PDA

View Full Version : Ερωτηση για Ψυγειο μηχανης

Spar1991
22/01/2022, 12:45
Καλημερα σε ολους. Επειδη δεν ειμαι και ο πιο σχετικος. Θεωρειται οτι το ψυγειο στην φωτο θελει καθαρισμα? Καθαριζεται βασικα η θελει αλλαγη? Γενικα ειναι φυσιολογικο με τα χρονια να ναι ετσι?? 433641

karellen
22/01/2022, 12:58
Δεν διακρίνεται καλά, είναι βρώμα ανάμεσα στις κυψέλες ή είναι τσαλακωμένες αυτές?
Εάν είναι το πρώτο βρέξτες με νερό να μαλακώσουν και προσπάθησε με μία βούτρσα να τις καθαρίσεις.
Εάν το δεύτερο τότε κάτι τις χτύπησε και παραμορφώθηκαν,πάρε ένα μαχαίρι ή κατσαβιδάκι και ίσιωνέ τες μία μία.

Spar1991
22/01/2022, 13:04
Δεν διακρίνεται καλά, είναι βρώμα ανάμεσα στις κυψέλες ή είναι τσαλακωμένες αυτές?
Εάν είναι το πρώτο βρέξτες με νερό να μαλακώσουν και προσπάθησε με μία βούτρσα να τις καθαρίσεις.
Εάν το δεύτερο τότε κάτι τις χτύπησε και παραμορφώθηκαν,πάρε ένα μαχαίρι ή κατσαβιδάκι και ίσιωνέ τες μία μία.

Νομιζω ειναι βρωμια αναμεσα στις κυψελες.. απλα φοβαμαι μην με την βουρτσα τα σπρωξω προς τα μεσα και χαλασω κατι.. Μηπως υπαρχει τροπος να καθαριστει αλλιως πχ με καποιο χημικο? Αυτο ειναι καπακι ψυγειου?? Θελω να πω βγαινει η ειναι μονοκομματο??

S705
22/01/2022, 14:25
433643
+
433644

με αγάπη και υπομονή ...;)

Spar1991
22/01/2022, 14:31
433643
+
433644

με αγάπη και υπομονή ...;)

Σαπουνι κι βουρτσα?? Τιποτα αλλο? Και σαπουνι πχ αυτο απο τα πιατα ? Βουρτσα σκληρη η οτι να ναι?? Μηπως υπαρχει κινδυνος να μπει πιο μεσα η βρωμια?

karellen
22/01/2022, 14:47
Μη φοβάσαι δεν μπαινει πιο μέσα η βρώμα γιατί απλουστατα οι κυψέλες είναι διαμπερείς και θα βγει από πίσω!
Δοκίμασε αυτό που είπε ο πολυστροφος από πανω, μουλιασμα και μια μαλακή βουρτσα.

telegonos
22/01/2022, 14:59
433645

S705
22/01/2022, 15:03
433645

πρέπει να ξερεις καλά το άθλημα.
με αυτό βγάζεις τις καμένες λαδίλες από το μοτέρ του duci?:bawl:

lykourgi
22/01/2022, 16:12
Πάρε καθαριστικό για εξωτερικες μονάδες κλιματισμού. Το ψεκάζεις, αφήνεις να περάσουν λίγα λεπτά και ξεπλένεις. Ίσως χρειαστεί δύο - τρεις φορές.
Ίσως χρειαστεί και σουβλί ή κάτι άλλο αιχμηρό, αν έχει πετρώσει βρώμα ανάμεσα στις κυψέλες.
Τις ψύκτρες τις ισιώνεις με τσιμπιδάκι, μία - μία.

Το ιδανικό είναι να αφαιρεθεί το ψυγείο από το μηχανάκι για να γίνουν τα παραπάνω.

S705
22/01/2022, 16:35
Πάρε καθαριστικό για εξωτερικες μονάδες κλιματισμού. Το ψεκάζεις, αφήνεις να περάσουν λίγα λεπτά και ξεπλένεις. Ίσως χρειαστεί δύο - τρεις φορές.
Ίσως χρειαστεί και σουβλί ή κάτι άλλο αιχμηρό, αν έχει πετρώσει βρώμα ανάμεσα στις κυψέλες.

Το ιδανικό είναι να αφαιρεθεί το ψυγείο από το μηχανάκι για να γίνουν τα παραπάνω.

Σουβλι ή κάτι αιχμηρό? Στο ψυγείο? Στον χαλκοσωληνα?
Θα του πεις και τι ζημιά μπορεί να κάνει ή όχι!

Spar1991
22/01/2022, 17:41

Φιλε σε ευχαριστω για την απαντηση. Μηπως να βαλω κανα μαχαιρι αναμεσα απο καθε κυψελη να βγαλω την ωρωμια και να περασω μετα το υγρο καθαριστικο για ψυγεια ?? Επισης παιζει να γινει ζημια?

Spar1991
22/01/2022, 17:42

Τι μπορει να παει λαθος αν με προσοχη βγαλω την βρωμια με κατι λεπτο πχ μαχαιρι ΟΧΙ ΜΥΤΕΡΟ αυτο του βουτυρου

S705
22/01/2022, 18:31
Φίλε είναι από χαλκό το ψυγείο. Προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα μεταλλικό, πότε δεν ξέρεις το διάβολο μπορεί να πάει στραβά. Βάλε ένα πλαστικό πιρούνι βρε αδελφέ στην τελική. Μην παίζεις με την τύχη σου και μετά ρωτάς που θα πας να φτιάξεις το τρύπιο ψυγείο σου.

Spar1991
22/01/2022, 18:34
Φίλε είναι από χαλκό το ψυγείο. Προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα μεταλλικό, πότε δεν ξέρεις το διάβολο μπορεί να πάει στραβά. Βάλε ένα πλαστικό πιρούνι βρε αδελφέ στην τελική. Μην παίζεις με την τύχη σου και μετά ρωτάς που θα πας να φτιάξεις το τρύπιο ψυγείο σου.

Ωραια θα βαλω πλαστικο που ειναι ειδικο για να ανοιγεις κινητες συσκευες χωρις να τις τραυματιζεις..ειναι λεπτο και δεν θα γινει ζημια

νεοσσός
22/01/2022, 18:53
Αν ισιώσει μία-μία τις εκατοντάδες στραβωμένες κυψέλες με τσιμπιδάκι, πάει μετά καρφί για ζεν μοναχός στο Θιβέτ. :lol:

S705
22/01/2022, 19:05
Αν ισιώσει μία-μία τις εκατοντάδες στραβωμένες κυψέλες με τσιμπιδάκι, πάει μετά καρφί για ζεν μοναχός στο Θιβέτ. :lol:

Άλλοι το κάνουν για ψυχοθεραπεία!

Spar1991
22/01/2022, 19:11
Άλλοι το κάνουν για ψυχοθεραπεία!

Παιδια το ψαξα στο youtube και αφου καθαριστει θελει ισιωμα λεει η καθε κυψελη.. ο αλλος το κανε με κατσαβιδι ισιο μικρο μια μια τις κυψελες και εγινε τελειο!!!

lykourgi
22/01/2022, 20:01

Με λίγη προσοχή, δεν θα κάνει καμμία ζημιά.
Το έχω κάνει (όπως και άλλοι).

Nikos77
22/01/2022, 20:35
Φουλ τσαλακωμενες κυψέλες. Σίγουρα ήταν ευκαιρία το μηχανάκι? Όλο με αυτό ασχολείσαι

mikepap
22/01/2022, 20:41
https://www.frigohellas.gr/ergaleia-gia-psuktikous/xtenakia-katharismou-diorthwsis-pterugiwn

Spar1991
22/01/2022, 21:09
Φουλ τσαλακωμενες κυψέλες. Σίγουρα ήταν ευκαιρία το μηχανάκι? Όλο με αυτό ασχολείσαι

Ασχολουμαι με το μηχανακι μεχρι να το κανω καινουργιο.. αγοραζω βιδες εξαρτηματα που βλεπω σε φθορα και προσπαθω να το κανω στην εν τελεια..Μηχανικα ηταν ευκαιρια.. τα πλαστικα μια χαρα. Απλα αυτος που το χε το χε στον ηλιο και εκτεθειμενο σε καιρικες συνθηκες μαλλον και γενικα υπηρχαν καποια σημεια με σκουρια που σιγα σιγα το αντικαθιστω. Τωρα οσο αφορα το ψυγειο οι κυψελες στραβωνουν και με πιεστικο!

kostaskk
22/01/2022, 21:18
Ποιο πάνω ειπώθηκε ότι είναι από χαλκό τα ψυγεία.
Δεν νομίζω, θα ήταν πανάκριβα,θα τα παίρνανε οι γύφτοι και θα κολλούσαν εύκολα,. Ποιο πολύ για αλουμινίο μου κάνει και θέλει tig αλουμινοκολληση αν κάνει τρυπα, αυτό ξέρω, τώρα αν υπάρχουν και από χαλκό οκ.

Από τις ψήκτρες που βλέπεις δεν περνάει νερό. Το νερό περνάει ποιο μέσα σε κάτι σαν λεπτά σωληνάκια μεταλικα ίσια που πάνω τους είναι κολλημένες οι ψήκτρες

Θέλει αρκετα αδέξιο άτομο για να πάθει ζημιά,
Δεν κοπάνας,δεν σπρώχνεις,ζουλας, έχεις συγκέντρωση προσοχή και χέρι με δύναμη μωρού και σταθερότητα μονάχου Σαολίν.

Πάντα όταν λύνω μια μότο και μπαίνει μέσα στο σπίτι κάθομαι και τις ισιωσω γιατί θα έχει καλητερη ψύξη και δείχνει ποιο ωραίο,

Βέβαια παίρνει από 4-6 ώρες σε ένα σκετικα καλό ψυγειο αν το πας σερί η και παραπάνω αν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα, μην ξεχνάς οτι πρέπει να γίνει και από την πίσω μεριά.

Το δικό σου έτσι όπως φαίνεται μπορεί να πάρει και 10 ώρες σερί

Πρέπει να περάσεις από πάνω κάθε ψυκτρα,να την σηκώσεις σταδιακά αν έχει πατικωθει προς τα μέσα η είναι κολλημένη με διπλανή,κάτι που παίρνει ώρα και θέλει προσοχή, μετά να την κεντραρεις,ισιωσεις και να δεις να έχει ίδια απόσταση με τις διπλανές. Βάλε και καθάρισμα τα χώματα.

Ακόμα και με λυμενο ψυγείο και η επισκευή στο κρεβάτι θα υποφέρεις και θα έχεις πονοκέφαλο, κούραση κτλ,.

Με το ψυγείο πάνω στην μηχανή το θεωρω αδύνατο να γίνει αυτή η δουλειά, η δεν θα γίνει σωστά,η ζημιά,η φυσικοθεραπευτής μετά.

Από εργαλεία εμένα με βολεψαν κατσαβίδια και κοπιδια κυριος

Spar1991
22/01/2022, 21:28
Δεν νομίζω, θα ήταν πανάκριβα,θα τα παίρνανε οι γύφτοι και θα κολλούσαν εύκολα,. Ποιο πολύ για αλουμινίο μου κάνει και θέλει tig αλουμινοκολληση αν κάνει τρυπα, αυτό ξέρω, τώρα αν υπάρχουν και από χαλκό οκ.

Από τις ψήκτρες που βλέπεις δεν περνάει νερό. Το νερό περνάει ποιο μέσα σε κάτι σαν λεπτά σωληνάκια μεταλικα ίσια που πάνω τους είναι κολλημένες οι ψήκτρες

Θέλει αρκετα αδέξιο άτομο για να πάθει ζημιά,
Δεν κοπάνας,δεν σπρώχνεις,ζουλας, έχεις συγκέντρωση προσοχή και χέρι με δύναμη μωρού και σταθερότητα μονάχου Σαολίν.

Πάντα όταν λύνω μια μότο και μπαίνει μέσα στο σπίτι κάθομαι και τις ισιωσω γιατί θα έχει καλητερη ψύξη και δείχνει ποιο ωραίο,

Βέβαια παίρνει από 4-6 ώρες σε ένα σκετικα καλό ψυγειο αν το πας σερί η και παραπάνω αν θέλεις τέλειο αποτέλεσμα, μην ξεχνάς οτι πρέπει να γίνει και από την πίσω μεριά.

Το δικό σου έτσι όπως φαίνεται μπορεί να πάρει και 10 ώρες σερί

Πρέπει να περάσεις από πάνω κάθε ψυκτρα,να την σηκώσεις σταδιακά αν έχει πατικωθει προς τα μέσα η είναι κολλημένη με διπλανή,κάτι που παίρνει ώρα και θέλει προσοχή, μετά να την κεντραρεις,ισιωσεις και να δεις να έχει ίδια απόσταση με τις διπλανές. Βάλε και καθάρισμα τα χώματα.

Ακόμα και με λυμενο ψυγείο και η επισκευή στο κρεβάτι θα υποφέρεις και θα έχεις πονοκέφαλο, κούραση κτλ,.

Με το ψυγείο πάνω στην μηχανή το θεωρω αδύνατο να γίνει αυτή η δουλειά, η δεν θα γίνει σωστά,η ζημιά,η φυσικοθεραπευτής μετά.

Από εργαλεία εμένα με βολεψαν κατσαβίδια και κοπιδια κυριος

Ασε αν ειναι να παθω τετοια ζημια στην μεση φιλε ειμαι και παχυς θα μου βγει ο κ@@ς... Οποτε θα ριξω καθαριστικο εξωτερικων μοναδων για καθαρισμο και ισως το βγαλω να το κανω σιγα σιγα ενα σαββατο στο δωματιο.. Το θεμα ειναι ποσο ευκολο ειναι να βγει το ψυγειο?? Τι γνωσεις χρειαζεται?

telegonos
22/01/2022, 21:52

Ειναι τοσο εκτος πραγματικοτητας το ''ψυγειο απο χαλκο'', που σχεδον δεν χρειαζοταν η διορθωση.

Τα ψυγεια ειναι απο αλουμινιο, απο καταβολης υδροψυξης. Και φυσικα, οπως το εγραψες, το νερο περναει στα οριζοντια περασματα, οχι στις ψυκτρες τις ιδιες.

Επι του θεματος τωρα που ρωταει ο φιλος, αν το συστημα ψυξης ΔΕΝ παρουσιαζει προβληματα υπερθερμανσης, μην ασχοληθεις να ισιωνεις ψυκτρες. Ενα πλυσιμο να φυγουν βρωμιες και στερεοποιημενες λασπες αναμεσα στις ψυκτρες αρκει. Το καθαριστικο που προτεινω ειναι εξαιρετικο για αυτην την δουλεια.

Αυτα, και προσοχη και επιβεβαιωση σε οτι διαβαζεις, γιατι βλεπεις τι ακυρα γραφονται.

Spar1991
22/01/2022, 22:31
Ειναι τοσο εκτος πραγματικοτητας το ''ψυγειο απο χαλκο'', που σχεδον δεν χρειαζοταν η διορθωση.

Τα ψυγεια ειναι απο αλουμινιο, απο καταβολης υδροψυξης. Και φυσικα, οπως το εγραψες, το νερο περναει στα οριζοντια περασματα, οχι στις ψυκτρες τις ιδιες.

Επι του θεματος τωρα που ρωταει ο φιλος, αν το συστημα ψυξης ΔΕΝ παρουσιαζει προβληματα υπερθερμανσης, μην ασχοληθεις να ισιωνεις ψυκτρες. Ενα πλυσιμο να φυγουν βρωμιες και στερεοποιημενες λασπες αναμεσα στις ψυκτρες αρκει. Το καθαριστικο που προτεινω ειναι εξαιρετικο για αυτην την δουλεια.

Αυτα, και προσοχη και επιβεβαιωση σε οτι διαβαζεις, γιατι βλεπεις τι ακυρα γραφονται.

Ποιο καθαριστικο προτεινεις ομως δεν μου ειπες.

doctor_john
22/01/2022, 23:38
...

433645

Spar1991
23/01/2022, 06:43
...

Φιλε αυτο απο οτι ειδα ειναι για το μοτερ για την βρωμια.. Προσωπικα για μοτερ βρωμιες βαζω καθαριστικο για καμενα λιπη κουζινας.. πολυ καλη δουλεια. Στο συγκεκριμενο αφου ειναι ψυγειο ισως ειναι καλυτερο το καθαριστικο για εξωτερικες μοναδες air condition. Αφριζει και βγαζει την βρωμα..

S705
23/01/2022, 08:32

Τα ψυγεια ειναι απο αλουμινιο.

Το ψυγείο στο strada ήταν από χαλκό, το έμαθα όταν πήγα να βγάλω το πλαϊνό πλαστικό προστατευτικο και η κολλημένη βάση της βίδας έφυγε μαζί με την βιδα! Τώρα σε άλλες μάρκες και άλλες μηχανές πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με άλλης εταιρίας ψυγεία.

doctor_john
23/01/2022, 08:40
Φιλε αυτο απο οτι ειδα ειναι για το μοτερ για την βρωμια.. Προσωπικα για μοτερ βρωμιες βαζω καθαριστικο για καμενα λιπη κουζινας.. πολυ καλη δουλεια. Στο συγκεκριμενο αφου ειναι ψυγειο ισως ειναι καλυτερο το καθαριστικο για εξωτερικες μοναδες air condition. Αφριζει και βγαζει την βρωμα..

Αυτο που ξέρω είναι ότι δεν προτάθηκε για συζήτηση. :lol:
Χρειαζόσουν καθαριστικό και σου πρότεινε μηχανικός αυτό που έχει τσεκάρει.
Τα προϊόντα που προορίζονται για καθαρισμό αλουμινίου από άλατα σε εξωτερικές συνθήκες είναι πολύ πιθανά όμοια με διαφορετικές
αναλογίες ανάλογα την επικινδυνότητα ή το κόστος επισκευής της εφαρμογής.

Αν σου βρίσκεται για AC μπορείς να δοκιμάσεις. Το έχει τσεκάρει όμως κάποιος;
Εγώ βάζω καθαριστικό για ζάντες. Το κλείνω σε σακούλα όμως γιατί όπου αλλού πέσει κάνει σημάδια και το ψυγείο βγαίνει σαν παραλλαγή με τόνους αλουμινίου.
Αν είσαι τεχνικός, κοίταξε μήπως έχεις την δυνατότητα να του φτιάξεις μια σίτα - σχάρα για να το προστατεύεις.

νεοσσός
23/01/2022, 09:16
Άντε βγάλε άκρη τώρα:

Φιλε αυτο απο οτι ειδα ειναι για το μοτερ για την βρωμια.. Προσωπικα για μοτερ βρωμιες βαζω καθαριστικο για καμενα λιπη κουζινας.. πολυ καλη δουλεια.

αφου ειναι ψυγειο ισως ειναι καλυτερο το καθαριστικο για εξωτερικες μοναδες air condition. Αφριζει και βγαζει την βρωμα..

Εγώ βάζω καθαριστικό για ζάντες. Το κλείνω σε σακούλα όμως γιατί όπου αλλού πέσει κάνει σημάδια και το ψυγείο βγαίνει σαν παραλλαγή με τόνους αλουμινίου.

:lol:

S705
23/01/2022, 09:48
Άντε βγάλε άκρη τώρα:

Προφανώς κάνουν δουλειά όλοι οι αναφερόμενοι τρόποι.

borgiriadis1
23/01/2022, 10:56
Το ψυγείο στο strada ήταν από χαλκό, το έμαθα όταν πήγα να βγάλω το πλαϊνό πλαστικό προστατευτικο και η κολλημένη βάση της βίδας έφυγε μαζί με την βιδα! Τώρα σε άλλες μάρκες και άλλες μηχανές πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με άλλης εταιρίας ψυγεία.

Και στο sv ηταν απο χαλκό (μάλλον κράμα χαλκού πρεπει να ηταν). Το κατάλαβα όταν έσπασε και το αντικατεστησα με αλουμινίου (υπηρχε κ επιλογη σε χαλκινο) και υπήρχε και τεράστια διάφορα στο βάρος. Οποτε το χαλκός σε ψυγείο δεν είναι εκτός πραγματικότητας.

Spar1991
23/01/2022, 11:30
Άντε βγάλε άκρη τώρα:

Κουβεντα γινεται το θεμα ειναι να βγαλω εγω ακρη! Και φυσικα δεν ειμαι προβατο να κανω οτι μου λενε.. συμβουλες δεχομαι οχι εντολες. Ξεψαχνιζω παντα κατι πριν το κανω..Και φυσικα η συζητηση γινεται με αντιπαραθεσεις και προσωπικες αποψεις..

viper1
23/01/2022, 12:45
https://www.ebay.com/itm/Air-Conditioner-Fin-Repair-Comb-Cooler-Condenser-Compact-Refrigeration-Tool-Kit-/294714219324?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=705-154756-20017-0

Spar1991
23/01/2022, 12:49
https://www.ebay.com/itm/Air-Conditioner-Fin-Repair-Comb-Cooler-Condenser-Compact-Refrigeration-Tool-Kit-/294714219324?mkcid=16&mkevt=1&_trksid=p2349624.m46890.l49286&mkrid=705-154756-20017-0

Ξερεις μηπως αν ειναι ευκολο να βγει το ψυγειο?.

viper1
23/01/2022, 13:36
Ξερεις μηπως αν ειναι ευκολο να βγει το ψυγειο?.

Πολύ εύκολο αν πιάνουν τα χέρια σου.

lykourgi
23/01/2022, 15:52
Αυτο που ξέρω είναι ότι δεν προτάθηκε για συζήτηση. :lol:
Χρειαζόσουν καθαριστικό και σου πρότεινε μηχανικός αυτό που έχει τσεκάρει.
Τα προϊόντα που προορίζονται για καθαρισμό αλουμινίου από άλατα σε εξωτερικές συνθήκες είναι πολύ πιθανά όμοια με διαφορετικές
αναλογίες ανάλογα την επικινδυνότητα ή το κόστος επισκευής της εφαρμογής.

Αν σου βρίσκεται για AC μπορείς να δοκιμάσεις. Το έχει τσεκάρει όμως κάποιος;
Επειδή εγώ πρότεινα το καθαριστικό για air-condition, να διευκρινίσω ότι το έχω χρησιμοποιήσει εγώ, ​στη δική μου μοτοσυκλέτα.
Μου το είχαν συστήσει δε, δύο μηχανικοί. (αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών).