PDA

View Full Version : Cafe Racer,Classic Μηχανές

christos1233
07/03/2022, 21:41
Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις και να πάρω κάποιες απαντήσεις απο κάποιους πιο έμπειρους σχετικά με της μηχανές του καφέ(και όχι δεν εννοώ αυτές του espresso)
Αρχικά να ενημερώσω ότι δεν εχω οδηγήση ποτέ στην ζωή μου μηχανή και τώρα εχω ξεκινήσει να βγάλω το δίπλωμα(απεριορίστου κυβισμού) και ο μόνος λόγος που το βγάζω είναι γιατί θέλω να πάρω μια Cafe Racer,Brat μηχανή είναι οι μόνες μηχανές που μαρέσουν πραγματικά οπότε μην μου προτείνεται κατι σε διαφορετικό στύλ....
Θέλω να μου προτείνεται κάποια μοντέλα σε ενα εύρως τιμών μεταξύ 2500-3500 μέχρι στιγμής εχω βρεί της εξείς:Brixton '22 Cromwell 125 και Brixton Ryburn 125 '22

ΥΓ:Γνωρίζω ότι δεν είναι μηχανές για μακρινά ταξίδια και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αυτό την θέλω για διαδρομές έως 1,5-2 ώρες το πολύ και για την πόλη επίσης την θέλω ως πρώτη μηχανή οπότε δεν θέλω να παω αμέσως σε κάτι τρομερό

ΥΓ2:Αξίζει 125cc η θα ήταν καλύτερο κάτι στα 300cc (θα ανέβει και η τιμή λογικά αρκετά όμως)

typhoon
07/03/2022, 22:45
Περί ορέξεως τα γνωστά.
Εφόσον θέλεις κάτι για το φαίνεσθαι, τα 125 είναι οκ για αρχάριο.
Έτσι λίγο που τα κοίταξα η ryburn μου έκανε εντύπωση, δεν τα είχα υπόψη τα συγκεκριμένα μηχανάκια. Όμορφο.
Το ταξίδι που λες είναι σχετικό για τον καθένα. Νομίζω ότι πρώτα απ' όλα η μηχανή πρέπει να ταξιδεύει την καρδιά σου, να σου γεννά επιθυμία, το πρακτικό κ διαδικαστικό μέρος έρχεται δεύτερο, με τους σχετικούς περιορισμούς, αν κ στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος περιορισμός είναι το μυαλο μας.
Με το καλό λοιπόν να έρθεις στον μαγικό κόσμο των μοτοσυκλετών!

gimli
08/03/2022, 07:33
Για μέσα στην πόλη τα 125 είναι οκ για πρώτη μηχανή, αλλά αν έχεις σκοπό να κάνεις δίωρες διαδρομές εκτός, κατά την γνώμη μου πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον στα 250... Θα είσαι πολύ πιο ασφαλής...
Την μετάβαση σε μεγαλύτερη κατηγορία θα την κάνεις κάποια στιγμή σίγουρα, οπότε θα σου βγει πιο οικονομικά αν αποφύγεις την αγορά του 125...

ptc
08/03/2022, 10:15
Σε ελαφρώς μεταχειρισμένο υπάρχει στο μπάτζετ σου το Sym Wolf 300 που νομίζω καλύπτει τα κριτήριά σου αισθητικά, χωρίς να έχεις τον περιορισμό των πολύ λίγων κυβικών.

borgiriadis1
08/03/2022, 19:33
Σε ελαφρώς μεταχειρισμένο υπάρχει στο μπάτζετ σου το Sym Wolf 300 που νομίζω καλύπτει τα κριτήριά σου αισθητικά, χωρίς να έχεις τον περιορισμό των πολύ λίγων κυβικών.

Δεν το είχα υπ όψιν μου. Πολύ όμορφο.

Panos76
09/03/2022, 08:27
check also

DAYTONA ZONTES G155 SR
Benelli BN 125
Benelli LEONCINO 250
Motron Revolver 125
Orcal Astor 215
FB Mondial HPS 125

christos1233
10/03/2022, 02:14
Νομίζω πως το Daytona Zontes G155 είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτό το budget το είδα και από κοντά προχθές σε ένα κατάστημα και πραγματικά είναι πανέμορφο και ξεγελάει πολύ στο μάτι!