Σύνδεση

View Full Version : ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ:ΜΟΛΥΒΔΟΥ Ή ΛΙΘΙΟΥ?

atithasos2
29/12/2021, 22:25
καλησπερα.κατοχος Innova ANF 125 injection,ηρθε η ωρα αλλαγης της μπαταριας.Θελω να ρωτησω,υπαρχει οφελος ως προς την αλλαγης αυτης με λιθιου ?
https://www.e-kiriazis.gr/ell/product/Μπαταρία_μοτοσυκλετών_SKYRICH_Τεχνολογίας_Λιθίου_LFP-9_12V_105A

Η' να την αλλαξω με κλασσικη μολυβδου ?
https://www.car.gr/parts/view/14313524-bataria-ytz6-bs-magneti-marelli-ytz6s

Το κυκλωμα φορτισης του Innova θα την φορτιζει κανονικα την λιθιου ή ισως εχει θεμα?
οι τιμες τους ειναι σχεδον ιδιες και διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα της λιθιου υπερτερει σαφως εναντι της μολυβδου,ή καπου κανω λαθος?
Ευχαριστω.

OldMan
30/12/2021, 11:07
Θα σου προτεινα κλασσικη μολυβδου αλλα ΟΧΙ Magneti Marelli..
(θεωρω την ποιότητα των ηλεκτρικων τους ενασχολησεων ισαξια με αυτη της Lukas..)

atithasos2
30/12/2021, 22:08
(θεωρω την ποιότητα των ηλεκτρικων τους ενασχολησεων ισαξια με αυτη της Lukas..)

σε ευχαριστω για την απαντηση.για να πω την αληθεια,μια Haijiu μολυβδου ειχα μεχρι τωρα,πολυ τιμια,με εβγαλε σχεδον 6 χρονια.Απλα ελεγα στα στα ιδια χρηματα (~25ευρω) μηπως αγοραζα καποια καλυτερη,και η λιθιου μου τραβηξε την προσοχη.οποτε δεν την προτεινεις...

doctor_john
31/12/2021, 09:01

433194

telegonos
31/12/2021, 10:12
Οι δύο μπαταρίες που ποστάρεις έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ και δεν νομίζω ότι είναι αντίστοιχες η μία της άλλης. Η ίδια η αγγελία λέει ότι η συγκεκριμένη λιθίου αντικαθιστά 4ρες και 5ρες συμβατικές μπαταρίες, και όχι 6ρες που είναι η συμβατική που κοιτάς.

OldMan
31/12/2021, 10:23
η λιθιου μου τραβηξε την προσοχη.οποτε δεν την προτεινεις...

Προσωπικη αντιπαθεια ειναι..
Υπαρχει κοσμος που εβαλε Li-Ion και ειναι ευχαριστημενος..
(αν και νομιζω οτι απλα ντρεπονται να παραδεχτουν οτι καναν λαλακια..)