PDA

View Full Version : Πληροφορίες για τελωνεία Βορειας Μακεδονίας,Αλβανίας,Μαυροβουνιου,Κροατίας.

Billymuse
02/08/2021, 20:47
Γεια χαρά παίδες:wave2:, πέρασε κανεις πρόσφατα απο τις χώρες του τίτλου του θρεντ να μας δώσει λιγο το στίγμα για το αν συνάντησε κίνηση η καποια αλλα δυσκολία με τα χαρτιά του λόγω της κατάστασης με covid και τα λοιπά.

contes di Zante
03/08/2021, 05:45
...κ' εγώ φεύγω την Παρασκευή και ψάχνομαι λίγο

πληροφορίες για COVID κοίτα https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Billymuse
03/08/2021, 11:37
...κ' εγώ φεύγω την Παρασκευή και ψάχνομαι λίγο

πληροφορίες για COVID κοίτα https://www.iatatravelcentre.com/world.php

Eνδιαφέρουσα σελίδα και χρήσιμη:beer:
Απλα πιο πολυ θέλω να μάθω αν πέρασε κάποιος από τα τελωνεία αυτές τις μέρες να μας μεταφέρει εικόνα για το τι γίνεται με την κίνηση..γιατι δεν ειναι να εισαι με το 40άρι στημένος στην ουρά..
Πριν έναν μηνα φίλοι που γύρναγαν απο Βόρεια Μακεδονία φάγανε τρελη αναμονή στο φυλάκιο με αυτοκινητα μπροστά τους που τους κάνανε σελφ τεστ :moutza:
Όταν με το καλό γυρίσεις δώσε στίγμα για το πώς ήταν η φάση με το πέρασμα.

OldMan
03/08/2021, 11:45
Billy, η κινηση (ή καλυτερα, η ακινησια) παιζει με το αν ειναι καθημερινη ή ΠΣΚ..

dorso
05/08/2021, 00:31
Εγω πέρασα Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία και Σλοβενία τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.Κινηση πολύ είχε για Κροατία,η ουρά ήταν χιλιόμετρα,αν δεν προσπεράσεις δεν παιρνας ποτέ..Με το covid,έχω κάνει το εμβόλιο κ δεν είχα πουθενά θέμα..

Billymuse
05/08/2021, 14:13
Εγω πέρασα Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία και Σλοβενία τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.Κινηση πολύ είχε για Κροατία,η ουρά ήταν χιλιόμετρα,αν δεν προσπεράσεις δεν παιρνας ποτέ..Με το covid,έχω κάνει το εμβόλιο κ δεν είχα πουθενά θέμα..

E καπως έτσι το βίωσα και το 2018 που ειχα παει στις χώρες που ανέφερες..οποτε στις ουρες παρακαλάμε να εχει χώρο γιατι θα ειαμστε τριβάλιτσοι..Απο μάσκες και τα σχετικα τι έκανες στα πολυ τουριστικα μέρη..?γενικα ειχε τουρισμο στα κλασικα Ντουμπροβνικ,Σπλιτ..(αν πηγες)

dorso
05/08/2021, 15:03
E καπως έτσι το βίωσα και το 2018 που ειχα παει στις χώρες που ανέφερες..οποτε στις ουρες παρακαλάμε να εχει χώρο γιατι θα ειαμστε τριβάλιτσοι..Απο μάσκες και τα σχετικα τι έκανες στα πολυ τουριστικα μέρη..?γενικα ειχε τουρισμο στα κλασικα Ντουμπροβνικ,Σπλιτ..(αν πηγες)
Κ εγώ τριβαλιτσος ήμουν, εντάξει με λίγη προσοχή παιρνας..Από μάσκες σαν εδώ είναι τα πράγματα δεν πολύ ασχολούνται,σε εσωτερικούς χώρους τις φοράς..Πήγα κ Ντουμπρόβνικ κ Σπλιτ κ είχαν πολύ κόσμο, γενικά Κροατία είχε κόσμο όπου πήγα..Για να μπεις Ελλάδα όταν γυρίσεις πρέπει να συμπληρώσεις την φόρμα plf, πιστεύω να το γνωρίζεις,μια μαλακιά 15 σελίδες..

Billymuse
05/08/2021, 15:18
Κ εγώ τριβαλιτσος ήμουν, εντάξει με λίγη προσοχή παιρνας..Από μάσκες σαν εδώ είναι τα πράγματα δεν πολύ ασχολούνται,σε εσωτερικούς χώρους τις φοράς..Πήγα κ Ντουμπρόβνικ κ Σπλιτ κ είχαν πολύ κόσμο, γενικά Κροατία είχε κόσμο όπου πήγα..Για να μπεις Ελλάδα όταν γυρίσεις πρέπει να συμπληρώσεις την φόρμα plf, πιστεύω να το γνωρίζεις,μια μαλακιά 15 σελίδες..

Oχι δεν γνωρίζω την φόρμα αλλα θα την ψάξω..που σου ζητησαν αυτη τη φορμα? την εκτυπωνεις απο εδω?

dorso
05/08/2021, 16:12
Την συμπληρώνεις κάνα δύο μέρες πριν μπεις Ελλάδα και σου έρχεται email τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας..Στο ζητανε οι Έλληνες στα σύνορα για να μπεις Ελλάδα, αλλιώς δεν μπαίνεις..Υπάρχει η εφαρμογή για Ευρώπη Re-open eu που τα γράφει αναλυτικά..Κάτι αντίστοιχο έχει κ η Κροατία αλλά είναι προαιρετικό κ δεν μου το ζήτησαν πουθενά..

cityfly
05/08/2021, 16:55
Oχι δεν γνωρίζω την φόρμα αλλα θα την ψάξω..που σου ζητησαν αυτη τη φορμα? την εκτυπωνεις απο εδω?

https://travel.gov.gr/#/

Γράφεις αρκετά αλλά είναι απλό κατά τα άλλα.
Θέλεις email και να βάλεις κωδικό αλλά έτσι έχεις πρόσβαση στο τι έχεις κάνει.
Κάποια στιγμή θα σου έρθει email με τη φόρμα σε πιο «συμπυκνωμένη» μορφή, τύπωσε αυτήν μην κάνεις τον κόπο να τυπώσεις το pdf όπως θα προκύψει αποπ η δική σου υποβολή

Συμπλήρωσέ την όποτε σε βολεύει δεν υπάρχει όριο, το email θα σου 2-3 μέρες πριν την ημερομηνία εισόδου που θα γράψεις
Εμένα έτσι ήρθε κι ας έγραφε στη φόρμα ότι θα έρθει τα μεσάνυκτα πριν.

Billymuse
05/08/2021, 18:26
Σουπερ, ευχαριστώ παιδες :beer:

Tallyban
05/08/2021, 20:48
Συγγνώμη, μπορεί κάποιος να σου απαγορεύσει την εισοδο στη χώρα που πληρώνεις φόρους;

billy84
06/08/2021, 13:06
Μπορεί, αν προσπαθήσεις να μπεις με μοτοσυκλέτα που έχει πολύ μικρό μεταξόνιο,αλυσίδα 520 ή και μονό δίσκο εμπρός :bawl:

Δεν άντεξα sorry για το σπαμ! :D

OldMan
06/08/2021, 13:07
Συγγνώμη, μπορεί κάποιος να σου απαγορεύσει την εισοδο στη χώρα που πληρώνεις φόρους;

Ανετα...

Parking
06/08/2021, 16:49
Λοιπόν πριν λίγες μέρες γύρισε ο ξάδερφος μου....
Της πτνς γίνεται !

Μόνο Ελλάδα ρωτάει για κόβιντ οι άλλοι όλοι απλά σπάνε @@
όπως κάθε καλοκαίρι
Αν πας με μηχανάκι προφανώς μπορείς να παρακάμψεις τις ουρές
αλλά αν έχεις αμάξι οπλίσου με υπομονή γιατί θα φας ώρες και ώρες να περιμένεις

Πρόσεχε και τη θερμοκρασία γιατί μια ώρα αναμονή στο ρελαντί με AC
και 40 βαθμούς δεν είναι ότι καλύτερο

Parking
06/08/2021, 17:52
Στην Ελλάδα ζητούν και μια άλλη μλκια για να μπεις
Ένα έντυπο που φτιάχνεις ον λάιν
και λένε ότι θα σου ρίξουν 500 πρόστιμο άμα δεν έχεις
αλλά δεν ρίχνουν
Ίσα να σε ζοχαδιάσουν

Tallyban
06/08/2021, 21:42
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά δε κατάλαβα.
Στα ελληνικά σύνορα στο έμπα αν πέρα από τη ταυτότητα σου και τα έγγραφα της μηχανής ,δε έχεις,δε θέλεις να δώσεις άλλα στοιχεία τι γίνεται;Σε αφήνουν απ έξω με σάντουιτς από μκο; και τα εμφιαλωμένα χορηγια;σε μπάζουν μέσα με το ζόρι;Άλλο;

dorso
07/08/2021, 01:57
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά δε κατάλαβα.
Στα ελληνικά σύνορα στο έμπα αν πέρα από τη ταυτότητα σου και τα έγγραφα της μηχανής ,δε έχεις,δε θέλεις να δώσεις άλλα στοιχεία τι γίνεται;Σε αφήνουν απ έξω με σάντουιτς από μκο; και τα εμφιαλωμένα χορηγια;σε μπάζουν μέσα με το ζόρι;Άλλο;
Απλά δεν παιρνας.Τι σου κάνει εντύπωση? Η κάθε χώρα έχει τους δικούς τους κανονισμούς.

Augotaraxos
07/08/2021, 14:11
Οποιοσδήποτε αυτή την περίοδο θέλει να εισέλθει στην Ελλάδα, είτε Έλληνας υπήκοος έιτε ξένος, πρέπει να συμπληρώσει το PLF. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, συμπληρώνεις τις σχετικές με τον COVID πληροφορίες (χρειάζεται είτε να είσαι εμβολιασμένος, είτε να έχεις κανει τεστ πριν είτε να έχεις νοσήσει και να έχεις τα αποδεικτικά μαζί σου), προσωρινή και μόνιμη διεύθυνση. 5 λεπτά υπόθεση είναι, και για όσους έχουν εμβολιαστεί, βγάζουν το ευρωπαικό πιστοποιητικό και τελείωσαν. Στα σύνορα τους δείχνεις το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το PLF και περνάς.

Το PLF: https://travel.gov.gr/#/

Tallyban
08/08/2021, 20:48
Άλλο ρώτησα .
Λέω στον έλεγχο των (παντός είδους)σύνορων για είσοδο στην Ελλάδα αν έχεις μόνο τα χαρτιά σου και αρνηθείς να δώσεις κάτι άλλο τι γίνεται;σε αφήνουν απέξω;συλλαμβάνεσαι;
(Μιλάω για Έλληνες μόνιμους κατοίκους).

dorso
08/08/2021, 21:24
Άλλο ρώτησα .
Λέω στον έλεγχο των (παντός είδους)σύνορων για είσοδο στην Ελλάδα αν έχεις μόνο τα χαρτιά σου και αρνηθείς να δώσεις κάτι άλλο τι γίνεται;σε αφήνουν απέξω;συλλαμβάνεσαι;
(Μιλάω για Έλληνες μόνιμους κατοίκους).
Αν έχεις τα χαρτιά που προβλέπεται,παιρνας κανονικά, δεν υπάρχει περίπτωση να σου ζητήσουν κάτι άλλο.Αν δεν έχεις κάποιο έγγραφο από τα προβλεπόμενα απλά δεν σου επιτρέπουν την είσοδο,κ σε περίπτωση που δεν έχεις το plf προβλέπεται και πρόστιμο.Απλα πράγματα.Το αν είσαι Έλληνας μόνιμος κάτοικος η αλλοδαπός δεν έχει καμία σημασία.

Tallyban
09/08/2021, 07:34
Πληρώνεις πρόστιμο για να μπεις στην χώρα χωρίς πιελεφ αν κατάλαβα καλά.

contes di Zante
16/08/2021, 07:13
Δεν πληρώνεις πρόστιμο, απλά σου λένε ότι ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ και δεν ασχολούνται άλλο μαζί σου.
Προχθές γυρνώντας από Δαλματικές ακτές σκάμε στα Αλβανο-Ελληνικά σύνορα και ενώ είχαμε το διεθνές πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Μάη είχαμε ξεχάσει το PLF. Εκεί, στον Ελληνικό τομέα, λένε στη γυναίκα μου ότι χωρίς PLF δεν μπαίνετε (σωστό αυτό). Τιο θέμα είναι ότι ενώ την είδαν ότι προσπαθούσε να μπεί στο gov.gr και να το φτιάξει δεν έδειξαν καμία διάθεση για βοήθεια μέχρι που της είπαν το τρομερό "αν το κάνετε τώρα θα ισχύει από αύριο, οπότε πρέπει να περιμένετε μια ημέρα" (ΤΡΑΓΙΚΟ). Ταυτόχρονα εγώ είχα πιάσει μια σκιά στη σειρά και κάτι Αλβανοί που ήταν δίπλα μου και πήραν χαμπάρι το περιστατικό μου λένε "γύρνα στα δικά μας σύνορα και θα στο φτιάξουν σε 2', μια αίτηση κάνει ο υπάλληλος"....τελικά μετά από κάμποση ώρα καταφέραμε και το φτιάξαμε μέσω κινητού και μπήκαμε...τα σχόλια δικά σας

NIKANTHI
16/08/2021, 08:39
50 σύνορα πέρασα πρίν δέκα μέρες μόνο Ελλάδα με ζήτησαν κάποιο έγγραφο

Στην Ευρώπη στα σύνορα δεν έχει άνθρωπο

Μα πόσο μας προσέχουν στην Ελλάδα

Πέρασα χωρίς plf χαριστικα

OldMan
20/08/2021, 12:42
Πληρώνεις πρόστιμο για να μπεις στην χώρα χωρίς πιελεφ αν κατάλαβα καλά.

Φιλαρακι, ή πολυ γκασμας είσαι ή μας την βγαινεις αφλασος για να βρεις το υποτιθεμενο δικιο σου..

Υ.Γ.
Το οτι ζουμε σε μια χωρα, υποσυνολο ενος κοσμου, μη αγγελικα πλασμενου, μαλλον το εχουμε καταλαβει..

cityfly
20/08/2021, 20:25
50 σύνορα πέρασα πρίν δέκα μέρες μόνο Ελλάδα με ζήτησαν κάποιο έγγραφο

Στην Ευρώπη στα σύνορα δεν έχει άνθρωπο

Μα πόσο μας προσέχουν στην Ελλάδα

Πέρασα χωρίς plf χαριστικα

Οδικώς (αυτοκίνητο με 4 άτομα) από Λουξεμβούργο μέσω Γαλλίας, Ελβετίας, Ιταλίας (ανκόνα για πάτρα)
Στη Γαλλία κανείς δεν ασχολήθηκε με τίποτα, Ελβετία έλεγξαν μόνο τη vignette (τέλη κυκλοφορία) Ιταλία τίποτα. Έλεγξαν ότι υπάρχει plf στο check in για το πλοίο και τα κοίταξαν στο λιμάνι στην πάτρα.
Ό,τι θέλει κάνει ή δεν κάνει ο καθένας τελικά