View Full Version : Προταση για Μποτες
dimitris23
09/10/2021, 00:08
Εχω αρχισει και ψαχνω για μποτες μηχανης. Χρηση τη θελω για βολτες σαβατοκυριακο και ψαχνω κατι σε σπορ μποτες αν το θετω σωστα. Αδιαβροχες πιστευω δεν μου χρειαζονται διοτι με βροχη δεν παιρνω το μηχανακι και αντε σε καμια βολτα να πιασει βροχη για μια φορα δεν εγινε και κατι. Να παω σε καλοκαιρινο μοντελο που ειναι φουλ αεριζομενο ή να διαλεξω κανονικη φουλ δερμα; Ειμαι αναμεσα σε τρια μοντελα.
1. https://www.motocard.com/en/boots/alpinestars-smx_s_black_black_1100.aspx
2. https://www.motocard.com/en/boots/alpinestars-smx_6_v2_black_yellow_fluo_155.aspx
3. https://www.motocard.com/en/boots/alpinestars-smx_plus_v2_black_white_red_fluo_1231.aspx
Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξι τους και αν αξιζει να παρω τις ποιο ακριβες στα 280; Γενικα στην οδηγηση θα με δυσκολεψουν κατι σε τοσο σπορ μοντελο μποτας; Το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι εμπιστο; γιατι εκει τις βρηκα ποιο φθηνα σε σχεση με ελλαδα αλλα και αλλα σαιτ. Οποιαδηποτε προταση δεκτη
karellen
09/10/2021, 08:41
Από τις τρεις που παρέθεσες η πρώτη είναι πιο 'εκδρομική' και θα σε βοηθάει και στο περιπάτημα, εν αντιθέσει με την τελευταία που είναι πιο αγωνιστική και πιο σκληρή.
Θα διαλέξεις κανονική φουλ δέρμα,καλά κάνεις και κοιτάς ψηλές μπότες απόφυγε τα καλοκαιρινά μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο.
Aν είσαι ανοιχτός και προτάσεις άλλων εταιρειών, έχω τις Nexus της Dainese εδώ και 5 μήνες και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στην αρχή μέχρι να "μαλακώσουν" λίγο ήταν σχετικά άβολες και με ζόριζαν λίγο στο καλάμι, αλλά μετά από κάποιες χρήσεις σταμάτησαν όλα αυτά ενώ είναι και αδιάβροχες (δοκιμασμένο :p).
dimitris23
09/10/2021, 20:13
Τετοιο στυλ μποτας το ξερω οτι δεν θα με βολεψει για περπατημα αλλα για την ασφαλεια χαλαλι. Ειναι ομως τοσο ανυποφορες στο περπατημα; Κανα μισαωρο περπατημα παλευεται με τετοιες; Εχω τσεκαρει και της dainese μερικες αλλα εχω ακουσει καλυτερα λογια για μποτες alpinstars. Και για tcx εχω ακουσει καλα λογια. Οι TCX τι λενε σαν μποτες; Aν καποιος εχει προσοπικη αποψη ας γραψει γιατι δεν βρισκω αποψεις για μποτες στο forum
johnstef33
09/10/2021, 20:24
Ειμαι κι εγω στο ψαξιμο touring μποτας
Για seventy degrees τι γνωριζουμε??
sanctusan
02/02/2022, 00:41
Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα γιατί είναι πρόσφατο αυτό και είμαι στην ίδια αναζήτηση.
Οι τελευταίες καλοκαιρινές μπότες μας άφησαν λόγο χρήσης (ευτυχώς).
Ψάχνω VFM σπορ καλοκαιρινή μπότα.
Η χρήση θα είναι σε καμιά σβέλτη βόλτα ή κανα καλοκαιρινό ταξιδάκι.(μελλοντικά ίιιιιιισωωωωως και καμιά πίστα) Δεν με ενδιαφέρει η άνεση. Με τις καλοκαιρινές touring που χάλασαν, δε με βόλευαν καλοκαίρι, ηταν (σχεδόν) το ιδιο ενοχλητικές με κάποιες motocross που είχα. Σε ταξίδια είχα σε ευκαιρο σημείο καλοκαιρινό πατούμενο και όπου έκανα στάση, έβγαζα τις μπότες και έβαζα το αθλητικό.
Οι Nexus δεν είναι άσχημες, προσπαθώ να βρω κάτι οικονομικό αλλά δεν υπάρχει
Ξεκινάμε από 160Ε για εταιρίες όπως Gaerne, Eleveit και Forma. Ενώ στα 200Ε πας σε Dainese, Alpinestar και TCX.
Από τις TCX είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω μία touring χειμερινή μπότα και ένα 24/7 χειμερινό μποτάκι και δε μασάνε πουθενά.
Μία μικρή ένσταση.Σχεδον καμία μπότα στην αγορά δεν είναι δέρμα
basilis_k6
06/02/2022, 11:19
θυμάμαι είχαν κομματια δερμα κάποιες πολύ ακριβες 300+ ευρω μποτες. νομιζω μεχρι τα 250 δεν εχω δει και εγω ποτε δερμα. Δεν υπαρχει λογος βασικα, στις μποτες μηχανης το δερμα δεν βολευει ουτε κατασκευαστικα ουτε πρακτικα.
motojojo
06/02/2022, 13:44
Έχω τις πρώτες. Τις φοράω όμως πάντα με στολή.
Δεν έχω παράπονο, μια χαρά μου φαίνονται, αλλά μισάωρο περπάτημα δεν έχω κάνει κι έχω την αίσθηση ότι δεν θα βολέψουν. Μισάωρο περπάτημα είναι πεζοπορία και δεν είναι φτιαγμένες για τέτοια δουλειά.
Αλλά για αποστάσεις του στυλ από τη μηχανή μέχρι το τραπέζι που θα πιουμε καφέ είναι μια χαρά.
Θα έλεγα να πας σε κάτι πιο allaround λύση. Για χαλαρές βολτες έχω αυτες (https://www.louis.de/artikel/tcx-blaze-louis-special-stiefel/219068?list=b8c3addd6ab8060ac0cc4fce83361065) με τις οποίες έχω κάνει και δίωρο περπάτημα και ήταν σαν κανονικά παπούτσια. Το μόνο κακό (για μένα) είναι ότι είναι κυρίως χειμερινά και είχε ζεσταθεί αρκετα το πόδι το καλοκαίρι, και μάλιστα σε πολύ δροσερό καιρό.
sanctusan
06/02/2022, 16:03
Με ενδιαφέρει μπότα, όχι χαμηλά μποτάκια.
Κάτι σπορ και αεριζόμενο για καλοκαίρι.
motojojo
06/02/2022, 20:14
Αυτό λέω, ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να κοιτάς για σπορ.
Δεν έχω εμπειρία από μπότες, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη μου και εκτίμηση δικιά μου είναι ότι σε περπάτημα δεν θα βολεύει.
Όπως ειπα τη φοράω μόνο με στολή. Τις πρώτες φορές δεν μπορώ να πω ότι οδηγουσα άνετα, δεν είχα καλή αίσθηση στις αλλαγές ταχυτητων. Αρκετές φορές έχασα αλλαγή ή δεν ήξερα αν ανέβασα σχέση ή όχι.
Κάποια στιγμή σκέφτηκα να χαμηλώσω ένα κλικ το λεβιέ για να αλλάζω πιο εύκολα. Τώρα τις έχω συνηθίσει και με βολεύουν ειδικά σε γρήγορη οδήγηση.
Ίσως να παίζει ρόλο και ο τύπος της μοτοσυκλέτας, πιο σπορ μπότες να θέλουν πιο σκυφτή θέση οδήγησης που έχουν οι SB. Εγώ ένα γυμνό μπαντιτ έχω, δεν είναι σκυφτό αλλά ούτε και όρθιο.
ενα εντιτ επειδή δεν ξέρω αν απαντάω σε σωστό ποστ (1000 συγνωμη, δεν ξερω τι εχω παθει τελευταια, λαλησα λίγο)
Σαν αυτες (https://www.louis.de/artikel/alpinestars-smx-6-v2-stiefel/202437?list=dcc332c1a9549d6cf664619840d4eeab) είναι οι δικιές μου (χωρις τις πρασσινες τσαχπινιες).
θυμάμαι είχαν κομματια δερμα κάποιες πολύ ακριβες 300+ ευρω μποτες. νομιζω μεχρι τα 250 δεν εχω δει και εγω ποτε δερμα. Δεν υπαρχει λογος βασικα, στις μποτες μηχανης το δερμα δεν βολευει ουτε κατασκευαστικα ουτε πρακτικα.
Ούτε οι supertech που πήρα τώρα έχουν,που είναι ακριβές.Οπως είπες δεν υπάρχει λόγος.Για μένα αυτό είναι μεγάλο συν.Το πραγματικά δύσκολο είναι να βρεις γάντια χωρίς δέρμα.Στην παλάμη τουλάχιστον έχουν όλα ή τουλάχιστον το 99,9%.Ενα ζευγάρι μόνο έχω βρει που δεν έχει καθόλου δέρμα
sanctusan
10/02/2022, 22:23
Ούτε οι supertech που πήρα τώρα έχουν,που είναι ακριβές.Οπως είπες δεν υπάρχει λόγος.Για μένα αυτό είναι μεγάλο συν.Το πραγματικά δύσκολο είναι να βρεις γάντια χωρίς δέρμα.Στην παλάμη τουλάχιστον έχουν όλα ή τουλάχιστον το 99,9%.Ενα ζευγάρι μόνο έχω βρει που δεν έχει καθόλου δέρμα
Αν πάμε σε θέμα ασφάλειας, το δέρμα δεν έχει ξεπεραστεί από σχεδόν κανένα υλικό. Ακόμα και οι αφωνιζόμενοι δέρμα φοράνε. Οι μπότες που είναι τελείως άκαμπτες μπορούν να είναι πλαστικές και δεν είναι αναγκαίο το δέρμα.
Από θέμα σεβασμού προς τα ζώα, αυτό είναι άλλη κουβέντα. (Αν κατάλαβα καλά το λόγο που δεν θες να έχει δερμα ο εξοπλισμός σου)
Έχει κανείς αυτή τη μπότα να πει γνώμη; Σκέφτομαι να την αγοράσω για μέσα στην πόλη με το σκούτερ τώρα που καλοκαιριάζει.
https://www.coloriposto.gr/-/1658-shima-strato-men-boots.html
Daytona μόνο δερμα! αλλα αλμυρούτσικες
dimitris23
14/05/2022, 13:38
Τελικά πήρα τις SMX PLUS V2. Έχουν φορεθεί μέχρι στιγμής σε δύο βόλτες ολοημερες και μερικές ακόμα φορές σε κοντινές αποστάσεις για να τις δοκιμάσω και να τις συνηθίσω. Πρώτες μου μπότες είναι οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Θα έλεγα όμως ότι το πόδι είναι αρκετά άνετο μέσα και έχει καλά υλικά όπως μου φαίνονται. Στην οδήγηση θέλουν λίγο εξάσκηση και συνήθεια αλλά κάθονται πολύ καλά στο πόδι. Σε σύγκριση με το αθλητικό που φόραγα πριν καμιά σχέση ποιο άνετο το αθλητικό αλλά πρέπει να κάνουμε και καμιά θυσία για τη προστασία. Σίγουρα κάποια τουριστική μπότα είναι ποιο άνετη. Ακόμα και σε μισάωρο περπάτημα δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά μιλάω για μένα. Ίσως κάποιος άλλος να μη μπορεί να κάνει ούτε δέκα βήματα με αυτές. Μεγιες μου λοιπόν και καλές βόλτες να έχουμε όλοι.