PDA

View Full Version : Πρώτη μηχανή

I5Aoplo
07/02/2022, 01:19
Καλησπέρα παιδιά νέος οδηγός και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πρότεινε κάποια μοντέλα μπας και επιλέξω πρώτη μηχανή. Είμαι 28 οδηγάω 7 χρόνια αμάξι και έχω Α2 για μηχανή. Θέλω να ναι σε κατηγορία on off να είναι ευέλικτο και να μην έχει πολύ νεύρο για να συγχωρεί και κάνα λάθος απειρίας.

zannisvel
07/02/2022, 08:02
Καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες!! Αυτή τη στιγμή η αγορά δείχνει μεγάλη προτίμηση στο Honda CB500X που καλύπτεται από το δίπλωμα Α2.
Με τι budget είσαι;

Άλλες επιλογές είναι το CRF300L σε περίπτωση που το OFF παίζει μεγάλο ρόλο για σένα αλλά αν το θες για commuter στο κέντρο της Αθήνας αλλάζεις αμέσως λάστιχα γιατί ο συνδυασμός βρεγμένη άσφαλτος και απειρία και OFF ελαστικό δεν είναι πολύ καλός.

Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές θα ήταν το Kawasaki versys 300, Suzuki vstrom 250, Benelli TRK και το Voge 300ds η 500Ds

Σίγουρα με τα 500 θα είσαι πιο future proof, με τα 300 θα ξεκινήσεις «λίγο πιο εύκολα» αλλά μπορεί να αναζητήσεις περισσότερα κυβικά πιο σύντομα.

Panos76
07/02/2022, 11:44
Καλησπέρα παιδιά νέος οδηγός και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πρότεινε κάποια μοντέλα μπας και επιλέξω πρώτη μηχανή. Είμαι 28 οδηγάω 7 χρόνια αμάξι και έχω Α2 για μηχανή. Θέλω να ναι σε κατηγορία on off να είναι ευέλικτο και να μην έχει πολύ νεύρο για να συγχωρεί και κάνα λάθος απειρίας.

Καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες!! Αυτή τη στιγμή η αγορά δείχνει μεγάλη προτίμηση στο Honda CB500X που καλύπτεται από το δίπλωμα Α2.
Με τι budget είσαι;

Άλλες επιλογές είναι το CRF300L σε περίπτωση που το OFF παίζει μεγάλο ρόλο για σένα αλλά αν το θες για commuter στο κέντρο της Αθήνας αλλάζεις αμέσως λάστιχα γιατί ο συνδυασμός βρεγμένη άσφαλτος και απειρία και OFF ελαστικό δεν είναι πολύ καλός.

Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές θα ήταν το Kawasaki versys 300, Suzuki vstrom 250, Benelli TRK και το Voge 300ds η 500Ds

Σίγουρα με τα 500 θα είσαι πιο future proof, με τα 300 θα ξεκινήσεις «λίγο πιο εύκολα» αλλά μπορεί να αναζητήσεις περισσότερα κυβικά πιο σύντομα.

Συμφωνώ, περιγράφεις το cb. (χωρίς βέβαια να έχω άποψη για κάτι άλλο :p )

Εξαιρετικά ήρεμο μηχανάκι και γλυκό σε όλα του.

Επίσης τα 500cc αποτελούν διαβατήριο στο να ζητήσεις κάτι περισσότερο (ταξίδι, σβελτάδα, τελική) έναντι των 300cc, χωρίς να ματώνεις σε βενζίνη και σέρβις.

o_gavros
07/02/2022, 14:12
επικο νικνέημ!!!
Βουρ για σιμπί.

I5Aoplo
08/02/2022, 16:34
Ευχαριστώ πολύ παιδιά και εγώ το cb είχα δει αλλά ήθελα να δω και κάνα άλλο μοντέλο. Μιας και είμαστε εδώ ξέρει κανείς αν αξίζει να πάρω 4 εποχών μπουφάν ή ένα τώρα για χειμώνα και το καλοκαίρι άλλο ένα για τις ζέστες?

zannisvel
08/02/2022, 19:32
Όποιο τεσσάρων εποχών και να πάρεις το καλοκαίρι θα χρειαστεί να πάρεις ένα διάτρητο.
Όποτε γνώμη μου να πάρεις ένα χειμωνιάτικο αδιάβροχο με επένδυση και ένα καλοκαιρινό όταν έρθει η ώρα. Το ίδιο και τα γάντια.

runner
09/02/2022, 23:54
Όποιο τεσσάρων εποχών και να πάρεις το καλοκαίρι θα χρειαστεί να πάρεις ένα διάτρητο.
Όποτε γνώμη μου να πάρεις ένα χειμωνιάτικο αδιάβροχο με επένδυση και ένα καλοκαιρινό όταν έρθει η ώρα. Το ίδιο και τα γάντια.

+1 στα παραπάνω και προσωπικά για καλοκαιρινο ειμαι της γνώμης για ανοιχτού χρώματος και όχι σκουρο.

zannisvel
10/02/2022, 15:03
+1 στα παραπάνω και προσωπικά για καλοκαιρινο ειμαι της γνώμης για ανοιχτού χρώματος και όχι σκουρο.

Το έχω κάνει αυτό το λάθος. Αν το έχεις για καθημερινό μέσα στο κέντρο, μετά την πρώτη σεζόν δεν ξαναγίνεται ποτέ όπως πριν. Κατά τα άλλα, σαφώς καλύτερη επιλογή το ανοιχτόχρωμο από το μαύρο.

borgiriadis1
12/02/2022, 14:26
Πάντως κ εγώ ενώ η λογική λέει ανοιχτόχρωμο είμαι τελείως υπέρ του μαύρου. Αγοράσαμε με ένα φίλο 2 καλοκαιρινά μπουφάν ίδιο μοντέλο. Το δικό μου κατάμαυρο το δικό του ασπρο-ανθρακι. Μόνο μέσα στο ίδιο καλοκαίρι το έβαλε η γυναίκα του για πλύσιμο πάνω από 5 φορες. Το επόμενο καλοκαίρι δε είχε γίνει μπεζ ανθρακι. Το δικό μου από την άλλη με αρκετά περισσότερη χρήση είναι σε κατάσταση καινούριου.
Δεν έχω εμπειρία από ανοιχτόχρωμο βέβαια και σε συνθήκες μεγαλουπολης, αλλά στο διάτρητο όσο περνάει από μέσα αέρας δεν σε επηρεάζει τόσο πολύ το χρώμα.

runner
12/02/2022, 23:26
Ναι είναι προβλημα τα ανοιχτου χρωματος με την καθαριότητα , όσο και να προσέχεις θα σου λερώσει. Από την άλλη μαυρο, δεν πιστευω οτι παλεύεται μεσημερι καλοκαιριου.

lospsi
13/02/2022, 07:48
Ότι και να πάρεις, καλά και ασφαλή χλμ να έχεις!
Για μπουφάν, συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες, καλύτερα 2 μπουφάν, για το ελληνικό καλοκαίρι το 4 εποχών ΔΕΝ κάνει.
Ευτυχώς, στα καλοκαιρινά μπουφάν υπάρχει ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξεις, είχα κάνει το λάθος και πήρα ανοικτόχρωμο την πρώτη φορά και βρωμιζει πολύ. Τώρα πήρα ένα καφετί και είναι μια χαρά!

nikos/72
13/02/2022, 11:19

καλημέρα φίλε, εγώ θα πρότεινα να εξετάσεις και την επιλογή του kle400 ή kle500. Βρίσκεις αξιόλογα μοντέλα με 1000ευρώ περίπου και τα υπόλοιπα τα επενδύεις σε εξοπλισμό.

Καλωσήρθες! :)

THRESH
27/02/2022, 16:13
Ότι και να πάρεις, καλά και ασφαλή χλμ να έχεις!
Για μπουφάν, συμφωνώ κι εγώ με τους προλαλήσαντες, καλύτερα 2 μπουφάν, για το ελληνικό καλοκαίρι το 4 εποχών ΔΕΝ κάνει.
Ευτυχώς, στα καλοκαιρινά μπουφάν υπάρχει ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξεις, είχα κάνει το λάθος και πήρα ανοικτόχρωμο την πρώτη φορά και βρωμιζει πολύ. Τώρα πήρα ένα καφετί και είναι μια χαρά!

αρα το καφετί δεν βρωμίζει :lol:

προφανώς και βρωμίζει , απλά το σκουρόχρωμο τη κρύβει καλύτερα

Γενικά όλα αυτά που χρησιμοποιούμε θέλουν τη βαρετή μεν αλλά απαραίτητη δε καθαριότητα-συντήρηση τους.

Κ εγώ θα προτιμήσω ανοικτόχρωμους συνδυασμούς στη χώρα μας για άνεση και ασφάλεια κ ας χρειάζεται πιο συχνό καθάρισμα για να μη φαίνεται η μάκα :p

lospsi
27/02/2022, 16:52
αρα το καφετί δεν βρωμίζει :lol:

προφανώς και βρωμίζει , απλά το σκουρόχρωμο τη κρύβει καλύτερα

Γενικά όλα αυτά που χρησιμοποιούμε θέλουν τη βαρετή μεν αλλά απαραίτητη δε καθαριότητα-συντήρηση τους.

Κ εγώ θα προτιμήσω ανοικτόχρωμους συνδυασμούς στη χώρα μας για άνεση και ασφάλεια κ ας χρειάζεται πιο συχνό καθάρισμα για να μη φαίνεται η μάκα :p

Χα!
Δεν κατάλαβες...Το ανοικτόχρωμο βρωμιζει και ΔΕΝ βγαίνει με το πλύσιμο. Με το πέρασμα του χρόνου, όσο και να το πλένεις, θα έχει σημάδια και λεκέδες.

balnik
12/03/2022, 08:15
Να μοιραστώ την εμπειρία μου με το καλοκαιρινό Revit Eclipse το άσπρο. Το έχω 4-5 χρόνια, και τα καλοκαίρια που το χρησιμοποιώ κάθε μέρα στην κίνηση κέντρου-εθνικής και γύρω γύρω, πράγματι φαίνεται λερωμένο σύντομα. Ωστόσο το πλένω κάθε 2-3 βδομάδες στο χέρι με πράσινο σαπούνι και τρίψιμο με σφουγγάρι. Γίνεται σαν καινούριο και έτσι είναι ακόμα και μετά από χρόνια. Εκτός από ένα-δύο σημεία που έχω ακουμπήσει γράσο κάπου στο μανίκι, οι υπόλοιποι λεκέδες από καυσαέρια βγαίνουν πάντα. Τέλος, επειδή το έχω δοκιμάσει και στο πλυντήριο, δε γίνεται το ίδιο καθάρισμα με την καμία. Θέλει στο χέρι και καλό βούρτσισμα.

THRESH
12/03/2022, 10:56
Ωραίος , έτσι είναι !

Κ σκούρου χρώματος να είναι, την ίδια περιποίηση θέλει άμα θέλεις να είναι πραγματικά καθαρό. Αλλιώς ξεγελιεσαι επειδή δε φαίνεται !

lospsi
12/03/2022, 11:52
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό αλλά από την άλλη, δεν παίζει να κάθομαι να τρίβω με το χέρι τα μπουφάν...

THRESH
12/03/2022, 11:56
μ̶π̶ο̶ρ̶ε̶ί̶ ̶ν̶α̶ ̶β̶γ̶ε̶ι̶ ̶κ̶ά̶ν̶α̶ ̶τ̶ζ̶ί̶ν̶ι̶ :p

μήπως υπάρχουν ειδικά καθαριστικά και για τα μπουφάν ώστε να μη χρειάζονται κοπιώδεις προσπάθειες απο εμάς ή την κυρία του σπιτιού :D

gior-gos
12/03/2022, 13:53
Εγώ πάντως όταν τυχαίνει να φάω καμιά βρόχα κι αφήνω το μπουφάν στην καρέκλα να στεγνώσει οι σταγόνες που στάζουν κάτω είναι καφέ προς μαύρες :D.
2 - 3 φορές που έχω πλύνει τα εσωτερικά του κράνους έχω φρίξει απο το χρώμα του νερού όταν τα ξεπλένω..

runner
12/03/2022, 15:14
Να μοιραστώ την εμπειρία μου με το καλοκαιρινό Revit Eclipse το άσπρο. Το έχω 4-5 χρόνια, και τα καλοκαίρια που το χρησιμοποιώ κάθε μέρα στην κίνηση κέντρου-εθνικής και γύρω γύρω, πράγματι φαίνεται λερωμένο σύντομα. Ωστόσο το πλένω κάθε 2-3 βδομάδες στο χέρι με πράσινο σαπούνι και τρίψιμο με σφουγγάρι. Γίνεται σαν καινούριο και έτσι είναι ακόμα και μετά από χρόνια. Εκτός από ένα-δύο σημεία που έχω ακουμπήσει γράσο κάπου στο μανίκι, οι υπόλοιποι λεκέδες από καυσαέρια βγαίνουν πάντα. Τέλος, επειδή το έχω δοκιμάσει και στο πλυντήριο, δε γίνεται το ίδιο καθάρισμα με την καμία. Θέλει στο χέρι και καλό βούρτσισμα.

Και εγω το Revit Eclipse σε άσπρο το πήρα αλλά επειδή έχει φορεθει ελάχιστα, ακομα ειναι καθαρο. Thanks για τις συμβουλές. Ασπρο κράνος, ασπρο μπουφαν => περισσοτερες βολτες καταμεσημερο καλοκαιριου.

2 - 3 φορές που έχω πλύνει τα εσωτερικά του κράνους έχω φρίξει απο το χρώμα του νερού όταν τα ξεπλένω..

χαχα πραγματικα και εγω τρομαζω οταν το πλενω. :lol:

borgiriadis1
13/03/2022, 15:18
Καλά καταμεσήμερο καλοκαιριού με 40°C υπό σκιά καλυτερα να μην κανεις βόλτες.
Πάντως εγώ επειδή πολλά χρόνια δεν ειχα καλοκαιρινό μπουφάν (το παιζα αλήτης με δερμάτινα) όταν αγορασα κατάλαβα ποσο μλκς ήμουνα τοσα χρόνια. Για την Ελλάδα που 7 μηνες το χρονο έχουμε καλοκαίρι το καλοκαιρινό μπουφάν είναι απαραίτητος εξοπλισμός. Ειδικα τα περισσότερα έχουν και αφαιρουμενες επενδύσεις για το βράδυ που έχει λίγο ψύχρα.

airmav
17/03/2022, 10:58
Καλά καταμεσήμερο καλοκαιριού με 40°C υπό σκιά καλυτερα να μην κανεις βόλτες.
Πάντως εγώ επειδή πολλά χρόνια δεν ειχα καλοκαιρινό μπουφάν (το παιζα αλήτης με δερμάτινα) όταν αγορασα κατάλαβα ποσο μλκς ήμουνα τοσα χρόνια. Για την Ελλάδα που 7 μηνες το χρονο έχουμε καλοκαίρι το καλοκαιρινό μπουφάν είναι απαραίτητος εξοπλισμός. Ειδικα τα περισσότερα έχουν και αφαιρουμενες επενδύσεις για το βράδυ που έχει λίγο ψύχρα.

το αυτο ακριβως ομως..τοσα χρονια χωρις καλοκαιρινο μπουφαν και νομιζα οτι ιδρωνω υπερβολικα απο την φυση μου...

doctor_john
17/03/2022, 11:34
Το μπουφάν σε κρεμαστρα κλειστό, περνάμε με βετεξ πανί με χλιαρό νερό αν θέλουμε με σαπούνι αντιμικροβιακό και ξεπλένουμε με σπρέι χλιαρό νερό.

Αφρός για ταπετσαρίες και βούρτσισμα με μαλακό βουρτσακι ανάμεσα αν δεν θέλετε σαπούνι στο νερό.
Ανάμεσα στα νερά.

Τα γάντια δεν μπαίνουν ποτέ σε κράνος που θα φορεθεί, μην ξεχνάμε.

rainmike
17/03/2022, 13:26
Το μπουφάν σε κρεμαστρα κλειστό, περνάμε με βετεξ πανί με χλιαρό νερό αν θέλουμε με σαπούνι αντιμικροβιακό και ξεπλένουμε με σπρέι χλιαρό νερό.

Αφρός για ταπετσαρίες και βούρτσισμα με μαλακό βουρτσακι ανάμεσα αν δεν θέλετε σαπούνι στο νερό.
Ανάμεσα στα νερά.

Με Ξενερωσες ρε ντοκτορ,και εγώ δεν ξερω ποσες φορες τα εχω βάλει μεσα στο κράνος.:a35:

Panos76
17/03/2022, 13:54
Με Ξενερωσες ρε ντοκτορ,και εγώ δεν ξερω ποσες φορες τα εχω βάλει μεσα στο κράνος.:a35:

Εγώ μια ζωή! Το σταμάτησα μόλις πέρυσι που το είχε ξανα αναφέρει εδώ πέρα. Εντελώς άβολο και χωρίς να γνωρίζω το γιατί (υποψιάζομαι αλλά δεν μου φαίνεται τόσο τραγικό) παρόλα αυτά το εφαρμόζω :tooth:

Dr.Monty
17/03/2022, 13:54

Please explain for newbies

DoctoR_k6
17/03/2022, 15:04
Please explain for newbies

Πιο απλο πραγμα δεν υπαρχει...
Το σπρει απο τον δρομο οταν εχει βρεξει που τρωει το γαντι κ παπαριαζει (οτι βρωμια ξεπλενεται απο κατω κοινως), εσυ μετα το βαζεις εκει που ακουμπανε τα μαγουλα/προσωπο σου?

Ποτε τα γαντια μεσα...Κανονας χρονια τωρα.

giorgosb
17/03/2022, 15:38
Αν δεις τι βρώμα βγάζουν τα γάντια όταν τα πλύνεις θα καταλάβεις.. Ακόμη και το κράνος, αν δεν χωράει στην μπαγαζιέρα, έχω την θήκη του μαζί και το κουβαλάω, δεν το περνάω στον αγκώνα..

Panos76
17/03/2022, 15:40
(οτι βρωμια ξεπλενεται απο κατω κοινως), εσυ μετα το βαζεις εκει που ακουμπανε τα μαγουλα/προσωπο σου?

Φαντάρος δεν έχεις πάει; :p

Τότε δε με νοιάζει, εγώ φοβήθηκα μη κάνει ζημΝιά στο μαΛΛί και φύγουν και οι 5 τρίχες που έχω :lol:

Dr.Monty
17/03/2022, 16:25
Ok θενξ. Ειχα ξεχασει οτι μιλουσαμε για βροχη. Και παλι ομως και χωρις βροχη δεν υπαρχει λογος να βαζουμε τα βρωμοχερα μας (στην ουσια) στα μαγουλα, στομα και ματια.

doctor_john
17/03/2022, 16:31
Πέρα από την βρώμα που είναι και από άλλους παράγοντες γιατί με τα γάντια πιάνουμε διάφορα, αναπτύσονται και μύκητες.
Οι γιατροί που το λένε είναι δερματολόγοι και εστιάζουν στο τριχωτό.

Τα γαντια που φοριούνται καθημερινά πλένονται φορεμένα πολύ γρήγορα και στεγνώνουν σχετικά γρήγορα σε σκιά. 2 φορές το μήνα.

Τα δερμάτινα γάντια καθαρίζονται συχνότερα με αντισηπτικό μόνο.

DoctoR_k6
17/03/2022, 18:07
Φαντάρος δεν έχεις πάει; :p

Τότε δε με νοιάζει, εγώ φοβήθηκα μη κάνει ζημΝιά στο μαΛΛί και φύγουν και οι 5 τρίχες που έχω :lol:

Εχω παει απλα χαθηκε η αποτελεσματικοτητα των εμβολιων μετα απο τοσα χρονια :bawl:

Προφανως υπαρχουν κ αλλοι παραγοντες ωστε να μην τα βαζεισ στο κρανος, απλα η βρωμα ειναι απο τα χαρακτηριστικα παραδεθγματα που φαινονται με το ματι.
Κ οντως η θηκη του κρανους ειναι must αν ειναι να βγεις εξω ωστε να μην το ακουμπας οπου να ναι.

doctoras
18/03/2022, 07:44
Το κράνος παντα στην θήκη του περασμενο στον ώμο το κουβαλας μαζι σου οπου πας. Για καμία δύσκολη κατάσταση που δε πρεπει να κουβαλας για καποιο λογο του βαζεις μια κλειδαρια και το κλειδωνεις πανω στο τιμόνι.

Το θεμα γάντια λύνεται μόνο με την ύπαρξη τσαντας πλάτης ή αν εχει χωρο κατω απο το σελα. Διαφορετικά δεν εχεις που να τα βαλεις/τοποθετήσεις..

Μιλαω παντα για οσους ειναι hater της μπαγαζιερας οπως και εγω

Πάντως μια μικρη και ελαφριά τσαντουλα πλατης ειναι πολυ χρήσιμη γιατι μπορεις να εχεις κιαλλα πραγματα που παιζει να μη τα χρειαστείς στην βολτα με τα ποδια, γυαλιά ηλιου(γιατι νύχτωσε), ζωνη μέσης, καποια ζακετα, αν πρεπει να βγαλεις μπουφαν.

doctor_john
19/03/2022, 08:49
Όταν είσαι πιστός, δεν την αναφέρεις καν.
Αποφεύγεις οποιοδήποτε τρόπο που ενημερώνει
για την ύπαρξη της. :priest: