Σύνδεση

View Full Version : Τώρα που κάνει ζέστη...

McGyver
28/07/2021, 17:31
...ένα tip για όσους δεν το ξέρουν και μετακινούνται με μοτοσικλέτα.

Ένα μαντήλι βουτηγμένο σε κρύο νερό γύρω από το λαιμό βοηθάει από αρκετά έως πάρα πολύ.
Σήμερα πριν φύγω από το γραφείο στις 17:00, έβρεξα το Buff μου και το έβαλα για μισή ωρίτσα στο ψυγείο.

35 χλμ μέχρι το σπίτι από κέντρο Αθήνας, όλα κομπλέ.

:wave2:

Αν έχετε αυχενικά κλπ ευαισθησίες ίσως δεν πρέπει, usual disclaimers αποποίησης κάθε ευθύνης apply.

basilis_k6
28/07/2021, 17:57
το κομμάτι που ακουμπάει στον λαιμο μπροστα καλό ειναι να μείνει στεγνο. Καλη πληροφορία παντως.

vassat
28/07/2021, 21:25
το κομμάτι που ακουμπάει στον λαιμο μπροστα καλό ειναι να μείνει στεγνο. Καλη πληροφορία παντως.

...ποιο είναι το σκεπτικό για αυτό;
/// Β

basilis_k6
28/07/2021, 21:33
...ποιο είναι το σκεπτικό για αυτό;
/// Β

για να μην ψαχνεις καραμέλες λαιμου αργότερα? ακομα και το aircondition μας κρυώνει το καλοκαίρι και ξυπνάμε με κλειστο λαιμο και κρύωμα.

Bowleno
29/07/2021, 01:14
Έλα, Θωμά, πουτέ την αλήθεια ψάχνεις πελάτες για τον τρούπη....:lol:

McGyver
29/07/2021, 07:44
για να μην ψαχνεις καραμέλες λαιμου αργότερα? ακομα και το aircondition μας κρυώνει το καλοκαίρι και ξυπνάμε με κλειστο λαιμο και κρύωμα.

Οι άνευ αμυγδαλών δεν έχουμε θέμα :lol:.

Έλα, Θωμά, πουτέ την αλήθεια ψάχνεις πελάτες για τον τρούπη....:lol:

Όχι ρε Δημήτρη!

Κρυφή διαφήμιση κάνω για ένα φίλο που θα βγάλει τρεις σειρές μαντήλια για μηχανή, "Γιάννη μου το μοτομαντήλι σου", "Μοτομαντήλι καλαματιανό" και το limited edition "Καπιτάνο ντι Χαντόκ".

doctor_john
29/07/2021, 10:44
Xα! Ευκαιρία να θυμηθούμε τον Ντάνη Φωτο!
Τον συγγραφέα που με έμαθε να διαβάζω κείμενα που δεν κατανοώ, δίνοντας τους χώρο να αράξουν στο κεφάλι μου, να ζουν ελεύθερα εκεί
και να συνδέουν φευγαλέες αξίες που ποτέ δεν πήρα είδηση πως γλίστρησαν μέσα..

Πως κατάφερε εναν δεκάχρονο να εκτιμά παλιές μοτοσυκλέτες, να θεωρεί πλούτο τα ταξίδια, να ερωτεύεται τρελές κοτσίδες...

Μέσα σε όλα και το στριφτό φουλάρι. Αυτό το αξεσουάρ που ταίριαζε με μπεζ πουκάμισα εκστρατείας.
Αυτή η σχεδόν κρυφή λεπτομέρεια που ανοίγει πόρτες. Πόσες φορές έχω ακούσει "ωραίο το φουλάρι σου" απο τις θεές που φυτρώνουν
σε αυτό τον τόπο.. Πως είναι δυνατόν να λένε "περάστε" σε 15 χρονο τα καταγώγια της jazz.
Πως σου κερνάνε ολοκαίνουριο DT 125 να κάνεις ταξίδι χωρίς δίπλωμα και σου μαθαίνουν πως πρέπει να το στρώσεις..

Τέλος πάντων, το στριφτό φουλάρι έχει την χρήση του.
Δεν εκτίθεται όταν καβαλάμε, είναι μέσα απο το τζάκετ.
Είναι εκεί να μαζεύει τον ιδρώτα, να αποτρέπει μαμούνια να περάσουν, να δροσίζει, να δένει πληγές.
Εκτίθεται όταν δεν οδηγείς και το έχεις φρεσκάρει με νερό.

Το διαχρονικότερο αξεσουάρ για όσους ταξιδεύουν ελεύθεροι.

VANDA
30/07/2021, 09:37
Ωραία ιδέα, την έβαλα σήμερα σε εφαρμογή και ξεκίνησε με τα καλύτερα προγνωστικά,
μέχρι που έπεσα στο κλάστερφακ από Αμπελόκηπους μέχρι Υγεία και καλοψήθηκα πάλι.

doctoras
30/07/2021, 09:47
Θα συνιστούσα βρεγμένο τακτικα buff και φορεμενο στο κεφαλι μεχρι αυτια χωρις να ακουμπάει στον αυχένα για την αποφυγη ψυξεων
Το κυριότερο προβλημα ειναι οι θερμοπληξιες οποτε η κεφαλή νοτισμενη παντα με νερακι

PaNick67
30/07/2021, 11:11
Επισης κλειστη ζελατινα του κρανους οσο κινουμαστε. Οσο παραξενο αν ακουγεται η αναπνοη ειναι πιο ευχαριστη απο τον καυτο αερα στα ρουθουνια. Παραμενει ζεστος αλλα οχι ανυποφορος.

OldMan
30/07/2021, 12:29
Θωμακο, περασες ποτε Αυγουστιατικα απο τους Σοφαδες Καρδιτσας ή απο την Κωπαϊδα με αυτο το tip..??

McGyver
30/07/2021, 12:32
Θωμακο, περασες ποτε Αυγουστιατικα απο τους Σοφαδες Καρδιτσας ή απο την Κωπαϊδα με αυτο το tip..??

Όχι γέροντα, δεν έτυχε.

Έχει κάποιο συγκεκριμένο μικροκλίμα σε αυτές τις περιοχές που το καθιστά ανεφάρμοστο;

Vstrommer71
30/07/2021, 12:51
Πάντως Κωπαϊδα και κάμπος Καρδίσας είναι απόλαυση να περνάς το καλοκαίρι με τέτοιες θερμοκρασίες.Αν βέβαια είσαι οπαδός της σάουνας:bawl:

(Endoμεταξί ο χρήστης Vstrommer71 αισθάνεται ευτυχής στην τοποθεσία Στοκχόλμη με 15 βαθμούς και ψιλόβροχο:lol:)

OldMan
30/07/2021, 13:04
Έχει κάποιο συγκεκριμένο μικροκλίμα σε αυτές τις περιοχές που το καθιστά ανεφάρμοστο;

Nothing special..

Απλα δεν προλαβαινεις να κανεις 35 μετρα (οχι χλμ) με βρεγμενο buff και ήδη εχεις γινει τσιρωμενο κοτοπουλο..
Αν δε, κανεις την λαλακια να σηκωσεις μανικια, εχεις δωρεάν αποτριχωση δια της καυσης..

sanctusan
30/07/2021, 13:08
Φαντάζομαι όλα αυτά με το κρύο νερό βοηθάνε για μικρές αποστάσεις. Σε μεγάλες αποστάσεις το νερό παίρνει θερμοκρασία και "βράζει" πάνω σου (το ίδιο ισχύει και στο βρεγμένο κεφάλι, αν σε χτυπάει ο ήλιο με βρεγμένο κεφάλι έχεις περισσότερες πιθανότητες θερμοπληξίας), στη καλύτερη στεγνώνει και απλά σου μαζεύει τον ιδρώτα.

Bowleno
30/07/2021, 13:59
Nothing special..

Απλα δεν προλαβαινεις να κανεις 35 μετρα (οχι χλμ) με βρεγμενο buff και ήδη εχεις γινει τσιρωμενο κοτοπουλο..
Αν δε, κανεις την λαλακια να σηκωσεις μανικια, εχεις δωρεάν αποτριχωση δια της καυσης..

Το έκανες εσύ και είχες την δωρεάν αποτρίχωση;:D

McGyver
30/07/2021, 14:40
Nothing special..

Α...

Έχω κάνει μεσημεριανό περίπολο Αύγουστο σε στρατόπεδο της περιοχής, το οποίο είχε ένα (1) δέντρο.

Τό 'χω.

:bawl:

νεοσσός
30/07/2021, 15:54
Φαντάζομαι όλα αυτά με το κρύο νερό βοηθάνε για μικρές αποστάσεις. Σε μεγάλες αποστάσεις το νερό παίρνει θερμοκρασία και "βράζει" πάνω σου (το ίδιο ισχύει και στο βρεγμένο κεφάλι, αν σε χτυπάει ο ήλιο με βρεγμένο κεφάλι έχεις περισσότερες πιθανότητες θερμοπληξίας), στη καλύτερη στεγνώνει και απλά σου μαζεύει τον ιδρώτα.
Το νερό έχει μία ωραία ιδιότητα, όπως και άλλες βέβαια χημικές ενώσεις. Λέγεται λανθάνουσα θερμότητα εξαέρωσης. Είναι η ενέργεια που απορροφά (η ζέστα ντε) προκειμένου να αποκτήσουν τα μόρια μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και να γίνει αέριο. Οπότε, για την ψύξη βοηθάει όταν εξατμίζεται ("βράζει").

Σε αυτή την ιδιότητα μάλιστα βασίζεται η ψύξη δια της εφίδρωσης.

sanctusan
30/07/2021, 16:19
Το νερό έχει μία ωραία ιδιότητα, όπως και άλλες βέβαια χημικές ενώσεις. Λέγεται λανθάνουσα θερμότητα εξαέρωσης. Είναι η ενέργεια που απορροφά (η ζέστα ντε) προκειμένου να αποκτήσουν τα μόρια μεγαλύτερη κινητική ενέργεια και να γίνει αέριο. Οπότε, για την ψύξη βοηθάει όταν εξατμίζεται ("βράζει").

Σε αυτή την ιδιότητα μάλιστα βασίζεται η ψύξη δια της εφίδρωσης.

Όλο αυτό μέσα σε κάποια όρια.
Δε θε πας να κάτσεις κάτω από τον ήλιο, ώστε να ιδρώσεις και να δροσιστείς.
Ούτε θα ρήξεις καυτό νερό πάνω σου ώστε να εξατμιστεί και να δροσιστείς.

Το νερό είναι καλός αγωγός της θερμότητας.

o_gavros
30/07/2021, 21:00
Τώρα που κάνει ζέστη, όσοι δουλεύετε μηχανάκι και για Χ ψ λόγους δεν δυναστε να φοράτε μπουφάν διάτρητο, επενδύστε σε ρούχα από υφασμάτα με αντηλιακή προστασία.
Οι περισσότερες γνωστές εταιρείες με είδη outdoor ρουχισμού έχουν.
Εγω επέλεξα την Columbia και εδώ, με παντελόνι και πουκάμισα με δείκτη προστασίας 50(!!!).
Δεν είναι μόνον ότι μπλοκάρουν τη βλαβερή ακτινοβολία που σαφώς και είναι ζητούμενο.
Είναι παναλαφρα υφάσματα που στεγνώνουν για πλάκα και καταφέρνουν τελικά και σε κρατάνε δροσερό.

azar41
30/07/2021, 21:21
Αν θυμάμαι καλά, κάπου είχαμε ξαναπεί παλιότερα οτι τα διάτρητα ρούχα δεν κάνουν για συνθήκες καύσωνα.
Όταν η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνά τη θερμοκρασία του σώματος,θες μόνωση,με το διάτρητο φλερτάρεις με την αφυδάτωση.
Μιλώ για συνθήκες που η μοτο κινείτε με χιλ,οχι πρώτη-δευτέρα.

Nikospiaggio
03/08/2021, 21:36
Τελικα τι πρεπει να κανουμε για διαδρομη εως 30 ή 40 λεπτα σε καυσωνα?
Τι ειναι καλυτερο? Και σαφως ιατρικά αποδεκτό.

νεοσσός
03/08/2021, 21:41
Τα 30 λεπτά παλεύονται. Το έκανα χθές με 41-44°C. Δε νιώθεις άνετα, είναι σαν να σε φυσάνε με πιστολάκι μαλλιών. Αλλά αν έχεις πιει μπόλικο νερό και δεν έχεις ακάλυπτα σημεία του σώματος, την παλεύεις.

basilis_k6
03/08/2021, 22:06

το αμάξι.
δυστυχως η θερμοπληξια έχει σαν πρωτο σύπτωμα την ζαλάδα. κάτι που δεν σε παιρνει να παθεις στο μηχανάκι.

giorgosb
03/08/2021, 22:10
Τα 30 λεπτά παλεύονται. Το έκανα προχθές με 41-44°C. Δε νιώθεις άνετα, είναι σαν να σε φυσάνε με πιστολάκι μαλλιών. Αλλά αν έχεις πιει μπόλικο νερό και δεν έχεις ακάλυπτα σημεία του σώματος, την παλεύεις.

Αυτό.. Τόση ώρα κάνω περίπου πήγαινέλα δουλειά. Δεν αφήνεις ακάλυπτα σημεία και η ζελατίνα του κράνους κλειστή.

Nikospiaggio
03/08/2021, 22:53
Το εκανα και εγω και χθες και σημερα. ( σημερα ηταν πιο δυσκολα)
Ρωταω τι θα ηταν καλο να κανουμε.
Καποιοι κανουν ταξιδια σε τετοιες θερμοκρασιες και καποιοι δουλευουν σε χωραφια ( εχω δει Ινδούς στο Σχηματαρι )
Δεν μπορει, καποιες οδηγιες θα υπαρχουν.
Πχ γνωριζω οτι πρεπει να φορας ελαφρα ρουχα και κυριως μακρυ μανικι. Αν το υφασμα ειναι λινο ακομη καλυτερα.
Ως παραδειγμα λαμβανω τους βεδουινους της ερημου.
Μακρια ρουχα σε ολο το σωμα.
Αυτο ειναι αρκετο?
Θα ηθελα αν γνωριζετε συγκεκρινες συμβουλες και γινεται με παραδειγματα απο την πραγματικη ζωή.

doctoras
03/08/2021, 23:06
Τεχνικα ρουχα dry fit και αντηλιακά ρουχα με uv προστασία. Η βολτες με μηχανη καλυτερα μετα τις 19:00. Για τους επαγγελματίες, μιξ ολων των παραπανω τιπ

billy84
03/08/2021, 23:50
Το εκανα και εγω και χθες και σημερα. ( σημερα ηταν πιο δυσκολα)
Ρωταω τι θα ηταν καλο να κανουμε.
Καποιοι κανουν ταξιδια σε τετοιες θερμοκρασιες και καποιοι δουλευουν σε χωραφια ( εχω δει Ινδούς στο Σχηματαρι )
Δεν μπορει, καποιες οδηγιες θα υπαρχουν.
Πχ γνωριζω οτι πρεπει να φορας ελαφρα ρουχα και κυριως μακρυ μανικι. Αν το υφασμα ειναι λινο ακομη καλυτερα.
Ως παραδειγμα λαμβανω τους βεδουινους της ερημου.
Μακρια ρουχα σε ολο το σωμα.
Αυτο ειναι αρκετο?
Θα ηθελα αν γνωριζετε συγκεκρινες συμβουλες και γινεται με παραδειγματα απο την πραγματικη ζωή.

Επειδή δουλεύω με μηχανάκι υπο αυτές τις συνθήκες, το σημαντικότερο είναι η ενυδάτωση.Δηλαδή αν μπορείς καλό ειναι να πιείς ένα λίτρο νερό πριν βγεις αυτή τη διαδρομή που λες ή ακόμα καλύτερα να έχεις μαζί σου νερό και να πίνεις συνέχεια.Κανένας εξοπλισμός δε θα σε σώσει αν δεν είσαι ενυδατωμένος.

nikos_abel
04/08/2021, 07:03
Χθες το μεσημέρι πάντως έκανα το λάθος να καβαλήσω χωρίς να φορέσω το μπουφάν (κορντούρα). Μέγιστη βλακεία, το μετάνιωσα γρήγορα.

McGyver
04/08/2021, 09:07
https://youtu.be/o_q0snvSMVo

yannis24
04/08/2021, 09:43
Παντως εγω που κανω καθημερινα το Σαρωνιδα-κεντρο Αθηνας, και στα περι Κεντρου, ειμαι μονο με το κοντομανικο ( 100-120κμ ημερησίως)
Οτι αλλο και αν δοκιμασα δεν μπορουσα. Νιωθω λιγο "γυμνος" και εκτεθειμενος αλλα δεν παλευεται αλλιως.
Στο κεντρο ειδικα απο τις μηχανες και τις λαμαρινες των αυτοκινητων δεν παιζεται η κατασταση.
σε ανοικτο δρομο ειμαι πιο οκ!
Το θεμα ειναι να πινεις πολυ νερο.......

νεοσσός
04/08/2021, 10:46
Απλά να θυμίσω ότι με τον ιδρώτα χάνονται και ηλεκτρολύτες πέρα από νερό. Το νερό δεν αρκεί από μόνο του για να τους αναπληρώσει. Οπότε πρέπει να τρώμε μπόλικα φρούτα. Σαν δεύτερη λύση, είναι τα ισοτονικά αναψυκτικά, αλλά όχι τόσο καλή όσο ο συνδυασμός φρούτων και νερού. Κατάποση πολύ νερού σκέτου, μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριναιμία (https://www.onmed.gr/ygeia/story/350086/yponatriaimia-ti-einai-pote-kindyneyete).

Σε έντονες αθλητικές δραστηριότητες με ζέστη, έχει τύχει να φάω αλάτι με τη χούφτα για να γλιτώσω κράμπες. Αλάτι έχουν και τα πατατάκια για τους πιο junk foodάδες.

rainmike
04/08/2021, 11:02
Απλά να θυμίσω ότι με τον ιδρώτα χάνονται και ηλεκτρολύτες πέρα από νερό. Το νερό δεν αρκεί από μόνο του για να τους αναπληρώσει. Οπότε πρέπει να τρώμε μπόλικα φρούτα. Σαν δεύτερη λύση, είναι τα ισοτονικά αναψυκτικά, αλλά όχι τόσο καλή όσο ο συνδυασμός φρούτων και νερού. Κατάποση πολύ νερού σκέτου, μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριναιμία (https://www.onmed.gr/ygeia/story/350086/yponatriaimia-ti-einai-pote-kindyneyete).

Σε έντονες αθλητικές δραστηριότητες με ζέστη, έχει τύχει να φάω αλάτι με τη χούφτα για να γλιτώσω κράμπες. Αλάτι έχουν και τα πατατάκια για τους πιο junk foodάδες.
Συμφωνώ απολυτα .εχω χτυπήσει 2 πιτογυρα για να αναπληρώσω το αλάτι:lol:

νεοσσός
04/08/2021, 11:05
Συμφωνώ απολυτα .εχω χτυπήσει 2 πιτογυρα για να αναπληρώσω το αλάτι:lol:
Επίσης το να τρως πιο λιτά, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ζέστης. Φρούτα και νερό, σώζουν.

o_gavros
04/08/2021, 11:06
λιτά έφαγε, τι ψυχή έχουν 2 πιτόγυρα; :p
Αμέσως να σπείρεις τον τρόμο

billy84
04/08/2021, 16:53
https://youtu.be/o_q0snvSMVo

Έχω σοβαρή ένσταση.Αναφέρεται σε 40 βαθμούς και άνω.Πόσες ώρες τη μέρα έχει αυτή τη θερμοκρασία?3-4-5 στη χειρότερη?Και τις υπόλοιπες που έχει απλά ζέστη πως θα την παλέψει ο οδηγός χωρίς διάτρητο μπουφάν?

Να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει το κόλπο να βρέξω μπλούζα εσωτερικά γιατί πολύ απλά το βλέπω παρανοϊκο να ξεκινήσω εξόρμηση το καλοκαίρι με την κορντούρα που φοράω και το χειμώνα!!Σίγουρα όμως είναι ενδιαφέρουσα πατέντα.

Με διάτρητο πάντως δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά σίγουρα χρειάζεται και ένας στοιχειώδης προγραμματισμός σε μια εκδρομή.Δηλαδή να ξεκινήσεις πολύ νωρίς και να κινηθείς όσο το δυνατόν πιο ''ψηλά'' τις δύσκολες ώρες.Στην Ασία που λέει αυτός εντάξει υπάρχει πρόβλημα μέχρι να φτάσεις στα Ιμαλάια :lol:

νεοσσός
04/08/2021, 18:10
Επί χρόνια κινούμαι σε αστικό ιστό και το καλοκαίρι. Με θερμοκρασίες 37°C-39°C το απόγευμα δεν είχα πρόβλημα με διάτρητα για διαδρομές των 40 λεπτών, με εξαίρεση τα φανάρια που μετρούσα τα δευτερόλεπτα με τις σταγόνες του ιδρώτα να στάζουν.

Όμως οι 44°C είναι σε άλλο επίπεδο. Εκεί καίγεσαι και μάλιστα τόσο περισσότερο, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητά σου. Στα βουνά που κινείσαι εσύ, δε βιώνεις τέτοιες θερμοκρασίες. Μπορεί να βράζει κάτω ο κάμπος το μεσημέρι, ενώ πάνω στο βουνό να έχει 30°C. Ειδικά το βράδυ, σε μεγάλα υψόμετρα, θα χρειαστείς και αντιανεμική προστασία το κατακαλόκαιρο.

Συμφωνώ πάντως ότι για την Ελλάδα τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι το σύνηθες. Μία έως τρεις εβδομάδες το χρόνο, το πολύ για 7 ώρες τη μέρα. Καλύτερα να αποφύγεις τέτοιες μέρες και ειδικά τέτοιες ώρες, όπως είπες. Να αναβάλεις εκδρομή ή να αλλάξεις το πρόγραμμα. Άλλωστε είναι θέμα ασφάλειας η αίσθηση άνεσης. Αν σκας, χάνεται η συγκέντρωση, γίνεσαι ανυπόμονος, πολύ πριν φθάσεις στο σημείο να αφυδατωθείς ή να ζαλιστείς.

Αν όμως δεν μπορείς να το αποφύγεις, τότε καλό είναι να έχεις υπόψη τις συμβουλές του τύπου. Άλλο οι 37°C, άλλο οι 44°C. Χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση.

McGyver
04/08/2021, 18:53
Έχω σοβαρή ένσταση.Αναφέρεται σε 40 βαθμούς και άνω.Πόσες ώρες τη μέρα έχει αυτή τη θερμοκρασία?3-4-5 στη χειρότερη?Και τις υπόλοιπες που έχει απλά ζέστη πως θα την παλέψει ο οδηγός χωρίς διάτρητο μπουφάν?

Να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει το κόλπο να βρέξω μπλούζα εσωτερικά γιατί πολύ απλά το βλέπω παρανοϊκο να ξεκινήσω εξόρμηση το καλοκαίρι με την κορντούρα που φοράω και το χειμώνα!!Σίγουρα όμως είναι ενδιαφέρουσα πατέντα.

Με διάτρητο πάντως δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά σίγουρα χρειάζεται και ένας στοιχειώδης προγραμματισμός σε μια εκδρομή.Δηλαδή να ξεκινήσεις πολύ νωρίς και να κινηθείς όσο το δυνατόν πιο ''ψηλά'' τις δύσκολες ώρες.Στην Ασία που λέει αυτός εντάξει υπάρχει πρόβλημα μέχρι να φτάσεις στα Ιμαλάια :lol:

Γι' αυτό ακριβώς το έβαλα.
Στις συνθήκες των προηγούμενων ημερών που (ακόμα) ήταν εκτός ορίων, απλά δεν κυκλοφορείς χωρίς λόγο.

lospsi
05/08/2021, 06:20
Πάντως, προσωπικά αυτές τις ζέστες τις έβγαλα σχετικά άνετα. Δεν μπορώ να πω δηλαδή ότι ζορίστηκα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι. Εννοείται ότι στα φανάρια θα ιδρώσω αλλά αυτό γίνεται πάντα.
Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι καθιέρωσα και το buff λαιμού (αυτό του ΜΟΤΟ που έδωσε δώρο σε καναδυο τεύχη:D ) επιπλέον του κλασσικού μου πακέτου (μπουφάν ΔΙΑΤΡΗΤΟ,jet κράνος, γάντια, μακρύ παντελόνι, αθλητικά). Επίσης κατεβασμένη ζελατίνα πάντα.
Έχω κινηθεί για αρκετά αστικά χλμ με 42-43 βαθμούς και άνω (αποκορύφωμα τα 48-49 των προηγούμενων ημερών) και η πλήρης κάλυψη του σώματος νομίζω ότι είναι απαραίτητη και έκανε την διαφορά.

Φυσικά κινούμαι με βεσπάκι. Με μοτοσυκλέτα δεν παλεύεται....