View Full Version : Chaos, το 1ο ελληνικό hypercar
CorpseAlive
02/11/2021, 21:17
Έχουμε νέα, εμφανίστηκε ο PR Manager Σαρημπαλ σε άρθρο του και μας τα εξήγησε όλα: https://www.newsauto.gr/news/elliniko-iperaftokinito-chaos-afti-ine-i-alithia/?fbclid=IwAR2hmC53n1x8n5-N76ZtxCV7k282Zxq1fklwh42LDDPZQaXHXRdafTyXxo8
Τι μας είπε συνοπτικά:
- Όλες οι εταιρείες CGI και renders παρουσιάζουν για να έχουν τον καλύτερο φωτισμό, απλά είστε άσχετοι και δε ξέρετε
- Το αμάξι που θα παρουσιαζόταν δήθεν στη Γενεύη είναι κουφάρι ("καλούπι πραγματικών διαστάσεων") και εμείς ποτέ δε σας είπαμε ότι δουλεύει
- Άμα ψάξετε και δείτε τις απίστευτες πατέντες που έχουμε θα πάθετε πλάκα (δε παραθέτει ούτε μισή παραπομπή σε μια από αυτές, μας προτρέπει να τις βρούμε μόνοι μας)
- Και το επικό τέλος: " Η υπομονή είναι αρετή και θα είμαστε εδώ για να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.Είτε το Chaos βγει στους δρόμους, είτε όχι…"
Ένας ένας βλέπω να πηδάνε από το καράβι σιγά-σιγά
Άρα τους χρόνους λογικά του έκανε στο Playstation αφού δεν υπάρχει κινητήρας ή κάτι άλλο σε περιφερειακό.
Επομένως είδαμε άλλο ένα Concept γραφιστικό , όπως π.χ. κάτι Concepts που βλέπω για την νέα transalp.
Η κυβίστηση(κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού.
Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση.:D
doctor_john
02/11/2021, 21:41
Eλα εντάξει, κατάλαβα γιατί λέει αυτά που λέει για την απόδοση των εργαζόμενων. Και οι 9 γραφίστες είναι!
Ενω λεγανε οτι το αυτοκινητο ναι υπαρχει,ναι ειναι ετοιμο,στα τελευταια βιντεο ειπε οντως οτι θα δουμε εικονες και οχι αυτοκινητο.Για μενα το ολο θεμα ειναι απο τους πορωμενους ελληνοκαγκουρες που δεν μπαινουν ποτε στον κοπο ειτε να δουν ενα βιντεο,ειτε να διαβασουν ενα αρθρο και το μονο που κανουν ειναι να διαβαζουν τον τιτλο και βγαζουν συμπερασμα!Και η σιγουρια των ιπποδυναμεων και των μετρησεων απο την στιγμη που δεν υπαρχει καν αυτοκινητο.Τι να λεμε τραγικη μπανανια επιπεδου βλαχοτσομπανη.Και επισης ακομα και να το εβγαζε,ακομα και να ειχε την ιπποδυναμη που λεει,δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα αισθανεται περηφανος ο οποιοσδηποτε λες και συμμετειχε και αυτος στην δημιουργια?Δλδ οι γερμανοι τι να πουνε?Οι ιταλοι επισης τι να πουνε με τοσα αυτοκινητα επιδοσεων?Πραγματικα δειχνουμε ποσο μικρος λαος ειμαστε
Στο 19:45 του βίντεο και μετά: https://www.youtube.com/watch?v=tPkGxHNod2M&t=1621s&ab_channel=%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B7%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B B%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82
-Σε τι ποσοστό το έχεις ολοκληρώσει;
-Είναι τα μηχανικά του όλα έτοιμα,το σασί είναι έτοιμο,δεν έχουμε σαλόνι.
-Έχει κινητήρα;
-Έχουμε φτιάξει τον κινητήρα,δεν τον έχουμε βάλει πάνω,τα έχουμε όλα έτοιμα.
20 μήνες μετά: "Δε σας είπαμε ποτέ ότι παίρνει μπροστά" και δεν μας δείξανε ούτε καν το κουφάρι. :lol:
tzimidis
02/11/2021, 22:21
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.motor1.com/news/541104/greek-chaos-ultra-car-teaser/amp/&ved=2ahUKEwimleCStfrzAhUwSPEDHYU0D7sQtwJ6BAgnEAE&sqi=2&usg=AOvVaw0q1Bg5t1vXtxNp4zSDrdOu&cf=1
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.carscoops.com/2020/07/3000-hp-project-chaos-hypercar-from-greece-makes-insane-promises/amp/&ved=2ahUKEwimleCStfrzAhUwSPEDHYU0D7sQFnoECEkQAQ&sqi=2&usg=AOvVaw1CsKBcYX1mGI3haTlKjsLE&cf=1
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://drivetribe.com/p/meet-chaos-the-first-greek-hypercar-fXQcs__qRdSh4NtB08N4BQ%3Fiid%3DD58h48PuSG6GyDSATB7XVA&ved=2ahUKEwimleCStfrzAhUwSPEDHYU0D7sQFnoECC0QAQ&sqi=2&usg=AOvVaw3iYVMnDED2xqjo3r4NUYYY
Όλα προ της "παρουσίασης".
Η "παρουσίαση" δεν έπαιξε.
Άνοιξα το πρώτο λινκ, διαβάζω vaporware.
Άνοιξα το δεύτερο λινκ, γράφει για vaporware.
Εξω, τον είχαν πάρει χαμπάρι καιρό τώρα...
Άρχισαν τα πρώτα memes....
431700
Ενω λεγανε οτι το αυτοκινητο ναι υπαρχει,ναι ειναι ετοιμο,στα τελευταια βιντεο ειπε οντως οτι θα δουμε εικονες και οχι αυτοκινητο.
Είπε και για βίντεο, όχι μόνο για εικόνες.
tzimidis
03/11/2021, 03:22
431704
Dr.Monty
03/11/2021, 06:27
431704
Δυνατό. Κλαιω με τον Παντελή
Πόσες κομπίνες είναι από πίσω; Πόσα θα πληρώσουμε εμείς για όλα αυτα;
CorpseAlive
03/11/2021, 09:43
431710
Νέο Ελληνικότατο Project.
Προσοχή! Τουλάχιστον αυτό υπάρχει σε χαρτί.
thunder ace
03/11/2021, 09:49
Τα μπροστινα ζαντολαστιχα τα θελω για το saxaki μου
RaGe_Raptor
03/11/2021, 09:52
431710
Έχεις ανταγωνισμό:bawl:
431712
CorpseAlive
03/11/2021, 09:53
Έχεις ανταγωνισμό:bawl:
431712
Με την Κωλοσφήνα δεν τα βάζει κάνεις.
thunder ace
03/11/2021, 09:58
Εδω το δικο μου
431713
sapila racing
03/11/2021, 10:15
431710
Αχχααααχχα καλό!!
doctor_john
03/11/2021, 10:51
Με την Κωλοσφήνα δεν τα βάζει κάνεις.
δίκιο.-
Ο σωστός τρόπος πληρωμής
431768
RaGe_Raptor
03/11/2021, 15:43
Σε λίγο,βρε ανυπόμονοι!
Θα ξεχυθούν τα 3.000,675 άλογα στην άσφαλτο.
431770
431771
Σα να κατεβαζεις βρακί ενα πραμα...
Σα να κατεβαζεις βρακί ενα πραμα...
Tranny surprise όμως και παίρνεις τ' @@ του...
:bawl:
Εδω το δικο μου
431713
πωωωω ρε κι εγώ τέτοιο έχω ίδιο αλλά κίτρινο
karellen
03/11/2021, 17:56
Spyros_Poincare_Panopoulos.
431786
AUFGEBRACHT
03/11/2021, 18:38
Έπρεπε να το ονομάσει POMFOLYX, μπορεί να μοιάζει σαν όνομα αντιβίωσης, αλλά ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση...
AUFGEBRACHT
03/11/2021, 18:54
Εν τω μεταξύ, το εσωτερικό κι ο πίνακας οργάνων τα σπάνε!!! Φοβερή πρωτοτυπία (για τους πολύ παρατηρητικούς) που το αριστερό μπροστά λάστιχο έχει πίεση 32 και το δεξί μπροστά 31... τα πίσω λάστιχα γλύτωσαν, και τα 2 έχουν αέρα 30 μέσα, μάλλον κάτι θα πήγε στραβά με την εκτύπωση των εμπρός ελαστικών... Δεύτερη πουτανιά ωραία, που δείχνει πόσους ίππους είναι (ή θα είναι...ή θα ήταν...ή θα ήθελε να είναι...). Α ναι, το δεξί κυκλικό όργανο κάνει και καρδιογράφημα, λογικά στην έκδοση που θα κοστίζει 12,5 εκατομμύρια, θα έχει και ειδική τάπα που θα κατουράς και θα σου βγάζει αποτελέσματα εξέτασης ούρων (πως λέμε δοχείο ουρίας, κοινώς AdBlue...αυτό θα είναι ούρων).
431788
Θα σου λεει δλδ το οχημα ''Ωπ!Που πας ρε κερατα με 19 μεγαλη και 15 μικρη-πιεση,μην παει το μυαλο σας αλλου- τι θες να παθεις κανα εφραγμα στο δρομο?Και θα αρνειται πεισματικα να μιζαρει!
Δηλαδή τώρα λύσαμε όλα τα μηχανολογικά και ασχολούμαστε με το εσωτερικό ? :bawl:
Nostradamus
03/11/2021, 19:21
Λοιπόν για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.. haters...
https://www.gazzetta.gr/in-motion/2057576/o-spyros-panopoylos-dinei-exigiseis?fbclid=IwAR2S3AeKlSobooTlONNAFeO-uWzD59vNtSxysVg3D8RJ9-KRMuXRyptBfu0
doctor_john
03/11/2021, 19:23
Εν τω μεταξύ, το εσωτερικό κι ο πίνακας οργάνων τα σπάνε!!! Φοβερή πρωτοτυπία (για τους πολύ παρατηρητικούς) που το αριστερό μπροστά λάστιχο έχει πίεση 32 και το δεξί μπροστά 31... τα πίσω λάστιχα γλύτωσαν, και τα 2 έχουν αέρα 30 μέσα, μάλλον κάτι θα πήγε στραβά με την εκτύπωση των εμπρός ελαστικών... Δεύτερη πουτανιά ωραία, που δείχνει πόσους ίππους είναι (ή θα είναι...ή θα ήταν...ή θα ήθελε να είναι...). Α ναι, το δεξί κυκλικό όργανο κάνει και καρδιογράφημα, λογικά στην έκδοση που θα κοστίζει 12,5 εκατομμύρια, θα έχει και ειδική τάπα που θα κατουράς και θα σου βγάζει αποτελέσματα εξέτασης ούρων (πως λέμε δοχείο ουρίας, κοινώς AdBlue...αυτό θα είναι ούρων).
ουρία είναι το adblue? έψαχνα να δοκιμάσω κάτι
CorpseAlive
03/11/2021, 19:26
Λοιπόν για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.. haters...
https://www.gazzetta.gr/in-motion/2057576/o-spyros-panopoylos-dinei-exigiseis?fbclid=IwAR2S3AeKlSobooTlONNAFeO-uWzD59vNtSxysVg3D8RJ9-KRMuXRyptBfu0
Όχι απλά Haters όποιος εκφράζει τις αμφιβολίες του είναι και ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.
Το έχουμε χάσει εντελώς μαλάκα μου.
Για μενα πλεον και να το βγαλει,χεστηκα.Και πριν το βγαλει δλδ παλι χεστηκα.Αλλα ειδικα με αυτο το ανθελληνες εχει φαει τελειωτικο ακυρο.Δλδ εγω πχ σαν Βασιλης αν κοιταω τα στραβα στη χωρα μου και τα επισημανω,ωστε να τα αλλαξουμε/διορθωσουμε ειμαι ανθελληνας..Θα πρεπει δλδ οταν βλεπουμε σκατα να λεμε οχι ρε,ολα ειναι τελεια...Μαλιστα.Η συνταγη δλδ ωστε να μην αλλαξει ποτε τιποτε στραβο.Αντε γεια ρε Πανοπουλε,Ελληναρα.
Εδω ο Τορεττο στο Fast & Furious 8 εβγαλε 5.000 ιππους απο το αμαξι του...
Ο δικος μας τα 3.000 τα εχει για πρωινο....λογικα με ενα τουρμπο
Μη μου τον συγχησετε και το κανει διπλοτουρμπινο και βγαλει την Γη απο την τροχια της σε καμμια εκινηση...
Πατρίδα πουλάει ο άνθρωπος, σε κοινό περιορισμένης απευθύνεται, τι περιμένατε;
Nostradamus
03/11/2021, 19:59
Το κακό είναι ότι το περιορισμένης κοινό, δεν είναι δυστυχώς περιορισμένο...
thunder ace
03/11/2021, 20:04
''(που μοιάζει με τις καινούριες εγκαταστάσεις μας που κατασκευάζουμε) ''
Ακομα και τις εγκαταστασεις που Θα φτιαχνει το ρημαδι του.ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αρε σανιδα βρεγμενη που παει χαμενη.
doctor_john
03/11/2021, 20:09
Του έκατσε καλά η ζωή και την έχει δει, μην τρελαίνεστε, δεν έχει την παιδεία να μαζευτεί.
Είναι δύσκολο να τον κατηγορήσεις για κάτι τέτοιο.
Ο καθένας θα μπορούσε να παρασυρθεί.
''Παμε Σπυρο δυνατα!Κανε μας περηφανους!Εισαι μεγαλος ΕΛΛΗΝΑΣ!''
Ελλεεινα σχολια απο καγκουρες..Οτι ενα γρηγορο αμαξι θα μας κανει υπερηφανους.Ο μεγαλος Ελληνας ο Πανοπουλος..Επειδη εκανε ενα αμαξι..Οχι ας πουμε ο Γεωργιος Παπανικολαου..Μαλιστα
ρε παππασουζα, πούλησες τις μηχανές ???? :bawl::bawl::bawl:
431792
BabisStinson
03/11/2021, 22:04
ΔΑΚΡΥΣΑ με το αυτοκολλητακι "Κρήτη" :D
doctoras
03/11/2021, 22:13
431788
:lol::lol:
Απλως εκτύπωσε το αριστερο λαστιχο μια μερα μετα και έχει bug
ουρία είναι το adblue? έψαχνα να δοκιμάσω κάτι
Κατά 32,5%
Στα νέα της ημέρας, ο Σαρημπαλίδης βγήκε στο ραδιόφωνο και μας είπε συνοπτικά:
-Το αυτοκίνητο το έχω δεί αλλά όχι στη μορφή που βλέπω στις φωτογραφίες
-Το αυτοκίνητο δεν έχει βγεί στο δρόμο για δοκιμές
-Δεν ξέρω αν το έχει βάλει ποτέ μπροστά, δεν έχει γίνει κατι τέτοιο μπροστά μου
Οπότε οριστικά σωστά είχαμε υποθέσει ότι ο άνθρωπος έχει φτιάξει ένα καλούπι στο περίπου (και μάλιστα όχι τώρα, 2 χρόνια πριν) και απλά πετάει νούμερα, υλικά και τεχνολογίες στον αέρα. Όπως ακριβώς θα έκανε κάθε σοβαρή εταιρεία που ζητάει 12.5 εκατομμύρια για το προιόν της :rolleyes:
Μη παρεξηγηθώ κιόλας ότι τα γράφω επειδή υπάρχει καμια αμφιβολία περι απάτης ή μή, αυτό είναι πασιφανές. Καθαρά για να γελάμε τα γράφω.
tzimidis
03/11/2021, 23:14
ρε παππασουζα, πούλησες τις μηχανές ???? :bawl::bawl::bawl:
431792
Λογικά από την άλλη πλευρά θα έχει αυτοκολλητο Monster.
Έτσι εξηγούνται οι "ιπποδυνάμεις"
Αφήνω αυτά εδώ.
Είναι χρήσιμα μιας και ξέρω μέσω πολύ καλού φίλου την κατάσταση με τον σχεδιαστή.
1. https://www.insomnia.gr/articles/transport/cars/chaos-mpourdologias-me-to-elliniko-yperaytokinito/?page=31
2. https://www.mononews.gr/auto/chaotikes-bourdes
karellen
04/11/2021, 08:24
Ρε σεις μήπως αποσκοπεί σε crowdfunding ?
Νευρίασε... σηκώνει την κουκούλα σε στυλ "πάρτε τα ρε μ.νια"
https://www.sport24.gr/auto24/autokinito/chaos-video-toy-spyroy-panopoyloy-deichnei-meros-toy-yperaytokinitoy-poy-etoimazei.9411266.html?utm_medium=referral&utm_campaign=eb&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2Y0X0Aqw0RiXUl5JzMgWdHT0i3qd0vsR7LXi25-5nzh_h0CbagB0k_QJk#Echobox=1635949550
Νευρίασε... σηκώνει την κουκούλα σε στυλ "πάρτε τα ρε μ.νια"
https://www.sport24.gr/auto24/autokinito/chaos-video-toy-spyroy-panopoyloy-deichnei-meros-toy-yperaytokinitoy-poy-etoimazei.9411266.html?utm_medium=referral&utm_campaign=eb&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2Y0X0Aqw0RiXUl5JzMgWdHT0i3qd0vsR7LXi25-5nzh_h0CbagB0k_QJk#Echobox=1635949550
Δεν φοβαται μην λιωσει ο πυλός?
Ασε που θα μείνει απο μπαταρία και για να βρεις την ίδια θα κοστιζει 25.000€ η απλη και 48.000€ η ενισχυμένη.
Καλα για λιθιου δεν το συζηταω... Δινεις νεφρο
Δεν φοβαται μην λιωσει ο πυλός?
Ασε που θα μείνει απο μπαταρία και για να βρεις την ίδια θα κοστιζει 25.000€ η απλη και 48.000€ η ενισχυμένη.
Καλα για λιθιου δεν το συζηταω... Δινεις νεφρο
Ακριβό το έχεις το νεφρό μάνα μ'.... Βρίσκεις στην μαύρη με ένα δεκαρικάκι.:p
doctor_john
04/11/2021, 09:29
Έχει τα όνειρα του και έχει δουλέψει αρκετά.
Το υφάκι δείτε με ίσο με τους άλλους είναι που ενοχλεί και τον εκθέτει. Ειδικά στους έλληνες τώρα...
Πολύ κρίμα, θα μπορούσε να έχει τον κόσμο μαζί του και ευχαριστημένο.
Χθες είδα κάποιες λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστεύω πως έχει ότι χρειάζεται να κάνει αυτά που λέει.
Τώρα το αν, το πότε, πως και πού..
Όπως είπε κάποιος άλλος, δυστυχώς ο λαός, ο πολύς, είναι και απαίδευτος και δεν θυμάται.
Όταν η Toyota, (total assets 562.... billion), Μπήκε στην F1, θα μπορούσε οικονομικά να τρέξει όλο το grid μόνη της. Για να γουστάρει.
Τότε, όλοι έλεγαν ''θα γ@μήσει, θα πάρει σώβρακα, θα κάνει θα ράνει'' . Το ίδιο όταν πήγε η Honda στο Dakar. Το ίδιο και με την Peugeot...
Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και άπειρο χρήμα (ίσως απο κει και το άπειρον...). H Bugatti Centodieci (τους λυπάμαι...) θα έχει 8εκατ. έκαστη για μόλις 10 κομμάτια. Τελική 380 και πίσω έχει μια αεροτομή σαν να μην υπάρχει αύριο. Ας κάνει τον κόπο να δεί κάποιος ένα ντοκιμαντέρ να δει ότι και μόνο για την ψύξη της καμπίνας σε αυτά τα αυτοκίνητα, είναι μελέτη που νομίζεις ότι κάνουν 5 διδακτορικά. Πρέπει να είναι το air con ¨ησυχο, να μπορεί να ψύξει καμπίνες με τεράστιες επιφάνειες γυαλιού που γίνεσαι σουβλάκι εκει με τον ήλιο, ο κινητήρας απο πίσω απο το κεφάλι σου (ηχομόνωση σαν να μην υπάρχει αύριο). Απλά πράγματα που σε ενα καθημερινό δεν υπάρχουν.
Έβαλαν φωτοσοπιά απο κινητήρα jet που έχει στο site του, και λέει ο Σαριμπατέτοιος "Δεν είναι δικό μου αυτό, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω κάτι. Νομίζω πρέπει να απευθυνθείς στον Σπύρο. " . Εκεί θέλει εναν καλό δικηγόρο να τον εξαφανίσει μια για πάντα που ξαφνικά έκανε κι η μυγα κ@λο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Έκανε παρουσίαση πολεμικό όχημα και ρωτούσε ''πόσο πάει 0-100? Τι κατανάλωση έχει'' . Σιγά μην κάνουμε και κύκλο πόλης ρε ηλίθιε και αν μπαίνει σε υπόγειο γκαράζ.
Τι μέρες ζει η μηχανολογία Χριστέ μου...
H ζημιά που κάνει σε επαγελματίες όπως εταιρίες που κατασκευάζουν έμβολα, μπιέλες κλπ. αλλά και σε άλλες εταιρίες του χώρου είναι απίστευτη...
Nostradamus
04/11/2021, 10:18
Θες να μοιραστείς μαζί μας τις λεπτομέρειες που είδες και που δείχνουν ότι έχει ότι χρειάζεται?
Ήρεμα ρωτάω..
Ο κύριος στην σελίδα που έβαλε ο VFR λέει, είμαι ο τάδε, ΕΜΠ και αυτοκίνηση, αυτή είναι η θέση μου..
Δεν έχω καταλάβει ποτέ αυτή την μυστικοπάθεια, του αφήνω μόνιμα έτσι κάτι να εννοείται, μια γνώση και "πληροφορίες από πρώτο χέρι" μυστικοπάθεια. Γιατί είναι τόσο δύσκολο κάποιος να πει, είμαι αυτό, και με βάση αυτά τα πράγματα θεωρώ το τάδε...ούτε ονόματα ούτε διευθύνσεις.. αλλά μια όμορφη κουβέντα.
Όχι για σένα doctor μόνο, γενικά μιλάω..
stefanos
04/11/2021, 10:23
Έκανε παρουσίαση πολεμικό όχημα και ρωτούσε ''πόσο πάει 0-100? Τι κατανάλωση έχει'' .
"ΚΑΙ διζωνικός κλιματισμός"
...
Δε κΣερεις εσυ, εισαι νεος ακομα :lol:
431801
doctor_john
04/11/2021, 10:54
Θες να μοιραστείς μαζί μας τις λεπτομέρειες που είδες και που δείχνουν ότι έχει ότι χρειάζεται?
Ήρεμα ρωτάω..
Ο κύριος στην σελίδα που έβαλε ο VFR λέει, είμαι ο τάδε, ΕΜΠ και αυτοκίνηση, αυτή είναι η θέση μου..
Δεν έχω καταλάβει ποτέ αυτή την μυστικοπάθεια, του αφήνω μόνιμα έτσι κάτι να εννοείται, μια γνώση και "πληροφορίες από πρώτο χέρι" μυστικοπάθεια. Γιατί είναι τόσο δύσκολο κάποιος να πει, είμαι αυτό, και με βάση αυτά τα πράγματα θεωρώ το τάδε...ούτε ονόματα ούτε διευθύνσεις.. αλλά μια όμορφη κουβέντα.
Όχι για σένα doctor μόνο, γενικά μιλάω..
Δεν είναι μυστικοπάθεια, έτυχε να δώ συνθήκες που γνωρίζω και με κάνουν να πιστεύω έτσι.
Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να σκέφτονται και άλλοι έτσι.
Είναι μακριά από το τεχνολογικό βάθος που αναφέρεται ο VFR για παράδειγμα.
Απλά θεωρώ πως έχει τα μέσα.
Δεν λέω πως το έχει κάνει, θα το κάνει κ.λπ.
Το κορρές 4 ξέρουμε τι απέγινε;; Εκείνο τουλ. ήταν υπαρκτό και με κατατεθειμένες πατέντες αν δεν κάνω λάθος.
Δεν είναι μόνο η μυστικοπάθεια παιδιά, είναι η μπουρδολογία.
Αυτά που λέει, όπως τα λέει άσχετα αν έχει χρήματα, δεν γίνονται. Ή αυτός λοιπόν κοροϊδεύει ή κάποιος άλλος τον κοροϊδεύει (αυτό ας το θυμηθούμε όταν θα βγει στο μέλλον να πει εγω δεν αλλά αυτός μου είπε κι εγώ δεν ήξερα).
Οι δημιοσιογράφοι που τον αναπαράγουν σε κάθε μέσο σαν click πρέπει να στηθούν στα 12 μέτρα και να φάνε φατούρο απο όποιον έχει τα νεύρα του. Δημοσιογράφος ρπμ που εχει ΜΙΑ, ΜΙΑ, ΜΙΑ φορά στην ζωή του πάει σε μία παρουσίαση, έχει δει φωτογραφίες κλπ. Πιστεύει ότι ο τύπος έχει autoclave και δίπλα τα γραφεία σχεδιασμού? Το λιγότερο που θα πω γιατί οι μεντεσέδες απο το ΙΚΕΑ? Το ψυκτικό απο το machineseeker. Δεν έχει βγει ρε παιδιά ένας υπάλληλος γιατί απλά, δεν υπάρχει υπάλληλος. Υπάρχει ιδέα.
Το ανέκδοτο το ξέρει κανείς?
Πάει λέει ένας τύπος στον Bill Gates και του λέει ''Παντρεύω την κόρη μου με τον γιο το Musk. Είσαι κουμπάρος?'' , Βέβαια, λέει αυτός, αφου είναι ο γιος του Musk.
Πάει στον Musk, ''Δίνεις τον γιό σου στην κόρη μου? Έχουμε κουμπάρο τον Bill Gates'' , Εννοείται λέει κι αυτός, αφου είναι ο Μπιλ...
Κάπως έτσι και ο Nikola Motors, και κάπως έτσι και ο Πανόπουλος. Μπορεί η κοινότητα να δει το Ιατρικό κέντρο του πατέρα του και προφανώς υπάρχουν πολλά χρήματα απο πίσω. Αλλά κάπως έτσι κάνεις και δείχνεις και πουλάς φούμαρα.
Εγώ περνάω συχνά έξω απο τις εγκαταστάσεις της Extreme Tuners. Έχει δει κανείς πως είναι. Μπείτε σε Video, ο άνθρωπος δεν έχει ενα ροπόκλειδο. Όσοι ψαρώνουν με τον στρόφαλο που έβαλε, έστω και λίγο να έχουν παίξει με κουβαδάκια στην θάλασσα, καταλαβαίνουν ότι αν αυτό το πράγμα αρχίσει και γυρνάει στο λάδι με έντεκα χιλιάδες στροφές, θα γίνει monumental f@ckup εκει μέσα.
Να βγεις με το κουφάρι, να πεις παιδιά πάμε να δούμε τι γίνεται, μαζί σου. Να βγείς τώρα, και να λες ''Είμαστε Έλληνες, (ρατσιστικό απο μόνο του, αλλά το προσπερνάω) και τι να μας πει η Μπουγκάτι τώρα'' και μου βγάζεις ενα αυτοκίνητο που το πίσω μέρος δεν έχει τα βασικά (αεροτομή) ενώ ακόμα και οι πέτρες ξέρουν στην Ελλάδα ότι τα Audi τα κουπέ είχαν απίστευτα προβλήματα λόγω έλλειψης αεροτομής. Έστω και μικρής. Είσαι γελοίος στην καλύτερη αλλά επικίνδυνος είναι η σωστή λέξη. Επικίνδυνος για επενδυτές, για τον κοσμάκη που πάλι θα χαλάσεις το όνειρο, επικίνδυνος για εταρίες που προσπαθούν με πραγματικά CNC (είπα την DP tuning πιο πίσω).
Αφήνω και αυτό εδώ.
""Ο Σπύρος Πανόπουλος γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1978 στην Αθήνα.
Από πολύ μικρή ηλικία, του άρεσε η τεχνολογία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Το πεδίο σπουδών του ήταν ο προγραμματισμός υπολογιστών και η ανάπτυξη εφαρμοσμένων λύσεων, τόσο λογισμικού όσο και υλικού.
Το 1997 ίδρυσε την εταιρεία του με έδρα την Ελλάδα. Η κύρια δραστηριότητά του ήταν ο προγραμματισμός και η χαρτογράφηση των αυτοκινήτων παραγωγής για αύξηση ισχύος. Το 1998 απέκτησε το πρώτο του δυναμόμετρο αυτοκινήτου(σ.σ. VFR > 20 ετών) , το οποίο βοήθησε στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και υλικού. Πολύ σύντομα μπήκε στη σκηνή του ράλι, όπου τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα στους περισσότερους τύπους αγώνων στην Ελλάδα θα αναπτυχθούν από αυτόν. Σταδιακά καθιέρωσε το όνομά του διεθνώς, συνεργαζόμενος με ομάδες υψηλότερου επιπέδου σε μηχανοκίνητα αθλήματα, σε WRC, BTCC, HILL CLIMB, DRAGSTER, RALLY CROSS, MotoGP και το 2007 βρέθηκε να ασχολείται με την F1, αναπτύσσοντας ηλεκτρονικά υψηλής απόδοσης μηχανοκίνητα αθλητικά συστήματα. (σ.σ. VFR - είναι 29 ετών προς το παρών και δεν έχουμε δει σπουδές)
Εν τω μεταξύ, μέχρι το 2005 (σ.σ. VFR μέχρι τα 20 δηλαδή...) είχε τη δική του μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής με υψηλής απόδοσης εξαρτήματα τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαρμόζοντας μεταλλουργία και μηχανική υλικών στην έρευνα και την ανάπτυξή του. Σύντομα άρχισε να παρέχει στους περισσότερους δρομείς και λάτρεις του κόσμου τα δικά του ειδικά μέρη με τις υψηλότερες προδιαγραφές.
Η εταιρεία του είναι πλέον κέντρο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών αυτοκινήτων, καθώς και στρατιωτικών, αεροδιαστημικών και ναυτικών οχημάτων. Οι εφαρμογές, οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που ανέπτυξε είναι ευρέως γνωστές. Στα περισσότερα αθλήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ή θαλάσσια σκάφη, και πίσω από κάθε παγκόσμιο ρεκόρ μπορείτε να βρείτε ένα κομμάτι που παρήγαγε ή μια ιδέα που συνέλαβε. Τα σχέδια και οι τεχνολογίες του για κινητήρες εσωτερικής καύσης χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και από τον στρατό."
Τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα είναι κατά 99% για τα μπάζα. Εγώ χαίρομαι που άλλαξα και σφαλιστική αυτοκινήτου που ξεκίνησαν την διαφήμησή του π@π@ρα στο FB για να πάρουν κλικ.
Κλείνω, λέγοντας μην γελιόμαστε. Έχει πολλά χρήματα. Αλλά όχι πιο πολλά απο την VW ή την Toyota Που ΒΓΑΖΕΙ υδρογόνου και το πουλάει (MIRAI) και δεν λέει τέτοιες παντόφλες.
Τα ρούχα δε, τύπου στρατού (Ελληνική σημαία στον γιακά...) , είναι ασχολίαστα.
Το κορρές 4 ξέρουμε τι απέγινε;; Εκείνο τουλ. ήταν υπαρκτό και με κατατεθειμένες πατέντες αν δεν κάνω λάθος.
Έχει πουληθεί το κομμάτι των αναρτήσεων για στρατιωτική χρήση στην Ανατολή (το τελευταίο που ξέρω). Απο κει και πέρα, ήρθε πάλι στην επιφάνεια απο άλλους ηλεκτρονικούς κλικαδόρους...
Μαλακια παντως να του παιρνουν το σπιτι, αλλα θα ορθοποδησει με την SP Automotive... για να αγορασει και νησι ναουμε!!
(Πηγη: γειτονικο φορουμ αυπνιας)
είναι η μπουρδολογία.
Οσο ξεβρακωμα κα να εχει φαει μΗτσε μου, ιππαρχουν ακομα πολλοι που πινουν νερο στο ονομα του, ακομα πιστευουν οτι το αμαξι ιππαρχει, εχει μπει πιστα, εχει παρει TUVτισκατειναιαυτοδεξερω και οποιος πει το αντιθετο ειναι ανθελληνας
Τααμπα χαλαμε το σαλιο/χρονο μας μΕ φαινεται :(
Εχει και η μανα μου ενα τετοιο κεντρο υψηλης τεχνολογιας.
Αποτελειται απο μια κοκκινη λαμπα θερμοκρασιας και βοηθαει να βγαινουν τα πουλακια απο τα αυγα...
stefanos
04/11/2021, 12:23
ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ.
Τώρα που θα αποκτούσαμε και ΕΛΛΗΝΙΚΟ hypercar o Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από το 2030
θα απαγορευθεί στην Ελλάδα η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Αυτό το κράτος τρώει τα παιδιά του:mad:
Βέβαια βλέπω να ανοίγει παράθυρο για ανάπτυξη ατμομηχανών gazogène κλπ :cool:
ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ.
Τώρα που θα αποκτούσαμε και ΕΛΛΗΝΙΚΟ hypercar o Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από το 2030
θα απαγορευθεί στην Ελλάδα η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Αυτό το κράτος τρώει τα παιδιά του:mad:
Βέβαια βλέπω να ανοίγει παράθυρο για ανάπτυξη ατμομηχανών gazogène κλπ :cool:
Πουτσα του! Θα διοχετευσει τις πορδες με τις οποιες βαφει αυγα σε μπουκαλες ψυχομενες κατω απο το απολυτο μηδεν σε πιεσεις των πεντακοσιετριανταδυο χιλιαδες εκατονεξηντα εξι bar, για να περιστρεφει τον εμβολοφορο με αυτονομια 8741km σε WLTP!!
Τα τσακάλια στο Insomnia κάνανε το ρεπορτάζ που δεν κάνανε εκείνοι που έπρεπε,και ιδού τα αποτελέσματα:
431805
431806
Τα έγγραφα είναι δημοσιευμένα και προσβάσιμα στο διαδίκτυο
Να συμπληρώσω επίσης, δεν με χαροποιεί να βλέπω το σπίτι κανενός να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
rainmike
04/11/2021, 14:33
Τα τσακάλια στο Insomnia κάνανε το ρεπορτάζ που δεν κάνανε εκείνοι που έπρεπε,και ιδού τα αποτελέσματα:
431805
431806
Τα έγγραφα είναι δημοσιευμένα και προσβάσιμα στο διαδίκτυο
Να συμπληρώσω επίσης, δεν με χαροποιεί να βλέπω το σπίτι κανενός να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Αρα τα 60 ευρώ του πιτσιρικά απο την Κρήτη πήγαν για καλό σκοπό
Οσο ξεβρακωμα κα να εχει φαει μΗτσε μου, ιππαρχουν ακομα πολλοι που πινουν νερο στο ονομα του, ακομα πιστευουν οτι το αμαξι ιππαρχει, εχει μπει πιστα, εχει παρει TUVτισκατειναιαυτοδεξερω και οποιος πει το αντιθετο ειναι ανθελληνας
Τααμπα χαλαμε το σαλιο/χρονο μας μΕ φαινεται :(
Εγώ που είμαι παλιότερος κι απο τους δύο σας, εβαλα παραγγελία. Θα πάμε τρικάβαλο βόλτα.
Nostradamus
04/11/2021, 16:25
Αν σπρωξει το πατεκ και το R. Mille θα καλυφθει η οφειλη, θα εχει και ρεστα...
Γενικα μιλωντας.. θα ηθελα πολυ να ειναι αληθεια για ενα λογο και μονο.
Γιατι αλλιως ειναι αλλη μια περιπτωση Σωρρα, που πουλαει παπα ανερυθριαστα, και δεν τρεχει τιποτα. Μου δημιουργει μεγαλο εκνευρισμο το συγκεκριμενο θεμα, γιατι νιωθω οτι κυκλοφορω μεταξυ πολυ επικινδυνων ανθρωπων και δεν υπαρχουν οι μηχανισμοι (κρατικοι και ιδιωτικοι) που θα επρεπε να λειτουργουν και να προστατευουν το συνολο απο περιπτωσεις εν δυναμει απατεωνων.
Πάντως εντάξει είστε και λίγο εμπαθείς και ανθέλληνες.Μην κράζετε ρε παιδιά χωρίς να δείτε πρώτα.Ένας φίλος μου το είδε στο σύνταγμα.
431809
Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι πιο αργό απο Astrea Grand?:lol:
http://www.tokoulouri.com/international/ultra/
http://www.tokoulouri.com/international/ultra/
Θηκη για φραπε λεει... ΑΑΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ... και "ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ".
Κλαμαααααααααα
Αν δεν εχει τασακι οπως ειχαν παλαιΑ, το αμαξι θα παει ακλαφτο σε πωλησεις
Μα έχει ήδη κυκλοφορήσει η έκδοση για ταξί:
431814
doctor_john
04/11/2021, 19:44
δεμπρολαβαίνειςνακανειςτσιγάρολεμε!
Έχω ρίξει πολύ γέλιο πάντως να είναι καλά ο Πανόπουλος και όλα τα παιδιά στο moto και το insomnia!:bawl:
Εδώ τα ελληνικά στελέχη της εταιρείας που ισοδυναμούν με 800 ξένους!:lol:
431816
Από τον έναν αγοράζω μπαταρίες για τα οχήματα.
Ε, θα ναι αυτός που είναι πίσω απο το ηλεκτρικό τότε :lol:
Από τον έναν αγοράζω μπαταρίες για τα οχήματα.
Και ο αλλος λεει, πουλαει αερα κοπανιστο.... λογικα θα ειναι ο ιππευθυνος για το υδρογονο
Σίγουρα.
:lol:
peterTHErider
05/11/2021, 13:55
Αν σπρωξει το πατεκ και το R. Mille θα καλυφθει η οφειλη, θα εχει και ρεστα...
Γενικα μιλωντας.. θα ηθελα πολυ να ειναι αληθεια για ενα λογο και μονο.
Γιατι αλλιως ειναι αλλη μια περιπτωση Σωρρα, που πουλαει παπα ανερυθριαστα, και δεν τρεχει τιποτα. Μου δημιουργει μεγαλο εκνευρισμο το συγκεκριμενο θεμα, γιατι νιωθω οτι κυκλοφορω μεταξυ πολυ επικινδυνων ανθρωπων και δεν υπαρχουν οι μηχανισμοι (κρατικοι και ιδιωτικοι) που θα επρεπε να λειτουργουν και να προστατευουν το συνολο απο περιπτωσεις εν δυναμει απατεωνων.
Εχουμε σκεφτει το ενδεχομενο οσο αληθινο το αμαξι του αλλο τοσο να ειναι και τα ρολογια του;;
Δεν ξερω,μπορει να εχει την οικονομικη δυνατοτητα να τα παρει αλλα ο παπατζης παραμενει παπατζης...
Έχω πληροφορία! αφήστε τον καφέ και κάντε λίγο πίσω.
Γνώρισα έναν ωραίο κύριο σήμερα που φαινόταν ότι του αρέσουν τα αυτοκίνητα.
Όσο περιμέναμε να βγει το πρωινό μου, τον ρώτησα αν έχει ακούσει τι λέει ο Πανόπουλος..
Είχε ακούσει, το ίδιο ζει και αυτός, οσοι ασχολούνται είναι διχασμένοι, θέλουν να πιστέψουν, δεν μπορούν κ.λπ.
Μου είπε ότι υπάρχει κόσμος που έχει στοιχηματίσει πάνω σε αυτό το πανηγύρι!
Χρήματα αληθινά! του έλεγε φίλος του να παίξουν μεταξύ τους, έτσι για το καλό!
Ακούνε τι γίνεται, να το ζήσουν και αυτοί! :lol:
@AUFGEBRACHT
τρίτωσε, ναυτίλος στο νέο βίντεο! τουλάχιστον είναι συνεπής στο image του.. :roflmao:
Αν είναι και αυτός αυθεντικός. Δεν το ξέρω τον Πανόπουλο, μπορεί να είναι όντως Patek Philippe
Πάντως ήδη έχει καταφέρει να ασχολούμαστε μαζί του. Και μόνο που είπε τη τιμή 12.000.0000 και μόνο που είπε ότι έχει υποστήριξη από τη κυβέρνηση (πράγμα που δεν έχει σχεδόν κανένας επαγγελματίας στην Ελλάδα) καταλαβαίνεις πόσο μούφα είναι. Ο δημοσιογράφος ή τα έχει πάρει για να συμβάλει σε ξέπλυμα χρήματος ή είναι τουλάχιστον χαζός γιατί κάνει κακό στον εαυτό του εάν θέλει να θεωρεί ότι είναι άνθρωπος του αυτοκινήτου γενικά.
doctor_john
05/11/2021, 15:15
Δεν ξέρω απο τόσο μακριά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχεις κάτι τέτοιο.
Γιατί να το επιλέξεις είναι το θέμα όταν έχει καταντήσει πιο γραφικό και απο την Σαντορίνη.
Εκτός και αν απευθύνεσαι σε συνταξιούχους αμερικανούς που πιστεύουν πως ο Καντάφι ήταν διαβολικός κ.α.
Την μια πίσω απο την άλλη τις πετάει τις κοτσάνες, κάτι που δεν με ενοχλεί αλλά μου δείχνει ότι έχει πρόβλημα να "ακούσει".
Δεν ξέρω κανένα πετυχημένο μηχανικό που δεν "ακούει". Ξέρω πολλούς δυστυχισμένους λόγο εγωϊσμού..
Οι ναζι παντως,εχασαν την μαχη.Τον πολεμο τον κερδισαν
Για να επιστρέψουμε στο θέμα του θρεντ..
Αν όντως είναι υπαρκτό το... Όχημα μοτέρ μάλλον από κάπου εδώ: https://autopress.gr/ma-yparchoun-kinitires-aftokinitou-2000-ippon-fysika-apo-tin-nelson/?fbclid=IwAR2JjleBlT4EtKGiF6sh7fSEiCmI03lXbj4uUWj7zsumRHCmKphsdghVUE8
stefanos
06/11/2021, 12:38
Αν όντως είναι υπαρκτό το... Όχημα μοτέρ μάλλον από κάπου εδώ: https://autopress.gr/ma-yparchoun-kinitires-aftokinitou-2000-ippon-fysika-apo-tin-nelson/?fbclid=IwAR2JjleBlT4EtKGiF6sh7fSEiCmI03lXbj4uUWj7zsumRHCmKphsdghVUE8
Αν διάβασα καλά στις προδιαγραφές μιλάμε για v10 τετράλιτρο το οποίο είναι μικρό για τους υπάρχοντες στην αγορά.
Εκτός εάν προκύπτει με μικρότερη διαδρομή από ένα υπάρχοντα ...
Είναι μια λογική λύση αν ψάχνεις για κινητήρα.
Αλλά για Ελληνικό V10 δεν έχω ακούσει.
Μονο ετσι θα βγαλει οχημα με 3.000 ιππους.Και οπως πουλησε παπατζα οτι κατασκευαζει εξαρτηματα κινητηρων που τα κατασκευαζουν αλλοι ετσι θα κανει και τωρα.Ελληνικο δαιμονιο
Αν διάβασα καλά στις προδιαγραφές μιλάμε για v10 τετράλιτρο το οποίο είναι μικρό για τους υπάρχοντες στην αγορά.
Εκτός εάν προκύπτει με μικρότερη διαδρομή από ένα υπάρχοντα ...
Είναι μια λογική λύση αν ψάχνεις για κινητήρα.
Αλλά για Ελληνικό V10 δεν έχω ακούσει.
Θα τους παραγγείλει ότι μοτέρ θέλει και θα του το φτιάχνουν...2κατοστάρικα το μοτέρ σε αμάξι που θα κοστίζει πάνω από 10 μυρια; Ευκολάκι:lol:
Μετα απο μιας εβδομαδας καζουρα, πιστευω οτι δεν πρεπει να τραβηξει παραπανω σχετικα με το αν ο τυπος λεει αληθεια ή μας εχει φλομωσει στο παπατζιλικι.
Καθε μερα βγαινει στη φορα και κατι νεο.
Σημερα διαβασα πως αυτο το εκθεμα:
431838
Παρουσιαζεται εδω:
https://www.dezeen.com/2014/06/11/arup-3d-printed-structural-steel-building-components/?fbclid=IwAR2YqVv5ueXg5DG16N5RUEkxVqpwPH1dsqadeftDbW1Rci5JPrEuHGyI_40
(Αρθρο του 2014)
"Κατασκευάστρια" ειναι αυτή η εταιρεία.
https://www.arup.com/
Οι πιθανοτητες να εχει ενα μοτερ φτιαγμενο απο τον ιδιο ειναι μηδαμινες, ποσο μαλλον στα specs που ανακοινωνει.
https://www.facebook.com/ProiniKatrakila/videos/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-chaos-/292265236087193/
Το διασκεδάζω πολύ που κάποιοι πιστεύουν ότι σε μια χώρα που δεν έχει φτιαχτεί ποτέ έστω και μια αντιγραφή ενός Sachs της Φλορέτας, ή έστω ένας νταπα-ντουπα ψαρόβαρκας υπάρχει πιθανότητα (έστω και απειροελάχιστη) να σχεδιαστεί, φταχτεί και να λειτουργήσει ένα σύχρονο μηχανολογικό θαύμα όπως ένας κιμητήρας hypercar που μάλιστα θα είναι σκάλες ανώτερος από οτιδήποτε παρόμοιο υπάρχει και κυκλοφορεί...
thunder ace
07/11/2021, 13:25
Το διασκεδάζω πολύ που κάποιοι πιστεύουν ότι σε μια χώρα που δεν έχει φτιαχτεί ποτέ έστω και μια αντιγραφή ενός Sachs της Φλορέτας, ή έστω ένας νταπα-ντουπα ψαρόβαρκας υπάρχει πιθανότητα (έστω και απειροελάχιστη) να σχεδιαστεί, φταχτεί και να λειτουργήσει ένα σύχρονο μηχανολογικό θαύμα όπως ένας κιμητήρας hypercar που μάλιστα θα είναι σκάλες ανώτερος από οτιδήποτε παρόμοιο υπάρχει και κυκλοφορεί...
Εδω σε αυτη τη χωρα πιστευουν μερικοι οτι οι πολιτικοι θα μας σωσουν,δεν θα πιστεψουν οτι θα βγαλουμε υπεραμαξι;
stefanos
07/11/2021, 13:25
δεν έχει φτιαχτεί ποτέ έστω και μια αντιγραφή ενός Sachs της Φλορέτας, ή έστω ένας νταπα-ντουπα ψαρόβαρκας
Φυσικά έχουν φτιαχτεί.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αν μπορεί να φτιαχτεί κάτι...
Το πρόβλημα είναι που θα το πουλήσεις μόλις το φτιάξεις.
motojojo
07/11/2021, 13:27
Εδώ η αλήθεια είναι ότι υπαρχουν λίγες αλλά φωτεινές εξαιρέσεις. Από το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Σύρο μέχρι το πρωτότυπο του Κορρέ που πραγματικά είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όμως άλλο ο Κορρές που ενώ το παλεύει χρόνια ολόκληρα μόνος του και χωρίς υποστήριξη έχει παρουσιασει και 3-4 πρωτότυπα και μάλιστα πλήρως λειτουργικά και άλλο ο Πανόπουλος που παρά τα λεγομενα του ότι χρησιμοποιει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το παίζει ιστορία τελικά μόνο παπά δείχνει να πουλάει.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι λέμε πολλά και κάνουμε λίγα.
Με λίγα λόγια λοιπόν επειδή κάποια μικρή σχέση έχω με το θέμα
δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να στηθεί παραγωγή.
-Δεν υπάρχει ενέργεια
-Δεν υπάρχουν δρόμοι σιδηρόδρομοι κλπ
-Δεν υπάρχουν νομοθεσίες
-Δεν υπάρχει ιντερνέτ
-Δεν υπάρχει νοοτροπία
Υπάρχει όμως ένα άχρηστο αδηφάγο κράτος
το οποίο θα δαγκώσει όσο και όπου μπορεί.
Με εκβιασμούς και απατήσεις παρανοϊκές.
Υπάρχει κι ένας λαός ο οποίος έχει διαπαιδαγωγηθεί χρόνια τώρα άσχημα
(αντί να πάρει το δρόμο της δουλειάς κοιτάει πως να βολευτεί)
Αυτοί είναι και οι λόγοι που και αυτοί που έχουν απομείνει
έχουν πάει τις φορολογικές έδρες αλλού
κι η ανάπτυξη και επενδυτές (τα κορόιδα δηλαδή)
τώρα όπου να ναι έρχονται !
Δεν ξέρω αν ο τύπος το φτιάξει τελικά
μπράβο του αν το φτιάξει και το πουλήσει κι όλας
αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είμαστε γτπκ
και δεν βλέπω ούτε ελπίδα να διορθωθεί αυτό
Λυπάμαι πραγματικά για όλα αυτά που γράφω
και θα ήθελα να μπορώ να κάνω κάτι για ν αλλάξουν
Κι ομως φτιαχναμε... Βλεπε πχ μαλκοτση κινητηρες αλλα κλασικα λογω ανωτερας εκλεισαν οπως πολλα
Δεν είναι αλήθεια ότι δεν φτιάχναμε ποτέ τίποτα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα (Βιαμαξ είναι ενα που μου έρχεται άμεσα στο μυαλό) και στον στρατό οι βελτιώσεις στα άρματα απο Ελληνικά χέρια ήταν πραγματικά μεγάλες.
Το θέμα είναι ότι σε κάτι τέτοια πατάει ο τραγοπανοΠουλος και λέει τις μπαρούφες του.
Τα απανωτά λάθη λόγω του άγχους της ομάδας του αλλά και του ίδιου, σε λίγο θα κάνουν καραμπάμ... Ήδη έχει ξεφτιλιστεί με τις φωοτγραφίες απο τις αναλύσεις αεροδυναμικής που ανέβασε που το αυτοκίνητο είναι σε κλίμακα (σε κλίμακα σε CFD, έλεος....) με ταχύτητες που πας στο Σύνταγμα με κίνηση. Ο τύπος θέλει γιατρό.
https://www.google.com/amp/s/www.koolnews.gr/elliniko-kotero-to-ypersygchrono-mega-yacht-opari-diko-sou-me-1-ek-tin-evdomada-viral-vinteo/amp/
Οριστε το φαγαμε το παιδι
https://www.gocar.gr/news/feed/37873,O_Panopoylos_eipe_pws_to_Chaos_8a_paroys.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=O_Panopoylos_eipe_pws_to_Chaos_8a_paroys&utm_term=Fun_Targeting&utm_content=Traffic&fbclid=IwAR1JJkkSKJzyncH0KbX3BN4PTcKy-mGgrPuqZ2L3U3-XFxSG41VaBilcPMo
karellen
13/11/2021, 18:41
Αλλά 4 μηνάκια παραφιλολογία και κους κους, ο,τι πρέπει δηλαδή.
Ούτε η Blizzard με το Diablo τόση ίντριγκα.
Ναι, αλλά η blizzard στο τέλος το έβγαλε το Diablo....