PDA

View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΠΡΏΤΗΣ ΜΗΧΑΝΉΣ

PanosK24
14/03/2022, 17:17
Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αγοράσω σαν πρώτη μηχανή το ktm 390 ADVENTURE. Θέλω μια μηχανή για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη και μερικές εξορμήσεις το πσκ σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 150 χιλιομέτρων από το μέρος που ζω. Όσο για χωμάτινο δρόμο συναντάω συχνά. Πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογη σαν πρώτη μηχανή ή όχι;

doctor_john
14/03/2022, 18:01
Ναι δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Αρκεί να το φτάνεις για να είσαι άνετος με αυτό.

doctoras
14/03/2022, 20:31
Ωραιο μηχανακι, να το παρεις, οχι ομως καινούργιο αν θα ειναι το πρωτο σου..
Για να μη αναρωτιέσαι, λογω μεγαλύτερης χασουρας στην επομενη αγοραπωλησία.
Βρες μεταχειρισμένο 3 χρονων και τσακο το

PanosK24
15/03/2022, 07:22
Ναι δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Αρκεί να το φτάνεις για να είσαι άνετος με αυτό.
Είμαι 1.90 και 80 κιλα πιστεύεις θα είμαι εντάξει;

PanosK24
15/03/2022, 07:26
Ωραιο μηχανακι, να το παρεις, οχι ομως καινούργιο αν θα ειναι το πρωτο σου..
Για να μη αναρωτιέσαι, λογω μεγαλύτερης χασουρας στην επομενη αγοραπωλησία.
Βρες μεταχειρισμένο 3 χρονων και τσακο το

Αυτό είναι το θέμα το ψάχνω μεταχειρισμένο αλλά επειδή είναι καινούργιο μοντέλο δεν μπορώ να το βρω και όταν το βρήκα είναι από ιδιώτη που δεν το δίνει με δόσεις (και λογικό).
Βέβαια μέχρι να κάνω την αγορά μπορεί να έχει αλλάξει αυτό γιατί για Οκτώβρη περίπου το υπολογίζω.

doctor_john
15/03/2022, 09:44
Είμαι 1.90 και 80 κιλα πιστεύεις θα είμαι εντάξει;

ναι ολα καλά :)

PanosK24
15/03/2022, 12:00
ναι ολα καλά :)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε

OldMan
15/03/2022, 12:47
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε

Ρε φιλαρακι (και με το συμπαθειο, δηλαδης να 'ουμ'..)

Πιστευτεις ενα τύπο που καθαριζει την κουβεντα με ενα "ναι ολα καλα"¨και εχει για avatar εναν αλητογατο που σφυριζει αδιαφορα..??

PanosK24
15/03/2022, 12:51
Ρε φιλαρακι (και με το συμπαθειο, δηλαδης να 'ουμ'..)

Πιστευτεις ενα τύπο που καθαριζει την κουβεντα με ενα "ναι ολα καλα"¨και εχει για avatar εναν αλητογατο που σφυριζει αδιαφορα..??

Το ότι λέω ευχαριστώ δεν σημαίνει ότι έδεσα κόμπο την απάντηση του. Απλά τον ευχαριστώ που ασχολήθηκε και μου είπε την άποψη του. Εσένα η άποψη σου πάνω στο θέμα ποια είναι αν θες να κάνουμε λίγη κουβεντουλα;

OldMan
15/03/2022, 13:00
Χωρις να ξερω τπτ για σενα, πλην ελάχιστων φαινοτυπικων χαρακτηριστικων, δυσκολο να γινει κουβεντουλα..

Παντως το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι μια χαρα αλλα εχει ακριβες τούμπες.,.
(σε χωματοδρομους μπαινε αλλα αποφευγε τους χαλικοκροκαλοδρομους..)

PanosK24
15/03/2022, 13:31
Χωρις να ξερω τπτ για σενα, πλην ελάχιστων φαινοτυπικων χαρακτηριστικων, δυσκολο να γινει κουβεντουλα..

(σε χωματοδρομους μπαινε αλλα αποφευγε τους χαλικοκροκαλοδρομους..)

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για τις μηχανές τώρα μπαίνω στο κλίμα και αρχίζω να ψαχνομαι για αυτό και γράφτηκα εδώ να πάρω ότι μπορώ από κάποιους παλαιότερους με εμπειρία και γνώση στον χώρο.Αλλωστε νομίζω όλοι έτσι ξεκινήσαμε ρωτοντας παλαιότερους και διαβάζοντας μόνοι μας. Για αυτό σε ρώτησα αν έχεις όρεξη για κουβεντουλα για να μάθω ότι μπορώ από σένα.

Panos76
15/03/2022, 14:08
O Taliban εγκρίνει μεταξόνιο για 1.90;; :D

To συγκεκριμένο μηχανάκι ήταν στο τοπ 5 των προτιμήσεών μου όταν ήταν να ψωνίσω - προ ~4 ετίας. Δεν το έκανα διότι ήμουνα νιος και γέρασα μέχρι να βγει.

Έχει πολύ καλά περιφερειακά, ωραίο μονοκύλινδρο μοτέρ, εμφάνιση, τεχνολογία, κλπ.

Για εμένα, οπωσδήποτε να το δεις από κοντά, να ανέβεις επάνω και αν είναι δυνατόν ένα τεστ drive.

Δυστυχώς, εδώ μέσα τουλ., δεν δείχνει να έχει περπατήσει για ολοκληρωμένη άποψη.

OldMan
15/03/2022, 14:12
Καλε μου ανθρωπε..;)

Τον παπαρα τον custom freak εκραξα πιο πανω, οχι εσενα..!!
Αυτος (και ολοι "αυτοι") ειναι που πρεπει να απαντανε αναλυτικα στις αποριες των νεοφωτιστων οσο και να προλαμβανουν πιθανες συμπληρωματικες διευκρινησεις..

Αλλα απο τετοια κοπροσκυλα και γνωστους θαμωνες χαμαιτυπειων, ας μην εχουμε μεγαλες απαιτήσεις..

PanosK24
15/03/2022, 14:19
O Taliban εγκρίνει μεταξόνιο για 1.90;; :D

To συγκεκριμένο μηχανάκι ήταν στο τοπ 5 των προτιμήσεών μου όταν ήταν να ψωνίσω - προ ~4 ετίας. Δεν το έκανα διότι ήμουνα νιος και γέρασα μέχρι να βγει.

Έχει πολύ καλά περιφερειακά, ωραίο μονοκύλινδρο μοτέρ, εμφάνιση, τεχνολογία, κλπ.

Για εμένα, οπωσδήποτε να το δεις από κοντά, να ανέβεις επάνω και αν είναι δυνατόν ένα τεστ drive.

Δυστυχώς, εδώ μέσα τουλ., δεν δείχνει να έχει περπατήσει για ολοκληρωμένη άποψη.

Η αλήθεια είναι ότι όντως άργησε πολύ να βγει. Σαν μηχανή μου αρέσει πάρα πολύ μηχανικά και εμφανισιακά και πιστεύω ότι υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου και με όσα έχω διαβάσει πιστεύω ότι είναι πολύ καλό και φιλικό προς έναν αρχάριο οδηγό σαν εμένα. Ούτως ή άλλως η οποία αγορά γίνει θα είναι Οκτώβρη-Νοεμβρη. Αν αγοράσω αυτή την μηχανή θα μπω να γράψω μια αναλυτική προσωπική άποψη μετά από κάποια χρήση.

PanosK24
15/03/2022, 14:25
Καλε μου ανθρωπε..;)

Τον παπαρα τον custom freak εκραξα πιο πανω, οχι εσενα..!!
Αυτος (και ολοι "αυτοι") ειναι που πρεπει να απαντανε αναλυτικα στις αποριες των νεοφωτιστων οσο και να προλαμβανουν πιθανες συμπληρωματικες διευκρινησεις..

Αλλα απο τετοια κοπροσκυλα και γνωστους θαμωνες χαμαιτυπειων, ας μην εχουμε μεγαλες απαιτήσεις..

Ναι κατάλαβα ότι δεν εκραξες εμένα απλά εγώ ήθελα να εξηγήσω το σκεπτικό μου γενικά. Μια ερώτηση θέλω να σου κάνω και αν θες μου απαντάς. Πιστεύεις ότι σαν πρώτη επαφή με τον χώρο τα κυβικά και γενικά το σύνολο είναι υπερβολη ή είναι μια καλή επιλογή για αρχαριο;

OldMan
15/03/2022, 14:37
Πιστεύεις ότι σαν πρώτη επαφή με τον χώρο τα κυβικά και γενικά το σύνολο είναι υπερβολη ή είναι μια καλή επιλογή για αρχαριο;

Και τα κυβικα και το συνολο ειναι μια χαρα επιλογη..
Για το συγκεκριμενο μηχανακι, δεν ειμαι σιγουρος..

Προσωπικα, θα το επαιρνα χωρις δευτερη σκεψη..
(αλλα επειδη εχω τυχει κατοχος διαφορων μοντελων της συγκεκριμενης μαρκας, ξερω τι να περιμενω..)

Ειναι μηχανακι που δεν θα σε πουλησει πουθενα (ακομη και σε πολυ extreme καταστασεις) αλλα μπορει να το πουλησεις εσυ αν το πιασει η μαλακια του..:p

PanosK24
15/03/2022, 14:43
Και τα κυβικα και το συνολο ειναι μια χαρα επιλογη..
Για το συγκεκριμενο μηχανακι, δεν ειμαι σιγουρος..

Προσωπικα, θα το επαιρνα χωρις δευτερη σκεψη..
(αλλα επειδη εχω τυχει κατοχος διαφορων μοντελων της συγκεκριμενης μαρκας, ξερω τι να περιμενω..)

Ειναι μηχανακι που δεν θα σε πουλησει πουθενα (ακομη και σε πολυ extreme καταστασεις) αλλα μπορει να το πουλησεις εσυ αν το πιασει η μαλακια του..:p

Εάν το πιάσει η μαλάκια του εννοείς ότι βγάζει βλαβες από το πουθενά; (Σορρυ αν σε κουραζω αλλά δεν μιλάω ακόμα την γλώσσα των μηχανοβιων

Panos76
15/03/2022, 14:58
Εάν το πιάσει η μαλάκια του εννοείς ότι βγάζει βλαβες από το πουθενά; (Σορρυ αν σε κουραζω αλλά δεν μιλάω ακόμα την γλώσσα των μηχανοβιων

Νομίζω η φήμη της μάρκας ως ''προβληματική'' εδραιώθηκε με τα LC4.

Για τα μικρά μοτέρ, δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου.

Θα μας τα πουν καλύτερα οι κατεμάδες και μη του φόρουμ.

PanosK24
15/03/2022, 15:01
Νομίζω η φήμη της μάρκας ως ''προβληματική'' εδραιώθηκε με τα LC4.

Για τα μικρά μοτέρ, δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μου.

Θα μας τα πουν καλύτερα οι κατεμάδες και μη του φόρουμ.

Εγώ αυτό που έχω διαβάσει από μερικούς είναι ότι έχει θέματα υπερθέρμανσης ο κινητήρας γενικά αλλά για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχω ακούσει κάτι(Είναι και σχετικά καινούργιο φυσικά)

OldMan
15/03/2022, 15:47
Εάν το πιάσει η μαλάκια του εννοείς ότι βγάζει βλαβες από το πουθενά;

Οχι ακριβως..

Μπορει, π.χ. να του την δωσει και να ανεβαζει ρελαντι στον θεό για 5-6 συνεχομενα φαναρια και μετα μια χαρα..
Μπορει να πρεπει να γυρισεις 3-4 φορες το κλειδι το πρωι για να παρει μπροστα και αφου εχεις συμβιβαστει μ' αυτο να ανακαλυψεις ξαφνικα ότι παιρνει με την πρωτη..
Μπορει το οδομετρο του να βγαλει σκαρτους ολους τους χιλιομετρικους χαρτες..
Μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως στην κορυφη του πουθενα, νομιζοντας οτι εχεις ακομη 5-6 λιτρα βενζινης..
Μπορει και να μην κανει απολυτως τπτ απο τα παραπανω..;)

Υ.Γ.
Οπως ειπα και παραπανω, ειναι καταπληκτικο μηχανακι αρκει να εισαι "υποψιασμενος"..

PaNick67
15/03/2022, 15:59

Σαν εντελως αρχαριος παντως αυτο μην το προσπερνας ετσι απλα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πεσεις, ειδικα αν μπεις σε χωμα και ειδικα² αν δεν εχεις εμπειρια.

Μηπως θα ηταν πιο λογικο να ξεκινησεις με ενα μεταχειρισμενο, ενδεχομενως γιαπωνεζικο για φθηνοτερα ανταλλακτικα και οταν μαζεψεις εμπερια παιρνεις αυτο που θες;

Μπορει να χασεις χρηματα ετσι αλλα κερδιζεις στο οτι δεν θα δεις το ολοκαινουργιο σου με γρατζουνιες και χτυπηματα λογω απειριας και οτι θα ξερεις τι ακριβως θες και αν σου ταιριαζει

doctoras
15/03/2022, 16:01
Οχι ακριβως..

Μπορει, π.χ. να του την δωσει και να ανεβαζει ρελαντι στον θεό για 5-6 συνεχομενα φαναρια και μετα μια χαρα..
Μπορει να πρεπει να γυρισεις 3-4 φορες το κλειδι το πρωι για να παρει μπροστα και αφου εχεις συμβιβαστει μ' αυτο να ανακαλυψεις ξαφνικα ότι παιρνει με την πρωτη..
Μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως στην κορυφη του πουθενα, νομιζοντας οτι εχεις ακομη 5-6 λιτρα βενζινης..

Υ.Γ.
Οπως ειπα και παραπανω, ειναι καταπληκτικο μηχανακι αρκει να εισαι "υποψιασμενος"..

με το συμπάθιο συμπολίτη, αλλά αυτό που περιγράφεις νομίζω ανταποκρίνεται σε ktm 20ετίας
πέρας της εξέλιξης και του εκπολιτισμού όλων των μοντέλων της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει δουλειά και οι Ινδοί σε αυτή την σειρά.

PanosK24
15/03/2022, 16:30
Σαν εντελως αρχαριος παντως αυτο μην το προσπερνας ετσι απλα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πεσεις, ειδικα αν μπεις σε χωμα και ειδικα² αν δεν εχεις εμπειρια.

Μηπως θα ηταν πιο λογικο να ξεκινησεις με ενα μεταχειρισμενο, ενδεχομενως γιαπωνεζικο για φθηνοτερα ανταλλακτικα και οταν μαζεψεις εμπερια παιρνεις αυτο που θες;

Μπορει να χασεις χρηματα ετσι αλλα κερδιζεις στο οτι δεν θα δεις το ολοκαινουργιο σου με γρατζουνιες και χτυπηματα λογω απειριας και οτι θα ξερεις τι ακριβως θες και αν σου ταιριαζει

Το ακούω αυτό που λες και το σκέφτομαι γενικά. Εγώ προσωπικά είμαι ανάμεσα στο ktm και το cb500x το οποίο μπορείς κάλλιστα να το βρεις και μεταχειρισμένο( επειδή έχω Α2 δίπλωμα λόγω της ηλικίας μου(20) περιορίζονται γενικά οι επιλογές μου. Απλά σκέφτομαι ότι μπορεί ο προηγούμενος ιδιώτης να του έχει βγάλει τα μάτια και να βγάλει τα χούγια του σε μένα. Επίσης 500 κυβικά μου φαίνονται πολλά για πρώτη μηχανή. Έχεις κάτι να μου προτείνεις εσύ για Α2;

PanosK24
15/03/2022, 17:04
Οχι ακριβως..

Υ.Γ.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου φίλε!

KotsosDR
16/03/2022, 08:54
Δες και το crf 250 rally (ή crf 300 rally)

PaNick67
16/03/2022, 10:08
Το ακούω αυτό που λες και το σκέφτομαι γενικά. Εγώ προσωπικά είμαι ανάμεσα στο ktm και το cb500x το οποίο μπορείς κάλλιστα να το βρεις και μεταχειρισμένο( επειδή έχω Α2 δίπλωμα λόγω της ηλικίας μου(20) περιορίζονται γενικά οι επιλογές μου. Απλά σκέφτομαι ότι μπορεί ο προηγούμενος ιδιώτης να του έχει βγάλει τα μάτια και να βγάλει τα χούγια του σε μένα. Επίσης 500 κυβικά μου φαίνονται πολλά για πρώτη μηχανή. Έχεις κάτι να μου προτείνεις εσύ για Α2;

Να σου προτεινω δυστυχως δεν εχω γιατι δεν εχω ιδεα ποιες ειναι οι καταλληλες για το διπλωμα σου. Οταν πηρα εγω διπλωμα ηταν απεριοριστο εξαρχης και συνηθως πρωτα αγοραζες την μηχανη και στο πρωτο δικαστηριο εβγαζες και διπλωμα :bawl:

Ομως σαν νεος αναβατης ισως θα μπορουσες να ξεκινησεις με καποιο ΧΤ600 / FMX 650 τa οποιa ειναι φτηνa στην αγορα, απλa για να βαλεις χερι και τa πουλας γρηγορα χωρις να χασεις πολλα οταν ερθει η ωρα. Επενδυσε σε εξοπλισμο τον οποιο φορας ακομα και μεχρι το περιπτερο, ενα σχολειο σαν του Χουντρα και καλους δρομους.

Nostradamus
16/03/2022, 10:21
Μπορείς να δεις για παρόμοια χρήση και το Versys 300.

Το ΚΤΜ είναι πολύ πιο ευχάριστο βέβαια και βγάζει και κανένα γούστο.

OldMan
16/03/2022, 12:22
με το συμπάθιο συμπολίτη, αλλά αυτό που περιγράφεις νομίζω ανταποκρίνεται σε ktm 20ετίας .

Once KTM, always KTM συμπολιτη..;)

Υ.Γ.
Η κατακλειδα μου παραπανω ηταν οτι μπορει και να μην κανει απολυτως τπτ..
Απλα στη συγκεκριμενη εταιρεία το blue monday παει μεχρι μεσοβδόμαδα..)

sapila racing
16/03/2022, 12:37
με το συμπάθιο συμπολίτη, αλλά αυτό που περιγράφεις νομίζω ανταποκρίνεται σε ktm 20ετίας
πέρας της εξέλιξης και του εκπολιτισμού όλων των μοντέλων της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει δουλειά και οι Ινδοί σε αυτή την σειρά.

Το 690 που αν το πήγαινες νορμαλ εσβηνε όποτε ληθελε στα φανάρια και στα stop ενω αν το έσκιζες συνέχεια δεν ειχε κανενα προβλημα δεν ειναι 20ετίας. :nono: