Σύνδεση

View Full Version : Και τώρα (μετα τις καταστροφές) τι;

Kickstart
30/08/2021, 10:40
Μιας και πλησιάζει η εποχή που ξεκινάμε τις εντουροβόλτες μας (τα προηγούμενα χρόνια τουλάχιστον)

Για πείτε οι χωμάτινοι καμια ιδέα.

Τι κάνουμε τώρα εμείς οι Αθηναίοι που βγαίνουμε μια φορά τη βδομάδα βόρεια (βαρυμπομπη κτλ).

Ο υμηττός είναι μια λύση αλλα πόσους να χωρέσει και μάλιστα είναι ενα βουνό με πολυ κόσμο ετσι κι αλλιως..

Προσωπικά πονάει το μυαλό μου ακόμα και πεζός να πάω προς Τατόι και να αντικρίσω τα καμμένα πόσο μάλλον με μηχανάκι.

Έχει ανέβει κανείς πάνω να δώσει μια εικόνα; είναι τόσο χάλια όσο λέγεται τα πράγματα;

Λογικά χαμηλά στα πιστάκια δεν έφτασε η φωτιά ε;

η απαγόρευση εισόδου στα δάση ισχύει ακόμα;

Bowleno
30/08/2021, 14:38
Είτε ισχύει είτε όχι, καλό είναι να μην βολτάρεις πάνω τέτοιες μέρες.... Εύκολα θα σε βουτήξουν για εν δυνάμει εμπρηστή....

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/08/2021, 16:44
Είτε ισχύει είτε όχι, καλό είναι να μην βολτάρεις πάνω τέτοιες μέρες.... Εύκολα θα σε βουτήξουν για εν δυνάμει εμπρηστή....

Δε λέει τέτοιες μέρες. Την εποχή των βροχών λέει που κάθεται η σκόνη.!

est
30/08/2021, 21:40
Ανέβηκε φίλος προ ημερών στα πιστάκια και τριγύρω και η εικόνα ήταν φρικιαστική. Δεν έχει μείνει τίποτα.
Οι επιλογές για να κάνουμε το χόμπι μας έχουν λιγοστέψει και το να περιφέρομαι στα καμμένα φυσικά και δεν το έχω κατά νου.

Μας έχει μείνει λίγη Πεντέλη, λίγη Λαυρεωτική και μετά πάμε για παραέξω (ότι έχει μείνει από Ωρωπό, Μέγαρα, Αγ. Θεοδώρους…)

leftos
31/08/2021, 07:38
Υμηττός θεωρώ οτι αν μαζευτούν πολλοί θα γίνει οτι είχε γίνει παλιότερα που έδιωξαν τα μηχανάκια απο το βουνό.
Πολύς κόσμος τρέχει περπατάει ποδηλατεί και τα μονοπάτια είναι λίγα.
Πεντέλη για χωματόδρομούς και μέτα προς λίμνη Μαραθώνα λίγο παραπάνω χώμα.
Η Λαυρεωτική είναι μια καλή ιδέα έχει και δάσος σε κάποια σημεία αν και κάποιος δρυμός είναι κάπου και μάλλον απαγορεύεται αυστηρά.

yannis24
31/08/2021, 08:19
Η Λαυρεωτική είναι μια καλή ιδέα έχει και δάσος σε κάποια σημεία αν και κάποιος δρυμός είναι κάπου και μάλλον απαγορεύεται αυστηρά.

Στην Λαυρεωτικη μεγαλη προσοχη.....ειναι γεματη πηγαδια και ειναι πολυ επικινδυνα !!!

Kickstart
31/08/2021, 08:23
Ανέβηκε φίλος προ ημερών στα πιστάκια και τριγύρω και η εικόνα ήταν φρικιαστική. Δεν έχει μείνει τίποτα.
Οι επιλογές για να κάνουμε το χόμπι μας έχουν λιγοστέψει και το να περιφέρομαι στα καμμένα φυσικά και δεν το έχω κατά νου.

κατάλαβα..

τον ήπιαμε.

κρίμα πολύ κρίμα ρε παιδιά.

Πρώτα, πρώτα για τη φύση και τον πνεύμονα οξυγόνου που υπήρχε εκεί μέσα και ύστερα για τα χόμπι μας που τα εξασκούσαμε οι Αθηναίοι στην περιοχή (ποδήλατα, πεζοπορία, μοτοκρος, εντουρο κτλ)

Kickstart
31/08/2021, 08:27
Στην Λαυρεωτικη μεγαλη προσοχη.....ειναι γεματη πηγαδια και ειναι πολυ επικινδυνα !!!

σωστος!

ειναι πρόσφατο το ατυχημα με νεκρο αναβατη γνωστο σε αλλο φορουμ του χωρου.

Μεγαλη προσοχη προς τα εκει.

Προσωπικα μονο προς Αλυκες παω καποιες φορες το χειμωνα εκει στο πιστακι πισω απο την κεντρικη παραλια της Αναβυσσου και αν εχω παρεα ανηφοριζω κανα μονοπατι στο κοντινο λοφακι και παλι πισω.

Βασικα για εκει με βλεπω να ξεχειμωνιαζω φετος καθως βολευει να αφηνω και το αμαξι με το τρεϊλερ.

yannis24
31/08/2021, 10:22
Προσωπικα μονο προς Αλυκες παω καποιες φορες το χειμωνα εκει στο πιστακι πισω απο την κεντρικη παραλια της Αναβυσσου και αν εχω παρεα ανηφοριζω κανα μονοπατι στο κοντινο λοφακι και παλι πισω.

Βασικα για εκει με βλεπω να ξεχειμωνιαζω φετος καθως βολευει να αφηνω και το αμαξι με το τρεϊλερ.

επειδη μενω στην περιοχη.....
Οι Αλυκες, εδω και δυο μηνες εχουν κλεισει εντελως......τις εχουν περιφραξει, και εχουν τοποθετησει πινακιδες γυρω-γυρω με πιο διαταγμα εκλεισαν κτλ...... οποιος μπαινει μεσα, που εινναι γενικα δυσκολο να μπει πια.....υπαρχουν καλοθελητες γυρω-γυρω που τον δινουν αμεσα......
Εχουν γενικα σταματησει τα παντα εκει....ουτε motorcross,ουτε αεροπλανακια ουτε τιποτα.......

:(

οποτε........

430409

Kickstart
31/08/2021, 11:10
α καλα, γινεται όλο και καλύτερο.

μαλλον εφτασε η ωρα να τα παρατησουμε:sad:

Bowleno
31/08/2021, 11:25
Θα γίνω κακός το ξέρω, αλλά να νομίζω καλά κάνανε και το κλείσανε κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είμαστε μόνοι εμείς στον πλανήτη....

YianPep
31/08/2021, 12:56
Δυστυχώς ζούμε σε μία τσιμεντούπολη(Αθηναίοι) με όλα τα περιαστικά δάση κατεστραμένα πλέον.

Οποια δραστηριότητα κι αν εχει κάποιος πεζοπορία,εντουράδες,ποδήλατο δεν υπάρχει χώρος πλέον.

Κάθε κυριακή ανεβαίναμε οικογενειακώς για πεζοπορία η με τα ποδήλατα κατσιμίδι και βασιλικά ,τώρα μόνο στη πυλωτη της πολυκατοικίας η το πολύ μέχρι τη πλατεία θα πηγαίνουμε.

Νοιωθω διαλυμένος

ioannispar
31/08/2021, 15:57
Για τις Αλυκές ξέρω από τα αεροπλανάκια ότι έγιναν παράπονα από τους γείτονες λόγω θορύβου και για αυτό και τις έκλεισαν. Υπάρχει όμως μια πίστα στην Χωράφα στο μεγάλο Σχιστό που από ότι ξέρω πάνε αρκετοί με cross και περνάνε την ώρα τους, χωρίς να ενοχλούν εμάς με τα αεροπλανάκια που είμαστε από την άλλη πλευρά. Το μοναστήρι κάνει κουμάντο εκεί αλλά είναι μια χαρά οι παπάδες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο αρκεί να είμαστε και εμείς λογικοί!

kordix
31/08/2021, 16:37
Στον Υμηττό από τη μεριά της Καισαριανής είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος εντούρο και είμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτό. Είναι μάλλον καφριλικι.

Έχει πάρα πολύ κόσμο που περπατά και κάνει ποδήλατο κάθε μορφής. Και γω ποδήλατο κάνω στην περιοχή και έμαθα πως πρόσφατα έγινε διαχωρισμός κάποιων μονοπατιών σε πεζοπορικα και ποδηλατικά από τις σχετικές ομοσπονδίες.

Στην Λαυρεωτική έχει μονοπάτια και εκτός δρυμού αλλά θέλει προσοχή να μη βγαίνετε εκτός πατήματος.

Υπάρχουν και στον Κουβαρά μονοπάτια όπως και στην Πεντέλη.

Bowleno
31/08/2021, 17:15
Μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε το... Μπόουλινγκ!:D

Λευκάδιος
31/08/2021, 20:07
Στο Αιγάλεω Ορος εκτός από Χωράφα που προαναφέρθηκε υπάρχει και το πιστάκι κοντά στο Δαφνί ακριβώς δίπλα από την ΕΟ όπως και κάποια (βραχώδη κυρίως) μονοπάτια που ξεκινάνε από εκεί.Μερικές φορές όμως γύρω από το πιστάκι έχει περιπατητές και θέλει αναγνώριση του χώρου πριν κινηθεί κάποιος λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό.
Γενικά έχει πολύ πέτρα όπως και απέναντι στο Ποικίλο όπου υπάρχουν και πολλοί ποδηλάτες ((downhill) που κατεβαίνουν αέρα τα αρκετά μονοπάτια που υπάρχουν .
Προσωπικά όταν μπαίνω σε μονοπάτια τις περισσότερες φορές διαλέγω να κατηφορίζω γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Εκεί εχει και πίστα mx πάνω από την Πετρούπολη (απο εκεί πέρασε και η πρόσφατη πυρκαγιά αλλά ευτυχώς δεν έκανε τεράστια ζημιά). Είναι ήσυχα από κόσμο, αν όμως κάποιος έχει σκοπό να πηγαίνει συχνά για προπόνηση καλό θα είναι να συνεισφέρει στην συντήρηση της πίστας, υπάρχει ομάδα που παιδεύεται αρκετά για να την έχει σε καλή κατασταση

Μέχρι πριν 10 μέρες δεν άφηναν μηχανοκίνητα στην περιοχή,τουλάχιστον στην πρόσβαση της από την Πετρούπολη.Αυτό σίγουρα θα σταματήσει όσο θα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο.

και έμαθα πως πρόσφατα έγινε διαχωρισμός κάποιων μονοπατιών σε πεζοπορικα και ποδηλατικά από τις σχετικές ομοσπονδίες.

Πεζοπόροι/ποδηλάτες οργανώνονται και 'κατοχυρώνουν' διαδρομές (και μπράβο τους). Οι μοτοσυκλετιστές ( μέσω ομοσπονδίων) αγρόν ηγόραζαν..

kordix
02/09/2021, 09:45
Στο Αιγάλεω Ορος εκτός από Χωράφα που προαναφέρθηκε υπάρχει και το πιστάκι κοντά στο Δαφνί ακριβώς δίπλα από την ΕΟ όπως και κάποια (βραχώδη κυρίως) μονοπάτια που ξεκινάνε από εκεί.Μερικές φορές όμως γύρω από το πιστάκι έχει περιπατητές και θέλει αναγνώριση του χώρου πριν κινηθεί κάποιος λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό.
Γενικά έχει πολύ πέτρα όπως και απέναντι στο Ποικίλο όπου υπάρχουν και πολλοί ποδηλάτες ((downhill) που κατεβαίνουν αέρα τα αρκετά μονοπάτια που υπάρχουν .
Προσωπικά όταν μπαίνω σε μονοπάτια τις περισσότερες φορές διαλέγω να κατηφορίζω γιατί σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Εκεί εχει και πίστα mx πάνω από την Πετρούπολη (απο εκεί πέρασε και η πρόσφατη πυρκαγιά αλλά ευτυχώς δεν έκανε τεράστια ζημιά). Είναι ήσυχα από κόσμο, αν όμως κάποιος έχει σκοπό να πηγαίνει συχνά για προπόνηση καλό θα είναι να συνεισφέρει στην συντήρηση της πίστας, υπάρχει ομάδα που παιδεύεται αρκετά για να την έχει σε καλή κατασταση

Μέχρι πριν 10 μέρες δεν άφηναν μηχανοκίνητα στην περιοχή,τουλάχιστον στην πρόσβαση της από την Πετρούπολη.Αυτό σίγουρα θα σταματήσει όσο θα μπαίνουμε στο Φθινόπωρο.

Πεζοπόροι/ποδηλάτες οργανώνονται και 'κατοχυρώνουν' διαδρομές (και μπράβο τους). Οι μοτοσυκλετιστές ( μέσω ομοσπονδίων) αγρόν ηγόραζαν..

Στον Υμηττό (και όχι μόνο) Γιώργο "άρχισαν τα όργανα" μεταξύ ποδηλατών και ποδηλατών με e bikes.

Οι πεζοπόροι-περιπατητές συνήθως ενοχλούνται από όλους τους ποδηλάτες αλλά κυρίως από αυτούς που μπαίνουν στα μονοπάτια.

Φαντάσου λοιπόν τι έχει να γίνει αν πετύχουν μοτοσυκλέτα. Από την πίσω μεριά του Υμηττού στα πέριξ του Κορωπίου είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.

Η ομοσπονδία μοτοσυκλέτας είναι απούσα εδώ και χρόνια δυστυχώς.

Για την ώρα να ευχηθούμε να πέσει καμμιά βροχουλα ώστε να λείξει η απαγόρευση και βλέπουμε...

leftos
02/09/2021, 10:12
Δεν ξέρω πόσο παιχνίδι έχει η δικία μας πλευρα του Υμηττού κορωπί και σία αλλά είναι μια λύση και έχει 2 πίστες δεν γνωρίζω την κατάστασή τους βέβαια.
Η Πεντέλη τα κυρίως μονοπάτια τα έχει περιξ των Αγιών Ασωμάτων που είδικά Κυριακές μετά τις 10 έχει πολύ κόσμο που περπατάει.
Εγω μια Κυριακή έχω ανέβει αλλά στις 11 έφυγα.
Πεντέλη έχει και 2 πίστες σε καλή κατάσταση.
Αν πέσει κόσμος λόγω της κατάστασης στην Βαρυμπόμπη θα ανοιχτούν μονοπάτια αρκετά σύντομα.
Γενικά Πεντέλη έχει χωματόδρομο και ακόμα μόνο πέτρα.

Kickstart
02/09/2021, 12:12
Δυστυχώς η νέα μεγάλη καταστροφή του φετινού καλοκαιριού θα αναγκάσει κάποιους να εγκαταλείψουν το άθλημα ενώ σίγουρα θα αποθαρρύνει τους νεότερους να μπουν στο χώρο μιας και βουνό για εξάσκηση δεν θα υφίσταται πλέον.

Πραγματικά είναι θλιβερή εξελιξη για οσους το αγαπάμε αυτό που κανουμε.

Πολυ καλός μου φίλος που ήμασταν σταθερή παρέα τα τελευταία χρόνια, εχει ξενερώσει εντελώς κι απ οτι λέγαμε τις προάλλες θα το δώσει το μηχανάκι

με λίγα λόγια εχω ορφανέψει εντελώς από παρέα.

απανωτά τα χτυπήματα πχιά.

να οργανωθούμε όταν με το καλό το επιτρέψει ο καιρός αν θέλετε εδω οσοι είμαστε και να κουμπώνουμε καμιά βόλτα σε οτι έχει απομείνει.

Πεντελη εχω μπει μονο με μαστοδοντο παλιοτερα, δεν εχω εμπειρια απο εντουρακι εκει πάνω. Με ενδιαφέρει το βουνό και η προέκταση προς Μαραθώνα.

kordix
02/09/2021, 12:41
Η Πεντέλη έχει πολλά μονοπάτια και βγαίνει μια χαρά βόλτα αλλά αν είναι να φορτώσω σε τρέιλερ προτιμώ να πάω Λαυρεωτική ή Μέγαρα.

Στο Κορωπί από πάνω έχει κάποια αξιολογα μονοπάτια αλλά λίγα. Όταν ξεκινήσει η σεζόν μπορώ να σας ξεναγήσω στην πίσω μεριά του Υμηττού και μάλιστα πολλές φορές βγαίνουμε από εκεί Λαυρεωτική από χώμα που έχει εντουραδικο ενδιαφέρον.

leftos
03/09/2021, 07:41
Και εγώ μέσα για Κορωπί και πέριξ.

kordix
03/09/2021, 08:46
Και εγώ μέσα για Κορωπί και πέριξ.

Να ρίξει καμμιά βροχουλα για να ηρεμήσει η κατάσταση με την απαγόρευση και φύγαμε...

Zid
03/09/2021, 10:03
επειδη μενω στην περιοχη.....
Οι Αλυκες, εδω και δυο μηνες εχουν κλεισει εντελως......τις εχουν περιφραξει, και εχουν τοποθετησει πινακιδες γυρω-γυρω με πιο διαταγμα εκλεισαν κτλ...... οποιος μπαινει μεσα, που εινναι γενικα δυσκολο να μπει πια.....υπαρχουν καλοθελητες γυρω-γυρω που τον δινουν αμεσα......
Εχουν γενικα σταματησει τα παντα εκει....ουτε motorcross,ουτε αεροπλανακια ουτε τιποτα.......

οποτε........

430409 Απ οσο θυμαμαι ειναι περιοχή προστατευομενη για πουλιά μεταναστευτικα κτλ . Και απο τα λιγα μερη εκει που εχει μείνει...

Zid
03/09/2021, 10:27
Για 1-2 χρόνια η εικόνα στη περιοχη της βαρυμπόμπης και γενικα Τατοι Κατσιμιδι Ιπποκρατειο Κιουρκα θα είναι δυστυχώς πολυ ασχημη. Υπομονή όμως γιατι θα βλαστήσουν πάλι οι κουμαριές θα βγουν θάμνοι και βελανιδιες σχοινα κτλ ... θα βελτιωθει η εικόνα στα χαμηλα και θα μπορεί κάποιος να πάει να κανει μια βολτούλα χωρις τη μαυριλα . Αυτό που θυμάστε βέβαια απο πλευρας δάσους απλα ξεχάστε το... η καταστροφή είναι στο 80% με 90%.
Προσωπικά γνωμη μου ειναι να κανετε enduro και σε καμμένα σημεία, στη τελική καλύτερα απο το να πάτε μέσα στον Υμμητο και σε σημεία με πολύ κόσμο, απλα αποφύγετε τα δουλεμένα μονοπάτια κάντε οσο μπορείτε freeride.
Επιπλέον λόγω της αποψιλωσης θα μπουν σε σημεια μηχανηματα και θα υπάρξουν μέρη για νέα πιστάκια και διαδρομές.

Και ενα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=2sprGLVOePI απο το 2011 πριν τη φωτια του 2012 το καλοκαιρι που κάηκε η Skariland (ξανακαηκαν ολα φετος). Τα περισσότερα μέρη ειναι απο Τατοι και βαρυμπομπη οπου δυστυχώς πλεον καταστράφηκαν.

Kickstart
03/09/2021, 13:10
Προσωπικά γνωμη μου ειναι να κανετε enduro και σε καμμένα σημεία, στη τελική καλύτερα απο το να πάτε μέσα στον Υμμητο και σε σημεία με πολύ κόσμο, απλα αποφύγετε τα δουλεμένα μονοπάτια κάντε οσο μπορείτε freeride.
Κάπως ετσι το σκέφτομαι κι εγω για φέτος.

Το 70% των εξορμησεων μου ειναι δυστυχώς στην περιοχή που κάηκε...ας πεσουν οι πρωτες βροχες και θα κανουμε μια διερευνητική κουτσα-κουτσα ισα για τη βολτα, αρκεί μην εχει μπει κανα δασαρχείο μεσα και μας κυνηγαει λες και ειμαστε σεσημασμένοι οπως παλιοτερα μετά το κάψιμο της Παρνηθας που δεν μας αφήναν να μπούμε ουτε στη φλαταδουρα της πυροσβεστικής για απλή διέλευση.

Λευκάδιος
03/09/2021, 18:21
Στον Υμηττό (και όχι μόνο) Γιώργο "άρχισαν τα όργανα" μεταξύ ποδηλατών και ποδηλατών με e bikes.

Οι πεζοπόροι-περιπατητές συνήθως ενοχλούνται από όλους τους ποδηλάτες αλλά κυρίως από αυτούς που μπαίνουν στα μονοπάτια.

Μέχρι να σβήσει ο ήλιος λέμε

kerasaki
03/09/2021, 19:19
Σημερινή εικόνα στο Τατόι πάνω από την οδό Ερυθραίας, οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πάνω στη γέφυρα όπου από κάτω περνάνε οι γραμμές του τρένου για αυτούς που ξέρουν.
430437
430438

Zid
06/09/2021, 12:13
χθές κάναμε τη διαδρομή απο Ολυμπιακο χωριο στη πλατεια βαρυμπομπης μετά απο τον αγωγο φτάσαμε στο κρυονερι και ανεβασμα μεχρι δροσοπηγη και φτάσαμε στη κλασσικη πηγή στα Μπαχούνια. Κάναμε μονο χωματοδρομο και άσφαλτο μιας και μέσα στα καμμένα η ατμόσφαιρα ειναι ακόμα αποπνικτική.
Δυστυχώς η κατάσταση ειναι αποκαρδιωτική δεν έχει μείνει δέντρο όρθιο μέχρι το Κατσιμίδι λιγο πριν τις ταβέρνες Χάνι κτλ .... Στη πηγή μας εχουν μείνει τα πλατάνια και μερικά κυπαρίσσια. Ελπίζω να μη προχωρήσουν σε μαζική αποψίλωση των κορμών με μηχανήματα όπως κάνουν στη περιοχή της βαρυμπόμπης χαμηλά γιατί τότε η φυσική αναδάσωση δε πρόκειται να συμβεί και θα μείνουν καραφλά τα περισσότερα μέρη.
Ιδια κατάσταση και απο Δροσοπηγη μέχρι Κούρκια και μέχρι Autofestival οπου η φωτιά τα έχει κάψει ολα μέχρι τη διασταύρωση της Μαλακάσας για Ωρωπό.

Kickstart
06/09/2021, 12:52
χθές κάναμε τη διαδρομή απο Ολυμπιακο χωριο στη πλατεια βαρυμπομπης μετά απο τον αγωγο φτάσαμε στο κρυονερι και ανεβασμα μεχρι δροσοπηγη και φτάσαμε στη κλασσικη πηγή στα Μπαχούνια. Κάναμε μονο χωματοδρομο και άσφαλτο μιας και μέσα στα καμμένα η ατμόσφαιρα ειναι ακόμα αποπνικτική.
Δυστυχώς η κατάσταση ειναι αποκαρδιωτική δεν έχει μείνει δέντρο όρθιο μέχρι το Κατσιμίδι λιγο πριν τις ταβέρνες Χάνι κτλ .... Στη πηγή μας εχουν μείνει τα πλατάνια και μερικά κυπαρίσσια. Ελπίζω να μη προχωρήσουν σε μαζική αποψίλωση των κορμών με μηχανήματα όπως κάνουν στη περιοχή της βαρυμπόμπης χαμηλά γιατί τότε η φυσική αναδάσωση δε πρόκειται να συμβεί και θα μείνουν καραφλά τα περισσότερα μέρη.
Ιδια κατάσταση και απο Δροσοπηγη μέχρι Κούρκια και μέχρι Autofestival οπου η φωτιά τα έχει κάψει ολα μέχρι τη διασταύρωση της Μαλακάσας για Ωρωπό.

AN αφήσουν τη φυση να κανει τη δουλεια της σε 2-3 χρονια θα αναγεννηθει ο τοπος, αλλα μαλλον εχουν αλλα σχεδια για το συνολο της περιοχης, διαβαζω για ξενοδοχεια, καφετεριες και αλλα ομορφα.

τεσπα θα παω κι εγω προσεχως προς τα πανω ετσι για το γαμωτο.

Μεσα στο πρωην δασος συναντησατε συνεργεια κτλ (υλοτομους και σια) ;

ειναι ασφαλης η διελευση απο κεντρικους χωματοδρομους ή εχει τιποτα γκρεϊντερ κτλ;

Zid
06/09/2021, 13:43
AN αφήσουν τη φυση να κανει τη δουλεια της σε 2-3 χρονια θα αναγεννηθει ο τοπος, αλλα μαλλον εχουν αλλα σχεδια για το συνολο της περιοχης, διαβαζω για ξενοδοχεια, καφετεριες και αλλα ομορφα.

τεσπα θα παω κι εγω προσεχως προς τα πανω ετσι για το γαμωτο.

Μεσα στο πρωην δασος συναντησατε συνεργεια κτλ (υλοτομους και σια) ;

ειναι ασφαλης η διελευση απο κεντρικους χωματοδρομους ή εχει τιποτα γκρεϊντερ κτλ; Εχει ενα μπλόκο στις ταβέρνες στο χάνι και ενα στις ταβέρνες στη θέα (ασφαλτο). Μετά αν μπεις απο αγωγό εχει φορτηγα στην αρχή στο Tatoi club και στο δρόμο. (απο εκει και πέρα ερημιά)

Parking
06/09/2021, 17:42
Στον Υμηττό (και όχι μόνο) Γιώργο "άρχισαν τα όργανα" μεταξύ ποδηλατών και ποδηλατών με e bikes. :D

Οι πεζοπόροι-περιπατητές συνήθως ενοχλούνται από όλους τους ποδηλάτες αλλά κυρίως από αυτούς που μπαίνουν στα μονοπάτια.:lol:

Οκ κατανοώ να μη γουστάρεις τη μηχανή στο μονοπάτι όταν περπατάς!

Αλλά το ποδήλατο??????

:yuck:

Τελικά έχουμε ξεφύγει ε?

δεν είμαι ποδηλάτης πεζοπόρος είμαι και κάνω και εντούρο που και που

kordix
07/09/2021, 07:56
Οκ κατανοώ να μη γουστάρεις τη μηχανή στο μονοπάτι όταν περπατάς!

Αλλά το ποδήλατο??????

:yuck:

Τελικά έχουμε ξεφύγει ε?

δεν είμαι ποδηλάτης πεζοπόρος είμαι και κάνω και εντούρο που και που

Ναι γιατί κάποιοι δεν κόβουν καθόλου σε μονοπάτια που έχει κόσμο μη τυχόν χαλάσουν τον χρόνο στο Strava. Και όταν σκάει ποδήλατο ξαφνικά από το πουθενά με φόρα τρομάζει ο κόσμος γιατί δεν ακουγεται όπως οι μηχανές. Με τα ηλεκτρικά είναι πιο περίεργη η κατάσταση γιατί έχουν την δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα και σε ανηφορικά κομμάτια.

Είναι το κλασσικό θέμα της μειοψηφίας που δημιουργεί προβλήματα. Για μερικούς βλαμενους χαρακτηρίζεται αρνητικά μια ολόκληρη ομάδα ή κοινότητα.

Στο βουνό κάνω ποδήλατο xc και enduro MTB, εντούρο με δίχρονο (και τράβελ εντουρο )καθώς και πεζοπορία.

Αντίθετα αν υπάρχει κοινή λογική τότε συνήθως όλα κυλούν ήρεμα είτε κάνεις ποδήλατο, είτε περπατάς είτε οδηγάς εντούρο.

Zid
07/09/2021, 10:04
Ναι γιατί κάποιοι δεν κόβουν καθόλου σε μονοπάτια που έχει κόσμο μη τυχόν χαλάσουν τον χρόνο στο Strava. Και όταν σκάει ποδήλατο ξαφνικά από το πουθενά με φόρα τρομάζει ο κόσμος γιατί δεν ακουγεται όπως οι μηχανές. Με τα ηλεκτρικά είναι πιο περίεργη η κατάσταση γιατί έχουν την δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα και σε ανηφορικά κομμάτια.

Είναι το κλασσικό θέμα της μειοψηφίας που δημιουργεί προβλήματα. Για μερικούς βλαμενους χαρακτηρίζεται αρνητικά μια ολόκληρη ομάδα ή κοινότητα.

Στο βουνό κάνω ποδήλατο xc και enduro MTB, εντούρο με δίχρονο (και τράβελ εντουρο )καθώς και πεζοπορία.

Αντίθετα αν υπάρχει κοινή λογική τότε συνήθως όλα κυλούν ήρεμα είτε κάνεις ποδήλατο, είτε περπατάς είτε οδηγάς εντούρο. Bασικά πάνε και σε μονοπάτια που είναι πεζοπορικά και ξέρουμε ολοι οτι πρέπει να αποφευγουμε το ΣΚ τα συγκεκριμένα μέρη. Υπάρχουν αλλα σημεια στον Υμμητο περιφερειακά χωρίς πολυ κόσμο το ιδιο ισχύει και για Πάρνηθα Πεντέλη. Ολα είναι θέμα κοινής λογικής και αλληλοσεβασμου .

leftos
07/09/2021, 16:40
Εγω λόγω χρόνου βγαίνω μόνο καθημερινές.
Τα μόνο όντα που είχα συναντήσει στην Πεντέλη ήταν χελώνες.
Μια φόρα βγήκα Κυριακή και ακόμα και 8 που πάτησα χώμα ύπηρχε κόσμος ( ποδηλάτες , πεζοπόροι ) . Στις 11 έφυγα άρον άρον δεν μπορούσες να οδηγήσεις πλέον.
Σίγουρα υπάρχουν μέρη που είναι πιο χαλαρά αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και όσο σιγά και να πηγαίνεις θα ενοχλήσεις αν χρησιμοποιείς το ίδιο μονοπάτι.

νεοσσός
07/09/2021, 18:54
Είναι μεγάλη η πυκνότητα πληθυσμού στην Αθήνα. Στις περισσότερες δραστηριότητες συναντάς πολύ κόσμο, οπότε χρειάζεται πολλή προσοχή για να μην ενοχλήσεις και περιορισμός στις ατομικές ελευθερίες.

AristidisZ
24/10/2021, 09:48
Ένα ολίγον τι off topic μήνυμα
Που θα μπορούσα να πάω εντός αττικής για μια light κατάσταση χώματος με το CB500X ;
Χωματόδρομο έχω κάνει μόνο σε νησιά κλπ, καμία προφανώς σχέση με enduro κτλ
Μου έχει καρφωθεί τελευταία να το βάλω λίγο στο χώμα να δω τι γίνεται…

o_gavros
24/10/2021, 09:54
Στο Σχιστό καθώς ανεβαίνεις για τομοναστηρι θα βρεις λίγο.
Επίσης ανέβα στα πυροβολεία στον Κορυδαλλό και πριν το φυλάκιο στην κορυφή ανοιγουν κατηφοριες με χωμα.
Επίσης #2, στο δάσος Χαϊδαρίου από εκεί που τελειώνουν τα σπίτια λίγο πάνω από το Δαφνί ίσαμε το ασπροπύργκο.
Παρακαλώ :p

Ζακέτα να πάρεις

AristidisZ
24/10/2021, 09:57
Στο Σχιστό καθώς ανεβαίνεις για τομοναστηρι θα βρεις λίγο.
Επίσης ανέβα στα πυροβολεία στον Κορυδαλλό και πριν το φυλάκιο στην κορυφή ανοιγουν κατηφοριες με χωμα.
Επίσης #2, στο δάσος Χαϊδαρίου από εκεί που τελειώνουν τα σπίτια λίγο πάνω από το Δαφνί ίσαμε το ασπροπύργκο.
Παρακαλώ :p

Ζακέτα να πάρεις

Με αρέσεις γιατί με στέλνεις στα κοντινά

Θα κάνω καμία αναγνωριστική κανα απόγευμα όσο κρατάει λίγο η μέρα :beer:

Λευκάδιος
24/10/2021, 10:38
Ένα ολίγον τι off topic μήνυμα
Που θα μπορούσα να πάω εντός αττικής για μια light κατάσταση χώματος με το CB500X ;
Χωματόδρομο έχω κάνει μόνο σε νησιά κλπ, καμία προφανώς σχέση με enduro κτλ
Μου έχει καρφωθεί τελευταία να το βάλω λίγο στο χώμα να δω τι γίνεται…

Αν θες μπορούμε να κανονίσουμε μια χαλαρή περιήγηση κατά μήκους του Ποικίλου ξεκινώντας από το σημείο του χάρτη φτάνοντας μέχρι πάνω από το Καματερό και ξανά πίσω.
Τοποθετημένη πινέζα
https://maps.app.goo.gl/RBtyV446ZyJbnToL7

o_gavros
24/10/2021, 10:45
Αρίστο είχα πάει με τον κολγκέητ πριν κανα εξάμηνο+ , πέριξ της Οινόης μέχρι τις ανεμογεννήτριες.
Εκεί που ο χωματοδρόμος χάλασε με κάτι νεροφαγώματα και σαθρά κομμάτια, απλώς με ίδρωσε λίγο παραπάνω (ίσως γιατί μπορεί να ήμουν παραπάνω σφιγμένος απο όσο έπρεπε).
Κατα τα λοιπά, εκδρομικά θα περάσει απο παντού το μηχανάκι απροβλημάτιστα (αν βοηθάνε και τα λάστιχα με το όποιο τακουνάκι τους).
Για παραπάνω μάλλον δεν είναι.

AristidisZ
24/10/2021, 10:58
Γιάννη τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης είναι, που είναι ψιλό χωμάτινα (ή τέλος πάντων δεν είναι καθαρά ασφάλτινα)
Θα μιλήσω με Λευκαδιο μηπως βολέψει (από πλευράς προγραμμάτων και υποχρεώσεων προφανώς) αυτό που μου πρότεινε, γιατί προφανώς θα ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα που θα μπορέσω να το βάλω και που όχι :)

o_gavros
24/10/2021, 11:01
Α βλέπω τρώγεσαι να σου πω που...:bawl:

Τα νταλοπ μιξτουρ ειναι,τα ξερω,τα ξαναβαλα. Πατάνε μια χαρά χωμα. Πατάνε λέω ε; μη φανταστείς παπάδες και τετγια.
Εκδρομικά θα πας κύριος. Και όρθιος θα σηκωθείς και αμα το λέει ο καρπός σου και καμιά κωλιά θα ρίξεις.
Θα σε βλέπουν όμως οι άλλοι με τα κατσίκια και θα κλαίνε μεσα τους.

AristidisZ
24/10/2021, 11:03
Θα πάρω μαζί και τον κουμπάρο με το tracer για να τραβάει το βλέμματα :bawl:

o_gavros
24/10/2021, 11:10
431444

Kickstart
25/10/2021, 13:02
Kαι Βαρυμπομπη εχει φλαταδουρα (παρα την καλοκαιρινη καταστροφη) για..ξεχαρμανιασμα...αμα θες το κανονιζουμε απο εδω. Σχεδόν κάθε Κυριακή πρωϊ ειμαι στα πιστάκια.

Aris98
06/11/2021, 15:40
Καλησπέρα σήμερα πάτησα πρώτη φορά χώμα με το cb500x και γενικά δεν έχω εμπειρία. Πήγα προς πρόποδες Πάρνηθας η εικόνα καταστροφική. Πήγα κάπου κοντά για να δω αν μου αρέσει η όχι. Πολύ χτύπημα το μηχανάκι σε σημείο που πονάνες να το ακούς ;p

leftos
21/12/2021, 16:35
Αν ψήνεται ο kordix και υπάρχει χρόνος για την βόλτα στον Υμηττό απο την πλευρά του Κορωπίου που λέγαμε στην αρχή του νήματος και φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον απο υπόλοιπο κόσμο μήπως να βρισκόμασταν να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω οι χωματεροί!!

Λευκάδιος
21/12/2021, 19:02
Καλησπέρα σήμερα πάτησα πρώτη φορά χώμα με το cb500x και γενικά δεν έχω εμπειρία. Πήγα προς πρόποδες Πάρνηθας η εικόνα καταστροφική. Πήγα κάπου κοντά για να δω αν μου αρέσει η όχι. Πολύ χτύπημα το μηχανάκι σε σημείο που πονάνες να το ακούς ;p

Άμα δεν έμεινε κάνα κομμάτι του cb500x στο βουνό όλα καλά. Τελικά σου άρεσε; (τα καμμένα σίγουρα όχι)

Λευκάδιος
21/12/2021, 19:06
Αν ψήνεται ο kordix και υπάρχει χρόνος για την βόλτα στον Υμηττό απο την πλευρά του Κορωπίου που λέγαμε στην αρχή του νήματος και φυσικά υπάρχει ενδιαφέρον απο υπόλοιπο κόσμο μήπως να βρισκόμασταν να πούμε και μια κουβέντα παραπάνω οι χωματεροί!!

+1..

kordix
21/12/2021, 20:45

Μόλις είδα το θέμα. Από τις 29 και μετά έχω κάποιες μέρες άδεια και θα χαρώ να σας ξεναγήσω στα μονοπάτια πάνω από το Κορωπί. Είναι και ευκαιρία να γνωριστούμε και να πιούμε και κάνα καφέ. Είναι μονοπάτια εντούρο και υπάρχουν και κάμποσα ενδιαφέροντα πιστακια εντούρο στην περιοχή.

Δεν θέλω να βολταρουμε σε καμμιά περίπτωση από τη μεριά της Καισαριανής για διάφορους λόγους.

leftos
23/12/2021, 07:53
Εμένα τουλάχιστον δεν με ενδιαφέρει καθόλου η άλλη μεριά και βέβαια λόγω χρησιμοποιήσης απο ποδηλάτες δρομείς κ.α. δεν το συζητώ.
Είμαι μέσα ενημέρωσε πότε βολέυει.