View Full Version : CFMOTO 650MT
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές να είστε καλά.
Με την ευκαιρία να σας αναφέρω πως το πιο καινούργιο ΜΤ που είναι και το δικό μου, βγαίνει με λάστιχα Pirelli Αngel GT και όχι Μέτζελερ και γρανάζομα 16-48.
Όσον αφορά τα 150 κιλά όπως διάβασα στην συζήτηση εδώ, αναφέρεται στο βάρος που μπορεί να σηκώσει η μηχανή σε ολες τις συνθήκες χωρις να αλλάξει η συμπεριφορά της προς το επικίνδυνο. Αν δηλαδή βάλεις πάνω 160 κιλα και σκασεις σε λακούβα μπορει να τερματίσει το μπροστινό να στραβώσει η ζάντα.
Είναι μια ένδειξη, όχι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με παραπάνω.
Είπα να την ομορφύνω λίγο!
Με την ευκαιρία να δώσω μια ακόμα πληροφορία.
Τα σωληνάκια υψηλής του ΜΤ τα J. JUAN 1401 τα φοράει ακριβώς τα ίδια και η BMW F900R.
Και ένα ολοκαίνουργιο αφιέρωμα από mototriti!
CFMOTO 650MT - Review
https://www.youtube.com/watch?v=02dL4GzYc10&ab_channel=mototritigr
434037
434038
434039
434040
sapila racing
12/02/2022, 12:03
Είπα να την ομορφύνω λίγο!
Με την ευκαιρία να δώσω μια ακόμα πληροφορία.
Τα σωληνάκια υψηλής του ΜΤ τα J. JUAN 1401 τα φοράει ακριβώς τα ίδια και η BMW F900R.
Αυτα τα σωληνακια φρένων που φαίνονται στις φωτό δεν ειναι υψηλής πίεσης πάντως.
Απλά σωληνακια φρένων ειναι.
Αυτα τα σωληνακια φρένων που φαίνονται στις φωτό δεν ειναι υψηλής πίεσης πάντως.
Απλά σωληνακια φρένων ειναι.
Αν βλέπω καλά (δεν είναι και πολύ καλή η ανάλυση), μπροστά φοράει υψηλής και πίσω συμβατικά.
Αν βλέπω καλά (δεν είναι και πολύ καλή η ανάλυση), μπροστά φοράει υψηλής και πίσω συμβατικά.
"Για το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας δουλειά εμπρός έχουν πιάσει δύο δίσκοι 300 χιλιοστών με διπίστονες δαγκάνες της J.Juan, με μεταλλικά σωληνάκια φρένων και πίσω ένας δίσκος 240 χιλιοστών και μία μονοπίστονη δαγκάνα επίσης της J.Juan, ενώ το δικάναλο σύστημα ABS προέρχεται από την Continental."
Όπως ακριβώς αναφέρουν τα περιοδικά στα αφιερώματα τους το κομμάτι των φρένων.
Απαντάω έτσι γιατί δεν είμαι πολύ σχετικός με τεχνικές λεπτομέρειες και δεν θα ήθελα να πω κάτι που δεν θα ισχύει.
doctoras
12/02/2022, 13:01
Πολυ ωραίες οι ταινίες ταίριαζαν με το σύνολο!
"Για το φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας δουλειά εμπρός έχουν πιάσει δύο δίσκοι 300 χιλιοστών με διπίστονες δαγκάνες της J.Juan, με μεταλλικά σωληνάκια φρένων και πίσω ένας δίσκος 240 χιλιοστών και μία μονοπίστονη δαγκάνα επίσης της J.Juan, ενώ το δικάναλο σύστημα ABS προέρχεται από την Continental."
Όπως ακριβώς αναφέρουν τα περιοδικά στα αφιερώματα τους το κομμάτι των φρένων.
Απαντάω έτσι γιατί δεν είμαι πολύ σχετικός με τεχνικές λεπτομέρειες και δεν θα ήθελα να πω κάτι που δεν θα ισχύει.
Αυτό που είδα εγώ είναι πως το πίσω σωληνάκι διαφέρει ως προς τα εμπρός. Δεν είναι κακό. Τα υψηλής έχουν διαφορά στην απόδοση σε βάθος χρόνου όπου τα "συμβατικά" κάποια στιγμή έχουν φουσκώσει και γιαυτό καλό είναι να τα αλλάζουμε κάθε 4 χρόνια. Είναι μια φυσική φθορά που δεν την έχουν τα υψηλής, αυτό είναι όλο.
doctor_john
12/02/2022, 17:54
Eιναι λίγο τραβηγμένο να έχεις πίσω υψηλής, τόσο μικρό που είναι μήπως συμφέρει το ελάχιστο που χάνει σε σχέση με το υψηλής;
Μήπως κοίταξες τις αναρτήσεις; με ενδιαφέρει αν και πόσο ρύθμισες την πίσω.
Eιναι λίγο τραβηγμένο να έχεις πίσω υψηλής, τόσο μικρό που είναι μήπως συμφέρει το ελάχιστο που χάνει σε σχέση με το υψηλής;
Το έχω αφήσει μαμά. Μαζί με τη σύζυγό μου είμαστε 145 κιλά και δεν μας ενοχλεί καθόλου. Ναι είναι λίγο σκληρές δεν λέω, αλλά εμάς προσωπικά μας βολεύει και δεν μας ενόχλησε τίποτα.
Δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ υψηλής και συμβατικών σωλήνων φρένων. Η διαφορά προκύπτει μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Για αυτό το λόγο όλες οι εταιρείες συστήνουν αντικατάσταση των συμβατικών ανά 4 χρόνια. Αν αυτό γίνεται δεν υπάρχει καμία διαφορά. Μιλάμε πάντα για συμβατικές μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούμε στο δρόμο και όχι στις πίστες.
sapila racing
14/02/2022, 08:33
Δεν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ υψηλής και συμβατικών σωλήνων φρένων. Η διαφορά προκύπτει μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Για αυτό το λόγο όλες οι εταιρείες συστήνουν αντικατάσταση των συμβατικών ανά 4 χρόνια. Αν αυτό γίνεται δεν υπάρχει καμία διαφορά. Μιλάμε πάντα για συμβατικές μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούμε στο δρόμο και όχι στις πίστες.
Υπαρχει και παραυπάρχει διαφορά και χωρίς να περάσει καιρός, κυρίως στην αισθηση και οχι στην απόλυτη δυναμη φρεναρίσματος.
Μετα απο καποια χρόνια, τότε υπαρχει χοντρή διαφορά.
Έγραψα τη λέξη "απόδοση". Κατά τα άλλα συμφωνούμε.
Edit: Διορθώνω, η λέξη "απόδοση" θα μπορούσε να αποτυπώσει την αίσθηση. Θα έπρεπε να γράψω "δε υπάρχει διαφορά στην επίδοση".
Εννοείται να μας γράφεις για τον μεγάλο αδερφό . Το γλυκό κοιτάζουμε και μεις βλέπεις
Τα αυτοκόλλητα στις ζάντες εσύ τα έβαλες ή υπήρχαν ; Το βάρος της πώς το βλέπεις για μέσα στην πόλη ;
Εγώ τις σχεδίασα και πήγα στον Bolonaki και μου τα εκτύπωσε και μου τα τοποθέτησε.
Στην αρχή την είδα κάπως στερεοφωνικά με το βάρος της. Πονούσαν τα χέρια μου, την φοβόμουν λίγο.
Τώρα την έχω συνηθίσει απόλυτα δεν με ενοχλεί καθόλου. Εννοείται πως από όπου περνάνε οι χούφτες περνάνε και τα κάγκελα που τρομάζουν όλους.
Την κατανάλωση πώς την βλέπεις ;
Ακόμα είμαι στο στρώσιμο που καίει περισσότερο.
Γενικά όμως είναι 5.5 λίτρα στα 100.
x-origin
28/02/2022, 13:31
καλησπερα σας,
Διαβασα τα προηγουμενα Post σχετικα με τις αποψεις περι κινέζικων ...εγω θα ηθελα απλα να πω ότι εν ετη 2022 θα πρεπει να αφησουμε πισω τις "ταμπελες" έχουν αλλαξει πολλα πραγματα στις παραγωγες, εαν έχετε την όρεξη ανατρεξτε και καντε μια ερευνα τι αστι CFMOTO, Loncin & Geely ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη αποψη.
Ακόμα είμαι στο στρώσιμο που καίει περισσότερο.
Γενικά όμως είναι 5.5 λίτρα στα 100.
Αδερφέ ή αυτό ή το nk 650 το γυμνό τα καλοβλεπω όταν αλλάξω κάποια στιγμή το 250 nk. Σε αυτό παίζει ρόλο ότι είμαι ευχαριστημένος με το μικρό. Ως τα 33.000 χιλιόμετρα τουλάχιστον.
καλησπερα σας,
Διαβασα τα προηγουμενα Post σχετικα με τις αποψεις περι κινέζικων ...εγω θα ηθελα απλα να πω ότι εν ετη 2022 θα πρεπει να αφησουμε πισω τις "ταμπελες" έχουν αλλαξει πολλα πραγματα στις παραγωγες, εαν έχετε την όρεξη ανατρεξτε και καντε μια ερευνα τι αστι CFMOTO, Loncin & Geely ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη αποψη.
Απόψεις υπάρχουν για τα πάντα. Για Γερμανικά, για Ιταλικά, για Γιαπωνέζικα. Γιατί να μην υπάρχουν για Κινέζικα; (όποιες και αν είναι αυτές).
Υπάρχει μια τάση σώνει και καλά να δικαιώνουμε τις δικές μας επιλογές. Οι δικές μας επιλογές είναι δικές μας και δεν αφορούν τους άλλους και δε θα πρέπει να μας νοιάζει έτσι και αλλιώς η άποψη των άλλων.
Προσωπικά σε ότι αφορά τα Κινέζικα η αρνητική άποψη μου -όπου αυτή υπάρχει- είναι σύνθετη και δεν περιορίζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά μόνο των κατασκευαστικών στοιχείων.
Υπάρχουν κι άλλα πράγματα αλλά δεν είναι του παρόντος, έτσι θα σημειώσω ότι περισσότερο με ενοχλούν οι Κινέζικες κατασκευές με πολυεθνικές ταμπέλες παρά οι Κινέζικες κατασκευές με Κινέζικο brand name. Οι δεύτερες μπαίνουν δικαίως στη σύγκριση του γενικού ανταγωνισμού και μακάρι ενίοτε να να νικούν κιόλας. Οι πρώτες είναι μεγάλο πρόβλημα για εμένα αλλά θεωρώ πως τέτοιες συζητήσεις είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές στις συζητήσεις των forum για πρακτικούς λόγους. Οπότε π.χ. KTM (μετά τη Κινεζο/Ινδική συνεργασία) vs CFmoto είμαι σαφώς υπέρ της δεύτερης από προσωπική ιδιοσυγκρασία (μη πιαστείτε, ένα παράδειγμα έδωσα, υπάρχουν κι άλλα).
panavour
03/03/2022, 16:04
Με 3 ευρώ που θα πάει το λίτρο και 3 ευρώ το μαρούλι,κάθε συζήτηση πλην κινεζικού παπιού αναβάλλεται.
Μόνο αυτό δεν είδαμε ακόμη, Κινέζικη... βενζίνη.
AUFGEBRACHT
29/05/2022, 12:30
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μαζική αγορά λευκών CFM 650MT για ανανέωση του στόλου της, και η είδηση αυτή (αν ισχύει, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι επίσημο στο διαδίκτυο) παρουσιάστηκε από θιασώτες και κατόχους της εταιρείας, ως τρανή απόδειξη της αξιοπιστίας της εταιρείας.
stefanos
29/05/2022, 13:46
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μαζική αγορά λευκών CFM 650MT για ανανέωση του στόλου της, και η είδηση αυτή (αν ισχύει, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι επίσημο στο διαδίκτυο) παρουσιάστηκε από θιασώτες και κατόχους της εταιρείας, ως τρανή απόδειξη της αξιοπιστίας της εταιρείας.
Με μια απλή αναζήτηση στο διαύγεια δεν βγάζει τίποτα για cfm 650 αλλά είναι μάλλον αναμενόμενο γιατί τo site έχει αναζήτηση ΓΤΠΠΠΠΠΚ (πολλά Π)
Δεν έχεις παρά να μπεις στο Πρόγραμμα Διαύγεια. Το οποίο για όσους δε το ξέρουν δημιουργήθηκε με το νόμο 3861/2010 και αποσκοπεί στη δημοσίευση στο διαδίκτυο, σε ένα κεντρικό ιστότοπο, αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο. Εκεί λοιπόν, θα δεις ότι ήδη παραδόθηκαν στην Θεσσαλονίκη 6 οχήματα CFMOTO 650MT με πλήρη αστυνομικό εξοπλισμό και εμφάνιση. Και σύμφωνα με δύο γνωστούς έμπορους μοτοσυκλετών, οι οποίοι ο ένας βρίσκεται στην Αθήνα και ο άλλος στην Πάτρα, ισχυρίζονται πως έχουν παραγγελίες για πολλά περισσότερα λευκά ΜΤ όπου προορίζονται κάποια για Αθήνα και κάποια άλλα για Θεσσαλονίκη. Τα οποία όμως δεν υπάρχουν για να παραδοθούν και με την καραντίνα που επικρατεί στην Κίνα δεν ξέρουν και πότε θα έρθουν.
Υπήρξαν και σχόλια σαν το κάτωθι που σας το παραθέτω αυτούσιο:
"Λόγω γνώσης εκ των πολύ έσω θα σας πω ότι η αστυνομία για να κάνει μια παραγγελία κ μάλιστα μαζική, περνάει διαγωνισμό όπου πρέπει να πληρούνται αρκετοί όροι κ μάλιστα ασφαλείας. Η τιμή παίζει ρόλο αλλά κ πολλά άλλα. Μην ξεχνάτε πως ότι έχει προμηθευτεί μέχρι σήμερα σε οχήματα κ μηχανές είναι από επώνυμες εταιρείες. Το πιο μη famous αν μπορείς πλέον θεός φυλαξοι να πεις όχημα ήταν τα skoda. Οπότε για να μπαίνουν υπογραφές για κάτι τέτοιο δεν είναι εντελώς τυχαίο. Υπομονή.
Tην αστυνομία δεν την απασχολεί η αξια μεταπώλησης της cf η της honda η της yamaha κοκ. Η αστυνομία δεν θα τις πουλήσει ποτέ τις μηχανές της πλην όμως δεν θα αγόραζε κ ποτέ μηχανές χωρίς ευρύ δίκτυο συντήρησης κ κάλυψης ορισμένων όρων κ ειδικότερα ασφαλείας.
Σας ευχαριστώ κ σόρι αν κουρασα".
Από εκεί και πέρα δεν είπε κανείς ότι αυτή η κίνηση ήταν η τρανή απόδειξη για την αξιοπιστία της εταιρίας!!! Αυτά τα λένε οι άσχετοι που δεν κατέχουν το θέμα ΑΛΛΑ έχουν άποψη οπότε μη τα παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Την αξιοπιστία της η εταιρία την δείχνει εδώ και 20 χρόνια που είναι στον χώρο και ποτέ κανείς δεν έχει πει "ρε μάγκες πήρα CFMOTO και μου ανατινάχτηκε!!!!" ή "Χάλασε και δεν βρίσκω ανταλλακτικά". Ξέρετε τι λένε όλοι; ΟΛΟΙ όμως!!! "Πήρα την τάδε Κινεζιά που την έκανε εισαγωγή ο μπαρμπα μητσος από την κάτω Παναγιά, χάλασε στα 1000 χλμ και δεν βρήκα όχι μόνο ανταλλακτικά, αλλά ούτε καν manual στο ιντερνετ για να δω τι συμβατότητα μπορεί να υπάρχει!" Οπότε μακριά από Κινέζους γενικότερα...
Κανείς δεν έχει κάτσει να ασχοληθεί να δει ποια είναι η CF. Από που ξεφύτρωσε; Τι έχει κάνει ως τώρα; Τι εμπειρία έχει; Έχει συνεργασίες; Αν ναι με ποιους; Τι προβλήματα βγάζει; Τι λένε σε διεθνές επίπεδο οι αγοραστές της;
Τι σας λέω και εγώ τώρα ε; Ψηλά γράμματα....
Λες και έλεγαν διαφορετικά πράγματα για την Daytona, SIM, Benelli, Voge και τώρα σε κάθε φανάρι βλέπεις 100 από αυτά χωρίς να ανατινάζονται. Όπως δεν ανατινάζεται και η Honda με τα Made in Thailand ή India, η BMW με το Made in China κλπ κλπ Γιατί αυτό που μετράει δεν είναι το που κατασκευάζονται τα μηχανάκια. Αλλά τι ποιοτικός έλεγχος υπάρχει σε αυτά. Με τα Euro 5 όπου εκτός από τους ρύπους μεριμνά και σε πολλά επίπεδα ασφαλείας, οι αρπαχτές δεν ευδοκιμούν πια εν έτη 2022 από κανέναν κατασκευαστή, από που και αν προέρχεται.
Όταν βλέπεις οδηγούς που έχουν γράψει 55.000χλμ κάνοντας ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας με 650ΜΤ και σου λέει "ρε παιδιά μόνο λαδάκι και βενζίνη ζήτησε ως τώρα", και σου έρχεται ο κάθε άσχετος και γράφει σε κάποιον που την μόλις την αγόρασε "καλά, καλά γράψε λίγα χλμ και έλα πες μας αν θα ζει ακόμη", απλά και μόνο επειδή κοιτάζει καταγωγή και αυτό του αρκεί, απλά χαμογελάς και προσπερνάς. Πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά τα χούγια του λέει ο σοφός λαός μας. “Δεν είναι όλα τα κινέζικα προϊόντα ίδια. Υπάρχουν φτηνά και οικονομικά, υπάρχουν ποιοτικά, που είναι ακριβότερα”, λέει επίσης μια σοφή λαϊκή ευρωπαϊκή παροιμία.
Οι κοινοπραξίες έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και με διάφορους συνδυασμούς όπως για παράγειγμα η πρόσφατη αγορά από την κινεζική εταιρία Shineray μιας παλιάς ιταλικής φίρμας, της SWM, που είχε κλείσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Παρόμοια περίπτωση είναι και η απόκτηση της Benelli από την Qianjiang-Κeeway, η την μεταφορά τεχνογνωσίας και μηχανημάτων στην κινεζική Loncin για την κατασκευή κινητήρων για την βαυαρική BMW.
Επίσης στη λίστα των κοινοπραξιών συμπεριλαμβάνεται και η Zongshen με την Piaggio, η Wuyang με την Honda, η Qingqi με την Peugeot και την Suzuki κλπ. Παράλληλα υπάρχουν και οι συνεργασίες για εκπροσώπηση των διεθνών σημάτων μέσω αντιπροσωπειών: η Lifan για παράδειγμα έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση της MV Agusta στην Κίνα και η CFMoto την αντιπροσώπευση της KTM στην αγορά. Νααααααααα ηλίθια ΚΤΜ που άφησες την Κινεζια να σε εκπροσωπεί! Δεν ρώταγες κανέναν Έλληνα παντογνώστη να σε συμβουλέψει...
Μια κινεζιά αξίας 6150 ευρώ και όχι 3-4 χιλιάρικα που έχουν τα πραγματικά σκουπίδια και διαθέτει επώνυμα αξεσουάρ όπως BOSCH EFΙ, CONTINENTAL ABS, JUAN φρένα, τεχνολογία από KAWASAKI VERSYS κινητήρα και 3 χρόνια εγγύηση όταν όλοι δίνουν 2.
Και μια αντιπροσωπεία που έχει όνομα αφού η Muvus είναι μια από τις πιο δραστήριες και αναπτυσόμενες εισαγωγικές εταιρείες οχημάτων στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελληνική αγορά εταιρείες όπως τις Polaris, CFMOTO, Royal Enfield και πολλές άλλες ακόμη.
Όλα αυτά όμως γιατί να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί να τα μάθει; Αφού τα πράγματα είναι απλά... CFMOTO=China
Τέλος αυτό αρκεί...
Ελπίζω να σε υπερκάλυψα για το πως η CF αποδεικνύει την ποιότητα της. Αν όχι τότε τα πράγματα είναι απλά.
Honda! Μονο Honda!
stefanos
29/05/2022, 13:53
Νααααααααα ηλίθια ΚΤΜ που άφησες την Κινεζια να σε εκπροσωπεί! Δεν ρώταγες κανέναν Έλληνα παντογνώστη να σε συμβουλέψει...
Φαντάζομαι την ΚΤΜ θα την θεωρείς κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών.
Του εναντίον! Ξέρω πόσα προβλήματα βγάζει. Αν και πολλοί λένε πως αν κάνεις τα service τους ακριβώς την ώρα που πρέπει δεν θα έχεις θέμα.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, ίσα-ίσα που εταιρείες σαν την KTM, αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν έχει ο Κινέζος την αποκλειστικότητα!!! Όμως όλοι με αυτόν ασχολούνται και μόνο.
Παρόλα αυτά το γεγονός ότι μία μεγάλη εταιρεία, γιατί δεν παύει η ΚΤΜ να είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία, εμπιστεύτηκε τα προβληματικά μοτέρ της σε Κινέζους, για να πάψουν να είναι προβληματικά, αν και ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αν μη τι άλλο δείχνει πως εταιρείες που έχουν χαράξει μια πορεία, έχουν τη βούληση να βελτιωθούν.
Και δε θα εμπιστευόταν η ΚΤΜ το όνομά της που υπάρχει από το 1953, γιατί ομολογουμένως έχει πάρα πολλούς οπαδούς, ειδικά σε αγώνες, σε μία εταιρεία αμφίβολου μέλλοντος και ποιότητας.
AUFGEBRACHT
29/05/2022, 14:43
Ψεκασμός Bosch, μονάδα ABS Continental, φρένα J. Juan, επώνυμα λάστιχα, αλλά και υγρά φρένων - πορτοκαλάδα, ρουλεμάν που λόγω άθλιας κατασκευής κόβουν τροχούς, τακάκια που σε 1.000 χιλιόμετρα θέλουν άλλαγμα λόγω φθηνής κατασκευής... και δεν το λέω εγώ, τις προάλλες παρακολουθούσα στο youtube το κανάλι May the CForce be with you, ο ιδιοκτήτης έκανε review της 650 ΜΤ ως κάτοχός της κι ανέφερε τα παραπάνω... τι να το κάνεις λοιπόν το επώνυμο ABS, εάν τα υγρά φρένων είναι πορτοκαλάδα... κι αυτό η καραμέλα με το ότι ο κινητήρας είναι τεχνολογίας Kawasaki Versys... o ίδιος χρήστης, ενώ το ανέφερε, μετά από λίγο έλεγε ότι πολλά Versys κάρφωναν βαλβίδες μετά από κάποια δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα...άρα με αυτή τη λογική, κάτι κινέζικα Chang Jiang του 90 ήταν τέρατα αξιοπιστίας και ποιότητας, επειδή ο κινητήρας ήταν reverse engineering από αειθαλή και δοκιμασμένο BMW boxer...
Όσο γελοίο είναι να κρίνει κανείς μια μοτοσυκλέτα μόνο και μόνο από τη χώρα κατασκευής, άλλο τόσο γελοίο είναι -κατά προσωπική άποψη- να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους για την επιλογή σου, με επιχειρήματα του στυλ "τα φρένα είναι J.Juan που είναι θυγατρική της Brembo", "τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι Dunlop"... όπως και το ότι επειδή η ΕΛ.ΑΣ παρήγγειλε μερικά 650ΜΤ, είναι δείγμα αναγνώρισης ποιότητας και αξιοπιστίας, επειδή η αστυνομία αγοράζει με κριτήρια απαιτητικά και ποιοτικά...
Ψεκασμός Bosch, μονάδα ABS Continental, φρένα J. Juan, επώνυμα λάστιχα, αλλά και υγρά φρένων - πορτοκαλάδα, ρουλεμάν που λόγω άθλιας κατασκευής κόβουν τροχούς, τακάκια που σε 1.000 χιλιόμετρα θέλουν άλλαγμα λόγω φθηνής κατασκευής... και δεν το λέω εγώ, τις προάλλες παρακολουθούσα στο youtube το κανάλι May the CForce be with you, ο ιδιοκτήτης έκανε review της 650 ΜΤ ως κάτοχός της κι ανέφερε τα παραπάνω... τι να το κάνεις λοιπόν το επώνυμο ABS, εάν τα υγρά φρένων είναι πορτοκαλάδα... κι αυτό η καραμέλα με το ότι ο κινητήρας είναι τεχνολογίας Kawasaki Versys... o ίδιος χρήστης, ενώ το ανέφερε, μετά από λίγο έλεγε ότι πολλά Versys κάρφωναν βαλβίδες μετά από κάποια δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα...άρα με αυτή τη λογική, κάτι κινέζικα Chang Jiang του 90 ήταν τέρατα αξιοπιστίας και ποιότητας, επειδή ο κινητήρας ήταν reverse engineering από αειθαλή και δοκιμασμένο BMW boxer...
Όσο γελοίο είναι να κρίνει κανείς μια μοτοσυκλέτα μόνο και μόνο από τη χώρα κατασκευής, άλλο τόσο γελοίο είναι -κατά προσωπική άποψη- να προσπαθείς να πείσεις τους άλλους για την επιλογή σου, με επιχειρήματα του στυλ "τα φρένα είναι J.Juan που είναι θυγατρική της Brembo", "τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι Dunlop"... όπως και το ότι επειδή η ΕΛ.ΑΣ παρήγγειλε μερικά 650ΜΤ, είναι δείγμα αναγνώρισης ποιότητας και αξιοπιστίας, επειδή η αστυνομία αγοράζει με κριτήρια απαιτητικά και ποιοτικά...
Προς τι αυτή η χολή? Έχεις διαβάσει από χρήστη που ειχε cf να αναφέρει μηχανική η άλλη βλάβη που να τον άφησε στο δρόμο?
Φίλε μού το μόνο γελοίο είναι ότι κρίνεις μια μηχανή από τα αναλώσιμα της!!!!!
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αφού βλέπεις που βλέπεις τα βίντεο αυτά, δες τα και σωστά! Ειδικά στο βίντεο με το μοτέρ, το λέει ξεκάθαρα εξελιγμένο μοτέρ τεχνολογίας Kawasaki Versys. Ακριβώς για αυτό τον λόγο!!! Για να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα.
Σου έγραψα ολόκληρο βιβλίο με υπέρ ανάλυση και εσύ λες τι; Ότι σε βολεύει να δεις φυσικά.
Αδελφέ Honda!!! Μόνο Honda!!!
AUFGEBRACHT
29/05/2022, 15:10
Προς τι αυτή η χολή? Έχεις διαβάσει από χρήστη που ειχε cf να αναφέρει μηχανική η άλλη βλάβη που να τον άφησε στο δρόμο?
Που διακρίνεις χολή; Ειλικρινά... Αναφέρομαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ στα επιχειρήματα που διαβάζω και ακούω κατά καιρούς... Δεν γίνεται κάποιος να αναφέρει σαν χαρακτηριστικό αξιοπιστίας το ότι ο κινητήρας είναι αντιγραφή του Versys, και μετά από λίγο να αναφέρει ότι τα Versys αν και ιαπωνικά, κάρφωναν βαλβίδες... αυτοαναιρείσαι, απλά! Δεν γίνεται να λες ότι είναι μια ποιοτική κατασκευή με επώνυμα περιφερειακά, και να αναφέρεις ότι υγρά φρένων, ρουλεμάν, τακάκια, είναι όχι απλά άθλια, αλλά και εν δυνάμει επικίνδυνα και ανεπαρκή... όταν είσαι ποιοτική κατασκευή, είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι μόνο για τη μονάδα ABS που φοράς. Έχω βαρεθεί να διαβάζω στον "ειδικό" τύπο για CFM, Voge, Daytona, Zontes και λοιπές δυνάμεις, για το πόσο premium είναι, και το πόσο ποιοτικές κατασκευές είναι, για το πόσο είναι πάνω από τον ανταγωνισμό... και ξαναλέω, ότι τόσο αυτοί που θάβουν τα κινέζικα χωρίς να τα έχουν δει, δοκιμάσει, όσο και αυτοί που τα έχουν και τα υπερασπίζονται φανατικά με κλειστά μάτια, μόνο κ μόνο επειδή τα έχουν, τους βάζω στην ίδια κατηγορία...
Καμία χολή λοιπόν, απορώ κ πάλι που την είδες, προσωπικά τα made in China με αφήνουν αδιάφορο γτ τα βρίσκω άσχημα έως αδιάφορα σχεδιαστικά (με εξαίρεση το Moto Morini X Cape το οποίο είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ), έχω σχεδιάσει test ride το 650MT απλά και μόνο για να δω προς τι ο ντόρος, ήθελα να κάνω και το 800, αλλά μόλις το άκουσα να δουλεύει με ξενέρωσε τόσο πολύ ο ήχος του κινητήρα, που μου κόπηκε η διάθεση... αυτά.
AUFGEBRACHT
29/05/2022, 15:16
Φίλε μού το μόνο γελοίο είναι ότι κρίνεις μια μηχανή από τα αναλώσιμα της!!!!!
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αφού βλέπεις που βλέπεις τα βίντεο αυτά, δες τα και σωστά! Ειδικά στο βίντεο με το μοτέρ, το λέει ξεκάθαρα εξελιγμένο μοτέρ τεχνολογίας Kawasaki Versys. Ακριβώς για αυτό τον λόγο!!! Για να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα.
Σου έγραψα ολόκληρο βιβλίο με υπέρ ανάλυση και εσύ λες τι; Ότι σε βολεύει να δεις φυσικά.
Αδελφέ Honda!!! Μόνο Honda!!!
Είσαι καινούριος εδώ μέσα βλέπω, είμαι εδώ 15 χρόνια, οπότε είναι καταγεγραμμένη η άποψή μου για τα Honda, η οποία δεν είναι και η καλύτερη... Οπότε, έπεσες μακράν έξω για τα Honda. Μα πολύ μακρυά...
Δεν είμαι καινούργιος, είμαι πάρα πολλά χρόνια μέλος εδώ, απλά είχα άλλο όνομα και άλλη μηχανή. Για την ακρίβεια africa twin.
Όσοι είναι πολύ παλιοί εδώ, θα με θυμούνται ως το μέλος που την περίοδο της πρώτης καραντινας από τη βαρεμάρα του έγινε συγγραφέας και γράφοντας το πρώτο του βιβλίο, μόλις εκδόθηκε το ανακοίνωσα εδώ και πάρα πολλά μέλη με στήριξαν αγοράζοντας το.
Με τα χρόνια ξέχασα τους κωδικούς μου, κάπου μου έφυγε και η κάψα με τις μηχανές και τα πούλησα όλα. Μέχρι που είδα αυτό τον έρωτα, σχεδιασμένο από την εταιρεία που σχεδιάζει και τα KTM και όχι από Κινέζους, που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην του αρέσει εμφανισιακά (μάντεψε ποιος είναι ο πρώτος που δήλωσε ότι δεν του αρέσει!), Ή τέλος πάντων άντε να υπάρχουν ακόμη μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού που να μην τους αρέσει, και μου ξύπνησε αυτό το πάθος που είχα πολύ καιρό να νιώσω. Για αυτό και γράφτηκα ξανά με νέο όνομα, νέα μηχανή και έφτιαξα και το κανάλι στο YouTube στο οποίο αναφέρεσαι.
Ο σχεδιασμός μιας μηχανής είναι καθαρά θέμα γούστου. Εδώ δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα γιατί τα πάντα είναι αντικειμενικά.
Το να θεωρείς όμως ότι τα αναλώσιμα πάνε πακέτο ποιοτικά με το υπόλοιπο σύστημα ειλικρινά με κάνει να απορώ τι οδηγούσες μέχρι πρότινος ή τέλος πάντων σε ποιόν κόσμο ζεις. Εδώ χρόνια ολόκληρα όλα τα μηχανάκια από θεμα λάστιχου για παράδειγμα, το πρώτο πράγμα που σου έλεγαν οι έμποροι, είναι να τα αλλάξεις γιατί είναι από βινύλιο και θα σκοτωθείς!
Τα λάδια μία από τα ίδια. Τα τακάκια; Μετά από πολύ λίγα χιλιόμετρα έτριζαν αλλαγή και αυτά.
Όλα αυτά όμως ήταν αδιάφορα γιατί για αυτό ονομάζονται αναλώσιμα. Όλοι οι κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο βάζουνε κάτι απλό για να κάνεις τη δουλειά σου στην αρχή, χαλάει το αντικαθιστάς με κάτι καλύτερο που θα το κρατήσει περισσότερο όπου μετά θα χαλάσει και αυτό και πάει λέγοντας.
Τα ρουλεμάν ήθελα εγώ να τα αλλάξω γιατί ήθελα να βάλω από suzuki που είναι για 35.000 km. Δεν μου χαλάσαν εμένα ποτέ. Αν παρακολουθείς όλα τα βίντεο, θα δεις ότι αναφέρω ότι το μηχανάκι που χτύπησε ρουλεμάν δεν ήταν καν 650ΜΤ!!! Όμως εγω από ψυχαναγκασμό θέλησα να τα αλλάξω.
Τέλος οσον αφορά το μοτέρ, όλοι λένε το ίδιο πράγμα και απορώ πως εσύ κατάφερες να σχηματίσεις λάθος εντύπωση.
Είναι μία εξελιγμένη έκδοση του μοτέρ kawasaki Versys πρώτης γενιάς. Το όποιο έχει εξελιχθεί από την cfmoto, για να μη βγάζει το πρόβλημα που έβγαζε η kawasaki με τις καμένες βαλβίδες. Τόσο απλά!!!
AUFGEBRACHT
29/05/2022, 16:20
Να είμαι ειλικρινής, εξαρχής υπέθεσα ότι είσαι το παλικάρι που έχει το κανάλι στο youtube, γτ το πήρε πολύ προσωπικά το θέμα... ούτε έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ούτε με τη CFMoto, ούτε με κανέναν. Και το ότι κάθισα και είδα όλα σχεδό τα βίντεό σου, δείχνει ακριβώς ότι δεν έχω παρωπίδες, γτ αν ήμουν προκατειλημμένος, πολύ απλά δεν θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ... όπως και το γεγονός ότι εντός των επόμενων 2 εβδομάδων ευελπιστώ να πάω επιτέλους να την κάνω test ride, να σχηματίσω προσωπική γνώμη...
Το ότι είμαι ο πρώτος που δεν μου αρέσει εμφανισιακά, το είπες και μόνος σου, είναι θέμα γούστου, κι έχω περίεργο γούστο... τα πάντα είναι υποκειμενικά, κι όχι αντικειμενικά, στο θέμα αυτό. Προσωπικά ξαναλέω δεν μου αρέσει, μου είναι αδιάφορη, κάποια κινέζικα τα βρίσκω και κακάσχημα, βλ κάτι Zontes, όπως κακάσχημο είναι και το Aprilia Touareg στα μάτια μου, μπορεί να είναι μια άριστη μοτοσυκλέτα, αλλά στα μάτια μου είναι απωθητική, ιδιαίτερα η μάσκα...
Αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζω, με το να θεωρώ ότι τα αναλώσιμα πάνε πακέτο ποιοτικά με το υπόλοιπο σύνολο... Ζω στον κόσμο όπου η δική μου πρώτη μοτοσυκλέτα, μια 650GS του 2006, είχε τακάκια Brembo που τα άλλαξα όταν έλυωσαν από τη χρήση, είχε υγρά φρένων κανονικά κι όχι πορτοκαλάδα που τα άλλαξα στα 3 χρόνια όπως προβλεπόταν, είχε ρουλεμάν που δεν χρειάστηκε να αλλαχτούν, ούτε προληπτικά, ούτε αναγκαστικά. Ούτε μου είπε ο συγχωρεμένος ο Καλφαρέντζος στη Μιχαλακοπούλου να αλλάξω λάστιχα, γιατί ήταν βινύλιο και θα σκοτωνόμουν...
Για το δε μοτέρ, όταν λες όλοι, ποιοι είναι οι όλοι; Ελπίζω να μην εννοείς τα περιοδικά "ειδικού τύπου" και τα κάθε λογής motovlog με τις κλισέ φράσεις και αναφορές... πχ εκείνο το κλισέ που ανάφερα και παραπάνω, ότι τα φρένα είναι J.Juan θυγατρικής της Brembo... ΟΚ, και τα Riken είναι made in Serbia θυγατρική της Michelin, τι σημαίνει αυτό, ότι είναι εφάμιλλα της μητρικής; Αυτό που λέω για το μοτέρ, είναι αυτό που εγώ αποκόμισα, ένας ήχος που δεν μου άρεσε καθόλου, και που μου θύμιζε ένα αρρύθμιστο πράγμα... και την ίδια αίσθηση αποκόμισε και φίλος που έχει καβαλήσει ό,τι έχει 2 ρόδες, όχι σαν εμένα που είχα ένα Fantic, μια βέσπα και το GS... μου είπε ότι ο κινητήρας δεν του άρεσε καθόλου σαν ήχος και δούλεμα, ενώ το δεύτερο που του έκανε κάκιστη εντύπωση στο 650ΜΤ ήταν η ανάρτηση, κι όταν το είπε στον έμπορο, η απάντηση ήταν πως το μηχανάκι ήταν ταλαιπωρημένο από τα test ride... και στο οδόμετρο είχε 1.800 χιλιόμετρα μόνο...
Για να μην μακρυγορώ, ειλικρινά χαίρομαι που χαίρεσαι τη Χιονάτη σου και σε έκανε να την ερωτευτείς, μακάρι να συνεχίσει να σου χαρίζει μόνο χαμόγελο και να την χαρείς όσο δεν παίρνει, μακάρι οι Κινέζοι, που αδιαμφισβήτητα έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, να άλλαξαν τακτική και νοοτροπία και η αλλαγή αυτή να είναι προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού, ξαναλέω ότι κάποιος έχει παρωπίδες υπέρ, ή κατά των κινέζικων μοτό, φοράει παρωπίδες ό,τι κι αν υποστηρίζει, για εμένα η αξιοπιστία και η ποιότητα είναι μεγέθη τα οποία κερδίζονται και αποδεικνύονται διαχρονικά, κι όχι από το εάν αγόρασε την τάδε μάρκα το λιμενικό ή η αστυνομία, εάν ο ψεκασμός είναι Bosch, εάν η αντιπροσωπεία είναι δυναμική και ανερχόμενη, εάν ο σχεδιαστής είναι ο Kiska ή ο P. Starck...
Να είσαι καλά :wave2:
Εδώ είμαι εγώ!
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%91%CE%91%CE%9C46%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%92-%CE%9B%CE%99%CE%A6?fbclid=IwAR1__P7opX4-NnTjHT88vCT8srZbqPYIshI44ShJf0r1gK-BLSILpV18sRw
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ποσό με φπα 33.330,00
Υπογράφοντες
Διευθυντής - ΤΣΑΜΠΗΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Που όμως τελικά δεν θα παρθούν, ως τώρα τουλάχιστον γιατί αν πατήσεις προβολή αρχείου, μέσα στο έγγραφο εκτός των άλλων γράφει:
1. Ανακαλούμε την ανωτέρω (14) σχετική Απόφαση Αποδοχής Δωρεάς για τους
λόγους που ρητά αναφέρονται στο ανωτέρω (16) σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης
Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ήτοι αδυναμία εισαγωγής των δωρηθέντων
μοτοσυκλετών από τον προμηθευτή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
2. Αποδεχόμαστε τη δωρεά έξι (6) μοτοσυκλετών μάρκας CFMOTO μοντέλο 650ΜΤ,
συμπεριλαμβανομένου προστατευτικά κάγκελα, ανεμοθώρακα, χούφτες λευκού
χρώματος, συντήρησης τριών ετών ή 30.000χλμ (εργασίες και αναλώσιμα
προγραμματισμένων σέρβις), σειρήνας, φωτιστικών σωμάτων Led, καλωδίωσης και
βάσεων εξοπλισμού τοποθετημένα, από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., για
την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Να είμαι ειλικρινής, εξαρχής υπέθεσα ότι είσαι το παλικάρι που έχει το κανάλι στο youtube, γτ το πήρε πολύ προσωπικά το θέμα... ούτε έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ούτε με τη CFMoto, ούτε με κανέναν. Και το ότι κάθισα και είδα όλα σχεδό τα βίντεό σου, δείχνει ακριβώς ότι δεν έχω παρωπίδες, γτ αν ήμουν προκατειλημμένος, πολύ απλά δεν θα έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ... όπως και το γεγονός ότι εντός των επόμενων 2 εβδομάδων ευελπιστώ να πάω επιτέλους να την κάνω test ride, να σχηματίσω προσωπική γνώμη...
Δεν τα παίρνω προσωπικά. Δεν είμαι εγώ η CF ούτε έχω μετοχές σε αυτήν. Πρώτη φορά την δοκιμάζω και εγώ. Αν μου βγει μάπα την πετάω και πάω αλλού. Η μπορεί και να βαρεθώ μετά από χρόνια και να μου φύγει η κάψα. Απλά παθιάζομαι με ότι καταπιάνομαι. Το εξαντλώ μέχρι εσχάτων. Αν με προδώσει σε διαβεβαιώ πως το τσακίζω εξίσου με το ίδιο πάθος. Δεν κρύβομαι και κάνω τουμπεκί για να μην μαζεύω τα αμάζευτα. Τα βγάζω όλα στην φόρα. Οπότε δεν έχει να κάνει επί προσωπικού. Απλά όταν δε με πείθουν τα επιχειρήματα, απαντώ ξανά και ξανά και ξανά. Όχι για να πείσω εγώ, αλλά για να βγει κάποια άκρη για όσους διαβάζουν.
"Το ότι είμαι ο πρώτος που δεν μου αρέσει εμφανισιακά, το είπες και μόνος σου, είναι θέμα γούστου, κι έχω περίεργο γούστο... τα πάντα είναι υποκειμενικά, κι όχι αντικειμενικά, στο θέμα αυτό. Προσωπικά ξαναλέω δεν μου αρέσει, μου είναι αδιάφορη, κάποια κινέζικα τα βρίσκω και κακάσχημα, βλ κάτι Zontes, όπως κακάσχημο είναι και το Aprilia Touareg στα μάτια μου, μπορεί να είναι μια άριστη μοτοσυκλέτα, αλλά στα μάτια μου είναι απωθητική, ιδιαίτερα η μάσκα..."
Συμφωνώ ξεκάθαρα. Επίσης να προσθέσω πως εξίσου κακάσχημα (για τα δικά μου μάτια) είναι και τα tiger και το 800ΜΤ που μοιάζουν με κολοβές ακρίδες. Δεν είμαι φανατικός της CF και λέω πως ότι βγάζει είναι πανέμορφο. Λέω πως δεν τα σχεδιάζουν Κινέζοι και πως έχουν μπει σε ευρωπαϊκή κουλτούρα που για εμένα επίσης δείχνει μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την Κινέζικη νοοτροπία, με ότι και αν συμπεριλαμβάνει αυτό ως σύνολο.
Αναρωτιέσαι σε τι κόσμο ζω, με το να θεωρώ ότι τα αναλώσιμα πάνε πακέτο ποιοτικά με το υπόλοιπο σύνολο... Ζω στον κόσμο όπου η δική μου πρώτη μοτοσυκλέτα, μια 650GS του 2006, είχε τακάκια Brembo που τα άλλαξα όταν έλυωσαν από τη χρήση, είχε υγρά φρένων κανονικά κι όχι πορτοκαλάδα που τα άλλαξα στα 3 χρόνια όπως προβλεπόταν, είχε ρουλεμάν που δεν χρειάστηκε να αλλαχτούν, ούτε προληπτικά, ούτε αναγκαστικά. Ούτε μου είπε ο συγχωρεμένος ο Καλφαρέντζος στη Μιχαλακοπούλου να αλλάξω λάστιχα, γιατί ήταν βινύλιο και θα σκοτωνόμουν...
Να βλέπεις γιατί το κάνω αυτό; Πως να μην απαντήσω με πάθος όταν κάνουν συγκρίσεις (δεν είσαι ο μόνος που το κάνει αυτό!) με μια μηχανή που έχει ακριβώς τα διπλάσια χρήματα από αυτήν!!! Ε όχι!!! Δεν μπορώ να αντισταθώ!!! Καταρχήν μιλάμε για καινούργια πάντα. Το να συγκρίνω το νέο 650ΜΤ με ένα μεταχειρισμένο μοντέλο του 2016, προφανώς και δεν έχει νόημα αφού ξεκάθαρα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του θα τα έχει αλλάξει όλα. Άρα λοιπόν μιλάμε για καινούργια μοντέλα. Άρα λοιπόν όταν θα δώσεις 8 και 9 χιλιάρικα αυτά που άλλαξα εγώ προφανώς και δε θα τα πειράξεις!!!! Τα έχεις αγοράσει ήδη!!!! Αν θες να είσαι σωστός και δίκαιος να μου την συγκρίνεις με της ίδιας κατηγορίας 500 - 650 - 750 κυβικά. Δηλαδή με κανένα Vstrom, κανένα CB500X, που είναι κοντά σε λεφτά και κυβισμό και είναι πιο ξεβράκωτα και από την Αλεξανδράτου με τους δύο μαύρους. Και χάλια αναλώσιμα. και προβληματικό ABS (το Vstrom).
Για το δε μοτέρ, όταν λες όλοι, ποιοι είναι οι όλοι; Ελπίζω να μην εννοείς τα περιοδικά "ειδικού τύπου" και τα κάθε λογής motovlog με τις κλισέ φράσεις και αναφορές... πχ εκείνο το κλισέ που ανάφερα και παραπάνω, ότι τα φρένα είναι J.Juan θυγατρικής της Brembo... ΟΚ, και τα Riken είναι made in Serbia θυγατρική της Michelin, τι σημαίνει αυτό, ότι είναι εφάμιλλα της μητρικής; Αυτό που λέω για το μοτέρ, είναι αυτό που εγώ αποκόμισα, ένας ήχος που δεν μου άρεσε καθόλου, και που μου θύμιζε ένα αρρύθμιστο πράγμα... και την ίδια αίσθηση αποκόμισε και φίλος που έχει καβαλήσει ό,τι έχει 2 ρόδες, όχι σαν εμένα που είχα ένα Fantic, μια βέσπα και το GS... μου είπε ότι ο κινητήρας δεν του άρεσε καθόλου σαν ήχος και δούλεμα, ενώ το δεύτερο που του έκανε κάκιστη εντύπωση στο 650ΜΤ ήταν η ανάρτηση, κι όταν το είπε στον έμπορο, η απάντηση ήταν πως το μηχανάκι ήταν ταλαιπωρημένο από τα test ride... και στο οδόμετρο είχε 1.800 χιλιόμετρα μόνο...
Δεν είναι εφάμιλλά της μητρικής να όμως που καμιά φορά τα θυγατρικά είναι καλύτερα από τα μαμά. Η kawasaki είχε το πρόβλημα με τις βαλβίδες όχι η CF! Στα 4 χρόνια που κυκλοφορεί τουλάχιστον. Αν αλλάξει μετά δε μπορώ να ξέρω.
Οι αναρτήσεις στο ΜΤ σε πολλούς δεν αρέσει. Όμως σε αντίθεση με πολλά επώνυμα μηχανάκια, το ΜΤ έχει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος πίσω. Οπότε σε όποιον δεν αρέσει απλά την ρυθμίζει σύμφωνα με τα γούστα του! Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο αυτό έτσι δεν είναι; Αλλά κα ο έμπορος αν δεν ξέρει την δουλειά του και λέει ότι να είναι, δεν αδικώ μετά όσους βγάζουν άσχημη εντύπωση. Αν έλεγε στον φίλο σου "μισό λεπτό αδελφέ να στην ρυθμίσω τώρα όπως σου αρέσει! Μερικά κλικ είναι!" δε θα είχε τώρα και εκείνος και εσύ άλλη άποψη; Όταν πας λοιπόν για τεστ δες και μόνος σου πίσω στην ανάρτηση μια μωβ μπίλια. Αυτή είναι που την ρυθμίζει.
Όσο για τον θόρυβο μπορώ να φανταστώ τον ήχο του. ΚΤΜ είναι πριόνι θα είναι.
Να είσαι καλά και πάντα όρθιοι να είμαστε ότι και αν καβαλάμε!
panavour
29/05/2022, 20:19
Όλα τα καταναλωτικά αγαθά,των μοτό συμπεριλαμβανομένων, κρίνονται σύμφωνα με τον κανόνα V.F.M. ή επί τω ελληνικωτερον " τι παίρνεις με τα λεφτά που δίνεις" Και εκεί νομίζω ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα,εδώ και καιρό, η CFMOTO τα καταφέρνει αρκετά καλά,και σίγουρα καλύτερα από σχεδόν όλες τις κινέζικες ομοειδείς εταιρείες.Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει ,νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι,και σίγουρα αυτό είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή.Τουλαχιστον στις σοβαρές χώρες,γιατί στην Πουλ-μουρ-κωσταινα,πολλές φορές ούτε ο ανταγωνισμός δουλεύει ,ούτε και τα καταναλωτικά κριτήρια είναι τα σωστά.
stefanos
29/05/2022, 20:30
Όλα τα καταναλωτικά αγαθά,των μοτό συμπεριλαμβανομένων, κρίνονται σύμφωνα με τον κανόνα V.F.M. ή επί τω ελληνικωτερον " τι παίρνεις με τα λεφτά που δίνεις" Και εκεί νομίζω ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα,εδώ και καιρό, η CFMOTO τα καταφέρνει αρκετά καλά,και σίγουρα καλύτερα από σχεδόν όλες τις κινέζικες ομοειδείς εταιρείες.Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει ,νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι,και σίγουρα αυτό είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή.Τουλαχιστον στις σοβαρές χώρες,γιατί στην Πουλ-μουρ-κωσταινα,πολλές φορές ούτε ο ανταγωνισμός δουλεύει ,ούτε και τα καταναλωτικά κριτήρια είναι τα σωστά.
Το VFM είναι υπερεκτιμημένος δείκτης.
panavour
29/05/2022, 21:19
Το VFM είναι υπερεκτιμημένος δείκτης.
Για μένα ο σωστότερος.ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
PaNick67
30/05/2022, 10:05
η αστυνομία για να κάνει μια παραγγελία κ μάλιστα μαζική, περνάει διαγωνισμό όπου πρέπει να πληρούνται αρκετοί όροι κ μάλιστα ασφαλείας. Η τιμή παίζει ρόλο αλλά κ πολλά άλλα. Μην ξεχνάτε πως ότι έχει προμηθευτεί μέχρι σήμερα σε οχήματα κ μηχανές είναι από επώνυμες εταιρείες. Το πιο μη famous αν μπορείς πλέον θεός φυλαξοι να πεις όχημα ήταν τα skoda. Οπότε για να μπαίνουν υπογραφές για κάτι τέτοιο δεν είναι εντελώς τυχαίο.
Aυτο που εβλεπα και βλεπω ειναι οτι αν δεν σε λενε "Σ" και δεν εννοω τον εισαγωγεα της Honda, δεν πουλας περιπολικα. :lol:
Πράγματι όλα από Σ ξεκινάνε! Δε το είχα προσέξει ποτέ
Που διακρίνεις χολή; Ειλικρινά... Αναφέρομαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ στα επιχειρήματα που διαβάζω και ακούω κατά καιρούς... Δεν γίνεται κάποιος να αναφέρει σαν χαρακτηριστικό αξιοπιστίας το ότι ο κινητήρας είναι αντιγραφή του Versys, και μετά από λίγο να αναφέρει ότι τα Versys αν και ιαπωνικά, κάρφωναν βαλβίδες... αυτοαναιρείσαι, απλά! Δεν γίνεται να λες ότι είναι μια ποιοτική κατασκευή με επώνυμα περιφερειακά, και να αναφέρεις ότι υγρά φρένων, ρουλεμάν, τακάκια, είναι όχι απλά άθλια, αλλά και εν δυνάμει επικίνδυνα και ανεπαρκή... όταν είσαι ποιοτική κατασκευή, είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι μόνο για τη μονάδα ABS που φοράς. Έχω βαρεθεί να διαβάζω στον "ειδικό" τύπο για CFM, Voge, Daytona, Zontes και λοιπές δυνάμεις, για το πόσο premium είναι, και το πόσο ποιοτικές κατασκευές είναι, για το πόσο είναι πάνω από τον ανταγωνισμό... και ξαναλέω, ότι τόσο αυτοί που θάβουν τα κινέζικα χωρίς να τα έχουν δει, δοκιμάσει, όσο και αυτοί που τα έχουν και τα υπερασπίζονται φανατικά με κλειστά μάτια, μόνο κ μόνο επειδή τα έχουν, τους βάζω στην ίδια κατηγορία...
Καμία χολή λοιπόν, απορώ κ πάλι που την είδες, προσωπικά τα made in China με αφήνουν αδιάφορο γτ τα βρίσκω άσχημα έως αδιάφορα σχεδιαστικά (με εξαίρεση το Moto Morini X Cape το οποίο είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ), έχω σχεδιάσει test ride το 650MT απλά και μόνο για να δω προς τι ο ντόρος, ήθελα να κάνω και το 800, αλλά μόλις το άκουσα να δουλεύει με ξενέρωσε τόσο πολύ ο ήχος του κινητήρα, που μου κόπηκε η διάθεση... αυτά.
Ναι δεν είναι χολή σε πιστεψα. Ολο αυτό που λες είναι ο ορισμός της χολής.
Μάλιστα βασίζεται στις αλλαγές που έκανε ένας χρήστης για να επιχειρηματολογήσεις.
Γεγονός ήταν ότι κάρφωναν βαλβίδες τα βερσους. Δεν είναι μυστικό.
Εδώ όμως φαίνεται να διορθώθηκε το πρόβλημα όπως και στα μετέπειτα βερσους.
Όταν έρχεται μια μηχανή με όλα επώνυμα πάνω της με 3 χρόνια εγγύηση,με ρυθμιζομενες αναρτήσεις, με εξοπλισμό που άλλες βλεπουν με κυαλια και ικανή αντιπροσωπεία....τότε μόνο χολή βγαίνει στο κείμενο σου και ψειριζουμε τη μαϊμού
CorpseAlive
30/05/2022, 15:59
Το να συγκρίνουμε αντιπροσωπείες Ελλάδας με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ είναι εξ αρχής λάθος.
Πριν λίγο καιρό ένα παλικάρι είχε φτιάξει θρεντ για την Triumph και πόσο όμορφα του συμπεριφέρθηκαν σε ένα μηχανάκι που θεωρείται Premium αγορά.
Έχω και εγώ παραδείγματα και για BMW και φυσικά προσωπική εμπειρία Honda. Που αν σου σπάσει κάτι το εξάρτημα έρχεται με +400% της αξίας του από τα διάφορα καπέλα που ο κάθε ενδιάμεσος βάζει.
Επίσης το αν ένα μηχανάκι είναι σωστό ή όχι πέρα από το τι λέει το βιβλίο έχει να κάνει και με το για ποιον σκοπό το πήρες.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχοντας μια TRANSALP/CBX600/NC750 δεν περιμένω να έχω επιδόσεις και πάει λέγοντας.
Τέλος και εγώ είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός με τα κινέζικα brands. Είχα μπει στο τρυπάκι να αγοράσω κούτα μία Voge DS αλλά βγήκα γιατί απλά δεν μου κάνει το κλικ και ούτε τα εμπιστεύομαι ακόμα καθώς δεν ξέρω πως γίνεται να προσφέρουν τόσα και να έχουν τέτοια απόκλιση από τα υπόλοιπα στα χρήματα.
panavour
30/05/2022, 16:13
Έχουν τέτοια απόκλιση διότι παίρνουν λιγότερα,θέλουν να μπουν στις αγορές, επιδοτούνται στον φ.π.α.απ το κινέζικο κράτος,έχουν χαμηλότερη φορολογία,ΘΕΛΟΥΝ να κερδίσουν λιγότερα,ΔΕΝ έχουν έξοδα εξέλιξης,ΔΕΝ πουλ-μουριαζουν,κλπ,και έχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ αγορά,που τους καλύπτει τα κόστη.
telegonos
30/05/2022, 18:12
...βαλβίδες τα βερσους...
...στα μετέπειτα βερσους...
Πως λέγεται το μοντέλο, ξέρεις;
DoctoR_k6
30/05/2022, 18:16
Έχουν τέτοια απόκλιση διότι παίρνουν λιγότερα,θέλουν να μπουν στις αγορές, επιδοτούνται στον φ.π.α.απ το κινέζικο κράτος,έχουν χαμηλότερη φορολογία,ΘΕΛΟΥΝ να κερδίσουν λιγότερα,ΔΕΝ έχουν έξοδα εξέλιξης,ΔΕΝ πουλ-μουριαζουν,κλπ,και έχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ αγορά,που τους καλύπτει τα κόστη.
Ναι οκ...αλλα τωρα που εψαχνες μοτο γιατι κοιτουσες ιαπωνικο 15ετιας?
Ενα κινεζικο θα ηταν VFM κατα τα λεγομενα σου.
panavour
31/05/2022, 11:31
Ναι οκ...αλλα τωρα που εψαχνες μοτο γιατι κοιτουσες ιαπωνικο 15ετιας?
Ενα κινεζικο θα ηταν VFM κατα τα λεγομενα σου.
Για συναισθηματικούς λόγους όπως ανέφερα,(λόγω παλιμπαιδισμου),για αισθητικούς όπως ανέφερα γιατί κακά τα ψέματα Μ αρέσουν τα μηχανάκια μέχρι το 2010, και γιατί σαν ηλικιωμένος ανδρωμένος με το ιαπωνικό θαύμα,ΔΕΝ έχω ξεπεράσει ακόμη τον φόβο μου για τα κινέζικα.Ευχαριστω για την όποια, κατανόηση.
Lioulios
05/11/2022, 00:08
439125
Garfield
07/11/2022, 15:44
Ωρέ, τι 'ναι τούτο; :eek:
439213
https://www.bikeit.gr/nea-montela-cf-moto/item/31505-cfmoto-450sr-texnika-xaraktiristika-timi-kai-diathesimotita
https://youtu.be/hp9nbnHkEIk
doctor_john
07/11/2022, 16:10
https://www.youtube.com/watch?v=2QTL2B01rWE&ab_channel=CFMOTO
η ίδια μοτό σε review από τρελό
Garfield
12/11/2022, 09:58
Ωρέ, τι 'ναι τούτο; :eek:
439213
https://www.bikeit.gr/nea-montela-cf-moto/item/31505-cfmoto-450sr-texnika-xaraktiristika-timi-kai-diathesimotita
https://youtu.be/hp9nbnHkEIk
Επικοινώνησα με αντιπροσωπεία και μου είπανε ότι τα πρώτα κομμάτια θα έρθουνε Ιανουάριο 2023 και με τιμή 6300€. Για να δούμε.
skritikos
22/11/2022, 20:13
Ερώτηση προς τους κατόχους. Σε ήρεμη/χαλαρή βόλτα/εκδρομή κάτω από τα όρια ταχυτήτων πόσο σας καταναλώνει μέση;
Είμαι με CB500X και έχω καλομάθει σε 3.4lt/100km με τον δικό μου τρόπο βόλτας (απολαμβάνουμε τα τοπία χαλαράααα).
Ευχαριστώ!
panavour
23/11/2022, 11:08
Ερώτηση προς τους κατόχους. Σε ήρεμη/χαλαρή βόλτα/εκδρομή κάτω από τα όρια ταχυτήτων πόσο σας καταναλώνει μέση;
Είμαι με CB500X και έχω καλομάθει σε 3.4lt/100km με τον δικό μου τρόπο βόλτας (απολαμβάνουμε τα τοπία χαλαράααα).
Ευχαριστώ!
βαλε 1,5-2 λιτρα παραπανω.
skritikos
23/11/2022, 11:42
βαλε 1,5-2 λιτρα παραπανω.
Δυστυχώς πολλά για τις βόλτες που κάνουμε (ξεκινάμε για 2 ώρες και γυρνάμε τελικά στα 8ωρο) και για τις εποχές που ζούμε με την βενζίνη να πηγαίνει προς 3+.
Δεν περίμενα ποτέ να έχω CB500X και να σκέφτομαι για νέο downsizing!
Δυστυχώς πολλά για τις βόλτες που κάνουμε (ξεκινάμε για 2 ώρες και γυρνάμε τελικά στα 8ωρο) και για τις εποχές που ζούμε με την βενζίνη να πηγαίνει προς 3+.
Δεν περίμενα ποτέ να έχω CB500X και να σκέφτομαι για νέο downsizing!
Το downsizing δεν σημαίνει πάντοτε οικονομία. Όπως και το upsizing δε σημαίνει πάντοτε αύξηση της κατανάλωσης, ειδικά όταν κινείσαι με τέτοιες ταχύτητες αλλά αν πηγαίνεις με τέτοιες ταχύτητες ΓΙΑΤΙ να φύγεις από το CB500X?
skritikos
23/11/2022, 12:58
Το downsizing δεν σημαίνει πάντοτε οικονομία. Όπως και το upsizing δε σημαίνει πάντοτε αύξηση της κατανάλωσης, ειδικά όταν κινείσαι με τέτοιες ταχύτητες αλλά αν πηγαίνεις με τέτοιες ταχύτητες ΓΙΑΤΙ να φύγεις από το CB500X?
Σωστή και εύλογη η απορία σου, ειδικά αν δεις την κατάσταση του CB μου :)
Αλλαγή για την....αλλαγή! Κοινώς τρώγομαι και το σκέφτομαι. Δεν είναι επιτακτικό εννοείται.
Αρχικά ήμουν σίγουρος πως θα πάω στο CB500X του 2023 μέχρι που είδα τις τωρινές τιμές καλύτερα και το πόσες άλλες αξιόλογες μοτοσυκλέτες υπάρχουν πλέον.
Η μηχανές για μένα είναι πια μόνο hobby και στην παρούσα φάση δεν κάνω χρήση οχήματος σε καθημερινή βάση.
Από την άλλη, μέσα στην γενική τρελή κρίση πήρα μια απόφαση για απλοποίηση της ζωής μου και ελάφρωμα από περιττά έξοδα. Και ως τώρα έχω δει υπέροχα αποτελέσματα.
Έτσι κάπως ήρθε και η σκέψη για περαιτέρω downsizing στην μοτοσυκλέτα :)
Σωστή και εύλογη η απορία σου, ειδικά αν δεις την κατάσταση του CB μου :)
Αλλαγή για την....αλλαγή! Κοινώς τρώγομαι και το σκέφτομαι. Δεν είναι επιτακτικό εννοείται.
Αρχικά ήμουν σίγουρος πως θα πάω στο CB500X του 2023 μέχρι που είδα τις τωρινές τιμές καλύτερα και το πόσες άλλες αξιόλογες μοτοσυκλέτες υπάρχουν πλέον.
Η μηχανές για μένα είναι πια μόνο hobby και στην παρούσα φάση δεν κάνω χρήση οχήματος σε καθημερινή βάση.
Από την άλλη, μέσα στην γενική τρελή κρίση πήρα μια απόφαση για απλοποίηση της ζωής μου και ελάφρωμα από περιττά έξοδα. Και ως τώρα έχω δει υπέροχα αποτελέσματα.
Έτσι κάπως ήρθε και η σκέψη για περαιτέρω downsizing στην μοτοσυκλέτα :)
Έτσι όπως τα λες είμαι μαζί σου. Είμαι γενικότερα υπέρ του μινιμαλισμού που δεν σημαίνει πάντα "λιγότερο" για μένα σημαίνει κάποιες φορές και "απλούστερο", μεμονωμένα ή και συνδυαστικά. Έχω περάσει από τη φάση σου.
skritikos
23/11/2022, 14:19
Έτσι όπως τα λες είμαι μαζί σου. Είμαι γενικότερα υπέρ του μινιμαλισμού που δεν σημαίνει πάντα "λιγότερο" για μένα σημαίνει κάποιες φορές και "απλούστερο", μεμονωμένα ή και συνδυαστικά. Έχω περάσει από τη φάση σου.
Το κάνω ως τρόπο ζωής πια. Καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει, μεγαλύτερη απόλαυση από όσα κάνω με την ζωή μου. Πολλά μικρά πράγματα που σαν σύνολο όμως φέρνουν όμορφες αλλαγές.
Για την μοτοσυκλέτα, σκέψου πως έφτασα να θέλω να δοκιμάσω ακόμη και το CB125F και το μόνο που με κρατάει είναι το ύψος μου (θα χωράω, αλλά κάπως...)
Τα πάντα για το CFMOTO 650MT!
Το κανάλι μετράει μονάχα 11 μήνες ζωής (όσο δηλαδή έχω και την Χιονάτη μου) και κάνω ότι μπορώ για ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να αντλήσουν πληροφορίες τόσο για το μοντέλο αυτό, όσο και για την εταιρεία γενικότερα.
Αν σας αρέσει αυτή η προσπάθεια στηρίξτε την με μια εγγραφή στο κανάλι.
CFMOTO 650MT με 45.000 χλμ
https://www.youtube.com/watch?v=PTfqaaCRIZc
CFMOTO 650MT Euro 5 Tuning από 52hp σε 64.6 hp στον τροχό
https://www.youtube.com/watch?v=ZxrhCtw7Wqo&t=15s
doctor_john
12/02/2023, 14:01
Μιλήσατε μήπως για τους εκκεντροφόρους που χρησιμοποιεί; με ενδιαφέρει να μάθω αν είναι του versys ή του er6
αυτοί οι δύο έχουν σημαντική διαφορά με του versys να δίνουν καλύτερα χαρακτηριστικά χαμηλά και να περιορίζουν λίγο την τελική.
Με ενδιαφέρει επίσης αν ακύρωσες όλες τις ρουτίνες περιορισμού, το pair system απο το φιλτροκούτι, αν άλλαξες τον τρόπο που λειτουργούν
οι πεταλούδες αέρα και αν έχει κάποιο snorkel το φιλτροκούτι για να παίρνει αέρα με λίγη πίεση.
σορυ που σε μουρλαίνω, είναι στοιχεία που τα διαχειριστήκατε και με ενδιαφέρουν ;)
Χαιρετώ την παρέα εδώ και 2 εβδομάδες πλέον έχω στα χέρια μου το mt και μέχρι στιγμής μόνο θετικά έχω να πω εύχομαι να με βγάλει ασπροπρόσωπο!
θα σε βγάλει,καλές βόλτες φίλε !
antoncbf
14/04/2023, 19:40
Τα πάντα για το CFMOTO 650MT!
Το κανάλι μετράει μονάχα 11 μήνες ζωής (όσο δηλαδή έχω και την Χιονάτη μου) και κάνω ότι μπορώ για ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να αντλήσουν πληροφορίες τόσο για το μοντέλο αυτό, όσο και για την εταιρεία γενικότερα.
Αν σας αρέσει αυτή η προσπάθεια στηρίξτε την με μια εγγραφή στο κανάλι.
CFMOTO 650MT με 45.000 χλμ
https://www.youtube.com/watch?v=PTfqaaCRIZc
CFMOTO 650MT Euro 5 Tuning από 52hp σε 64.6 hp στον τροχό
https://www.youtube.com/watch?v=ZxrhCtw7Wqo&t=15s
πολλά μπράβο φίλε για την ενημέρωση με video που κάνεις σε κατόχους η ενδιαφερόμενους για το cf 650 mt
Όντως ο Μάριος με το κανάλι του μας έχει λύσει πολλές απορίες σχετικά με το mt και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δυνατά!
AUFGEBRACHT
25/06/2023, 14:28
Έπεσα τυχαία χτες σ΄ένα βίντεο στο youtube για το 650ΜΤ...και ξεκινά ο παρουσιαστής την εισαγωγή με τη φράση "ένας θρύλος πλέον της ελληνικής αγοράς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί πλέον βρίσκεται μαζί μας για περισσότερο από 10 χρόνια"... τί παίρνουν (ή μάλλον, ΠΟΣΑ παίρνουν) για να τα λένε και να τα γράφουν αυτά...
Dimmanoukas
25/06/2023, 15:33
Μπορεί να ήθελε να ακούγεται επίκαιρος μετά από μια πενταετία.
Δεν είχε κακές προθέσεις
AUFGEBRACHT
25/06/2023, 15:47
Μπορεί να ήθελε να ακούγεται επίκαιρος μετά από μια πενταετία.
Δεν είχε κακές προθέσεις
:confused:
Dimmanoukas
25/06/2023, 16:00
Χιούμορ ήταν ίσως όχι τόσο πετυχημένο.
Πχ πέντε χρόνια στην αγορά και άλλα πέντε που θα έχουν περάσει όταν το δει κάποιος, θα είναι επίκαιρο τότε.
parkaris
25/06/2023, 16:18
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/CF_Moto/CF_Moto_650NK_12.htm
doctor_john
25/06/2023, 17:05
Εντάξει δεν απευθύνονται όλα στην EU κ.λπ. :)
panavour
25/06/2023, 21:32
Έπεσα τυχαία χτες σ΄ένα βίντεο στο youtube για το 650ΜΤ...και ξεκινά ο παρουσιαστής την εισαγωγή με τη φράση "ένας θρύλος πλέον της ελληνικής αγοράς, όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί πλέον βρίσκεται μαζί μας για περισσότερο από 10 χρόνια"... τί παίρνουν (ή μάλλον, ΠΟΣΑ παίρνουν) για να τα λένε και να τα γράφουν αυτά...
Όσα παίρνουν και από τους άλλους,τους παλαιότερους.
AUFGEBRACHT
27/06/2023, 17:29
Όσα παίρνουν και από τους άλλους,τους παλαιότερους.
Βρε συμφωνώ και επαυξάνω ότι ανέκαθεν τα έπαιρναν -και συνεχίζουν να τα παίρνουν- για να λιβανίζουν...γιαυτό το έγραψα ακριβώς.
AUFGEBRACHT
25/08/2024, 08:33
Δεν αναφέρει ότι πρόκειται για 650MT, λέει γενικόλογα "κινέζος", αλλά σε άλλα βίντεο στο κανάλι του, είναι εμφανές ότι πρόκειται για τον...θρύλο πλέον της ελληνικής αγοράς.
https://www.youtube.com/watch?v=p4QQLAt6n-s
Υ.Γ. Άτιμο scipta manent...κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
doctor_john
25/08/2024, 09:16
Στο x1.25 είναι ανθρώπινο, στο x1.50 καλύτερο με μικρή αλλοίωση στον ήχο.
Έχει πλάκα που ο φίλος αφήνει σαν παύσεις τον χρόνο που φυσιολογικά θα έβριζε αλλά πάει πολύ μακριά έτσι, δεν αντέχεται.
ΓιώργοςΤΤ
25/08/2024, 09:34
Γράφει και στα σχόλια ποιο μοντέλο είναι.
Μπόρεσα να το δώ μόνο όταν το έβαλα στο X1.75.... :lol:
Για μένα αυτό που λέει τα πιο πολλά είναι πως δεν του το έπαιρναν οι έμποροι για ανταλλαγή.
Κατά τ'άλλα ταλαιπώρια μεγάλη μεν, ψιλοαναμενώμενα πράγματα δε. Και αυτός τουλάχιστον την είχε για τη βόλτα. Σκέψου να πρέπει να πας στη δουλειά με αυτό. Παίζει και να σε απολύσουν στο τέλος.
karellen
25/08/2024, 14:30
Το 650 είναι, μου απάντησε στο ΥΤ.
Για να φτάσει να αγανακτήσει ένας τόσο πράος άνθρωπος φαντάσου τι είχε τραβήξει με το τριμπ... λο.
doctoras
25/08/2024, 16:06
Έχει πλάκα που ο φίλος αφήνει σαν παύσεις τον χρόνο που φυσιολογικά θα έβριζε αλλά πάει πολύ μακριά έτσι, δεν αντέχεται.
συμφωνώ και προσθέτω κάτω από 2 playback speed δεν βλέπεται - ακούγεται ο τύπος
στο προκείμενο δεν θα έμπαινα αν δεν έβλεπα τόσο ενεργό το θέμα εδώ, προσωπικά δεν μου λέει κάτι, μαθαίνουμε στα reviews να λαμβάνουμε τον μέσο όρο και όχι έναν μεμονωμένο τύπο που στα προηγούμενα βίντεο του είχε σα βασικό χόμπι έκθεσης το ψάρεμα.
Συνεπώς όταν λέει είχα πολλές μηχανές, μήπως εννοούσε και εξωλέμβιες?
Και γενικώς στη κορεσμένη φάση που είμαστε με την προβολή ζωντανής εικόνας, τα περισσότερα βίντεο αντίστοιχου περιεχομένου μήκους μιας ώρας αξίζουν ενα λεπτό προβολής, παραπάνω σου καίνε το μυαλό
AUFGEBRACHT
25/08/2024, 17:32
Εντάξει, δεν είναι και σαν τους μαραθώνιους του travelmoto που για να το δει κάποιος (αν το έχει καταφέρει...) πρέπει να το δει σε ταχύτητα δίνης κύριε Ζούλου...
grinderx
25/08/2024, 19:35
Δεν αναφέρει ότι πρόκειται για 650MT, λέει γενικόλογα "κινέζος", αλλά σε άλλα βίντεο στο κανάλι του, είναι εμφανές ότι πρόκειται για τον...θρύλο πλέον της ελληνικής αγοράς.
https://www.youtube.com/watch?v=p4QQLAt6n-s
Υ.Γ. Άτιμο scipta manent...κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Μεταξύ άλλων λέει για πολλαπλασιαστές. Σιγά, εδώ το Renault Megane (μοντέλο 2001) είχε θέμα (γνωστό στη Renault) και έκαναν την πάπια. Η τότε Ρελέξ ζήταγε ένα σκασμό λεφτά για καινούργιους πολλαπλασιαστές και αυτοκίνητο που δεν ήταν καν 1,5 χρόνο (και ούτε καν 10000km). Έπρεπε να τους σχεδιάσουν οι Γιαπωνέζοι της Nissan τότε για να λυθεί το θέμα. Άλλο παράδειγμα, ακόμα χειρότερο, πάλι με τα Renault (και όχι κάτι απλό, όπως οι πολλαπλασιαστές ή ντίζες και αισθητήρες). Θέμα με ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κινητήρα:
https://www.largus.fr/actualite-automobile/consommation-dhuile-nissanrenault-12-tce-creation-dun-collectif-9704390.html
Εδώ οι Γάλλοι δεν κάνουν (έκαναν; δεν ξέρω πως έχει πάει αυτό) απλώς την πάπια, αλλά την πάπια Πεκίνου, κοινώς τον Κινέζο :mad:
Να εδώ άλλη περίπτωση με Kawasaki που δε βρήκαν καν γιατί συνέβει:
https://www.youtube.com/watch?v=BQK4AfAzkdM&t=718s
(κοντά 200000km βέβαια, αλλά και πάλι)
Ως γνωστόν άμα το ψάξουμε όλοι κουτουράδες έχουν κάνει. Κι όπως είπε κι ο doctoras, συμπέρασμα από μια μεμονωμένη περίπτωση δε βγαίνει. Η διάρκεια στο χρόνο θα δείξει με τα Κινέζικα μηχανάκια (τόσο σε αντοχή, όσο και σε υποστήριξη από κατασκευαστές και αντιπροσώπους σε κάθε χώρα).
ΓιώργοςΤΤ
25/08/2024, 20:21
Υπήρχε νομίζω ξανά θέμα κινητήρα με ίδιο μοντέλο, πάλι σε ένα βίντεο-συνέντευξη στο YouTube το είχαμε δει, το είχε ανεβάσει κάποιος στο φόρουμ.
Εκεί ο κινητήρας τίναξε από λάδια και ο καινούργιος είχε κάνει να έρθει ένα τρίμηνο ή τετράμηνο να έρθει.
Βέβαια μόνο ο ptc έπιασε το νόημα του βίντεο. Οι έμποροι δεν τα θέλουν.
doctoras
25/08/2024, 20:32
.
Οι έμποροι δεν τα θέλουν.
Οι έμποροι θα πάρουν ότι εχει αξία μεταπώλησης (τα κινεζικά είναι πολυ πρώιμα ακόμη) για να μη τους γίνει asset, όπως το ίδιο ισχύει και για γιαπωνέζικο / ευρωπαϊκό μοντέλο που δεν έχει ζήτηση
Ωστόσο κάποιος που θελει να ανταλλάξει το κινεζικό του θα ψάξει για τις κινεζικές αντιπροσωπείες, με έξτρα χάσιμο πάντα λόγω αυτής της συναλλαγής
grinderx
25/08/2024, 20:56
Βέβαια μόνο ο ptc έπιασε το νόημα του βίντεο. Οι έμποροι δεν τα θέλουν.
Εξαρτάται. Όταν έψαχνα για μηχανάκι ψιλοκοίταζα και το CFMoto 400/650 GT. Είχα βρει 1-2 σε εμπόρους (πουλήθηκαν σχετικά γρήγορα μάλλον). Αμελητέο δείγμα βέβαια. Όλα είναι θέμα προσφοράς/ζήτησης.
Dr.Monty
26/08/2024, 10:51
Οπως εχετε καταλάβει σταμάτησα να μπαινω στις συζητήσεις για τον κινέζο, τον ιαπωνα και τον ελληνοαυστραλοπίθηκα. Μόλις γύρισα απο νησακι με το Vogaki και το τριβαλιτσάκι μου και εχω κλείσει αισίως τα 26Κ με ελάχιστα προβλήματα (τα εχω γράψει ολα εδω). Panavouri το μηχανακι μας μαμαει! Και ειναι και πανεμορφο! Βασικό ειναι οτι ΔΕΝ με εχει αφήσει ποτέ, ουτε επρεπε ποτέ να ακινητοποιήσω το οχημα.
Στο θέμα μας...
Ο μόνος λογος που απαντάω στο θέμα ειναι γιατι είδα λιγο και συνειδητοποιησα οτι σχολιάζουμε ενα βίντεο στο οποιο το χακερόνι-youtuber-influencer (3:00) "βρήκε το κόλπο της μήχανης!!! Σηκώνεις το στάντ, πατάς συμπλεκτη και παιρνει μπρος." - Τουλάχιστον χακερ.
Θα πρότεινα να γινει στικι το θέμα. Τετοια γνώση μη χαθει. Πρώτα βεβαια οι αλλοι φίλοι του φορουν να δουν αν το κολπο πιανει και στις αλλες μηχανές ή ειναι μονο cf specific
Και το άλλο γαμάτο στο βίντεο: ο τύπος ειχε προβλημα να την διώξει. Του ειπε ο ενας εμπορος (καμια ιδιοφυία και αυτος) οτι αυτο το πραμα δεν το παιρνω. Του ειπε και ο άλλος einstein εμπορος οτι αυτο το πραγμα δεν το παιρνω. ΚΑΙ ΣΕ 2 μερες την πουλησε μέσω car μόνος του :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: Ρε φίλε λυπηθείτε μας
Καλύτερα να βάλω βίντεο με μαιμούδια να βαράνε τύμπανα. Πιο πολλη πληροφορία εχει. Και πιθανόν πιο αξιόπιστη.
karellen
26/08/2024, 11:48
Το CF 650 και όλες οι πρώτης γεννεάς μοτοσυκλέτες είναι λογικό να παρουσίαζαν παιδικές ασθένειες,πρωτοεμφανιζόμενες κατασκευές ήταν άλλωστε, τις οποίες όμως αντιλήφθηκαν οι Κινέζοι και τις διόρθωσαν τάχιστα στα επόμενα μοντέλα.Το δικό σου,το CF 800 και πολλά άλλα ακόμα είναι βελτιωμένα κατά πολύ.
Το ότι το πούλησε μόνος του στο car σε 2 μέρες δε λέει κάτι,πιθανότατα το έβαλε σε τιμή χώμα.
PaNick67
26/08/2024, 12:18
Οπως εχετε καταλάβει σταμάτησα να μπαινω στις συζητήσεις για τον κινέζο, τον ιαπωνα και τον ελληνοαυστραλοπίθηκα. Μόλις γύρισα απο νησακι με το Vogaki και το τριβαλιτσάκι μου και εχω κλείσει αισίως τα 26Κ με ελάχιστα προβλήματα (τα εχω γράψει ολα εδω). Panavouri το μηχανακι μας μαμαει! Και ειναι και πανεμορφο! Βασικό ειναι οτι ΔΕΝ με εχει αφήσει ποτέ, ουτε επρεπε ποτέ να ακινητοποιήσω το οχημα.
Στο θέμα μας...
Ο μόνος λογος που απαντάω στο θέμα ειναι γιατι είδα λιγο και συνειδητοποιησα οτι σχολιάζουμε ενα βίντεο στο οποιο το χακερόνι-youtuber-influencer (3:00) "βρήκε το κόλπο της μήχανης!!! Σηκώνεις το στάντ, πατάς συμπλεκτη και παιρνει μπρος." - Τουλάχιστον χακερ.
Θα πρότεινα να γινει στικι το θέμα. Τετοια γνώση μη χαθει. Πρώτα βεβαια οι αλλοι φίλοι του φορουν να δουν αν το κολπο πιανει και στις αλλες μηχανές ή ειναι μονο cf specific
Και το άλλο γαμάτο στο βίντεο: ο τύπος ειχε προβλημα να την διώξει. Του ειπε ο ενας εμπορος (καμια ιδιοφυία και αυτος) οτι αυτο το πραμα δεν το παιρνω. Του ειπε και ο άλλος einstein εμπορος οτι αυτο το πραγμα δεν το παιρνω. ΚΑΙ ΣΕ 2 μερες την πουλησε μέσω car μόνος του :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: Ρε φίλε λυπηθείτε μας
Καλύτερα να βάλω βίντεο με μαιμούδια να βαράνε τύμπανα. Πιο πολλη πληροφορία εχει. Και πιθανόν πιο αξιόπιστη.
Eισαι λιγο αδικος.
Ο τυπος περιγραφει βλαβες στην αρχη, λεει οτι τον αφησε κανα δυο φορες. Αν νομιζεις οτι ειναι συνηθες στις καινουργιες μοτο ή οτι επειδη δεν συνεβει στην δικη σου ( η οποια ειναι αλλη μαρκα- μοντελο ), δεν συμβαινει γενικα, κανεις λαθος.
Στους εμπορους τωρα, ο ενας ειπε οτι εχει δυο ηδη που καθονται και δεν ηθελε τριτο κι ο αλλος οτι δεν δουλευει την μαρκα. Αυτα σαν σχολια δεν τα εχω ακουσει ποτε για μηχανες ενος ετους. Μπορει να μην σου λεει τιποτα εσενα αυτο αλλα στους περισσοτερους λεει οτι αν παλιωσει κι αλλο δεν θα φευγει ευκολα ή και καθολου.
Επισης δεν μας λεει ποσο την πουλησε, ποσα εχασε αν εχασε, κλπ. Το οτι εφυγε σε 2 μερες παντως ηταν τυχαιο, εχει στο car καποια για μηνες και δεν φευγουν.
ΓιώργοςΤΤ
26/08/2024, 13:20
Καμμένοι αισθητήρες κατά συρροή, κεφαλές για πέταμα στα 5.000 χλμ, καμένες ασφάλειες σε ζωτικής σημασίας εξαρτήματα δεν τα λες παιδικές ασθένειες, πιο πολύ κακή ποιότητα και κακό ποιοτικό έλεγχο τα λες. Άντε να δεχτώ ότι ο άνθρωπος στο βίντεο είναι υστερόβουλος, όλοι αυτοί στα ξένα φόρα που περιγράφουν παρόμοια προβλήματα τί είναι;
AUFGEBRACHT
13/06/2025, 21:14
Με αφορμή κάτι που πήρε το μάτι μου, θα ξαναπώ... Άτιμο scipta manent!