Σύνδεση

View Full Version : Φθηνά αδιάβροχα μποτάκια μοτό;

CuckooDestroyer
02/10/2021, 18:42
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα παπί και θέλω να πάρω αδιάβροχα μποτάκια μιας και μπαίνει χειμώνας και δεν έχω καθόλου αδιάβροχα παπούτσια οπότε επιβάλλεται η αγορά κάποιου ζευγαριού. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι 100% αδιάβροχα.

Θα ήθελα να είναι όσο πιο φθηνά γίνεται διότι είναι πολύ στριμωγμένος οικονομικά. Έχετε να προτείνετε κάποια μιας και είμαι άσχετος; Θα κάνω κάθε μέρα γύρω στα 15 χλμ για να πηγαίνω στην δουκεια μες την βροχή. Ευχαριστώ

gior-gos
02/10/2021, 20:41
Μπορείς να πάρεις αυτά (https://motokinisi.gr/gr/gketes-520e-tucano-urbano-1287661.html) και να τα βάλεις πάνω απ τα παπούτσια σου.

CuckooDestroyer
02/10/2021, 21:32
Το θέμα είναι να πάρω παπούτσια όμως... Αν είναι να έβαζα αυτά θα έβαζα απλά σακούλες σούπερ μάρκετ

Panos76
02/10/2021, 21:54
Για τί ποσό μιλάμε; Η Forma έχουν αποδεκτή ποιότητα και καλές τιμές.

Bowleno
02/10/2021, 22:19
Το θέμα είναι να πάρω παπούτσια όμως... Αν είναι να έβαζα αυτά θα έβαζα απλά σακούλες σούπερ μάρκετ

Κάπου κάνεις κάποιο λάθος. Οι γκέτες καμία σχέση με... Σακούλες που λες.
2ον ΔΕΝ υπάρχει 100% αδιάβροχο παπούτσι η μπότα. (Και φτηνό κιόλας που θες) Όλα κάποια στιγμή μπάζουν. Τις γκέτες τις έχω κι εγώ και σε διαβεβαιώνω ότι είναι ότι καλύτερο για την βροχή!

CuckooDestroyer
02/10/2021, 23:16
Για τί ποσό μιλάμε; Η Forma έχουν αποδεκτή ποιότητα και καλές τιμές.

Κάνα 100ευρω Μαξ. Τώρα αν παίζει κάτι ακραίο με λίγα λεφτά παραπάνω το οποίο θα κρατήσει και πολύ περισσότερα χρόνια τότε θα μπορώ να το κοιτάξω.

basilis_k6
02/10/2021, 23:55
μποτάκι τυπου αρβυλα στρατου. μαυρο μονοκομματο δερμα και μια αλοιφη αδιαβροχοποιησης. οχι μηχανης, ειτε κασουαλ είτε ορειβασιας/κυνηγιου.
αν εχεις τις αρβυλες του στρατου περνα τες ενα μαυρο χρωμα και μετα αλοιφη αδιαβροχοποιησης και τέλος.

billyka
03/10/2021, 08:25
Παρε γαλοτσες με επενδυση.Οτι καλυτερο στα 15-20 ευρω.Και σε μια τσαντα πλατης εχεις τα κανονικα σου παπουτσια και τα βαζεις μολις φτανεις στον προορισμο σου.

toyar
03/10/2021, 09:36
100% αδιαβροχο και παμφθηνο μονο γαλοτσα
Απλα θα οδηγεις λιγο πιο δυσκολα και θα περπατας αρκετα πιο δυσκολα

Bowleno
03/10/2021, 09:37
Παρε γαλοτσες με επενδυση.Οτι καλυτερο στα 15-20 ευρω.Και σε μια τσαντα πλατης εχεις τα κανονικα σου παπουτσια και τα βαζεις μολις φτανεις στον προορισμο σου.

Και τις γαλότσες που είναι και ολίγον τι γκουμούτσες που θα τους βάζει μετά; Χώρια που στο 5λεπτο θα ιδρώσει το πόδι λόγω μη αναπνοής και κατόπιν θα παγώσει.
Οδηγώ μηχανές και μηχανάκια κοντά 40 χρόνια, έχω φάει βροχή και με κουτάλι και με κουβά. Είχα και μπότες χρυσοπληρωμένες και καλά αδιάβροχες και γαλότσες και ότι θες. Τα μόνα που κάνουν σωστή δουλειά και πας πραγματικά στεγνός στον προορισμό σου, είναι ένα ποιοτικό σετ αδιάβροχα και ανάλογες γκέτες. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς ημίμετρα....

billyka
03/10/2021, 10:04
Bowleno συμφωνω,αλλα θελει κατι οικονομικο.Ποιο οικονομικο και ταυτοχρονα 100 τα 100 αδιαβροχο απο τις γαλοτσες δεν εχει.Ετσι κι αλλιως λεει οτι τις θελει για το πηγαινε ελα στην δουλεια.Τις γαλοτσες θα τις βαζει σε μια ακρη και οταν ειναι να ξαναφυγει τις ξαναφοραει.Μην κανουμε τα ευκολα δυσκολα,οδηγαω 8 ωρες την μερα μηχανακι λογω δουλειας.Οταν βρεχει φοραω γαλοτσες,μπαινω βγαινω στο μαγαζι ανεβαινω κατεβαινω σκαλια,πανω κατω στο μηχανακι..Τα ποδια μου ποτε δεν παγωσαν.Σημειωση,γαλοτσες με επενδυση ετσι?Δεν λεω οτι ειναι φουλ ανετο,αλλα γινεται,ειδικα αν τις θελει μονο για το πηγαινε ελα.Επισης εχει και κοντα γαλοτσακια,πολυ ποιο ανετα

Bowleno
03/10/2021, 11:28
Bowleno συμφωνω,αλλα θελει κατι οικονομικο.Ποιο οικονομικο και ταυτοχρονα 100 τα 100 αδιαβροχο απο τις γαλοτσες δεν εχει.Ετσι κι αλλιως λεει οτι τις θελει για το πηγαινε ελα στην δουλεια.Τις γαλοτσες θα τις βαζει σε μια ακρη και οταν ειναι να ξαναφυγει τις ξαναφοραει.Μην κανουμε τα ευκολα δυσκολα,οδηγαω 8 ωρες την μερα μηχανακι λογω δουλειας.Οταν βρεχει φοραω γαλοτσες,μπαινω βγαινω στο μαγαζι ανεβαινω κατεβαινω σκαλια,πανω κατω στο μηχανακι..Τα ποδια μου ποτε δεν παγωσαν.Σημειωση,γαλοτσες με επενδυση ετσι?Δεν λεω οτι ειναι φουλ ανετο,αλλα γινεται,ειδικα αν τις θελει μονο για το πηγαινε ελα.Επισης εχει και κοντα γαλοτσακια,πολυ ποιο ανετα

Για απλό πάνε Έλα στη δουλειά, ακόμα καλύτερες οι γκέτες... Και από κόστος, 15 ευρώ βαριά 20 έχουν.

billyka
03/10/2021, 11:44
Εχω και γκετες.Στην 10η φορα σκιστηκαν.Στα θετικα το οτι δεν πιανουν καθολου χωρο και ειναι ποιο ανετες απο τις γαλοτσες.Δεν ειναι ομως τοσο αδιαβροχες.Στην γαλοτσα δεν περναει τπτ,αλλα ιδρωνει το ποδι.Βεβαια για να ιδρωσει πρεπει να τις φορας για ωρες

Bowleno
03/10/2021, 12:34
Εχω και γκετες.Στην 10η φορα σκιστηκαν.Στα θετικα το οτι δεν πιανουν καθολου χωρο και ειναι ποιο ανετες απο τις γαλοτσες.Δεν ειναι ομως τοσο αδιαβροχες.Στην γαλοτσα δεν περναει τπτ,αλλα ιδρωνει το ποδι.Βεβαια για να ιδρωσει πρεπει να τις φορας για ωρες

Λίγη προσοχή την θέλουν, η αλήθεια είναι. Εγώ τις έχω 8 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα. Φοριούνται πάνω στην μηχανή και μόνο. Δεν κάνω πεζοπορία :lol:

Parking
03/10/2021, 13:31
σαν τη γαλότσα δεν έχει :D

ratamahatta
03/10/2021, 14:59
Σε casual αδιάβροχο μποτάκι οι τιμές ξεκινάνε από 100€ και πάνω, δυστυχώς είναι ακριβά,και εγώ λιγουρευομαι κάποια άλλα το σκέφτομαι πολύ στα 150€

doctoras
03/10/2021, 15:19
https://www.skroutz.gr/s/8233849/Forma-%CE%9C%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Valley-SA-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-FORT63W-99.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/14383216/Forma-%CE%9C%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Rival-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82-FORT64W-99.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

ΤάκηςΜπ
03/10/2021, 15:33
Τον νου σου, μερικά "αδιάβροχα" είναι αδιάβροχα μόνο ως marketing term, απλά επειδή πληρούν το ελάχιστο όριο αδιαβροχοποίησης. Σπατάλησε λίγο χρόνο και δες πόσο όντως αδιάβροχη είναι η εκάστοτε επωνυμία αδιάβροχης τεχνολογίας της κάθε εταιρείας. Εγώ στα ελάχιστα χιλιόμετρα που κάνω με βροχή βάζω κάτι πάμφθηνες γαλότσες, μια φορά έχουν πάρει νερό που μ'είχε πιάσει γερή μπόρα, και πάλι όχι αρκετό για να βραχούν πολύ τα πόδια μου.

billyka
03/10/2021, 17:04
Στην αγγλικη γλωσσα υπαρχουν οι οροι waterproof και water resistant.Το πρωτο σημαινει αδιαβροχο,το δευτερο οτι εχει μια αντισταση στο νερο,υδροαπωθητικο δλδ αλλα οχι αδιαβροχο.Εμεις εδω τα λεμε ολα αδιαβροχα αν δουμε εναν απο τους δυο αυτους ορους..

AristidisZ
03/10/2021, 18:05
https://www.skroutz.gr/s/8247004/Richa-Μποτάκια-Μηχανής-Ανδρικά-Kart-Leather-Boot-CE-Αδιάβροχα-Δερμάτινα-Μαύρα-4KAL100.html

Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ, καθώς τα είχα πάρει για καθημερινά στη δουλειά και τελικά μετά από λίγο καιρό άλλαξα δουλειά, και στη καινούργια είχε και έχει “dress code”, με αποτέλεσμα τέτοια αξεσουάρ να μην παίζουν
Όσες φορές τα είχα βάλει με βροχή δεν είχα θέμα πάντως

νεοσσός
03/10/2021, 22:24
Στην αγγλικη γλωσσα υπαρχουν οι οροι waterproof και water resistant.Το πρωτο σημαινει αδιαβροχο,το δευτερο οτι εχει μια αντισταση στο νερο,υδροαπωθητικο δλδ αλλα οχι αδιαβροχο.Εμεις εδω τα λεμε ολα αδιαβροχα αν δουμε εναν απο τους δυο αυτους ορους..
https://www.youtube.com/watch?v=crb9LY_wIfc&t=93s

doctor_john
09/10/2021, 09:34
Σε casual αδιάβροχο μποτάκι οι τιμές ξεκινάνε από 100€ και πάνω, δυστυχώς είναι ακριβά,και εγώ λιγουρευομαι κάποια άλλα το σκέφτομαι πολύ στα 150€

Κοιτάζω και εγώ καφέ άρβυλα να είναι λίγο ψηλά και είδα καλές τιμές στα commanchero που ξέρω την ποιότητα τους και μια σχετικά νέα βιοτεχνία την bit bull.

Για δερμάτινα που θα συντηρώ την αδιαβροχοποίηση φαίνονται πολύ άρτια σε σχέση με άρβυλα που είχα πολλά χρόνια.

STF
09/10/2021, 16:42
Θεώρησα τα περί γαλότσας... τρολάρισμα! Προστασία από βροχή αλλά όχι από πτώση λόγω βροχής;
Αδιάβροχη 100% αλλά με τιμή κάτω από 100 ευρώ;

Όταν έχουμε απαιτήσεις να προστατεύουμε τον εαυτό μας από καιρικές συνθήκες, πτώσεις κτλ (μοτοσυκλέτες οδηγούμε) δεν πρέπει να υπάρχουν συμβιβασμοί. Δε λέω να πηγαίνουμε στο πάνω-πάνω ράφι αλλά κάπου στο μεσαίο ράφι είναι θεμιτές επιλογές. Από εκεί μέχρι τις γαλότσες όμως...

Το παλικάρι πρέπει να μπει στη ζώνη των 150 ευρώ αν θέλει να βρει κάτι αξιοπρεπές σε μποτάκι. Από εκεί και πέρα πρέπει να σκεφθεί πόσο κοστολογεί τα πόδια του σε περίπτωση πτώσης. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν καμία αξία μέχρι να πάθεις για να μάθεις.

billyka
09/10/2021, 16:49
Ζητησε οικονομικο αδιαβροχο για το πηγαινε ελα στην δουλεια..Οχι για βολτες 150 χιλιομετρων..Ουτε πιστευω οτι ολοι μας φοραμε μοτοσυκλετιστικες μποτες-μποτακια καθε φορα που καβαλαμε..

STF
09/10/2021, 16:50
Ζητησε οικονομικο αδιαβροχο για το πηγαινε ελα στην δουλεια..Οχι για βολτες 150 χιλιομετρων..Ουτε πιστευω οτι ολοι μας φοραμε μοτοσυκλετιστικες μποτες-μποτακια καθε φορα που καβαλαμε..

Αν δε φοράμε, κακώς. Όπως είπα, πρέπει να πάθεις για να μάθεις μέχρι τότε... σε δικαιολογώ γιατί ούτε εγώ αποτελούσα εξαίρεση.

EDIT: Δεν είναι απαραίτητο να είναι μπότες, αλλά έστω και ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟ μποτάκι (που είναι πολύ πιο εύκολο στη καθημερινή χρήση) πρέπει να φοράμε.
Γαλότσες είναι σίγουρο πως ΔΕΝ πρέπει να φοράμε.

νεοσσός
09/10/2021, 20:23
Η καθημερινή χρήση σε πόλη είναι εκείνη που εγκυμονεί τους περισσότερους κινδύνους. Διότι είναι πολλά τα οχήματα που συναντάς, πυκνή κυκλοφορία με κόσμο που οδηγεί υπό πίεση χρόνου, νυσταγμένοι, εκνευρισμένοι, καιρικές συνθήκες ό,τι τύχει και κυρίως πολύς χρόνος, αν το δεις αθροιστικά μέσα στο μήνα. Οπότε εκεί είναι που πρέπει να ξεβολευτείς και να ντυθείς πλήρως και όχι μόνο στην "καλή τη βόλτα της Κυριακής".

Το έγραψε ο SFT δύο φορές, δυστυχώς αξιολογούμε καλύτερα τις καταστάσεις μόνο αφού μας τύχει η στραβή. Διαφορετικά δεν μπαίνεις στα έξοδα ή στον καθημερινό κόπο να ντύνεσαι πλήρως πάντοτε, διότι συνηθίζεις στην ιδέα ότι δεν συμβαίνει κάτι.

basilis_k6
09/10/2021, 20:37
εγω λεω μην αγοράζεις κατι που πρεπει να φοράς αν δεν το φοράς. καλυτερα ενα σοβαρο σκληρο μποτάκι που θα το φορεσεις παρα ενα ακαμπτο μποτακι μηχανης να καθεται. οποιος μπορει να φοράει τη σωστη προστασια το κανει. οποιος δεν θα την φορεσει ας φορεσει κατι κοντα σε αυτη.

doctoras
09/10/2021, 22:19
Μποτα συγκριτικά με κρανος τζακετ γαντια, μια φορα θα αγορασεις, μη τσιγκουνευτεις παρε την καλυτερη
Μιλαω εκ πείρας σημερα θα αγοραζα αυτη:
https://www.dainese.com/us/en/motorbike/boots/waterproof/r-fulcrum-c2-gore-tex%C2%AE-boots-201795213.html#

ratamahatta
09/10/2021, 22:47
Just for info
Σε πτώση που είχα πριν κάτι μήνες,πίεσα σε γνωστή μου διαδρομή, φορώντας μπότες μηχανής με καλή προστασία,ίσως όχι την καλύτερη,την έβγαλα με βαρύ διάστρεμμα που μετά απο 6μηνες δεν έχει επανέλθει πλήρως.

Acacius
10/10/2021, 03:51
Φθηνά αδιάβροχα παπούτσια που μπορούν να παράσχουν καποια προστασία σε πτώση είναι τα μποτάκια εργασίας. Κάτι S3 του εικοσάρικου από το Lidl που έχω για πρόχειρα αντέχουν αρκετό βρέξιμο πριν μπάσουν (πεζός, όχι πάνω σε μοτο), S4 και S5 είναι θεωρητικά 100% αδιάβροχα.

Σε ορειβατικό υπάρχει το Mc Kinley Toronto Mid Aquamax που για τα πολύ λίγα λεφτά του είναι εντυπωσιακά αδιάβροχο (και πολύ άνετο, ελαφρύ παπούτσι), αλλά δε νομίζω ότι θα αντέξει το συνεχές κατάβρεγμα που τρώνε τα μαρσπιέ - ούτε το λεβιέ ταχυτήτων.

johnstef33
10/10/2021, 10:09
Μποτα συγκριτικά με κρανος τζακετ γαντια, μια φορα θα αγορασεις, μη τσιγκουνευτεις παρε την καλυτερη
Μιλαω εκ πείρας σημερα θα αγοραζα αυτη:
https://www.dainese.com/us/en/motorbike/boots/waterproof/r-fulcrum-c2-gore-tex%C2%AE-boots-201795213.html#

Φιλε επειδη ειμαι κι εγω στο ψαξιμο και μπαινοντας στο link που εδωσες της dainese για να κανω αγορα ,ειδα στο size chart που εχει για να διαλεξω το νουμερο οτι το μεγεθος του ποδιου μου συμφωνα με τη dainese ειναι για παπουτσι νουμερο 40.... Ενω εγω φοραω 42-43!!!
Τι πρεπει να κανω εγω τωρα??

doctoras
10/10/2021, 11:49
Φιλε επειδη ειμαι κι εγω στο ψαξιμο και μπαινοντας στο link που εδωσες της dainese για να κανω αγορα ,ειδα στο size chart που εχει για να διαλεξω το νουμερο οτι το μεγεθος του ποδιου μου συμφωνα με τη dainese ειναι για παπουτσι νουμερο 40.... Ενω εγω φοραω 42-43!!!
Τι πρεπει να κανω εγω τωρα??

ψάχνεις στην αγορα για πρόβα
και εγώ 42 φοράω η λογική(και η εμπειρία μου) λέει οτι πρεπει να πάω σε 43 γιατί θέλουμε λίγο περισσότερο χώρο για το πόδι γιατί είναι μποτες, αλλά η επιφύλαξη πάντα υπάρχει, πρέπει να διώξεις οποιαδήποτε αμφιβολία

johnstef33
10/10/2021, 11:54
Απο motocard ψωνιζουμε αφοβα??
Ευχαριστω

johnstef33
10/10/2021, 13:54
Τελικα τις παρηγγειλα
Dainese freeland goretex

doctoras
10/10/2021, 14:54
Καλοριζικες! Να μας γραψεις εντυπωσεις fitment και ποσο ανετες ειναι σε περπάτημα, αυτα τα μαθαίνουμε απο κατόχους

Τελικα τι νουμερο παρήγγειλες?

Εχω ψωνίσει παλαιοτερα απο Ισπανία απο αλλο site γιατι οχι απο το motocard.

johnstef33
10/10/2021, 16:01
Ευχαριστω φιλε
Το 43 τελικα πηρα σκεπτομενος οτι θα το φοραω με βαμβακερη ή μαλλινη καλτσα

AristidisZ
10/10/2021, 19:56
Η καθημερινή χρήση σε πόλη είναι εκείνη που εγκυμονεί τους περισσότερους κινδύνους. Διότι είναι πολλά τα οχήματα που συναντάς, πυκνή κυκλοφορία με κόσμο που οδηγεί υπό πίεση χρόνου, νυσταγμένοι, εκνευρισμένοι, καιρικές συνθήκες ό,τι τύχει και κυρίως πολύς χρόνος, αν το δεις αθροιστικά μέσα στο μήνα. Οπότε εκεί είναι που πρέπει να ξεβολευτείς και να ντυθείς πλήρως και όχι μόνο στην "καλή τη βόλτα της Κυριακής".

Το έγραψε ο SFT δύο φορές, δυστυχώς αξιολογούμε καλύτερα τις καταστάσεις μόνο αφού μας τύχει η στραβή. Διαφορετικά δεν μπαίνεις στα έξοδα ή στον καθημερινό κόπο να ντύνεσαι πλήρως πάντοτε, διότι συνηθίζεις στην ιδέα ότι δεν συμβαίνει κάτι.
Εντάξει στην θεωρία καλά το λέμε, πρακτικά είναι δύσκολο να πηγαίνεις στη δουλειά με ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες στην μπαγκαζιέρα…

Parking
10/10/2021, 20:31
Τελικα τις παρηγγειλα
Dainese freeland goretex

ok καλά που ρώταγες για φτηνά πάντως μεγάλε !!!!!
:lol:

johnstef33
10/10/2021, 21:09
Μαλλον μπερδευτικες αδερφε....
Αλλος ανοιξε το θεμα

νεοσσός
12/10/2021, 19:03
Εντάξει στην θεωρία καλά το λέμε, πρακτικά είναι δύσκολο να πηγαίνεις στη δουλειά με ένα ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες στην μπαγκαζιέρα…
Υπήρχε εποχή που άφηνα στο γραφείο παπούτσια, κάλτσες, παντελόνι, αδιάβροχα, δεύτερο μπουφάν. Δεν τα πηγαινοφέρνεις κάθε-μέρα. Μόνο όταν χρειαστεί να τα αλλάξεις και όσα θέλεις να πλένεις συχνά.

doctoras
12/10/2021, 19:18

Σε γερμανικη πολη που ημουν πρόσφατα πανε με ποδήλατο(τροπος ζωης), με του φτάνουν στην εταιρεια παίρνουν το ντουζάκι τους στην υποδομές του κτηρίου και φορανε τα πολιτικα ρουχα γραφειου. Και αναποδα για να φύγουν

Ολα νοοτροπία ειναι, αν το ξεκινησεις καποτε θα σε ακολουθήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που κανουν το ιδιο με εσένα

νεοσσός
12/10/2021, 19:25
Σε γερμανικη πολη που ημουν πρόσφατα πανε με ποδήλατο(τροπος ζωης), με του φτάνουν στην εταιρεια παίρνουν το ντουζάκι τους στην υποδομές του κτηρίου και φορανε τα πολιτικα ρουχα γραφειου. Και αναποδα για να φύγουν

Ολα νοοτροπία ειναι, αν το ξεκινησεις καποτε θα σε ακολουθήσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που κανουν το ιδιο με εσένα
Αυτό με το ντους είναι πολύ ωραίο. Αν είχαμε τέτοια υποδομή, θα πήγαινα συχνά στο γραφείο με το ποδήλατο.

Parking
12/10/2021, 19:29

κι εδώ έτσι γίνεται
Πάνε στη δουλειά με τη ψυχή στο στόμα και φεύγουν μούσκεμα με την ψυχή στον άντε να μην πω.....
Τo μόνο που τους νοιάζει φυσικά είναι η ρουφιχιανιά και άντε να μην πω (part2)

MOYTZES

gimli
03/11/2021, 12:09
Καλησπέρα,
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα..
Μποτάκια ορειβασίας προστατεύουν καθόλου σε περίπτωση πτώσης με τη μηχανή;
Αν όχι, υπάρχει κάποια πρόταση για μποτάκια μηχανής μα κάζουαλ λουκ;

CorpseAlive
03/11/2021, 13:31
Καλησπέρα,
για να μην ανοίγω καινούριο θέμα..
Μποτάκια ορειβασίας προστατεύουν καθόλου σε περίπτωση πτώσης με τη μηχανή;
Αν όχι, υπάρχει κάποια πρόταση για μποτάκια μηχανής μα κάζουαλ λουκ;

https://www.skroutz.gr/s/29545686/Forma-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-Legacy-Dry-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-DIA000LEG02.html

https://www.skroutz.gr/s/31155642/TCX-Dartwood-Waterproof-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CE%94%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-7306W-001.html

Αυτά έχω ξεχωρίσει αισθητικά και μόνο.

katsar
03/11/2021, 15:00
Σχετικά φτηνά,αθάνατα,αδιάβροχα αν δεν μπει νερό από τα κορδόνια ψηλά και σίγουρα προστατέυουν περισσότερο από τα ''μποτάκια μηχανής ''
Και πάντα της μόδας φυσικά . :wave2:
https://www.skroutz.gr/m.Dr-Martens.3948.html

doctor_john
03/11/2021, 16:00
Δεν έχεις άδικο αλλά είναι ζωα ρε συ, χανεις στην λεπτομερεια. Παπια - σκούτερ οκ αλλά σε μοτό καταντούν κουραστικά.
Υπάρχουν πολλά δερμάτινα άρβυλα ασφαλείας ή όχι που βολεύουν πολύ περισσότερο.

Dr.Monty
03/11/2021, 17:10
Πάντως αν ασχοληθει καποιος designer με γουστο με τα παπουτσια των μοτοσυκλετιστων θα κοψει πολυ χρημα. Το καλυτερο που εχω δει ειναι το πολυ αποδεκτο. Ομορφο κανενα

doctor_john
03/11/2021, 17:31
δείξε τι θεωρείς όμορφο γενικά

gimli
03/11/2021, 17:32
https://www.skroutz.gr/s/10888297/Salomon-Authentic-394668-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9F%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%9C%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7-Gore-Tex.html
Κάτι τέτοια, που ήδη έχω, να θεωρήσω ότι θα μου παρέχουν προστασία σε περίπτωση ατυχήματος;

Dr.Monty
03/11/2021, 17:43
δείξε τι θεωρείς όμορφο γενικά

Να το παμε αλλιως.

https://www.skroutz.gr/c/1463/andrika-mpotakia.html?from=autocomplete&o=%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1

Το χειροτερο απο αυτα είναι πολυ πιο όμορφο απο το ομορφότερο μοτομποτάκι. Γνώμη μου. Μπορει και οχι. Παμε παρακατω. Δεν θα χαλασουμε τις καρδιες μας.

azar41
03/11/2021, 17:53
Το συγκεκριμένο μάλλον όχι αλλά υπάρχουν ορειβατικά μποτάκια πολύ πιο ενισχυμένα και με πολύ μεγάλη δειάρκεια ζωής σε χρήση μοτοσυκλέτας,αν δεν σε καλύπτουν αισθητικά τα μποτάκια μοτό.
Τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιώ μια πενταετία για οδήγηση και ορειβασία και είναι ακόμη καινούργια!
https://www.outdooraction.gr/-924-960-959-964-940-954-953-945-lowa-predazzo-gtx-blue-lo10626975.html

doctoras
03/11/2021, 18:12
Καθε πραγμα για την χρηση που προορίζεται.
Επειδη ο ενδιαφερόμενος μιλαει για ασφαλεια σε περίπτωση ατυχήματος, δε μπορω καταλαβω αυτα που προτείνατε..

Οποιαδηποτε μποτακι μηχανής εχει προστασια σε αστράγαλο, ποδοκνημικη, δάχτυλα.
Ψαξε μποτακια μηχανης στο Σκρουτζ θα βρεις πολλες επιλογες προτίμησε παραδοσιακές εταιρείες εξοπλισμού αναβατη. Και μη τα λυπηθείς, μια φορα θα αγορασεις παρε καλα

afasias
04/11/2021, 17:40
Παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ, κιαλάρω αυτά τα μποτάκια, είναι καλή επιλογή από άποψη προστασίας; Τα έχει, επίσης, κανείς να πει; https://www.giassaris.gr/ypodhsh/botakia-papoutsia-urban?product_id=3356&pgal=16207

ptc
04/11/2021, 18:08
Δες τα stylmartin. Έχω τα Yurok και είναι μπότες με αρχίδια. CE certified level 2 και δοκιμασμένες. Έφαγα τη μηχανή σε καπάκι πάνω στο πόδι και δεν κατάλαβα τίποτα.

https://www.urbanrider.co.uk/brands/stylmartin-boots.html

Ίσως εσένα σου αρέσουν πιο πολύ τα λίγο πιο μαζεμένα district.

billyka
04/11/2021, 19:10
Τα Dr.Martens τα ειχα παρει πριν καμια 14-15 χρονια 90 ευρω!Και ηταν και Made in England.Τωρα ειναι Made in China και η τιμη τους εχει εκτοξευτει!Και εχουν γινει και πολυ της μοδας τα φοραει η καθε κλαρινονυφη.Οποτε τωρα που ηθελα να ξαναπαρω τετοιες μποτες,δεν πηρα Dr. Martens αλλα πηρα ιδιο στυλ 200 euro Vegan μποτες Made in England.Και δεν χρειαζεται δλδ να πεθανει και καποιο ζωακι.

billyka
04/11/2021, 19:12
Σχετικά φτηνά,αθάνατα,αδιάβροχα αν δεν μπει νερό από τα κορδόνια ψηλά και σίγουρα προστατέυουν περισσότερο από τα ''μποτάκια μηχανής ''
Και πάντα της μόδας φυσικά . :wave2:
https://www.skroutz.gr/m.Dr-Martens.3948.html

Ε οχι και σχετικα φθηνα ρε Κατσαρ.Και περαν του σιδερου μπροστα στα δαχτυλα το οποιο βρισκεται σε ορισμενα μοντελα και οχι σε ολα,το υπολοιπο δεν εχει καποια προστασια καθως ειναι απλα δερμα,χωρις καμια προστασια πχ στον αστραγαλο

katsar
04/11/2021, 19:28
Σίγουρα δεν είναι τα ιδανικά και το είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου σαν επιλογή casual παπουτσιού.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω την ποιότητα τους σήμερα αλλά τις φορούσα κυριολεκτικά 10 χρόνια και θα τις φορούσα ακόμα αν δεν με γλίτωναν σε πέσιμο .
Στο θέμα προστασίας τι να σου πω,τα μποτάκια των 90-100ε δεν τα έχω σε υπόληψη, ένα λίγο πιο χοντρό patch έχουν .

billyka
04/11/2021, 19:31
Α ναι ξεχασα,το τοπικ ειναι φθηνα αδιαβροχα μποτακια.Εγω συνεχεια γλυκοκοιταζω κατι Dainese και κατι RevIt!Τα πρωτα στο 200αρι πανω κατω και τα δευτερα στο 150αρι.

The_Scientist
17/12/2021, 13:02
Παιδιά πείτε μου σας παρακαλώ, κιαλάρω αυτά τα μποτάκια, είναι καλή επιλογή από άποψη προστασίας; Τα έχει, επίσης, κανείς να πει; https://www.giassaris.gr/ypodhsh/botakia-papoutsia-urban?product_id=3356&pgal=16207

Πολύ όμορφο μποτακι για urban χρήση, είμαι κι εγώ στο τσακ να το τσιμπήσω.

Με λίγο διάβασμα σε e-shops ,διάβασα πολλές κριτικές που αναφέρουν ότι οι σόλες ξεκολλανε από τον πρώτο μήνα χρήσης.

Νομίζω ότι δε θα το ρισκάρω τελικά, αν και είναι το πιο όμορφο μποτακι που κυκλοφορεί.

afasias
17/12/2021, 17:01
Πολύ όμορφο μποτακι για urban χρήση, είμαι κι εγώ στο τσακ να το τσιμπήσω.

Με λίγο διάβασμα σε e-shops ,διάβασα πολλές κριτικές που αναφέρουν ότι οι σόλες ξεκολλανε από τον πρώτο μήνα χρήσης.

Νομίζω ότι δε θα το ρισκάρω τελικά, αν και είναι το πιο όμορφο μποτακι που κυκλοφορεί.

Θα απογοητευτείς, όπως απογοητεύτηκα εγώ όταν πήγα και το πρόβαρα. Το πέλμα μπροστά είναι πλατύ σα βατραχοπέδιλο και δεν έχει στρογγυλάδα, το δεξί παπούτσι πλατιάζει στα αριστερά και το αριστερό παπούτσι προς τα δεξιά. Στις φωτογραφίες δεν το καταλαβαίνεις, μόνο όταν τα φοράς και τα κοιτάς από πάνω. Αισθητικά δεν μου άρεσε, προτιμώ τα παπούτσια που είναι συμμετρικά.

VANDA
20/01/2022, 11:18
Δες τα stylmartin. Έχω τα Yurok και είναι μπότες με αρχίδια. CE certified level 2 και δοκιμασμένες. Έφαγα τη μηχανή σε καπάκι πάνω στο πόδι και δεν κατάλαβα τίποτα.

Ισχύει ότι έχουν μεγάλη φόρμα και πρέπει να πας ένα νούμερο κάτω;
Δεν υπάρχει ούτε ένα 39άρι stylmartin στην Αθήνα για να το δοκιμάσω.

gory
06/11/2022, 12:43

Έχω ένα ζευγάρι, πήρε νερό στο εξάμηνο με ελαφριά χρήση. Προς τιμήν τους μου έστειλαν δεύτερο, ξαναπήρε νερό, χωρίς χρήση,μιας και συνέχισα να χρησιμοποιώ το πρώτο και φόρεσα τα καινούργια στη βροχή... Απογοήτευση για εμένα.

ptc
06/11/2022, 14:37
Ισχύει ότι έχουν μεγάλη φόρμα και πρέπει να πας ένα νούμερο κάτω;
Δεν υπάρχει ούτε ένα 39άρι stylmartin στην Αθήνα για να το δοκιμάσω.

Σόρι για τη καθυστέρηση, δεν το είχα δει. Έχουν όντως φαρδιά φόρμα. Και ένα νούμερο κάτω θα σου κάνει. Εγώ τα πήρα στο νούμερό μου γιατί ήθελα να βάλω και δεύτερο πάτο μέσα για άνεση.

Έχω ένα ζευγάρι, πήρε νερό στο εξάμηνο με ελαφριά χρήση. Προς τιμήν τους μου έστειλαν δεύτερο, ξαναπήρε νερό, χωρίς χρήση,μιας και συνέχισα να χρησιμοποιώ το πρώτο και φόρεσα τα καινούργια στη βροχή... Απογοήτευση για εμένα.

Η μόνη περίπτωση που βραχηκαν ήταν όταν με έπιασε βροχή με το παντελόνι μέσα απ τη μπότα. Δεν περνούσε νερό απ τη δέρμα, αλλά το νερό που εγλυφε απ το παντελόνι εγκλοβίστηκε μέσα στο παπούτσι. Με το αδιάβροχο πάνω απ τη μπότα δεν έχει περάσει νερό.

PortisHead
07/11/2022, 08:09
Για να μην παιδευεσαι.
ΔΕΝ υπαρχουν 100% αδιαβροχα μποτάκια (τουλαχιστον οχι για μονιμα)
Στην αρχη ολα καλα ειναι...μετα απο λιγο καιρο μολις φορεθουν/δουλευτουν αρχιζουν και μπαζουν.
Εχω δοκιμασει πανω 4 επωνυμες μαρκες (Spidi,Alpinestars, Bering, Richa)
H μονη λύση (και πιο οικονομικη) ειναι καλες γκέτες.
Βαλε - βγαλε μεν, και αποθηκευση με την βρωμια (π.χ. οταν φτανεις στη δουλεια) αλλα φορας οτι γουσταρεις απο μεσα και εισαι στεγνος 100%

DoctoR_k6
07/11/2022, 09:46
Για να μην παιδευεσαι.
ΔΕΝ υπαρχουν 100% αδιαβροχα μποτάκια (τουλαχιστον οχι για μονιμα)
Στην αρχη ολα καλα ειναι...μετα απο λιγο καιρο μολις φορεθουν/δουλευτουν αρχιζουν και μπαζουν.
Εχω δοκιμασει πανω 4 επωνυμες μαρκες (Spidi,Alpinestars, Bering, Richa)
H μονη λύση (και πιο οικονομικη) ειναι καλες γκέτες.
Βαλε - βγαλε μεν, και αποθηκευση με την βρωμια (π.χ. οταν φτανεις στη δουλεια) αλλα φορας οτι γουσταρεις απο μεσα και εισαι στεγνος 100%

Νταξει δεν ειναι ακριβως ετσι...
Ακομα εχω τα Dainese street rocker (αν θυμαμαι καλα ετσι λεγονται) απο το 2013-2014 (?) κ ποτε μα ποτε δεν εχουν βαλει νερο.
Ακομα τα φοραω τον χειμωνα κ στο γραφειο.
Αδιαβροχο κατω που κλεινει με το σκρατς κ τελος. Τουλουμια να ριχνει δεν βαζει τιποτα.
Παντα εχω κ τις γκετες σε περιπτωση που ειμαι με αλλα παπουτσια...
Σημειωση οτι τα φοραω κ με το σκουτερ (εκει εχεις προστασια μεγαλη) αλλα κ το μεγαλο...

Βεβαια οταν τα πηρα ειχανε 120ε κ τωρα ειχα δει κατι 170+. :eek:

gory
30/01/2023, 22:51
Η μόνη περίπτωση που βραχηκαν ήταν όταν με έπιασε βροχή με το παντελόνι μέσα απ τη μπότα. Δεν περνούσε νερό απ τη δέρμα, αλλά το νερό που εγλυφε απ το παντελόνι εγκλοβίστηκε μέσα στο παπούτσι. Με το αδιάβροχο πάνω απ τη μπότα δεν έχει περάσει νερό.

Το νερό σε εμένα είχε περάσει στο μπροστινό μέρος στα δάχτυλα, το πάνω μέρος ήταν στεγνό. Δηλαδή τα δάχτυλα μου ήταν βρεγμένα, ίδια εμπειρία κι με ένα ζευγάρι spidi που πήρα μετά από αυτά...