View Full Version : Αναρτήσεις TA 700
CorpseAlive
29/11/2021, 11:09
Ήρθε η ώρα για νέες αναρτήσεις.
Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις.
1. Τι μάρκες προτείνετε για την συγκεκριμένη μηχανή σε έναν βαρύ αναβάτη, που πάει δικάβαλο κάθε μέρα και φέυγει και για κανένα ταξίδι (δικάβαλο-τριβάλιτσο)
2. Την πίσω πρέπει να την αλλάξω ή με ένα ελατήριο και ένα Service θα μείνω ικανοποιημένος (ΤΑ οδηγώ δεν περιμένω να γίνει το μηχανάκι άλλο)
karellen
29/11/2021, 11:30
Θα κάνεις ένα καλό σέρβις και στις 2.
Μπροστά οπωσδήποτε λάδια αλλαγή και ίίίσως και ελατήρια (πόσα χλμ έχει το ΤΑ?)
Πίσω τη λύνεις και τη στέλνεις πακέτο σε έναν αναρτησά,το πίσω ελατήριο πάντως σπάνια θέλει αλλαγή,θα σου πει κι αυτός.
Θα δεις μεγάλη διαφορά.
CorpseAlive
29/11/2021, 11:32
Θα κάνεις ένα καλό σέρβις και στις 2.
Μπροστά οπωσδήποτε λάδια αλλαγή και ίίίσως και ελατήρια (πόσα χλμ έχει το ΤΑ?)
Πίσω τη λύνεις και τη στέλνεις πακέτο σε έναν αναρτησά,το πίσω ελατήριο πάντως σπάνια θέλει αλλαγή,θα σου πει κι αυτός.
Θα δεις μεγάλη διαφορά.
37.000 , Αλλά είμαι βαρύς και μου είπε ότι είναι σούπα μπροστά,πρόσφατα που το πήγα για αλλαγή λαδιού.
Απλά σκέφτομαι αν βάλω πιο δρομίσια ελατήρια τύπου ohlins/hyperpro , μην δεν μπορώ να μπω μετά καθόλου χώμα.(γιατί μπήκα στα άγραφα για 30 χλμ χώμα και γλυκάθηκα και σκέφτομαι να το επιχειρώ πιο συχνά)
PaNick67
29/11/2021, 11:42
Ήρθε η ώρα για νέες αναρτήσεις.
Θέλω να κάνω δύο ερωτήσεις.
1. Τι μάρκες προτείνετε για την συγκεκριμένη μηχανή σε έναν βαρύ αναβάτη, που πάει δικάβαλο κάθε μέρα και φέυγει και για κανένα ταξίδι (δικάβαλο-τριβάλιτσο)
2. Την πίσω πρέπει να την αλλάξω ή με ένα ελατήριο και ένα Service θα μείνω ικανοποιημένος (ΤΑ οδηγώ δεν περιμένω να γίνει το μηχανάκι άλλο)
Ο,τι σου ειπε ο karellen. Ψαξε για την k-shock ειναι στην Ραγκαβη κοντα στο Εφετειο και θα σου πουν αυτοι αφου τους εξηγησεις τι θες.
Πριν πολλα χρονια παντως με αλλαγη ελατηριων WP μπροστα, λαδιου και ενος αμορτισερ WP πισω, το Africa που ειχα μεταμορφωθηκε στην ασφαλτο ΚΑΙ στο χωμα.
CorpseAlive
29/11/2021, 11:44
Ο,τι σου ειπε ο karellen. Ψαξε για την k-shock ειναι στην Ραγκαβη κοντα στο Εφετειο και θα σου πουν αυτοι αφου τους εξηγησεις τι θες.
Πριν πολλα χρονια παντως με αλλαγη ελατηριων WP μπροστα, λαδιου και ενος αμορτισερ WP πισω, το Africa που ειχα μεταμορφωθηκε στην ασφαλτο ΚΑΙ στο χωμα.
Wp είναι απίστευτα και έχω ακούσει από όλους τα καλύτερα αλλά δυστυχώς πλέον δεν βγάζουν για πώληση λιανικής . Αν υπήρχαν αυτά θα φόραγα ξεκάθαρα.
Στον K-Shock είχα πάει και δεν μου άρεσε η φάση γιατί με έστειλε σε δικό του μηχανικό να δούμε για ρουλεμαν τιμονιού και μου είπε αλλαγή άμεσα.
Πήγα στον δικό μου και μου λέει θέλουν μόνο σφίξιμο.
Δεν ξέρω μου έκανε πολύ αρπαχτή η φάση.
PaNick67
29/11/2021, 12:00
Wp είναι απίστευτα και έχω ακούσει από όλους τα καλύτερα αλλά δυστυχώς πλέον δεν βγάζουν για πώληση λιανικής . Αν υπήρχαν αυτά θα φόραγα ξεκάθαρα.
Στον K-Shock είχα πάει και δεν μου άρεσε η φάση γιατί με έστειλε σε δικό του μηχανικό να δούμε για ρουλεμαν τιμονιού και μου είπε αλλαγή άμεσα.
Πήγα στον δικό μου και μου λέει θέλουν μόνο σφίξιμο.
Δεν ξέρω μου έκανε πολύ αρπαχτή η φάση.
Δεν ξερω αλλον που να κανει σερβις σε αναρτησεις, καποτε εκανε και ο Τασουλης στην Καλιρροης. Αλλα αυτο που λεω ειναι να σου δειξουν τι επιλογες εχεις. Θα πας την μηχανη στον μηχανικο, θα λυσει το αμορτισερ, θα τους το πας για σερβις και οταν ετοιμαστει θα παρεις και τα αλλα πραγματα και θα τα πας στον μηχανικο σου να τα βαλει.
Πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά;
Οι ωχλινς (https://extraproducts.gr/index.php/en/component/partssearcher/?model_cc2=&model_cc=&vmCategoryId=&make_id=2&model_id=XLV%20700%20TRANSALP&model_year=&view=searchparts&page=2&partssearcher_products_per_page=24) θα άξιζαν;
CorpseAlive
29/11/2021, 12:09
Πόσο θα κοστίσουν όλα αυτά;
Οι ωχλινς (https://extraproducts.gr/index.php/en/component/partssearcher/?model_cc2=&model_cc=&vmCategoryId=&make_id=2&model_id=XLV%20700%20TRANSALP&model_year=&view=searchparts&page=2&partssearcher_products_per_page=24) θα άξιζαν;
Hyperpro streetbox με κομπλέ την πίσω και λάδι και μπροστινά κάνει αγορά 550 Ε.
Ohlins μπρος πίσω πάνε στο 800ρι.
karellen
29/11/2021, 12:29
Πήγαινε στο Ρεμούνδο,όλο καλά λόγια ακούω γι αυτόν.
Αν όμως θέλεις sony και καλά αλλαγή με καινούργιες τότε κοίτα και τις Hagon,αξιοπρεπέστατες για τέτοιες μοτο και μισή τιμή.
Είχε βάλει και ο @George_M στο ΤΑ,αν το δει θα σου πει λεπτομέρειες.
γκουμπελίνι
χαβ ε λουκ
https://www.fggubellini.com/it/s-2/marca-honda/modello-xl_650_v_transalp_650cc
Το ακούω δε λέει τίποτα φίλο.
Το θέμα είναι ποιοι λένε τι και με τι εμπειρία ;)
CorpseAlive
29/11/2021, 13:28
γκουμπελίνι
χαβ ε λουκ
https://www.fggubellini.com/it/s-2/marca-honda/modello-xl_650_v_transalp_650cc
Το ακούω δε λέει τίποτα φίλο.
Το θέμα είναι ποιοι λένε τι και με τι εμπειρία ;)
Δεν την έχω ξαναδει την συγκεκριμένη μάρκα. Είναι προοδευτικά , σκληρά ή μαλακά?
DoctoR_k6
29/11/2021, 14:01
Αν παιζει να αλλαχθει αυριο/μεθαυριο το μοτο δεν ριχνεις υπερβολικο χρημα για αναρτησεις.
Λαδια, ελατηριακι μπροστα κ την πισω για ενα rebuild (k-shock).
Το ελαχιστο κοστος με αποδοση νορμαλ γι αυτα που θα πληρωσεις.
Εγω απο Ρεμουνδο δεν εμεινα ικανοποιημενος.
Κ δεν εχω καταλαβει πως γινεται να χρεωνει τα ιδια χρηματα σε σχεση με k-shock η Τασουλη (πχ) κ δεν εχει στην ουσια μαγαζι... :confused:
Στην αρχη οταν ειχα παει εκει...παραξενευτικα αρκετα αλλα ειπα να το κανω μιας κ μου λεγανε καλα λογια.
Ε τωρα δεν θα ξαναπηγαινα...
CorpseAlive
29/11/2021, 14:48
Αν παιζει να αλλαχθει αυριο/μεθαυριο το μοτο δεν ριχνεις υπερβολικο χρημα για αναρτησεις.
Λαδια, ελατηριακι μπροστα κ την πισω για ενα rebuild (k-shock).
Το ελαχιστο κοστος με αποδοση νορμαλ γι αυτα που θα πληρωσεις.
Εγω απο Ρεμουνδο δεν εμεινα ικανοποιημενος.
Κ δεν εχω καταλαβει πως γινεται να χρεωνει τα ιδια χρηματα σε σχεση με k-shock η Τασουλη (πχ) κ δεν εχει στην ουσια μαγαζι... :confused:
Στην αρχη οταν ειχα παει εκει...παραξενευτικα αρκετα αλλα ειπα να το κανω μιας κ μου λεγανε καλα λογια.
Ε τωρα δεν θα ξαναπηγαινα...
άλλη μεγάλη κουβέντα από εκεί.
Αν και έχω πάθει κάτι φρίκες με την Tiger 900 , δεν είμαι σε φάση να δώσω ακόμα την μηχανή καθώς ήδη της έχω ρίξει πάνω χρήματα που δεν θα πάρω ποτέ πίσω.
George_M.
29/11/2021, 15:52
Αν όμως θέλεις sony και καλά αλλαγή με καινούργιες τότε κοίτα και τις Hagon,αξιοπρεπέστατες για τέτοιες μοτο και μισή τιμή.
Είχε βάλει και ο @George_M στο ΤΑ,αν το δει θα σου πει λεπτομέρειες.
Hagon όπως λέει κ ο Νικόλας
Με 4,5 κατοστάρικα το σετ θα χεις άλλο μηχανάκι
Πολύ τίμια για τα χρήματα τους.
Τα είχα στο ΤΑ650 κ είναι απολυτα ικανοποιημένος για τα χρήματα που έδωσα.
Το σέρβις στις αναρτήσεις μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας δεν είναι και καμιά μεγάλη επιστήμη. Αυτό όμως πολλές φορές είναι και η αιτία του προβλήματος, διότι από υποτίμηση (δεν είναι αγωνιστικό, δεν είναι σούπερ σπορ) λειτουργούν βιαστικά και δεν αφήνουν καλά τα λάδια να στραγγίξουν κατά την αποβολή τους όπως το ίδιο κατά την τοποθέτηση τους, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά να βλέπεις τη στάθμη αλλού για αλλού σε κάθε μπουκάλα.
Συγκεκριμένα κάθε για το ΤΑ κάθε καλός μάστορας συμβατικού συνεργείου μπορεί να σου κάνει το σέρβις στο μπροστινό αρκεί.... να μη τον πρεσάρει ο χρόνος.
Μπροστά λάδια+ελατήρια και πίσω μια κομπλέ ανάρτηση.Στη χειρότερη αν θες να πουλήσεις το μηχανάκι τα βγάζεις,το πουλάς εργοστασιακό και παίρνεις τουλάχιστον τα μισά χρήματά σου πίσω απο τις αναρτήσεις που πολλοί ψάχνουν.
Προσωπικά έχω εμπειρία μόνο απο Ohlins και WP και για αυτές μπορώ να σου πω ''πηγαινε με κλειστά τα μάτια''. Παρόλαυτα αν υπήρχε οικονομικό θέμα θα δοκίμαζα τις Hagon που έχουν καλές κριτικές.
stefanos
29/11/2021, 18:48
Θα πρότεινα πρώτα μια βόλτα από το συνεργείο σου και να του εξηγήσεις ότι προτίθεσαι να μπαίνεις και στο χώμα, να τσεκάρει
προσεκτικά μοχλικό, ρουλεμάν αμορτισέρ, και άξονα ψαλιδιού, πρίν ξοδευτείς για αναρτήσεις και μετά διαπιστώσεις ότι το sag δεν έρχεται
γιατί έχει δυο πόντους τζόγο η πίσω ανάρτηση.:)
Μετά δεδομένων των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας στο χώμα θα πήγαινα σε σέρβις μπροστά πίσω και ελατήρια.
Στο xr τα προοδευτικά hyperpro περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τη βουτιά στα φρένα, τη μεταφορά βάρους μπροστά πίσω.
Βέβαια τα πάντα είναι ανάλογα με το μηχανάκι.
Αν πας σε αμορτισέρ πίσω προτίμησε κάτι καλό (και αναπόφευκτα ακριβό) με σέρβις γιατί το χώμα είναι σκληρό με τις αναρτήσεις.
basilis_k6
29/11/2021, 19:46
37k δεν παιζει να θες τιποτα εκτος απο ελατηριο πισω. σερβις παιρνει η πισω?. μπροστα σερβις και παλι πιο σκληρα ελατηρια αφου εισαι βαρυς.
CorpseAlive
29/11/2021, 20:21
Θα το δω μέσα στον μήνα , να μου πει και ο μάστορας τι προτείνει. αφού έχω μια ψιλο άποψη επι του θέματος πλέον.
Αφου θα αλλάξω αναρτησεις μπροστα θα αλλαξω και τσιμουχες και θα δω και για κωνικά αφού θα ανοιχτούν που θα ανοιχτουν.
doctoras
29/11/2021, 20:32
37.000 , Αλλά είμαι βαρύς και μου είπε ότι είναι σούπα μπροστά,πρόσφατα που το πήγα για αλλαγή λαδιού.
Απλά σκέφτομαι αν βάλω πιο δρομίσια ελατήρια τύπου ohlins/hyperpro , μην δεν μπορώ να μπω μετά καθόλου χώμα.(γιατί μπήκα στα άγραφα για 30 χλμ χώμα και γλυκάθηκα και σκέφτομαι να το επιχειρώ πιο συχνά)
Αυτά που σημειώνω είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σεταπ
και εξηγούμε
στα ΤΑ τα αμορτισερ είναι ενδοτικά, δηλαδή μαλάκά αρκετά, σε χωμάτινες διαδρομές αν είναι απλά καλοσυντηρημένα σου προσφέρουν μεγάλη άνεση χωρίς να χορεύεις καρσιλαμά.
Στο αντίποδα στην άσφαλτο είναι αρκετά μαλακά σε φάση αν το πιέσεις να δημιουργεί πλεύσεις
Αν πάς να το σφίξεις με νέο ελατήριο θα χάσεις την ενδοτικότα στο χώμα.
Μέση λύση ενδέχεται να βρεις με ρυθμιζόμενο αμορτισερ που θα προσφέρει καλή ισορροπία και στα δύο τερέν
όμως και εγώ είμαι υπέρ να ξεκινήσεις απο το 1.
συντήρηση σε πιρούνι και αμορτισέρ αλλά δώσε προσοχή στο να σου κάνει ο μάστορ ρύθμιση sag α)για το βάρος σου, και β) όταν είσαι διπλός, όταν μπαίνεις χώμα θα παίζεις με τις πιέσεις στα λάστιχα
CorpseAlive
29/11/2021, 23:14
Αυτά που σημειώνω είναι εκ διαμέτρου αντίθετα σεταπ
και εξηγούμε
στα ΤΑ τα αμορτισερ είναι ενδοτικά, δηλαδή μαλάκά αρκετά, σε χωμάτινες διαδρομές αν είναι απλά καλοσυντηρημένα σου προσφέρουν μεγάλη άνεση χωρίς να χορεύεις καρσιλαμά.
Στο αντίποδα στην άσφαλτο είναι αρκετά μαλακά σε φάση αν το πιέσεις να δημιουργεί πλεύσεις
Αν πάς να το σφίξεις με νέο ελατήριο θα χάσεις την ενδοτικότα στο χώμα.
Μέση λύση ενδέχεται να βρεις με ρυθμιζόμενο αμορτισερ που θα προσφέρει καλή ισορροπία και στα δύο τερέν
όμως και εγώ είμαι υπέρ να ξεκινήσεις απο το 1.
συντήρηση σε πιρούνι και αμορτισέρ αλλά δώσε προσοχή στο να σου κάνει ο μάστορ ρύθμιση sag α)για το βάρος σου, και β) όταν είσαι διπλός, όταν μπαίνεις χώμα θα παίζεις με τις πιέσεις στα λάστιχα
Ναι το γνωρίζω , απλά δεν γνωρίζω Aftermarket ελατήρια που να μην ειναι κυρίως ασφάλτινα και να προορίζονται για μεικτή χρήση.
stefanos
29/11/2021, 23:51
Αποδίδεται ιδιότητες αμορτισέρ στα ελατήρια.
Δεν την έχω ξαναδει την συγκεκριμένη μάρκα. Είναι προοδευτικά , σκληρά ή μαλακά?
Βασικά είναι νέα μάρκα, μου τα είπε φίλος που έβαλε σε τρέτισερ 700 και είναι πολύ χαρούμενος
Πήρε αυτό με τις 2 ρυθμίσεις
-ελατήριο και επαναφορά (580 αν θυμάμαι καλά)
Δεν ξέρω αν είναι προοδευτικά
sapila racing
30/11/2021, 10:43
Βασικά είναι νέα μάρκα, μου τα είπε φίλος που έβαλε σε τρέτισερ 700 και είναι πολύ χαρούμενος
Πήρε αυτό με τις 2 ρυθμίσεις
-ελατήριο και επαναφορά (580 αν θυμάμαι καλά)
Δεν ξέρω αν είναι προοδευτικά
Δεν ειναι καθόλου νέα μαρκα η Gubellini.
Το R6 μου ειναι του 04 κι ειχε cartridge Gubellini εμπρός από τότε που το πήρα το 12.
Βασικά το είχε πανω αρκετά χρόνια πριν. Η εταιρεία ειναι 25 ετων.
Ειναι εταιρεία που ειδικεύεται σε αναρτήσεις μοτο με μακρόχρονη εμπειρία, και δεν ειναι τόσο γνωστή. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν εξ ίσου καλά τα προιοντα της βεβαια, ειναι πολυ μικρoτερη εταιρεία σε μεγεθος και πωλησεις απο τις WP, Ohlins, κλπ γνωστες τοπ εταιρειες του χωρου.
ΥΓ επειδη ειδα και Hagon πιο πανω. Δεν συγκαταλεγεται στις top κατα την γνωμη μου αλλά ειναι και αρκετα πιο φτηνες βεβαια..
CorpseAlive
30/11/2021, 11:23
Το R6 μου ειναι του 04 κι ειχε cartridge Gubellini εμπρός από τότε που το πήρα το 12.
Ειναι εταιρεία που ειδικεύεται σε αναρτήσεις μοτο με μακρόχρονη εμπειρία, και δεν ειναι τόσο γνωστή. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν εξ ίσου καλά τα προιοντα της βεβαια, ειναι πολυ μικρoτερη εταιρεία σε μεγεθος και πωλησεις απο τις WP, Ohlins, κλπ γνωστες τοπ εταιρειες του χωρου.
ΥΓ επειδη ειδα και Hagon πιο πανω. Δεν συγκαταλεγεται στις top κατα την γνωμη μου αλλά ειναι και αρκετα πιο φτηνες βεβαια..
Για να είμαι ειλικρινής και επειδή WP που θα ήταν η πρώτη μου επιλογή δεν βρίσκω σε καινούριες, ενώ οι Ohlins είναι πολύ ψηλα για το Budget μου σε αυτή την φάση(δεδομένου ότι μαζεύω για 2η μηχανή ) , οι Hypepro είναι η επόμενη (λογικά) επιλογή που σκέφτομαι. Έχεις άποψη?
sapila racing
30/11/2021, 12:10
Για να είμαι ειλικρινής και επειδή WP που θα ήταν η πρώτη μου επιλογή δεν βρίσκω σε καινούριες, ενώ οι Ohlins είναι πολύ ψηλα για το Budget μου σε αυτή την φάση(δεδομένου ότι μαζεύω για 2η μηχανή ) , οι Hypepro είναι η επόμενη (λογικά) επιλογή που σκέφτομαι. Έχεις άποψη?
Mια χαρα ειναι οι Hyperpro για την περίπτωση.
Και το συνδυασμένο streetbox κιτ που πουλαει ειναι οτι πρέπει και απο αποψη τιμης.
dankannn
30/11/2021, 12:24
Έχουμε και λεμε, όλα αυτά που λες είναι όλα καλά και τα ίδια πάνω κάτω από θέμα ποιότητας.
Ohlin’s ,Hyper pro ,White power , αρα ότι και να πάρεις θα κανείς μια χαρά την δουλειά σου και θα δεις διαφορά στο ΤΑ700.
Πρώτα από όλα μπροστά θα βάλεις μόνο ελατήρια , νέο λάδι και τσιμούχες (συνήθως υπάρχει μέσα στο κiτ το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστείς).
Πίσω πρέπει να αποφασίσεις αν θα κανείς ένα service και αλλαγή ελατηρίου και λαδιών στο δικό σου αμορτισέρ , η αν θα το αντικαταστήσεις ολόκληρο.
Προκύπτουν δυο σοβαρά θέματα ότι και αν επιλέξεις , το πρώτο είναι να σου βάλουν τα σωστά ελατήρια για το βάρος σου και να επιλέξεις είτε γραμμικό ελατήριο είτε προοδευτικό.
Φίλος με ΤΑ650 είχε βάλει παλιά ελατήρια μπροστά και αμορτισέρ ολοκληρο της White power πίσω με γραμμικά ελατήρια , το μηχανάκι είχε μεγάλη διαφορά και το γνωρίζω γιατί το οδηγούσα και έχω εμπειρία και από το ΤΑ700 με μάμα αναρτήσεις.
Εγώ θα σου έλεγα να έβαζες γραμμικά ελατήρια μπρος πίσω με τα ανάλογα λάδια και να σου φτιαξουν το sag.
Μην πετάς λεφτά για ένα ολόκληρο αμορτισέρ πίσω στο ΤΑ700 , αν σου περισσεύουν τα χρήματα αξίζει φυσικά αλλά μια χαρά θα κανείς την δουλειά σου και και με αλλαγή ελατήριων και service.
Σχετικά με τον k-shock είναι καλοι μάστορες τα δυο αδέλφια και ιδικά ο αδύνατος, εγώ βγάζω μπροστινά και αμορτισέρ και του τα πάω εδώ και χρόνια στα χέρια του μόνος μου, παλιά στο έκανε ο ίδιος στο μαγαζί αλλά τώρα σε στέλνει κάπου δίπλα και δεν γουστάρω.
Τέλος αν κατάλαβα καλά θες να βάλεις κωνικά ρουλεμάν ? Αν ναι θα σου έλεγα να το αποφύγεις.
CorpseAlive
30/11/2021, 13:18
Mια χαρα ειναι οι Hyperpro για την περίπτωση.
Και το συνδυασμένο streetbox κιτ που πουλαει ειναι οτι πρέπει και απο αποψη τιμης.
Ναι για αυτό το σκέφτομαι, αφού θα δώσω που θα δώσω ας τα δώσω τα 550 να τα αλλάξω όλα να μην μπλέκω με Service κλπ.
dankannn
30/11/2021, 13:38
Ναι για αυτό το σκέφτομαι, αφού θα δώσω που θα δώσω ας τα δώσω τα 550 να τα αλλάξω όλα να μην μπλέκω με Service κλπ.
Αυτα ειναι προοδευτικα να ξερεις , δες αν υπαρχει με γραμμικα ελλατηρια και φυσικα για το βαρος σου
CorpseAlive
30/11/2021, 19:20
Αυτα ειναι προοδευτικα να ξερεις , δες αν υπαρχει με γραμμικα ελλατηρια και φυσικα για το βαρος σου
Δεν βρίσκω κάπου για γραμμικά
Αν δεν το γράφει πως τα ξεχωρίζω?
stefanos
30/11/2021, 19:40
να μην μπλέκω με Service κλπ.
Οι αναρτήσεις είναι θέμα ασφαλείας και πρέπει να μπλέκεις με service κλπ.
Και καινούργιο να βάλεις σε 2 χρόνια θα θέλει λάδια.
Τη γκουμπελίνι έχει επανιδρυθεί από τον ιό
που διετέλεσε και δντης σχεδιαστής κλπ κλπ
γνωστή μούρη στα μοτο τζι πι
Άρα είναι νέα εταιρεία
:)
dankannn
30/11/2021, 20:54
Δεν βρίσκω κάπου για γραμμικά
Αν δεν το γράφει πως τα ξεχωρίζω?
Στα γραμμικά όλες οι σπυρες είναι ίδιες, στα προοδευτικά το ένα τέταρτο περίπου είναι πυκνές και μετά έχουν μεγαλύτερη απόσταση.
Είναι ποιο μαλακά στο αρχικο μερος και μετά σκληραινουν, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.
Ρωτάς από εκεί που θα τα αγοράσεις, η hyperpro βγάζει και τα δυο.
Ακομα αν είσαι βαρείς σαν εμένα θες άλλο ελατήριο πίσω, πάνε με το βάρος του αναβάτη.
Τα μπροστά από ότι θυμάμαι είναι όλα ίδια.
CorpseAlive
01/12/2021, 13:02
Στα γραμμικά όλες οι σπυρες είναι ίδιες, στα προοδευτικά το ένα τέταρτο περίπου είναι πυκνές και μετά έχουν μεγαλύτερη απόσταση.
Είναι ποιο μαλακά στο αρχικο μερος και μετά σκληραινουν, σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι.
Ρωτάς από εκεί που θα τα αγοράσεις, η hyperpro βγάζει και τα δυο.
Ακομα αν είσαι βαρείς σαν εμένα θες άλλο ελατήριο πίσω, πάνε με το βάρος του αναβάτη.
Τα μπροστά από ότι θυμάμαι είναι όλα ίδια.
Ευχαριστώ!
CorpseAlive
01/12/2021, 13:03
Οι αναρτήσεις είναι θέμα ασφαλείας και πρέπει να μπλέκεις με service κλπ.
Και καινούργιο να βάλεις σε 2 χρόνια θα θέλει λάδια.
Δεν διαφωνώ απλά δεν είναι σχετικά πιο ασφαλές να τα αλλάξω και να ξέρω από το 0 τι έχει πάνω τους?
dankannn
01/12/2021, 15:16
Δεν διαφωνώ απλά δεν είναι σχετικά πιο ασφαλές να τα αλλάξω και να ξέρω από το 0 τι έχει πάνω τους?
Αυτο που λει ο Στεφανος ειναι οτι ολες περιπου καθε δυο χρονια θελουν service.
Φυσικα και ενα αφτερμαρκετ πισω αμορτισερ μια και μιλαμε για το δικο σου θα εχει διαφορα με το μαμα.
Ολα ομως ειναι θεμα κοστους, αλλιως βελτιωση θα δεις και με την αλλαγη ελατηριου μπρος πισω με τα αναλογα λαδια.
Τι κοστος εχει το kit που θες να παρεις ? και τι η αλλαγη ελατηριων λαδιων μπρος πισω?
Αν ας πουμε εισαι παραπανω 150 € τα δινεις ευκολα και χωρις σκεψη για ολοκληρο αμορτισερ πισω.
Αλλα απο οτι βλεπω χοντρικα εισαι 344 € παραπανω
Αυτα ειναι προοδευτικα combo kit hyperpro για το δικο σου στα 270 € + εργασια για να στα βαλουν.
https://www.officine08.com/p84551_suspension-upgrade-kit-honda-xl-700-transalp-hyperpro-combi.html
Streetbox κιτ της hyperpro για το δικο σου στα 614 € + εργασια για να στα βαλουν.
https://www.officine08.com/p84801_suspension-upgrade-kit-honda-xl-700-transalp-hyperpro-streetbox.html
CorpseAlive
01/12/2021, 15:21
Αυτο που λει ο Στεφανος ειναι οτι ολες περιπου καθε δυο χρονια θελουν service.
Φυσικα και ενα αφτερμαρκετ πισω αμορτισερ μια και μιλαμε για το δικο σου θα εχει διαφορα με το μαμα.
Ολα ομως ειναι θεμα κοστους, αλλιως βελτιωση θα δεις και με την αλλαγη ελατηριου μπρος πισω με τα αναλογα λαδια.
Τι κοστος εχει το kit που θες να παρεις ? και τι η αλλαγη ελατηριων λαδιων μπρος πισω?
Αν ας πουμε εισαι παραπανω 150 € τα δινεις ευκολα και χωρις σκεψη για ολοκληρο αμορτισερ πισω.
Αλλα απο οτι βλεπω χοντρικα εισαι 344 € παραπανω
Αυτα ειναι προοδευτικα combo kit hyperpro για το δικο σου στα 270 € + εργασια για να στα βαλουν.
https://www.officine08.com/p84551_suspension-upgrade-kit-honda-xl-700-transalp-hyperpro-combi.html
Streetbox κιτ της hyperpro για το δικο σου στα 614 € + εργασια για να στα βαλουν.
https://www.officine08.com/p84801_suspension-upgrade-kit-honda-xl-700-transalp-hyperpro-streetbox.html
To Streetbox το έχω βρει με 550 . ενώ τα ελατήρια μόνο με 300 από ένα μαγαζί στην πάτρα.
XLGeorge
02/12/2021, 08:16
Να ρωτησω κατι, εχεις παιξει με τις ρυθμισεις του πισω αμορτισερ (προφορτιση, αποσβεση), ειδικα καθως εισαι βαρυς? Το λεω αυτο επειδη ξερω αρκετους κατοχους Τρανσαλπ που δεν τοχουν ψαξει. Το αμορτισερ του 700 ειναι αρκετα καλης ποιοτητας με ρυθμιση αποσβεσης που δουλευει, εχει ακριβως το ιδιο αμορτισερ με το 650 που εχω (με λιιγο πιο σκληρο ελατηριο). Αν θες να κρατησεις το κοστος σχετικα χαμηλα, θα μπορουσες απλα να αλλαξεις ελατηρια (και λαδια μπροστα) και να "σαγγαρεις" το μηχανακι για το βαρος σου και τη χρηση σου.
Πληροφοριακα, στο δικο μου 650 ειχα βαλει ελατηρια Hyperpro μπρος/πισω στα 40000χμ και μετα αντικατεστησα ολο το πισω αμορτισερ με Ohlins στα 80000χμ. Ο κυριος λογος που εβαλα Ohlins (αντι να κανω επισκευη το μαμισιο) ειναι επειδη ηθελα ρυθμιστηρι προφορτισης το οποιο ειναι πολυ βολικο για διαφορετικες ρυθμισεις - ασφαλτο, χωμα, μονός, διπλος με αποσκευες.
CorpseAlive
02/12/2021, 11:23
Να ρωτησω κατι, εχεις παιξει με τις ρυθμισεις του πισω αμορτισερ (προφορτιση, αποσβεση), ειδικα καθως εισαι βαρυς? Το λεω αυτο επειδη ξερω αρκετους κατοχους Τρανσαλπ που δεν τοχουν ψαξει. Το αμορτισερ του 700 ειναι αρκετα καλης ποιοτητας με ρυθμιση αποσβεσης που δουλευει, εχει ακριβως το ιδιο αμορτισερ με το 650 που εχω (με λιιγο πιο σκληρο ελατηριο). Αν θες να κρατησεις το κοστος σχετικα χαμηλα, θα μπορουσες απλα να αλλαξεις ελατηρια (και λαδια μπροστα) και να "σαγγαρεις" το μηχανακι για το βαρος σου και τη χρηση σου.
Πληροφοριακα, στο δικο μου 650 ειχα βαλει ελατηρια Hyperpro μπρος/πισω στα 40000χμ και μετα αντικατεστησα ολο το πισω αμορτισερ με Ohlins στα 80000χμ. Ο κυριος λογος που εβαλα Ohlins (αντι να κανω επισκευη το μαμισιο) ειναι επειδη ηθελα ρυθμιστηρι προφορτισης το οποιο ειναι πολυ βολικο για διαφορετικες ρυθμισεις - ασφαλτο, χωμα, μονός, διπλος με αποσκευες.
Δευτέρα θα πάω να τσεκάρω τις επιλογές μου και αναλόγα πόσο σοβαρές θα ειναι θα επιλέξω.
Σκέφτομαι και εγώ για Ohlins αλλά πονάει η τσέπη.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το Ohlins δεν παίζεται το μαμημένο...Η ποιότητα κύλισης, η λειτουργία του και ο τρόπος που "ακούει" στις ρυθμίσεις ήταν μια έκπληξη για εμένα όταν φορέθηκε σε ένα Strom1000... Αν δεν είσαι τύπος που αλλάζει συνέχεια χρήσεις και δεν θα κάτσεις να ασχολείσαι συνεχώς να ρυθμίζεις ανάλογα την περίσταση (χώρια το γεγονός ότι πολλοί μπαίνουν στο τρυπάκι παίζοντας διαρκώς με αυτές με αποτέλεσμα να τα κάνουν μαντάρα...), τότε ένα "βασικό" μοντέλο της εταιρίας που δεν θα έχει την πληθώρα των ρυθμίσεων και fancy ευκολίες αλλά μόνο τις βασικές (μια προφόρτιση - κι ας μην είναι κι υδραυλική δε χάλασε ο κόσμος, και μια απόσβεση είναι αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι) θα σου δώσει πρακτικά το ίδιο αποτέλεσμα με μικρότερο κόστος. Κοίτα το κι αποφάσισε... :wave2:
doctoras
02/12/2021, 14:07
Δευτέρα θα πάω να τσεκάρω τις επιλογές μου και αναλόγα πόσο σοβαρές θα ειναι θα επιλέξω.
Σκέφτομαι και εγώ για Ohlins αλλά πονάει η τσέπη.
αν τα έχεις, μη το σκέφτεσαι πάρτα
CorpseAlive
02/12/2021, 14:18
αν τα έχεις, μη το σκέφτεσαι πάρτα
ΑΠλά αντίο αγαπημένη μου γυμνη στρογγυλοφάναρη για ακόμα έναν χρόνο αν βάλω Ohlins.
Μήπως να κοιτούσες και wilbers με υδραυλική προφόρτιση; Αν παίρνεις και αναβάτη και αποσκευές νομίζω αξίζει να το κοιτάξεις εφόσον την κρατήσεις για αρκετά χιλιόμετρα ή χρόνια.
CorpseAlive
10/12/2021, 17:25
Μήπως να κοιτούσες και wilbers με υδραυλική προφόρτιση; Αν παίρνεις και αναβάτη και αποσκευές νομίζω αξίζει να το κοιτάξεις εφόσον την κρατήσεις για αρκετά χιλιόμετρα ή χρόνια.
Θα γίνει αλλαγή των μπροστά με Ohlins και λάδι.
Θα γίνει αλλαγή του πίσω ελατηρίου με Ohlins εκτός αν τα έκλασε εντελώς και θα πάρω Ohlins Κομπλέ.
Θα γίνει αλλαγή του πίσω ελατηρίου με Ohlins εκτός αν τα έκλασε εντελώς και θα πάρω Ohlins Κομπλέ.
Διαφορά στην λειτουργία της πίσω ανάρτησης μόνο με την αλλαγή ελατηρίου θα δεις από καθόλου έως λίγη ανάλογα το πόσο κλασμένο ή λάθος για τα κιλά σου και τις συνθήκες χρήσης σου είναι το μαμά.
Και επίσης ανάλογα του πόσο καλά υπολογισμένο πάλι για τα κιλά σου και τις συνθήκες χρήσης θα είναι το καινούργιο.
Το ελατήριο είναι απλά ένα ελατήριο και δεν είναι αυτό που κάνει την διαφορά στα καλά/aftermarket αμορτισέρ. Αυτό που ζητάς από ένα ελατήριο είναι να είναι σωστής σκληρότητας για εσένα - αν αυτό τηρείται οποιοδήποτε ελατήριο θα κάνει την ίδια δουλειά είτε είναι no name κινεζιά ή κάποιο Ohlins. Το αμορτισέρ είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά (με την προϋπόθεση να συνεργάζεται με ένα ελατήριο σωστής σκληρότητας για εσένα).
Οπότε γνώμη μου είναι ότι οι αλλαγές ελατηρίου πίσω είναι το μισό του ημίμετρου…άλλαξέ το όλο έστω και με “βασικό” μοντέλο. Αφού το κάνεις που το κάνεις τουλάχιστον να το φχαριστηθείς μετά…
zannisvel
11/12/2021, 19:48
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση? Πως ξέρεις ποιο ελατήριο κάνει για τα κιλά σου και τη χρήση που κάνεις? Το βάρος της μηχανής παίζει ρόλο?
Εγώ έφτιαξα το στατικό sag στο μηχανάκι μου αλλά τώρα χωρίς οδηγό δεν υπάρχει μεταβολή από όταν είναι η πίσω ρόδα αυτόν αέρα ή στο δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι ελατήριο? Έχω βάλει και εγώ στο μάτι μια Ohlins για πίσω όταν έρθει η ώρα της πίσω για service. Πως θα ξέρω ότι θα πάρω το σωστό?
Το δυναμικο εννοεις εφτιαξες,αυτο που εισαι και συ πανω στη μοτο
Μαλλον εχεις προφορτισει το ελατηριο αρκετα ωστε να πιασεις δυναμικο σαγκ.Θελεις σκληροτερο ελατηριο
zannisvel
11/12/2021, 21:30
Ναι, δυναμικό εννοούσα sorry.
Στο NC δε γίνεται βιδώνοντας αλλά με θέσεις και το έχω πάει στην τελευταία θέση.
CorpseAlive
10/01/2022, 12:25
Το βγάζω από την κατάψυξη με τα νέα δεδομένα.
1ον Η Hyperpro δεν βγάζει ελατήρια για την δική μου μηχανή και αν θα τα έβαζα θα έπρεπε να μπουν με τεφλόν ή αποστάτες κάτι το οποίο δεν με ψήνει.
2ον Η Ohlins , αν πάρεις την ανάρτηση με τις φουλ ρυθμίσεις φτάνεις στο κόστος του 40% της εμπορικής αξίας της μηχανής μου ήτοι 1100. δεν με ψήνει.
Πήγα σε 4ο μάστορα και πρότεινε φουλ σερβις στο μπροστά πιρούνι(τσιμούχες καθάρισμα και αλλαγή λαδιού σε πιο χοντρό για να σκληρύνει ) και revalving στην πισω.
Έχω χαωθεί, ακούω τόσες πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που πλέον δεν έχω ιδέα ποιο είναι το σωστό για την μηχανή μου.
panavour
10/01/2022, 12:43
Σερβισακι,καινούργιο ελάχιστα χοντρυτερο λαδακι,κι εφυγες με γεμάτη την τσεπουλα.Ο κόρακας δεν μπορεί να γίνει αετός,χωρίς να επέμβεις στο DNA,πράγμα που θα σου αδειασει την τσεπουλα σου.
karellen
10/01/2022, 14:08
Η καλύτερη λύση στα λεφτά που διαθέτεις.
Θα δεις σίγουρα βελτίωση.
CorpseAlive
10/01/2022, 14:25
Η καλύτερη λύση στα λεφτά που διαθέτεις.
Θα δεις σίγουρα βελτίωση.
Προσωπικά δεν είναι το θέμα μου μόνο το κόστος , που εντάξει είναι ένα χιλιάρικο δεν το λες λίγο αλλά από την άλλη βάζεις θεωρητικά κάτι καλό.
Το θέμα μου είναι ότι θεωρώ πέταμα τα 1000 ευρώ σε μια μηχανή που κοστίζει 3200-3700 και που σκοπεύω κάποτε να την πουλήσω για κάτι πιο μεγάλο.(π.χ. Tiger 900-africa-KTM 990 etc)
karellen
10/01/2022, 17:01
Προσωπικά δεν είναι το θέμα μου μόνο το κόστος , που εντάξει είναι ένα χιλιάρικο δεν το λες λίγο αλλά από την άλλη βάζεις θεωρητικά κάτι καλό.
Το θέμα μου είναι ότι θεωρώ πέταμα τα 1000 ευρώ σε μια μηχανή που κοστίζει 3200-3700 και που σκοπεύω κάποτε να την πουλήσω για κάτι πιο μεγάλο.(π.χ. Tiger 900-africa-KTM 990 etc)
Όντως.
Το να βάλεις κάτι τόσο καλό όσο μια Ohlins σε μια μοτοσυκλέτα που δεν μπορεί να το υποστηρίξει (λόγω σχεδιασμού της/πλαισίου/στησίματος γενικώτερα),είναι πλεονασμός.Κάποια στιγμή παύει να ισχύει το 'βάζω κάτι καλό γίνεται καλύτερη,βάζω κάτι ακόμα πιο καλό γίνεται άριστη'.
Το βγάζω από την κατάψυξη με τα νέα δεδομένα.
1ον Η Hyperpro δεν βγάζει ελατήρια για την δική μου μηχανή και αν θα τα έβαζα θα έπρεπε να μπουν με τεφλόν ή αποστάτες κάτι το οποίο δεν με ψήνει.
2ον Η Ohlins , αν πάρεις την ανάρτηση με τις φουλ ρυθμίσεις φτάνεις στο κόστος του 40% της εμπορικής αξίας της μηχανής μου ήτοι 1100. δεν με ψήνει.
Πήγα σε 4ο μάστορα και πρότεινε φουλ σερβις στο μπροστά πιρούνι(τσιμούχες καθάρισμα και αλλαγή λαδιού σε πιο χοντρό για να σκληρύνει ) και revalving στην πισω.
Έχω χαωθεί, ακούω τόσες πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που πλέον δεν έχω ιδέα ποιο είναι το σωστό για την μηχανή μου.
Η τιμή για την ohlins είναι εκτός πραγματικότητας. Αλήθεια ποιος έδωσε τέτοια τιμή για να ξέρουμε να μην περνάμε ούτε απ'έξω?:D
Στη χειρότερη με υδραυλική προφόρτιση να έχει 200 με 300 ευρώ παραπάνω απο την απλή. Δηλαδή μαξ 700 με 800. Καταρχήν δε νομίζω να υπάρχει καν ανάρτηση πλήρως ρυθμιζόμενη σε αυτήν την κατηγορία μοτοσυκλετών. Οι συνήθεις ρυθμίσεις είναι επαναφορά και προφόρτιση ελατηρίου.
Η Ohlins πάει στα 500 ευρώ https://www.car.gr/parts/view/28807133-amortiser-anartisi-pisw-s46er1-transalp-650-transalp-700-2008-2013-ohlins-honda-80ho823emu-me-dwrean-topothetisi
και για μένα αξίζει να τα δώσεις αν θες να κρατήσεις τη μοτο. Θα δεις μεγάλη διαφορά απλά βάζοντάς την πάνω χωρίς να ρυθμίσεις τίποτα. Σε περίπτωση που πουλήσεις το Τράνσαλπ μετά τη βάζεις αγγελία και παίρνεις τουλάχιστον 300-350 ευρώ πίσω.
Πιστεψέ με, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις με αυτά τα λεφτά.
stefanos
10/01/2022, 18:13
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ:bawl:
Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι.
CorpseAlive
10/01/2022, 19:02
Η τιμή για την ohlins είναι εκτός πραγματικότητας. Αλήθεια ποιος έδωσε τέτοια τιμή για να ξέρουμε να μην περνάμε ούτε απ'έξω?:D
Στη χειρότερη με υδραυλική προφόρτιση να έχει 200 με 300 ευρώ παραπάνω απο την απλή. Δηλαδή μαξ 700 με 800. Καταρχήν δε νομίζω να υπάρχει καν ανάρτηση πλήρως ρυθμιζόμενη σε αυτήν την κατηγορία μοτοσυκλετών. Οι συνήθεις ρυθμίσεις είναι επαναφορά και προφόρτιση ελατηρίου.
Η Ohlins πάει στα 500 ευρώ https://www.car.gr/parts/view/28807133-amortiser-anartisi-pisw-s46er1-transalp-650-transalp-700-2008-2013-ohlins-honda-80ho823emu-me-dwrean-topothetisi
και για μένα αξίζει να τα δώσεις αν θες να κρατήσεις τη μοτο. Θα δεις μεγάλη διαφορά απλά βάζοντάς την πάνω χωρίς να ρυθμίσεις τίποτα. Σε περίπτωση που πουλήσεις το Τράνσαλπ μετά τη βάζεις αγγελία και παίρνεις τουλάχιστον 300-350 ευρώ πίσω.
Πιστεψέ με, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις με αυτά τα λεφτά.
850 κάνει μόνο η πίσω. 160 τα μπροστά ελατήρια με λάδια. Είσαι στα 1010 . Χωρίς εργαστικά μόνο αγορά ανταλλακτικών. Ούτε ρύθμιση ούτε βγάλε βάλε τίποτα.
850 κάνει μόνο η πίσω. 160 τα μπροστά ελατήρια με λάδια. Είσαι στα 1010 . Χωρίς εργαστικά μόνο αγορά ανταλλακτικών. Ούτε ρύθμιση ούτε βγάλε βάλε τίποτα.
Ναι απλά για μένα δεν υπάρχει λόγος για υδραυλική προφόρτιση εκτός αν καβαλάς μόνος σου τις καθημερινές, στρίβεις τάπα και ΣΚ πας εκδρομή με τριβάλιτσο με τη γυναίκα και θες την απόλυτη οδική συμπεριφορά. Είσαι δηλαδή μέσα στο 1% που η γυναίκα δε φοβάται αλλά και εσύ πας τάπα και δικάβαλος με το Τράνσαλπ.
Για να μην παρεξηγηθώ, το σωστό είναι στο δικάβαλο να δωσεις μερικά κλικ για να το φέρεις στα ίσια αλλά εντάξει δεν είναι και κάτι απαραίτητο. Η aftermarket ανάρτηση είναι τόσο καλύτερη απο τη μαμά που ακόμα και στο δικάβαλο θα είσαι τρένο.
Για μένα πας και τη βάζεις με 508 τοποθετημένη συν 160 λάδι ελατήρια και είσαι άρχοντας με κάτω απο 700 ευρώ.
doctoras
10/01/2022, 21:30
Η ohlins εχει ενα αβανταζ, το μεγαλύτερο πιστόνι σε διαμετρο απο καθε αλλη αφτερ μαρκετ. Εκει αναφερεται και το πλεονέκτημα τους στον καλύτερο ελεγχο των αποσβέσεων.
Εγω ενω τα ειχα τοτε προτίμησα με αρκετα λιγότερα να βαλω hagon ως vfm επιλογή, απο τον αντιπρόσωπο στην αθηνα. Το μηχανακι μεταμορφώθηκε σε ανεση όντως έκανε την διαφορά απο το showa μαμα. Ειναι τοσο ανετο που με μια μικρο-ρύθμιση στην επαναφορα και πας αερα και στο χωματόδρομο.
Αν ομως θελεις το πιο δημοφιλές τοπ μπραντ χωρις αμφιβολιες και δεν εχεις οικονομικό θεμα, προχωρας με τα ohlins .
DoctoR_k6
11/01/2022, 09:07
Η λυση του μαστορα Νο4 ειναι η πιο σωστη.
Καλυτερη θα ειναι απ οτι τωρα κ αυριο /μεθαυριο πουθα εχεις μια Α εμπειρια προχωρας σε κατι αλλο.
Μην πετας λεφτα. Φατα σε καμια βολτα.
CorpseAlive
11/01/2022, 09:55
Ναι απλά για μένα δεν υπάρχει λόγος για υδραυλική προφόρτιση εκτός αν καβαλάς μόνος σου τις καθημερινές, στρίβεις τάπα και ΣΚ πας εκδρομή με τριβάλιτσο με τη γυναίκα και θες την απόλυτη οδική συμπεριφορά. Είσαι δηλαδή μέσα στο 1% που η γυναίκα δε φοβάται αλλά και εσύ πας τάπα και δικάβαλος με το Τράνσαλπ.
Για να μην παρεξηγηθώ, το σωστό είναι στο δικάβαλο να δωσεις μερικά κλικ για να το φέρεις στα ίσια αλλά εντάξει δεν είναι και κάτι απαραίτητο. Η aftermarket ανάρτηση είναι τόσο καλύτερη απο τη μαμά που ακόμα και στο δικάβαλο θα είσαι τρένο.
Για μένα πας και τη βάζεις με 508 τοποθετημένη συν 160 λάδι ελατήρια και είσαι άρχοντας με κάτω απο 700 ευρώ.
Κάθε μέρα είμαι δικαβάλος και πάω και ταξιδάκια μια φορά τον Μήνα. Π.χ. τώρα προσπαθώ να προγραμματίσω το πρώτο μου ΜΕΓΑΛΟ ταξίδι με προορισμό το Ντουπροβνικ. (έχω κάνει όλα τα Άγγραφα-Καρπενήσι-Επίδαυρο-Ευβοια κοντά στις 18.000 χλμ σε 1 χρόνο)
Προς θεού όμως, ούτε χεράς είμαι , ούτε τάπα το πάω ούτε πιστευώ θα το πάω στο άμεσο μέλλον.
CorpseAlive
11/01/2022, 10:03
Εν τω μεταξύ είμαι τέρμα στερεοτυπικός Transalpas .
Βήμα 1 αγοράζω την Transalp
Βήμα 2 επειδή είναι εύκολη στην οδήγηση και νιώθω γαμάτος , ενθουσιάζομαι
Βήμα 3 αρχίζω να ψάχνω τα άλογα που χάθηκαν στο εργοστάσιο και τα περιφερειακά που έχουν άλλες μηχανές
Βήμα 4 Καταλαβαίνω ότι δεν έχει νόημα
Βήμα 5 Την πουλάω και αγοράζω μια μεγαλύτερη μηχανή.
Legit όμως είναι το Success story σχεδόν κάθε Transalpa ever.
doctor_john
11/01/2022, 11:14
Εμένα μου δημιουργεί μια "one off" υποχρέωση περιπέτειας..
Να οργανωθείς, να κάνετε μια εκδρομή σε Άλπεις και πλήρεις να κλείσετε τον κύκλο σας με σηματάκια και καρτ ποσταλ.
έτσι κάνουν οι φίλοι.. :D
CorpseAlive
11/01/2022, 11:28
Εμένα μου δημιουργεί μια "one off" υποχρέωση περιπέτειας..
Να οργανωθείς, να κάνετε μια εκδρομή σε Άλπεις και πλήρεις να κλείσετε τον κύκλο σας με σηματάκια και καρτ ποσταλ.
έτσι κάνουν οι φίλοι.. :D
Κοίτα ζαχαρώνω μια Africa 1000 το τελευταίο διάστημα.
Το μόνο που με κρατάει είναι ότι με τις αναρτήσεις τελείωσα ουσιαστικά με την μηχανή μου από άποψη βελιτώσεων και εικαστικών ανησυχιών και επιτέλους θα την χαρώ όπως την θέλω.
Έχω αλλάξει φίλτρο αέρα (DNA) , όλα τα υγρά, λάστιχα, λάμπες, ζελατίνα, κάγκελα , σέλα, χούφτες, αποστάτες τιμονιού, βαλίτσες,γκριπς, διακόπτες,μπαταρία,διακλαδωτή παραφλου , τρόμπα βενζίνης(καθάρισμα αλλαγή στα λαστιχάκια) ,αλυσιδογράναζο,τακάκια , δισκόπλακα μπροστά και τώρα κάνω και το τελευταιο φιξ με αναρτήσεις και ΈΚΛΕΙΣΑ(Ελπίζω) . Πολλά έπρεπε να αλλάξουν, άλλα τα άλλαξα για να είμαι σίγουρος, άλλα τα άλλαξα γιατι δεν μου άρεσαν .
Η αλήθεια είναι ότι σε 1-2 χρόνια θα την πουλήσω (εκτός αν τα πάω τόσο καλά οικονομικά που την κρατήσω και την κάνω εντελώς OFF και την μεταμορφώσω σε κατσικάκι , είναι υπό σκέψη)
dankannn
11/01/2022, 11:36
Το μόνο που με κρατάει είναι ότι με τις αναρτήσεις τελείωσα ουσιαστικά με την μηχανή μου από άποψη βελιτώσεων και εικαστικών ανησυχιών και επιτέλους θα την χαρώ όπως την θέλω.
Έχω αλλάξει φίλτρο αέρα (DNA) , όλα τα υγρά, λάστιχα, λάμπες, ζελατίνα, κάγκελα , σέλα, χούφτες, αποστάτες τιμονιού, βαλίτσες,γκριπς, διακόπτες,μπαταρία,διακλαδωτή παραφλου , τρόμπα βενζίνης(καθάρισμα αλλαγή στα λαστιχάκια) ,αλυσιδογράναζο,τακάκια , δισκόπλακα μπροστά και τώρα κάνω και το τελευταιο φιξ με αναρτήσεις και ΈΚΛΕΙΣΑ(Ελπίζω) . Πολλά έπρεπε να αλλάξουν, άλλα τα άλλαξα για να είμαι σίγουρος, άλλα τα άλλαξα γιατι δεν μου άρεσαν .
Η αλήθεια είναι ότι σε 1-2 χρόνια θα την πουλήσω (εκτός αν τα πάω τόσο καλά οικονομικά που την κρατήσω και την κάνω εντελώς OFF και την μεταμορφώσω σε κατσικάκι , είναι υπό σκέψη)
χαχα , Αυτο το ξεχνας , ειναι πολυ βαρια , το επιχειρησε ο αδερφος της γυναικας μου που το ειχε στην Οίτη και του εφυγε η ουγια. :lol:
PaNick67
11/01/2022, 11:38
Να παρεις την Africa. To Transalp χωματινο δεν θα γινει ποτε εκτος αν ριξεις ΠΟΛΛΑ λεφτα. Και παλι κουρσουμι θα ειναι.
Η καλυτερη λυση ειναι ενα ελατηριο για τα κιλα σου/σας και ενα σερβις σε πιρουνι και αμορτισερ. Θα χαρεις το Transalp σου κανα χρονο και θα εχεις μαζεψει το χρημα για το καλο, το Africa. Eκει αξιζει να ριξεις χρημα
CorpseAlive
11/01/2022, 11:38
χαχα , Αυτο το ξεχνας , ειναι πολυ βαρια , το επιχειρησε ο αδερφος της γυναικας μου που το ειχε στην Οίτη και του εφυγε η ουγια. :lol:
χμμ έχω οδηγήσει τέτοιο 700 και ήταν ενδιαφέρον στο χώμα.
Του είχε βγάλει τα μάτια βέβαια , το είχε αλλάξει εντελώς το μηχανάκι .
dankannn
11/01/2022, 12:17
χμμ έχω οδηγήσει τέτοιο 700 και ήταν ενδιαφέρον στο χώμα.
Του είχε βγάλει τα μάτια βέβαια , το είχε αλλάξει εντελώς το μηχανάκι .
Εως το χωμα ολα ΟΚ , το θεμα ειναι να μην βρεις κανεναν κορμο μπροστα σου, αντε να το σηκωσεις
CorpseAlive
11/01/2022, 12:24
Εως το χωμα ολα ΟΚ , το θεμα ειναι να μην βρεις κανεναν κορμο μπροστα σου, αντε να το σηκωσεις
Καλά προφανώς. Τενερέ δεν γίνεται ούτε με αίτηση , δεν το συζητάμε.
Ούτε το Tenere σηκώνεται (αν αυτό ενοούσες).
Υπάρχει μια λανθάνουσα άποψη για το τι σημαίνει χώμα με ένα μεγαλομεσαίο On/Off. Στο πρόγραμμα είναι οι πτώσεις αλλά και όλες οι δυσκολίες που συνοδεύουν τα δικύλινδρα On/Off στο χώμα κυρίως λόγω του βάρους τους. Ένα πράγμα είναι η ικανότητα (την οποία ευτυχώς ολοένα και περισσότερα μοντέλα αποκτούν), ένα άλλο είναι το βάρος.
dankannn
11/01/2022, 12:53
Σωστα , ουτε τα 204 κιλα του tenere τα σηκωνεις , για αυτα μονο μονοκυλινδρα
XLGeorge
11/01/2022, 13:11
Χαχα, βλεπω τον εαυτο μου στον καθρεφτη :D Συν το οτι το κυνηγαγα στο χωμα.
Γι'αυτους ακριβως τους λογους ειχα βαλει Ohlins με προφορτιση ελατηριου πισω σε Τρανσαλπ 650, ειχα απηυδησει να αλλαζω την προφορτιση ελατηριου που ειναι λιγο φασαρια σε ΤΑ650/700 καθως πρεπει να τραβηχτει πιο εξω η μπαταρια. Και δεν μπαινει ευκολα κλειδι εκει που ειναι, εγω τοκανα με κομμενο κατσαβιδι να μην εχει μυτη και σφυρι. Ειχα πληρωσει τοτε 750€ με καποια εκπτωση (το μακρινο 2011) και το αμορτισερ εβγαλε τα λ7 του καθως οταν τοβαλα το μηχανακι ειχε 85Κ χμ και οταν το παρατησα εχοντας παρει το CRF1000 ειχε φτασει αισιως τα 180Κ χμ.
Ετσι ακριβως, αν δεν χρειαζεσαι την προφορτιση. Και οταν πουλησεις το μηχανακι βγαζεις το αμορτισερ και το δινεις ξεχωριστα.
Δυο επισημανσεις: αν ο αναβατης ειναι υπερβαρος (πχ 110 κιλα), ουτε το ελατηριο του αμορτισερ της Ohlins θα ειναι αρκετο καθως ειναι για αναβατη μεχρι 90-95 κιλα. Σ'αυτη την περιπτωση θελει αλλο ελατηριο που το πληρωνεις επιπλεον περιπου 150€.
Επισης ξερω καποιους που βαλανε Ohlins ελατηρια μπροστα σε Τρανσαλπ 650 και το μηχανακι εγινε κουτσουρο - καποιοι τα αλλαξανε. Τα μπροστινα ελατηρια της Hyperpro δουλευουνε εξαιρετικα σε Τρανσαλπ, τετοια ειχα εγω μπροστα συνδυασμενα με το Ohlins πισω και το μηχανακι ειχε εξαιρετικη συμπεριφορα παντου. Και υπαρχουν σιγουρα Hyperpro μπροστινα για Τρανσαλπ 700 δηλ. τα βγαζει η Hyperpro, δεν ξερω εχει εννοηθει οτι δεν ειναι διαθεσιμα.
CorpseAlive
11/01/2022, 13:13
Χαχα, βλεπω τον εαυτο μου στον καθρεφτη :D Συν το οτι το κυνηγαγα στο χωμα.
Γι'αυτους ακριβως τους λογους ειχα βαλει Ohlins με προφορτιση ελατηριου πισω σε Τρανσαλπ 650, ειχα απηυδησει να αλλαζω την προφορτιση ελατηριου που ειναι λιγο φασαρια σε ΤΑ650/700 καθως πρεπει να τραβηχτει πιο εξω η μπαταρια. Και δεν μπαινει ευκολα κλειδι εκει που ειναι, εγω τοκανα με κομμενο κατσαβιδι να μην εχει μυτη και σφυρι. Ειχα πληρωσει τοτε 750€ με καποια εκπτωση (το μακρινο 2011) και το αμορτισερ εβγαλε τα λ7 του καθως οταν τοβαλα το μηχανακι ειχε 85Κ χμ και οταν το παρατησα εχοντας παρει το CRF1000 ειχε φτασει αισιως τα 180Κ χμ.
Ετσι ακριβως, αν δεν χρειαζεσαι την προφορτιση. Και οταν πουλησεις το μηχανακι βγαζεις το αμορτισερ και το δινεις ξεχωριστα.
Δυο επισημανσεις: αν ο αναβατης ειναι υπερβαρος (πχ 110 κιλα), ουτε το ελατηριο του αμορτισερ της Ohlins θα ειναι αρκετο καθως ειναι για αναβατη μεχρι 90-95 κιλα. Σ'αυτη την περιπτωση θελει αλλο ελατηριο που το πληρωνεις επιπλεον περιπου 150€.
Επισης ξερω καποιους που βαλανε Ohlins ελατηρια μπροστα σε Τρανσαλπ 650 και το μηχανακι εγινε κουτσουρο - καποιοι τα αλλαξανε. Τα μπροστινα ελατηρια της Hyperpro δουλευουνε εξαιρετικα σε Τρανσαλπ, τετοια ειχα εγω μπροστα συνδυασμενα με το Ohlins πισω και το μηχανακι ειχε εξαιρετικη συμπεριφορα παντου. Και υπαρχουν σιγουρα Hyperpro μπροστινα για Τρανσαλπ 700 δηλ. τα βγαζει η Hyperpro, δεν ξερω αν ειναι διαθεσιμα.
αυτά που είναι για ''Transalp'' μπαίνουν με αποστάτες ή με τεφλόν. Μίλησα με την ίδια την αντιπροσωπεία.
Όταν αγοράζεις αμορτισέρ, ζητάς να σου βάλουν και το κατάλληλο ελατήριο για τα κιλά σου. Δε χρεώνεται έξτρα, τουλάχιστον στα σοβαρά καταστήματα.
Κι επειδή απ'ό,τι καταλαβαίνω μιλάμε όντως για υπέρβαρο αναβάτη, κανένα σέρβις δε θα βοηθήσει και καμία μοτοσικλέτα δεν είναι κατασκευασμένη για τόσα κιλά. Μόνο με ελατήρια λύνεται το θέμα, αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε.
CorpseAlive
11/01/2022, 13:19
Όταν αγοράζεις αμορτισέρ, ζητάς να σου βάλουν και το κατάλληλο ελατήριο για τα κιλά σου. Δε χρεώνεται έξτρα, τουλάχιστον στα σοβαρά καταστήματα.
Κι επειδή απ'ό,τι καταλαβαίνω μιλάμε όντως για υπέρβαρο αναβάτη, κανένα σέρβις δε θα βοηθήσει και καμία μοτοσικλέτα δεν είναι κατασκευασμένη για τόσα κιλά. Μόνο με ελατήρια λύνεται το θέμα, αυτή είναι η δουλειά τους άλλωστε.
ή με δίαιτα στην περίπτωση μου.
Αυτό είναι το καλύτερο και οικονομικότερο πάντα. :D
XLGeorge
11/01/2022, 16:02
Δυστυχως η Ohlins χρεωνει το διαφορετικο - πιο στιβαρο - ελατηριο στα αμορτισερ της σαν επιπλεον ελατηριο, στην Ελλαδα ο Τασουλης αλλα και σε αλλες χωρες.
Για την περιπτωση υπερβαρου αναβατη, συμφωνω οτι το κυριοτερο ειναι αλλα ελατηρια ωστε να "σαγγαρει" το μηχανακι σωστα. Και κατα προτιμηση γραμμικα ελατηρια που μπορεις να διαλεξεις συγκεκριμενη σκληροτητα σε Ν/mm. Και μια και ανεφερα Hypepro πιο πανω, αυτα ειναι προοδευτικα και δε δινει η Hypepro στοιχεια σκληροτητας, απλα ξερω απο εμπειρια οτι δουλευουν σωστα για αναβατες 80-95 κιλα σε Τρανσαλπ.
CorpseAlive
20/01/2022, 14:45
Αφού από τον μάστορα που θα πήγαινα άκουσα το τρομακτικό, θα σου αντικασταστήσω την πίσω ανάρτηση με μια επισκευασμένη από τον δικό μου ο οποίος σε κλήση μπροστά μου του είπε έχω έτοιμη μία από το ΤΑ 600, έχασα κάθε εμπιστοσύνη και έφυγα.
Πήγα χθες KSHOCK μου έβαλε τα Hyperpro που βγαίνουν εν τέλει για την μηχανή μου στα μπροστά με τα λάδια τους. Άλλαξα ρουλεμαν τιμονιου και ξύστρες/γλίστρες/τσιμούχες. Έβαλα και τακάκια και ηρέμησε το κεφάλι μου με τα μπροστά.
Σειρά έχει το πίσω τώρα που θα το πάω πάλι εκεί. Πάντως καλή εντύπωση μου άφησαν την τελευταία φορά, ενώ την πρώτη όχι και τόσο καλή.
dankannn
20/01/2022, 19:05
Αφού από τον μάστορα που θα πήγαινα άκουσα το τρομακτικό, θα σου αντικασταστήσω την πίσω ανάρτηση με μια επισκευασμένη από τον δικό μου ο οποίος σε κλήση μπροστά μου του είπε έχω έτοιμη μία από το ΤΑ 600, έχασα κάθε εμπιστοσύνη και έφυγα.
Πήγα χθες KSHOCK μου έβαλε τα Hyperpro που βγαίνουν εν τέλει για την μηχανή μου στα μπροστά με τα λάδια τους. Άλλαξα ρουλεμαν τιμονιου και ξύστρες/γλίστρες/τσιμούχες. Έβαλα και τακάκια και ηρέμησε το κεφάλι μου με τα μπροστά.
Σειρά έχει το πίσω τώρα που θα το πάω πάλι εκεί. Πάντως καλή εντύπωση μου άφησαν την τελευταία φορά, ενώ την πρώτη όχι και τόσο καλή.
Το ξέρουν το αντικείμενο, απλα παλιά το βγαλε βάλε το έκαναν
οι ίδιοι
Τώρα σε στέλνουν σε ένα δικό τους, η τα βγάζεις και τους τα πας.
doctoras
20/01/2022, 23:24
Η χοντα βαζει προοδευτικά ελατήρια, αν θες να το κανεις σφιχτο πρεπει να επιλέξεις γραμμικά. Σίγουρα υπαρχει η επιλογή. Η hyperpro διαθέτει
CorpseAlive
21/01/2022, 09:21
1η μέρα χρήσης, το μηχανάκι έχασε 100 κιλά από το τιμόνι και μόνο, μπορώ να στρίβω και να φρενάρω χωρίς να βυθίζεται και να χωρίς να προσπαθώ όσο πριν.
Περιμένω να δω διαφορά και σε μεγαλύτερες ταχύτητες γιατί την λειτούργησα μέσα στην πόλη.
Τώρα μπροστά σιγά σιγά μπαίνει η πίσω ανάρτηση.
Είτε ολόκληρο σύστημα είτε σερβις και αλλαγή ελατηρίου.
Θα πάω σε Hyperpro πάλι είτε το ένα είτε το άλλο
Αν η μηχανη σου έχει μοχλικο πίσω θα πρότεινα να αποφύγεις το προοδευτικό ελατήριο της hp. Πήγαινε σε γραμμικό ελατήριο. Προσωπικά σε μηχανή με μοχλικο και προοδευτικό ελατήριο δεν έμεινα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
Nostradamus
21/01/2022, 11:58
Θα έλεγα ότι αν γενικά δεν σου λείπουν, τότε φτιάξε το μηχανάκι σου να το χαρείς σήμερα. "Όταν" και "αν" και τι θα χάσεις με την πώληση σε 1-2 χρόνια από τώρα είναι απίστευτα σχετικο.
Απλά μην θεωρείς ότι θα κάνεις το ΤΑ αντίστοιχο με ένα ΚΤΜ.
Από απλό revalving μέχρι αλλαγή ολοκλήρου, θα σου κάνει τόσο μεγάλη διαφορά που θα σε καλύψει για αρκετό καιρό. Στο μέσοδιάστημα, κοίτα να βελτιωθείς εσύ σαν αναβάτης, ώστε να πάρεις το καλύτερο που έχει να σου δώσει το συγκεκριμένο.
Επίσης, αν και εδώ γράφουν άνθρωποι με εξαιρετικές γνώσεις σε θεωρία και πράξη στο θέμα αναρτήσεων, και είναι άψογοι, να μην ξεχνάμε τον παράγοντα αναβατη και το ποσό αλλάζει τους κανόνες η διαφορετικότητα του.
DoctoR_k6
21/01/2022, 12:02
Αφου εκανες την δουλεια με το KShock μπροστα λογικα σου ειπε κ για πισω τι παιζει.
Αν το revalving ειναι σε νορμαλ τιμες το κανεις κ τελος.
Θα εχεις αλλο μοτο μετα κ χωρις να εχεις δωσει τρελα λεφτα. Ηδη ειδες διαφορα με το μπροστινο που απο εκει που ηταν σωβρακο πως αλλαξε.
Το μαθαινεις μετα , εξελισσεσαι σαν αναβατης κ προχωρας σε κατι καλυτερο (μοτο) μετα απο ενα λογικο χρονικο διαστημα.
CorpseAlive
21/01/2022, 17:36
Αφου εκανες την δουλεια με το KShock μπροστα λογικα σου ειπε κ για πισω τι παιζει.
Αν το revalving ειναι σε νορμαλ τιμες το κανεις κ τελος.
Θα εχεις αλλο μοτο μετα κ χωρις να εχεις δωσει τρελα λεφτα. Ηδη ειδες διαφορα με το μπροστινο που απο εκει που ηταν σωβρακο πως αλλαξε.
Το μαθαινεις μετα , εξελισσεσαι σαν αναβατης κ προχωρας σε κατι καλυτερο (μοτο) μετα απο ενα λογικο χρονικο διαστημα.
Ναι αυτό θα γίνει.
Τώρα που έγινε το ξεκίνημα ... θα πάω σε κομπλέ πίσω ανάρτηση της HyperPro.
Απλά το υπολογίζω κοντά στον Απρίλη...που ουσιαστικά θα ξεκινήσει η ταξιδιωτική μου περίοδος.
...που ουσιαστικά θα ξεκινήσει η ταξιδιωτική μου περίοδος.
αποδημητικό είσαι?:bawl:
προσωπικά τέτοιες αλλαγές δεν της αφήνω για λίγο πριν.
πάρε τον χρόνο σου, μπορεί να χρειαστείς μια δυο ρυθμίσεις και βόλτα για να δεις ότι είναι όλα καλά.
CorpseAlive
21/01/2022, 18:17
αποδημητικό είσαι?:bawl:
προσωπικά τέτοιες αλλαγές δεν της αφήνω για λίγο πριν.
πάρε τον χρόνο σου, μπορεί να χρειαστείς μια δυο ρυθμίσεις και βόλτα για να δεις ότι είναι όλα καλά.
Μιλώντας για ρυθμίσεις. Παρατηρώ ότι με τα νέα ελατήρια επειδή έχω παραπάνω αυτοπεποίθηση για το μπροστά το πλάγιασα αρκετά παραπάνω σε στροφή, αλλά αισθάνθηκα να με πετάει το πίσω λάστιχο. Όχι ακριβώς γλίστρημα αλλά παράξενη αίσθηση σαν να σηκωνόνταν ελάχιστα η πίσω ρόδα.
dankannn
22/01/2022, 10:32
Μιλώντας για ρυθμίσεις. Παρατηρώ ότι με τα νέα ελατήρια επειδή έχω παραπάνω αυτοπεποίθηση για το μπροστά το πλάγιασα αρκετά παραπάνω σε στροφή, αλλά αισθάνθηκα να με πετάει το πίσω λάστιχο. Όχι ακριβώς γλίστρημα αλλά παράξενη αίσθηση σαν να σηκωνόνταν ελάχιστα η πίσω ρόδα.
Λογικό, εχεις ένα καλύτερο μπροστινό σε αίσθηση μετά την αλλαγή των ελατηρίων
με ένα σουμιε πίσω.
Οταν το αλλαξεις και το πισω όλα θα είναι ΟΚ
CorpseAlive
22/01/2022, 10:49
Λογικό, εχεις ένα καλύτερο μπροστινό σε αίσθηση μετά την αλλαγή των ελατηρίων
με ένα σουμιε πίσω.
Οταν το αλλαξεις και το πισω όλα θα είναι ΟΚ
Αν έβαζα Ohlins (το ακριβό ) πίσω ενώ έχω Hyperpro μπροστά ελατήρια (προοδευτικά) θα υπήρχε πρόβλημα θεωρείτε?
doctoras
22/01/2022, 11:05
Αν έβαζα Ohlins (το ακριβό ) πίσω ενώ έχω Hyperpro μπροστά ελατήρια (προοδευτικά) θα υπήρχε πρόβλημα θεωρείτε?
μη τα μπερδεύεις όλα, μια χαρά είναι η hyperpro
Η επιλογή για το πίσω θα πρέπει να διαχωριστεί ως εξής:
αν δεν θέλεις να έχεις υδραυλικη προφόρτιση πήγαινε σε revalving στο μαμα αμορτισερ (showa είναι καλά προιόντα δεν υπολείπονται) με σωστο hyper pro ελατήριο για το βάρος σου
αν θέλεις να έχεις υδραυλική προφόρτιση (μονο για την περίπτωση διπλος με βαλίτσες φορτωμένο επειδή το υδραυλικό είναι πιο εύκολο περιστρέφεις την στρόφιγγα) πήγαινε σε ολοκληρο αμορτισέρ της hyperpro (με γραμμικό όμως ελατήριο ως προεπιλογή στην παραγγελία).
CorpseAlive
07/06/2022, 11:22
Βγάζω από την κατάψυξη το θέμα.
Παρέλαβα την κούκλα μου σήμερα από τα παιδιά στο K-Shock.
Τελικά έκανα επισκευή (με αλλαγή άξονα) στην πίσω ανάρτηση και έβαλα το ενισχυμένο ελατήριο της Hyperpro (αφού δεν έβγαζε η εταιρεία για την μηχανή μου μοχλικό με ρυθμίσεις και η Ohlins κοστίζει 900Ε) .
Πρώτες εντυπώσεις είναι πως από μηχανάκι έγινε μηχανή. Πολύ πιο στιβαρό .
Μένει να το ταξιδεψω για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
zannisvel
07/06/2022, 11:28
Άντε, με ΄γεια!!!!
Να το ευχαριστηθείς και να μας ενημερώνεις!!!!!!
:beer:
CorpseAlive
07/06/2022, 14:21
Άντε, με ΄γεια!!!!
Να το ευχαριστηθείς και να μας ενημερώνεις!!!!!!
:beer:
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, αρκετά χρήματα (άλλα κερατιάτικα και άλλα λόγω δικής μου λόξας και κακών επιλογών) Θεωρώ πως έχω ένα καλό μηχανάκι.
Βέβαια αυτό το γράφω για όσους γράψουν θέμα (Νέος στον κόσμος των 2 τροχών τι μηχανή να πάρω?)
Πάρτε κούτα και ας μην έχει τα κυβικά που θέλετε.
Μια μεταχειρισμένη βγάζει ΠΑΝΤΑ προβλήματα που είναι οικονομική αυτοκτονία να τα φτιάξεις γιατί απλά δεν θα τα πάρεις πίσω, εκτός αν έχετε την δική μου λόξα με τις παλαιότερου τύπου μηχανές. Τότε τα πάθη τα πληρώνεις.
doctor_john
07/06/2022, 15:37
Κοίταξε, και καινούργια να πάρεις, θα την δώσεις -1/5 σίγουρα. Δεν είναι είναι επενδυτικό μέσο η μοτό μετακίνησης.
Αυτό που είναι εκνευριστικό είναι ότι δεν έχεις την μοτοσυκλέτα σου όσο χρειάζεται επισκευές.΄
Δεν έχεις λόξα, είναι πολύ φυσιολογική η διαχείριση που κάνεις και για εσένα και για το περιβάλλον σου στο σύνολο του.
basilis_k6
07/06/2022, 15:38
Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, αρκετά χρήματα (άλλα κερατιάτικα και άλλα λόγω δικής μου λόξας και κακών επιλογών) Θεωρώ πως έχω ένα καλό μηχανάκι.
Βέβαια αυτό το γράφω για όσους γράψουν θέμα (Νέος στον κόσμος των 2 τροχών τι μηχανή να πάρω?)
Μια μεταχειρισμένη βγάζει ΠΑΝΤΑ προβλήματα που είναι οικονομική αυτοκτονία να τα φτιάξεις γιατί απλά δεν θα τα πάρεις πίσω, εκτός αν έχετε την δική μου λόξα με τις παλαιότερου τύπου μηχανές. Τότε τα πάθη τα πληρώνεις.
4 μτχ πηρα. Κανενα δεν εβγαλε προβλημα. Η τυχη παιζει ρολο αλλα αυτο που λες ειναι η δικη σου εμπειρια και οχι ο κανονας.
Θα συμπληρώσω πως η φθήνια τρώει τον παρά.
Ένα καλοσυντηρημένο και προσεγμένο μεταχειρισμένο είναι λογικό να είναι ακριβότερο από το μέσο όρο. Αλλά έχουμε μια τάση να αγοράζουμε σε τιμές κάτω του μέσου όρου.
Κι εμένα η εμπειρία μου σε μεταχειρισμένα είναι μόνο θετική αλλά δεν αγόρασα ποτέ το φθηνότερο* εκτός από περιπτώσεις όπου η συναλλαγή έγινε στόμα με στόμα και όχι στις αγγελίες (ευκαιρία).
*Δεν λέω ότι ο συμφορουμίτης αγόρασε το φθηνότερο ή οτιδήποτε άλλο. Η συζήτηση είναι γενική καθώς δε μπορεί να ισχύει το ένα ή το άλλο, όλα υπάρχουν όταν γίνονται συναλλαγές μεταχειρισμένων.
Όλα μου τα οχήματα μεταχειρισμένα εκτός απο ένα. Κανένα πρόβλημα πέραν φυσικών φθορών. Όλα όμως αγοράστηκαν σχεδόν στη μισή τιμή που ήταν καινούργια οπότε και κάποιες φθορές να είχαν δε θα έφταναν ποτέ τη διαφορά που είχαν σαν καινούργια. Η χειρότερη μου αγορά ήταν ένα καινούργιο, αλλά Κινέζικο.:D
stefanos
07/06/2022, 20:19
Ο σκοπός πάντα είναι να έχεις ένα μηχανάκι να κάνεις τη δουλειά σου.
Είτε είναι για την καθημερινή μετακίνηση είτε για την βόλτα το ΣΚ.
Το "πακέτο" που πλήρωσες στο "Κ-shock" είναι συντήρηση και δεν έχει να κάνει με το "μεταχειρισμένο".
Το έχω πληρώσει και στο xr που το πήρα καινούργιο και στο sh που και αυτό καινούργιο το πήρα.
Και το σέρβις το επαναλαμβάνω κάθε 30κ χιλ. γιατί είναι ωραίο και ίσως πιο ασφαλές να καβαλάς ένα μηχανάκι με αναρτήσεις και όχι σουμιέδες.
CorpseAlive
07/06/2022, 21:59
Παιδιά θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος γιατί όπως το έγραψα δεν αποτυπώθηκε σωστά .
Το πρόβλημα που εγώ προσωπικά έχω με την μεταχειρισμένη μου μηχανή είναι το εξής
Δεν ξέρω τι είχε γίνει πάνω στην μηχανή πριν την αγοράσω και αναγκάστηκα να κάνω τον Κλουζώ και να μου πιάνουν τον κώλο οι καλοθελητές για πράγματα που δεν είχαν νόημα.
Δεν είπα να μην πάρει κανείς μεταχειρισμένο είπα η πρώτη σου να μην είναι . Δεν έχεις εμπειρία στο πότε σου λέει ο μάστορας μαλακίες και πότε όχι.
2 χρόνια μετά και μετά από πολύ διάβασμα εδώ μέσα έχω καταφέρει να έχω κάποιες βασικέ γνώσεις ώστε να διακρίνω αν μου λένε μαλακίες ή όχι. Γνώσεις που σαν πρωτάρης δεν είχα.
Με αυτή την έννοια το έγραψα .
υ.γ. το μηχανάκι το πήρα στα 3600 Ευρώ. Στάνταρ τιμή για TA 700 τότε . Υπήρχαν και φθηνότερα υπήρχαν και οι γραφικοί που το είχαν στα 5.000 Ευρώ μηχανή 13ετίας . Δεν επέλεξα με βάση την τιμή αλλα με βάση την γνώμη του τότε μάστορα που τα έλεγχε.
borgiriadis1
08/06/2022, 01:05
Αν το δεις όμως πιο πρακτικά κτ βγήκε κ από αυτό. Στο επόμενο θα έχεις 10 γνώσεις παραπάνω και θα έχεις ήδη απορρίψει-εγκρινει μάστορες για να πηγαίνεις τη μηχανή σου.