View Full Version : Ανεση για πολη-ταξιδι: Σκουτερ vs Μηχανη
Μιας και είχα σκούτερακι μικρό βέβαια pcx αν και με αυτό έκανα πάρα πολλές φορές Αθήνα Πάτρα και κάτι βόλτες τύπου Πάτρα Καλάβρυτα μονοήμερα και Ιτέα και μια Αθήνα Αράχωβα και Αθήνα κεφάλονια και έχοντας οδηγήσει κάποιες φορές 300αρια ναι τα σκουτερακια είναι άνετα σαν πρώτη εικόνα. Τώρα έχω cb500x. Τα σκούτερ φενονται άνετα αλλά λόγο άσχημης θέση σώματος πονάει η μέση σου. Τα σκούτερ επίσης όταν πέσεις στην πρώτη λακούβα σου έρχεται να το πετάξεις μιλάω για τα κλασσικά με διπλή ανάρτηση. Στις στροφές νομίζεις ότι στρίβεις ενώ στην πράξη δεν στρίβεις.το καλό των σκούτερ είναι οι 0 κραδασμοί το κακό στην μεσαία κατηγορία είναι ότι πάνω από 120 δεν νιώθεις ότι τραβάει και ότι πατιναρει. Ένα άλλο μείον τους είναι ότι ο ιμάντας μαμιεται. Το μόνο θετικό που τους βρίσκω είναι ότι έχουν 0 κραδασμούς αν και πλέον μου αρέσουν οι κραδασμοί. Ένα άλλο καλό των σκούτερ είναι ότι φορτώνονται με πιο λίγα λεφτα.
SAVVAS62
07/12/2021, 08:19
Spar1991 χρειάζεσαι λεβέντη μου άδεια - έγκριση από κανέναν για να πάρεις ότι σου κάνει κέφι ή για να βολτάρεις με ότι σου κάνει κέφι ?
Ο καθένας έχει την γνώμη του, τις προτιμήσεις του και δεν πρόκειται να τις αλλάξει.
Εσύ από την άλλη δεν χρειάζεσαι κανενός την ευλογία για να κάνεις αυτό που κρίνεις εσύ ως καλύτερο και αρέσει σε σένα και στην κοπέλα σου οπότε τι συζητάμε?
Περπατώ τα 60 έχω και μοτό αλλά και σκούτερ.
Έχω ταξιδέψει και με τα δύο και τα δύο μου αρέσουν.
Ειδικά με σκούτερ να αναφέρω πως όταν λέω έχω ταξιδέψει μιλώ για βολτίτσες μέχρι και 2.000 χλμ με HONDA SH 300.
Δεν ταξιδεύω πλέον με μικρά σκούτερ έως και 300-400 γιατί η ανάρτησή τους η κλασσική διπλή πίσω και όχι η διαθέτουσα μοχλικό σε όσα διαθέτουν γιατί σκούτερ είναι και το X ADV 750 υπόψη (και άλλα ίδιας κατηγορίας) , είναι σαν να μην υπάρχει και κοπανάνε. Δεν τα αντέχει λοιπόν η γέρικη μέση μου αλλιώς πεποίθησή μου είναι πως αν αντέχει ο αναβάτης πας με τα πάντα παντού.
Συμπερασματικά με τα λεφτά σου και την κυρά σου που λέμε και δεν χρειάζεσαι την έγκριση κανενός εξ ημών και υμών.
Κάνε το κέφι σου με ότι γουστάρεις εσύ και η κοπελιά σου.
Η μαγεία των δύο τροχών ασχέτως τύπου υπάρχει σε όλα τα δίκυκλα.
Προσεκτικά μόνο και πάντα με εξοπλισμό.
Καλούς δρόμους νάχετε με την κοπελιά σου.
Υ.Γ. Διάβασα κάπου ότι ο ιμάντας δεν αντέχει, ζεσταίνεται κλπ. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντέχει μια χαρά και δεν παθαίνει τίποτα απολύτως ούτε ο ιμάντας ούτε τα λοιπά της μετάδοσης CVT. Τα λέω μετά γνώσεως λόγου μιας και τα συντηρώ μόνος μου. Μόνη προϋπόθεση να ακολουθεί ο χρήστης τις οδηγίες του κατασκευαστή και το πρόγραμμα συντηρήσεως. Δηλαδή να μην λέει ο κατασκευαστής αλλαγή ιμάντα στις 24.000 χλμ και ο χρήστης να τον αφήνει 30.000 γιατί εκεί αν σπάσει δεν θα φταίει το σκούτερ.
Μην ξεχνάμε ότι και μοτοσυκλέτες της BMW - HD κινούνται με ιμάντα έτσι?
Δεν γίνονται όλα με μόνη προϋπόθεση την άνεση φίλε Spar1991....ειδικά όταν μιλάμε για μιά μοτοσυκλέτα! (ούτε την έγκριση της αγαπημένης μας)
Εξάλλου λίγη ταλαιπώρια...σμιλεύει τη ψυχή λένε...;)
Να έχεις καλά ταξίδια με το σκουτερ σου και το έτερόν σου ήμισυ
Και άσε εμάς τους "κολλημένους" να βασανιζόμαστε με τα χρέπια
:beer:
Οταν κάψεις ιμάντα, κατά κανόνα έχεις κάψει επίσης, βαριατόρ, μπίλιες και ίσως οδηγούς. ΔΥΟ τέτοια άλλαξα ΣΗΜΕΡΑ μόνο.
Αν είναι να τα καίς όλα αυτά σε κάθε ταξίδι 1000 χλμ, βράσε ρύζι ''ταξιδιωτικόν''.
Επίσης τι πάει να πει ''τα φρένα είχαν χαλαρώσει'', έχω 7 μηχανές ΤΩΡΑ και άλλες τόσες έχουν περάσει παλιότερα από την ιδιοκτησία μου, φρένα που ''χαλαρώνουν'' δεν συνάντησα ποτέ.
Δεν πειράζει, εμφανώς θες να πεις το δικό σου για υπέρτατη αλήθεια για την ζωή, το σύμπαν, τα πάντα, και ΔΕΝ καταλαβαίνεις τι σου γράφουνε, οπότε οποιαδήποτε συνέχεια δεν έχει λογικό νόημα.
Καλοτάξιδος σε κάθε περίπτωση.
Ρε μλκ σορρυ κιολας, αλλα παιρνω το υφος που εχεις σε αρκετα ποστ σου.
Εισαι με τα καλα σου;
Με ενα 300αρι σκουτερ που εχω, τα 500αρια χιλιομετρα μονοκοπανια one-way ενα φεγγαρι τα εκανα για πλακα. Οχι με 100-120 που λες πιο πανω αλλα με 140άρες κοντερ. 600rpm πριν τον κοφτη.
Αλλα τοσα για πισω και βουρ στην καθημερινοτητα, χωρις κανενα θεμα!
Οχι μια, οχι δυο φορες αυτα, ετσι;; Δεν εκοψα ποτε ιμαντα, με αλλαγη στις 15000 οπως προσταζει η πιατζιο.
στα 78000 περιπου, εχω ακομα τον ιδιο συμπλεκτη, το ιδιο βαριατορ. Αλλαζονται μονο τα αναλωσιμα του.
Εκαψα ιμαντα και ηθελα δηλαδη βαριατορ χωρις να το ξερω;
Να κατεβω τοτε αμεσα στο γκαραζ να μετρησω ρε γαμωτο, το 'χω απορια, τι μετρησεις θες δοκτωρ; Θα ζησει ο ασθενης;;
Ρε μλκ σορρυ κιολας, αλλα παιρνω το υφος που εχεις σε αρκετα ποστ σου.
Εισαι με τα καλα σου;
Με ενα 300αρι σκουτερ που εχω, τα 500αρια χιλιομετρα μονοκοπανια one-way ενα φεγγαρι τα εκανα για πλακα. Οχι με 100-120 που λες πιο πανω αλλα με 140άρες κοντερ. 600rpm πριν τον κοφτη.
Αλλα τοσα για πισω και βουρ στην καθημερινοτητα, χωρις κανενα θεμα!
Οχι μια, οχι δυο φορες αυτα, ετσι;; Δεν εκοψα ποτε ιμαντα, με αλλαγη στις 15000 οπως προσταζει η πιατζιο.
στα 78000 περιπου, εχω ακομα τον ιδιο συμπλεκτη, το ιδιο βαριατορ. Αλλαζονται μονο τα αναλωσιμα του.
Εκαψα ιμαντα και ηθελα δηλαδη βαριατορ χωρις να το ξερω;
Να κατεβω τοτε αμεσα στο γκαραζ να μετρησω ρε γαμωτο, το 'χω απορια, τι μετρησεις θες δοκτωρ; Θα ζησει ο ασθενης;;
Γενικά εγώ που έχω κάνει ταξίδι με το μικρό pcx ένιωθες ότι ο ιμάντας πατιναρε πιο έντονα. Το ότι πηγές με 140αρες δεν σημενει ότι το μηχανάκι δεν ταλαιπωρείται.
Παλικάρι, εύκολη η λύση. Πάρε ένα NC750X με DCT που είναι και σκούτερ και μηχανή, μπας και σταματήσει το πανηγύρι ‘ σκούτερ η μηχανή;’
Garfield
07/12/2021, 21:14
Οταν κάψεις ιμάντα, κατά κανόνα έχεις κάψει επίσης, βαριατόρ, μπίλιες και ίσως οδηγούς. ΔΥΟ τέτοια άλλαξα ΣΗΜΕΡΑ μόνο.
Αν είναι να τα καίς όλα αυτά σε κάθε ταξίδι 1000 χλμ, βράσε ρύζι ''ταξιδιωτικόν''.
Επίσης τι πάει να πει ''τα φρένα είχαν χαλαρώσει'', έχω 7 μηχανές ΤΩΡΑ και άλλες τόσες έχουν περάσει παλιότερα από την ιδιοκτησία μου, φρένα που ''χαλαρώνουν'' δεν συνάντησα ποτέ.
Δεν πειράζει, εμφανώς θες να πεις το δικό σου για υπέρτατη αλήθεια για την ζωή, το σύμπαν, τα πάντα, και ΔΕΝ καταλαβαίνεις τι σου γράφουνε, οπότε οποιαδήποτε συνέχεια δεν έχει λογικό νόημα.
Αυτός πόσους ιμάντες και βαριατόρ να άλλαξε άραγε;
Αθλος scooter: Έλλαδα- Ρωσία με 125 κυβικά (https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Athlos-scooter-Ellada--Rwsia-me-125-kybika_122219.asp)
gior-gos
07/12/2021, 22:22
Κι αυτό πολύ δυνατό ταξιδιωτικό από τον Γιώργο taisteal με σκουτεράκι στη Γερμανία
http://https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147910 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147910)
Spar1991
08/12/2021, 05:00
Γενικά εγώ που έχω κάνει ταξίδι με το μικρό pcx ένιωθες ότι ο ιμάντας πατιναρε πιο έντονα. Το ότι πηγές με 140αρες δεν σημενει ότι το μηχανάκι δεν ταλαιπωρείται.
Εχει δικιο ο απο πανω... Σιγα μην χαλανε οι ιμαντες και τα βαριατορ..ο πατερας μου πηγε πρεβεζα απο αθηνα με συνεπιβατη με το xmax δεν καταλαβε τιποτα.. Τα 300αρια και 400αρια πλεον γυρνανε ολη την Ευρωπη και δεν κανουν κιχ.. Σερβις στην ωρα τους και ολα καλα.
Spar1991
08/12/2021, 05:05
Δεν γίνονται όλα με μόνη προϋπόθεση την άνεση φίλε Spar1991....ειδικά όταν μιλάμε για μιά μοτοσυκλέτα! (ούτε την έγκριση της αγαπημένης μας)
Εξάλλου λίγη ταλαιπώρια...σμιλεύει τη ψυχή λένε...;)
Να έχεις καλά ταξίδια με το σκουτερ σου και το έτερόν σου ήμισυ
Και άσε εμάς τους "κολλημένους" να βασανιζόμαστε με τα χρέπια
:beer:
Δεν γινονται ολα με μονη προυποθεση την ανεση.. ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ που θα στο πω αλλα η αγορα δειχνει εδω και χρονια να επιλεγει σκουτερ και ο μονος λογος ειναι η ανεση...Ανεση στην πολη και κοντινα ταξιδακια που επιζητουν οι περισσοτεροι καλοκαιρινους μηνες ..Κανεις δεν επιζητα να κατεβαινει ποταμια με κοτρωνες και κανεις δεν ψαχνει να παρει στροφη ακουμποντας μαρσπιε με 120 χλμ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ...Επισης αν το θεμα στα σκουτερ ειναι τα αμορτισερ να παω να παρω ρε αδερφε hyper pro με προφορτιση και να οργωσω την Ελλαδα!
Spar1991
08/12/2021, 05:07
ΤΙΠΟΤΑ δεν παθαινουν τα σκουτερ..Αυτα που λες περι βαριατορ ιμαντες πρωτη φορα τα ακουω απο σενα! συγγνωμη κιολας αλλα ακουγοντε παραλογα μιας και παρα πολλοι κανουν ταξιδια στην ευρωπη με σκουτερ και δεν εχουν κανενα προβλημα!
Spar1991
08/12/2021, 05:10
Παλικάρι, εύκολη η λύση. Πάρε ένα NC750X με DCT που είναι και σκούτερ και μηχανή, μπας και σταματήσει το πανηγύρι ‘ σκούτερ η μηχανή;’
Λεφτα να χα και θα παιρνα ενα απο ολα! Ενα on off για εξορμηση σε βουνο κατα προτιμηση triumph 1200.
Ενα παπακι για την λαικη και το περιπτερο. Ενα σκουτερ 400αρι τα παντα ολα οταν βαριεμαι να αλλαξω ταχυτητες..Ενα gsxr1000 για καμια πιστα και ενα street mt07 για την καφετερια να πουλαω και μουρη γιατι με το στρομ που χω οχι μουρη δεν πουλας αλλα ουτε τακαμουρι!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/12/2021, 05:42
Κι αυτό πολύ δυνατό ταξιδιωτικό από τον Γιώργο taisteal με σκουτεράκι στη Γερμανία
http://https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147910 (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=147910)
Το διάβασα όλο! Εκτός απο τα σχόλια! Πολυ ωραιο ταξίδι! Κρίμα για τον άλλο φίλο!
Το διάβασα όλο!
Αυτό το διαβασες; :p
...ενα street mt07 για την καφετερια να πουλαω και μουρη γιατι με το στρομ που χω οχι μουρη δεν πουλας αλλα ουτε τακαμουρι!
Λεφτα να χα και θα παιρνα ενα απο ολα! Ενα on off για εξορμηση σε βουνο κατα προτιμηση triumph 1200.
Ενα παπακι για την λαικη και το περιπτερο. Ενα σκουτερ 400αρι τα παντα ολα οταν βαριεμαι να αλλαξω ταχυτητες..Ενα gsxr1000 για καμια πιστα και ενα street mt07 για την καφετερια να πουλαω και μουρη γιατι με το στρομ που χω οχι μουρη δεν πουλας αλλα ουτε τακαμουρι!
Μα με ένα GSXR 1000 θα πούλαγες και μούρη στην καφετέρια. Ποιος ο λόγος για ενα ΜΤ07 ταυτόχρονα? :lol:
Στα υπόλοιπα που είπες λίγο νωρίτερα πέρα από το τρολαρισμα έχεις ένα δίκαιο. Απλα λαμβάνεις υπόψιν την τάση του Έλληνα ο οποίος ΔΕΝ είναι μοτοσυκλετιστης. Εκεί είναι το λάθος.
Spar1991
08/12/2021, 09:53
Μα με ένα GSXR 1000 θα πούλαγες και μούρη στην καφετέρια. Ποιος ο λόγος για ενα ΜΤ07 ταυτόχρονα? :lol:
Στα υπόλοιπα που είπες λίγο νωρίτερα πέρα από το τρολαρισμα έχεις ένα δίκαιο. Απλα λαμβάνεις υπόψιν την τάση του Έλληνα ο οποίος ΔΕΝ είναι μοτοσυκλετιστης. Εκεί είναι το λάθος.
Εχεις δικιο απλα μαρεσουν πολυ και τα 2 και επρεπε να βρω κατι χρησιμο και ηια τα 2 χαχαχα
1 Τα σκούτερ δεν είναι μηχανές
2 Ακόμα και οι "μηχανές" που αναφέρεις συμπεριφέρονται καλλίτερα στο δρόμο από τα σκούτερ
(εκτός αν είσαι αρχάριος στην οδήγηση οπότε το σκούτερ.... γαζώνει)
3 Αν μιλάμε ΜΟΝΟ για άνεση τότε γιατί μηχανή?
Ένα αμαξάκι με ένα καλό κλιματισμό και είσαι κομπλέ
Με λίγα λόγια η μηχανή μπορεί να είναι σπορ χόμπι ή μετακίνηση
γμστρώνας δεν θα γίνει ποτέ.
Spar1991
08/12/2021, 10:44
1 Τα σκούτερ δεν είναι μηχανές
2 Ακόμα και οι "μηχανές" που αναφέρεις συμπεριφέρονται καλλίτερα στο δρόμο από τα σκούτερ
(εκτός αν είσαι αρχάριος στην οδήγηση οπότε το σκούτερ.... γαζώνει)
3 Αν μιλάμε ΜΟΝΟ για άνεση τότε γιατί μηχανή?
Ένα αμαξάκι με ένα καλό κλιματισμό και είσαι κομπλέ
Με λίγα λόγια η μηχανή μπορεί να είναι σπορ χόμπι ή μετακίνηση
γμστρώνας δεν θα γίνει ποτέ.
Μιλαμε για ανεση σε δικυκλο! Δεν μπορεις να βαζεις αμαξια στην εξισωση ειναι αλλο πραμα..Αλλιως να σου βαλω και εγω μια λιμουζινα η ενα αεροπλανο να σαι και γρηγορα στον προορισμο και με ανεση! Παμε παρακατω τωρα...Καμια μηχανη δεν συμπεριφερεται μονη της καλυτερα απο μια αλλη! Αλλιως ολοι θα ειχαν μηχανες και οχι σκουτερ... Ξαναλεω τα σκουτερ κατακλυουν ολη την Ελλαδα.. Οι περισσοτεροι πουλανε μηχανες για να παρουν σκουτερ και μαλλον οχι τυχαια αλλα κατοπιν σκεψης..(αν μπεις και δεις αναρτησεις σε φορουμ ολοι λενε πειτε μου ενα μηχανακι σκουτερ να κανω την δουλεια μου με ανεση και ν βγαινω και κανα ταξιδακι ανετος) Σε λιγα χρονια ουτε για αντικα δεν θα βλεπεις εξω μηχανη για τον λογο οτι ολα θα ναι ηλεκτρικα και δεν θα υπαρχουν ουτε βενζινναδικα βεβαια αυτο θα παρει μια 20ετια ακομα! Καλες οι μηχανες και εγω εχω και μενα μαρεσουν αλλα το ταξιδι το απολαμβανεις πολυ καλυτερα θεωρω με ενα μεγαλο σκουτερ οπως το tmax η bmw c400gt η honda adv 750 που δεν κουραζεσαι παρα με μηχανη μεγαλη που αλλαζεις ταχυτητες ειναι πολυ πιο βαρυα και δεν εχει τοσο ανεση σε σελα και πατακια! Οι μηχανες που ειναι για διασοεδαση ειναι οι super sport και τα χωματινα που κανεις αλματα κατεβαινεις βουνα και τα λοιπα...
karellen
08/12/2021, 11:06
Ρε συ είπαμε να σε υποστηρίξω αλλά εσύ το παράκανες. ;)
Αυτό που περιγράφεις παραπάνω είναι συνθήκη για ταξίδι άχρουν,άοσμο και άγευστο,όπως κάνουν παραμονή εκλογών οι ετεροδημότες.
Έχεις ταξιδέψει ποτέ με touring ή μεγάλο ον-οφ σε επαρχιακό? Έχεις δει μπροστά σου την Επίδαυρο ή την ανάβαση του Κολοσούρτη και να πεις μέσα σου 'τώρα θα σου πιω το αίμα,θα τερματίσω το λάστιχο?
Μην τα ισοπεδώνεις όλα καμμία καθολική επικράτηση των σκούτερ δεν επίκειται ούτε πρόκειται να καταργηθούν οι μοτοσυκλέτες.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/12/2021, 11:22
Αυτό το διαβασες; :p
Ναι!Ψιλοχαλαστηκα:(
Η κλασικη αντιπαραθεση σκουτερ vs μηχανες...
Φίλε μου όλοι απο σκουτερ και παπακια ξεκινησαμε και μετα πηραμε μηχανες...
Ειναι καθαρα θεμα του τι γουσταρει ο καθε ενας!!
Κανε οτι γουσταρεις και οτι σε ευχαριστει καλυτερα...
Και εδώ είναι που φαίνεται ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να έβαζα σκούτερ στο σταυλο μου. Το NC είναι το όριο. Αν το δίκυκλο δεν προσφέρει συγκίνηση, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ!! Και αν δε γουστάρει η γυναίκα ας κάτσει σπίτι.
SeniorCanardo
08/12/2021, 11:50
Ρε φίλος πάρε σκούτερ,ηλεκτρικό πατίνι, μασαζοπολυθρόνα..."ροπή από το μηδέν", "χωρίς συμπλέκτη", "οικολογικά", "μουράτα", "πολυθρονάτο","όλοι τέτοια θα πάρετε στο τέλος και θα λέτε ότι είχα δίκιο"...:bawl:
Βασικά κάνε ότι θες, άλλο μας ενδιαφέρει.
Μπας και έχει ο πατέρας, κάνας φίλος, εσύ, κανένα από αυτά τα "παλιά", τα "παρωχημένα", τα "παππουδίστικα" να έρθουμε να του καθαρίσουμε την αποθήκη.
Δώστε τα τώρα, γιατί σε λίγο όλοι σε σκούτερ και ηλεκτρικά θα πάνε, ούτε για αντίκες θα πιάνουν.:bawl:
Και άμα ξηγηθείς ωραία, θα κεράσω και φρεντοτσινο-περγαμόντο και θα σε κάνω add στο FB, (όταν κάνω):roflmao:.
PaNick67
08/12/2021, 12:56
Φιλε Spar1991, οποιο δικυκλο σε κανει και χαμογελας, σε κανει να θες να εισαι πανω του και να γυριζεις, αυτο ειναι το ιδανικο για εσενα. Η μοτοσυκλετα ετσι κι αλλιως απαιτει συμβιβασμους σε αρκετα θεματα, κρανη, ενδυση, υποδηση, αερας, βροχη, ζεστη, κρυο, κλπ ας μην συμβιβαζομαστε σε αυτο που καβαλαμε.
Προσωπικα 14+ χρονια με σκουτερ 250ρι και ποτε δεν το συμπαθησα. Μπορει να ειναι εργαλειο, να χωνεται, να σε προστατευει απο τα νερα του δρομου, να χωραει πραγματα και να μπορεις να κουβαλησεις κιολας αλλα ποτε δεν πηγα απο την μακρυτερη διαδρομη σπιτι. Ποτε δεν το πηρα να παω μια βολτα οπως εκανα τοτε που ειχα μηχανη. Κι οταν καποια φορα πηγα μεχρι Αναβυσσο το μετανιωσα, πιαστηκα, κουραστηκα, δεν ειχε γκαζια, δεν εστριβε οπως επρεπε, γενικα δεν. Εκανα αμαν να γυρισω πισω.
Ποιος εγω που λιγα χρονια πριν δεν κατεβαινα απο την σελα αν δεν γυριζα ρεζερβα.
Εσυ προτιμας σκουτερ εγω οτιδηποτε αλλο κι οι δυο δικιο εχουμε απο την πλευρα μας.
panavour
08/12/2021, 14:21
Και εδώ είναι που φαίνεται ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να έβαζα σκούτερ στο σταυλο μου. Το NC είναι το όριο. Αν το δίκυκλο δεν προσφέρει συγκίνηση, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ!! Και αν δε γουστάρει η γυναίκα ας κάτσει σπίτι.
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην πεις,λέει ο λαός.
rainmike
08/12/2021, 14:53
Πω ρε φιλε πως δεν πήρα χαμπάρι αυτή τη θεματάρα :a014:
Δεν γινονται ολα με μονη προυποθεση την ανεση.. ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ που θα στο πω αλλα η αγορα δειχνει εδω και χρονια να επιλεγει σκουτερ και ο μονος λογος ειναι η ανεση...Ανεση στην πολη και κοντινα ταξιδακια που επιζητουν οι περισσοτεροι καλοκαιρινους μηνες ..Κανεις δεν επιζητα να κατεβαινει ποταμια με κοτρωνες και κανεις δεν ψαχνει να παρει στροφη ακουμποντας μαρσπιε με 120 χλμ...ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ...Επισης αν το θεμα στα σκουτερ ειναι τα αμορτισερ να παω να παρω ρε αδερφε hyper pro με προφορτιση και να οργωσω την Ελλαδα!
Δεν καταλαβαινόμαστε νομίζω φίλτατε. Δεν πειράζει συμβαίνουν κι αυτά :beer:
Οι λόγοι που λίγοι επιλέγουν να είναι μοτοσυκλετιστές είναι άλλο θέμα και δεν νομίζω να ήταν αυτό της συζήτησης. Από εκεί και πέρα, επικρατεί η καγκουριά (χωρίς παρεξήγηση), το vstrom για την καφετέρια και η έλλειψη γνώσης (ενώ φυσικά τα ξέρουμε όλα)(και θέλουμε να τα επιβάλουμε σε όλους).
Τα σκούτερ είναι για ταξίδια και η μηχανές για την καφετερία. Δεν έχω την εμπειρία σου για να το αντικρούσω.
Κάνε τις επιλογές σου, και ευχαριστήσου όσο πιο πολύ μπορείς! Ο καθένας έχει τα γούστα του.
**Αν τρολάρεις......Get a life bro (που λένε και στου χουριόμ)
dimitris23
08/12/2021, 15:17
Κάπου μπερδεύεις το ποιο είναι περισσότερο άνετο και ποιο περισσότερο βολικό. Ναι τα σκούτερ στη καθημερινότητα είναι περισσότερο βολικά δεν έχουν ταχύτητες, έχουν χώρο κάτω από τη σέλα και ευκολοδηγητα στη κίνηση. Ακόμα και στη παρέα μου όλοι σκούτερ έχουν μόνο εγώ μηχανή. Μηχανόβιος (ας πούμε) μόνο εγώ θεωρούμαι καθώς οι υπόλοιποι ούτε που τους ενδιαφέρει η οδήγηση ούτε βόλτα ταξίδι με δίκυκλο. Αν μπορούσαν να έχουν αμάξι με τ έξοδα που έχει ένα μεσαίο σκούτερ πίστεψε με ούτε που θα οδηγούσαν δίκυκλο. Η Ελλάδα και η υπόλοιπος κόσμος έχει κατακλυστεί από σκούτερ για λόγους φθηνης μετακίνησης. Θα έλεγα τουλάχιστον 7 στους 10 αν όχι περισσότεροι που κάνουν ταξίδια ή βόλτες, όπως θες ονόμασε το, προτιμούν μηχανές. Τώρα ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και ότι σε κάνει χαρούμενο οδηγα φίλε μου. Αλλά μην βγάζεις αφθαιρετα συμπέρασμα για όλους σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Καλά χιλιόμετρα να έχουμε και πάντα όρθιοι
Garfield
08/12/2021, 16:26
Έχω και εγώ εμπειρία και από μηχανές και από σκουτερ, όχι βέβαια τόσο μεγάλη. Ταξιδάκια ευχαριστήθηκα και με το Er6f που είχα αλλά και τώρα με το SR MAX 300 που έχω τώρα. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι πιο άνετο γιατί και με τα δύο δεν είχα κάποιο θέμα. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Αν όμως τελικά όλοι αγοράζαμε δίτροχα με μόνο κριτήριο την άνεση ο κόσμος μας θα ήταν πολύ βαρετός. Και παρότι είμαι πια βαθιά στα δεύτερα άντα μου θα γούσταρα πολύ να είχα και να ταξίδευα ακόμα και με ένα 600άρι SS και ας είναι τέρμα άβολα.
Φίλε Spar1991 έχεις κάποιο δίκιο σε αυτά που λες (ίσως παίζει ρόλο ο τρόπος που τα εκφράζεις και παρεξηγείται). Όντως αν δούμε τις πωλήσεις σε Ελλάδα (αλλά και παγκοσμίως) υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις των scooter και αντίστοιχη μείωση στις μηχανές. Κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της έλλειψης ελευθερου χρόνου οι περισσότεροι σκέφτονται πιο πρακτικά. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν κάνω τον διαχωρισμό σε scooter και μηχανές αλλά θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με δίτροχα (άντε ενίοτε και τρίτροχα) και σε αυτά υπάρχουν κατηγορίες (scooter, on-off, street, enduro, κτλ) που το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό για να καλύψει τις ανάγκες και προτιμήσεις όλων μας.
Και αλίμονο όπως λες ότι σιγά-σιγά δεν θα υπάρχουν μηχανές παρά μόνο scooter. Δεν θέλω αυτό να γίνει (ελπίζω) και ας κυκλοφορούν γύρω μου δίτροχα τα οποία εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ. Μην γίνει όπως τα αυτοκίνητα που τα έχουν SUVοποιήσει όλα και δεν μπορείς να βρεις κάτι διαφορετικό.
Και τελικά..... Ποιος είναι πιο "μηχανόβιος"; Αυτός που παίρνει SS για να πηγαίνει στην καφετέρια ή αυτός που με 200άρα βέσπα οργώνει τον κόσμο όλο;
Έχω και εγώ εμπειρία και από μηχανές και από σκουτερ, όχι βέβαια τόσο μεγάλη. Ταξιδάκια ευχαριστήθηκα και με το Er6f που είχα αλλά και τώρα με το SR MAX 300 που έχω τώρα. Δεν μπορώ να πω ποιο είναι πιο άνετο γιατί και με τα δύο δεν είχα κάποιο θέμα. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Αν όμως τελικά όλοι αγοράζαμε δίτροχα με μόνο κριτήριο την άνεση ο κόσμος μας θα ήταν πολύ βαρετός. Και παρότι είμαι πια βαθιά στα δεύτερα άντα μου θα γούσταρα πολύ να είχα και να ταξίδευα ακόμα και με ένα 600άρι SS και ας είναι τέρμα άβολα.
Φίλε Spar1991 έχεις κάποιο δίκιο σε αυτά που λες (ίσως παίζει ρόλο ο τρόπος που τα εκφράζεις και παρεξηγείται). Όντως αν δούμε τις πωλήσεις σε Ελλάδα (αλλά και παγκοσμίως) υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις των scooter και αντίστοιχη μείωση στις μηχανές. Κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της έλλειψης ελευθερου χρόνου οι περισσότεροι σκέφτονται πιο πρακτικά. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν κάνω τον διαχωρισμό σε scooter και μηχανές αλλά θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με δίτροχα (άντε ενίοτε και τρίτροχα) και σε αυτά υπάρχουν κατηγορίες (scooter, on-off, street, enduro, κτλ) που το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό για να καλύψει τις ανάγκες και προτιμήσεις όλων μας.
Και αλίμονο όπως λες ότι σιγά-σιγά δεν θα υπάρχουν μηχανές παρά μόνο scooter. Δεν θέλω αυτό να γίνει (ελπίζω) και ας κυκλοφορούν γύρω μου δίτροχα τα οποία εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ. Μην γίνει όπως τα αυτοκίνητα που τα έχουν SUVοποιήσει όλα και δεν μπορείς να βρεις κάτι διαφορετικό.
Και τελικά..... Ποιος είναι πιο "μηχανόβιος"; Αυτός που παίρνει SS για να πηγαίνει στην καφετέρια ή αυτός που με 200άρα βέσπα οργώνει τον κόσμο όλο;
Αυτός που το ευχαριστιέται (χωρίς να ζαλίζει τον κόσμο με το τι είναι «καλύτερο»):):beer:
antonis88
08/12/2021, 17:18
Καθώς και αυτός που δέχεται και σέβεται την γνώμη των άλλων, χωρίς να σνομπάρει και να ειρωνεύεται τις επιλογές τους (λίγα κυβικά, τύπος μηχανής, κλπ), θα πρόσθετα εγώ.
Άλλωστε τα ίδια πράγματα θα αντιμετωπίσει στο δρόμο ένας με 50άρι σκούτερ με τον άλλον με την 1000άρα SS, απλά κάποιες μηχανές σου παρέχουν την δυνατότητα, να τα ξεπεράσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Spar1991
08/12/2021, 19:58
Καθώς και αυτός που δέχεται και σέβεται την γνώμη των άλλων, χωρίς να σνομπάρει και να ειρωνεύεται τις επιλογές τους (λίγα κυβικά, τύπος μηχανής, κλπ), θα πρόσθετα εγώ.
Άλλωστε τα ίδια πράγματα θα αντιμετωπίσει στο δρόμο ένας με 50άρι σκούτερ με τον άλλον με την 1000άρα SS, απλά κάποιες μηχανές σου παρέχουν την δυνατότητα, να τα ξεπεράσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Υπηρχαν καποιοι που μου μιλησαν εριστικα και απολυτα.. Επρεπε να απαντησω στον ιδιο τονο.
Spar1991
08/12/2021, 20:00
Φιλε μου τα εξεφρασα ετσι απολυτα γιατι καποιοι με επιασαν απο τα μουτρα και μιλησαν απολυτα.. Με εκνευρισαν και απαντησα σε αλλο τονο.. Η γνωμη μου δεν ειναι τοσο απολυτη ειμαι πιο διαλλακτικος αλλα απαιτω το ιδιο κι απο τον συνομιλητη μου..
Spar1991
08/12/2021, 20:01
Ρε φίλος πάρε σκούτερ,ηλεκτρικό πατίνι, μασαζοπολυθρόνα..."ροπή από το μηδέν", "χωρίς συμπλέκτη", "οικολογικά", "μουράτα", "πολυθρονάτο","όλοι τέτοια θα πάρετε στο τέλος και θα λέτε ότι είχα δίκιο"...:bawl:
Βασικά κάνε ότι θες, άλλο μας ενδιαφέρει.
Μπας και έχει ο πατέρας, κάνας φίλος, εσύ, κανένα από αυτά τα "παλιά", τα "παρωχημένα", τα "παππουδίστικα" να έρθουμε να του καθαρίσουμε την αποθήκη.
Δώστε τα τώρα, γιατί σε λίγο όλοι σε σκούτερ και ηλεκτρικά θα πάνε, ούτε για αντίκες θα πιάνουν.:bawl:
Και άμα ξηγηθείς ωραία, θα κεράσω και φρεντοτσινο-περγαμόντο και θα σε κάνω add στο FB, (όταν κάνω):roflmao:.
Ο πατερας μου ειχε ενα astrea και το δωσε 300 ευρω πριν χρονια που πηρε το innova! Κατα τα αλλα θα σε στεναχωρησω αλλα δεν εχουμε μπρικια προς πωληση η χαρισμα! Να πω βεβαια οτι εχω σκοπο στο μελλον να παρω ενα παλιο μοτοσακο να το κανω αναπαλαιωση.. Ενα παπακι η ενα virago ας πουμε!
Spar1991
08/12/2021, 20:03
Ρε συ είπαμε να σε υποστηρίξω αλλά εσύ το παράκανες. ;)
Αυτό που περιγράφεις παραπάνω είναι συνθήκη για ταξίδι άχρουν,άοσμο και άγευστο,όπως κάνουν παραμονή εκλογών οι ετεροδημότες.
Έχεις ταξιδέψει ποτέ με touring ή μεγάλο ον-οφ σε επαρχιακό? Έχεις δει μπροστά σου την Επίδαυρο ή την ανάβαση του Κολοσούρτη και να πεις μέσα σου 'τώρα θα σου πιω το αίμα,θα τερματίσω το λάστιχο?
Μην τα ισοπεδώνεις όλα καμμία καθολική επικράτηση των σκούτερ δεν επίκειται ούτε πρόκειται να καταργηθούν οι μοτοσυκλέτες.
Το παρακανα γιατι το παρακαναν... Δεν βλεπω να κραζεις τους αλλους απο πανω για το υφος τους αλλα μονο εμενα τον καημενο που παω με τον σταυρο στο χερι!!
Spar1991
08/12/2021, 20:16
Η κλασικη αντιπαραθεση σκουτερ vs μηχανες...
Φίλε μου όλοι απο σκουτερ και παπακια ξεκινησαμε και μετα πηραμε μηχανες...
Ειναι καθαρα θεμα του τι γουσταρει ο καθε ενας!!
Κανε οτι γουσταρεις και οτι σε ευχαριστει καλυτερα...
Καποιοι δεν πηγα και δεν θα πανε ποτε σε μηχανη . Οι νεοι τουλαχιστον που ειναι τωρα στην Ελλαδα μαθανεστα Σκουτερ..Εχεις δει να μαζευονται νεοι για ταξιδια σε ολη την ευρωπη με μηχανες? ΟΧΙ...Γιατιιι?? Γιατι ειναι καγκουρες (η πλειοψηφια) και γουσταρουν ανοιγματα σε μεγαλους δρομους εξατμισεις ιστοριες....Οσοι δεν ειναι καγκουρες εχουν σκουτερ...Ποσοι νεοι θα πανε σημερα να παρουν μηχανη μηχανη για ταξιδι?? Ελαχιστοι.. οι περισσοτεροι ειναι παλιοι που τα χουν ζησει τα χουν κανει τα ταξιδια και εχουν να αναπολουν..Σε 20 χρονια απο τωρα που οι νεοι θα ναι 40 45 50 χρονων τι θα χουν να αναπολουν..?? Την καταβαση του ολυμπου με μηχανη η κανα καγκουριλικι στην βουλιαγμενης? Η μηπως τις τσαρκες με σκουτερακια?? Σε 20 χρονια οι 45αριδες 50αριδες θα ναι καπου δτα 70 δεν θα ασχολουνται καν με μηχανες.. Ακομα κι ο πατερας μου που τωρα εχει xmax 400 και ειναι 53 μου πε οτι οταν θα γινει 60 χρονων θα παρει ενα παπι να χει για το υπολοιπο της ζωης του για καμια λαικη και ψωνια!! Τελος παντων ο καθενας συμφωνω να κανει οτι τον ευχαριστει και οτι του αρεσει να καβαλαει... Αλλα να μαστε λιγο αντικειμενικοι για τα σκουτερ και τις μηχανες.. Οπως λεω τοσα καλα λογια για μηχανες ας πουν και ολοι αυτοι που χουν μηχανες και σνομπαρουν τα σκουτερ..Αντικειμενικα παντα γιατι εγω δεν εχω να κερδισω κατι απο αυτο...Καποιοι νομιζουν οτι ειναι ανωτεροι επειδη οδηγουν μηχανη και ειναι ογκωδη ξερω γω....
Προσωπικα εχω πει χιλια καλα για τις μηχανες και τις αγαπω τις μηχανες.. αν ειχα λεφτα θα χα ενα γκαραζ με 50 μηχανες... Το μονο που ειπα εμπειρικα ειναι οτι τα σκουτερ με βολεψαν πολυ περισσοτερο σε ταξιδι απο οτι μηχανη.. και δεν χρειαζεται να παω στο κοσσοβο για να καταλαβω αν με βολευει οταν πιανομαστε στο 50 λεπτο ενω με το σκουτερ το πολυθρονατο ειμαστε πιο χαλαρα κι ωραιααα...Η μηχανη ειναι αλλη φαση.. παρολαυτα απο οτι ρχω δει οι πιο πολλοι πανε και βαζουν σελες ανατομικες με τζελ και ιστοριεςς αρα επειδιωκουν πιο ανετο ταξιδι!!! ΓΙΑΤΙΙΙ?? αφου υποτιθεται δεν πιανεσαι στην μηχανη και ειναι ανετες συμφωνα με τα λεγομενα...Αλλοι πανε και βαζουν και quick shifter να μην αλλαζουν ταχυτητες......
karellen
08/12/2021, 20:28
Με το quick sifter αλλάζεις ταχύτητες.
Για άλλη δουλειά το βάζουν αυτοί που το βάζουν και ξέρουν γιατί.
Spar1991
08/12/2021, 20:36
Με το quick sifter αλλάζεις ταχύτητες.
Για άλλη δουλειά το βάζουν αυτοί που το βάζουν και ξέρουν γιατί.
Το βαζουν γιατι βαριουνται να αλλαζουν ταχυτητες.. ολοι τελικα κρυφοσκουτερακιδες κρυφοαυτοματακιδες ειναι μου φαινεται!!!
karellen
08/12/2021, 20:38
Το βαζουν γιατι βαριουνται να αλλαζουν ταχυτητες.. ολοι τελικα κρυφοσκουτερακιδες κρυφοαυτοματακιδες ειναι μου φαινεται!!!
:lol: Όχι ρε,το σίφτερ 'καταργεί' το συμπλέκτη,όχι το σασμάν!
Ψάξτο λίγο.
o_gavros
08/12/2021, 20:44
Τρικυμία στην καρδιά μου, έχεις φέρει φοβερή
Σα της θάλασσας το κύμα, με χτυπάνε οι καημοί.
Spar1991
08/12/2021, 20:49
:lol: Όχι ρε,το σίφτερ 'καταργεί' το συμπλέκτη,όχι το σασμάν!
Ψάξτο λίγο.
Ναι το ξερωω!! Μα η κουραση δεν ειναι το να πατας την ταχυτητα αλλα ο συμπλεκτης!
φοβερή κούραση.ειδικά στα ταξίδια που κάνεις στην αττικη οδό μετά θέλεις ένα καλό ύπνο για ξεκούραση.
432767
dimitris23
08/12/2021, 20:59
Φίλε μου δεν σου έκανες κανείς καμιά επίθεση. Διάλογο κάνουμε. Ο καθένας μας οδηγάει αυτο που θέλει και τον ευχαριστεί. Η πλειοψηφία οδηγάει σκούτερ κυρίως λόγω καθημερινής μετακίνησης. Και οι νέοι στρέφονται σε αυτά κυρίως λόγω οικονομίας. Μια στάση στο σταθμό 14 και στα δίοδα Ελευσίνας πρωινά σαββατοκύριακου όμως θα σε πείσει ότι βόλτες και ταξίδια οι περισσότεροι προτιμούν μηχανές. Μη συγκρίνεις τι βλέπεις καθημερινά στη πόλη και στη κίνηση. Άλλωστε υπάρχουν αυτοί που ταξιδεύουν με πάπια με σκούτερ με ον-οφ με ςς με σπορτ-τουρινγκ με γυμνά ακόμα και με ψευδοεντουρο. Όσο για τις μετατροπές σε σελες ακόμα και σε σκούτερ κάνουν όχι μόνο μηχανές. Quicksifter όσοι βάζουν κυρίως για γρήγορες αλλαγές και όχι γιατί βαριούνται να αλλάξουν ταχύτητες.
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην πεις,λέει ο λαός.
:lol: ε αφού το λέει ο λαός κάτι θα ξέρει. Αλλά λέω τώρα, άν έκανα ότι λέει, λες να είχα και σκούτερ;
antonis88
08/12/2021, 21:08
Υπηρχαν καποιοι που μου μιλησαν εριστικα και απολυτα.. Επρεπε να απαντησω στον ιδιο τονο.
Φίλε Spar1991, το σχόλιο μου ήταν γενικό, δεν απευθυνόταν αποκλειστικά σε σένα αλλά σε όλους.
Spar1991
08/12/2021, 21:09
φοβερή κούραση.ειδικά στα ταξίδια που κάνεις στην αττικη οδό μετά θέλεις ένα καλό ύπνο για ξεκούραση.
432767
Δεν ξερω για σενα αλλα εγω στο 50 λεπτο θελω σταση για ξεκουραση και σαντουιτς με μιλκο
Ολες οι μηχανες εχουν την χρηση τους ρε παιδια..Για μες την πολη-κεντρο με κινηση προσωπικα προτιμαω το παπι μου,ειναι ησυχο,δεν δινω στοχο σε στρουμφ,κραταω τον καφε μου στο ενα χερι,δεν καιει τπτ δεν ανεβαζει θερμοκρασιες
o_gavros
08/12/2021, 21:14
Παίχτη μου, πιστεύεις ότι φτάνει ως εδώ;
Ωραία δεν παίξαμε;
Καποιοι δεν πηγα και δεν θα πανε ποτε σε μηχανη . Οι νεοι τουλαχιστον που ειναι τωρα στην Ελλαδα μαθανεστα Σκουτερ..Εχεις δει να μαζευονται νεοι για ταξιδια σε ολη την ευρωπη με μηχανες? ΟΧΙ...Γιατιιι?? Γιατι ειναι καγκουρες (η πλειοψηφια) και γουσταρουν ανοιγματα σε μεγαλους δρομους εξατμισεις ιστοριες....Οσοι δεν ειναι καγκουρες εχουν σκουτερ...Ποσοι νεοι θα πανε σημερα να παρουν μηχανη μηχανη για ταξιδι?? Ελαχιστοι.. οι περισσοτεροι ειναι παλιοι που τα χουν ζησει τα χουν κανει τα ταξιδια και εχουν να αναπολουν..Σε 20 χρονια απο τωρα που οι νεοι θα ναι 40 45 50 χρονων τι θα χουν να αναπολουν..?? Την καταβαση του ολυμπου με μηχανη η κανα καγκουριλικι στην βουλιαγμενης? Η μηπως τις τσαρκες με σκουτερακια?? Σε 20 χρονια οι 45αριδες 50αριδες θα ναι καπου δτα 70 δεν θα ασχολουνται καν με μηχανες.. Ακομα κι ο πατερας μου που τωρα εχει xmax 400 και ειναι 53 μου πε οτι οταν θα γινει 60 χρονων θα παρει ενα παπι να χει για το υπολοιπο της ζωης του για καμια λαικη και ψωνια!! Τελος παντων ο καθενας συμφωνω να κανει οτι τον ευχαριστει και οτι του αρεσει να καβαλαει... Αλλα να μαστε λιγο αντικειμενικοι για τα σκουτερ και τις μηχανες.. Οπως λεω τοσα καλα λογια για μηχανες ας πουν και ολοι αυτοι που χουν μηχανες και σνομπαρουν τα σκουτερ..Αντικειμενικα παντα γιατι εγω δεν εχω να κερδισω κατι απο αυτο...Καποιοι νομιζουν οτι ειναι ανωτεροι επειδη οδηγουν μηχανη και ειναι ογκωδη ξερω γω....
Προσωπικα εχω πει χιλια καλα για τις μηχανες και τις αγαπω τις μηχανες.. αν ειχα λεφτα θα χα ενα γκαραζ με 50 μηχανες... Το μονο που ειπα εμπειρικα ειναι οτι τα σκουτερ με βολεψαν πολυ περισσοτερο σε ταξιδι απο οτι μηχανη.. και δεν χρειαζεται να παω στο κοσσοβο για να καταλαβω αν με βολευει οταν πιανομαστε στο 50 λεπτο ενω με το σκουτερ το πολυθρονατο ειμαστε πιο χαλαρα κι ωραιααα...Η μηχανη ειναι αλλη φαση.. παρολαυτα απο οτι ρχω δει οι πιο πολλοι πανε και βαζουν σελες ανατομικες με τζελ και ιστοριεςς αρα επειδιωκουν πιο ανετο ταξιδι!!! ΓΙΑΤΙΙΙ?? αφου υποτιθεται δεν πιανεσαι στην μηχανη και ειναι ανετες συμφωνα με τα λεγομενα...Αλλοι πανε και βαζουν και quick shifter να μην αλλαζουν ταχυτητες......
:evil:
Χίλια συγνώμη φιλε Spar αλλά μάλλον έχεις επαφές με λάθος 50ρηδες. Υπάρχουν και άλλοι :evil::rolleyes::smokin:
Το σιφτερ δεν το βάζουμε γιατί βαριομαστε το συμπλέκτη αλλά γιατί είναι κ@βλ@ να αλλάζεις πάνω κάτω καρφώνοντας σαν τον Αντετοκούμπο :smokin:
Και σε κάνει να φαίνεσαι και παγκόσμιος :D
Επίσης θεωρω ότι το ύφος κρατήθηκε σε καλά επίπεδα, σε κανονική παρέα θα είχες ακούσει πολύ χειρότερα :lol:
peterTHErider
08/12/2021, 21:45
Σκεφτηκα να απαντησω σοβαρα αλλα δεν νομιζω να εχει νοημα γιατι ο τυπος τρολλαρει με χυδαιο τροπο.