View Full Version : Moto Guzzi V100 Mandello
BabisStinson
28/06/2023, 06:17
ωραίο μηχανάκι :D
οκ θυμίζει λίγο παλιό καζάνακι η εξάτμιση αλλά οκ
Με ΚΤΜ ducati κ BMW στο παιχνίδι δεν έχει καμιά ελπίδα πέραν κάτι χαζών δηλαδή που είχα συναντήσει κάποτε στο Κιάτο και προφανώς έπαιρναν ναρκωτικά :lol:
Τώρα θα μου πεις ότι γουστάρει ο καθένας οπότε πάσο
Σε 30 χρόνια από τώρα υπόσχομαι να το ξανασκεφτώ ως τότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιός και γιατί δεν θα πάρει 790 για να πάει βε 85 πως το λένε
Επειδή του αρέσουν:
- Made in Mandello de Lario και όχι Made in China
- V2 transversal και όχι δικύλινδρο εν σειρά
- Το σχέδιο της μηχανής
- Άξονας vs αλυσίδας
- Να ξεχωρίζει (όχι πως δεν ξεχωρίζεις με ένα 790 πχ)
- Επειδή δεν θέλει το μηχανάκι του να αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο (και να απαξιώνεται) από την εταιρεία
- Θέλει να έχει all around μηχανή που έχει εύκολη και οικονομική συντήρηση
- Να το βλέπει κάθε πρωί και να γουστάρει :-)
- Επειδή έχει μάθει από μικρός στα Guzzi (The Clan)
Τα λέω όλα τα παραπάνω γιατί πήρα το V85 πριν 1 μήνα και μου αρέσει πολύ και το 790. Ότι και να πάρεις πάντως με μία σύγχρονη μηχανή ικανοποιημένος θα μείνεις. Παρεμπιπτόντως το V85TT είναι best seller της guzzi, τόσο που έβαλαν έξτρα βάρδια στο εργοστάσιο για να καλύψουν την ζήτηση. Μια βόλτα από το σχετικό θέμα στο advrider.com και θα δεις πόσος κόσμος έχει την μηχανή. Πρωτόγνωρο για Guzzi.
https://www.advrider.com/f/threads/moto-guzzi-v85-tt.1265870/
Φαίνεται και από τα αξεσουάρ που έχουν βγει για την μοτοσικλέτα από τις διάφορες εταιρείες του χώρου.
Btw το Multistrada αρέσει και σε μένα και θα το σκεφτόμουν, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό στην αγορά και σίγουρα στην συντήρηση. Το ίδιο και το BMW.
Όποιος έχει απορίες ας πάρει μια βόλτα ένα 790 και ας το σκεφτεί μόνος του ΜΕΤΑ
Tο απλό το GS 800 στα ίδια λεφτά είναι και το ducati scrabler 800
Παραμύθια και γκλαμουριά πουλάνε πολλοί οι πωλήσεις όμως είναι αμείλικτες.
Μπενέλι 501 και τρνσ αλπ αγοράζουν Ιταλία τώρα και από γκούζι βε 7
Στη Γερμανία πάλι ελάχιστα βε 85 που για αυτούς βέβαια είναι νούμερο
doctor_john
29/06/2023, 08:15
Ε, τι αμείλικτες, βλέπεις να παραπονιέται κανείς; ακόμα και εδώ έχει αγοραστικό κοινό.
Συγκρίνεις μοτό υπολογίζοντας: πόσο κοστίζει και τι κάνει, είναι και το πως είναι. Δικαίωμα σου να το αγνοείς αλλά πολλοί άλλοι
το υπολογίζουν μαζί με τα υπόλοιπα και κάποιοι αντίστοιχα ακραίοι με βάση αυτό μόνο.
Κάποια εργοστάσια κάνουν τα οικονομικά τους υπολογίζοντας 500 μοτό το χρόνο και κάποια άλλα 2500.
ωραίο μηχανάκι :D
οκ θυμίζει λίγο παλιό καζάνακι η εξάτμιση αλλά οκ
Με ΚΤΜ ducati κ BMW στο παιχνίδι δεν έχει καμιά ελπίδα πέραν κάτι χαζών δηλαδή που είχα συναντήσει κάποτε στο Κιάτο και προφανώς έπαιρναν ναρκωτικά :lol:
Τώρα θα μου πεις ότι γουστάρει ο καθένας οπότε πάσο
Σε 30 χρόνια από τώρα υπόσχομαι να το ξανασκεφτώ ως τότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιός και γιατί δεν θα πάρει 790 για να πάει βε 85 πως το λένε
:lol: :lol: :lol:
Εξαιρετική τοποθέτηση. Φαίνεται πως αντιλαμβάνεσαι σε βάθος τις αξίες του μοτοσυκλετισμού και πως πραγματικά αγαπάς την μοτοσυκλέτα ως μέσο.
Εγώ πάντως από αυτά που γράφεις μπορώ να καταλάβω εύκολα γιατί δε μπορείς να καταλάβεις ποιος και γιατί δεν αγοράζει 790 και πάει και παίρνει V85TT
:a01:
Είναι όλοι αυτοί που αντιλαμβάνονται πως αν αγοράσουν ΚΤΜ δε θα γίνουν Chris Birch και το θέμα μοτοσυκλέτα το έχουν κάπως αλλιώς στο μυαλό τους. Ψιλά γράμματα αλλά δε βαριέσαι, ας τα γράφουμε και αυτά που και που.
Όποιος έχει απορίες ας πάρει μια βόλτα ένα 790 και ας το σκεφτεί μόνος του ΜΕΤΑ
Tο απλό το GS 800 στα ίδια λεφτά είναι και το ducati scrabler 800
Παραμύθια και γκλαμουριά πουλάνε πολλοί οι πωλήσεις όμως είναι αμείλικτες.
Μπενέλι 501 και τρνσ αλπ αγοράζουν Ιταλία τώρα και από γκούζι βε 7
Στη Γερμανία πάλι ελάχιστα βε 85 που για αυτούς βέβαια είναι νούμερο
Μιας που αναφέρθηκες στις αμείλικτες πωλήσεις και μιας που πράγματι πωλείται γκλαμουριά και παραμύθι μπόλικο, θα ήθελες να μας πεις στη λίστα με την κατάταξη των πωλήσεων που βρίσκονται τα KTM 790/890 από τότε που παρουσιάστηκαν;
Το νέο αφιχθέν Κινέζικο 790 γιατί πλασαρίστηκε στην αγορά από την ΚΤΜ άραγε; Μήπως πήραν ένα μηνυματάκι εκεί στην ΚΤΜ που έχει να κάνει με τον τιμοκατάλογο και επειδή βλέπουν με τα κυάλια το Tenere 700 από τότε που πλασαρίστηκαν σχεδόν μαζί και γιατί τους άδειασε τη δεξαμενή από πρώην πελάτες; Φυσικά έτσι όπως έρχεται και αυτό το 790... δεν έχει καμία ελπίδα να κλέψει από "εκεί" μερίδια.
Στους δρόμους της Αθήνας μόνο, συναντάω πιο συχνά Tuareg 660 (του ιδίου ομίλου) παρά 790 παλιό ή 890...
Τέλος, όσα Transalp 750 πωλήθηκαν στη χώρα μας τον μήνα που τρέχει ακόμη (δλδ τον Ιούνιο) δεν έχει πουλήσει 890 η ΚΤΜ από πέρυσι.
Αν θέλεις τη γνώμη μου όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα, αλλά... μια καλή καβάλα δεν αρκεί για να έχεις μια συνολικά καλή μοτοσυκλέτα.
Τώρα ποια σχέση έχει το 790 (σε οποιαδήποτε εκδοχή του) με το V85 ή το V100 δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί έπεσε ως πρόταση από τη πλευρά σου.
Οι ανάγκες των μοτοσυκλετιστών δεν εξαρτώνται από ένα πορτοκαλί χρώμα. Για να μπορούμε να συζητάμε θα πρέπει η παρωπίδες να μένουν στο κομοδίνο.
:lol: :lol: :lol:
Εξαιρετική τοποθέτηση. Φαίνεται πως αντιλαμβάνεσαι σε βάθος τις αξίες του μοτοσυκλετισμού και πως πραγματικά αγαπάς την μοτοσυκλέτα ως μέσο.
Εγώ πάντως από αυτά που γράφεις μπορώ να καταλάβω εύκολα γιατί δε μπορείς να καταλάβεις ποιος και γιατί δεν αγοράζει 790 και πάει και παίρνει V85TT
:a01:
.
Οκ Μπούμερ....
:cool:
doctor_john
29/06/2023, 21:27
Tου αναγνωρίζεις ότι είχε μια πολύ καλύτερη ζωή, αξιόλογη παιδεία κ.λπ. και το χρησιμοποιείς για να τον ακυρώσεις!; :lol:
Είναι εύκολο να καταλάβεις πόσο καλά εστιασμένο στο κοινό του είναι το guzzi.
Δες πόσο αδιάφορο είναι σε εσένα που εκτιμάς το 790. Απευθύνεται σε άλλο κοινό.
Αν τώρα νομίζεις ότι διαμορφώνεις αξίες με μοναδικό κριτήριο την ηλικία.. δικαίωμα σου.
Χωρίς να το αποδεικνύεις όμως είναι λίγο κάπως.
Εγώ τον καταλαβαίνω τον τύπο,στα νιάτα μου μηχανές ήταν μόνο οι ''πιστιάρες'' ,κοροιδεύαμε όποιον είχε αφρικα ή βιράγγο και δεν τους κάναμε καν παρέα :lol
Ντάξει όλα καλά :beer:
Να σε δω ρε αλιτάμπουρα όταν αρχίσεις και δεν βλέπεις καλά τι θα τα κάνεις τα πιστόλια :lol:
o_gavros
30/06/2023, 07:41
Οκ Μπούμερ....
Είσαι φάουλ καραμπινατο εδώ.
Και υποτιμάς τον εαυτό σου γιατί ο συνομιλητής σου, μπήκε στον κόπο να σου αφιερώσει χρόνο αναπτύσσοντας τη σκέψη του.
Αν ο διάλογος, γίνεται με αποκλειστική χρήση τσιτατων, κλισέ και διαφόρων εξυπνακιστικων ουανλαηνερς, τότε χαίρεται και αντίο.
Τα ρεστα μου.
karellen
30/06/2023, 08:33
Οκ Μπούμερ....
Φοβερό επιχείρημα.Τον τάπωσες τώρα.
Το πρόβλημα δεν είναι ουσιαστικά δικό του. Διότι γνώριζα ότι δεν πρόκειται να αντιληφθεί λέξη και είναι η περίπτωση αυτή που αυτά που συζητάμε δε θα τα αντιληφθεί ούτε όταν φτάσει να είναι 60.
Εγώ τον καταλαβαίνω τον τύπο,στα νιάτα μου μηχανές ήταν μόνο οι ''πιστιάρες'' ,κοροιδεύαμε όποιον είχε αφρικα ή βιράγγο και δεν τους κάναμε καν παρέα :lol
Ντάξει όλα καλά :beer:
Να σε δω ρε αλιτάμπουρα όταν αρχίσεις και δεν βλέπεις καλά τι θα τα κάνεις τα πιστόλια :lol:
Τη δεκαετία του '80 που άρχισα εγώ να ονειρεύομαι μοτοσυκλέτες δεν χαζεύαμε μόνο τις πιστιάρες αλλά όλες τις μοτοσυκλέτες, και πορευόμαστε με παπιά και πειραγμένες vespino. Ήταν η απλή κατανόηση ότι μέχρι εκεί φθάνει το χέρι μας (...και αν δηλαδή).
Μας έτρεχαν τα σάλια με τα AR50 και πολύ περισσότερο -αργότερα- με τα RD350...
Αυτό όμως δε μας εμπόδιζε να αντιλαμβανόμαστε την αξία κάποιων εξωτικών μοτοσυκλετών ή να ταξιδεύουμε λογοτεχνικά με τα κείμενα του Ντάνη Φώτου. Διατηρούσαμε τη βασική αντίληψη ότι η κάβλα για τις δίχρονες σκοτώστρες προέκυπτε και λίγο από τις ορμόνες μας, και είμαστε μόλις 13 ή 14 ετών.
Οκ Μπούμερ....
Το ξανακοίταγα και... :lol:
Να 'σαι καλά παιδί μου!
:beer:
panavour
30/06/2023, 12:00
Οκ Μπούμερ....
Ρε παρκαδορε,τι κανει ο θειος σου???ειναι καλα?Δεν τον εχεις αναφερει εδω και καιρο,και ανησυχησα.:priest:
Ρε παρκαδορε,τι κανει ο θειος σου???ειναι καλα?Δεν τον εχεις αναφερει εδω και καιρο,και ανησυχησα.:priest:
Ο θείος μου δεν είναι καθόλου και πρόσεχε τα εικονίδια που βάζεις
Το πρόβλημα δεν είναι ουσιαστικά δικό του. Διότι γνώριζα ότι δεν πρόκειται να αντιληφθεί λέξη και είναι η περίπτωση αυτή που αυτά που συζητάμε δε θα τα αντιληφθεί ούτε όταν φτάσει να είναι 60.
Κάτσε να σου πω κάτι πιο ουσιαστικό
Είσαι στο πάσο στην Ιταλία όλος δερμάτινος με το βε 85 ή το 100 ξέρω γω ή όποιο θες τέλος πάντων
Έχεις πιει τα εσπρέσα το πρωί και διάφορα που τρώνε εκεί έχει πάει και τουαλέτα κι είσαι τζετ
Τα λάστιχα είναι φρέσκα η άσφαλτο φουλ σαγρέ και κατηφορίζεις την πλαγιά όταν ξαφνικά βλέπεις μια αριστερή φουρκέτα
-Σκέφτεσαι ώρεεεεεε μια στοφάραααααααα
Ανοίγεις γκάζι να μαζέψεις χιλιόμετα να ξύσεις το σκουλαρίκι ν ανάψεις τσιγάρο
Πιάνεις δεξιά και στο τελευταίο μέτρο εκεί που πας με όλα ουρλιάζοντας ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Κλείνεις γκάζι κατεβάζεις 2 (όχι 3, 2) πατάς τα φρένα και αμολάς αμπραγιάζ......
Επόμενη σκηνή στο χωριό δίπλα
Συνεργείο ΦΙΑΤ αλφα λάτσια κλπ
-Μπαρμπαλουίτζι μπαίνει το σαζμάν του ούνο στο γκούτσι?
-Νο!
-'Ελα Μαντέλοοοοο Πόσο κάνει σαζμάν κομπλε και άξονας????
:lol::lol::lol:
Επίλογος
Είναι ωραίο να έχεις μηχανάκι απ αυτό που δεν έχουν οι άλλοι και να το παίζεις γνώστης σε βάθος αλλά αυτά τα μηχανάκια είναι μόνο για χιπστερς κουλούς και θείους που ανακάλυψαν τη μοτοσυκλέτα αργά
Μόλις ζητήσεις κάτι παραπάνο απλά δεν έχει
Δίκα σας είναι τα λεφτά πάρτε ότι γουστάρετε αλλά μην μας πουλάτε και φούμαρα γιατί κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς
Τώρα για το τι είμαι σε θέση να αντιληφθώ και τι όχι θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι τους σαλιγκαρόπουλους αργόπουλους κλπ φιλοσόφους στα πρώτα 5 λεπτά.
Καλά αργά χιλιόμετρα να χεις
Χαλλλαρά
CorpseAlive
30/06/2023, 16:19
:a014::a014:
Δεν θα πεταχτεί και κανείς να πει κάτι για τα κινέζικα να έχει συνέχεια το ΜΠΙΦ?
Αφού χέστηκε και αυτό το Topic με Spam.
.....
panavour
30/06/2023, 16:26
Ο θείος μου δεν είναι καθόλου και πρόσεχε τα εικονίδια που βάζεις
το εικονιδιο δεν το εβαλα γι αυτο που εννοεις,οσο για τον θειο σου σε ρωτησα γιατι εχεις καιρο να τον επικαλεσθεις,ευχομαι παντως να ειναι καλα,και παντα να τον συμβουλευεσαι.
το εικονιδιο δεν το εβαλα γι αυτο που εννοεις,οσο για τον θειο σου σε ρωτησα γιατι εχεις καιρο να τον επικαλεσθεις,ευχομαι παντως να ειναι καλα,και παντα να τον συμβουλευεσαι.
Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη αν απάντησα κάπως άτσαλα (χωρίς πλάκα)
panavour
30/06/2023, 16:30
Δεν θα πεταχτεί και κανείς να πει κάτι για τα κινέζικα να έχει συνέχεια το ΜΠΙΦ?
.....
το σπαμ ειναι το αλατι του φορουμ αλλιως θα γραφαμε στις ''νοικοκυρουλες με συνταγες.gr.νεε μου.θα μαθεις σιγα σιγα:lol:
.....
Εσύ για την μανούρα δεν έμεινες; Ε, τι θες τώρα;:D
:lol:
Είσαι στο πάσο στην Ιταλία όλος δερμάτινος με το βε 85 ή το 100 ξέρω γω ή όποιο θες τέλος πάντων
Έχεις πιει τα εσπρέσα το πρωί και διάφορα που τρώνε εκεί έχει πάει και τουαλέτα κι είσαι τζετ
Τα λάστιχα είναι φρέσκα η άσφαλτο φουλ σαγρέ και κατηφορίζεις την πλαγιά όταν ξαφνικά βλέπεις μια αριστερή φουρκέτα
Πιάνεις δεξιά και στο τελευταίο μέτρο εκεί που πας με όλα ουρλιάζοντας ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Κλείνεις γκάζι κατεβάζεις 2 (όχι 3, 2) πατάς τα φρένα και αμολάς αμπραγιάζ......
.....
-Νο!
Επίλογος
Είναι ωραίο να έχεις μηχανάκι απ αυτό που δεν έχουν οι άλλοι και να το παίζεις γνώστης σε βάθος αλλά αυτά τα μηχανάκια είναι μόνο για χιπστερς κουλούς και θείους που ανακάλυψαν τη μοτοσυκλέτα αργά
Δίκα σας είναι τα λεφτά πάρτε ότι γουστάρετε αλλά μην μας πουλάτε και φούμαρα γιατί κάτι σκαμπάζουμε κι εμείς
Τώρα για το τι είμαι σε θέση να αντιληφθώ και τι όχι θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι τους σαλιγκαρόπουλους αργόπουλους κλπ φιλοσόφους στα πρώτα 5 λεπτά.
Χαλλλαρά
Συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη και θα σου πω γιατί. Δεν έχει να κάνει με το ποια είναι η άποψη σου αυτή καθαυτή, αλλά το πως την εκφράζεις. Έχεις πολλά στερεότυπα αποθηκευμένα στο μυαλό σου.
Από περιέργεια μόνο, ποια μηχανή έχεις και οδηγάς;
Nostradamus
01/07/2023, 10:24
Δεν έχεις το χιούμορ που φαντάζεσαι (στο γραπτό, γιατί στην πραγματική ζωή μπορεί να είσαι comedian). Επίσης είσαι borderline προσβλητικός χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Εύχομαι να φτάσεις ασφαλής να καβαλάς για πολλά πολλά χρόνια ότι "πιστόλι" σου αρέσει και γουστάρεις. Και να το κάνεις καλα.
Να θυμάσαι όμως ότι δεν έχεις ούτε την απόλυτη γνώση, ούτε κανενα k factor που κάνει την άποψη σου (όχι την γνώση σου) πιο έγκυρη από των υπολοίπων.
Τα λέμε στην ετήσια. Έλα μπορεί να κερδίσεις πραγματακια από τους boomers.
panavour
01/07/2023, 10:29
Δεν έχεις το χιούμορ που φαντάζεσαι (στο γραπτό, γιατί στην πραγματική ζωή μπορεί να είσαι comedian). Επίσης είσαι borderline προσβλητικός χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.
Εύχομαι να φτάσεις ασφαλής να καβαλάς για πολλά πολλά χρόνια ότι "πιστόλι" σου αρέσει και γουστάρεις. Και να το κάνεις καλα.
Να θυμάσαι όμως ότι δεν έχεις ούτε την απόλυτη γνώση, ούτε κανενα k factor που κάνει την άποψη σου (όχι την γνώση σου) πιο έγκυρη από των υπολοίπων.
Τα λέμε στην ετήσια. Έλα μπορεί να κερδίσεις πραγματακια από τους boomers.
Borderline???
K factor???
Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα έγραφες ελληνικά;;για να καταλαβαίνουν όλοι τι σημαίνει.;
atom_smasher
01/07/2023, 22:17
Εγώ ένα guzzi θα το θελα από εποχής breva και griso ...v7, v85, v100, εστω v 11 sport. Αλλά δεν φτάνει η τσέπη προς το παρόν.. 30.000 σε ευρώ περίπου το v100. Σε 2 δεκαετίες λογικά θα χω φτάσει και τα 60 οπότε θα ναι ότι πρέπει κάποιο απ αυτά ή και ότι άλλο βγάλει γι αυτή την πλευρά του κόσμου.
doctoras
01/07/2023, 23:28
Σε 2 δεκαετίες από σήμερα, τα τότε μοντέλα θα φέρουν ηλεκτροκινητήρες μόνο και τα οποία τότε ΕΚ θα έχουν τρελούς περιορισμούς ίσως και απαγόρευση κυκλοφορίας
Μας βλέπω να στήνουμε τοπικά garage days να τα χαλβάδιαζουμε αναπολώντας πίνοντας τιλιο η φλαμούρι
atom_smasher
02/07/2023, 13:36
Σε 2 δεκαετίες από σήμερα, τα τότε μοντέλα θα φέρουν ηλεκτροκινητήρες μόνο και τα οποία τότε ΕΚ θα έχουν τρελούς περιορισμούς ίσως και απαγόρευση κυκλοφορίας
Μας βλέπω να στήνουμε τοπικά garage days να τα χαλβάδιαζουμε αναπολώντας πίνοντας τιλιο η φλαμούρι
ε και τωρα τι κάνουμε; Δεν τα χαλβαδίαζουμε απλά; Δεν χάθηκε ο κόσμος.
Εγώ ένα guzzi θα το θελα από εποχής breva και griso ...v7, v85, v100, εστω v 11 sport. Αλλά δεν φτάνει η τσέπη προς το παρόν.. 30.000 σε ευρώ περίπου το v100. Σε 2 δεκαετίες λογικά θα χω φτάσει και τα 60 οπότε θα ναι ότι πρέπει κάποιο απ αυτά ή και ότι άλλο βγάλει γι αυτή την πλευρά του κόσμου.
30.000 ευρώ;;; Ποιο, το V100; Όχι δα, διαίρεσε το ποσό στη μέση.
atom_smasher
04/07/2023, 23:22
30.000 ευρώ;;; Ποιο, το V100; Όχι δα, διαίρεσε το ποσό στη μέση.
εδώ που είμαι εγώ τόσο έχει. Εσάς στα μισά.
doctor_john
05/07/2023, 06:51
Τι σε εμποδίζει να έχεις ένα με ελληνικές πινακίδες;
atom_smasher
05/07/2023, 09:23
Τι σε εμποδίζει να έχεις ένα με ελληνικές πινακίδες;
Η εφορία και τα προστίματά της. Και η παντόφλα από την σύζυγο. Α και δεν εχω και τα 15Κ. Αυτά τα λίγα.
Η εφορία και τα προστίματά της. Και η παντόφλα από την σύζυγο. Α και δεν εχω και τα 15Κ. Αυτά τα λίγα.
Εμένα μ' έπεισες πάντως :lol:
atom_smasher
05/07/2023, 11:50
Σε περίπτωση που κάποιος δεν πείστηκε, να αναφέρω πως ο πρώτος γείτονας που θα το δει με ελληνικές πινακίδες θα κάνει αμέσως καταγγελία στην Εφορία το πρόστιμο της οποίαΣ θα είναι ίσο με την αξία της μηχανής, δηλαδή θα πρέπει να την πουλήσεις για να το πληρώσεις. Ετσι απλά και στεγνά.
σε ποια υπεροχη χωρα γινονται αυτα;
Βασικα δεν καταλαβα γιατι να εχουν τοση διαφορα στην τιμη
doctor_john
05/07/2023, 18:12
Στην Δανία, το έχει αναφέρει ξανά νομίζω.
atom_smasher
06/07/2023, 18:41
σε ποια υπεροχη χωρα γινονται αυτα;
Βασικα δεν καταλαβα γιατι να εχουν τοση διαφορα στην τιμη
ναι Δανία. Εχουν τόση διαφορά γιατί οι ντόπιοι αφού δεν έχουν αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει κάπως να προστατευσουν την οικονομία τους από την εξαγωγή κεφαλαίου προς τις γειτονικές υπερδυνάμεις.
Shinigami Ryuk
06/07/2023, 21:29
-Νο!
Επίλογος
Χαλλλαρά
Μια ερωτηση ασχετη-σχετικη.Τις τρως τις μπαμιες?
Να σου φτιάξει η πρώην μου μπάμιες με κοτόπουλο να γλύφεις κατσαρόλα λέμε!
(Είναι το μόνο φαγητό που φτιάχνει καταπληκτικά! Ότι άλλο, απλά δεν τρώγεται....:cry:)
Kornillios
12/09/2023, 12:34
Πολύ ωραία μοτοσικλέτα! Πρώτη φορά τυχαίνει να δω κάτι και να θέλω να το αγοράσω τώρα. Δεν είχα το ίδιο feeling όταν είδα το NT1100 ως αντικαταστάτη της τωρινής "μπέμπας"...
Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές μάρκες και τα στερεότυπα του Έλληνα ο οποίος έχει μάθει μόνο 3-4 μάρκες και έχει κολλήσει σε αυτές.
Οκ, δεν είναι tracer ή Africa Twin. Δεν είναι ψιλή μοτοσικλέτα (αν ήθελα θα πήγαινε σε adventure) και η moto guzzi προτίμησε το κλασσικό σχεδιασμό της sport touring.
Εμένα προσωπικά αυτό που μου αρέσει στη Moto Guzzi είναι το εξής:
1. Έχει φτιάξει μια sport touring (με το sport χαρακτήρα να κυριαρχεί στο στήσιμο και σχεδιασμό) αλλά με σχεδόν όρθια θέση οδήγησης (Όντας 184cm η θέση οδήγησης ήταν ικανοποιητική, μην πω καλύτερη από την πιο ψιλή Crossrunner που έχω
καθώς πολλές φορές παρατηρώ να κάνω "καμπούρα" στη μέση όταν οδηγώ μετά από κάποια ώρα)
2. Ωραίο μονομπρατσο ψαλίδι και άξονας για τελική μετάδοση. Το κλασσικό ψαλίδι που βλέπεις σε NT1100, Versys 1000 και άλλες Sport touring μοτοσικλέτες λες και είναι motocross είναι εντελώς αποκρουστικό.
Σε συνδυασμό με άξονα αντί για αλυσίδα ξεμπλέκεις και με το θέμα της καθαριότητας, τέντωμα και λίπανση.
3. Η S έκδοση έχει τα πάντα εκτός από adaptive cruise control, το οποίο θεωρώ πως δεν είναι ιδανικό σε μοτοσικλέτα (ποιος θα επαναπαυθεί στο ηλεκτρικό collission avoidance σύστημα της μοτοσικλέτας
όταν πηγαίνεις με 120 και κατεύθυνση προς τον "θάνατο"; Όλοι από φόβο θα τραβήξουν συμπλέκτη και φρένο). Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (looking at you Honda με τη μούφα χειροκίνητη ζελατίνα του NT1100),
riding modes τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν στις ανάγκες του αναβάτη και κάθε mode, smartphone connectivity κτλ
4. Στατικά μπορεί να φαίνεται πιο βαριά, αλλά στην οδήγηση της είναι ευέλικτη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Africa Twin, Transalp κτλ με χαμηλή sport touring που έχει χαμηλό κέντρο βάρους.
Στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου για τη θέση οδήγησης και ότι είναι πιο χαμηλή από το υπάρχων μωράκι μου, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.
όχι σκατά είναι εσυ?
Πολύ ωραία μοτοσικλέτα! Πρώτη φορά τυχαίνει να δω κάτι και να θέλω να το αγοράσω τώρα. Δεν είχα το ίδιο feeling όταν είδα το NT1100 ως αντικαταστάτη της τωρινής "μπέμπας"...
Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό από τις κλασσικές μάρκες και τα στερεότυπα του Έλληνα ο οποίος έχει μάθει μόνο 3-4 μάρκες και έχει κολλήσει σε αυτές.
Οκ, δεν είναι tracer ή Africa Twin. Δεν είναι ψιλή μοτοσικλέτα (αν ήθελα θα πήγαινε σε adventure) και η moto guzzi προτίμησε το κλασσικό σχεδιασμό της sport touring.
Εμένα προσωπικά αυτό που μου αρέσει στη Moto Guzzi είναι το εξής:
1. Έχει φτιάξει μια sport touring (με το sport χαρακτήρα να κυριαρχεί στο στήσιμο και σχεδιασμό) αλλά με σχεδόν όρθια θέση οδήγησης (Όντας 184cm η θέση οδήγησης ήταν ικανοποιητική, μην πω καλύτερη από την πιο ψιλή Crossrunner που έχω
καθώς πολλές φορές παρατηρώ να κάνω "καμπούρα" στη μέση όταν οδηγώ μετά από κάποια ώρα)
2. Ωραίο μονομπρατσο ψαλίδι και άξονας για τελική μετάδοση. Το κλασσικό ψαλίδι που βλέπεις σε NT1100, Versys 1000 και άλλες Sport touring μοτοσικλέτες λες και είναι motocross είναι εντελώς αποκρουστικό.
Σε συνδυασμό με άξονα αντί για αλυσίδα ξεμπλέκεις και με το θέμα της καθαριότητας, τέντωμα και λίπανση.
3. Η S έκδοση έχει τα πάντα εκτός από adaptive cruise control, το οποίο θεωρώ πως δεν είναι ιδανικό σε μοτοσικλέτα (ποιος θα επαναπαυθεί στο ηλεκτρικό collission avoidance σύστημα της μοτοσικλέτας
όταν πηγαίνεις με 120 και κατεύθυνση προς τον "θάνατο"; Όλοι από φόβο θα τραβήξουν συμπλέκτη και φρένο). Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (looking at you Honda με τη μούφα χειροκίνητη ζελατίνα του NT1100),
riding modes τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν στις ανάγκες του αναβάτη και κάθε mode, smartphone connectivity κτλ
4. Στατικά μπορεί να φαίνεται πιο βαριά, αλλά στην οδήγηση της είναι ευέλικτη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις Africa Twin, Transalp κτλ με χαμηλή sport touring που έχει χαμηλό κέντρο βάρους.
Στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου για τη θέση οδήγησης και ότι είναι πιο χαμηλή από το υπάρχων μωράκι μου, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.
AYTO EINAI SPORT TOURING
αυτό που λέτε δω είναι η βόλτα του συνταξιούχου !
Κάπου έλεος
446165
Kornillios
13/09/2023, 16:11
AYTO EINAI SPORT TOURING
αυτό που λέτε δω είναι η βόλτα του συνταξιούχου !
Κάπου έλεος
446165
Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για την έννοια Sport Touring...Και για εμένα οτιδήποτε κυκλοφορεί με αλυσίδα το θεωρώ ποδήλατο, αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη.
Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για την έννοια Sport Touring...Και για εμένα οτιδήποτε κυκλοφορεί με αλυσίδα το θεωρώ ποδήλατο, αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη.
όχι φίλε μου εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά οι ορισμοί δεν βγαίνουν από εσένα.
Σπορ μηχανάκι με άξονα. 115 άλογα και 250 kg δεν....
Ούτε αυτό είναι.... Μοτο κρος
446173
Kornillios
14/09/2023, 09:16
όχι φίλε μου εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι θέλεις αλλά οι ορισμοί δεν βγαίνουν από εσένα.
Σπορ μηχανάκι με άξονα. 115 άλογα και 250 kg δεν....
Ούτε αυτό είναι.... Μοτο κρος
446173
Ούτε εσύ μπορείς να καθορίσεις ποιο μηχανάκι είναι sport, sport-touring, adv κτλ....
Είπαμε το V100 δεν είναι sport ή superbike. Εϊναι Sport TOURING. Αν ήταν για (super)sport αν είναι πας σε CBR1000, Panigale, Busa κτλ...
Λοιπόν, για να κλείσουμε το θέμα. Το V100 θεωρώ πως είναι ένα μοναδικό κομμάτι που λίγοι θα το επιλέξουν. Οι υπόλοιποι θα πάνε στα κλασσικά Tracer, 900XR, Multi και πάει λέγοντας.
doctor_john
14/09/2023, 10:33
Οι δυνατότητες του "ορίζουν" την κατηγορία του.
Απο την στιγμή που καλύπτει αποστάσεις με την μοτ που το κάνει και την ευκολία χειρισμού του, είναι σπορ τουρινγκ.
Πολλές μοτό έχουν χαρακτηρισμό sport και πολύ μικρότερες και αρκετά διαφορετικές.
Δεν έχει να κάνει με το πόσο κοντά σε SS είναι αλλά με το πως μπορούν να οδηγηθούν.
giorgosb
07/11/2024, 13:04
Ο υγρόψυκτος δικύλινδρος V κινητήρας των 1042 cc έχει συμμορφωθεί στις προδιαγραφές Euro 5+.
Στην έκδοση Mandello S προστίθεται σύστημα ραντάρ PFF Rider Assistance Solution, το οποίο ενσωματώνει λειτουργίες ασφαλείας Forward Collision Warning (FCW), Blind Spot Information System (BLIS) και Lane Change Assist (LCA).
Έκδοση Moto Guzzi V100 Mandello Wind Tunnel, αφιερωμένο στην επέτειο 70 ετών από την κατασκευή της περίφημης αεροσήραγγας, η οποία έκανε το εργοστάσιο της Moto Guzzi το πιο προηγμένο του κόσμου στην εποχή της. Σχεδιασμένη από τους Carlo και Giuseppe Guzzi, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στις 12 Απριλίου 1954.
Από bikeit.gr (https://www.bikeit.gr/nea-moto-guzzi/item/39926-eicma-2024-moto-guzzi-v100-mandello-2025)
457859
457860
457861
457862
457863
457864
CorpseAlive
07/11/2024, 13:23
Αχ αυτό το μηχανάκι θα γίνει δικό μου για 2ο κάποτε
Ακόμα μ' ένα μηχανάκι είσαι μωρή πτωχάντζα;;;;;;;;;;;
grinderx
07/11/2024, 13:46
:pink: :pink: :pink:
doctor_john
08/11/2024, 07:54
Η μόνη μοτό που θα σκεφτόμουν να αγοράσω αύριο, με δόσεις κ.λπ. γελάνε τα r nine t μαζί μου..
harris_x
08/11/2024, 07:57
Ακόμα μ' ένα μηχανάκι είσαι μωρή πτωχάντζα;;;;;;;;;;;
δε πιστεύω να τον έχεις αγγίξει και να βρώμισε το χέρι σου φτώχια; :yuck:
CorpseAlive
08/11/2024, 08:55
δε πιστεύω να τον έχεις αγγίξει και να βρώμισε το χέρι σου φτώχια; :yuck:
Όχι όλα καλά , χαιρετιόμαστε με νεύματα από απόσταση .
harris_x
08/11/2024, 09:36
Όχι όλα καλά , χαιρετιόμαστε με νεύματα από απόσταση .