View Full Version : Κάποιο οικονομικό ευρωπαϊκό
Koticore
08/03/2022, 21:35
Γειά χαρά σε όλο το forum .
Έχω ένα xtx 660 , είμαι ευχαριστημένος αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι σε ευρωπαϊκό, στην ίδια κατηγορία .
Αυτό που με σταματάει είναι το κόστος συντήρησης.
Πιστεύετε υπάρχει κάποιο ευρωπαϊκό, με περίπου το ίδιο κόστος συντήρησης με το xtx ?
Να συμπληρώσω ότι είμαι πολύ προσεκτικός στη χρήση κ τη συντήρηση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πάντα όρθιοι.
panavour
08/03/2022, 23:21
Ευρωπαϊκό και οικονομικό,μόνο σε σκούτερ μέχρι 200 κυβικά θα βρεις.
Koticore
08/03/2022, 23:28
Κάτι τέτοιο φοβόμουν ότι θα ακούσω.
(Διαβάσω)
Aprilia Pegaso strada. Το ίδιο μοτέρ με άλλη χαρτογράφηση, πολύ καλύτερο στήσιμο, φρένα ποίημα! Το είχα 11 χρόνια ακόμα κλαίω που το έδωσα....:(
Koticore
09/03/2022, 07:17
Σ ευχαριστώ Bowleno, κ αυτο το σκέφτομαι
πυξιδας990
09/03/2022, 07:48
το strada μολις το πηρε φιλος και ειναι πολυ ευχαριστημενος...
εκτος απ αυτα που ειπε ο bowleno στα + οτι δεν εχεις σαμπρελες..
αν θελεις να ανεβεις πιο πανω,τα dorsoduro ειναι οικονομικα μηχανακια στη συντηρηση,μικρο ρεζερβουαρ εχουν και θα ακουσεις οτι καινε,αλλα δεν ισχυει,ξεγελαει η μικρη χωρητικοτητα
Koticore
09/03/2022, 09:02
Ειχα σκεφτεί το dorsoduro, αλλά έκανα ένα τσεκ σε τιμές κ διαθεσιμότητα κ τρόμαξα. Δίπλα τακάκια μπροστά, που έβγαιναν 110 €. Αλυσιδογραναζα 180 € .... Σαφως ανώτερη μηχανη βέβαια, λογικό.
Είναι όμορφα τα ρημάδια τα ευρωπαϊκά
doctor_john
09/03/2022, 09:18
Και εμένα το dorsoduro μου έρχεται στο ύφος αυτό. Αν σε καλύπτει και δρόμου υπάρχουν τα μικρά monster και τα Guzzi V7
υγ: ~1000e έξοδα / έτος είναι το τυπικό για να έχεις μια εικόνα.
πυξιδας990
09/03/2022, 09:24
Ειχα σκεφτεί το dorsoduro, αλλά έκανα ένα τσεκ σε τιμές κ διαθεσιμότητα κ τρόμαξα. Δίπλα τακάκια μπροστά, που έβγαιναν 110 €. Αλυσιδογραναζα 180 € .... Σαφως ανώτερη μηχανη βέβαια, λογικό.
σαφεστατα ειναι πανω σε τιμες απ το strada,δεν το συζηταμε...αμα θες βαλε κανενα strada που εχεις τσεκαρει να πουμε..
Ομοίως είχα τρομάξει κι εγώ, τότε, και πήρα το strada :D
karellen
09/03/2022, 10:16
Τα 110 για τακάκια και 180 για αλυσιδογράναζα είναι φιξ τιμές της αντιπροσωπείας,παραπέρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε αφτερ μαρκετ με μικρότερο κόστος.Έχεις δει πόσο χρεώνει η ΥΑΜΑΗΑ τα τακάκια της ή τα λάδια της?
Υπάρχουν πολλά Ευρωπαϊκά σε αυτά περίπου τα κυβικά που θα σου δώσουν αυτή την άλλη αίσθηση (ΚΤΜ 690,Dorso που είπαν τα παιδιά) κ.ά.Αφού λοιπόν είσαι σχολαστικός με τη συντήρηση τότε δεν τίθεται θέμα κόστους,η καραμέλα με τα πανάκριβα Ευρωπαϊκά έχει παρέλθει πλέον.
Στο ίδιο επίπεδο με το ΧΤΧ είναι το aprilia strada (ίδιο μοτέρ με το ΧΤ) και το bmw gs650 οπότε δεν έχει νόημα να πας σε τέτοιο.
Aprilia Pegaso strada. Το ίδιο μοτέρ με άλλη χαρτογράφηση, πολύ καλύτερο στήσιμο, φρένα ποίημα! Το είχα 11 χρόνια ακόμα κλαίω που το έδωσα....:(
Θα προτιμούσες να είχες ακόμα το strada αντί του voge άραγες;;;
Aprillia Pegaso strada και απο μένα. Υπάρχει και το BMW F650GS σαν κάτι πιο off. Καλές επιλογές και τα δύο αλλά όταν μιλάμε για μεταχειρισμένα πολλών ετών υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Μπορεί στη θεωρία να υπάρχει ένα ίδιο κόστος συντήρησης αλλά στην πράξη να κοστίσουν πολύ περισσότερο.
KotsosDR
09/03/2022, 11:07
Husqvarna TR 650 Strada ισως...
Koticore
09/03/2022, 12:34
Αααααχχχχχχχ...... Husqvarna.... Πόσο κόλλημα είχα με το 630 ... Με έφαγαν οι κερατάδες, που έλεγαν ότι χαλάει κ ότι Δ θα βρίσκω ανταλλακτικά
Koticore
09/03/2022, 12:36
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας πάντως
Nostradamus
09/03/2022, 12:41
Καλή πρόταση το strada αλλά δεν βλέπω να υπάρχουν πολλές επιλογές για διαθέσιμα μηχανάκια. Για Αττική τουλάχιστον.
Λευκάδιος
09/03/2022, 12:46
Husqvarna TR 650 Strada ισως...
Πάρα πολύ ωραίο μηχανάκι αλλά έχω την εντύπωση ότι πιο εύκολα βρίσκεις ανταλλακτικά από παλιό Husqvarna Te610 (που δεν βρίσκεις..) παρά από το TR650 Strada (και Terra 650) που κυκλοφόρησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Θα προτιμούσες να είχες ακόμα το strada αντί του voge άραγες;;;
Σαφώς!!! Αν ήξερα ότι σε έναν χρόνο θα πήγαιναν τα πράγματα καλύτερα για μένα, θα το είχα κρατήσει....
AUFGEBRACHT
09/03/2022, 17:45
Κάτι τέτοιο φοβόμουν ότι θα ακούσω.
(Διαβάσω)
Ελπίζω να κατάλαβες τουλάχιστον το ότι το δάβασες, δεν σημαίνει κι ότι ισχύει...
Koticore
09/03/2022, 20:53
Εντάξει, γενικότερα υπάρχει αυτή η φήμη για τα ευρωπαϊκά κ φαντάζομαι σε καποιο βαθμό ισχύει και το περιμένω κιόλας.
Το θέμα είναι να μην πάμε σε διπλό κόστος γενικότερα.
AUFGEBRACHT
09/03/2022, 21:10
Εντάξει, γενικότερα υπάρχει αυτή η φήμη για τα ευρωπαϊκά κ φαντάζομαι σε καποιο βαθμό ισχύει και το περιμένω κιόλας.
Το θέμα είναι να μην πάμε σε διπλό κόστος γενικότερα.
Να πας σε διπλό κόστος, για ποιο λόγο ακριβώς;....
doctor_john
09/03/2022, 21:22
Νομίζω πως το σημαντικότερο είναι να δεί προς τα που θέλει να κινηθεί όσον αφορά το ύφος.
Προς τα που εστιάζει; το XTΧ είναι λίγο γενικής χρήσης.
Με γνώμονα να δούμε τα ευρωπαϊκά μόνο, νομίζω θα χάσει χρήματα.
AUFGEBRACHT
09/03/2022, 21:27
Τι εννοείς "λίγο γενικής χρήσης" το XTX; Τι διαφορά έχει από ένα F650GS δηλ, όσον αφορά τη χρηστικότητα;
doctor_john
09/03/2022, 21:31
Όχι πολλές, έχεις δίκιο. Απο την άλλη θα δει "ευρωπαϊκό" με ένα τέτοιο;..
AUFGEBRACHT
09/03/2022, 21:44
Όχι πολλές, έχεις δίκιο. Απο την άλλη θα δει "ευρωπαϊκό" με ένα τέτοιο;..
Γιατί να μην δει, και γιατί εντός εισαγωγικών;
Και το XTX Ευρωπαϊκό είναι.... :D
Koticore
09/03/2022, 23:22
Γενικότερα μου αρέσει η ίδια κατηγορία. Μου αρέσουν τα sm. Δ πηγαίνω σε χώμα, ούτε κάνω συχνά ταξίδια ώστε να πάω σε on/off , sport touring . Σίγουρα, σε κάποιο βαθμό, κοιτάω κ το κατά πόσο μου αρέσει εξωτερικά αυτό που θα πάρω.
Koticore
09/03/2022, 23:24
Φοβάμαι μήπως η συντήρηση, ανέβει στο διπλάσιο.
Για να κάνεις σωστή σύγκριση πρέπει να ρωτήσεις κ για τα δύο σε αντιπροσωπεία κ όχι για το yamaha στο μπαρμπαμητσο,κ για το ευρωπαϊκό στα φόρουμ που θα πάρεις απαντήσεις από άτομα που δεν είχαν ποτέ ευρωπαϊκό...Στα aprilia σαν προϊόν κάτοχος πολλών χρόνων (και διαφόρων μοτοσυκλετών) κατέληξα ότι η συντήρηση ήταν στα ίδια λεφτά η και φθηνότερη από ιαπωνικά...Κ όπως αναφέρθηκε υπάρχουν κ πολλά aftermarket αναλώσιμα, δεν είσαι υποχρεωμένος να βάζεις τα γνήσια.. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι τα ανταλλακτικά κ όχι τα αναλώσιμα,στα οποία η aprilia έχει νορμάλ τιμές (σίγουρα πολύ φθηνότερα από honda)..Σαν προϊόν κάτοχος dorsoduro θα σου πω ότι δεν έχει καμία σχέση με το xt, είναι πολύ ανώτερο σαν μηχανή,το xt το θεωρώ ένα μέγαλο παπί με τα αρνητικά κ τα θετικά..
karellen
10/03/2022, 08:51
Φοβάμαι μήπως η συντήρηση, ανέβει στο διπλάσιο.
Γιατί ρε φίλε να ανέβει στο διπλάσιο? Από χρυσάφι είναι τα Ευρωπαϊκά και τσίγκινα τα Γιαπωνέζικα?
Κάνε μια έρευνα αγοράς όπως είπε και ο dorso από πάνω και μην δένεις κόμπο ό,τι λέει ο καθένας στα φόρουμ.Τα περισσότερα αναλώσιμα είναι universal ταιριάζουν παντού και υπάρχουν άπειρα after market:Λάδια-φίλτρα-ντίζες-λάμπες-ρουλεμάν για τιμόνι,τροχούς και πολλά άλλα κέρατα.
Στο bmw άλλαξα τακάκια με 28€ το ζευγάρι τα μπροστινά και 19€ τα πίσω,Ferodo,φίλτρο λαδιού 9€ και αέρα 17€. Σε GS 1200! Που υποτίθεται είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα πιασοκολέ και πεταμένων χρημάτων (κατά γενική πεποίθηση).
KotsosDR
10/03/2022, 09:40
Πάρα πολύ ωραίο μηχανάκι αλλά έχω την εντύπωση ότι πιο εύκολα βρίσκεις ανταλλακτικά από παλιό Husqvarna Te610 (που δεν βρίσκεις..) παρά από το TR650 Strada (και Terra 650) που κυκλοφόρησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Για το μοτέρ παίζεις μπάλα με ανταλλακτικά από f650GS , τώρα για τα υπόλοιπα με λίγο μεράκι όλα βρίσκονται .
Υπάρχει και άλλη επιλογή : Bmw G 650 Xmoto
Τώρα αν πήγαινα εγω σε ευρωπαϊκό S/M , θα κοιτούσα (ανάλογα με τα οικονομικά μου) κάτι σαν τα παρακάτω :evil: :
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/35413264-husaberg-fs-570
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/313174017-husqvarna-701-supermoto
Λευκάδιος
10/03/2022, 11:51
Για το μοτέρ παίζεις μπάλα με ανταλλακτικά από f650GS , τώρα για τα υπόλοιπα με λίγο μεράκι όλα βρίσκονται .
Υπάρχει και άλλη επιλογή : Bmw G 650 Xmoto
Τώρα αν πήγαινα εγω σε ευρωπαϊκό S/M , θα κοιτούσα (ανάλογα με τα οικονομικά μου) κάτι σαν τα παρακάτω :evil: :
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/35413264-husaberg-fs-570
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/313174017-husqvarna-701-supermoto
Έριξα μια γρήγορη ματιά σε διαθέσιμα ανταλλακτικά και είδα διάφορες ελλείψεις όπως μονάδα ABS, ECU και κάτι άλλα ψιλά.
Το TR650 υπήρξε στην παραγωγή για 2 περίπου χρόνια επί ιδιοκτησίας BMW πριν πουλήσει τα δικαιώματα στην ΚΤΜ. Το μοτέρ είναι σχεδόν ίδιο με τα υπόλοιπα Rotax της BMW αλλά έχει κάποιες μικρές διαφορές στην κεφαλή (εκκεντροφορους, διάμετρο μπουζί) και αν δεν κάνω λάθος σώμα ψεκασμού.
Είναι καλό μηχανάκι αλλά όπως είπες είναι για μερακλήδες (που έχουν όρεξη και χρόνο).
Απ'τα δύο SM που έβαλες παρακάτω θα έλεγα 701 που απαιτεί αραιότερη συντήρηση από το πολεμικό 570.
KotsosDR
10/03/2022, 12:04
Έριξα μια γρήγορη ματιά σε διαθέσιμα ανταλλακτικά και είδα διάφορες ελλείψεις όπως μονάδα ABS, ECU και κάτι άλλα ψιλά.
Το TR650 υπήρξε στην παραγωγή για 2 περίπου χρόνια επί ιδιοκτησίας BMW πριν πουλήσει τα δικαιώματα στην ΚΤΜ. Το μοτέρ είναι σχεδόν ίδιο με τα υπόλοιπα Rotax της BMW αλλά έχει κάποιες μικρές διαφορές στην κεφαλή (εκκεντροφορους, διάμετρο μπουζί) και αν δεν κάνω λάθος σώμα ψεκασμού.
Είναι καλό μηχανάκι αλλά όπως είπες είναι για μερακλήδες (που έχουν όρεξη και χρόνο).
Απ'τα δύο SM που έβαλες παρακάτω θα έλεγα 701 που απαιτεί αραιότερη συντήρηση από το πολεμικό 570.
Παλιές αγάπες :pink:
https://www.youtube.com/watch?v=LTRoWkKFxmo
Koticore
10/03/2022, 17:43
Παιδιά, έκανα μια έρευνα αγοράς, εδώ στο Χαλκίδα, σε μαγαζιά με ανταλλακτικά, τότε που ενδιαφερομουν για την πανέμορφη Ιταλίδα (Dorsoduro) και μου είχαν δώσει τις τιμές που προανέφερα. Ίσως θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο.
Γενικότερα, οι πρώτες μου επιλογές ήταν husqvarna 630
Dorsoduro 750
Ktm prestige 640 με τις διπλές.
karellen
10/03/2022, 17:49
Άλλη αίσθηση αυτά τα μηχανάκια.Θα δεις μεγάλες διαφορές από το ΧΤ.
πυξιδας990
10/03/2022, 19:07
Παιδιά, έκανα μια έρευνα αγοράς, εδώ στο Χαλκίδα, σε μαγαζιά με ανταλλακτικά, τότε που ενδιαφερομουν για την πανέμορφη Ιταλίδα (Dorsoduro) και μου είχαν δώσει τις τιμές που προανέφερα. Ίσως θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο.
Γενικότερα, οι πρώτες μου επιλογές ήταν husqvarna 630
Dorsoduro 750
Ktm prestige 640 με τις διπλές.
τακακια με ενα γρηγορο ψαξιμο ζευγαρι μπροστα κανα 40αρι
και αλυσιδογραναζα απο 120ε
για dorsoduro
Koticore
10/03/2022, 19:12
Τελικά, παιδια, πρέπει να το ψάξω καλύτερα....