PDA

View Full Version : Classic Endurance 2022 – Ε.Λ.Φ.Κ.Μ

sapila racing
30/03/2022, 08:44
Το ΠΣΚ της 25ης Μαρτίου η Λεσχη Φιλων Κλασσικης Μοτοσυκλέτας διοργάνωσε το Rally Endurance 2022.

Κάναμε περιπου 1150 χλμ σε επαρχιακούς, περάσαμε πεδιάδες, βουνα, λαγκάδια, οτι μπορείτε να φανταστείτε.
Δρόμους με τέλεια καινούρια άσφαλτο, χωματόδρομους, χαλικόδρομους, απ όλα είχε ο μπαξές.
Πολύ η κούραση αλλά ετσι γεμιζουν καλά οι μπαταρίες μας!
Ξεκινήσαμε πρωι πρωί την Παρασκευή αφού η εκκίνηση ηταν στις 9μιση το πρωι εξω απο την Θήβα και όταν φτάσαμε στον τερματισμό στο Λουτράκι την Κυριακή είχε αρχίσει πια να βραδιάζει και ο σκοπός είχε επιτευχθεί.
Περάσαμε πολύ ωραία, ο καιρός μας έκανε ακόμα ενα δωράκι αφού ηταν τέλειος, και ευτυχώς το ραλλυ ειχε ελαχιστες απώλειες απο βλάβες.
Ειχαμε πολύ καλή παρέα, και απ όλα τα είδη μοτοσυκλετών όπως πολεμικό BMW 3κυκλο, προπολεμικα Norton και BSA, σπανιο Velocette 350 KSS του 38, Triumph, πολλά BMW διαφόρων ηλικιών, το γνωστο πλέον SR500 του κουμπάρου, Guzzi, Honda, τα γνωστά Harley, μεχρι και XT550!
Βεβαια υπήρχαν και οι συνοδοί, η διοργανωση με τα Τriumph αλλά και ο Νικος με το Hayabusa. Συνολο καπου 35 μοτοσυκλετες αν δεν κανω λάθος.
Ειχαμε και την καινούρια σκούπα της Λέσχης μας η οποία είναι και κούκλα, χάρη στον Αλέκο τον Διαμαντόπουλο.

Εδω μπορείτε να διαβασετε ενα ωραίο αρθρο του Γιαννη Εφραιμίδη στο περιοδικο Motosport για το ραλλυ, οπου περιγράφει πως τα περάσαμε και να δείτε και ωραίες φωτό που τραβηξε ο ίδιος. :beer:

https://www.motosport.com.gr/69o-classic-endurance-to-sadomazochistiko/

edit: Αναφερει οτι ειναι το 69ο ενω ειναι το 19ο, κατι δεν μας λενε!! :lol:

kordix
30/03/2022, 09:33
Καλημέρα και μπράβο για τη βόλτα σας. 1150 km σε μια μέρα με κλασσικό δεν είναι εύκολο πράμα.

:beer:

Επί της ευκαιρίας, θέλω να πάρω καιρό τώρα κάτι κλασσικό και ενώ είχα αποφασίσει για γυμνό ιαπωνικό της δεκαετίας του 80 σκεφτόμουν μήπως πάω σε SS ή sport-touring τέλη 80 αρχές 90 τα οποία τα εχω ζήσει και μου αρέσουν πολύ. Μακάρι να μπορούσα να πάρω 2 μοτοσυκλέτες αλλά δύσκολο με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Όποτε θέλω να ρωτήσω πότε μια από τις νεώτερες μοτοσικλέτες μπορεί να βγάλει πινακίδα κλασσικού?

DoctoR_k6
30/03/2022, 09:40
Σιδεροκωλοι οι αναβατες.
Τριημερο ηταν το event Kordix.
Μπραβο σε ολους.

Οταν συμπληρωσουν 30 χρονια βγαζουν πινακιδα κλασικου η κανω λαθος?
Αν ναι μου λειπουν αλλα 14 για το Suzuki... :D

Ωραιες οι φωτο...Κ μια του Αρη σε road racing mode. :beer:

sapila racing
30/03/2022, 09:47
Σιγα μην καναμε τοσα χλμ σε μια ημέρα! Θα ήμασταν στο νοσοκομείο τωρα. :cry:
3 ημερο είναι το Endurance και οι διαδρομές είναι πάντα από επαρχιακούς δρόμους.

Για την ερώτηση του kordix, στα 30 χρόνια γινεται κλασσικό ενα μηχανακι όπως εγραψε και ο καλα πληροφορημένος Doctor.
Βεβαια το θέμα με τις κλασσικές πινακίδες ειναι λιγο στον αέρα αυτη την στιγμή.
Αυτες που εχουμε εδω και χρόνια θα καταργηθούν από του χρόνου τον Μάιο οπότε θα ισχύσει ο νέος νόμος που λέει οτι τις κλασσικές πινακίδες θα τις παρέχει πλέον το κράτος μέσα απο νές διαδικασίες.
Λέει επίσης οτι θα πληρωνουμε τέλη κυκλοφορίας (καπως μειωμενα για μεγαλες μοτο μονο), και θα πρέπει να περναμε KTEO ΚΑΘΕ χρόνο. Οτι ναναι με λιγα λογια.
Ας μην το συνεχίσω γιατι δεν θα μιλησω όμορφα...

Οι κλασσικοί εχουμε τωρα ραντεβού τον Μαιο για το 2ήμερο Classic Trophy. :beer:

kordix
30/03/2022, 10:18
Mαλιστα, κατάλαβα τι παίζει όσον αφορά τις πινακίδες :mad:. .

Να είστε καλά να γράφετε χιλιόμετρα και να περνάτε σούπερ. Εντάξει 1150 σε μια μέρα είναι υπερβολικά πολλά ακόμα και για σύγχρονη Τούρινγκ μοτοσυκλέτα. Τι παρακανα λιγάκι:D. Αν και με ένα boxer τα χιλιόμετρα βγαίνουν αβίαστα ;)

(Θα κρατήσω το GS 1150 που έγινε αισίως 21-ενός ετών και δεν έχει κουραστεί καθόλου αλλά θα έρθει και ένα στριτακι στην παρέα.)

sapila racing
30/03/2022, 10:24
Mαλιστα, κατάλαβα τι παίζει όσον αφορά τις πινακίδες :mad:. .

Να είστε καλά να γράφετε χιλιόμετρα και να περνάτε σούπερ. Εντάξει 1150 σε μια μέρα είναι υπερβολικά πολλά ακόμα και για σύγχρονη Τούρινγκ μοτοσυκλέτα. Τι παρακανα λιγάκι:D. Αν και με ένα boxer τα χιλιόμετρα βγαίνουν αβίαστα ;)

(Θα κρατήσω το GS 1150 που έγινε αισίως 21-ενός ετών και δεν έχει κουραστεί καθόλου αλλά θα έρθει και ένα στριτακι στην παρέα.)

Απ τους δρόμους που πάμε δεν γινεται να κάνεις παραπάνω απο περίπου 400 σε μια μέρα, καποιοι δρόμοι που περνάμε ειναι τυπου ΜΩΤ 40-50 για πολλά χλμ. και πρέπει να εχεις υπ όψιν την ηλικια των παλαιότερων μοτο που πλέον περνάνε τα 80 έτη!
Εγω βέβαια με το BMW του 1975 οπως και κάποιοι άλλοι με σχετικά σύγχρονες μοτο ειμαι άνετος αναλόγως, οι ήρωες της υπόθεσης ειναι αυτοί με τα προπολεμικά μονοκύλινδρα που δεν εχουν καν αναρτηση πίσω!!!

Tsber
30/03/2022, 12:39
Μπράβο σας!

OldMan
30/03/2022, 14:31
Ρε συ Αρη, δινουν ακομη ξυλινες πινακιδες στις αντίκες..??

Bowleno
30/03/2022, 14:51
Απ τους δρόμους που πάμε δεν γινεται να κάνεις παραπάνω απο περίπου 400 σε μια μέρα, καποιοι δρόμοι που περνάμε ειναι τυπου ΜΩΤ 40-50 για πολλά χλμ. και πρέπει να εχεις υπ όψιν την ηλικια των παλαιότερων μοτο που πλέον περνάνε τα 80 έτη!
Εγω βέβαια με το BMW του 1975 οπως και κάποιοι άλλοι με σχετικά σύγχρονες μοτο ειμαι άνετος αναλόγως, οι ήρωες της υπόθεσης ειναι αυτοί με τα προπολεμικά μονοκύλινδρα που δεν εχουν καν αναρτηση πίσω!!!

Έκανα εικόνα την τελευταία παράγραφο και πόνεσα λέμε:cry:

doctoras
30/03/2022, 16:05
ΩΩΩ! τα περισσότερα είναι πρίν το '70!

τέτοια κάνεις και μπαινω στο car για να μπανίσω κανα ευκαιριακό/προσεγμένο μηχανάκι του '70-'80 έτοιμο προς πώληση :D

xbul
30/03/2022, 19:54
Μπράβο, πολύ ωραία! Να είστε καλά κι εσείς και τα "μηχανάκια" για να το κάνετε ξανά και ξανά.

old m42
30/03/2022, 20:18
Πολύ ωραία!!
Σας πέτυχα έξω από την Λιβαδειά στον περιφερειακό, ήμουν με το ποδήλατο.
Τρομερό θέαμα τόσες πολλές μηχανές αυτής της ηλικίας όλες μαζί να τις βλέπεις να περνάνε!!

Το vfr που έχω είναι του 1998 μπορώ να το κατοχυρώσω τώρα σαν youngtimer?
Και όταν γίνει τριάντα χρόνων να γίνει κλασσικό?

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/03/2022, 21:59
Πρεπει να ηταν φοβερή βόλτα!

sapila racing
31/03/2022, 08:11
Ρε συ Αρη, δινουν ακομη ξυλινες πινακιδες στις αντίκες..??

Ξυλινες? Οχι και ξύλινες Αντώνη, μια χαρα αλουμινενιες πινακίδες εχουμε στα κλασσικά, 2ης γενιας μαλιστα. Μεχρι τωρα εκδίδονται απο 3 λέσχες αν δεν κανω λάθος.

Έκανα εικόνα την τελευταία παράγραφο και πόνεσα λέμε:cry:

Αστα, αυτοί να δεις τι τραβανε. Και μαλιστα υπαρχουν και μηχανακια με απίστευτες παραξενιες.
πχ αυτα τα Harley εκτός του οτι ειναι πανβαρια εχουν συμπλέκτη στο πόδι, ταχυτητες στο δεξι χέρι και αβανς στο αριστερο σκριπ.
Αντε οδήγα το!!
Βεβαια εχουν και σειρηνα, καλό αυτό. :lol:

sapila racing
31/03/2022, 08:12
ΩΩΩ! τα περισσότερα είναι πρίν το '70!

τέτοια κάνεις και μπαινω στο car για να μπανίσω κανα ευκαιριακό/προσεγμένο μηχανάκι του '70-'80 έτοιμο προς πώληση :D

Εμπρός λοιπόν!!

Μπράβο, πολύ ωραία! Να είστε καλά κι εσείς και τα "μηχανάκια" για να το κάνετε ξανά και ξανά.

Να σαι καλά, ευχαριστούμε! :beer:

sapila racing
31/03/2022, 08:16
Πολύ ωραία!!
Σας πέτυχα έξω από την Λιβαδειά στον περιφερειακό, ήμουν με το ποδήλατο.
Τρομερό θέαμα τόσες πολλές μηχανές αυτής της ηλικίας όλες μαζί να τις βλέπεις να περνάνε!!

Το vfr που έχω είναι του 1998 μπορώ να το κατοχυρώσω τώρα σαν youngtimer?
Και όταν γίνει τριάντα χρόνων να γίνει κλασσικό?

Δεν ξέρω τι γινεται με τα youngtimer κι αν εχει πραγματικά νόημα να το κάνεις τώρα.
Θα ρωτησω όμως να μάθω.

sapila racing
31/03/2022, 08:26
Πρεπει να ηταν φοβερή βόλτα!

Οντως, αλλά το endurance δεν ειναι βόλτα, ειναι όσο ναναι λίγο extreme.
Ειδικά για τα παλιότερα μηχανακια όπως εγραψα και νωρίτερα.

Το θέμα ειναι η σωστη οργάνωση, η παρέα και η διάθεση που πρέπει να υπαρχουν όλα για να πάνε όλα καλα.
Φαντασου οτι οι κανονικές συμμετοχές στο ραλλυ ηταν 25, αλλά η διοργάνωση περιλάμβανε τουλάχιστον αλλες 5 μηχανές συν την σκούπα.
Επίσης για να μετρηθεί η διαδρομή και να φτιαχτεί το road book, εχει γίνει νωρίτερα όλη η διαδρομή κι έχει μετρηθεί όλη σχολαστικά.
Δειτε πως ειναι το road book και θα καταλαβετε. Στην τουλίπα 9 χαθηκε πανω απο το μισό ράλλυ!
Εκει που έχει αστερακι σημαίνει οτι η πινακιδα που ψάχνουμε ειναι στην αλλη πλευρα του δρόμου...

tsirvoulis
31/03/2022, 09:40
και εγώ ο καημένος, περίμενα στημένος στο τέλος της ειδικής !!!!!!!!!!!

sapila racing
31/03/2022, 09:59
και εγώ ο καημένος, περίμενα στημένος στο τέλος της ειδικής !!!!!!!!!!!

Ποιός καημένος βρε που ειχες κατσει εκει στα σκαλακια και γελαγες με την ταλαιπωρία μας!! :lol:

tsirvoulis
31/03/2022, 10:37
τι να κάνω και εγώ!!!
έπιασα φιλίες με τους ντόπιους, έμαθα τις συνήθειές τους, τι φάρμακα περνούν κ.α.
μια ώρα σας περίμενα,
και εσείς ακόμη ψάχνατε την διασταύρωση.......

sapila racing
31/03/2022, 11:04
τι να κάνω και εγώ!!!
έπιασα φιλίες με τους ντόπιους, έμαθα τις συνήθειές τους, τι φάρμακα περνούν κ.α.
μια ώρα σας περίμενα,
και εσείς ακόμη ψάχνατε την διασταύρωση.......

:cry: :bawl:

Bowleno
31/03/2022, 12:04
πχ αυτα τα Harley εκτός του οτι ειναι πανβαρια εχουν συμπλέκτη στο πόδι, ταχυτητες στο δεξι χέρι και αβανς στο αριοστερο σκριπ.
Αντε οδήγα το!!
Βεβαια εχουν και σειρηνα, καλό αυτό. :lol:

Καλά όποιος τα σχεδίασε το λιγότερο σαδιστής πρέπει να ήταν.

:cry::lol:
Επίσης ακούγεται ότι τα Χάρλεϊ εκτός από το να κάνουν θόρυβο τσουλάνε κιόλας, αληθεύει;:bawl:

sapila racing
31/03/2022, 12:10
Καλά όποιος τα σχεδίασε το λιγότερο σαδιστής πρέπει να ήταν.

:cry::lol:
Επίσης ακούγεται ότι τα Χάρλεϊ εκτός από το να κάνουν θόρυβο τσουλάνε κιόλας, αληθεύει;:bawl:

Μια χαρα τσουλάνε.
Ασχετα αν κανουμε πλάκα, τερματισαν κανονικά και τα δύο.
Πρέπει να εχεις στο μυαλό σου οτι ο καθένας το ραλλυ το βλέπει και το ζεί διαφορετικά ανάλογα με την μοτοσυκλέτα που καβαλάει. :)

kordix
31/03/2022, 14:57

Το θέμα ειναι η σωστη οργάνωση, η παρέα και η διάθεση που πρέπει να υπαρχουν όλα για να πάνε όλα καλα.
Φαντασου οτι οι κανονικές συμμετοχές στο ραλλυ ηταν 25, αλλά η διοργάνωση περιλάμβανε τουλάχιστον αλλες 5 μηχανές συν την σκούπα.
Επίσης για να μετρηθεί η διαδρομή και να φτιαχτεί το road book, εχει γίνει νωρίτερα όλη η διαδρομή κι έχει μετρηθεί όλη σχολαστικά.
Δειτε πως ειναι το road book και θα καταλαβετε. Στην τουλίπα 9 χαθηκε πανω απο το μισό ράλλυ!
Εκει που έχει αστερακι σημαίνει οτι η πινακιδα που ψάχνουμε ειναι στην αλλη πλευρα του δρόμου...

Eτσι μας έδιναν παλιά στα trail ride την διαδρομή.

Και γινόταν χαμός από χασιματα αλλά ωραία περνάγαμε τελικά :)

Διάβασα το πολύ ωραίο άρθρο στο Motorsport και είδα τις φωτογραφίες και σας καμαρωσα. Καλά όσοι συμμετείχαν με προπολεμικά πρέπει να τα είδαν όλα.

Άντε με το καλό στο επόμενο.

OldMan
31/03/2022, 15:12
Και γινόταν χαμός από χασιματα αλλά ωραία περνάγαμε τελικά :)

Ειδικα αν τα "χασιματα" καταληγαν (μυστηριωδως) σε χασαποταβερνα..

sapila racing
31/03/2022, 15:30
Ειδικα αν τα "χασιματα" καταληγαν (μυστηριωδως) σε χασαποταβερνα..

Α οχι. Εμείς την ταβέρνα την έχουμε κανονικά στο road book, ειναι ολα κανονισμένα.
Αυτό μας ελειπε να ψαχνουμε και την ταβερνα στα χαμένα και να ειμαστε και πεινασμένοι!!

o_gavros
31/03/2022, 17:46
Πολύ δυνατοί!

Τέτοια και καλύτερα, εύχομαι!

Grafton 505
31/03/2022, 20:11
Ωραία πράματα ! :beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
31/03/2022, 22:32

Κάπως έτσι είχα κιεγω μια συμμετοχή παλιά το οχι και τοσο μακρινό 2006 που δουλέψαμε ενα παρόμοιο ροουντ μπουκ!Το εχω ακομα και αύριο αν δεν έχεις προβλημα θα το ποστάρω για να δεις! Πάντως όντως φαίνεται πολύ ψαγμένο!