View Full Version : Ρύθμιση Ντίζας σύμπλεκτη
Καλημέρα σας, χθες ρύθμισα τον συμπλέκτη από τον ρεγουλατορο της μανέτας για πρώτη φορά. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις .
1 πως ελενχω τον τζόγο ακριβώς να είναι στα χιλιοστά που λέει το manual.
2 μετά την ρύθμιση η σύμλεξη γίνεται πιο ψιλά , είναι φυσιολογικό;
3 πότε θα καταλάβω ότι δεν παίρνει αλλο μαζεμα από τον ρεγουλατορο της μανέτας αλλά από κάτω.
4 τον τζόγο τον μέτραω τέρμα δεξιά το τιμόνι ?
karellen
20/01/2022, 10:28
Καλημέρα.
1.Τραβάς ελάχιστα τη μανέτα,ίσα μέχρι το σημείο προτού αρχίσει τη σύμπλεξη,που δυσκολεύει δηλαδή.Αυτό το ελεύθερο παίξιμο της μανέτας είναι ο τζόγος που λες.Πόσο λέει το μάνουαλ,1 1,5 εκατοστό?
2. Ναι είναι λογικό,μόνο μην το παρακάνεις,να προσέχεις η σύμπλεξη να γίνεται περίπου στο μέσο της διαδρομής της μανέτας,μην τη παρασφίξεις γιατί ενδέχεται να πατινάρει.
3. Όταν τον επάνω ρεγουλατόρο τον έχεις τέρμα σφιγμένο και παρ' όλα αυτά οι ταχύτητες κοπανάνε και χρειάζεται επιπλέον σφίξιμο ο κάτω ρεγουλατόρος. Αυτό όμως θα σημαίνει ότι το συρματόσχοινο έχει αρχίσει και κόβονται τριχούλες (άρα λασκάρει).
4. Λογικά,εάν ο συμπλέκτης σου δουλέυει κανονικά ΔΕΝ παίζει ρόλο η θέση του τιμονιού.
Καλημέρα.
1.Τραβάς ελάχιστα τη μανέτα,ίσα μέχρι το σημείο προτού αρχίσει τη σύμπλεξη,που δυσκολεύει δηλαδή.Αυτό το ελεύθερο παίξιμο της μανέτας είναι ο τζόγος που λες.Πόσο λέει το μάνουαλ,1 1,5 εκατοστό?
2. Ναι είναι λογικό,μόνο μην το παρακάνεις,να προσέχεις η σύμπλεξη να γίνεται περίπου στο μέσο της διαδρομής της μανέτας,μην τη παρασφίξεις γιατί ενδέχεται να πατινάρει.
3. Όταν τον επάνω ρεγουλατόρο τον έχεις τέρμα σφιγμένο και παρ' όλα αυτά οι ταχύτητες κοπανάνε και χρειάζεται επιπλέον σφίξιμο ο κάτω ρεγουλατόρος. Αυτό όμως θα σημαίνει ότι το συρματόσχοινο έχει αρχίσει και κόβονται τριχούλες (άρα λασκάρει).
4. Λογικά,εάν ο συμπλέκτης σου δουλέυει κανονικά ΔΕΝ παίζει ρόλο η θέση του τιμονιού.
1-2 εκατοστά λέει το μανουαλ ξέρω τι εννοεί απλά πως μπορώ να το μετρήσω με ακρίβεια εννοούσα.
Επίσης για να έρθει σε αυτόν τον τζόγο η συνπελξη γίνεται κάπως ψιλά μήπως καλύτερα να χαλαρωσω την μανέτα και να σφίξω από κάτω ?
karellen
20/01/2022, 11:21
1-2 εκατοστά λέει το μανουαλ ξέρω τι εννοεί απλά πως μπορώ να το μετρήσω με ακρίβεια εννοούσα.
Μην τρελλαίνεσαι με την ακρίβεια δεν τρέχει τίποτα αν είναι 1 ή 1,5 ή 2 εκατοστά,δεν είναι βαλβίδες να παίζει ρόλο και το παμικρό δέκατο. :smokin:.
Επίσης για να έρθει σε αυτόν τον τζόγο η συνπελξη γίνεται κάπως ψιλά μήπως καλύτερα να χαλαρωσω την μανέτα και να σφίξω από κάτω ? Είτε σφίγειις από πάνω είτε από κάτω το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα επιτυγχάνεις.Άστο όπως είναι,είναι μια χαρά.
;) ;)
kostaskk
20/01/2022, 11:39
Τι εκατοστά λέτε ρε σεις? Ίσως άμα μετράς από το άκρο τις μανετας?
Εμένα 2-3mm λέει.κ αυτό έχω συναντήσει σε ότι μανουαλ έχω διαβάσει,.
Αναφέρεται στην ελεύθερη,χωρίς αντίσταση,κίνηση τις Μανέτας.
433558
To νόμισμα του μισού ευρώ έχει πάχος 2,38mm
Οπότε πρέπει να χωράει μισό ευρώ στο κενό και να έχει και λίγο κενό
Προφανως αναφερεται στην ακρη της μανετας..
Αλλιως μπλεκεις με παχυμετρα..
karellen
20/01/2022, 12:20
Το ΧΤΧ μου έλεγε 10-15 mm.
To cbx του φίλου αναφέρει 10-20 mm.
Ναι η απόσταση αναφέρεται στην άκρη της μανέτας,στη μπίλια και όχι στο διάκενο που έγραψα εκ παραδρομής. :a013:
Προφανως αναφερεται στην ακρη της μανετας..
Ναι η απόσταση αναφέρεται στην άκρη της μανέτας,στη μπίλια και όχι στο διάκενο που έγραψα εκ παραδρομής. :a013:
Της "μαμά" μανέτας, ε;
:winka:
Το ΧΤΧ μου έλεγε 10-15 mm.
To cbx του φίλου αναφέρει 10-20 mm.
Αυτό ακριβώς είχα καταλάβει να το επιβεβαιωσω ήθελα . Απλά το κακό είναι συμπλεκτραρει πολύ ψιλά
Καλημέρα.
Επισης ο επανο ρεγουλατορος δεν σφίγγει για να σκληρύνει αλλά ξεσφυγγει το καλώδιο δηλαδή το ξεβιδωνεις. Το τέρμα σε. Ξέρω που έρχεται. Επίσης αν ρυθμίσω κάτω ρεγουλατορο και βιδωσω το πάνω ρεγουλατορο η διαδρομή θα νιώθει της συνπλεξης ?
borgiriadis1
20/01/2022, 21:22
Επισης ο επανο ρεγουλατορος δεν σφίγγει για να σκληρύνει αλλά ξεσφυγγει το καλώδιο δηλαδή το ξεβιδωνεις. Το τέρμα σε. Ξέρω που έρχεται. Επίσης αν ρυθμίσω κάτω ρεγουλατορο και βιδωσω το πάνω ρεγουλατορο η διαδρομή θα νιώθει της συνπλεξης ?
Και ο πανω και ο κάτω ρεγουλατορος κανουν το ίδιο πράγμα. Απλα ο πανω έχει μικροτερο εύρος να σφίξεις ή να ξεσφιξεις. Σε περίπτωση που δεν έρχεται με τον πανω η διαδικασία είναι ως εξης : τον βάζεις κάπου στην μέση. Ρυθμίζεις τον κάτω στο περίπου (γτ ίσως παιδευτείς αρκετά αν θελήσεις να το κανεις ακριβως) και μετα το φέρνεις ακριβώς μ το πανω. Αν θεωρείς οτι αποσυμπλεκει ψιλά ίσως το εχεις παρασφυξει. Ή ίσως ηταν πολύ ξεσφυγμενο πριν και τώρα που το κανεις by the book σου φαίνεται υπερβολικό.
Της "μαμά" μανέτας, ε;
Επιπεδομετρια δεν κανατε στο σχολειο ρε Θωμακο..??
(ομοια τριγωνα ειναι με τον λογο των βασεων ισο με τον λογο των πλευρων..)
Επιπεδομετρια δεν κανατε στο σχολειο ρε Θωμακο..??
(ομοια τριγωνα ειναι με τον λογο των βασεων ισο με τον λογο των πλευρων..)
Επιπεδομετρία κάνατε στα χρόνια σου, στα δικά μου το λέγανε απλά γεωμετρία :lol:.
Γι αυτο δεν μπορειτε να ρεγουλαρετε μια ντιζα ρε κουπούκια..!!
AristidisZ
21/01/2022, 18:18
Επιπεδομετρία κάνατε στα χρόνια σου, στα δικά μου το λέγανε απλά γεωμετρία :lol:.
Αφού όταν πήγαινε σχολείο δεν είχε γεννηθεί ο Ευκλείδης τι περιμένεις…
Είναι πρώτη φορά που το κάνω και η πρώτη μου μοτοσυκλέτα . Έχω 20500
Έχω 20500
Τ.Κ. Νεμέας Κορινθία..??
λίπανση κάνετε? Αν ναι καθε ποτε στις ντίζες. Με τι σπρει?
Κανουμε...
Οταν θελουμε να φυγουμε απ το σπιτι για λιγο
Δε χρειάζεται σπρευ.. ..