View Full Version : Επίσκεψη στη Βόρεια Εύβοια: Προτάσεις/συστάσεις;
Πρόκειται να βρεθώ για μια βδομάδα στη βόρεια Εύβοια (Αγία Άννα-Λίμνη). Μιας και είναι γνωστός μοτο-προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, σκέφτηκα να ρωτήσω αν έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη που αξίζει να επισκεφτώ. Παραλίες, αξιοθέατα, αγαπημένα εστιατόρια, ό,τι πιστεύετε ότι αξίζει τέλος πάντων να επισκεφτεί κανείς.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Kickstart
19/07/2021, 10:14
εχω πάει πριν χρόνια (αρκετά) οικογενειακά με γυναίκα και μικρά τότε παιδιά, με αμαξι και χωρίς μοτο.
με μηχανή εχω επισκεφτεί το μερος σε αλλη φάση διασχίζοντας ολη την Εύβοια απο Χαλκίδα προς τα πάνω και η διαδρομή είναι σε πολλά σημεία υπέροχη.
επιστροφή μετα απο Αιδηψό με φερι απέναντι Αρκίτσα και μετα Αθήνα μεσω εθνικής.
λοιπόν απο αυτά που θυμάμαι να πας Πευκί για μπανακι και μετα καφε φαϊ στα παρακείμενα.
Να πας αν μπορείς καταρράκτες Δρυμώνα.
Να επισκεφτείς το εκκλησάκι Ντινιούς που είναι μέσα σε εξαιρετικό περιβάλλοντα χώρο με πολύ πράσινο βρύσες κτλ.
Κοντά στην Αγία Άννα είναι και το φαράγγι της Μπουλοβίναινας, αν έχεις χρόνο και κατάλληλο παπούτσι αξίζει η επίσκεψη. Σε γενικές γραμμές αυτά μου έχουν αποτυπωθεί από την επίσκεψη μου στην περιοχή.
Τα μέρη να ξέρεις εκεί πάνω είναι κάπως για πιο οικογενειακές διακοπές, αν δεν σε ενοχλεί αυτό θα περάσεις μια χαρά και θα δείς μια πολύ όμορφη μεριά της Εύβοιας.
Όλη η Β. Εύβοια είναι όμορφη. Κρατάει πολύ πράσινο, έχει πολλές και ωραίες παραλίες, και επειδή έχει αρκετό τουρισμό θα βρεις παντού να φας/πιείς σε λογικές τιμές.
Αφού θα είσαι Αγ. Άννα ξεκίνα να κάνεις τον γύρο
Στα Ελληνικά πάει πολύς κόσμος για μπάνιο, το Πευκί διαθέτει 3+ χιλιόμετρα παραλία και πολλά μαγαζιά, αν είναι φαν της "περιπέτειας" (σιγά την περιπέτεια απλά λέμε και καμιά υπερβολή να περνάει η ώρα) η παραλία από Κανατάδικα Ιστιαίας μέχρι Ωραιούς είναι σε μερικά σημεία (βατός χωματόδρομος ο περισσότερος παραλιακός δρόμος) οι καλύτερες που θα βρεις οπουδήποτε, η Αιδηψός έχει αρκετή "ζωή", και σε όλη την διαδρομή Αιδηψό-Ροβιές έχει πολλές μικρές παραλίες που τις προτιμάνε πολλοί ψαγμένοι...
Αν γουστάρεις βουνό, από τις Ροβιές και μετά το κάμπινγκ μπορείς να ανέβεις στους καταρράκτες του Δρυμώνα και να ολοκληρώσεις τον κύκλο με ένα πικ-νικ στο πράσινο και στην δροσιά.
Όρεξη και καλή διάθεση να έχεις :beer:
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη γενικα ειμαστε της πεζοποριας, Δρυμωνας και φαραγγι Μπουλοβιναινας με ενδιαφερουν. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχουν καποιες ειδικες απαιτησεις εξοπλισμου για αυτα τα δυο. Πχ στο φαραγγι σε φωτογραφιες βλεπω πως εχει σημεια που πρεπει να περασεις μεσα απο νερο(?). Αρα λογικα δεν πας με ενα απλο αθλητικο, θελει μαλλον λαστιχενιο παπουτσι; Για τους καταρρακτες πώς ειναι η διαδρομη;
https://goo.gl/maps/EY8rCxTEYqSwBuPM7
Βόρειο σημείο της παραλίας της Αγ. Άννας, πας και με τα πόδια από μονοπάτι που ξεκινά από το βόρειο τέρμα της παραλίας και με αυτοκίνητο από βατό λίγων εκατοντάδων μέτρων χωματόδρομο.
Kickstart
19/07/2021, 16:26
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Επειδη γενικα ειμαστε της πεζοποριας, Δρυμωνας και φαραγγι Μπουλοβιναινας με ενδιαφερουν. Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχουν καποιες ειδικες απαιτησεις εξοπλισμου για αυτα τα δυο. Πχ στο φαραγγι σε φωτογραφιες βλεπω πως εχει σημεια που πρεπει να περασεις μεσα απο νερο(?). Αρα λογικα δεν πας με ενα απλο αθλητικο, θελει μαλλον λαστιχενιο παπουτσι; Για τους καταρρακτες πώς ειναι η διαδρομη;
Ο Δρυμωνας είναι εύκολος, έχει ένα μονοπάτι πολύ βατό, και διαμορφωμένο για να το περπατήσεις ακόμα και με σαγιονάρα (που λέει ο λόγος) το οποίο καταλήγει σε ένα μικρό καταρράκτη και σε μια λίμνη για βουτιά (θέλει θάρρος τα νερά είναι κρύα) , από εκεί αν και δεν θυμαμαι πολύ καλά νομίζω συνεχίζουν διαφορά μονοπάτια που πάνε και σε άλλα σημεία και μια ακόμα λίμνη για βουτιά (πήγα μέχρι την πρώτη) είχα τα παιδιά μου μικρά στα χέρια τότε και δεν το εξερεύνησα πολύ αλλά έχει πράμα εκεί μέσα και πολύ φύση, το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό πέδιλο ή κάποιο παπούτσι αυτά τα αμφίβια ξέρεις για βράχια και ποτάμια.
Το φαράγγι θέλει κάνα δυωρο τρίωρο να το περπατήσεις, το είχα περάσει με φίλο στις ίδιες διακοπές αφήνοντας τα γυναικοπεδα στο ξενοδοχείο εκείνη τη μέρα..
Σκέψου το κάναμε με μαγιό και τα παπούτσια που σου περιέγραψα παραπάνω.. Έχοντας περπατήσει κάνα δυο ακόμα στη ζωή μου, (Σαμάρια και Πάντα βρέχει) το εν λόγω το θυμάμαι αρκετά εύκολο που βγήκε ευχάριστα και χωρίς κόπο (βέβαια ειμασταν και νειατα τότε αλλά τεσπα, με υπομονή και καλή διάθεση όλα γίνονται)
Η βόρειος Εύβοια είναι από τα αγαπημένα μέρη μου. Είχα σταθεί πολύ τυχερός πριν από πέντε χρόνια που είχα πάει στους Καταρράκτες του Δρυμώνα, διότι είχε βρέξει λίγες μέρες πριν και κατόπιν ανέβασε 39°C. Οπότε αφενός είχε μπόλικο νερό για να κολυμπήσεις στη λιμνούλα που σχηματίζει ο καταρράκτης, αφετέρου το νερό ήταν απλά δροσερό και όχι κρύο, οπότε μπορούσες να κολυμπήσεις όσο ήθελες. Το σύνηθες είναι, είτε να έχει ελάχιστο νερό το καλοκαίρι, είτε την άνοιξη να είναι παγωμένο. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να πας.
Σαφώς καλύτερος καταρράκτης, με πολύ μεγαλύτερη λίμνη, είναι πιο νότια, στην κεντρική Εύβοια, ο Μανικιάτης (https://fb.watch/v/6x_xDYo-D/). Δεν ξέρω αν θα σε βγάλει ο δρόμος σου από εκεί, αλλά έχει γίνει μόδα από πέρσι, πάνε όλες οι πεζοπορικές ομάδες και ανεβάζουν φανταστικές φωτογραφίες. Ίσως πάω του χρόνου. Γενικά θεωρώ το μπάνιο σε καταρράκτη, ό,τι καλύτερο και σαφώς ανώτερο από εκείνο στη θάλασσα.
Να πας να δεις τη Λίμνη Ευβοίας, να μπεις στο χωριό και μάλιστα να το περάσεις με το όχημά σου και να πας παραλιακά μερικά χιλιόμετρα πιο νότια που έχει μία ωραία ταβέρνα (https://goo.gl/maps/AdLhwZH1HWXa48JaA) και κατόπιν το ελεύθερο κάμπινγκ. Το μέρος κάηκε πριν από λίγα χρόνια, οπότε δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα τόσο ευχάριστο.
Πιο βόρεια από τη Λίμνη Ευβοίας είναι οι Ροβιές, που είναι ωραία για μπάνιο. Τα καλύτερα μέρη λένε ότι είναι εκείνα που φθάνεις με κακοτράχαλο χωματόδρομο, αλλά δεν τα έχω δει. Γενικά η βόρειος Εύβοια έχει πολλές παραλίες και ο τουρισμός απλώνεται. Δύσκολα θα βρεις συνωστισμό κάπου, με εξαίρεση την Αγία Άννα που είναι το κάμπινγκ. Εκεί έχει μία μεγάλη παραλία, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου.
Η αγαπημένη μου παραλία είναι τα Ελληνικά ή αλλιώς παραλία Αγίου Νικολάου. Μικρή παραλία με ενδιαφέρον κολυμβητικό προορισμό το νησάκι με το ομώνυμο εκκλησάκι.
Έχοντας πει τα παραπάνω, διότι ο πολύς κόσμος θέλει κυρίως θάλασσα το καλοκαίρι, θα τονίσω το εξής: Η βόρειος Εύβοια έχει καλούς δρόμους στο ορεινό εσωτερικό της. Αξίζει να φύγεις λίγο από τη θάλασσα, να ανέβεις λίγο υψόμετρο και να περάσεις από τους δρόμους που διασχίζουν το δάσος στο κέντρο της.
Έχε υπόψη ότι το Μαντούδι έχει λιμάνι, απ' όπου, εδώ και λίγα χρόνια, πας στην Σκόπελο σε 1,5 ώρα, αν θυμάμαι καλά. Όχι ότι θα βαρεθείς μία εβδομάδα στην Εύβοια, αλλά ίσως μπορείς να πεταχτείς και ένα διήμερο στη Σκόπελο. Είχα πάει στη Σκόπελο δεκαπενταύγουστο (είχε πέσει παντόφλα να πάω τότε, παρόλο που ήξερα ότι δεν πρέπει) και το όμορφο νησί κόντευε να βουλιάξει από τον κόσμο, αλλά αν πας Ιούλιο ίσως είναι καλύτερα.
Οι δρόμοι γενικά είναι καλοί και εμπνέουν για να ανοίξεις ρυθμό, αλλά να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πίσω από κάθε στροφή κινδυνεύεις να συναντήσεις κοπάδι πρόβατα που έχει καταλάβει όλο το πλάτος του δρόμου. Το είχα ζήσει κι αυτό πριν αρκετά χρόνια.
Καλές διακοπές!
Στο φαράγγι Νηλέα ή Μπουλοβίναινας ήταν να πάω πριν 5 χρόνια,δεν έκατσε τότε και μέχρι σήμερα όλο το αναβάλλω!Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο νερό έχει αυτήν την εποχή για να σου δώσω πληροφορίες.Νομίζω όμως ότι χρειάζεται να βρέξεις πόδια κάποια στιγμή.Καταρράκτες Δρυμώνα πας άνετα απο μονοπατάκι.
Αν σας ενδιαφέρουν καταρράκτες με πεζοπορία προτείνω ανεπιφύλακτα τον καταρράκτη Κρέμαση κοντά στο χωριό Αγδίνες.Είχα πάει πέρισυ και έχω αναλυτικές πληροφορίες στο ταξιδιωτικό.Δεν κατεβαίνει αμάξι εκεί αλλά και με τα πόδια είναι πολύ ωραία η διαδρομή μέχρι το ποτάμι.Επίσης εξαιρετικοί είναι και οι καταρράκτες Δαφνοκούκι στα Ήλια.Είχα πάει μέσα στην καραντίνα αν θυμάσαι που με έπιασε λάστιχο και γύρισα έτσι μέχρι την Αθήνα:D
Επιπλέον,προτείνω ανεπιφύλακτα να ανέβεις τέρμα τον δρόμο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο και τη Λιχάδα και να κάνεις μπανάκι στην παραλία του Κάβου,ακριβώς διπλα απο τα Λιχαδονήσια,στα οποία μπορείς να πας και με βάρκα απο Αγιο Γεώργιο αν θυμάμαι καλά(αξίζουν επίσκεψη).
Μιας και ειμαι απο την Λιμνη (αλλα απουσιάζω εκτός χωρας τώρα) δεν εχω να προτείνω κατι περισσοτερο απο οτι είπαν τα παιδιά παραπανω. Απλα υπολογιζε οτι το οδικο δικτυο ειναι σφιχτό με στροφες κτλ... οποτε θες κάποιο χρονο για τις μετακινήσεις.... για παραδειγμα για να πας από την Λιμνη στον Καβο στην Λιχαδα θες καμια ωρα. Στην Λιμνη θα φας καλα θαλασσινά στο "Μελτεμι", μολις φτασεις στην παραλία στην Εθνικη Τραπεζα, δεξια, αλλα λιγο τσιμπημενες τιμες, κατα την γνωμη μου ομως αξιζει. Άλλες ωραιες ταβερνες ειναι το Bella Vista αναμεσα Λιμνη κ Ροβιες καθως και τα Κατουνια (η ωραια ταβερνα που λεει ο φιλος παραπανω). Στα Κατουνια
καλα ειναι να πας για μπανιο πρωτα στις παραλίες που εχει μετα την ταβέρνα, στον δρομο προς την μονη Γαλάτακι (δυστυχώς ειναι καμμενο δάσος) και στην συνεχεια να γυρισεις πεινασμενος στην ταβερνα. Μεσα Λιμνη εχει και 2 πιτσαρίες που αξίζουν και οι δυο. Η μια (Barcode) κανει κ ωραια μπεργκερ. Οι καφετεριες ειναι ολες καλες. Αμα θέλεις καφε με κοσμο, νεολαια και κινηση επιλεγεις τον Γιανναρο στον κεντρικο πλατανο, αλλιως οι υπόλοιπες καφετεριες ειναι πιο ησυχες και απολαμβάνεις τον καφε σου.
Οργανωμενες παραλιες για μπανιο στην Λιμνη ειναι στην περιοχη Κοχυλι, 3 χλμτρα εξω πηγαινοντας προς Ροβιες..... εκει θα βρεις και 3 μπιτσομπαρα... ωραια μεγάλη παραλια με σχετικα δροσερα νερά.
Δεν μου ερχεται τωρα κατι αλλο να σου προτινω. Αν ειναι θα επανέλθω.
Προσοχη στον δρομο γιατι τωρα το καλοκαίρι αυξανεται η κινηση στην περιοχη και δεν ειναι ιδιαίτερα προσεχτικοι.
o_gavros
19/07/2021, 20:56
Στο Νηλέα λέμε ναι!
Άμα είστε τυχεροί κι έχει νερό μπόλικο,θα κάνετε γαμω τις βουτιές!
contes di Zante
23/07/2021, 07:11
Πρόκειται να βρεθώ για μια βδομάδα στη βόρεια Εύβοια (Αγία Άννα-Λίμνη). Μιας και είναι γνωστός μοτο-προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, σκέφτηκα να ρωτήσω αν έχετε κάποιες προτάσεις για μέρη που αξίζει να επισκεφτώ. Παραλίες, αξιοθέατα, αγαπημένα εστιατόρια, ό,τι πιστεύετε ότι αξίζει τέλος πάντων να επισκεφτεί κανείς.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Πότε θα πάς? Θα είμαι Πευκί 15-17/08 σε φιλικό σπίτι. Θα αφήσω την οικογένεια και θα φύγω σόλο μία εβδομάδα Ρουμανία....
Πάντως από Ωραιούς μέχρι Ψαροπούλι η μόνη παραλία που αξίζει είναι στα Ελληνικά, όλες οι άλλες δέν
Πάντως από Ωραιούς μέχρι Ψαροπούλι η μόνη παραλία που αξίζει είναι στα Ελληνικά, όλες οι άλλες δέν
Κάνεις λάθος αδελφέ...
Όλη η διαδρομή από Κανατάδικα Ιστιαίας έως τους Ωραιούς διαθέτει τις καλύτερες παραλίες και τα καλύτερα νερά από όλη την Εύβοια (και όχι μόνο). Η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει γιατί ο κεντρικός δρόμος δεν περνά από εκεί και το 99% αγνοεί την ύπαρξή τους.
Αν όμως βγεις από την πεπατημένη και κινηθείς παραλιακά (σε μερικά σημεία άσφαλτος και σε μερικά βατός χωματόδρομος) απλά θα τρίβεις τα μάτια σου.
Κάνε μια βουτιά στην παραλία Τσουκαίτη ή στο κομμάτι που βρίσκεται 3-5 χιλιόμετρα πριν τους Ωραιούς και θα με θυμηθείς.... :beer:
Είμαστε ήδη εκεί. Μέχρι τώρα πήγαμε Πευκί, Άγιο Βασίλειο, Δρυμώνα, Λίμνη (φάγαμε στο barcode, πολύ καλό). Πετύχαμε πολύ ωραίο ξενοδοχείο πάντως, οπότε μένουμε αρκετά εδώ και δεν έχουμε κίνητρο για πολύ ψάξιμο. Είναι ωραία και η παραλία του.
Μεγάλη ανακάλυψη ένα φοβερό ταβερνάκι στο Αχλάδι. Λέγεται Κυριάκος (Ο γιατρός της πείνας) και είναι μια τέλεια αυλίτσα όπου νιώθεις ότι τρως στο σπίτι της γιαγιάς σου.
o_gavros
23/07/2021, 12:54
Έχω την αίσθηση ότι ίσως εκεί είχαμε κάτσει σε μια ετήσια πριν λίγα χρόνια.
Και είχαμε πέσει σα τις ακρίδες.
Αν είναι μηχανακιας ο ταβερνιε τότε αυτό το ίδιο μαγαζί είναι.
Καλά να περνάτε!
contes di Zante
24/07/2021, 09:43
Κάνεις λάθος αδελφέ...
Όλη η διαδρομή από Κανατάδικα Ιστιαίας έως τους Ωραιούς διαθέτει τις καλύτερες παραλίες και τα καλύτερα νερά από όλη την Εύβοια (και όχι μόνο). Η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει γιατί ο κεντρικός δρόμος δεν περνά από εκεί και το 99% αγνοεί την ύπαρξή τους.
Αν όμως βγεις από την πεπατημένη και κινηθείς παραλιακά (σε μερικά σημεία άσφαλτος και σε μερικά βατός χωματόδρομος) απλά θα τρίβεις τα μάτια σου.
Κάνε μια βουτιά στην παραλία Τσουκαίτη ή στο κομμάτι που βρίσκεται 3-5 χιλιόμετρα πριν τους Ωραιούς και θα με θυμηθείς.... :beer:
Η παραλία Τσουκαίτη δεν είναι αυτή κοντά στους Ωραιούς? άν θυμάμαι καλά είχα πάει κάπου το 2013-2014, είχε ένα μπαράκι τότε.....εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ψιλοχάλια οι παραλίες εκτός των Ελληνικών, αλλά μάλλον δεν είμαι αξιόπιστο δείγμα που λέμε πιθανοθεωρητικά, γιατί συγκρίνω με τη Ζάκυνθο πάντα
Το Ιόνιο Πέλαγος είναι ευλογημένος τόπος. Σαφώς καλύτερα μέρη από το Αιγαίο, με εντυπωσιακές παραλίες, άφθονη βλάστηση. Εννοείται ότι υπάρχουν πολύ όμορφα μέρη και στο Αιγαίο, αλλά έχει ευνοηθεί κυρίως λόγω πιο εύκολης πρόσβασης από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους είναι σε άλλο επίπεδο, πρέπει όμως να τα επισκεφθείς κι αυτά σε εποχή μη αιχμής, ώστε να τα ευχαριστηθείς.
Το χάλια παραλίες είναι λίγο σχετικό θα έλεγα.Η γυναίκα μου πχ μαθημένη στις απέραντες αμμουδιές του ν.Ηλείας θεωρεί χάλια ότι δεν είναι απέραντη αμμουδιά με σχετικά ρηχά νερά.
Εγώ πάλι την βρίσκω και σε βράχια χωρίς άμμο με πολύ βαθιά νερά.Περί ορέξεως που λένε ,καλές βουτιές ptc,καλές βουτιές σε όλους δηλαδή :beer:
contes di Zante
24/07/2021, 17:39
Προσωπικά χάλια θεωρώ οτιδήποτε έχει θολά και ανακατεμένα νερά ή βρώμικη παραλία είτε είναι άμμος είτε είναι βότσαλο. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρέθηκα Σύβοτα σε βαθιές παραλίες με βότσαλο που παρόλο που με ταλαιπωρούν λόγω προβλήματος στην πατούσα και παρόλο που πεφτω σαν τον γέρο μετά από κάνα μισάωρο λόγω κρύου μπορώ να πώ ότι μετά ευχαριστιώμουν το μπούζι αλλά ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ νερό. Σε Πευκί και Ωραιούς η θάλασσα είναι κρύα, βαθειά και θολή...τουλάχιστον Κατσαΐτη είχε ωραία άμμο
Στην Λιμνη θα φας καλα θαλασσινά στο "Μελτεμι", μολις φτασεις στην παραλία στην Εθνικη Τραπεζα, δεξια, αλλα λιγο τσιμπημενες τιμες, κατα την γνωμη μου ομως αξιζει.
Πολυ καλο και το Μελτεμι. Φαγαμε κατι προσφυγακια γλυκισμα. Μονο ακριβο που δεν το λες παντως, ο λογαριασμος ηταν λογικοτατος. :beer:
Garfield
31/07/2021, 12:42
Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σχετικά με την Εύβοια. Μάλλον μέσα στον μήνα Αύγουστο θα κατέβω απο Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με την μηχανή. Σκέφτηκα αντί να πάω από Λαμία να περάσω από την Γλύφα απέναντι στην Εύβοια και να συνεχίσω για Χαλκίδα. Ποια διαδρομή καλύτερα να ακολουθήσω αυτή https://goo.gl/maps/EJwftmufde9oZsiA6 ή αυτή https://goo.gl/maps/23eKrWcdZgJqP9Dx7 ;
Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σχετικά με την Εύβοια. Μάλλον μέσα στον μήνα Αύγουστο θα κατέβω απο Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με την μηχανή. Σκέφτηκα αντί να πάω από Λαμία να περάσω από την Γλύφα απέναντι στην Εύβοια και να συνεχίσω για Χαλκίδα. Ποια διαδρομή καλύτερα να ακολουθήσω αυτή https://goo.gl/maps/EJwftmufde9oZsiA6 ή αυτή https://goo.gl/maps/23eKrWcdZgJqP9Dx7 ;
Η 1η είναι σαφώς προτιμότερη καθώς πρόκειται για μια απο τις πιο όμορφες παραλιακές διαδρομές της Ελλάδας.:cool:
Προτιμώ τη δεύτερη, διότι είναι υπέροχοι οι ορεινοί δρόμοι στο κέντρο της βορείου Ευβοίας. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι η γνώμη του Βασίλη έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα.
Προτιμώ τη δεύτερη, διότι είναι υπέροχοι οι ορεινοί δρόμοι στο κέντρο της βορείου Ευβοίας. Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι η γνώμη του Βασίλη έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα.
Ειναι διαφορετικές σε κάθε περίπτωση απλά επειδή ούτως ή άλλως θα κατέβει τον Αγιο που είναι στο ίδιο στυλ είναι προτιμότερο να κάνει τη μισή παραλιακά,για αυτό την πρότεινα.
Garfield
31/07/2021, 14:08
Ειναι διαφορετικές σε κάθε περίπτωση απλά επειδή ούτως ή άλλως θα κατέβει τον Αγιο που είναι στο ίδιο στυλ είναι προτιμότερο να κάνει τη μισή παραλιακά,για αυτό την πρότεινα.
Πολύ σωστή σκέψη. Ευχαριστώ!
Με εξαίρεση το υπέροχο κομμάτι κοντά στο ποτάμι, η διαδρομή του Αγίου δεν μου φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε αντίθεση με το ορεινό κομμάτι της βόρειας Εύβοιας.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταφέρεις να κάνεις και τις 2. Η κάθε μια έχει την δική της ομορφιά... :wave2:
Την γλωσσοφάγαμε ρε φούστη μου... :bigcry::bigcry::bigcry:
Ασε, εχω παθει σοκ κι εγω. Ολα αυτα τα μερη τα ειδα πριν απο λιγες μερες καταπρασινα και τωρα θα εχει γινει κρανιου τοπος. Τουλαχιστον δεν υπαρχουν θυματα.
o_gavros
05/08/2021, 11:38
Ρε παιδιά νεκροί δεν υπάρχουν.
Μην αναμασαμε την προπαγάνδα των καναλιών.
Θύματα υπάρχουν και παραυπαρχουν.
πρωτίστως είναι όσοι μένουν εκεί, άνθρωποι και ζώα και δευτερευόντως όλοι οι υπόλοιποι που χάνουμε πολύτιμα δάση.
Καμία γλωσσοφαγιά δε φταίει...
Με τον αέρα που φυσάει εδώ στην Εύβοια προλάβανε να γλυτώσουν και οι χελώνες…
Ρε παιδιά νεκροί δεν υπάρχουν.
Μην αναμασαμε την προπαγάνδα των καναλιών.
Θύματα υπάρχουν και παραυπαρχουν.
πρωτίστως είναι όσοι μένουν εκεί, άνθρωποι και ζώα και δευτερευόντως όλοι οι υπόλοιποι που χάνουμε πολύτιμα δάση.
Διορθωση τυπου telegonos. :D
Προφανως για νεκρους μιλαω. Αντε, να λεμε και τα αυτονοητα για να μην παρεξηγιομαστε οτι κανουμε και προπαγανδα. :rolleyes:
atom_smasher
08/08/2021, 14:44
Γμτχκτπ. Περισυ πηγαμε. Μια απο τις εκδρομες που προλαβαμε να κανουμε Ελλαδα πριν μας κλεισουν μεσα. Τι καταστροφή!
Garfield
08/08/2021, 19:17
Ρε, μήπως εγώ είμαι ο γκαντέμης; Είμαι 47 ετών και από μικρό παιδί μου λέγανε πόσο φανταστικά είναι στην Β. Εύβοια. Τόσα χρόνια δεν το έκανα. Και μόλις είπα ότι θα συνδυάσω το ταξίδι μου για Αθήνα, την τελευταία εβδομάδα του φετινού Αυγούστου, περνώντας από εκεί...
o_gavros
08/08/2021, 19:18
Όχι φίλε, δεν είσαι ούτε εσύ ούτε κανείς γκαντεμης.
Δεν ήταν η κακιά η ώρα που έφερε την καταστροφή...
... δεν είσαι ούτε εσύ ούτε κανείς γκαντεμης...
Μην παίρνεις κι' όρκο...............
Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σχετικά με την Εύβοια. Μάλλον μέσα στον μήνα Αύγουστο θα κατέβω απο Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με την μηχανή ;
Γιάννη έχεις πμ. :beer:
Garfield
19/05/2022, 13:50
Τελικά παρότι η περσινή φωτιά μας άλλαξε τα σχέδια λέω φέτος να το τολμήσω. Βέβαια φέτος φωτιά είναι τα καύσιμα!
Επειδή θα κατέβω (εκτός απροόπτου) στις 29/6 Αθήνα για την συναυλία των Muse έλεγα από Θεσσαλονίκη να κάνω μια στάση με διανυκτέρευση την προηγούμενη μέρα στην Β. Εύβοια. Τα οικονομικά μου είναι αρκετά περιορισμένα οπότε αν δεν βρω φθηνό δωμάτιο σκέφτομαι να την βγάλω σε κάποιο κάμπινγκ. Έχει κάποιος να προτείνει κάποιο που να είναι ωραίο, καθαρό και να μπορώ να έχω την μηχανή παρκαρισμένη δίπλα στην σκηνή μου;
ΡΙξε μια ματια και στο παρακατω παντως.
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/epidotisi-eos-ke-300-evro-gia-diakopes-se-samo-ke-voria-evvia-i-dikeouchi/
Garfield
19/05/2022, 14:14
ΡΙξε μια ματια και στο παρακατω παντως.
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/epidotisi-eos-ke-300-evro-gia-diakopes-se-samo-ke-voria-evvia-i-dikeouchi/
Ναι, το έχω δει ήδη. Απλά επειδή η κάρτα με το ποσό που σου δίνουν είναι για 30 μέρες σκεφτόμουν να το κάνω όταν μάλλον θα πάμε οικογενειακώς προς τα τέλη Αυγούστου.
Garfield
10/10/2022, 23:43
Καλημέρα!
Επανέρχομαι πάλι στο θέμα γιατί μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες έγινα δικαιούχος του Evia Pass το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω μέχρι 31/10/2022. Έτσι σκέφτηκα να κάνουμε μια εκδρομή οικογενειακώς (σύζυγος και 9χρονη κόρη) με το αυτοκίνητο στις 26/10 που είναι αργία για εμάς τους Θεσσαλονικείς. Η εκδρομή μάλλον θα είναι με μια διανυκτέρευση χωρίς να αποκλείω και δεύτερη διανυκτέρευση. Επειδή πια θα είναι φθινοπωρινή εκδρομή δεν μας ενδιαφέρει να βρούμε παραλίες για μπάνιο αλλά άλλα μέρη που θα άξιζε να επισκεφτούμε. Θα ήθελα όποιος μπορεί και γνωρίζει να προτείνει μέρη στην Βόρεια Εύβοια να δούμε αλλά και που θα ήταν καλύτερο να κοιτάξουμε για διαμονή.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Για μια διανυκτέρευση και δυο μέρες δεν θα προλάβεις να δεις πολλά μέρη, διότι και το οδικό δυκτιο προσφέρεται κυρίως για μηχανή!! Εμείς κάθε χρόνο πηγαίνουμε στην Λιμνη Εύβοιας όπου θα πάμε και στις 27/10 για το τριήμερο, μπάνιο πάντως να ξέρεις κανείς άνετα διότι τα νερά είναι από ζεστά από την ευρα του Ευβοικου. Και το Πευκι είναι πανέμορφο και στον Αι Γιάννη το Ροσσο αξίζει ακόμα και μετά την φωτιά έχει κρατήσει την ομορφιά της και επειδή έχει βγει και λιγο πρασινάδα έχει μαλακώσει λίγο το άγριο από το μαύρο της φωτιάς.