View Full Version : Κολλητήρι
Οχι δε λεω αυτό που φτιάχνει χαλκοδιαδρομο, λέω το υγρο φλουξ που ειναι σαν τζελ και ειναι για κολληση / αποκολληση συνήθως smd εξαρτηματων... Συνηθως ειναι σε συρριγούλα και είχε θυμαμαι 50€, τωρα είδα έχει πλημμυρισει ο κοσμος απο κινεζικα των 3€
Και μετα έλεγα αυτό το Weller, μου το έδωσαν για την παραπάνω δουλειά αλλά δεν κανει, γιατί πράγμα ειναι; Καθαρίζει υλικό προς κόλληση;
435886
λέω το υγρο φλουξ που ειναι σαν τζελ και ειναι για κολληση / αποκολληση συνήθως smd εξαρτηματων... [/ATTACH]
Ειναι η παλια "σολντερίνη" (εξελληνισμενη αποδοση) που την εχουν "ραφιναρει" (και εχει ανεβει 20 φορες επανω η τιμη της) και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ βοηθαει στην διαχυση της θερμοτητας του κολλητηριου στην μια πλευρα των IC SMD ωστε να ρουφιεται η κολληση με την μια..
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ειναι παντελως αχρηστη γιατι και δεν κανει τα παραπανω και περιττευει για χρηση σε κολλησεις..
(ολα τα συρματα κολλησης εμπεριεχουν flux πλεον..)
Υ.Γ.
Αν ειναι δικος σου ο εξοπλισμος της φωτο (και τον χρησιμοποιείς, εννοειται..), μαλλον δεν θα επρεπε να κανεις τετοιου ειδους ερωτησεις..;)
Αν ειναι δικος σου ο εξοπλισμος της φωτο
....εγκρινεις?
....εγκρινεις?
Αν τα probes εχουν την δυνατοτητα και x100 (τo x10 το θεωρω αυτονοητο..) κατι κανουμε..;)
Ειναι η παλια "σολντερίνη" (εξελληνισμενη αποδοση) που την εχουν "ραφιναρει" (και εχει ανεβει 20 φορες επανω η τιμη της) και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ βοηθαει στην διαχυση της θερμοτητας του κολλητηριου στην μια πλευρα των IC SMD ωστε να ρουφιεται η κολληση με την μια..
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ειναι παντελως αχρηστη γιατι και δεν κανει τα παραπανω και περιττευει για χρηση σε κολλησεις..
(ολα τα συρματα κολλησης εμπεριεχουν flux πλεον..)
Υ.Γ.
Αν ειναι δικος σου ο εξοπλισμος της φωτο (και τον χρησιμοποιείς, εννοειται..), μαλλον δεν θα επρεπε να κανεις τετοιου ειδους ερωτησεις..;)
Το flux, είτε σε υγρή μορφή είτε σε πάστα, είναι πολύ πιο ποιοτικό από την σολντερίνη και εννοείται ότι δεν είναι καθόλου άχρηστο σε smd μικροκολλήσεις...
Επίσης η τιμή του δεν είναι 20 φορές πάνω... Με 3-4€ είσαι οκ...
Αν τα probes εχουν την δυνατοτητα και x100 (τo x10 το θεωρω αυτονοητο..) κατι κανουμε..;)
Άσχετο, κοίτα το probe του 32 ετων Metex 3650 σε σχέση με ενός πολυμετρου του σημερα
435893
Κ μια με ολο το (αριστερό μερος) παγκο μου :D
435894
dankannn
17/05/2022, 12:18
Οχι δε λεω αυτό που φτιάχνει χαλκοδιαδρομο, λέω το υγρο φλουξ που ειναι σαν τζελ και ειναι για κολληση / αποκολληση συνήθως smd εξαρτηματων... Συνηθως ειναι σε συρριγούλα και είχε θυμαμαι 50€, τωρα είδα έχει πλημμυρισει ο κοσμος απο κινεζικα των 3€
Και μετα έλεγα αυτό το Weller, μου το έδωσαν για την παραπάνω δουλειά αλλά δεν κανει, γιατί πράγμα ειναι; Καθαρίζει υλικό προς κόλληση;
435886
Αυτό φίλε μου είναι καθαριστικό της Weller για εξαρτήματα , αν και όλοι βάζουμε ισοπροπυλικη για καθάρισμα πλακετών και εξαρτημάτων.
Εσύ θες την σύριγγα flux για τα SMD και σπάνια θα βρεις Ελλάδα
Ψάξε αν θες στον MAKRIDI έχει σύριγγα σε gel 20gr περίπου 4-5 €.
Αν δεν το έχεις ξανά κάνει πειραματίσου πρώτα.
Κ μια με ολο το (αριστερό μερος) παγκο μου :D
Το τροδοτικο με τα αναλογικα οργανα ειναι hand-made..??
(ή εισαι τπτ φλουφλης που αγοραζει έτοιμο γιατι δεν ξερει να φτιαξει ενα CVCC της προκοπής..??):D
Υ.Γ.
SMD ξεκολλας αλλα τους ορθοστατες των ραφιών δεν μπορεις να τους βαλεις "προσωπο"..!!!:facepalm:
Το τροδοτικο με τα αναλογικα οργανα ειναι hand-made..??
(ή εισαι τπτ φλουφλης που αγοραζει έτοιμο γιατι δεν ξερει να φτιαξει ενα CVCC της προκοπής..??):D
Ετοιμο, made by Germanos SA προν 20 χρονια.
Αλλα μην ανησυχεις, ειχα πιο πολλα Elector απο Μοτο (κ δεν ειχα λιγα). Μαρκιδης, Βενιερης, Κατουμας κα με ειχαν αγαπημενο πελατη. Πλακετες, λετρασετ, μαρκαδοροι, οξυ, και δωσε κατασκευες ατελειωτες γιατι ολο καποοο εξαρτημα δεν ιππηρχε στην αγορα :cry:
Υ.Γ.
SMD ξεκολλας αλλα τους ορθοστατες των ραφιών δεν μπορεις να τους βαλεις "προσωπο"..!!!:facepalm:
Θα γινει και αυτο, δε πολυβολευει ετσι οπως τα εχω τωρα
Αυτό φίλε μου είναι καθαριστικό της Weller για εξαρτήματα , αν και όλοι βάζουμε ισοπροπυλικη για καθάρισμα πλακετών και εξαρτημάτων.
Ακριβώς έτσι, έχω μισόκιλο ισοπροπυλική, άρα τσάμπα τα λεφτά στο Weller.
Εσύ θες την σύριγγα flux για τα SMD και σπάνια θα βρεις Ελλάδα
Ψάξε αν θες στον MAKRIDI έχει σύριγγα σε gel 20gr περίπου 4-5 €.
Αν δεν το έχεις ξανά κάνει πειραματίσου πρώτα.
Ακριβώς, θελω τη ρευστη σύριγγα για smd που ειναι. Η επισκευη είναι σε πλακέτα καντραν αυτοκινητου που δεν επιδέχεται λάθη...
Βρηκα αυτό
https://www.markidis.gr/el/pasta-gia-smd-kolliseis-se-sirigga-ag-termopasty-esac305-8-8gr?keyword=flux%20%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%B1&model=1
Απαντησεις πανω
Ακριβώς, θελω τη ρευστη σύριγγα για smd που ειναι. Η επισκευη είναι σε πλακέτα καντραν αυτοκινητου που δεν επιδέχεται λάθη...
Βρηκα αυτό
https://www.markidis.gr/el/pasta-gia...%CE%B1&model=1 (https://www.markidis.gr/el/pasta-gia-smd-kolliseis-se-sirigga-ag-termopasty-esac305-8-8gr?keyword=flux%20%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%B3%CE%B1&model=1)
Να επισημάνω ότι έχει γίνει λίγο αχταρμάς η ορολογία μεταξύ πάστας συγκόλλησης (solder paste) και πάστας που βοηθάει στη συγκόλληση (flux paste), διότι και για τις δύο χρησιμοποιείται συχνά ο πρώτος όρος, και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Εσύ μάλλον ξέρεις τι ψάχνεις, το σχόλιο είναι για όσους παραγγείλουν κάτι και τους έρθει κάτι άλλο. Μέχρι να βάλεις το link, νόμιζα ότι αναφερόμασταν στο δεύτερο σε συκευασία σύριγγας
dankannn
18/05/2022, 09:15
Απαντησεις πανω
Πάρε τον τηλεφωνο του μίλησα εχθες, οπως στο έγραψα το ζητάς έχει ένα μόνο και δεν είναι στο site
@Μεταξένιε: Αυτο που ψαχνεις ειναι Rosin Mildly Activated Rosin Flux (RMA)..
https://blog.gotopac.com/2020/03/24/rosin-flux-soldering-flux-rosin-types-classification/
Παιδες, η ΕΒΑΚ εκλεισε?
Τηλεφωνησα περσι για τα καπακια του γνωστου κολλητηριου, και μου ειπαν οτι δεν εχει ο προμηθευτης τους!
Κοιταξα πριν λογο να δω κατι στο site τους, αλλα η σελιδα δεν λειτουργει!
lazarefa
05/11/2024, 20:17
Έτυχε να μιλήσω τηλεφωνικά με τον άνθρωπο που συνεχίζει την ΕΒΑΚ, προ διμήνου. Από ότι μου είπε δεν είχε πρόθεση να διακόψει, απεναντίας, προσπαθούσε να βγάλει καινούρια παρτίδα με κολλητήρια, αλλά είχε θέματα με προμηθευτές του. Βέβαια μιλάμε για μια μικρή βιοτεχνία (ατομική επιχείρηση μάλλον), οπότε πραγματικά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν οι προθέσεις υλοποιήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, ένα τηλέφωνο στον αριθμό 2109710953 (έδρα επιχείρησης) πιστεύω να λύσει τις όποιες απορίες σου.
Έτυχε να μιλήσω τηλεφωνικά με τον άνθρωπο που συνεχίζει την ΕΒΑΚ, προ διμήνου. Από ότι μου είπε δεν είχε πρόθεση να διακόψει, απεναντίας, προσπαθούσε να βγάλει καινούρια παρτίδα με κολλητήρια, αλλά είχε θέματα με προμηθευτές του. Βέβαια μιλάμε για μια μικρή βιοτεχνία (ατομική επιχείρηση μάλλον), οπότε πραγματικά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα αν οι προθέσεις υλοποιήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, ένα τηλέφωνο στον αριθμό 2109710953 (έδρα επιχείρησης) πιστεύω να λύσει τις όποιες απορίες σου.
Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.