View Full Version : Μπαταρία λιθίου - Φόρτιση
harris_x
09/07/2021, 11:48
Μπαταρία λιθίου μοτοσυκλέτας η οποία βρίσκεται αποσυνδεμένη από το μηχανάκι εδώ και ένα χρόνο, θα χρειαστεί φόρτιση;
Αν ναι, ποιον φορτιστή να προτιμήσω;
Λέω για τον παρακάτω:
https://www.ctek.com/business-au/battery-chargers-12v-24v/lithium-xs-aus
Μπαταρία λιθίου μοτοσυκλέτας η οποία βρίσκεται αποσυνδεμένη από το μηχανάκι εδώ και ένα χρόνο, θα χρειαστεί φόρτιση;
Αν ναι, ποιον φορτιστή να προτιμήσω;
Λέω για τον παρακάτω:
https://www.ctek.com/business-au/battery-chargers-12v-24v/lithium-xs-aus
Εχει καποια ιδιαιτερη σημασια η επιλογη του φορτιστη την στιγμη που η μπαταρια ετσι κι αλλιως λειτουργει πανω σε ενα συνηθισμενο κυκλωμα φορτισης μηχανης?
Εγω οτι μπαταριες λιθιου εχω τις φορτιζω με συνηθισμενους φορτιστες (οχι εξυπνους) μεχρι το 80% της μεγιστης τασης των στοιχειων. Αν ειναι να μεινουν αχρησιμοποιητες για καιρο μεχρι το 50%
Εχει καποια ιδιαιτερη σημασια η επιλογη του φορτιστη την στιγμη που η μπαταρια ετσι κι αλλιως λειτουργει πανω σε ενα συνηθισμενο κυκλωμα φορτισης μηχανης?
Αυτο ειναι μια πονεμενη ιστορια Ντοκτορ...
Αυτο ειναι μια πονεμενη ιστορια Ντοκτορ...
Ειναι, αλλα απο την στιγμη που παιρνεις λιθιου για μηχανη εχεις αλλα θεματα να σε απασχολουν και ο φορτιστης του σπιτιου δεν ειναι ενα απο αυτα.
εγω ψηφιζω οτι θα μιζαρει τρελα χωρις φορτιση
εγω ψηφιζω οτι θα μιζαρει τρελα χωρις φορτιση
Ισχύει..;)
Ειδικα καλοκαιρι, no problem..
Αλλα κι εσυ ρε τεμπελη Χαρουλη, ριξτης μια χαζοφορτισουλα να την γλυκανεις λιγο..
(αιντε παρτα μωρή χωρις λιγο αισθημα..??):nono:
harris_x
09/07/2021, 13:21
Ισχύει..;)
Ειδικα καλοκαιρι, no problem..
Αλλα κι εσυ ρε τεμπελη Χαρουλη, ριξτης μια χαζοφορτισουλα να την γλυκανεις λιγο..
(αιντε παρτα μωρή χωρις λιγο αισθημα..??):nono:
να της ρίξω, αλλα πρέπει να πάρω άλλο φορτιστή ή κάνει αυτός που έχω για τις μπαταρίες μολυβδου-οξέως;
harris_x
09/07/2021, 13:22
Ειναι, αλλα απο την στιγμη που παιρνεις λιθιου για μηχανη εχεις αλλα θεματα να σε απασχολουν και ο φορτιστης του σπιτιου δεν ειναι ενα απο αυτα.
όπως;
να της ρίξω, αλλα πρέπει να πάρω άλλο φορτιστή ή κάνει αυτός που έχω για τις μπαταρίες μολυβδου-οξέως;
Για αρχικο και μεσο σταδιο (περιπου 80% που λεει ο Ντοκτορ) κανει μια χαρα...
Απλα μην τον αφησεις να κανει topping charge γιατι ΔΕΝ θα το κανει σωστα ...)
όπως;
Πχ να τυχει κατι στον ανορθωτη και να υπερφορτησει την μπαταρια (= φλογες)
όπως;
Ρε πας καλα..??
Θες να αναλυσουμε την (μη) ικανοποιητικη φορτιση LiPo απο συστημα φορτισης μολυβδου-οξεως παρασκευη με4σημερι με 40 βαθμους εξω..??:p
Οι καλοι μολυβδου βαρανε κατι σφαλιαρες τασης εντασης για αποθειικωση
Δεν ξερω αν οι λιθιου τα γουσταρουν αυτα
Εγω δεν θα εβαζα αλλον φορτιστη... Ασε που νομιζω οτι δε θελει φορτιση
Κάστε κι εσυ καλα ρε "συγκεκριμενε"..:p
Αυτο που λες ισχυει μεν αλλα για τις "μικρες" μπαταριες Li-ION (αυτες των εργαλειων, μοντελων, κ.λ.π.) και οχι για τις LiPO/LiFEPo (Lithium-Iron-Phosphate)..
Οι καλοι μολυβδου βαρανε κατι σφαλιαρες τασης εντασης για αποθειικωση
Αλλος απο δω...
Υ.Γ.
Σας φιλαω σταυρωτα, σας αφήνω να σαλταρετε τον Χαρούλη και παω για παγωμενες ρακες..
Κάστε κι εσυ καλα ρε "συγκεκριμενε"..:p
Αυτο που λες ισχυει μεν αλλα για τις "μικρες" μπαταριες Li-ION (αυτες των εργαλειων, μοντελων, κ.λ.π.) και οχι για τις LiPO/LiFEPo (Lithium-Iron-Phosphate)..
Aye aye sir!
harris_x
09/07/2021, 13:47
Ρε πας καλα..??
Θες να αναλυσουμε την (μη) ικανοποιητικη φορτιση LiPo απο συστημα φορτισης μολυβδου-οξεως παρασκευη με4σημερι με 40 βαθμους εξω..??:p
μα γιατι;
εγώ νόμιζα ότι η Παρασκευή είναι ιδανική μέρα για τέτοια θέματα :wtf:
harris_x
09/07/2021, 13:48
fuck!
harris_x
09/07/2021, 13:52
Αλλος απο δω...
Υ.Γ.
Σας φιλαω σταυρωτα, σας αφήνω να σαλταρετε τον Χαρούλη και παω για παγωμενες ρακες..
:sad:
κρίμαΣ, μια ελπίδα είχα κι εγώ....
:a35:
Kas_Tracer
09/07/2021, 14:03
Το διαφημιζομενο πλεονέκτημα των μπαταριών λιθιου είναι η παραπολυ χαμηλή από φόρτιση τους σε σχέση με τον χρόνο.
Δεν έχει τύχει να την αφαίρεσω πάνω από μήνα και δεν μου έχει χρειαστεί να την φορτίσω.
Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο έχω πάρει και φορτιστή της ίδιας (κινεζικής) εταιρίαςτον οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ακομα .
Η μπαταρία κάνει ακόμα την δουλειά της άψογα μετά από 1.5 χρόνο και δεν έχει εκραγεί ούτε το μηχανάκι ούτε ο ποπος μου
Ο πωπός σου δεν εχει εκραγει γιατι δεν τα θελει..;)
fuck!
Εχει δικιο ο ολντμαν, φλογες δε βγαζουν οι lifepo. Mea culpa.
harris_x
09/07/2021, 14:21
Εχει δικιο ο ολντμαν, φλογες δε βγαζουν οι lifepo. Mea culpa.
τι κάνουν;
μπουμ;
:panic: :a42:
τι κάνουν;
μπουμ;
:panic: :a42:
Διογκονωνται και ραγιζουν αλλα χωρις μπαμ.
harris_x
09/07/2021, 15:06
Διογκονωνται και ραγιζουν αλλα χωρις μπαμ.
ξενέρωτες :yuck:
ξενέρωτες :yuck:
Τα θέλει ο πωπός σου, Χαρούλη;:D