View Full Version : Versys 650 '20 Αλλαγη Ελλαστικων
andreasvr
19/10/2021, 17:29
Καλησπερα σε ολους τους φιλους,
Εκανα προσφατως την πρωτη αλλαγη ελλαστικων στη μηχανη μου, Versys 650 μοντελο του '20. Εβαλα τα Bridgestone Battlax t32 Sport touring. Τα μαμα ηταν κατι παλιας τεχνολογιας Dunlop. Μετα την αλλαγη λοιπον και το "στρωσιμο των ελλαστικων" παρατηρησα οτι στα 150χλμ περιπου και ανω κουναει το τιμονι πολυ. Δοκιμασα να αλλαξω πιεσεις αερα αλλα παλι τα ιδια. Πηγα στον λαστιχα τα εβγαλε παλι, τα γυρισε και ξανα εκανε ζυγοσταθμιση. Παλι κουναει ομως, οχι τοσο εντονα αλλα αρκετα. Μου ειπε οτι πολυ πιθανον να θελουν ρυθμιση οι μπροστινες αναρτησεις. Η μηχανη εχει 13000 χλμ ολα σε ασφαλτο και με τα νεα λαστιχα εχει 1000 χλμ.. Δεν εχει πεσει να πεις οτι στραβωσε κατι. Με τα μαμα λαστιχα εν τω μεταξυ ηταν πολυ σταθερη. Μπορειτε να δωσετε λιγο τα φωτα σας τι πρεπει να κανω γιατι ειμαι καινουργιος στο θεμα μηχανης. Που μπορω να απευθυνθω?
Ευχαριστω
karellen
19/10/2021, 17:42
Ζυγοστάθμιση πάλι.
Σε άλλον.
andreasvr
19/10/2021, 18:08
Ευχαριστω, θα παω και σε εναν ακομα. Αν και ο συγκεκριμενος εχει πολυ καλα μηχανηματα και καλο ονομα στην πιατσα. Ελπιζω να φταιει αυτο.
Αν δε λυθεί με ζυγοστάθμιση, δοκιμάστε άλλο λάστιχο.
Παίζει να είναι στραβό.
Αν δεν λυθει ουτε με αλλο λαστιχο, τοτε το αμεσως επομενο ειναι κατα 99% το προβλημα σου: Σφιξιμο ρουλεμαν λαιμου, στις τιμες που οριζει ο κατασκευαστής.
Απο καινουριο μεχρι τα 13000, ειναι σχεδον δεδομενο πως πλεον εχουν "πατησει", θελουν χαλαρωμα και σφιξιμο απο την αρχη! :)
andreasvr
19/10/2021, 21:48
Ευχαριστω πολυ παιδια, θα τα κοιταξω ολα αυτα..
DoctoR_k6
20/10/2021, 00:33
Στραβό λάστιχο 99%.
Κ πιο πιθανό το πίσω.
Να σου βάλει αλλο πισινό κ δοκιμή αμέσως.
Αν δεν λυθεί κ το μπροστινό.
Ρουλεμάν για εμένα πολύ δύσκολο.
Kickstart
20/10/2021, 07:50
καλημέρα.
Αφού το φαινόμενο έχει ημερομηνία έναρξης την ίδια με αυτή που έβαλες τα νέα λάστιχα έχεις και την αιτία του.
Επέμεινε λίγο στον λαστιχά, αφού λες ότι ειναι από αυτούς με όνομα τότε δεν μπορεί, θα καταλάβει το πρόβλημα και θα προβεί στη λύση.
φαντάζομαι δεν έχεις προσθέσει τίποτα άλλο ενδιάμεσα ετσι (απο την αλλαγη των ελαστικών και μετά εννοώ), τίποτα ψηλότερη ζελατίνα ή μπαγκαζιέρα;
andreasvr
20/10/2021, 13:25
καλημέρα.
Αφού το φαινόμενο έχει ημερομηνία έναρξης την ίδια με αυτή που έβαλες τα νέα λάστιχα έχεις και την αιτία του.
Επέμεινε λίγο στον λαστιχά, αφού λες ότι ειναι από αυτούς με όνομα τότε δεν μπορεί, θα καταλάβει το πρόβλημα και θα προβεί στη λύση.
φαντάζομαι δεν έχεις προσθέσει τίποτα άλλο ενδιάμεσα ετσι (απο την αλλαγη των ελαστικών και μετά εννοώ), τίποτα ψηλότερη ζελατίνα ή μπαγκαζιέρα;
Οχι φιλε , αυτα τα ειχα βαλει απο την αρχη. Αμεσως μετα την αλλαγη στα λαστιχα εμφανιστηκε το τρεμουλο.
doctor_john
20/10/2021, 13:45
Ο μηχανικός σου ή κάποιος στο κατάστημα την οδήγησε; ίσως τους είναι ευκολότερο να δουν το πρόβλημα.
Τώρα που δούλεψαν οι αναρτήσεις σου είναι καλό να μάθεις τα βασικά και να σου κάνουν μια ρύθμιση, κινείσαι πολύ άνετα με σωστές ρυθμίσεις.
Η αιτία είναι τα καινούρια λάστιχα αφού με τα παλιά πήγαινες μέχρι τα 13000 χωρίς κούνημα.
Αυτό να πεις στο λαστιχά σου
andreasvr
20/10/2021, 21:00
Ο μηχανικός σου ή κάποιος στο κατάστημα την οδήγησε; ίσως τους είναι ευκολότερο να δουν το πρόβλημα.
Τώρα που δούλεψαν οι αναρτήσεις σου είναι καλό να μάθεις τα βασικά και να σου κάνουν μια ρύθμιση, κινείσαι πολύ άνετα με σωστές ρυθμίσεις.
Καλησπερα ,
Την πηγα σημερα στο συνεργειο της αντιπροσωπείας και την πηρε και ο μηχανικος. Διαπιστωσε κ αυτος το κουνημα, ελεγξε τις αναρτησεις' και γενικα οτι εχει σχεση με το μηχανικο κομματι ηταν αρτιο. Οποτε λογικα φταιει το λαστιχο. Θα τα αλλαξω να ησυχασω. Πηρα και μια βεβαιωση οτι η μηχανη ελεγχθηκε γιατι αυτοι εκει της Bridgestone ειναι λιγο "δυσκολοι" .
doctor_john
20/10/2021, 21:18
Τι δύσκολοι; δεν είναι δικό τους θέμα, το επιστρέφουν και τους δίνουν άλλο.
Ας δοκιμάσουν ένα καινούριο να δεις αν κάνει το ίδιο.
Μην ξεχνάς και την εμπειρία:
Στραβό λάστιχο 99%.
Κ πιο πιθανό το πίσω.
Να σου βάλει αλλο πισινό κ δοκιμή αμέσως.
Αν δεν λυθεί κ το μπροστινό.
Ρουλεμάν για εμένα πολύ δύσκολο.
παλιά με dunlop ειχα το ίδιο θέμα. Ισως απο την αποθηκευση το ενα πανω στο άλλο τα ελαστικα στραβώνουν. Υπαρχει όριο στα πόσα τεμαχια μπορεις να βαλεις το ενα πανω σε αλλο κατα την διαρκεια της αποθηκευσης. Πολλοι έμποροι όμως δεν το κάνουν. Φοραω το T30 evo και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Φανταζομαι οι επομενες γενιες θα ειναι καλυτερες.