PDA

View Full Version : POTE DEN 8A EINAI FILOI OI TOURKOI.

mixanobio$
28/11/2005, 11:47
PAIDIA POTE DEN 8A EINAI FILOI MAS OI TOURKOI!!! POTE! K MHN AKOUW MALAKIES PERI FILWN K AHDIES! MOLIS GYRISOUME THN PLATH MAS 8A MAS KARFWSOUN TO MAXAIRI!

HTAN NA PAW TOURKIA TO KALOKAIRI. EYTYXWS POU DEN PHGA... KALUTERA NA KANONISOUME NA PAME BOULGARIA ITALIA MAROCCO AIGYPTO...
MAKRIA APO THN TOURKIA OUTE STON XARTH DEN 8ELW NA TOUS BLEPW!!!!!

afrotwin
29/11/2005, 10:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
(και γιατί να μην ξαναπάει κανείς)

Σοφιανός Καβακόπουλος
file mou me ta dio eponima oloi kseroume oti ton telefteo kero me to 8ema entaksis tis tourkias stin evropaiki enosi dimiourgi8ikan ek neou entasis anamesa se emas ke ekinous
emis ir8ame tora me vasi afto to gegonos na riksoume fapes stin saxlamara ke tin iperopsia tis tourkias ke afto tous exi anastatosi
ke ine epomeno na simperiferonte antidrastika gia aftous tous logous

ego nomizo oti epidi iparxi megali pi8anotita na alaksoun ta pragmata se liga xronia ke na imaste pragmatiki gitones ke entagmeni se mia idia kinonia kalo 8a ine na afinoume mia porta anixti se afto.

den nomizo oti ine sosto na propagandizoume katastasis...
pou se teliki ke ekini kanoun to idio gia afto dieonizete ena arnitiko klima.den ine kako na imaste megalopsixi ke na kanoume emis mia arxi gia na kaliterepsoun i sxesis mas

ego perimena apo to taksidotiko sou kimeno na ma8o oloi tin peripetia tis diadromis ti ides ti antimetopises
ke esi anti gia ola afta epikentro8ikes se kati pou den ine motosikletistiko ala politiko isos

se pio taksidi se pia peripetia se perimenoun me anixtes agkales?
akoma ke edo stin elada mas mpori na ta vris mpastounia..

diladi piges eki gia na mas pis na min pame ke emis?
opos katalavenis afto den simeni tipota den mporis na pisis kanenan me afta pou ipes ke safos iparxoun ke periptosis opou kapioi prepi na pane ke 8a pane i kapioi exoun ali apopsi
ke isos na min pigenoun me ifos ego ime elinas ke anoteros ke kaliteros ke esis iste tourkoi ipoanaptikti ke ego den ksero ti alo..

nomizo oti me tin diafesi pou ixes telika palepses me ena teras ke ir8es edo na mirastis afto to andraga8ima sou mazi mas

ego diavasa oti emines apo alisida ke to vrika endiaferon ana den ema8a pos vrikes ali ke ti vrikes ke ala tetia outo soste na ksero an pa8o to idio ti na perimeno se afto to simio

pantos se efxaristoume gia to kimeno ke ton xrono pou die8eses gia na to mirastis mazi mas
ke lipame gia tin asximi propaganda
fantasou oti enas komikos ola afta 8a ta evlepe me xioumor...

na ise kala:wave2:

crs-k
30/11/2005, 07:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από superspy
Για μην γράψω τη δική μου "υποκειμενική" άποψη, (ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω πάει - με κάθε τρόπο, σε αυτή τη χώρα) σχολιάζοντας αρχικά το παραπάνω ατυχές post του Σοφιανού και ακολούθως το ακόμα χειρότερο του mixanobio$, παραθέτω το άρθρο που έγραψε στο off-road.gr, ο φίλος Pino από τη Δράμα (έχει σημασία μια και οι παππούδες του, εκδιώχθηκαν από τον Πόντο).
.........................................

+1000

crs-k
14/12/2005, 08:36
Διαχωριστηκε απο το αρχικο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=4312) thread και μεταφερθηκε στις διαμαχες, ωστε να μπορει να συνεχιστει "ελευθερα" μια τετοια συζητηση, χωρις να διαγραφονται ποστς ...

Η απαντηση (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=239810#post232080) του superspy παρεμεινε στα "Ταξιδιωτικα" μιας και περιγραφει ενα ομορφο ταξιδι ...

Καλη συνεχεια ... :lol:

Gandalf dr685sm
14/12/2005, 10:08
όντως δεν μιλούν Αγγλικά φίλε μου , αλλά οχι επειδή δεν θέλουν αλλά επειδή δεν γνωρίζουν , μιας και ξέρεις και εσύ την κατάσταση της παιδείας τους εκεί.

Που να ταξιδέψεις όμως στην Ε.Ε και να μιλήσεις σε Γάλλο, Ισπανό , Γερμανό αγγλικά να δείς τι βλέμα θα εισπράξεις.

όντως δεν υπάρχει οργάνωση μιας και μιλάμε για μια χώρα με 65% του πλυθησμού κάτω απο το επίπεδο φτώχειας.

Το ίδιο βλέπεις όμως και σε πιο ανεπτυγμένες χώρες όπως είναι η δική μας, και ειδικά σε διοργανώσεις , μέχρι την Ολυμπιάδα ή ακόμα και σήμερα, όπου ξένος για να προσανατολιστεί, πρέπει να ξέρει άπταιστα Ελληνικά ή greeklish.

Αν θέλουν να λέει Istanbul και οχι Κωνσταντινούπολή ...
Νομίζω οτι και εμείς θέλουμε το ανάποδο δεν είναι έτσι;

Αν είναι φιλόξενοι;... Είναι και σου μιλάω απο προσωπική εμπειρία. Σε σημείο που σε υποχρεώνουν.

Αν είναι φιλικοί;... Γιατί;..όλοι οι Έλληνες, Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι κοκ είναι φιλικοί προς τους Τουρίστες;

Πηγαίνοντας φίλε μου σε μια χώρα , είναι γνωστό οτι πάντα πρέπει να έχεις κάνει μια μικρή προετοιμασία για το τι σε περιμένει...

Για το θέμα αστυνομίας, τουλάχιστον σε άφησαν να φύγεις , χωρίς να πληρώσεις. Για πήγαινε μια Ελβετία ή Ιταλία , να δείς που τα πληρώνεις επιτόπου και χωρίς "μα-μου"....

Σαφώς και είναι χιλιόμετρα πίσω απο μια πλήρη ένταξη στην Ε.Ε και έχουν πάρα πολύ δρόμο για αυτό .
Σαφώς και υπάρχει ακόμα αμφιβολία και καχυποψία , μεταξύ μας.
Σαφώς και δεν είναι χώρα της Ε.Ε σε πολλά επίπεδα..

Αλλά ας μην είμαστε και απόλυτοι. Μήπως εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα παραπάνω;

Για ρώτα ενα ξένο που έρχεται Ελλάδα να δείς!

Gandalf

ΙΠΠΕΑΣ
14/12/2005, 11:01
Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνουμε φίλοι με τους Τούρκους λόγω του αιματηρού παρελθόντος μας αλλά γιατί η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει. Πάντα υπήρχε χρόνος για ένα πόλεμο σε αυτή τη χώρα. Σε αυτή τη χώρα τέσσερα πράγματα είναι δεδομένα εδώ και χιλιετίες:
1) Ήλιος
2) θάλασσα
3) Σεισμοί
και
4) Πόλεμοι

Αν νομίζουμε ότι η γενιά μας είναι κάτι το ιδιαίτερο και θα αποφύγουμε πόλεμο στη περιοχή μας με το να λανσάρουμε ελληνοτουρκική φιλία, τότε είμαστε αφελείς και ανιστόρητοι.

Haga
14/12/2005, 11:58
Aν δεν υπηρχε αυτος ο σιχαμενος λαος που λεγεται τουρκια θα ημασταν τωρα σαν την ισπανια ....δεν θα ελειπε τιποτα απο την ελλαδα αλλα δυστηχως ολα τα χρηματα πηγαινουν σε εξοπλιστικα προγραμματα αεροποριας ναυτικου πεζικου επειδη υπαρχει ο κινδυνος θερμου επεισοδιου, βεβαια τα χρηματα που εχουμε δωσει σε αεροπλανα κλπ τους εχουμε για πλακα...

Gandalf dr685sm
14/12/2005, 12:17
Σωστός για την γεω-στρατιωτική σημασία της Ελλάδος. Πράγματι είναι σημαντική η τοποθεσία της, αλλά απο την άλλη , άλλο τόσο σημαντική είναι και της Τουρκίας.

Μόνο που η Ελλάδα έχει και πρόσβαση σε θάλασσα. Εκεί είναι η διαφορά.

Επίσης για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς...ναι ξοδεύουμε αλλά την διαφορά την κάνουν οι χρήστες του εξοπλισμού αυτού και οχι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ειδικά στο ναυτικό και στην αεροπορία , που οι πιλότοι και οι πλοίαρχοι μας , είναι σαφώς πιο έμπειροι και πιο γνώστες των πραγμάτων απο τους αντίστοιχους των γειτόνων. Αλλά αυτό αντισταθμίζεται απο τον αριθμό των όπλων απέναντι. Μιας και όσο έμπειρος και να είσαι , απέναντι σε 3-4 αντιπάλους , είναι λογικό να μην τα καταφέρεις.

Αν θα είμαστε φίλοι;... μπα , οχι , αυτό δεν θα γίνει για πολλούς λόγους. Αλλά η τυπική γειτονία μπορεί να γίνει πραγματικότητα , αν τηρηθούν στο ακέραιο οι διεθνείς νόμοι. Κάτι που δεν το βλέπουμε να γίνεται μέχρι τώρα.

Gandalf

sapila racing
14/12/2005, 12:20
Εγώ θα διαφωνήσω στο οτι δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι με τους γείτονες.
Εχω φίλους Τούρκους, όχι απλώς γνωστούς, και το πρόβλημα είναι γνωστό και σ αυτούς.
Βέβαια αυτοί οι συγκεκριμένοι δεν είναι από τα χαμηλά στρώματα αλλά με σπουδές Πανεπιστημίου. Το λέω γιατί παίζει ρόλο.

Το 1998 μου δόθηκε μια καλή ευκαιρία για δουλειά στην Τουρκία, αλλά ήμουν πολύ επιφυλακτικός λόγω της προκατάληψης που μας διακατέχει, αφού έχουμε φάει κι εμείς την σχετική προπαγάνδα από παιδιά.
Οταν τελικά πήγα, είδα ότι οι άνθρωποι εκεί δεν είναι απλώς φιλικοί, μ έκαναν να ντρέπομαι για τις προκαταλήψεις μου και τις ξεπέρασα με τη μία.
Ενας Ελληνας μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εθνικότητά του στην Τουρκία, μόνο από φανατικούς από τους οποίους αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι εξευρωπαισμένοι Τούρκοι.
Δούλεψα 9 μήνες εκεί και έχω ξαναπάει αρκετές φορές, επίσης με έχουν επισκεφθεί Τούρκοι φίλοι εδώ στην Ελλάδα.
Θα πρότεινα να είμαστε λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι, γιατί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον Τουρκικό λαό.
Οι κυβερνήσεις κανουν το παιχνίδι που έχει φέρει την κατάσταση μεταξύ των χωρών μας εκεί που είναι.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι εμείς (οι Ελληνες σαν λαός) είμαστε πολύ πιο εχθρικοί απεναντί τους απ΄οτι εκείνοι.

Αν ένας Τούρκος έρθει για διακοπές εδώ και γνωστοποιήσει την εθνικότητά του, θα έχει σίγουρα πολλά προβλήματα.
Αντίθετα ο Ελληνας όχι μόνο δεν έχει προβλήματα αλλά έχει και ιδιαίτερη μεταχείριση! Πχ Τον κερνάνε στα μαγαζιά, βάζουν αμέσως Ελληνική μουσική, η Αστυνομία ΔΕΝ του κόβει κλήση σε μπλόκο όπου τους γράφουν όλους (Τούρκους και όλους τους άλλους ξένους), είναι ο μόνος Ευρωπαίος που ΔΕΝ πληρώνει βίζα κλπ

crs-k
14/12/2005, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Εγώ θα διαφωνήσω στο οτι δεν θα γίνουμε ποτέ φίλοι με τους γείτονες.
Εχω φίλους Τούρκους, όχι απλώς γνωστούς, και το πρόβλημα είναι γνωστό και σ αυτούς.
............................

+1000 :a18:

ΙΠΠΕΑΣ
14/12/2005, 12:27
Σωστά το μίσος καλιεργείται εκατέρωθεν αλλά όχι αναίτια. Γι αυτό αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν πρόκειται ποτε να νιώθουμε για τους τούρκους ότι για τους Ιταλούς παρότι πολεμήσαμε και με αυτούς.

Το θέμα είναι ότι κάθε 50 χρόνια μία γενιά Ελλήνων θα έχει να λέει τα χειρότερα(καθόλου αναίτια) για τους Τούρκους οπότε το μίσος διαιωνίζεται και θα διαιωνίζεται όσο η Ελλάδα θα συνορεύει με την Τουρκία.

idi
14/12/2005, 12:36
Αρη θα συμφωνησω με τα περισσοτερα απο οσα γραφεις εκτος

Οι κυβερνήσεις κανουν το παιχνίδι που έχει φέρει την κατάσταση μεταξύ των χωρών μας εκεί που είναι.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
οι λαοι εκλεγουν τις κυβερνησεις.+_

Το λιγότερο που θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας, είναι ότι εμείς (οι Ελληνες σαν λαός) είμαστε πολύ πιο εχθρικοί απεναντί τους απ΄οτι εκείνοι.

100% φυσικό και λογικο.+_
δίκαιο.+_
αναμενόμενο.+_
ποιος ειναι αρραγε το θυμα? τα οστα των προγονων μου ειναι καπου (βεβηλωμένα ή χαμενα) στη μακρινη πατριδα μου (Ποντος) πως να ξεχασω? (ποτε των ποτων)

Αν ένας Τούρκος έρθει για διακοπές εδώ και γνωστοποιήσει την εθνικότητά του, θα έχει σίγουρα πολλά προβλήματα.
Αντίθετα ο Ελληνας όχι μόνο δεν έχει προβλήματα αλλά έχει και ιδιαίτερη μεταχείριση! Πχ Τον κερνάνε στα μαγαζιά, βάζουν αμέσως Ελληνική μουσική, η Αστυνομία ΔΕΝ του κόβει κλήση σε μπλόκο όπου τους γράφουν όλους (Τούρκους και όλους τους άλλους ξένους), είναι ο μόνος Ευρωπαίος που ΔΕΝ πληρώνει βίζα κλπ

φυσικα... γιατι εχουν ανάγκη το ελληνικο ευρω περισσότερο απο οτι εμεις τη τουρκικη λυρα...

το να ξεχναμε δεν ειναι η λυση.

η λυση ειναι να παραδεχτούν την Ιστορική αλήθεια, τα λαθη του παρελθόντος και να ζητήσουν συγνωμη.+_

BELZEBOYLIS
14/12/2005, 13:05
΄΄ Οι κυβερνήσεις κάνουν το παιχνίδι που έχει φέρει την κατάσταση μεταξύ των χωρών μας εκεί που είναι. ΄΄

συμφωνώ και επαυξάνω… Μάθαμε να μισούμε ο ένας τον άλλο , το διδαχτήκαμε άλλωστε ! Τους γερμανούς γιατί δεν τους μισούμε ;; Γιατί δεν είναι γείτονες μας;;; Ούτε οι Εβραίοι είναι ,αλλά τους μισούμε εεεε;;;;
Γιατί οι περισσότεροι που δηλώνουν πατριώτες μισούν τους Τούρκους , τους Εβραίους και τους μετανάστες ;;; Τι σκατά έχουν να χωρίσουν οι λαοί ;;;; Τίποτα απολύτως , οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι κυβερνήσεις και οι πολυεθνικές τους .....

sapila racing
14/12/2005, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Αρη θα συμφωνησω με τα περισσοτερα απο οσα γραφεις εκτος

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
οι λαοι εκλεγουν τις κυβερνησεις.+_

Δεν είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ γιατί στην Τουρκία δεν έχουν ακριβώς δημοκρατία....Είναι στρατοκρατούμνο κράτος, ο στρατός έχει τον τελευταίο λόγο, ότι και να ψηφίσει ο λαός.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Τούρκων είναι αμόρφωτοι, είναι πολύ εύκολο να τους κατευθύνουν με την προπαγάνδα και την ιστορία που τους πασσάρουν.
Εχουν διαρκή πόλεμο με τους Κούρδους και ο κόσμος ΔΕΝ το ξέρει καν!

Σαν λαός είναι πολύ απλοί άνθρωποι, σου ανοίγουν το σπίτι τους και σε καλούν να κάτσεις μαζί τους.
Εχω δουλέψει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και ποτέ δεν με κάλεσαν σε οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι τους, εκεί έγινε αρκετές φορές και με διαφορετικά άτομα.
Πρίν πάω εκεί έλεγα ότι οι πιο κοντινοί μας λαοί είναι οι Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι με τους οποίους μοιάζουμε αρκετά. Με τους Τούρκους είμαστε ίδιοι!
Βέβαια σίγουρα έπαιξε ρόλο η σκλαβιά, και βεβαίως δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Τούρκους της σημερινής Τουρκίας.
Παίζονται πολλά συμφέροντα μεταξύ των 2 χωρών και γεμίζουν πολλα πορτοφόλια με την έχθρα που καλλιεργείται κι απ τις 2 μεριές. (τα πορτοφόλια δεν είναι απαραίτητα Τούρκικα ή Ελληνικά, ο νοών νοείτο)
Ενας συνάδελφος εκεί (Τούρκος) μου είπε: 'Κοίτα να δείς Αρη, η Τουρκία έχει σύνορα με πάνω από 10 χώρες, και δεν έχει φιλικές σχέσεις με ΚΑΜΜΙΑ! Είναι δυνατόν να φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι? Μάλλον όχι. Το θέμα είναι οτι για να συνεχίσει ο στρατός (Τουρκικός) να έχει την ισχύ που έχει, πρέπει πάσει θυσί ανα διατηρήσει αυτήν την κατάσταση'.

Τι σας λέει αυτό τώρα??

ΙΠΠΕΑΣ
14/12/2005, 13:28
Εδώ πρωτοκλασσάτος ολανδός ποδοσφαιριστής βαν νιστελρου (επικαλέστηκε την κρυμένη έχθρα μεταξύ Ολανδίας-Γερμανίας - Κατάλοιπο του β παγκοσμίου) και ανάφερε εν συντομία και κατα προσέγγιση "Στον αυριανό αγώνα οι Ολανδοί θα παίζουν για την εκδίκηση για αυτά που υπέστησαν στο πόλεμο". Είναι λογικό λοιπόν όσο και """" Πολιτισμένες """"" να είναι κάποιες χώρες πάντα η έχθρα μεταξύ δύο γειτονικών λαών είναι μεγαλύτερη γιατί συνήθως είναι πιο διαχρονική. Έχω δουλέψει για 6 μήνες εργάτης με Πολωνό μάστορα και μου εξηγούσε ότι μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας υπάρχει υποφαινόμενο μίσος που όλοι κρύβουν. Υπάρχει μάλιστα και θέμα με ανταλαγή εδαφών.

Gandalf dr685sm
14/12/2005, 14:01
Κοίτα να δείς Αρη, η Τουρκία έχει σύνορα με πάνω από 10 χώρες, και δεν έχει φιλικές σχέσεις με ΚΑΜΜΙΑ! Είναι δυνατόν να φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι? Μάλλον όχι. Το θέμα είναι οτι για να συνεχίσει ο στρατός (Τουρκικός) να έχει την ισχύ που έχει, πρέπει πάσει θυσί ανα διατηρήσει αυτήν την κατάσταση'.

Μάλλον ο φίλος σου , είναι ενήμερος των καταστάσεων.

Οσο υπάρχει κάποιος εχθρός προ των θυρών , τόσο κανείς δεν ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του.

Πόσο μάλλον όταν την τάξη εξωτερικά, θεωρητικά, την εγγυάται ο στρατός της.

Gandalf

ΙΠΠΕΑΣ
14/12/2005, 14:09
Κοίτα να δείς Αρη, η Τουρκία έχει σύνορα με πάνω από 10 χώρες, και δεν έχει φιλικές σχέσεις με ΚΑΜΜΙΑ! Είναι δυνατόν να φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι? Μάλλον όχι. Το θέμα είναι οτι για να συνεχίσει ο στρατός (Τουρκικός) να έχει την ισχύ που έχει, πρέπει πάσει θυσί ανα διατηρήσει αυτήν την κατάσταση'.

Εγώ δεν συμφωνώ τόσο με αυτό. Η κατάσταση αυτή(εχθρα με όλους) συντηρείται γιατί η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας απαιτεί απολυταρχικό-στρατοκρατικό καθεστώς και όχι γιατί οι Τούρκοι είναι τόσο ανάποδοι και αιμοσταγείς λόγω DNA. Γι αυτό και αναφέρω ότι δεν πρόκειται να βρούμε ησυχία ποτέ μας. Δεν συμφέρει κανένα εκτός από εμάς. Η απόλυτη εθνική μοναξιά. Απλά μερικοί εθελοτυφλούν και δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι ησυχία και βαλκάνια δεν πάνε μαζί. :(

DarKeGo
14/12/2005, 17:07
Vasika, 8a erixna "ena" aneta sti Nazli, pano stin geostratigiki 8esi tis Tourkias...

Oreo gomeneto, etsi??!!!:)

hetfield
14/12/2005, 18:12
idi +apiro :a013:

giati den rotane kai tous kyprious i tous armenious...

kai aftoi itan thumata tourkikis allazonias opos emeis alla me ligoteri tyxi apo emas...

o politismos epapse na uparxei meta tin smyrni...

akou ekei ismir(smirni), istabul ....

TRELENOMAIIIIIIIIIIIIII

kata tin gnomi mou an kapoioi theloun afanismo apo prosopou gis tote aftoi einai oi tourkoi....

den ksero re file alla otan diavazo i akouo gia ellinotourkikes filies
anatrixiazo, me pianei tarakoulo kai mou erxete na paro to toufeki mou kai na mpo apo ton evro na tous sfakso olous!!

kai afto pou me trelenei perisotero apo ola einai oti den anagnorizoun kanena apo ta lathi tous...

esto ena sygnomi re gamoto esto mono sta logia.....

m1ke
14/12/2005, 22:02
Ρε αφήστε ήσυχους του Τούρκους λέμε

Yunan budala :lol: :bawl: :rotflmao:

kaps
15/12/2005, 12:23
Αν και έχει παρέλθει χρόνος από όταν η συζήτηση μπήκε στο forum ωστόσο έχδω παρακολουθήσει όλη τηη εξέλιξη της συζήτησης και θέλω να πω το εξής . Τυγχάνω να είμαι γόνος προσφύγων από τη Σμύρνη και το Αιβαλί . Οι ιστορίες που μου ανέφεραν για την ΣΦΑΓΗ που έγινε τότε είναι γεμάτες προαιώνιο μίσος των Τούρκων προς του Ελληνες και εκδίκηση που ξεκινά από την διαφορετικότητα των πολιτισμών μας . Επιπλέον ακόμα και στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ενόσω είχαν υπογράψει ουδετερότητα εντούτοις πολλά περιστατικά προκλητικότητας έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και πολύ λίγα έχουν βγει στην επιφάνεια . Εγώ λοιπόν θα πω ένα περιστατικό που συνέβη στη πόλη ΓΚΟΥΜΟΥΣΟΥΛΟΥΚ η οποία είναι στη πλευρά του Αιγαίου και όπου σε μέρος της περιοχής αυτής είχαν θαφτεί τα θύματα από το προσωπικό του πολεμικού Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ που είχε χτυπηθεί από τους Γερμανούς . Οι κάτοικοι λοιπόν του χωριού λίγες ώρες μετά από την ταφή ξέθαψαν τις σορούς και τις άφησαν να τις φάνε οι σκύλοι και τα αγρίμια ......
Δυστυχώς αυτά για λόγους επιχειρηματικότητας δεν ακούγονται και στη τελική αυτοί που έχουν κέρδος από την υποτιθέμενη Ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση είναι οι επιχειρηματίες εκατέρωθεν που ώς γνωστόν σε κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση το κέρδος τους κοιτάνε και τίποτα άλλο . Ξεχνάτε ότι Ελληνες που ζουν στη Τουρκία δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους για πάνω από 3 ημέρες διότι ελλοχεύει η εισβολή του Τούρκου γείτονα που θα επιδιώξει να το καταπατήσει και μάλιστα με το νόμο του κράτους του; Είναι πάρα πολλά τα ελλατώματά τους και χρειάζεται να μην κολλάμε σε κάποιες τηλεταινίες και αστείες εκδηλώσεις με το δόλωμα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης . Οι κανόνες και οι κίνδυνοι είναι ίδιοι απλά οι επόχες αλλάζουν .

idi
15/12/2005, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Αν και έχει παρέλθει χρόνος από όταν η συζήτηση μπήκε στο forum ωστόσο έχδω παρακολουθήσει όλη τηη εξέλιξη της συζήτησης και θέλω να πω το εξής . Τυγχάνω να είμαι γόνος προσφύγων από τη Σμύρνη και το Αιβαλί . Οι ιστορίες που μου ανέφεραν για την ΣΦΑΓΗ που έγινε τότε είναι γεμάτες προαιώνιο μίσος των Τούρκων προς του Ελληνες και εκδίκηση που ξεκινά από την διαφορετικότητα των πολιτισμών μας . Επιπλέον ακόμα και στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ενόσω είχαν υπογράψει ουδετερότητα εντούτοις πολλά περιστατικά προκλητικότητας έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και πολύ λίγα έχουν βγει στην επιφάνεια . Εγώ λοιπόν θα πω ένα περιστατικό που συνέβη στη πόλη ΓΚΟΥΜΟΥΣΟΥΛΟΥΚ η οποία είναι στη πλευρά του Αιγαίου και όπου σε μέρος της περιοχής αυτής είχαν θαφτεί τα θύματα από το προσωπικό του πολεμικού Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ που είχε χτυπηθεί από τους Γερμανούς . Οι κάτοικοι λοιπόν του χωριού λίγες ώρες μετά από την ταφή ξέθαψαν τις σορούς και τις άφησαν να τις φάνε οι σκύλοι και τα αγρίμια ......
Δυστυχώς αυτά για λόγους επιχειρηματικότητας δεν ακούγονται και στη τελική αυτοί που έχουν κέρδος από την υποτιθέμενη Ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση είναι οι επιχειρηματίες εκατέρωθεν που ώς γνωστόν σε κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση το κέρδος τους κοιτάνε και τίποτα άλλο . Ξεχνάτε ότι Ελληνες που ζουν στη Τουρκία δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους για πάνω από 3 ημέρες διότι ελλοχεύει η εισβολή του Τούρκου γείτονα που θα επιδιώξει να το καταπατήσει και μάλιστα με το νόμο του κράτους του; Είναι πάρα πολλά τα ελλατώματά τους και χρειάζεται να μην κολλάμε σε κάποιες τηλεταινίες και αστείες εκδηλώσεις με το δόλωμα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης . Οι κανόνες και οι κίνδυνοι είναι ίδιοι απλά οι επόχες αλλάζουν .

ασε ρε φιλε που ξερεις εσυ (και εγω) καλυτερα τους τουρκους...

επειδη στα ειπε η γιαγια σου και ο παπους σου ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ απο πρωτο χερι, νομίζεις οτι εχεις το δικαίωμα να ΞΥΠΝΑΣ αυτους που βλεπουν τη Ναζλι ή αυτους που αφησαν τα ευρα τους στα κοσμοπολιτικα θερετρα .... ε οχι!

ασε μας ρε "πολεμοκαπυλε" "φασιστα" κτλ κτλ να παρουμε ενα ακομα υπνάκο!

Εξάλλου αυτα περασαν και η ιστορια ΔΕΝ επαναλαμβάνεται... τωρα αλλαξε ο Μανολιός και εβαλε τα ευρωπαϊκά του ρουχα ...αλλιως

Krokodilos001
15/12/2005, 14:21
Axxxxx

Fazilet!

Ti panemorfi koritsara einai. Doulebame sto idio kririo perisi....
bgikame gia kafe...alla distixos otan emathe oti eimai ellinas ksinise.

Prokatalipsis..sixtir.

Axxx Fazilet....treli omorfia

:lol: :lol:

opos leei ke ena asma, ego xristo esi alax ke oi dio ax ke bax (kapos etsi telo panton)

tifoefs
15/12/2005, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
Axxxxx

Fazilet!

Ti panemorfi koritsara einai. Doulebame sto idio kririo perisi....
bgikame gia kafe...alla distixos otan emathe oti eimai ellinas ksinise.

Prokatalipsis..sixtir.

Axxx Fazilet....treli omorfia

:lol: :lol:

opos leei ke ena asma, ego xristo esi alax ke oi dio ax ke bax (kapos etsi telo panton)

Ase ta ax kai bax !! Amav pia !

Zaxarwveis me tn Fazilet eeeeeeeeeeeee ;;;;;;;

Re av pei kapoios stn guvaika sou ti skarwveis se blepw me tngavi kollaro !!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Krokodilos001
15/12/2005, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Ase ta ax kai bax !! Amav pia !

Zaxarwveis me tn Fazilet eeeeeeeeeeeee ;;;;;;;

Re av pei kapoios stn guvaika sou ti skarwveis se blepw me tngavi kollaro !!

Bre xameno kormi tha se po ke aliti, gamo to penirli mou,
gia perisi milao pou douleba sto amersfoort!

Amesos esi. Eimai kalo pedi ego bre oxi san ke esena.

An tin eblepes omos....tha eliones ke esi.
Se olkliro ktirio oso ena oikodomiko tetragono me polous polous polous ergazomenous itan sto top3 omorfias.....den perigrafete.

Poli e-mail.....alla...

Telos pantos terma me ta dika mou.

Ante ke na min ginoume pote filoi me tous tourkous, xestika etsi ke alios. Me tis tourkales omos....?????? eee??? na ginoume filoi??? ego psifizo ne.
Isos ke afti na einai i lisi, Opos ginotate palliorea pou oi diafoneis ke oi simaxies ginotane me antalagoi ginekon.

Na steiloume ekei merikes ellinides ke na paroume merikes tourkales.
Poioi lete na bgoune xamenoi???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tifoefs
15/12/2005, 15:31
Ειρηνη ημιν ω αδελφοι ............. μη μας κανετε παλι καμμια κουτσουκελα αλα Ιμια γιατι αμα κλασετε θα παμε στη Γενευη να καταγγειλουμε οτι μας κανετε χημικο πολεμο......

Ρε δε το χεζουμε λεω εγω γιατι ετσι και θελουν μας βλεπω αλλα 500 χρονια να τριβουμε πιπερια και να λεμε για ελευθεριες και τετοια κουραφεξαλα.

Εγω τους προτιμαω για αφεντικα ομως ! Σα σκλαβος εχω το δικαιωμα επιλογης αφεντη η οχι ;;;
Ασε που θα το ριξουμε στο ραχατι ετσι και ειναι αυτοι κυβερνηση νομιμα πια και χωρις προκαταληψεις ......

Ασε που θα ειμαστε και στην ΕΟΚ με το ετσι θελω και αν κανουμε και απελευθερωτικο πολεμο θα μας στελνουν βοηθεια γαλετες ευρωπαϊκες παρακαλω και οχι τις βλακειες τις αμερικανικες που εχουμε τωρα !

Α να μη ξεχναμε και τη Φεϊρου που μια και θαμαστε Τουρκοευρωπαιοι υπηκοοι θα μας φερνει και παστουρμαδες !!

zzr2005
15/12/2005, 18:58
δεν ξέρω για τους Τούρκους αλλά τις Τουρκάλες τις κάνω εύκολα φίλες....θεες!!!

H.A.Balafoutre
15/12/2005, 21:30
Κι εγώ δεν το πιστεύω για την φιλία αλλά όχι και να βγούμε με τα γιαταγάνια. Υποψιασμένοι να είμαστε και να έχουμε το νού μας. Όπως συμβαίνει και στη ζωή γενικά άλλωστε.

Το να κεραστούμε και καμιά :beer: δε χάλασε κι κόσμος.

zolotas
15/12/2005, 22:27
2 φορες εχω παει τουρκια....προσφατα στο motogp
ειχα ακουσει τα χειροτερα πριν ξαναπαω αλλα απο προσωπικη εμπειρια
πηγα μονος μου και βρηκα ξενοδοχειο απο τουρκο μηχανοβιο τυχαια,φευγοντας μας συνοδεψαν 4 μηχανες-τουρκοι για να μην χαθουμε
εχασα πορτοφολι και μου το φερανε πισω τουρκοι
οκ οχι οτι θα τους αγαπησω κιολας αλλα οντως ειναι χρονια πισω
ειναι αναλογως σε τι ανθρωπους θα πεσεις

tifoefs
16/12/2005, 15:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
2 φορες εχω παει τουρκια....προσφατα στο motogp
ειχα ακουσει τα χειροτερα πριν ξαναπαω αλλα απο προσωπικη εμπειρια
πηγα μονος μου και βρηκα ξενοδοχειο απο τουρκο μηχανοβιο τυχαια,φευγοντας μας συνοδεψαν 4 μηχανες-τουρκοι για να μην χαθουμε
εχασα πορτοφολι και μου το φερανε πισω τουρκοι
οκ οχι οτι θα τους αγαπησω κιολας αλλα οντως ειναι χρονια πισω
ειναι αναλογως σε τι ανθρωπους θα πεσεις

Μαλλον σε τι να μην πεσεις !!

harpoon
18/12/2005, 11:15
παλλικαρια καταρχην καλημερα
πιστευω οτι οι γνησιοι τουρκοι ειναι αιμοσταγεις λογω ντιενει. μιλαω για τουσ γνησιους κ παλι. δηλαδη αυτους που ειναι μογγολικης καταγωγης . τωρα αυτοι που συνανταμε συνηθως οταν παμε στην απο δω μερια της τουρκιας ειναι το πιο πιθανο ελληνες ξεχασμενοι απο τους πολιτικους της ελλαδας. αν ξερανε την πραγματικη ταυτοτητα τους θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραματα. κ εμεις αν το ξεραμε βεβαια.
εγω προσωπικα σαν ποντιος με ιστοριες που ακουσα κ ειδα πειστηρια απο τους παππουδες κ γιαγιαδες μου κ περιξ, δεν θελω να παω τουρκια μεχρι να μας ζητησουν συγγνωμη κ μεχρι να ξαναγινουν ελληνικα αυτα που μασ πηραν.
ουτε για ευρωπη ειναι γιατι ζουν πισω απο το φεγγαρι. οι περισσοτεροι κανανε προοδο αλλα δυστυχως οι κουλτουρες μας ειναι πολυ διαφορετικες κ δεν πιστευω οτι ειναι η ωρα να ενταχθουν. σε καμμια 80 χρονακια ισωσ

GRR
29/11/2020, 10:57
πιστευω οτι οι γνησιοι τουρκοι ειναι αιμοσταγεις λογω ντιενει. μιλαω για τουσ γνησιους κ παλι. δηλαδη αυτους που ειναι μογγολικης καταγωγης . τωρα αυτοι που συνανταμε συνηθως οταν παμε στην απο δω μερια της τουρκιας ειναι το πιο πιθανο ελληνες ξεχασμενοι απο τους πολιτικους της ελλαδας. αν ξερανε την πραγματικη ταυτοτητα τους θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραματα. κ εμεις αν το ξεραμε βεβαια.
εγω προσωπικα σαν ποντιος με ιστοριες που ακουσα κ ειδα πειστηρια απο τους παππουδες κ γιαγιαδες μου κ περιξ, δεν θελω να παω τουρκια μεχρι να μας ζητησουν συγγνωμη κ μεχρι να ξαναγινουν ελληνικα αυτα που μασ πηραν.
ουτε για ευρωπη ειναι γιατι ζουν πισω απο το φεγγαρι. οι περισσοτεροι κανανε προοδο αλλα δυστυχως οι κουλτουρες μας ειναι πολυ διαφορετικες κ δεν πιστευω οτι ειναι η ωρα να ενταχθουν. σε καμμια 80 χρονακια ισωσ

Σε 80 χρόνια θα έχει διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα δεν θα προλάβουν να μπουν

o teos
29/11/2020, 11:11
423226

:lol:

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 11:24
Thread approved by Golden Dawn :bawl: Καλά, υπήρχε τέτοιο thread εδώ μέσα;;; ρε τι χάσαμε...

stefanos
29/11/2020, 11:51
Thread approved by Golden Dawn :bawl: Καλά, υπήρχε τέτοιο thread εδώ μέσα;;; ρε τι χάσαμε...

Επειδή είσαστε νουμπάδες:lol:

BLiTzER
29/11/2020, 11:54
Δε θα είναι ποτέ φίλοι μας, επειδή είναι συγγενείς μας.

doctor_john
29/11/2020, 12:06
Θα βάλουμε κανα στοιχηματάκι για την βιωσιμότητα της EU; :D

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 12:13
Θα βάλουμε κανα στοιχηματάκι για την βιωσιμότητα της EU; :D

Να βάλουμε καλύτερα κανα στοίχημα τι θα έκαναν χωρίς ευρωπαϊκό παραδάκι, όσοι λένε "με δραχμή θα ήμασταν καλύτερα οικονομικά"... γτ ήταν πασίγνωστο ότι η δραχμή ήταν ένα παντοδύναμο διεθνές σκληρό νόμισμα...

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 12:18
Πάντως ειλικρινά, μόλις είδα τον τίτλο και τη φράση "οι γνήσιοι Τούρκοι είναι αιμοσταγείς λόγω ντιενει (sic), έκλαψα... Αντίθετα με τους Βέλγους π.χ., οι οποίοι είναι κύριοι βρε παιδί μου, με τα γαλλικά τους (οκ, και τα φλαμανδικά τους), τον ευρωπαϊκό τους πολιτισμό, την αβρότητά τους, την ευγένειά τους... εντάξει, μπορεί να ρήμαξαν το Κονγκό και να έκοβαν τα χέρια και τα πόδια των μικρών παιδιών των σκλάβων στις φυτείες καουτσούκ για τιμωρία λόγω μειωμένης παραγωγής...αλλάάάάά... εντός Ευρώπης είναι άψογοι!

GogosLux
29/11/2020, 12:35
Δε θα είναι ποτέ φίλοι μας, επειδή είναι συγγενείς μας.

Και εδώ ταιριάζει το γνωστό ρητό « ποιός σου έβγαλε το μάτι? Ο Αδερφος μου! Αααα για αυτό στο έβγαλε τόσο βαθειά !»

Κατά τα αλλά αν συνεχίσουν το παραμύθι τους οι γνήσιοι Έλληνες τουρκοφάγοι με αρχαιοελληνικό DNA με ολίγον από Τουρκία, Αίγυπτο, Αρβανιτοκατάσταση κλπ κλπ αλλά σίγουρα γνήσιο αρχαιοελληνικό ΠΑΝΤΑ σε συνδυασμό με βαθειά σκοταδιστική, ε συγνώμη, χριστιανική πίστη ήθελα να γράψω :lol: :lol:

GogosLux
29/11/2020, 12:39
Πάντως ειλικρινά, μόλις είδα τον τίτλο και τη φράση "οι γνήσιοι Τούρκοι είναι αιμοσταγείς λόγω ντιενει (sic), έκλαψα... Αντίθετα με τους Βέλγους π.χ., οι οποίοι είναι κύριοι βρε παιδί μου, με τα γαλλικά τους (οκ, και τα φλαμανδικά τους), τον ευρωπαϊκό τους πολιτισμό, την αβρότητά τους, την ευγένειά τους... εντάξει, μπορεί να ρήμαξαν το Κονγκό και να έκοβαν τα χέρια και τα πόδια των μικρών παιδιών των σκλάβων στις φυτείες καουτσούκ για τιμωρία λόγω μειωμένης παραγωγής...αλλάάάάά... εντός Ευρώπης είναι άψογοι!

Γιατί οι Ολλανδοί Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι Γερμανοί πήγαν πίσω !

Απλά όπως είπες, δεν κατουράνε εκεί που τρώνε, μόνο αυτό.
Στην χώρα τους κύριοι με τρόπους και για το χρήμα σκοτώνουν τα πάντα !

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 12:44

Καθόλου πίσω δεν πήγαν, είπα στην τύχη μια χώρα, το αιματηρό προφίλ της οποίας είναι σχεδόν άγνωστο στα καθ΄υμάς...

Vstrommer71
29/11/2020, 12:49
Κόβω άμεσα τον μπακλαβά,το κιουνεφέ και το καζάν ντιμπί σε ένδειξη εθνικής υπερηφάνειας:lol:
(Κι όσοι ζούν στο εξωτερικό ας μας πούνε αν υπάρχουν κοινότητες που ζουν φιλικότερα μεταξύ τους από τους Έλληνες και τους Τούρκους.)

doctor_john
29/11/2020, 12:54
τα έχεις για τούρκικα ε; :lol: κόφτα γιατί θα μας πεθάνουν και ας βγουν και ελβετικά.

motojojo
29/11/2020, 13:04
Κόβω άμεσα τον μπακλαβά,το κιουνεφέ και το καζάν ντιμπί σε ένδειξη εθνικής υπερηφάνειας:lol:

Μόνο κρουασάν

stefanos
29/11/2020, 13:33
είπα στην τύχη μια χώρα,

Τυχερός είσαι, κατά τη γνώμη είναι το χειρότερο με διαφορά παράδειγμα αποικιοκρατών.

doctoras
29/11/2020, 14:00
Τωρα που διαβάζω για αιματα και αιμοσταγείς, θυμήθηκα την ατακα τoυ τζιμακου -"αλλιως σε σφαζει ο σερβος αλλιως ο κροατης" 9:20 :lol:
https://youtu.be/31sExv3L1Hw

Parking
29/11/2020, 14:24
PAIDIA POTE DEN 8A EINAI FILOI MAS OI TOURKOI!!! POTE! K MHN AKOUW MALAKIES PERI FILWN K AHDIES! MOLIS GYRISOUME THN PLATH MAS 8A MAS KARFWSOUN TO MAXAIRI!

HTAN NA PAW TOURKIA TO KALOKAIRI. EYTYXWS POU DEN PHGA... KALUTERA NA KANONISOUME NA PAME BOULGARIA ITALIA MAROCCO AIGYPTO...
MAKRIA APO THN TOURKIA OUTE STON XARTH DEN 8ELW NA TOUS BLEPW!!!!!

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί να μας ενδιαφέρει αυτό που λες?

Εμείς πάντως μια χαρά συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους και τους στέλνουμε και μας στέλνουν
και τρώνε ψωμάκι πολλές Ελληνικές και Τούρκικες οικογένειες
Θα πω στο αφεντικό πάντως ότι δε γουστάρεις να το κόψει !

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 14:25
Μόνο κρουασάν

Τα οποία φτιάχνηκαν σε σχήμα ημισελήνου για να θυμίζουν την απόκρουση των Οθωμανών προ των ευρωπαϊκών πυλών της Βιέννης... να 'τοι πάλι οι Τούρκοι...

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 14:27
Θα πω στο αφεντικό πάντως ότι δε γουστάρεις να το κόψει !

Έλα ρε, δουλεύεις στο ΣΚΑΙ;...

panavour
29/11/2020, 14:28
Θεμα 15ετιας,παντα επικαιρο .Αντε και στα 30 χρονια απο τωρα να το ξαναθυμηθουμε.Οσοι θα ζουμε.

motojojo
29/11/2020, 14:29
Τα οποία φτιάχνηκαν σε σχήμα ημισελήνου για να θυμίζουν την απόκρουση των Οθωμανών προ των ευρωπαϊκών πυλών της Βιέννης... να 'τοι πάλι οι Τούρκοι...

Για την ακρίβεια από τους αυστριακούς για να γελοιοποιησουν την ημισεληνο των τουρκων...σωστα?

Parking
29/11/2020, 14:33
Έλα ρε, δουλεύεις στο ΣΚΑΙ;...

όχι....

Γλυκά σε μεγάλη κλίμακα :lol:

χιλιάαααααδες μπακλαβάδες!

AUFGEBRACHT
29/11/2020, 14:36
Για την ακρίβεια από τους αυστριακούς για να γελοιοποιησουν την ημισεληνο των τουρκων...σωστα?

Όχι για να τη γελοιοποιήσουν... αν θυμάμαι καλά, κατά το μύθο, οι Τούρκοι είχαν σκάψει λαγούμια για να περάσουν κάτω από τα τείχη, οι φουρναραίοι που ξυπνούσαν μες στη μαύρη νύχτα για να ετοιμάσουν ψωμιά και γλυκά άκουσαν τους θορύβους και ειδοποίησαν και σε ανάμνηση του γεγονότος έφτιαξαν τα κρουασάν σε σχήμα ημισελήνου, επειδή ήταν το έμβλημα των Σελτζούκων στις σημαίες τους.

turogalos
30/11/2020, 07:44

Έχει καταρριφθεί αυτό ο μύθος, δεν ισχύει πλέον μιας και προυπήρχαν της πολιορκίας.

karellen
30/11/2020, 09:00
423241

GRR
30/11/2020, 15:38

Απλά όπως είπες, δεν κατουράνε εκεί που τρώνε, μόνο αυτό.
Στην χώρα τους κύριοι με τρόπους και για το χρήμα σκοτώνουν τα πάντα !

Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι από τις χώρες με τους περισσότερους άθεους. Ίσως παίζει ρόλο κι αυτό

GogosLux
30/11/2020, 15:51
Η Ολλανδία και η Γερμανία είναι από τις χώρες με τους περισσότερους άθεους. Ίσως παίζει ρόλο κι αυτό

χμμμμ αλήθεια ???? Σε ποιά εποχή ?

Εχεις καποια πηγη για αυτο?

Τουλαχιστον την Ολλανδια που την ξέρω λίγο, ο βορράς είναι φουλ προτεσταντες και αρκετα φανατικοι ενω ο νοτος ειναι καθολικοί πιο moderate.

Miλάμε οτι ανθρωποι 40-50 χρονων σου λενε οτι στα παιδικά τους χρονια την Κυριακή επρεπε να ηταν ντυμένοι με τα καλά τους ΑΛΛΑ απαγορευόταν το παιχνίδι !!

Αλλο χαζο παράδειγμα, ακομα και σημερα δεν γιορτάζουν το καρναβάλι στον προτεσταντικο βορρά, για καρναβάλι πανε στον νοτο - σε μια σκατούλα χωρα τωρα ετσι ?

Επισης κανουν αρκετα παιδια για καποιο λόγο :lol:.

Α και να μην ξεχάσω, να υποθέσω οτι τις Σταυροφορίες που έσφαζαν τους απιστους τις εκαναν άθεοι - Σωστά ??? :rolleyes:

GRR
30/11/2020, 15:54

Τουλαχιστον την Ολλανδια που την ξέρω λίγο, ο βορράς είναι φουλ προτεσταντες και αρκετα φανατικοι ενω ο νοτος ειναι καθολικοί πιο moderate.

Miλάμε οτι ανθρωποι 40-50 χρονων σου λενε οτι στα παιδικά τους χρονια την Κυριακή επρεπε να ηταν ντυμένοι με τα καλά τους ΑΛΛΑ απαγορευόταν το παιχνίδι !!

Αλλο χαζο παράδειγμα, ακομα και σημερα δεν γιορτάζουν το καρναβάλι στον προτεσταντικο βορρά, για καρναβάλι πανε στον νοτο - σε μια σκατούλα χωρα τωρα ετσι ?

Α και να μην ξεχάσω, να υποθέσω οτι τις Σταυροφορίες που έσφαζαν τους απιστους τις εκαναν άθεοι - Σωστά ??? :rolleyes:

Για την Ολλανδία δεν είμαι και τόσο σίγουρος, αλλά για την Γερμανία ναι. Πάντως η χώρα με τους περισσότερους άθεους στην Ευρώπη είναι η Σουηδία

GRR
30/11/2020, 15:57

Ορίστε και η πηγή: https://www.lifo.gr/now/world/227004/oi-pio-pistoi-laoi-tis-eyropis-elaxistoi-oi-atheoi-stin-ellada

GRR
30/11/2020, 16:26
πιστευω οτι οι γνησιοι τουρκοι ειναι αιμοσταγεις λογω ντιενει. μιλαω για τουσ γνησιους κ παλι. δηλαδη αυτους που ειναι μογγολικης καταγωγης .

Οι γνήσιοι Τούρκοι (που είναι οι αιμοσταγείς όπως λες) δεν κατάγονται από την Μογγολία, αλλά από κάποια άλλη περιοχή της Ασίας, επειδή οι Μογγόλοι είναι σχιστομάτηδες όπως οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες. Ορίστε και η πηγή: https://www.mongolia-travel-guide.com/mongolian-people.html

GogosLux
30/11/2020, 16:28
Ορίστε και η πηγή: https://www.lifo.gr/now/world/227004/oi-pio-pistoi-laoi-tis-eyropis-elaxistoi-oi-atheoi-stin-ellada

Ενδιαφέρον ;), αλλα η πηγή ειναι καποιο PEW RESEARCH CENTER στο αμερικα.

Με μια προχειρη αναγνωση βρες τις διαφορες στις 3 χωρες, Ελλαδα, Ολλανδια και Γερμανια:

Government Restrictions Index (GRI) and the Social Hostilities Index (SHI). .

423253

423255

423254

panavour
30/11/2020, 16:35
Οι γνήσιοι Τούρκοι (που είναι οι αιμοσταγείς όπως λες) δεν κατάγονται από την Μογγολία, αλλά από κάποια άλλη περιοχή της Ασίας, επειδή οι Μογγόλοι είναι σχιστομάτηδες όπως οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9

Parking
30/11/2020, 16:44
πιστευω οτι οι γνησιοι τουρκοι ειναι αιμοσταγεις λογω ντιενει.

Καλά εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι θες αλλά τι είναι το ντιενει όπως το λες ξέρεις?

Καλό είναι λοιπόν αφού δεν ξέρεις να μην πείθεσαι από τον κάθε απίθανο
που ούτε αυτός ξέρει και να λες ότι να ναι.
Φιλικά στο λέω

GRR
30/11/2020, 16:52
Καλά εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι θες αλλά τι είναι το ντιενει όπως το λες ξέρεις?

Καλό είναι λοιπόν αφού δεν ξέρεις να μην πείθεσαι από τον κάθε απίθανο
που ούτε αυτός ξέρει και να λες ότι να ναι.
Φιλικά στο λέω

Άρα το να είναι κάποιος αιμοσταγής δεν είναι από γεννησιμιού, αλλά είναι θέμα συνήθειας

karellen
30/11/2020, 17:34
Άλλο ένα Γεωπολιτικό σεμινάριο έλαβε τέλος.