View Full Version : Πολύ πρόχειρη πατέντα για σαμάρια
sanctusan
26/08/2021, 12:06
Έχω κάτι κειμήλια σαμάρια του πατέρα μου από τα 80's.
Είναι μικρά και στις βάσεις-αποστάτες που έχω στο hornet, αν τα γεμίσω και τα πιέσω για συγκράτηση, περνάνε από μέσα και είναι άχρηστες οι βάσεις.
430312430311
Και αφού φεύγω για ταξιδάκι αύριο έκανα κάτι πολύ πρόχειρο για να βάλω τα σαμάρια.
430313430316430317
Θεωρώ ότι οι βίδες που εξέχουν δεν θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα.
karellen
26/08/2021, 12:15
Ωραίος.
Θεωρώ ότι οι βίδες που εξέχουν δεν θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα.
Tie wrap!
zannisvel
26/08/2021, 13:03
Βάψε το και μαύρο να μην χτυπάει τόσο πολύ και θα είναι τέλειο ή ντύσε το με μία μεμβράνη.
Αν σε ενοχλούν οι μήτες που εξέχουν, μπορείς να τις κόψεις.
sanctusan
26/08/2021, 13:30
Βάψε το και μαύρο να μην χτυπάει τόσο πολύ και θα είναι τέλειο ή ντύσε το με μία μεμβράνη.
Αν σε ενοχλούν οι μήτες που εξέχουν, μπορείς να τις κόψεις.
Έγινε σήμερα το πρωί, τώρα δουλεύω και αύριο χαράματα φεύγω, δεν προλαβαίνω.
Αλλά αφού έγινε τόσο εύκολα, το ξύλο θα αντικατασταθεί με φύλλο αλουμινίου και πιο καλοφτιαγμένο.
Με το καλό να πας, να περάσεις υπέροχα και να επιστρέψεις...
Όταν θελήσεις να ασχοληθείς πάλι, προτείνω το εξής:
1) Απλό προφίλ σιδερένιο ή αλουμινίου, περασμένο με θερμοσυστελόμενο για ομορφιά και προστασία.
2) Δύο "p-clips" στην κατάλληλη διάμετρο.
3) "Γέφυρα" όπως στο χοντροκομμένο σχέδιο παρακάτω.
430318
:beer:
Μη σου πω να βάλεις από ένα Tooltube σε κάθε πλευρά να έχεις και χώρο :lol:.
1) Απλό προφίλ σιδερένιο ή αλουμινίου, περασμένο με θερμοσυστελόμενο για ομορφιά και προστασία.
430318
:beer:΄
Βασικά και μόνο μια αντιρίδα θα έφθανε. Θα ήταν και οπτικά ομορφότερο.
Αλλιώς... το ξύλο/αλουμίνιο από την εξωτερική πλευρά και βίδες με παξιμάδια. Οι μύτες είναι πάντα επικίνδυνες καια ργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσεις εσύ, ο συνεπιβάτης, τα ρούχα σας, τα πράγματα σας.
Κατά τα άλλα καλά έκανε και έδωσε μια άμεση λύση στο πρόβλημα του προκειμένου να ταξιδέψει.
Καλό το έκανες από πρακτικής άποψης.
Αφού ταιριάζουν καλά οι βάσεις εγώ θα έκανα ότι είπε ο STF,θα κολλούσα 2 αντιρίδες και θα φαινόταν και κυριλέ .
ΥΓ ωραία εξάτμιση :smokin:
Βασικά και μόνο μια αντιρίδα θα έφθανε.
Νομίζω το ίδιο λέμε :).
Δε εννοώ να κρατήσει αυτό που έχει ή να βάλει αλουμίνιο αλλά να το αντικαταστήσει με αυτό που προσπάθησα να σχεδιάσω.
Anyway, :beer:.
Νομίζω το ίδιο λέμε :).
Δε εννοώ να κρατήσει αυτό που έχει ή να βάλει αλουμίνιο αλλά να το αντικαταστήσει με αυτό που προσπάθησα να σχεδιάσω.
Anyway, :beer:.
Α, ήταν τρεις διαφορετικές προτάσεις. Σόρυ δεν αντιλήφθηκα, έμεινα στη γέφυρα που ανέφερες, εκεί το κατάλαβα ότι το ίδιο λέμε.
doctoras
26/08/2021, 22:38
μπορείς επίσης να πλέξεις το πλαισιο των βάσεων των βαλιτσών 0περιμετρικά με μάυρου χρώματος(βγαίνει σε διάφορα χρώματα) καλώδιο απλώματος ρούχων
430326
sanctusan
07/09/2021, 00:50
430318
Ευχαριστώ, πέρασα απίστευτα!!! Έρχεται και ένα ταξιδιωτικό σε λίγο καιρό.
P-clips το είχα φανταστεί αλλά δεν ξέρω πως να το ζητήσω και όταν το εξηγούσα (ίσως να μην το έκανα σωστά) μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Με τα P-clip θα καταφέρω να μικρύνω την επιφάνια και το βάρος.
Μη σου πω να βάλεις από ένα Tooltube σε κάθε πλευρά να έχεις και χώρο :lol:.
Με πήγες ένα βήμα παρακάτω! Αν βρω το μέγεθος και το σχήμα του θέλω, θα μπει στο πρόγραμμα.
Καλό το έκανες από πρακτικής άποψης.Αφού ταιριάζουν καλά οι βάσεις εγώ θα έκανα ότι είπε ο STF,θα κολλούσα 2 αντιρίδες και θα φαινόταν και κυριλέ .
ΥΓ ωραία εξάτμιση :smokin:
Δε θέλω να κάνω μόνιμη αλλαγή, γιαυτό και οι κολλήσεις είναι εκτός πλάνου.
Εξατμισούλα γαμάτη, και πολύ ωραίος ήχος.
μπορείς επίσης να πλέξεις το πλαισιο των βάσεων των βαλιτσών 0περιμετρικά με μάυρου χρώματος(βγαίνει σε διάφορα χρώματα) καλώδιο απλώματος ρούχων
430326
Το καλώδιο απλώματος δε νομίζω ότι θα είναι σταθερό.
Vstrommer71
07/09/2021, 09:21
Και μην κάνεις πώς βγείς ταξίδι σε κάποια σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα με αυτή την εξάτμιση.Θα σε μπουζουριάσουνε,μαζί με το χάρχαλό σου.:lol:
sanctusan
07/09/2021, 10:00
Και μην κάνεις πώς βγείς ταξίδι σε κάποια σοβαρή Ευρωπαϊκή χώρα με αυτή την εξάτμιση.Θα σε μπουζουριάσουνε,μαζί με το χάρχαλό σου.:lol:
Ευτυχώς που τον Νοεμβριο0 του '18 είχα πάει μόνο σε χώρες που ανήκουν στο PIGS, και όχι στις σοβαρές του βορρά.....
P-clips το είχα φανταστεί αλλά δεν ξέρω πως να το ζητήσω και όταν το εξηγούσα (ίσως να μην το έκανα σωστά) μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Με τα P-clip θα καταφέρω να μικρύνω την επιφάνια και το βάρος.
http://www.soundstreet.gr/sfigktires.html
https://www.soumas.gr/index.php/onlineshop/%CF%83%CF%86i%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%20-%20%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%83.html
sanctusan
29/09/2021, 23:56
Επόμενη εκδρομή έρχεται εκτός συνόρων αυτή τη φορά. Έπρεπε να κάνω σωστή δουλειά.
Υλικά
2 Φύλλα αλουμινίου 26€
430989
10 Σφιγκτήρες τύπου P 8€
10 Βίδες με παξιμάδι, Άλεν για να φαίνονται όμορφες 1€
Δυσκολεύτηκα με τα πατρόν αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικότατο!!!!!
430990
430991430992
Επίτηδες άφησα κενά γύρο-γύρο. Ελαχιστοποιεί τον όγκο, το βάρος, τον κίνδυνο τραυματισμού από ατσουμπαλιά και μπορώ να χρησιμοποιήσω το κάγκελο για να πιάνω τους γάντζους.
Δεν θα βαφτεί γιατί είναι αλουμίνιο, δε σκουριάζει άρα δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης για να βαφτεί σωστά και να μην ξεφλουδίζει έχει αρκετά έξοδα και δεν αξίζει τον κόπο μια φορά στο τόσο που τα βάζω πάνω.
Tooltube ή Toolbox ιδανικότερα , δεν βρήκα κάτι άμεσα και σε μέγεθος που ήθελα. Η ιδέα αυτή μένει στο ράφι για τώρα.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/09/2021, 04:24
Επόμενη εκδρομή έρχεται εκτός συνόρων αυτή τη φορά. Έπρεπε να κάνω σωστή δουλειά.
Υλικά
2 Φύλλα αλουμινίου 26€
430989
10 Σφιγκτήρες τύπου P 8€
10 Βίδες με παξιμάδι, Άλεν για να φαίνονται όμορφες 1€
Δυσκολεύτηκα με τα πατρόν αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικότατο!!!!!
430990
430991430992
Επίτηδες άφησα κενά γύρο-γύρο. Ελαχιστοποιεί τον όγκο, το βάρος, τον κίνδυνο τραυματισμού από ατσουμπαλιά και μπορώ να χρησιμοποιήσω το κάγκελο για να πιάνω τους γάντζους.
Δεν θα βαφτεί γιατί είναι αλουμίνιο, δε σκουριάζει άρα δεν μας ενδιαφέρει. Επίσης για να βαφτεί σωστά και να μην ξεφλουδίζει έχει αρκετά έξοδα και δεν αξίζει τον κόπο μια φορά στο τόσο που τα βάζω πάνω.
Tooltube ή Toolbox ιδανικότερα , δεν βρήκα κάτι άμεσα και σε μέγεθος που ήθελα. Η ιδέα αυτή μένει στο ράφι για τώρα.
Πώς μού αρεσουν αυτές οι πατέντες. Το να φτιάχνεις κάτι χειροποίητο δε συγκρίνεται! Μπράβο!
Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι επειδή βλέπω ότι οι βάσεις βγαίνουν ιδιαίτερα προς τα έξω εάν μπουν και τα σαμαρια ίσως σού βγαίνουν πιο έξω από το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα υπολογίσεις.
sanctusan
30/09/2021, 08:59
Πώς μού αρεσουν αυτές οι πατέντες. Το να φτιάχνεις κάτι χειροποίητο δε συγκρίνεται! Μπράβο!
Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι επειδή βλέπω ότι οι βάσεις βγαίνουν ιδιαίτερα προς τα έξω εάν μπουν και τα σαμαρια ίσως σού βγαίνουν πιο έξω από το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τα υπολογίσεις.
Είναι καλά μελετημένα από την Givi τα κάγκελα, δεν εξέχουν όσο φαίνεται.
Αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν σαμάρια και βαλίτσες που ΔΕΝ εξέχουν από το το τιμόνι.
doctor_john
30/09/2021, 09:42
Εισαι χαρντκορ :D
και σωληνάκια ίδιας διατομής να δέσεις στους σφιγκτήρες την ίδια δουλειά θα κάνεις. ;)
Τις πήγες καμιά βόλτα; παρατήρησες να σφυράνε;
sanctusan
30/09/2021, 09:58
Έκανα καμιά 30άρα ΧΛΜ. δεν κάνουν καθόλου θόρυβο.
Τα σωληνάκια δεν θα ήταν τόσο στιβαρά, συν ότι η λαμαρίνα κάνει και μία προστασία από τα νερά του δρόμου.
Τι σαμάρια έχεις και χρειαζόταν αυτή η πατέντα; Ρωτάω γιατί έχουμε απ ότι καταλαβα την ίδια μηχανή, τις ίδιες βάσεις αλλά σ εμένα δεν ένιωσα ποτε την ανασφάλεια ότι δεν κάθονται καλά τα σαμάρια, ώστε να χρειαστεί να κάνω κάτι. 430995430996
sanctusan
30/09/2021, 10:34
Τι σαμάρια έχεις και χρειαζόταν αυτή η πατέντα; Ρωτάω γιατί έχουμε απ ότι καταλαβα την ίδια μηχανή, τις ίδιες βάσεις αλλά σ εμένα δεν ένιωσα ποτε την ανασφάλεια ότι δεν κάθονται καλά τα σαμάρια, ώστε να χρειαστεί να κάνω κάτι. 430995430996
Είναι παλιά και πολύ πιο μικρά. Μπορεί να είναι 10L και τα 2 μαζί. Αλλά με εξυπηρετούν πάρα πολύ. χωράει όσα χρειάζομαι και με τα χταπόδια μαζεύουν πολύ σε όγκο γιατί είναι μαλακά.
Έχω μια φοβία μήπως οι λαμαρίνες αυτές κατά την πορεία δημιουργούν αναταράξεις και κούνημα της μηχανής,αλλα λες ότι εκανες βόλτα και όλα καλά.
Προσωπικά θα έβαζα δύο σωλήνες οριζόντια.
sanctusan
30/09/2021, 10:38
Έχω μια φοβία μήπως οι λαμαρίνες αυτές κατά την πορεία δημιουργούν αναταράξεις και κούνημα της μηχανής,αλλα λες ότι εκανες βόλτα και όλα καλά.
Οι βάσεις αυτές, μπαίνουν και βγαίνουν μαζί με τα σαμάρια, δεν θα έχω πρόβλημα. Τη δοκιμή την έκανα για παν ενδεχόμενο.
o_gavros
30/09/2021, 11:11
Σφυραω εγώ τώρα...
George_M.
30/09/2021, 11:46
ωραιο κεφι για πατεντα αλλα αυτες οι λαμαρινες στην κακια στιγμη ειναι παγιδα...
δεν συμφωνωνω αλλα δεν εχει κ σημασια επισης....:beer: