Σύνδεση

View Full Version : Εξοπλισμός για γυμνή μηχανή(κράνος,μπουφάν,γάντια)

Aps07
17/09/2021, 17:00
Καλησπέρα παιδιά,αγόρασα αυτές τις μέρες ένα μτ 03 και θέλω να πάρω εξοπλισμό.Για κράνος έχω ήδη το hjc c70 που το φοράω στο παπί για το ντελίβερι αλλά πιστεύω πως δεν μου κάνει για αυτή την μηχανή και με ανοιχτούς αεραγωγούς και ζελατίνα έχει θόρυβο στα 80 χλμ(πιο πάνω δεν το έχω πάει οπότε δεν ξέρω).Κοίταγα το shoei nxr,agv k6,arai δεν ξέρω ποιο μοντέλο είναι καλό για naked.Μπάτζετ για το κράνος είναι από 300-500 άντε μαξ 550.
Μετά θέλω να αγοράσω μπουφάν χειμωνιάτικο αδιάβροχο το οποίο μάλλον θα το φοράω και μέχρι απρίλη(αν βγάλω την επένδυση).Δεν έχω ιδέα από μπουφάν.Κοίταγα κάποια που είναι σαν πόλης με κουκούλα κλπ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχουν καλή προστασία.Δεν με νοιάζει πολύ το να φαίνεται ότι είναι μπουφάν μηχανής(μέχρι ενός ορίου)με νοιάζει να έχει καλή προστασία σε ώμους,αγκώνες και πλάτη είδα πως πάει έξτρα.Οποιαδήποτε καθόδηγηση είναι ευπρόσδεκτη.Μπάτζετ από 200-400 ευρώ.
Ύστερα θέλω να πάρω και χειμωνιάτικα γάντια,αδιάβροχα,κοκκάλινα μπάτζετ μέχρι 100 ευρώ.
Σόρρυ για την έκθεση και ευχαριστώ προκαταβολικά.

lleonidas
17/09/2021, 17:06
Καλησπέρα! Υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα, ρίξε μια ματιά ενδεικτικά εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159301) .
Τα χρήματα που διαθέτεις είναι μια χαρά...θα πρότεινα μάλιστα να εξοικονομήσεις και ένα ποσό από αυτά για μπότες :)
Αν μένεις Αττική, κάνε μια βόλτα από τα μοτομάγαζα στην Καλλιρρόης να δοκιμάσεις κράνη και μπουφάν.
Ως γενική συμβουλή θα πρότεινα να επιλέξεις επώνυμες μάρκες(όχι απαραίτητα ακριβές) και ως προς το κράνος,το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλσμού, να είναι full face και να σου εφαρμόζει σωστά, χωρίς να σε ενοχλεί.Σ'αυτό θα σε βοηθήσει ο υπάλληλος του καταστήματος που θα επιλέξεις.

Viking
17/09/2021, 17:15
Τα χρήματα που διαθέτεις είναι αρκετά για κάτι καλό.

Για κράνη μην κολλάς στις μάρκες αλλά να προσέξεις την καλή εφαρμογή. Πολύ καλά κράνη -αν σου κάθονται τα HJC- είναι τα RPHA-11 και 70.

Πάρε και ένα καλό μποτάκι για να προστατεύεις πόδια/αστράγαλο.

Bowleno
17/09/2021, 17:37
Είδα "εξοπλισμός για γυμνή" μπήκα και ..:cry:

:lol:

νεοσσός
17/09/2021, 17:41
Κατ' αρχάς, μπράβο για την επένδυση που κάνεις. Πρώτα αγοράζουμε πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και μετά βλέπουμε τι ποσό διαθέτουμε για μοτοσυκλέτα.

Πέρα από τις μπότες ή τα μποτάκια, χρειάζεσαι και παντελόνι με προστασίες. Τα χρήματα που διαθέτεις, επαρκούν για όλα. Επιπλέον θα χρειαστείς, του χρόνου, καλοκαιρινό εξοπλισμό.

Ως προς το μπουφάν, να είναι κάτω από τη μέση, διότι τα μεσάτα δεν σε καλύπτουν καλά στις μονοψήφιες θερμοκρασίες.

Aps07
17/09/2021, 17:45
Είδα "εξοπλισμός για γυμνή" μπήκα και ..:cry:

χαχαχαχ έλα μωρέ το έγραψα λόγω του παραπάνω αέρα,έλλειψη φέρινγκ και πιο πολύ για τον θόρυβο με το κράνος.

Aps07
17/09/2021, 17:48
Κατ' αρχάς, μπράβο για την επένδυση που κάνεις. Πρώτα αγοράζουμε πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και μετά βλέπουμε τι ποσό διαθέτουμε για μοτοσυκλέτα.

Πέρα από τις μπότες ή τα μποτάκια, χρειάζεσαι και παντελόνι με προστασίες. Τα χρήματα που διαθέτεις, επαρκούν για όλα. Επιπλέον θα χρειαστείς, του χρόνου, καλοκαιρινό εξοπλισμό.

Ως προς το μπουφάν, να είναι κάτω από τη μέση, διότι τα μεσάτα δεν σε καλύπτουν καλά στις μονοψήφιες θερμοκρασίες.

καλοκαιρινό μπουφάν θα πάρω από του χρόνου για να έχω καταφέρει να μαζέψω και λεφτά.Εχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο ή εταιρία για τα μπουφάν;Μποτάκια και παντελόνι δεν ξέρω ακόμα αν θα πάρω και τα αφήνω για λίγο αργότερα.

Bowleno
17/09/2021, 18:35
χαχαχαχ έλα μωρέ το έγραψα λόγω του παραπάνω αέρα,έλλειψη φέρινγκ και πιο πολύ για τον θόρυβο με το κράνος.

Ναι ρε συ, πεθαίνω να τρολαρω τον κόσμο, μην μασάς. :lol:
Καλοφόρετα, καλές βόλτες και πάντα όρθιος! :beer:

Aps07
17/09/2021, 20:40
Ναι ρε συ, πεθαίνω να τρολαρω τον κόσμο, μην μασάς. :lol:
Καλοφόρετα, καλές βόλτες και πάντα όρθιος! :beer:

ευχαριστώ πολύ φίλε,πάντα όρθιοι όλοι μας!
Ωστόσο έχεις να προτείνεις και εσύ τίποτα γιατί ψάχνω και άκρη δεν βρίσκω..

Bowleno
17/09/2021, 21:38
ευχαριστώ πολύ φίλε,πάντα όρθιοι όλοι μας!
Ωστόσο έχεις να προτείνεις και εσύ τίποτα γιατί ψάχνω και άκρη δεν βρίσκω..

Ότι είπαν και οι άλλοι... Ειδικά το κράνος είναι πονεμένη ιστορία, ένα κράνος τέλειο για κάποιον, για άλλον μπορεί να αποβεί εφιάλτης... Ψάξιμο καλό, δοκιμές και Άγιος ο κύριος.
Μην βιαστείς, κάνε καλή έρευνα.

Nitse3
17/09/2021, 21:41
Ένας Παπασταύρου bazzar η κάπως έτσι δεν είναι που έχει τα πάντα από dainese;; Επίσης εναλλακτικές μάρκες αφού μάλλον δεν πας σε λύσεις τύπου nordkapp είναι η revit και η macna. Για μπουφάν, μποτάκια μιλάω.

o_gavros
17/09/2021, 21:54
Καλησπέρα παιδιά,αγόρασα αυτές τις μέρες ένα μτ 03 και θέλω να πάρω εξοπλισμό.Για κράνος έχω ήδη το hjc c70 που το φοράω στο παπί για το ντελίβερι αλλά πιστεύω πως δεν μου κάνει για αυτή την μηχανή και με ανοιχτούς αεραγωγούς και ζελατίνα έχει θόρυβο στα 80 χλμ(πιο πάνω δεν το έχω πάει οπότε δεν ξέρω).Κοίταγα το shoei nxr,agv k6,arai δεν ξέρω ποιο μοντέλο είναι καλό για naked.Μπάτζετ για το κράνος είναι από 300-500 άντε μαξ 550.
Μετά θέλω να αγοράσω μπουφάν χειμωνιάτικο αδιάβροχο το οποίο μάλλον θα το φοράω και μέχρι απρίλη(αν βγάλω την επένδυση).Δεν έχω ιδέα από μπουφάν.Κοίταγα κάποια που είναι σαν πόλης με κουκούλα κλπ αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχουν καλή προστασία.Δεν με νοιάζει πολύ το να φαίνεται ότι είναι μπουφάν μηχανής(μέχρι ενός ορίου)με νοιάζει να έχει καλή προστασία σε ώμους,αγκώνες και πλάτη είδα πως πάει έξτρα.Οποιαδήποτε καθόδηγηση είναι ευπρόσδεκτη.Μπάτζετ από 200-400 ευρώ.
Ύστερα θέλω να πάρω και χειμωνιάτικα γάντια,αδιάβροχα,κοκκάλινα μπάτζετ μέχρι 100 ευρώ.
Σόρρυ για την έκθεση και ευχαριστώ προκαταβολικά.

To nxr είναι μια χαρά κράνος γενικά. Ασχέτως κατηγορίας μηχανής. Αν σε παίρνει οικονομικά & σου ταιριάζει απο εφαρμογή, δε θα χασεις με Σοει.
Μετά πλέον και τα HJC εχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια.στα γράψανε τα μοντέλα που αξίζει να κοιτάξεις.

Μπουφάν, προτείνω και εγω κάτι 3/4 για μεγαλύτερη κάλυψη στη μέση σε σχέση με τα κοντύτερα μεσάτα.
Ενδεικτικά μερικές μάρκες πρώτης γραμμής, αξιοπρεπείς και πασίγνωστες Bering,Scott, Rev'it,Dainese,Alpinestars,Held

Στην ενότητα για προστατευτικό εξοπλισμό θα βρεις αμέτρητα θρεντ να σου λύσουν απορίες και να σε μπάσουν στο νόημα.

zannisvel
18/09/2021, 08:10
Έχει βγει τώρα και το NXR 2, μπορεί να πετύχεις και καλύτερες τιμές στο πρώτο που συνεχίζει να είναι ένα πολύ καλό κράνος. Το είχα σε γυμνό για 5 χρόνια πριν αντικατασταθεί και δεν είχα κανένα μεγάλο παράπονο.

Άντε με το καλό να ευχαριστηθείς τη μηχανή σου. Και θα δεις ποσό πιο ωραία θα νιώθεις φορώντας όλο σου τον εξοπλισμό και βγαίνοντας για βόλτα!!!

Kickstart
19/09/2021, 22:37
φίλε καλησπέρα, θα σου πω για μπουφάν.

Επειδή βλέπω οτι δεν σε ενδιαφέρει το κλασικό κόψιμο μοτοσυκλετάδικου τζακετ θα σου πρότεινα να τσεκαρεις αυτό που έφερα πρόσφατα απέξω

https://www.xlmoto.eu/mc-gear/motorcycle-clothing_c11/motorcycle-jackets_c20/booster-city-tech-motocycle-jacket-black_pid-PM-0095690

πολύ καλο με επένδυση απο μέσα και μαλακές προστασίες σε ώμους πλάτη αγκώνες. Η επένδυση από μέσα (μόνιμη) κλείνει αν θες με δεύτερο φερμουάρ για τα πολλά κρύα.

Ειναι αρκετά καλής ποιότητας για τα λεφτα του και μπορεί να φοριέται καθημερινά στη δουλειά, βόλτα κτλ χωρις να φαίνεσαι λες και είσαι ο ρομποκοπ.

Η γούνα στην κουκούλα αφαιρείται πανεύκολα, κουμπώνει με κλιπς.
Το νούμερο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (φοράω λαρτζ, πήρα λαρτζ μου κατσε τέλεια.)
εγω το τσίμπησα σε καλύτερη τιμη απο αυτή που βλέπεις γιατι έτρεχε μια έκπτωση μέσα στον Αύγουστο 50% σχεδόν σε ολα τα τζάκετ αλλά και τώρα μια χαρά τιμη εχει. Από κάποια τιμή και πάνω στέλνει με δωρεάν μεταφορικά το σαϊτ. Είναι πολυ αξιόπιστο και εχω πάρει αρκετα πράγματα στο παρελθόν απο αυτούς και θα ξαναπάρω σίγουρα και στο μέλλον.

THRESH
20/09/2021, 12:38
φίλε καλησπέρα, θα σου πω για μπουφάν.

Επειδή βλέπω οτι δεν σε ενδιαφέρει το κλασικό κόψιμο μοτοσυκλετάδικου τζακετ θα σου πρότεινα να τσεκαρεις αυτό που έφερα πρόσφατα απέξω

https://www.xlmoto.eu/mc-gear/motorcycle-clothing_c11/motorcycle-jackets_c20/booster-city-tech-motocycle-jacket-black_pid-PM-0095690

πολύ καλο με επένδυση απο μέσα και μαλακές προστασίες σε ώμους πλάτη αγκώνες. Η επένδυση από μέσα (μόνιμη) κλείνει αν θες με δεύτερο φερμουάρ για τα πολλά κρύα.

Ειναι αρκετά καλής ποιότητας για τα λεφτα του και μπορεί να φοριέται καθημερινά στη δουλειά, βόλτα κτλ χωρις να φαίνεσαι λες και είσαι ο ρομποκοπ.

Η γούνα στην κουκούλα αφαιρείται πανεύκολα, κουμπώνει με κλιπς.
Το νούμερο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (φοράω λαρτζ, πήρα λαρτζ μου κατσε τέλεια.)
εγω το τσίμπησα σε καλύτερη τιμη απο αυτή που βλέπεις γιατι έτρεχε μια έκπτωση μέσα στον Αύγουστο 50% σχεδόν σε ολα τα τζάκετ αλλά και τώρα μια χαρά τιμη εχει. Από κάποια τιμή και πάνω στέλνει με δωρεάν μεταφορικά το σαϊτ. Είναι πολυ αξιόπιστο και εχω πάρει αρκετα πράγματα στο παρελθόν απο αυτούς και θα ξαναπάρω σίγουρα και στο μέλλον.

τι προστατευτικό πλάτης παίρνει ?

έχω level 2 για Nordkap Metropolis , το οποίο είναι πολύ καλό αλλά είχα μια πτώση με αυτό (προστάτεψε πολύ καλά) και ψάχνω για αντικαταστάτη πλέον

sam4g
20/09/2021, 16:51
Όντας κάτοχος γυμνής μοτοσικλέτας να συμπληρώσω ότι πέρα απ το κράνος που πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται σωστά στο κεφάλι σου ανεξαρτήτως εταιρίας, το ίδιο ισχύει και για το μπουφάν.

Υπάρχουν πολλές καλές εταιρίες με εξοπλισμό ένδυσης για μηχανές. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το μπουφάν που θα πάρεις να έχει άριστη εφαρμογή στο σώμα, αλλιώς ειδικά με γυμνή μηχανή είναι σαν να φοράς ένα αλεξίπτωτο. Οπότε, γνώμη μου είναι, ό,τι εταιρία και να επιλέξεις, να δοκιμάσεις πρώτα. Σε κάθε εταιρία η εφαρμογή διαφέρει. Δεν είναι όλα για όλους.

Καλές αγορές!

νεοσσός
20/09/2021, 17:17
Όντας κάτοχος γυμνής μοτοσικλέτας να συμπληρώσω ότι πέρα απ το κράνος που πρέπει οπωσδήποτε να κάθεται σωστά στο κεφάλι σου ανεξαρτήτως εταιρίας, το ίδιο ισχύει και για το μπουφάν.

Υπάρχουν πολλές καλές εταιρίες με εξοπλισμό ένδυσης για μηχανές. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το μπουφάν που θα πάρεις να έχει άριστη εφαρμογή στο σώμα, αλλιώς ειδικά με γυμνή μηχανή είναι σαν να φοράς ένα αλεξίπτωτο.
...
Για τα γυμνά παίζει δοκιμασμένη πατέντα ανεμοπροστασίας με βαλίτσα (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=142945&p=3002435&viewfull=1#post3002435), οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνεις αεροδυναμική ζακέτα. :p

harris_x
20/09/2021, 17:48
Εγώ δεν θα άλλαζα κράνος
Θα έπαιρνα ωτοασπίδες.

https://motokinisi.gr/gr/vtoaspides-motosafe-race-111-23-111-alpine-1336953.html?gclid=CjwKCAjw4qCKBhAVEiwAkTYsPO_WDaX1T0nZqleLNBOVM1XWlm49OpcbdJCvR-VcgiJRzTheBfISqRoCn7MQAvD_BwE

Όλα τα κράνη κάνουν θόρυβο, άλλο λιγότερο άλλο περισσότερο.

Tallyban
21/09/2021, 10:27
Άσχετο,αλλά το πιο ακριβό κράνος της αγοράς ποιο είναι;

Manalishi
21/09/2021, 10:31
Άσχετο,αλλά το πιο ακριβό κράνος της αγοράς ποιο είναι;

https://www.araiamericas.com/corsair-x-rc-variation

Μόνο $3,995.95

Panos76
21/09/2021, 10:37
https://www.araiamericas.com/corsair-x-rc-variation

Μόνο $3,995.95

Παίζει κ φθηνότερο :D

https://motokinisi.gr/gr/kranos-rx-7v-rc-racing-carbon-black-arai-1333487.html?skr_prm=WyIwNzdlODk0MC1jMTNkLTRhY2MtYmZhMy00YTMyNDRhYTJmYjUiLDE2MzIyMTM0MTg3NzEseyJhcHB fdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Manalishi
21/09/2021, 12:17
Παίζει κ φθηνότερο :D

https://motokinisi.gr/gr/kranos-rx-7v-rc-racing-carbon-black-arai-1333487.html?skr_prm=WyIwNzdlODk0MC1jMTNkLTRhY2MtYmZhMy00YTMyNDRhYTJmYjUiLDE2MzIyMTM0MTg3NzEseyJhcHB fdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Φοράω Small,αλλιώς θα έπαιρνα δύο, το ένα για ανταλλακτικά....

D3300
22/09/2021, 11:44
Το γυμνό θέλει καλό κράνος και δερμάτινο μπουφάν (ποτέ cordura σε γυμνό).

o_gavros
22/09/2021, 11:51
Για πες

harris_x
22/09/2021, 11:56
Το γυμνό θέλει καλό κράνος και δερμάτινο μπουφάν (ποτέ cordura σε γυμνό).

Γιατι αυτό;

DoctoR_k6
22/09/2021, 12:13
Νταξει ενα δερματινο σε σχεση με μια κορντουρα ειναι αρκετα καλυτερο πανω στο γυμνο που εισαι εκτεθειμενος.
Σιγουρα δεν κραταει το κρυο της κορντουρας αλλα διαχειριζεται καλυτερα το αεροδυναμικο κομματι.
Ολα αυτα βεβαια αν εισαι κ τυπος που θα ταξιδευεις 150+. :D

Για το κρανος νταξει δεν λεμε κατι...

D3300
22/09/2021, 12:38
Όποιος έχει γυμνό και διακοσαρίζει συχνά ξέρει για τι μιλάμε.
Οι υπόλοιποι έχετε ζελατίνες κι είστε οκ.

o_gavros
22/09/2021, 16:09
Εχεις δίκιο,εμείς με τις ζελατίνες είμαστε κομπλέ.
:lol:, ρε τι τραβάμε...

Kickstart
23/09/2021, 09:07
τι προστατευτικό πλάτης παίρνει ?

έχω level 2 για Nordkap Metropolis , το οποίο είναι πολύ καλό αλλά είχα μια πτώση με αυτό (προστάτεψε πολύ καλά) και ψάχνω για αντικαταστάτη πλέον

Καλημέρα φίλος, σορι για την καθυστερημενη απάντηση, ναι χωραει κανονικοτατα το προστατευτικο που εχεις, κι εγω ενα λεβελ 2 εχω και το παω απο μπουφαν σε μπουφαν:)

αχρειαστο να ναι.

Χωραει παντως κανονικοτατα.

Aps07
11/10/2021, 15:11
τελικά πήρα το κράνος shoei gt air II και τα γάντια five boxer wp.
Το μόνο που μου έμεινε για αγορά είναι το μπουφάν στο οποίο μάλλον θα πάω για dainese ή nordcode πόλης.

Panos76
11/10/2021, 15:30
τελικά πήρα το κράνος shoei gt air II και τα γάντια five boxer wp.
Το μόνο που μου έμεινε για αγορά είναι το μπουφάν στο οποίο μάλλον θα πάω για dainese ή nordcode πόλης.

Πολύ καλό, τα έσκασες γερά. Εγώ λέω να πάω για το nxr.

Γάντια και εγώ five έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο) και είναι καλά σε ποιότητα.

Aps07
11/10/2021, 15:57
Πολύ καλό, τα έσκασες γερά. Εγώ λέω να πάω για το nxr.

Γάντια και εγώ five έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο) και είναι καλά σε ποιότητα.

Tο nxr και το nxr 2 με ενοχλούσαν τα μαξιλαράκια στα αφτιά,μου τα πόναγε και δεν μου κάθονταν καθόλου καλά.Τα arai καθόντουσαν πολύ καλά αλλά ξέφευγε πολύ το μπάτζετ και τα ένιωθα βαριά στο κεφάλι-λαιμό.

Parking
11/10/2021, 16:18
Κατ' αρχάς, μπράβο για την επένδυση που κάνεις. Πρώτα αγοράζουμε πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό και μετά βλέπουμε τι ποσό διαθέτουμε για μοτοσυκλέτα..
Εσύ έτσι έκανες?
Πρώτα πήρες γάντια κράνη κλπ και μετά πήρες μηχανάκι?

νεοσσός
11/10/2021, 21:18
Εσύ έτσι έκανες?
Πρώτα πήρες γάντια κράνη κλπ και μετά πήρες μηχανάκι?
Προφανώς. Τα μαθήματα οδήγησης τα έκανα με δικό μου πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό.

Αργότερα συμπλήρωσα τον εξοπλισμό μου με γάντια για περισσότερο κρύο, καλοκαιρινό μπουφάν, αδιάβροχα, επιπλέον παντελόνια και jacket.

Αν το πάει κανείς αντίστροφα, πιθανότατα θα οδηγήσει για κάποιο χρονικό διάστημα με ελλιπή εξοπλισμό. Είτε επειδή δεν του έμειναν χρήματα για να τον αγοράσει, είτε γιατί δεν βρήκε ακόμα το χρόνο να πάει για τα απαραίτητα ψώνια.

DoctoR_k6
12/10/2021, 09:43
Παντου αναποδος ο Νεοσσος.
Που ζεις ρε στην Ελβετια...? :lol:

Aps07
14/10/2021, 11:42
UPDATE:
Έχοντας αρκετές μέρες το shoei gt air 2 μπορώ να πω πως προφανώς είναι καλύτερο σε θόρυβο,είναι σταθερό σε υψηλές ταχύτητες από το hjc c70 που είχα.Επειδή είχα για λίγες μέρες το scorpion exo r1 air πριν το αλλάξω για το shoei γιατί με πόναγε στο μέτωπο,μπορώ να πω πως το scorpion ήταν πιο αθόρυβο στα 130+ και είχες καλύτερη οπτική όταν γύρναγες πχ κλπ.
Τα γάντια έφαγαν καταιγίδα για 10 λεπτά και βροχή για άλλα 15,δεν πέρασε σταγόνα μέσα και δεν με δυσκόλεψαν στην οδήγηση που είχαν βραχεί.

Aps07
26/10/2021, 14:59
Παιδιά παρατήρησα πως μετά τα 95-100 χλμ αν γυρίσω πλάι ή πίσω για να δω νιώθω το κράνος να κουνιέται λίγο και να μην είναι τελείως σταθερό.Σε ευθεία όσα και χλμ να πάω δεν το νιώθω να κουνιέται κάθεται κανονικά,ξέρει κανείς τι παίζει;

alex_kon
06/04/2022, 19:29
καλησπερα παιδια . ειμαι σε αναζητηση για εξοπλισμο μηχανης . ημουν ετοιμος να παρω nxr 2, αλλα μολις δοκιμασα ενα στο νουμερο μου , ηταν υπερβολικα σφιχτο. τελικα δεν το αγορασα . τι προτεινετε? να δοκιμασω πιο μεγαλο νουμερο ή να παω σε αλλο μοντελο κρανους? (budget για κρανος ειναι εκει γυρω μεχρι 450). πηγα στο Nxr 2 επειδη ειναι καινουριο κρανος, περναει καινουριες πιστοποιησεις . γενικα ημουν αναμεσα στον προκατοχο του, gt air 2 και Agv k6.

strokt up
06/04/2022, 20:44
Παιδιά παρατήρησα πως μετά τα 95-100 χλμ αν γυρίσω πλάι ή πίσω για να δω νιώθω το κράνος να κουνιέται λίγο και να μην είναι τελείως σταθερό.Σε ευθεία όσα και χλμ να πάω δεν το νιώθω να κουνιέται κάθεται κανονικά,ξέρει κανείς τι παίζει;

Καλιο αργά παρά ποτέ. Μπας και το πήρες μεγάλο;

strokt up
06/04/2022, 20:45
Πιο μεγάλο νούμερο κράνος γιατί να πάρεις; Να μπαίνει και να βγαίνει πιο εύκολα; Δεν θα σου κάνει το καλούπι του,δες για άλλο

lospsi
07/04/2022, 06:43
καλησπερα παιδια . ειμαι σε αναζητηση για εξοπλισμο μηχανης . ημουν ετοιμος να παρω nxr 2, αλλα μολις δοκιμασα ενα στο νουμερο μου , ηταν υπερβολικα σφιχτο. τελικα δεν το αγορασα . τι προτεινετε? να δοκιμασω πιο μεγαλο νουμερο ή να παω σε αλλο μοντελο κρανους? (budget για κρανος ειναι εκει γυρω μεχρι 450). πηγα στο Nxr 2 επειδη ειναι καινουριο κρανος, περναει καινουριες πιστοποιησεις . γενικα ημουν αναμεσα στον προκατοχο του, gt air 2 και Agv k6.

Δοκίμασες και το αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος? Αν είσαι μεταξύ 2 μεγεθών, μπορείς να επιλέξεις παχύτερα ή λεπτότερα μαξιλαράκια ώστε να σου ταιριάξει καλύτερα το κράνος, εκεί που το δοκίμασες δεν στο είπανε? Το gt air 2 δεν είναι ο προκάτοχος του nxr,υπάρχει gt air (1) όπως και nxr (1). Φυσικά και μπορεί να μην σου κάθεται σωστά το συγκεκριμένο κράνος όμως, στη θέση σου θα έκανα κι άλλες δοκιμές, δυστυχώς μέσω πληκτρολογίου κανείς δεν μπορεί να σου προτίνει μέγεθος.

THRESH
07/04/2022, 07:44
[σπαστικός mode on]
δεν είπε οτι το gt air 1 είναι ο προκάτοχος του nxr :lol:

Είπε οτι ήταν ανάμεσα στο προκάτοχο του (μιλώντας για nxr 2 , εννοεί προφανώς nxr 1) ,έπειτα τα gt air 2 και k6

3 κράνη δηλαδή

[/off]

φχαριστώ :D

Vassilis
07/04/2022, 09:44

χαχα και εγω οταν εψαχνα για κρανος ημουν αναμεσα στα ιδια. GT Air 2 δεν το επελεξα λογω κουμπωματος, K6 επειδη ηταν πολυ κοντα το σαγονι οποτε κατεληξα NXR. Σαν καινουργιο το ενιωθα σφιχτο αλλα οχι υπερβολικα. Δεν ηταν δυσαρεστο. Με τον καιρο εστρωσε το εσωτερικο και επαψε να μου κανει αισθηση. Γενικα τα κρανη πρεπει να ειναι σφιχτα αλλα οκ αν δυσκολευεσαι πολυ να το βαλεις και να το βγαλεις ισως ειναι λαθος το νουμερο. Αν δεν υπαρχει τετοια δυσκολια νομιζω εισαι οκ και απλα θελουν λιγο χρονο να προσαρμοστουν τα μαξιλαρακια στο κεφαλι σου.

alex_kon
08/04/2022, 21:30
ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια. Κατεληξα σε nxr 2, καλοκαιρινο μπουφαν. τωρα μενει το 2κυκλο...και τι να παρω?χαχαχα

katsar
08/04/2022, 23:08
ΚΤΜ.

karellen
09/04/2022, 08:08
ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια. Κατεληξα σε nxr 2, καλοκαιρινο μπουφαν. τωρα μενει το 2κυκλο...και τι να παρω?χαχαχα

NSR

D3300
09/04/2022, 08:42
NSR

Μόνο να έχεις καμιά καλή άκρη για τα nikasil...

alex_kon
09/04/2022, 15:50
μεχρι 5500, 700 κυβικα μαξ , sport touring ή naked( κατα προτιμηση sport touring) :P

billyka
10/04/2022, 18:16
Fazer 600,bandit 650 φερινγκάτο,cbf 600,sv 650s