View Full Version : Πρώτη μεγάλη διαδρομή. Τιπς εντ τρικς
Νομίζω πως το ζουμί είναι στην πρόταση '' Τη μεγάλη Παρασκευή ξύπνησα με όρεξη και είπα να το παίξω billys (απ'τα λιντλ). Ε, ειπα να κανω μια διαδρομή μέχρι τη λιμνη Δοιράνη.''
Καλές βόλτες :wave2:
Αν το πας με το όριο ταχύτητας, να έχεις υπόψη ότι το ντεπόζιτο αδειάζει πιο γρήγορα από τη χαλαρή οδήγηση που έχεις συνηθίσει.
Αν σκεφτουμε οτι πανω απο 110 δεν παω ούτε με το αμάξι δεν θα εχω τόσο ψηλή κατανάλωση. Αντε κανα 4,5 που μέχρι στιγμής όυτε σε πόλη δεν το εχω δει. Λογικά στα 4 μαξ θα ειμαι οπως πάντα.
...
Επομένως η κατανάλωση ειναι 7,08*100/227,6=3,11.
...
Πάντως η κατανάλωση στην εγνατια με ταχύτητες 110-130, ήταν σαφως πιο ανεβασμένη (νομίζω 4,3 ελεγε το τρίπ).
Σε τέτοιες μοτοσυκλέτες, αν κινείσαι με ταχύτητα πάνω από 70 km/h, η κατανάλωση αυξάνει αισθητά. Κι αν πας περισσότερη ώρα με 130 km/h, θα δεις νούμερα που δεν έχεις ξαναδεί.
Μόνο αν έχεις sport touring, η καλή αεροδυναμική αντισταθμίζει την υψηλή τους κατανάλωση, οπότε συμφέρει να κινείσαι γρήγορα.
Εννοείται ότι πρέπει να υπολογίσεις κι άλλους παράγοντες, πέρα από την κατανάλωση. Όπως την ευχαρίστηση, το χρόνο που θα αφιερώσεις, μέχρι και το πόσο άνετα αισθάνεσαι με κάποια ταχύτητα. Αν πας να κάνεις διαδρομή 300 χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο με 70 km/h, κινδυνεύεις να σε πάρει ο ύπνος ή να σαλτάρεις από την πλήξη.
....... και είπα να το παίξω billys (απ'τα λιντλ)........
:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Ας γινει μια μετονομασια του topic σε "Πρώτη μεγάλη διαδρομή - Ημερολόγιο DrMonty" ωστε να ανεβαζει εδω τα trip reports του, να πατησουμε και ενα subscribe σε λιμνες μετα τα βουνα!
Ειναι ωραιος και το χαιρεται το μηχανακι!! Παντα ορθιος και καλους δρομους αγορίνα! :beer:
Lioulios
27/04/2022, 08:31
Ωραιος !
Χρονο να χεις , να κανεις βολτες .
DoctoR_k6
28/04/2022, 09:40
Τωρα που ξεψαρωσες θα κανεις κ αλλα χλμ περισσοτερα.
Μην τρελενεσαι με την καταναλωση. Πανω κατω εκει θα εισαι μεχρι 4-4.5.
Αλλα ρε φιλε που καταντησαμε...
Εκει που μετραγαμε χρονο για Τριπολη/Επιδαυρο/Ρωσο/Μπραλο κ ποσα αλλα μερη... τωρα λεμε ποσο καψαμε? :cry:
motojojo
28/04/2022, 11:47
Αλλα ρε φιλε που καταντησαμε...
Εκει που μετραγαμε χρονο για Τριπολη/Επιδαυρο/Ρωσο/Μπραλο κ ποσα αλλα μερη... τωρα λεμε ποσο καψαμε? :cry:
Εδω και πολλά χρόνια...
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.