πιο απλά πράγματα. Πχ εκκεντροφόρους. Σκελετός. Αναρτήσεις. Διαρροή λαδιών εν κινήσει. Ένδειξη βενζίνης. Και άλλα πολλά που διαβάζω κατά καιρούς στα φόρουμ της. Γιατί με 2 χιλιάρικα παραπάνω έχω βρει GS1200 2007-2008 μοντέλο. Πανέμορφο και με φουλ έξτρα. Αλλά όλοι μου λενε μακριααααααααααααααααα διαβάζω και αυτά που διαβάζω οπότε καταλαβαίνεις.... ακόμα τρέχω!
Οπότε κάνω την σύγκριση γιατί λέω φαντάσου αυτόν που την αγόρασε το 2008 έσκασε 20 χιλιάρικα και να το βλέπει ο τεχνικός πιο πολύ από τον ίδιο. Όπως με τις Aprilia, KTM κλπ. Βέβαια αυτά δεν είναι κανόνας έτσι; Είναι για κάποια μοντέλα. Δε τα ισοπεδώνω όλα. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Και εγώ αναφέρομε σε αυτές τις εξαιρέσεις και μόνο. Απλά μου χτυπάει σαν κόκκινο πανί στο μάτι όταν διαβάζω για προκαταλήψεις περί κινέζων ενώ τα χάλια υπάρχουν παντού.
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω μετοχές στην FC ούτε είμαι κάτοχος της ακόμα. Δάνειο περιμένω να εγκριθεί. Με τα χρήματα αυτά μπορώ να πάρω ότι θέλω σε αυτά τα λεφτά. Γεγονός που μπορεί και να γίνει αν πάω να την δω από κοντά και μου είναι σαν ποδήλατο. Γιατί σαν πολύ μαζεμένη την βλέπω. Είμαι 1.88 74 κιλά. Στέκα δηλαδή. Θέλω να την δω και από κοντά να την καβαλήσω να δω τι παίζει. Αν μου είναι "κοντή" θα πάρω κάτι άλλο. Benelli; V-strom; TDM; δε ξέρω. Ότι βρω και δω από κοντά με τον τεχνικό μου στην MOTOREX.
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις για τους κατασκευαστές ναι έχεις δίκιο και σε αυτό. Ειδικά το FC είναι ο ορισμός του "Πιο απλό - πιο ανθεκτικό".
Σε κάθε περίπτωση αν τελικά καταλήξω στο FC που αν είναι σωστά τα όσα διαβάζω και τα δω και στην πράξη, γιατί μόλις τώρα βρήκα κάτι πολύ χρήσιμο που θα βάλω στο τέλος του ποστ να το δείτε και εσείς, μπορώ να πω πως οι διαφορές του με τα εμφανισιακά γομάρια που έχω καβαλήσει και με βολεύουν είναι μικρές, θα σας γράφω αναλυτικά και με φώτο-βίντεο όλες μου τις εντυπώσεις.
Paper Fight: CFMoto 650 MT Vs Kawasaki Versys 650 Vs Benelli TRK 502X
https://www.motoroids.com/features/paper-fight-cfmoto-650-mt-vs-kawasaki-versys-650-vs-benelli-trk-502x/
Και αυτό για την επίσημη συντήρηση του
CFMOTO 650MT (2017+) Maintenance Schedule and Service Intervals
https://maintenanceschedule.net/cfmoto-650mt-2017-maintenance-schedule/
sapila racing
28/01/2022, 09:00
Απλά μου χτυπάει σαν κόκκινο πανί στο μάτι όταν διαβάζω για προκαταλήψεις περί κινέζων ενώ τα χάλια υπάρχουν παντού.
Βλέπω ενα κόλλημα με τα BMW GS και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω πως εχεις φτάσει να συγκρίνεις τα κινέζικα με τα GS1200.
Οσο για το 'τα χάλια υπάρχουν παντού' που εγραψες, δεν ισχύει φυσικά αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις.
Η πραγματικότητα είναι οτι υπάρχουν φοβερα αξιόπιστες μοτο στην αγορά κι αυτό το ξέρουμε γιατι το έχουν αποδείξει στην παροδο των χρόνων και των χιλιομέτρων.
Εγω πχ καβαλαω ενα Honda που αγόρασα καινούριο πριν 16 χρόνια με πανω απο 100.000 χλμ σήμερα και καμμια απολύτως βλάβη μεχρι τώρα, μόνο service και αναλώσιμα.
Καλή αγορά!
Βλέπω ενα κόλλημα με τα BMW GS και πραγματικά δεν το καταλαβαίνω πως εχεις φτάσει να συγκρίνεις τα κινέζικα με τα GS1200.
Οσο για το 'τα χάλια υπάρχουν παντού' που εγραψες, δεν ισχύει φυσικά αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις.
Η πραγματικότητα είναι οτι υπάρχουν φοβερα αξιόπιστες μοτο στην αγορά κι αυτό το ξέρουμε γιατι το έχουν αποδείξει στην παροδο των χρόνων και των χιλιομέτρων.
Εγω πχ καβαλαω ενα Honda που αγόρασα καινούριο πριν 16 χρόνια με πανω απο 100.000 χλμ σήμερα και καμμια απολύτως βλάβη μεχρι τώρα, μόνο service και αναλώσιμα.
Καλή αγορά!
Λόγω της τιμής τους! Και επειδή υποτίθεται ότι οι Γερμανοί φημίζονται για την ποιότητα τους οπότε για τα λεφτά τους θα έπρεπε να είναι αψεγάδιαστα σε όλα. Δεν είναι αστεία 30 χιλιάρικα ακόμα και για κάποιον που του περισσεύουν. Θα έπρεπε να υπήρχε ο ανάλογος σεβασμός ως προς τον εν δυνάμει αγοραστή τους.
Και εν πάση περιπτώσει είναι ο αντίλογος σε όσους κράζουν τα Κινέζικα δίνοντας την εξής απλή απάντηση "Βρε παιδιά, εδώ δίνεις 30 χιλιάρικα για να πάρεις Γερμανό και σου βγάζει έναν σκασμό προβλήματα, στα 6 χιλιάρικα των Κινέζων περιμένετε την αψεγάδιαστη ποιότητα;".
Φυσικά και υπάρχουν! Αυτό μας έλειπε να ήταν όλα προβληματικά! Για αυτό και πιο πάνω φρόντισα να τονίσω πως μιλάμε για τις εξαιρέσεις και όχι για τον κανόνα. Αν όμως ο εν λόγος Κινέζος αποδειχτεί ποιοτικός με τα λεφτά που κοστίζει, τότε θα έχουμε να μιλάμε για άλλη μια εξαίρεση (αντίστροφη αυτή την φορά) και γιατί όχι σημείο αναφοράς.
Αν και μόνο κινέζος δεν είναι τελικά αφού η FC αποτελείτε από πολλές και ιδιαίτερα ποιοτικές συνεργασίες (τις αναφέρω λεπτομερώς στα πρώτα μου ποστ). Και κάπου εκεί στηρίζω την όποια ελπίδα μου.
Μόλις με ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε το δάνειο! Θα έγραφα και άλλα αλλαααααααααα πεταωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!! Έφυγα για ΜΟΤΟΡΕΧ!!!:p
DoctoR_k6
28/01/2022, 09:34
Αλλαγη λαδιων κ φιλτρου ανα 6 μηνες (αν δεν εχεις κανει 6Κ) δεν εχω ξαναδει σαν συσταση. :confused:
Θα εχουν τον λογο τους φανταζομαι.
doctoras
28/01/2022, 13:05
Αλλαγη λαδιων κ φιλτρου ανα 6 μηνες (αν δεν εχεις κανει 6Κ) δεν εχω ξαναδει σαν συσταση. :confused:
Θα εχουν τον λογο τους φανταζομαι.
Απο πλευράς λαδιού πρόβλημα δεν παίζει να υπάρξει, το επώνυμο λάδι δε "σπάει" σε έξι μήνες ακόμη και με 10k. Στο χρόνο να το καταλάβω.
ο υποψήφιος που ψάχνεται για αγορά καλά ειναι να πάρει την συγκατάθεση του αντιπρόσωπου, αν δεν χάνει εγγύηση και είναι σύμφωνος ο αντιπρόσωπος θα μεταφέρουν το 6μήνες στους 12 εκτός αν πιάσει τα 6k km
Ολα καλά! Την Παρασκευή θα το έχω γιατί θέλει 10 μέρες περίπου για να βγάλει πινακίδες από το υπουργείο. Επίσης μου κάνει δώρο συναγερμό και GPS (αντικλεπτικό όχι χάρτη)!
Λοιπόν παιδιά την είδα επιτέλους καί από κοντά!!! Την καβάλησα την ψαχουλεψα και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος!!!!
Εκ πρώτης όψεως δείχνει στιβαρή κατασκευή και βαριά! Έχω δει πλαστικά σε καινούργιο μηχανάκι, επίσης κινέζικο και τα κοπανουσα με το δάχτυλο και έβλεπες πίσω μπόσικο και βγάζαν ένα ήχο σαν κλούβιο αυγό.
Καμία σχέση εδώ. Φυσικά όλα θα φανούν σε λακκούβες και σε πολλά χιλιόμετρα σαφώς.
Τον ρώτησα γιατί λένε να αλλάζουμε λάδια τόσο συχνά και μου είπε ξεκάθαρα για προληπτικούς λόγους. Δεν είναι ανάγκη να το ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο, εγώ όμως επέλεξα να το ακολουθήσω.
Τώρα υπομονή μέχρι την Παρασκευή!!!!
panavour
28/01/2022, 14:58
βουρ στο ψητο και καλοριζικο,ολα καλα θα πανε,ειναι ενα μηχανακι ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τα λεφτα του.:beer:
telegonos
28/01/2022, 15:45
....Για αυτό τον λόγο αγανάκτησα και επιτέλους θέλω να αποκτήσω κάτι καινούργιο. Να το στρώσω εγώ, να το χαρώ ρε παιδί μου από τις ζελατίνες του!!
Απόσα έγραψες, μόνο αυτό έχει σημασία. Εχω υπάρξει αγοραστής καινούριας μοτοσυκλέτας μόλις μία φορά και θυμάμαι την αίσθηση και πράγματι είναι πολύ ωραία.
Από εμένα, με το καλό, και να το χαρείς.
Απόσα έγραψες, μόνο αυτό έχει σημασία. Εχω υπάρξει αγοραστής καινούριας μοτοσυκλέτας μόλις μία φορά και θυμάμαι την αίσθηση και πράγματι είναι πολύ ωραία.
Από εμένα, με το καλό, και να το χαρείς.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά και όλους σας για τις ευχές!
Τώρα απλά αναμένω βασανιστικά!
Είναι ένα απ' τα μηχανάκια που μου περνάνε και μένα από το μυαλό μου για μελλοντικά αν από φασισω και δώσω το 250 ρι . μάρεσει το φανάρι μπροστά ιδιαίτερα . Η μούρη δηλαδή...
doctor_john
28/01/2022, 21:24
Για να λένε σύντομες αλλαγές μήπως φοβούνται μην πάρει υγρασία ή τα ρινίσματα;
Lioulios
29/01/2022, 18:09
Μιας και το περιμενεις και θα σαι κατοχος , να σου ευχηθω τα καλυτερα και να μπαινεις που και που να γραφεις τις εντυπωσεις σου ή τυχον προβληματα είτε με το μοτο είτε με την εταιρια .
Καλο ειναι να υπαρχει και καποιο φήντμπακ.
Ολα τα αλα , λιγο πολυ τα γνωριζουμε
Μιας και το περιμενεις και θα σαι κατοχος , να σου ευχηθω τα καλυτερα και να μπαινεις που και που να γραφεις τις εντυπωσεις σου ή τυχον προβληματα είτε με το μοτο είτε με την εταιρια .
Βεβαίως και θα το κάνω.
Υπάρχει και στο facebook ομάδα με πάνω από 1.000 μέλη που είναι αποκλειστικά για κατόχους cf. Έχω γραφτεί και εκεί και ανταλλάζουμε συνέχεια γνώμες και εμπειρίες, αποκλειστικά και μόνο για όλα τα μοντέλα της εν λόγω εταιρείας. Οι κάτοχοι των ΜΤ είναι πάρα πολλοί.
Ως τώρα όλοι λένε τα καλύτερα εκτός από μονάχα μία περίπτωση που πέτυχε αστοχία υλικού και του κάηκε η μια βαλβίδα. Πήγε στην αντιπροσωπεία και σε λίγες μέρες του την παρέδωσαν με όλα καινούργια.
Εγώ επί του παρόντος δεν έχω κάτι να μοιραστώ μαζί τους από προσωπική εμπειρία παρακολουθώ κυρίως τις συζητήσεις όμως τους παραθέτω βίντεο και links που δεν τα γνώριζαν με αξεσουάρ αλλά και on-off διαδρομές σε λάσπη και ποτάμια με το ΜΤ.
Επίσης βρήκα και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με ένα παλικάρι που κάνει το γύρο των Βαλκανίων ξεπερνώντας τα 275 χιλιόμετρα την ημέρα πάλι με την ίδια μοτοσυκλέτα.
Ίδωμεν κύριοι!
Μία εβδομάδα έμεινε!!!
kostaskk
29/01/2022, 22:34
Κάηκε η κεφαλή πάντος πρώτη φορά το ακούω γενικά,
Ρωγμή,κάρφωμα βαλβίδας,πετσικαρισμα κεφαλής, σπασμένο εκκεντροφόρο είναι βλάβες που μπορεί να πάθει μια κεφαλη
Κάηκε η κεφαλή πάντος πρώτη φορά το ακούω γενικά,
Ρωγμή,κάρφωμα βαλβίδας,πετσικαρισμα κεφαλής, σπασμένο εκκεντροφόρο είναι βλάβες που μπορεί να πάθει μια κεφαλη
Ναι φίλε μου το διόρθωσα! όχι κεφαλή αλλά βαλβίδα.
Και σε 3 μηχανάκια η αντλία βενζίνης. Ακριβώς όπως μου είχε κάνει εμένα η africa twin και είχα βάλει αεροπορικού τύπου.
Σύνολο τέσσερα προβλήματα στα 100 μηχανάκια που είναι εγγεγραμμένα στην ομάδα και μιλάμε πάντα για το ΜΤ Euro 4.
Ελπίζω στο Euro 5 να τα έχουν μαζέψει αυτά.
Όπως και να χει όμως εφόσον η αντιπροσωπεία ανταποκρίθηκε άμεσα, είναι κάτι και αυτό.
Καλορίζικο φίλε, καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς.
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και στις πρώτες επαφές γνωριμίας αλλά και σε βάθος χρόνου.
Η διείσδυση της Κινέζικης μοτοσυκλέτας (γενικώς) παραμένει κάτι καινούριο για τον μικρόκοσμο μας και είναι ευχάριστο να παρακολουθούμε ην εξέλιξη της η οποία ελπίζουμε να βοηθήσει σε κάθε επίπεδο (και την ίδια και τον ανταγωνισμό, να γίνονται καλύτερες (με λιγότερα χρήματα αν είναι δυνατό)).
Καλορίζικο φίλε, καλοτάξιδο και να το ευχαριστηθείς.
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και στις πρώτες επαφές γνωριμίας αλλά και σε βάθος χρόνου.
Η διείσδυση της Κινέζικης μοτοσυκλέτας (γενικώς) παραμένει κάτι καινούριο για τον μικρόκοσμο μας και είναι ευχάριστο να παρακολουθούμε ην εξέλιξη της η οποία ελπίζουμε να βοηθήσει σε κάθε επίπεδο (και την ίδια και τον ανταγωνισμό, να γίνονται καλύτερες (με λιγότερα χρήματα αν είναι δυνατό)).
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου. Εννοείτε ότι θα σας κρατάω ενήμερους από την πρώτη μέρα που θα την πάω στο γκαράζ και θα σας τραβήξω βίντεο υπέρ αναλυτικό!
Διστακτικός πιθανός μέλλοντας αγοραστής κι εγώ. Προσανατολίζομαι κυρίως λόγω τιμής. Χρήση , καθημερινή μετακίνηση 70+ χιλιομέτρων εθνική και αττική οδό, που σημαίνει ότι θα "φορτώνει" χλμ , απο την άλλη σχετικά ξεκούραστα, χωρίς πολλά σταμάτα ξεκίνα.
Απο κοντά που το έχω δεί, εμφανισιακά είναι οκ.
Ίσως να το οδηγήσω κιόλας κάποια στιγμή να δω τι λεει, έχοντας βέβαια χαμηλά τις προσδοκίες μου, μιας και προορίζεται περισσότερο για commuting παρά για απολαυστική εμπειρία οδήγησης.
Απλά, όντως στα χρήματα του μπαίνει στα χωράφια των 300αριών και επειδή η ιπποδύναμη για τους ανοιχτούς δρόμους είναι ένα θέμα γι αυτό και αλληθωρίζω στο cf
Αναμένω εντυπώσεις και βιντεάκια!!
Διστακτικός πιθανός μέλλοντας αγοραστής κι εγώ. Προσανατολίζομαι κυρίως λόγω τιμής. Χρήση , καθημερινή μετακίνηση 70+ χιλιομέτρων εθνική και αττική οδό, που σημαίνει ότι θα "φορτώνει" χλμ , απο την άλλη σχετικά ξεκούραστα, χωρίς πολλά σταμάτα ξεκίνα.
Απο κοντά που το έχω δεί, εμφανισιακά είναι οκ.
Ίσως να το οδηγήσω κιόλας κάποια στιγμή να δω τι λεει, έχοντας βέβαια χαμηλά τις προσδοκίες μου, μιας και προορίζεται περισσότερο για commuting παρά για απολαυστική εμπειρία οδήγησης.
Απλά, όντως στα χρήματα του μπαίνει στα χωράφια των 300αριών και επειδή η ιπποδύναμη για τους ανοιχτούς δρόμους είναι ένα θέμα γι αυτό και αλληθωρίζω στο cf
Αναμένω εντυπώσεις και βιντεάκια!!
Επειδή μένω Ολυμπιακό χωριό και η δουλειά μου είναι στα Κάτω Πατήσια, ακριβώς για αυτό το λόγο το θέλω και εγώ για να γράφει χιλιόμετρα, άντε και εκδρομές με τους φίλους του varadero club.
Εννοείται μόλις το πάρω το κατεβάζω στο γκαράζ και θα σας στείλω σωρεία βίντεο αναλυτικότατα τα πάντα όλα!!!
doctor_john
31/01/2022, 09:24
μόλις το πάρεις καλύτερα να πας σε κάποιον που ξέρει απο αναρτήσεις να δείτε αν είναι για το βάρος σου και λειτουργούν όμοια.
Μετά κάνεις τις εργονομικές στο γκαράζ και το ντεφιλε ;)
Καλησπέρα παιδιά!
Όσο περιμένω καρτερικά την Παρασκευή, σκέφτηκα να φτιάξω ένα κανάλι στο youtube όπου εκεί θα ανεβάζω τα πάντα για το Cf.
Εκδρομές, βόλτες, προβλήματα, τα πάντα όλα!
Λέω δε μπορεί, όπως ψάχνω εγώ σα τρελός, θα υπάρχουν και άλλοι που θα θέλουν να μάθουν τι στο καλό είναι αυτά τα CF!
Εννοείτε ότι θα οργανώνω και συναντήσεις με όλους τους κατόχους CF που γνωρίζω στην ομάδα της CF στο FB, ώστε το κανάλι να εμπλουτίζεται με πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα.
Και εγένετο.... May the CForce be with you!
Όποιος θέλει ας κάνει μια εγγραφή να αρχίσει σιγά, σιγά να παίρνει μπρος και από Παρασκευή θα μπουν τα πρώτα κιόλας βίντεο!
https://www.youtube.com/channel/UCO0d4gtAvJTGQuNXZI55Wfw
Την παρέλαβαααααααααα!!!!!!!!!
Εντυπώσεις μόλις ξεχεστω!!!!!
ΣΚ έρχονται πολλά βίντεο στο κανάλι μου με εντυπώσεις και λεπτομέρειες!!
433857
433858
433859
433860
doctoras
03/02/2022, 19:48
Είσαι ωραιος και με χιούμορ!!!
Καλορίζικο καλοτάξιδο!! Να το χαρείς ειναι πολυ ωραια η αισθηση του καινούργιου!
Αυτο στο τεποζιτο σαλακια ειναι;
Καλοταξιδο!!!
Είσαι ωραιος και με χιούμορ!!!
Καλορίζικο καλοτάξιδο!! Να το χαρείς ειναι πολυ ωραια η αισθηση του καινούργιου!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Ποτέ δεν είχα καινούργιο και το απολαμβάνω απίστευτα!
Αυτο στο τεποζιτο σαλακια ειναι;
Καλοταξιδο!!!
Πούντα; πούντα; Πανί γρήγορα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
motojojo
03/02/2022, 20:27
Καλοτάξιδη απροβληματιστη και πάντα όρθια! :a25:
george.S
03/02/2022, 20:31
καλοτάξιδο:beer:
θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα τύπου ημερολογίου μηχανής και συμβίωσης
έτσι θα είναι (περισσότερο)χρήσιμο το νήμα για μελλοντικούς αναγνώστες / πιθανούς αγοραστές
καλοτάξιδο:beer:
θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα θέμα τύπου ημερολογίου μηχανής και συμβίωσης
έτσι θα είναι (περισσότερο)χρήσιμο το νήμα για μελλοντικούς αναγνώστες / πιθανούς αγοραστές
Ωραία ιδέα.
Ωραία ιδέα.
Καλορίζικος ο μεγάλος αδελφός !!
Καλορίζικο, καλοτάξιδο και άπεφτος! :beer:
doctor_john
04/02/2022, 07:18
Kαλορίζικο! καλά χιλιόμετρα!
giorgosb
04/02/2022, 08:13
Καλορίζικο!
sapila racing
04/02/2022, 08:16
Μεγεια και καλά χιλιόμετρα!
karellen
04/02/2022, 08:30
Καλορίζικο,αγρατζούνιστο και με πολλά χαμογελαστά χιλιόμετρα!! :beer:
ioannispar
04/02/2022, 08:31
Καλορίζικη, Καλοτάξιδη και με πολλά όμορφα χλμ!!!
Καλοτάξιδο να είναι, απροβληματιστο και να σου χαρίσει μόνο χαμόγελα!
zannisvel
04/02/2022, 11:45
Καλόρίζικο και καλοτάξιδο!!!
:beer::beer::beer:
PaNick67
04/02/2022, 12:30
Καλοταξιδο και παντα ορθιος!
Dr.Monty
04/02/2022, 15:08
Η χαρα σου φαινεται! Να την ευχαριστηθεις!!!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για τις ευχές!
Το intro βίντεο του καναλιού μου μόλις ανέβηκε!
ΣΚ το επόμενο με πλήρη ανάλυση ότι έχω δει ως τώρα!
https://www.youtube.com/watch?v=nTNHoR1uuc4&ab_channel=Papadogeorgakisjohn
Τελικά για το "πρόβλημα" του maximum capacity 150kg έχουμε κάποια απάντηση;
doctor_john
09/02/2022, 09:33
To πιο πιθανό είναι να μην μπορεί κάποιος στις US να τους κάνει μήνυση για τις αναρτήσεις που φοράνε απο το εργοστάσιο.
Η δομή των βασικών στοιχείων (σκελετός, ψαλίδι κ.λπ.) έχει πολλαπλάσια αντοχή.
Δεν ξέρω αν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με αυτή την προδιαγραφή, υπάρχουν πολλές που στοχεύουν
δικαστικές ενέργειες που έχουν στόχο την παραγωγή.
Σε ducati είχα δει: κανένα τμήμα αυτής της μοτό δεν είναι βρώσιμο..
Κρίμα, και είχα λιγουρες για ψαλίδια :lol:
Πέραν αυτού όμως, αυτή είναι μια ερμηνεία. Έχοντας παπί 125cc που το φορτώνω εδώ και χρόνια με 200kg, και δεν έχει πάθει τίποτα σχετιζόμενο, λογικά πρόκειται για κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως απάντηση της αντιπροσωπείας σχετικά; Αν όχι, να τους πάρω τηλέφωνο.
Καλοτάξιδο και πάντα όρθιος! Πολύ τίμιο για τα λεφτά του!:beer:
geagelak
09/02/2022, 21:40
Η επιτομή του VFM και όχι μόνο!! Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε!! Να το χαρείς όσο δεν πάει άλλο!
Καλορίζικο και άπεφτο να είναι! να το χαρείς όσο δεν πάει. :beer:
doctoras
10/02/2022, 07:19
Τελικά για το "πρόβλημα" του maximum capacity 150kg έχουμε κάποια απάντηση;
νομίζω αφορά τις προδιαγραφές του βερσυς του πρώτου, που τις κοπιαρε αυτούσιες
Καλά και ασφαλή χλμ να έχεις!