PDA

View Full Version : Νέα και ωραία

Dwraaa
27/07/2021, 09:05
Καλημέρααα :)
Πρόσφατα έβγαλα δίπλωμα έως 500 κυβικά.
Χρειάζομαι ένα μηχανάκι για την πόλη έως 1.300 από την στιγμή που θα είναι και μεταχειρισμένο.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία αλλά δεν θα ήθελα να πάρω σκούτερ 125κκ που όλοι μου προτείνουν ότι είναι καλό για πρώτο μηχανάκι. (δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα καινούργια σκούτερ που έχουν βγει και νιώθω ότι θα ξεχάσω να χειρίζομαι τον συμπλέκτη με αυτά).
Σκέφτομαι πολύ ένα Honda CBF 250 '05 όπου διάβασα στα σχόλια εδώ ότι έχουν θέμα με την νεκρά και την καδένα.
Παιδιά πλιζ ένα χέρι βοηθείας στην αμαθή.

doctor_john
27/07/2021, 09:07
Καλημέρα, γράψε και τι θες να κάνεις με αυτό.
Είναι πολύ πιο εύκολο να δεις ποια σε εξυπηρετούν και να διαλέξεις απο αυτά.

patsavour
27/07/2021, 09:18
Πρόσφατα έβγαλα δίπλωμα έως 500 κυβικά.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία αλλά δεν θα ήθελα να πάρω σκούτερ 125κκ που όλοι μου προτείνουν ότι είναι καλό για πρώτο μηχανάκι. (δεν μου αρέσουν όλα αυτά τα καινούργια σκούτερ που έχουν βγει και νιώθω ότι θα ξεχάσω να χειρίζομαι τον συμπλέκτη με αυτά).
Σκέφτομαι πολύ ένα Honda CBF 250 '05 όπου διάβασα στα σχόλια εδώ ότι έχουν θέμα με την νεκρά και την καδένα.
Παιδιά πλιζ ένα χέρι βοηθείας στην αμαθής.

Παρε ενα cbf 125 καινουργιο και ασε τις αρχαιολογιες,σε 6 μηνες ,μολις μαθεις το πουλας -ευκολα- και παιρνεις cb 500 X.Αυτα ανεξαρτητως χρηματων,αλλωστε ΔΕΝ μας εχεις πει το ποσον που διαθετεις.

Panos76
27/07/2021, 09:39
Καλημέρα και καλώς ήρθες. Το cb που λέει ο από πάνω είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά δεν ξέρω αν θα βολέψει το ύψος (είναι και λίγο βαρύ μηχανάκι).

Σε κάθε περίπτωση όμως και εγώ θα πρότεινα κάτι από την οικογένεια cb καθώς προσφέρουν ομοιογένεια, ευκολία (μαλακός συμπλέκτης, ομαλή λειτουργία) και απροβλημάτιστη χρήση (αξιοπιστία).

Tα δεδομένα που πρέπει να σκεφθείς είναι: προϋπολογισμός (μαζί με εξοπλισμό), χρήση (χώμα, άσφαλτος, πόλη, κλπ) και φυσικά τι δίπλωμα διαθέτεις.

karellen
27/07/2021, 11:18
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Δώρα.
Κάτσε να δουν το θέμα σου και άλλοι σύντροχοι και θα λάβεις όλες τις απαντήσεις,έχε λίγο υπομονή. :wave2:

Panos76
27/07/2021, 11:24
Μετά το update του θρεντ, το cb125f νομίζω είναι μονόδρομος (μιλάμε για σχετικά καινούριο μηχανάκι και όχι να τραβιέσαι με αρχαιολογίες 20+ ετών).

και μην ακούσω για KLE! :lol:

azar41
27/07/2021, 11:29
Καλώς όρισες στο φόρουμ,μια χαρά είναι το CBF για αρχή,απλά στο ποσό που αναφέρεις θα πρέπει να αρκεστείς στα 125 κυβικά,ρίξε μια ματιά.https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=used&make=22&model=1544&sp=186

Dwraaa
27/07/2021, 11:32
το Honda CBF 250 '05 που έχω βρει είναι κοντά στα χρήματα που ψάχνω, σας φαίνεται πολύ παλιό;;

patsavour
27/07/2021, 11:35
το Honda CBF 250 '05 που έχω βρει είναι κοντά στα χρήματα που ψάχνω, σας φαίνεται πολύ παλιό;;

ναι

doctor_john
27/07/2021, 11:50
ρε συ Πάνο, εξήγησε γιατί, τι έχει που θα την προβληματίσει; να πάρει το ματρακά στα 125cc και να μάθει τι; ποδήλατο;

Φιλενάδα βρες τον μηχανικό σου (πες περιοχή αν δεν έχεις) και ρώτησε τον αν υπάρχει πρόβλημα να αναλάβει αυτό που σου αρέσει.

Σε γενικές γραμμές μόνη, χωρίς εμπειρία συντήρησης είναι λίγο ρίσκο να αγοράσεις τον Αύγουστο.

Αμαν με το σουμιέ κάθε μέρα, θέλω να πάρω 500, θέλω 750, θέλω 1200.. πάρε 18 cbf125 να μην ασχοληθείς ξανά...

Dwraaa
27/07/2021, 12:09
παιδιά με μπερδέψατε περισσότερο τώρα
επειδή θα πάρω μεταχειρισμένο ούτως ή άλλως θα πάω πρώτα την μηχανή στον μάστορα για έλεγχο
δεν παίζουν όμως χρήματα για τόσο καινούργια cbf 125 που λέτε
το πιο καινούργιο που έχω βρει μέχρι στιγμής είναι του 13'
μήπως θα έπρεπε να αλλάξω κατηγορία αφού δεν με παίρνει στα χρήματα;
η Kymco Quannon 125 '16 πως σας φαίνεται;

Panos76
27/07/2021, 12:28
Το κυμκο δεν το ξέρω, ούτε για τα brixton έχω άποψη πέρα από έναν γνωστό που το πήρε καινούριο και είναι πολύ ευχαριστημένος, πχ:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314588132-brixton-bx-125-injection

To να αλλάξεις κατηγορία (μιλώντας για σκούτερ ή παπί δεν ακούγεται άσχημη ιδέα, βάσει μπάτζετ.

Στο παλιό μηχανάκι πρέπει να ξέρεις τι αγοράζεις αλλιώς κινδυνεύεις να μπλέξεις. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύει και με ένα νεότερο μεταχειρισμένο.

Για αυτό θέλεις καλό έλεγχο σε έμπιστο μηχανικό ή αγοράζεις από άνθρωπο που γνωρίζεις και πως δεν κρύβει κάτι το μηχανάκι που πουλάει.

OldMan
27/07/2021, 12:59
στην αμαθής.

Νεα και ωραια μπορει να εισαι αλλα τους Φιλολογους σου στο Λυκειο πρεπει να τους οδηγησες στον αλκοολισμο..

toyar
27/07/2021, 13:00
ως κατοχος cbf 250 θα σου πω οτι το μηχανακι αυτο ειναι σαν πολυ φθηνο σε χρηση και συντηρηση και πολυ βολικο απο θεμα βαρους και ογκου
ειναι επαρκεστατο για σενα σε γκαζι φρενα αναρτησεις..........
εχει λιγο δυστροπο σασμαν μεχρι να το μαθεις
η αξιοπιστια του εξαρταται απο τη χρηση και τη συντηρηση που εχει κανει ο προηγουμενος κατι που μπορει να τσεκαρει ενας σωστος μηχανικος
αν θες βαλε αυτο που βρηκες και θα σου πω

rainmike
27/07/2021, 13:18
Νεα και ωραια μπορει να εισαι αλλα τους Φιλολογους σου στο Λυκειο πρεπει να τους οδηγησες στον αλκοολισμο..

Ο παππους δε μασάει απο κορασιδες για να σφάξει με το γαντι ,παιρνει αλυσοπριονο:D

Panos76
27/07/2021, 13:24
Ο παππους δε μασάει απο κορασιδες για να σφάξει με το γαντι ,παιρνει αλυσοπριονο:D

To ότι ξεχάσαμε όμως ακόμα και το μονοτονικό, κουβέντα ε; :D

sniper
27/07/2021, 13:28

Φαίνεται 16 ετών. Και δεν φαίνεται τίποτα μόνο από την ηλικία του.

patsavour
27/07/2021, 13:59
ρε συ Πάνο, εξήγησε γιατί, τι έχει που θα την προβληματίσει; να πάρει το ματρακά στα 125cc και να μάθει τι; ποδήλατο;

Φιλενάδα βρες τον μηχανικό σου (πες περιοχή αν δεν έχεις) και ρώτησε τον αν υπάρχει πρόβλημα να αναλάβει αυτό που σου αρέσει.

Σε γενικές γραμμές μόνη, χωρίς εμπειρία συντήρησης είναι λίγο ρίσκο να αγοράσεις τον Αύγουστο.

Αμαν με το σουμιέ κάθε μέρα, θέλω να πάρω 500, θέλω 750, θέλω 1200.. πάρε 18 cbf125 να μην ασχοληθείς ξανά...

Νεος με μηδενικη εμπειρια και γνωση + μηχανακι 16ετων= μεγαλη πιθανοτητα πατατας.
ειδικα αν ΔΕΝ εχει λεφτα και θα παρει το πιο φτηνο
Καλυτερα να παρει καινουργιο κινεζικο παπι του χιλιαρικου, η να βαλει δοσεις.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

o_gavros
27/07/2021, 14:03
Καλημέρα και καλώς ήρθες. Το cb που λέει ο από πάνω είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά δεν ξέρω αν θα βολέψει το ύψος ( είναι και λίγο βαρύ μηχανάκι).

Σε κάθε περίπτωση όμως και εγώ θα πρότεινα κάτι από την οικογένεια cb καθώς προσφέρουν ομοιογένεια, ευκολία (μαλακός συμπλέκτης, ομαλή λειτουργία) και απροβλημάτιστη χρήση (αξιοπιστία).

Tα δεδομένα που πρέπει να σκεφθείς είναι: προϋπολογισμός (μαζί με εξοπλισμό), χρήση (χώμα, άσφαλτος, πόλη, κλπ) και φυσικά τι δίπλωμα διαθέτεις.
Θα πέσει φωτιγια να σε κάψει

rainmike
27/07/2021, 14:05
Παρε Busa.
Σορρυ δεν αντεξα παιδιά ,παντα ηθελα να την πώ αυτη την ατάκα:p
Κοπελιά καλω ηρθες, 1300 δεν ειναι πολλά για μηχανάκι.
Μήπως να κοιταγες για κανα σκουτερακι (θου Κύριε) η παπάκι η να μάζευες κανα χιλιαρικάκι ακομα για
κανα 250 αρακι αξιολογο?
Γιατι οχι ενα ninjaki 250?

teogtp
27/07/2021, 14:25
Μάζεψε λίγα χρήματα ακόμη και πάρε ένα μηχανάκι της προκοπής.
Το cbf που σου ανάφεραν παραπάνω είναι μια χαρά.
Μην μπλέξεις με κινέζικα.

Dwraaa
27/07/2021, 14:41
Ως φιλόλογος ή γνωστης της ελληνικής είσαι καλός. Από μηχανές ξέρεις να βοηθήσεις ή είσαι καλός μόνο για εξυπνάδες;

Dwraaa
27/07/2021, 14:42
Το κυμκο δεν το ξέρω, ούτε για τα brixton έχω άποψη πέρα από έναν γνωστό που το πήρε καινούριο και είναι πολύ ευχαριστημένος, πχ:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/314588132-brixton-bx-125-injection

To να αλλάξεις κατηγορία (μιλώντας για σκούτερ ή παπί δεν ακούγεται άσχημη ιδέα, βάσει μπάτζετ.

Στο παλιό μηχανάκι πρέπει να ξέρεις τι αγοράζεις αλλιώς κινδυνεύεις να μπλέξεις. Το ίδιο φυσικά μπορεί να ισχύει και με ένα νεότερο μεταχειρισμένο.

Για αυτό θέλεις καλό έλεγχο σε έμπιστο μηχανικό ή αγοράζεις από άνθρωπο που γνωρίζεις και πως δεν κρύβει κάτι το μηχανάκι που πουλάει.
Στο μεταξύ brixton και gemini πεθαίνω...είναι πολύ όμορφα cafe racer...ξεφεύγω όμως από το μπάτζετ μου πολύ (δεν υπάρχουν και μεταχειρισμένα σε χαμηλότερες τιμές)
Μάλλον αυτό μου φαίνεται το πιο λογικό να αλλάξω κατηγορία..

Dwraaa
27/07/2021, 14:43
Νεος με μηδενικη εμπειρια και γνωση + μηχανακι 16ετων= μεγαλη πιθανοτητα πατατας.
ειδικα αν ΔΕΝ εχει λεφτα και θα παρει το πιο φτηνο
Καλυτερα να παρει καινουργιο κινεζικο παπι του χιλιαρικου, η να βαλει δοσεις.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Λες ε;;
Έχω βρει δύο φθηνά κινέζικα αλλά τα φοβάμαι πολύ

telegonos
27/07/2021, 14:58
25η απάντηση και ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πει στο μέλος, ότι αυτό

έβγαλα δίπλωμα έως 500 κυβικά.
δεν υπάρχει; Τι διάλα, ότι νέος υπάρχει στα φόρουμ, πετάει κι ένα ''μεχρι 400 κυβικά'', τούτη δω του έβαλε και πληθωρισμό και το πήγε 500.

Α1, Α2, Α, διαλέχτε τι έχετε, μάθετε τι δίπλωμα έχετε βγάλει και ποιοί είναι οι όροι του, μην είστε ότινάναι. Καλό στην ζωή σας θα κάνετε.

OldMan
27/07/2021, 15:00
Από μηχανές ξέρεις να βοηθήσεις ή είσαι καλός μόνο για εξυπνάδες;

Μπααα...

Εγω ειμαι εδω για ορθογραφικα/συντακτικα "σφουγγαρισματα"..;)

Υ.Γ.
Αν απαντησουν 150 ατομα θα μαζεψεις 151 γνωμες/αποψεις..
Συνεπικουρούμενου το γεγονοτος της πιθανής παντελους αγνοιας σου επι του θέματος, μαλλον θα καταλήξεις στο πλεον ακαταλληλο μηχανακι..
Anyway, οτι και να παρεις, σημασια εχει να το ευχαριστηθεις..:beer:

νεοσσός
27/07/2021, 15:24
Καλώς ήρθες στο forum!

Δεν επαρκούν τα χρήματα που έχεις μαζέψει για κάτι αξιόπιστο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χρειάζεσαι και πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, που φαντάζομαι ότι δεν έχεις ακόμη.

Τι χρήση θα κάνεις; Θα πηγαίνεις στη δουλειά; Τι απόσταση;
Έχεις κλειστό χώρο για να το σταθμεύεις τη νύχτα;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
27/07/2021, 16:26
Καλώς ήρθες.
Αναμεταξύ τού σιμπιεφ 250 αρχαιολογία και τού 125 σχετικά καινούργιου εγώ θα πήγαινα πάντως στο 250.
Αξίζει το Ρίσκο για τα διπλά κυβικά.
Ούτως ή άλλως αφού θα το πας σε μάστορα όπως λες δε βρίσκω το λόγο να κολλήσεις στην ηλικία. :wave2:

basilis_k6
27/07/2021, 18:27
πάρε ενα σκουτερ να κανεις τη δουλεια σου γιατι με 1300 κατι μπρίκια πουλάνε. Τον συμπλέκτη θα τον ξεχάσεις και μολις παρεις μηχανή σε 2 μέρες θα τον εχεις θυμηθεί, δεν ειναι τιποτα.

sniper
28/07/2021, 11:20
Ως φιλόλογος ή γνωστης της ελληνικής είσαι καλός. Από μηχανές ξέρεις να βοηθήσεις ή είσαι καλός μόνο για εξυπνάδες;

Δάκρυσα λίγο...

OldMan
28/07/2021, 12:03
Δάκρυσα λίγο...

Φταίει που είσαι ευαισθητούλης και συναισθηματικούλης..

(ου γαρ ερχεται μονον..):p

Υ.Γ.
Ποτε ξεκαραντινιαζεσαι, Ταβαριτς..??

sniper
28/07/2021, 12:10
Φταίει που είσαι ευαισθητούλης και συναισθηματικούλης..

(ου γαρ ερχεται μονον..):p

Υ.Γ.
Ποτε ξεκαραντινιαζεσαι, Ταβαριτς..??

Από το γέλιο ήταν... Προσέχω όμως γιατι στην ηλικία μας συμβαίνουν ατυχήματα...

Είμαι ελεύθερος να κυκλοφορώ μεταξύ σας, εδώ και 2 μέρες...

bulmont
28/07/2021, 14:09
Είμαι ελεύθερος να κυκλοφορώ μεταξύ σας, εδώ και 2 μέρες...

Ωχ...........

sniper
28/07/2021, 14:36
Ωχ...........

Ωχιές.