Σύνδεση

View Full Version : Χειμερινά γάντια

gimli
08/12/2021, 21:29
Ψάχνομαι για αγορά χειμερινών γαντιών... Μέχρι τώρα κυκλοφορώ με αυτά (https://www.skroutz.gr/s/6706688/Five-%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%93%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1.html) που είναι καλοκαιρινά και οριακά με καλύπτουν για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη, αλλά σίγουρα σε κάνα δυο βδομάδες θα χρειστώ και χειμερινά γάντια...
Υπάρχει καμιά πρόταση στα ~60€;
Καλό είναι γενικά να διακριτικά και να μην χάνεται η αίσθηση στο τιμόνι...

pkemmos
14/12/2021, 10:25
Καλημέρα.Εάν έχεις σκοπό να κάνεις μεγάλες αποστάσεις εκτός πόλης ,μόνο με γάντια και μάλιστα των 60€ δεν θα σε καλύψουν. Νομίζω αυτό θα σε συνδυασμό με θερμενόμενες χειρολαβές θα είναι ιδανικά

432881

doctor_john
14/12/2021, 10:28
Υπάρχει θέμα ήδη: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151532

doctoras
22/12/2023, 09:57
χτύπησα χαντάκι για την περίοδο
ειναι το FIVE WFX2 EVO WP

449247

Παρότι χοντροκομμένα τα χειμερινά γάντια γενικότερα, απο ότι φόρεσα ανάμεσα και ακριβότερα μοντέλα, μου έδωσαν την πιο άνετη αίσθηση και κράτημα στο γκριπ.

πρώτη φορά σε αυτή την εταιρεία, τους θεωρούσα new entry αλλα όπως είδα είναι "γαντάδες" με καλά σχόλια πελατών όσον αφορά την ποιότητα

έχω και τα Spidi STR2 τα οποία είναι sport touring και παρα την μερική χρήση που κάνω, άνοιξε εσωτερικά η φόδρα τους. Εχουμε καμιά ιδέα πως θα ραφτούν? Δεν μου πάει η καρδιά να τα πετάξω, εξωτερικά είναι άθικτα

449248

Lioulios
22/12/2023, 21:11
https://www.ridersartandcraft.gr/

Aυτοι μπορουν να στο φτιαξουν

Εχουν και ομαδα στο facebook που στελνεις msnger βλεπουν και απαντανε τι και πως κτλ
https://www.facebook.com/ridersartandcraft

Garfield
24/12/2023, 12:19
χτύπησα χαντάκι για την περίοδο
ειναι το FIVE WFX2 EVO WP

449247

Παρότι χοντροκομμένα τα χειμερινά γάντια γενικότερα, απο ότι φόρεσα ανάμεσα και ακριβότερα μοντέλα, μου έδωσαν την πιο άνετη αίσθηση και κράτημα στο γκριπ.

πρώτη φορά σε αυτή την εταιρεία, τους θεωρούσα new entry αλλα όπως είδα είναι "γαντάδες" με καλά σχόλια πελατών όσον αφορά την ποιότητα

έχω και τα Spidi STR2 τα οποία είναι sport touring και παρα την μερική χρήση που κάνω, άνοιξε εσωτερικά η φόδρα τους. Εχουμε καμιά ιδέα πως θα ραφτούν? Δεν μου πάει η καρδιά να τα πετάξω, εξωτερικά είναι άθικτα

449248

Θα ήθελα να ακούσω αν είναι δυνατόν παρατηρήσεις απο την χρήση των FIVE γιατί το σκέφτομαι εδώ και καιρό να τα αγοράσω.

basilis_k6
24/12/2023, 12:52
Θα ήθελα να ακούσω αν είναι δυνατόν παρατηρήσεις απο την χρήση των FIVE γιατί το σκέφτομαι εδώ και καιρό να τα αγοράσω.

νομιζα οτι τα five ειναι φασον κινεζικα γαντια. τελικα ειναι γαλλική εταιρία που βγάζει ΜΟΝΟ γαντια. πολυ ενδιαφερον. https://five-gloves.com/en/

νεοσσός
24/12/2023, 12:54
Πιστεύω πως για να κριθεί κάπως πιο αντικειμενικά το γάντι, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η θερμοκρασία στην οποία χρησιμοποιείται, ο χρόνος έκθεσης σε αυτή τη θερμοκρασία, η ταχύτητα κίνησης, η παρουσία ή μη ανεμοπροστασίας στη μοτοσυκλέτα (χούφτες έστω και πλαστικές για τον άνεμο), καθώς και ενδεχόμενες θερμαινόμενες μανέτες.

Για παράδειγμα, παλαιότερα που έκανα 25 χιλιόμετρα για να πάω στη δουλειά μου και περνούσα από υψόμετρο 400 μέτρων με 3°C, κινούμενος με 70 km/h, σε γυμνή μοτοσυκλέτα, χωρίς ανεμοκάλυψη για τα χέρια, δεν με κάλυπταν ούτε τα χειμερινά γάντια, με δεύτερα εσωτερικά ισοθερμικά γάντια. Έφτανα στο γραφείο με τα χέρια παγωμένα. Για ταξίδι 200 km, δεν θα το σκεφτόμουν καν με τέτοιες συνθήκες, ούτε καν με 6°C.

Τώρα που κάνω λιγότερα από 10 χιλιόμετρα, με ταχύτητες μέχρι 50 km/h, δεν με πειράζει τίποτα, διότι είναι πολύ μικρή η έκθεση στο κρύο, δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν πολύ τα χέρια, οπότε δεν έχω ξαναφορέσει εσωτερικά ισοθερμικά.

Χρησιμοποιούσα χειμερινά γάντια της Richa (~60€). Η Richa γενικά, είναι εταιρεία που παράγει προϊόντα με πολύ καλή αίσθηση και άνεση, αλλά με χαμηλή αντοχή στον χρόνο. Στον 4ο χειμώνα σκίστηκαν εξωτερικά, στη μετακαρποφαλαγγική άρθρωση. Έψαξα λίγο να δω τι θα πάρω, μίλησα με γνωστούς και κατέληξα ότι δεν μπορώ να περιμένω μεγάλη αντοχή στον χρόνο, ακόμα και από γάντια των 150€. Οπότε κατέληξα σε οικονομική λύση, στα γάντια που είχε βγάλει τότε το Lidl με κόστος περί τα 30€. Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν αρνητικές, λόγω της υποδεέστερης αίσθησης. Δεν εννοώ την αίσθηση χειρισμού της μοτοσυκλέτας, που με χειμερινά γάντια είναι έτσι κι αλλιώς υποδεέστερη των δερμάτινων, αλλά την αίσθηση των υλικών στο χέρι. Δεν μου πολυάρεσε η εφαρμογή, ένιωθα να με κόβει στον δείκτη. Μου έλειπε η αίσθηση των Richa. Μετά όμως από μπόλικη χρήση, λίγο έστρωσε το γάντι, λίγο συνήθισα την αίσθησή του και μου ταίριαξαν καλά. Παρέχουν καλύτερη προστασία από το κρύο σε σχέση με τα Richa και μετά από 4 χρόνια, αν και βέβαια με αρκετά μειωμένη χρήση, φαίνονται σαν καινούρια. Το έχω δει και με άλλα προϊόντα ένδυσης του Lidl, ότι υστερούν στην απτική ποιότητα, αλλά αντέχουν εντυπωσιακά στον χρόνο και τη χρήση.

Zodd
25/12/2023, 14:30

Δεν εχω χρησιμοποιήσει τα WFX2 EVO WP που έχει ο doctoras, αλλά είχα/έχω τα rs wp, rs3 (καλοκαιρινό) και τα WFX SKIN GORETEX.

Γενικά θεωρώ ότι τα five προσφέρουν καλή ποιότητα για την τιμή τους, αλλά τα σκληρά προστατυετκά που έχουν στην παλάμη μπορεί να είναι λόγος να θέλεις να τα αποφύγεις. Σίγουρα έχει να κάνει με το στυλ οδήγησης και σε μένα, η θέση που με βολεύει να έχω τα χέρια μου, πιέζει το γάντι στην άκρη του προστατευτικού και το φθείρει γρήγορα. Ένας τρόπος να το αποφύγεις είναι να πιάνεις το τιμόνι με τρόπο που να πατάει στην πάνω επιφάνεια του προστατευτικού ωστε να δέχεται την πίεση εκεί που δεν υπάρχει κάτι να κοπεί, αλλά είναι κουραστικό σε μεγάλες διαδρομές.

Ειδκά, για τα γάντια που ανέφερα:

rs3 (καλοκαιρινό): Ελάχιστη προστασία, πολύ δροσερά (χρησιμοποιημένα φουλ σεζόν Αθήνα με καυσωνα) και το ενθετο για χρήση με οθώνη κινητού δούλευε μέχρι που χαλασε το ίδιο το γάντι. Αντεξε περίπου 1 χρόνο εντατικής χρήσης. Τρύπησε στην παλάμη (στο προστατευτικό) και στα δαχτυλα.

rs wp: Ελάχιστη προστασία, πολύ καλή αδιαβροχοποίηση, δεν έχει θερμική επένδυση. Το κράτησα περίπου 1 χρόνο. Τρύπησε στην παλάμη (στο προστατευτικό), χωρίς να επηρεάζει την αδιαβροχοποίηση.

WFX SKIN GORETEX: Καλή προστασία, καλή θερμική επένδυση (για Αθήνα και τα τριγύρω βουνά τον χειμώνα, σε γυμνή μηχανή χωρίς χούφτες), δεν εμποδίζουν την οδήγηση παρά το πάχος τους, πολύ καλή αδιαβροχοποίηση. Δεύτερος χειμώνας και αρχίζουν τώρα να κόβονται στην παλάμη (στο προστατευτικό).

Ilias_83
25/12/2023, 18:59
Σχετικά με τα five, έχω δύο ζευγάρια γάντια, ένα χειμερινό και ένα καλοκαιρινό.
Τα χειμερινά είναι τα STOCKHOLM(όχι Gore-Tex, αλλά επίσης αδιάβροχα και με επένδυση 3M Thinsulate) και τα καλοκαιρινά είναι τα STUND EVO.
Είναι όντως Made in China, αλλά θα τα χαρακτήριζα πολύ ποιοτικά γάντια και μέχρι τώρα δείχνουν να μην φθείρονται στο χρόνο και στα 2 πλυσίματα στο πλυντήριο που τους έκανα χωρίς να δω το ταμπελάκι πρώτα...:nono:

Τα χειμερινά ήταν μάλιστα και τα πρώτα μου γάντια μηχανής πριν 2 και κάτι χρόνια. Έχοντας κάνει τα μαθήματα οδήγησης χωρίς γάντια δυσκολεύτηκα πολύ στις εξετάσεις με το δανεικό της σχολής.
Συνεπώς μιλώντας με το κατάστημα ζήτησα κάτι που να είναι εύκαμπτο και άνετο.
Αυτό θεωρώ πως είναι και το βασικό τους χαρακτηριστικό, αν τα συγκρίνω με το τρίτο μου ζευγάρι γάντια που είναι τα δερμάτινα Dainese 4-STROKE 2, είναι πως είναι ιδιαιτέρως άνετα και πρακτικά τα φοράς και τα ξεχνάς.

runner
25/12/2023, 22:58
Δεν εχω χρησιμοποιήσει τα WFX2 EVO WP που έχει ο doctoras, αλλά είχα/έχω τα rs wp, rs3 (καλοκαιρινό) και τα WFX SKIN GORETEX.

Γενικά θεωρώ ότι τα five προσφέρουν καλή ποιότητα για την τιμή τους, αλλά τα σκληρά προστατυετκά που έχουν στην παλάμη μπορεί να είναι λόγος να θέλεις να τα αποφύγεις. Σίγουρα έχει να κάνει με το στυλ οδήγησης και σε μένα, η θέση που με βολεύει να έχω τα χέρια μου, πιέζει το γάντι στην άκρη του προστατευτικού και το φθείρει γρήγορα. Ένας τρόπος να το αποφύγεις είναι να πιάνεις το τιμόνι με τρόπο που να πατάει στην πάνω επιφάνεια του προστατευτικού ωστε να δέχεται την πίεση εκεί που δεν υπάρχει κάτι να κοπεί, αλλά είναι κουραστικό σε μεγάλες διαδρομές.

rs3 (καλοκαιρινό): Ελάχιστη προστασία, πολύ δροσερά (χρησιμοποιημένα φουλ σεζόν Αθήνα με καυσωνα) και το ενθετο για χρήση με οθώνη κινητού δούλευε μέχρι που χαλασε το ίδιο το γάντι. Αντεξε περίπου 1 χρόνο εντατικής χρήσης. Τρύπησε στην παλάμη (στο προστατευτικό) και στα δαχτυλα.

rs wp: Ελάχιστη προστασία, πολύ καλή αδιαβροχοποίηση, δεν έχει θερμική επένδυση. Το κράτησα περίπου 1 χρόνο. Τρύπησε στην παλάμη (στο προστατευτικό), χωρίς να επηρεάζει την αδιαβροχοποίηση.

WFX SKIN GORETEX: Καλή προστασία, καλή θερμική επένδυση (για Αθήνα και τα τριγύρω βουνά τον χειμώνα, σε γυμνή μηχανή χωρίς χούφτες), δεν εμποδίζουν την οδήγηση παρά το πάχος τους, πολύ καλή αδιαβροχοποίηση. Δεύτερος χειμώνας και αρχίζουν τώρα να κόβονται στην παλάμη (στο προστατευτικό).

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό. Είχα πάρει τα five STOCKHOLM και σε λίγοτερο από 3 μήνες με καθημερινή μικρή χρήση ειχε αρχίσει το αριστερο να σκίζεται στην παλάμη στην περιοχή του προστατευτικού. Μιλάμε για μαξ 2,5 μήνες χρήση. Περιοδικά πήγαινα σε κανενα τσαγκαρα να βαλει μια κολλα για να περιορίσει το σκίσιμο και την έξοδο του προστατευτικού αλλα σε λίγες εβδομάδες μου ανοιγε πάλι. Στον τελευταιο τσαγκαρα που πήγα περίσυ μου κράτησε και δεν έχω ξαναπαει. Στην αρχή του 4 χειιμώνα αρχισε να ανοιγει στον αριστερο δειχτη στα πλαγια αλλα εκει η κολλα δύσκολα να κρατήσει. Το δεξί γάντι αρχισε να ανοιγει στην παλάμη στο προστατευτικό κάπου τον 3 χειμώνα.

Δεν νομιζω να ξαναπροτιμουσα five με σκληρο προστατευτικό.

xenos
15/02/2024, 09:27

Tα RS3 έχω και εγώ για καλοκαιρινά/mid και χάλασαν σχετικά γρήγορα δυστυχώς. Κοιτούσα τους αντικαταστάτες τους (ίδιο μοντέλο), στα 44ε, αλλα μου φαίνονται κάπως ακριβά.
Σκέφτομαι να πάω προς revit(;).

THRESH
15/02/2024, 13:13
Five RS3 είχα για 3 καλοκαίρια, μέχρι να αρχίσουν να φθείρονται γύρω απο τις προστασίες, θα χρειαστώ καινούργια φέτος.

Πολύ ικανοποιημένος για τα χρηματα τους.

Θα ήθελα μόνο λίγο padding/gel στη παλάμη , για να γίνεται μια μικρή απόσβεση κραδασμών.

Πολυτέλειες.

Sorath
15/02/2024, 14:11
Επειδή κρυώνουν πολύ τα χέρια μου, ειδικά κάτω απο τους 10 βαθμούς, χτύπησα τα παρακάτω. Είναι πολύ ποιοτικά, ζεστά, άνετα και φαίνεται να έχουν και αντοχή στην φθορά.

https://tzortzopoulos.gr/product/moto/gantia-michanis-ixs-glasgow-st-2-0-black/

Εκεί όμως που πραγματικά είδα τεράστια διαφορά, σε σημείο που αναρωτιόμουν γιατί δεν είχα κάνει την αγορά τόσα χρόνια, ήταν όταν έβαλα τις χούφτες της OJ. Με πολύ χαμηλό κόστος (~35€), η κάλυψη απο το κρύο και την βροχή είναι κορυφαία και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο!

https://motokinisi.gr/gr/kalymma-xerivn-micro-pro-hand-c011-oj-1298661.html

xenos
15/02/2024, 15:18
Five RS3 είχα για 3 καλοκαίρια, μέχρι να αρχίσουν να φθείρονται γύρω απο τις προστασίες, θα χρειαστώ καινούργια φέτος.

Πολύ ικανοποιημένος για τα χρηματα τους.

Θα ήθελα μόνο λίγο padding/gel στη παλάμη , για να γίνεται μια μικρή απόσβεση κραδασμών.

Πολυτέλειες.

Βλέπω τα πιο "απλά" five: https://motokinisi.gr/gr/gantia-kalokairina-globe-black-five-1288976.html
τα οποία είναι ακόμα πιο απλά στη χούφτα, αλλά φθηνά.

Τα rs3: https://motokinisi.gr/gr/gantia-kalokairina-rs3-black-red-five-1287612.html
στο 40άρι.

Και τα revit με δέρμα στο εσωτερικό: https://www.motoraid.eu/gloves/revit-mosca-urban-gloves-dark-green?mfp=3f-proteinomeni-chrisi%5B10%5D&sort=p.price&order=ASC
στα ίδια περίπου.

THRESH
15/02/2024, 16:29
Δες και καμιά κριτική στο skroutz, τα Mosca θυμάμαι ότι είχανε γράψει και μερικά εντόνως αρνητικά σχόλια.

Κατάλαβα πάντως φέτος , οτι αν θες καλό χειμερινό γάντι (ζεστό KAI με προστασίες) , ξεκινάς απο 80- 90 περίπου.

Εγώ πήρα αυτά https://secamoto.com/en/product/compass-3/ , τα οποία όμως δεν έχουν πολύ θερμομονωτικό υλικό μέσα αλλά με κέρδισαν οι
προστασίες + το δέρμα , για τα χρήματα τους.
Για μέχρι 10 βαθμούς, οκ. Μετά όμως θες καλό ισοθερμικό γάντι απο μέσα
(γύρω στα 18Ε παίρνεις Revit Helium αν θυμάμαι καλά, λογικά πρέπει να είναι οκ η φάση μετά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.)

Για καλοκαιρινό , πιστεύω οτι γύρω στα 40-50 βρίσκεις κάτι αξιοπρεπές , θα κοιτούσα Five , RevIT και είχα παλαιότερα και Nordcode τα οποία ήταν πολύ οκ για περιστασιακή χρήση

Zodd
15/02/2024, 17:07
Δεν ξέρω για προβλήματα κατασκευής με τα mosca, αλλά έχουν πολύ στενή γραμμή και θέλουν λιγο προσοχή στα μεγέθη. Τα είχα πάρει πριν μερικά χρόνια και ενώ στο μαγαζί που τα δοκίμασα μου κάθονταν καλά, στην πράξη δεν τα άντεχα για πάνω από 20 λεπτά οδηγησης, γιατί με πίεζαν υπερβολικά στα δάχτυλα.

Vassilis
16/02/2024, 00:10
Τα Mosca τα ειχα παρει για χειμωνιατικα αλλα για κατω απο 12-13 βαθμους δεν κανουν. Οποτε εχουν γινει φθινοπωρινα τωρα. Για τα πολυ κρυα εχω τα Fusion 2 GTX και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

xenos
16/02/2024, 10:29
Άρα τρώνε άκυρο τα μοσκα....
Για χειμώνα εγώ έχω κάτι dainese, αλλά περιορίζουν πολύ την αίσθηση και είναι για κανα 20-25' το πολύ, μετά παγώνεις.

Αλλά τρύπησαν τα Five rs3 που φοράω όταν δεν κάνει πολύ κρύο και ξέμεινα τώρα. Τα rs3 εν τω μεταξύ δεν έχουν προστασία ή δέρμα στην παλάμη καθόλου (ίσως ζητάω πολλά).

lospsi
16/02/2024, 13:38
Έχω αλλάξει κι εγώ αρκετά ζευγάρια της Five και τα θεωρώ τίμια για τα χρήματα τους. Δεν κρατάνε πολύ (χωρίς αυτό να σημαίνει - από προσωπική εμπειρία - ότι πιο ακριβά επώνυμα γάντια θα κρατήσουν παραπάνω) αλλά έχουν ωραίο ντιζάιν και εφαρμογή.

Τα πρώτα καλοκαιρινά
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/kalokairina-gantia/16242-gantia-five-globe-evo-mayro-fluo-kitrino
φαγώνονταν αρκετά γρήγορα όπως και όλα τα καλοκαιρινά

Αυτά που έχω τώρα όμως
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/kalokairina-gantia/14175-gantia-five-rs3-evo-xaki
έχουν κρατήσει αρκετά και τα φοράω καθημερινά καλοκαίρι -χειμώνα (έχω χούφτες στο σκούτερ οπότε μέχρι 10 βαθμούς είμαι οκ).

Επίσης έχω πάρει αυτά
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/kalokairina-gantia/7071-gantia-five-rs4-mayro-kafe
φαίνονται πιο ποιοτικά, έχουν και λίγο "δέρμα". Τα φοράω περιστασιακά στις βόλτες με μοτοσυκλέτα οπότε δεν έχω καλή άποψη για αντοχή.

Τέλος, είχα πάρει ένα φθηνό χειμερινό τύπου "gauntlet" που δεν βρίσκω στο site, κάτι τέτοιο
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/xeimerina-gantia/3207-gantia-five-wfx2-wp-mayro
όπου πάλι δεν τα χρησιμοποιώ πολύ αλλά έχει αρχίσει και φθείρεται σε σημεία. Δεν μου φαίνεται δηλαδή πολύ σόι αλλά από την άλλη τότε έκαναν 35ε αν θυμάμαι καλά.

Ένα κακό που έχω παρατηρήσει σε όλα είναι ότι πολύ γρήγορα φαγώθηκε και δεν λειτουργεί το σημείο αφής για οθόνες.

THRESH
16/02/2024, 13:39
Τα RS3 , αν λέμε αυτά https://www.skroutz.gr/s/32778870/Five-RS3-Evo-Kalokairina-Andrika-Gantia-Michanis-Black-Red-FIV000RS312.html

είναι ξεκάθαρα καλοκαιρινά, δεν έχεις καμιά ελπίδα για χειμώνα. Απο 14-15οC και πάνω κάτι γίνεται.

Ναι, η αίσθηση των χειμερινών με τα καλοκαιρινά δε συγκρίνεται, είναι σα να φοράς 3πλό προφυλακτικό :lol:

lospsi
16/02/2024, 13:44
Για χειμώνα εγώ έχω κάτι dainese, αλλά περιορίζουν πολύ την αίσθηση και είναι για κανα 20-25' το πολύ, μετά παγώνεις.

Αλλά τρύπησαν τα Five rs3 που φοράω όταν δεν κάνει πολύ κρύο και ξέμεινα τώρα. Τα rs3 εν τω μεταξύ δεν έχουν προστασία ή δέρμα στην παλάμη καθόλου (ίσως ζητάω πολλά).

Θέλεις, αν σου κάνουν, αυτά?
450913
2XL, 20 ευρώ. Μάλλον δεν με βολεύουν. Χθες τα πήρα...
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/gantia/midseason-gantia/9850-gantia-nordcode-glenn-ii-mayro-fluo

Vassilis
16/02/2024, 13:45

Νομίζω για 5-10 βαθμούς και πάνω από μισή ώρα ο,τι γάντι και να φοράς αν δεν έχεις χούφτες ή θερμαινόμενα grip δεν θα σε κρατήσει.

DoctoR_k6
16/02/2024, 14:04
Νομίζω για 5-10 βαθμούς και πάνω από μισή ώρα ο,τι γάντι και να φοράς αν δεν έχεις χούφτες ή θερμαινόμενα grip δεν θα σε κρατήσει.

Απο 5 εως 10 ειναι καλη θερμοκρασια και με ενα καλο χειμωνιατικο δεν θα παγωσεις. Τουλαχιστον να μην μπορεις να κουνας δαχτυλα.
Κατω απο τους 5 ειναι το δυσκολο και θελει @ρχιδατο γαντι.
Βεβαια μοτοσυκλετα καβαλαμε και δεν μπορουμε να περιμενουμε να εχουμε ζεστα δαχτυλακια.
Οποιος εχει θερμαινομενα ειναι αλλη φαση...μιλαμε για οσους δεν εχουν.
Εγω ακομα την βγαζω με κατι Dainese Sprog s απο το 2007...τιμιοτατα!!!

Για ολο τον υπολοιπο καιρο πηρα κατι Revit δερματινα. Μια χαρα δουλεια κανουν εως τους 10 βαθμους. Χαμηλοτερα αρχιζω και την ακουω. :lol:

geioann
16/02/2024, 15:17
Έχω αυτά (https://www.outletmoto.eu/guanti-moto-invernali-dainese-tempest-d-dry-short-nero-P16734.htm?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80OO5cuLby6nIslFUx4drdwHdUmgsUjNQeXi2-1kUK-zMyYqJO-ouQhoCwe4QAvD_BwE) εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχω δει την παραμικρή φθορά και τα χρησιμοποιώ όλο το χειμώνα καθημερινά με θερμοκρασίες από -5. Ναι, υπό αυτές τις θερμοκρασίες θα φτάσω στη δουλειά μετά από μισή ώρα με τα χέρια κρύα αλλά όχι παγωμένα. Είμαι χωρίς θερμαινόμενα και χωρίς χούφτες

Edit: είναι και αδιάβροχα

Manalishi
16/02/2024, 15:22
Έχω αυτά (https://www.outletmoto.eu/guanti-moto-invernali-dainese-tempest-d-dry-short-nero-P16734.htm?gad_source=1&gclid=CjwKCAiArLyuBhA7EiwA-qo80OO5cuLby6nIslFUx4drdwHdUmgsUjNQeXi2-1kUK-zMyYqJO-ouQhoCwe4QAvD_BwE) εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχω δει την παραμικρή φθορά και τα χρησιμοποιώ όλο το χειμώνα καθημερινά με θερμοκρασίες από -5. Ναι, υπό αυτές τις θερμοκρασίες θα φτάσω στη δουλειά μετά από μισή ώρα με τα χέρια κρύα αλλά όχι παγωμένα. Είμαι χωρίς θερμαινόμενα και χωρίς χούφτες

Τί μέγεθος τα έχεις? για να τσεκάρω διαστάσεις για μένα, ευχαριστώ

geioann
16/02/2024, 15:30
Τί μέγεθος τα έχεις? για να τσεκάρω διαστάσεις για μένα, ευχαριστώ

Size 8.5/M

xenos
16/02/2024, 15:36
Θέλεις, αν σου κάνουν, αυτά?
450913
2XL,

2XL;;;; :D Eίμαι φλώρος σε Μ εγώ.

Bowleno
18/02/2024, 09:22

-5; που μένεις ρε παλικάρι και έχετε πολικές θερμοκρασίες;

billyka
18/02/2024, 10:28
Σχεδόν όλο τον Ιανουάριο το πρωί που έφευγα για δουλειά 8 παρά κάτι είχε -5 με -4.Βόρεια Ελλάδα

geioann
18/02/2024, 11:58
-5; που μένεις ρε παλικάρι και έχετε πολικές θερμοκρασίες;

Μιλάνο! Πολλά πρωινά η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός. Όχι πάντα -5 αλλά μου έχει τύχει και τόσο!

xenos
21/02/2024, 10:10
Πέρασα χθες από παπασταύρου και είχε σε μη χειμερινό, μόνο κάτι five (65-85e) ==> ούτε καν... και κάτι dainese/aplinestars με 100+ ==> επίσης ούτε καν...

macdeath_s
21/02/2024, 10:33
Μιλάνο! Πολλά πρωινά η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός. Όχι πάντα -5 αλλά μου έχει τύχει και τόσο!

Σε αντίστοιχες θερμοκρασίες νομίζω μόνο τπτ θερμενόμενα θα κάνουν πραγματικά δουλειά. Προσωπικά έχω αυτά (https://www.motocard.com/guantes/alpinestars-wr_2_v2_gore_tex_gore_grip_black_10.aspx) για κρύο Τα έχω δοκιμάσει σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν αλλά κάτω από 2 βαθμούς εγώ κοκοκο λίγο να οδηγήσω λόγω πρόσφυσης. Στο Μιλάνο που λες κι όλας έχω πάει αρκετές φορές να φάω τα μούτρα μου με ποδήλατο όταν η ρόδα ακουμπάει είτε τα πλακόστρωτα ή ακόμη χειρότερα τις γραμμές του τραμ.

Πίσω στο θέμα τα παραπάνω έχουν δοκιμαστεί σε ωραία-επαγγελματική σαβούρα (όχι με ποδήλατο :p). Low side, ναι μεν όχι σε πίστα αλλά με καλά χλμ δεν σκιστήκανε πουθενά και προστατέψανε επαρκώς. Έχουν και gore-tex και primaloft αλλά παρότι δεν θα νιώθεις το κρύο όταν οδηγάς όταν κατέβεις τα χέρια θα είναι παγωμένα. Αυτά εδώ (https://www.motocard.com/guantes/alpinestars-amt_10_drystar_xf_winter_black_dark_gray_111.aspx) μου φαίνονται ανώτερα από αυτά που έχω και σε προστασία αλλά και σε ζεστασιά γιατί έχει παραπάνω περιεκτηκότητα υλικού σε Primaloft.

xenos
21/02/2024, 10:48
Αυτά μου άρεσαν από το site που μπήκε: https://www.motocard.com/en/gloves/alpinestars-mm93_losail_v2_black_asphalt_bright_red_1122.aspx
, αλλά με 10ε μεταφορικά πάνε στο 60άρι.

Bowleno
21/02/2024, 11:40
Εγώ πήρα αυτά εδώ (https://www.agvpro.gr/gantia-mixanis/gantia-mhxanhs-dermatina/agvpro-wagner-dermatina-gadia-michanis-h2o-dry-tex) πριν έναν μήνα περίπου, δοκιμάστηκαν άγρια ξημερώματα στα λιμανάκια και πέριξ, με θερμοκρασία περίπου 4-5 βαθμούς για 1-1,5 ώρα και ήταν πολύ καλά, δεν ένιωσαν κρύο τα χέρια μου.

xenos
26/02/2024, 12:41
Εγώ τελικά πήρα από Βύνιο (Καλλιρόης) ένα σετάκι καλοκαιρινά alpinestars (https://www.motovinios.gr/p/gantia-alpinestars-reef-kalokairina-mavro) reef στα 40ε, όσα περίπου και τα five. Είχε και παρόμοια revit στα 35ε.
Τα περισσότερα μαγαζία δεν είχαν ποικιλία λόγω εποχής, αλλά εμένα μου σκίστηκαν τα five και με τέτοιες θερμοκρασίες δε μπορώ τα χειμερινά.

Taz
26/02/2024, 14:09
Σε αντίστοιχες θερμοκρασίες νομίζω μόνο τπτ θερμενόμενα θα κάνουν πραγματικά δουλειά. Προσωπικά έχω αυτά (https://www.motocard.com/guantes/alpinestars-wr_2_v2_gore_tex_gore_grip_black_10.aspx) για κρύο Τα έχω δοκιμάσει σε θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν αλλά κάτω από 2 βαθμούς εγώ κοκοκο λίγο να οδηγήσω λόγω πρόσφυσης. Στο Μιλάνο που λες κι όλας έχω πάει αρκετές φορές να φάω τα μούτρα μου με ποδήλατο όταν η ρόδα ακουμπάει είτε τα πλακόστρωτα ή ακόμη χειρότερα τις γραμμές του τραμ.

Πίσω στο θέμα τα παραπάνω έχουν δοκιμαστεί σε ωραία-επαγγελματική σαβούρα (όχι με ποδήλατο :p). Low side, ναι μεν όχι σε πίστα αλλά με καλά χλμ δεν σκιστήκανε πουθενά και προστατέψανε επαρκώς. Έχουν και gore-tex και primaloft αλλά παρότι δεν θα νιώθεις το κρύο όταν οδηγάς όταν κατέβεις τα χέρια θα είναι παγωμένα. Αυτά εδώ (https://www.motocard.com/guantes/alpinestars-amt_10_drystar_xf_winter_black_dark_gray_111.aspx) μου φαίνονται ανώτερα από αυτά που έχω και σε προστασία αλλά και σε ζεστασιά γιατί έχει παραπάνω περιεκτηκότητα υλικού σε Primaloft.

Έχω ακριβώς τα ίδια γάντια (ΑLPINESTARS WR-2 V2 GORE-TEX), μέχρι 6-8 βαθμούς υποφέρονται αλλά πιο κάτω για αποστάσεις άνω της μισής-μίας ώρας όχι, αυτό έχοντας θερμαινόμενα grip. Από την εμπειρία μου κάτω από αυτές τις θερμοκρασίες μόνο θερμαινόμενα γάντια κάνουν δουλειά οπότε πλέον τα έχω σαν δεύτερα.