Σύνδεση

View Full Version : Αναζητηση κρανους

TROOPER
02/04/2022, 19:14
ARAI QUANTIC
AGV K6
HJC RPHA11
X-LITE X803
SHOEI NXR II

Το ARAI ειναι το ακριβοτερο. Δεν ειχα ποτε μου ARAI και το νιωθω πολυ ανετο. Η αληθεια ειναι οτι παντα τα κρανη μου ηταν ''σφιχτα'' και δεν μπορω να διακρινω αν ειναι απλα ανετο η μεγαλο (το μικροτερο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μου κανει).
AGV K6 ενδεικνυται αν δεν ενοχλει το γεγονος οτι το φιλας διαρκως.
HJC RPHA11 το ειχα και ομολογω οτι και το ευχαριστηθηκα και ασπροπροσωπο με εβγαλε στις συνθηκες της πιστας της ερημου.
X-LITE X803 μ' αρεσει πολυ και με ατομο που ειχε μονο ARAI για ''αγωνιστικου τυπου'' χρηση μιλωντας το εβγαλε ανωτερο σε ολα εκτος της περιφεριακης ορασης.
Το SHOEI (λεει) εχει κατωτερα υλικα

Ακουω γνωμες

o_gavros
02/04/2022, 19:28
Shoei (και ζακέτα) να πάρεις.

gior-gos
02/04/2022, 21:19
Όταν δοκίμασα το arai rx7v λέω "εδώ ήμαστε"· το προηγούμενό μου κράνος ήταν shoei xr 1100. Το έχω 5 χρόνια και ακόμα είναι το ίδιο άνετο όπως την πρώτη μέρα. Η χρήση που του κάνω είναι τουριστική (το κράνος είναι αγωνιστικό), σε λίγο που θα χρειαστεί να αλλάξω πάλι κράνος πάλι arai θα πάρω αλλά όχι αγωνιστικό αυτή τη φορά.

Η εφαρμογή του δεν παίζεται· μάλλον γι αυτό είναι το πιο ακριβό (ίσως και για τα γραφικά) αλλά και μόνο για την εφαρμογή τ αξίζει τα λεφτά του κατ' εμέ.

George_M.
02/04/2022, 21:19
Για μένα Αραι.
Μέτρα σωστά το κεφάλι κ πάρε το σωστό νουμετο
Έχει απόλυτα σωστά μεγέθη.
Μοναδική εξαίρεση να μην σου κάνει το καλούπι

Χλιτε κ μένα μου φάνηκε κάλτσα αλλά τελικά δεν ήταν ίδιο ποιοτικά με τα Αραι.
Όλα τα άλλα ξεχνά τα..
Μάθε τι κεφάλι έχεις δλδ
Round oval
Intermediate oval
Long oval
Κ διάλεξε το σωστό καλούπι

giannis21
02/04/2022, 22:15
ριξε μια ματια και στα schuberth.. δεν ειμαι σιγουρος για μοντελο, εγω ειχα το sr1 το οποιο μου εκατσε τελεια στο κεφαλι, ενω ακομα και μετα απο χρονια δεν ειχε ιδιαίτερη φθορά

McGyver
03/04/2022, 09:10
Μήπως συγκρίνεις διαφορετικές κατηγορίες;

QuantIC (όχι QuantUM) & NXRII δεν είναι στα "sport touring" ενώ τα υπόλοιπα πιο "track" helmets;

Σε HJC & X-Lite υπάρχουν νεότερα μοντέλα, RPHA-1 & X-903.

:wave2:

Grafton 505
03/04/2022, 11:05
X-LITE X803 μ' αρεσει πολυ

Αυτό.

TROOPER
03/04/2022, 13:10
Shoei (και ζακέτα) να πάρεις.

Τη ξερω τη γνωμη σου. "Ομαδα που κερδιζει δεν αλλαζει". Αλλα προχωραει ο κοσμος χαριλαε και αν υπςρχει κατι καλυτερο...γιατι οχι;

Όταν δοκίμασα το arai rx7v λέω "εδώ ήμαστε"· το προηγούμενό μου κράνος ήταν shoei xr 1100. Το έχω 5 χρόνια και ακόμα είναι το ίδιο άνετο όπως την πρώτη μέρα. Η χρήση που του κάνω είναι τουριστική (το κράνος είναι αγωνιστικό), σε λίγο που θα χρειαστεί να αλλάξω πάλι κράνος πάλι arai θα πάρω αλλά όχι αγωνιστικό αυτή τη φορά.

Η εφαρμογή του δεν παίζεται· μάλλον γι αυτό είναι το πιο ακριβό (ίσως και για τα γραφικά) αλλά και μόνο για την εφαρμογή τ αξίζει τα λεφτά του κατ' εμέ.

Εμενα τα αραι δεν μου καθησαν ποτε στο κεφαλι. Αυτο ειναι το πρωτο που μου καθεται αλλα το νιωθω "χαλαρο" και το φοβαμαι

Για μένα Αραι.
Μέτρα σωστά το κεφάλι κ πάρε το σωστό νουμετο
Έχει απόλυτα σωστά μεγέθη.
Μοναδική εξαίρεση να μην σου κάνει το καλούπι

Χλιτε κ μένα μου φάνηκε κάλτσα αλλά τελικά δεν ήταν ίδιο ποιοτικά με τα Αραι.
Όλα τα άλλα ξεχνά τα..
Μάθε τι κεφάλι έχεις δλδ
Round oval
Intermediate oval
Long oval
Κ διάλεξε το σωστό καλούπι

Φιλε ξερω τα στανταρ για να παρω κρανος. Το πιο κρανος να παρω δεν ξερω.

ριξε μια ματια και στα schuberth.. δεν ειμαι σιγουρος για μοντελο, εγω ειχα το sr1 το οποιο μου εκατσε τελεια στο κεφαλι, ενω ακομα και μετα απο χρονια δεν ειχε ιδιαίτερη φθορά

Τα Σουμπερθ δεν ειναι στις επιλογες μου

Μήπως συγκρίνεις διαφορετικές κατηγορίες;

QuantIC (όχι QuantUM) & NXRII δεν είναι στα "sport touring" ενώ τα υπόλοιπα πιο "track" helmets;

Σε HJC & X-Lite υπάρχουν νεότερα μοντέλα, RPHA-1 & X-903.

:wave2:

Τομ δε με νοιαζει η "ταμπελα" του κρανους.
Το RPHA1 και το X903 δεν τα χω δει.

gior-gos
03/04/2022, 16:08
Εμενα τα αραι δεν μου καθησαν ποτε στο κεφαλι. Αυτο ειναι το πρωτο που μου καθεται αλλα το νιωθω "χαλαρο" και το φοβαμαι

Το πρώτο arai που είχα δοκιμάσει χρόνια πριν αγοράσω αυτό που έχω τώρα δεν μου είχε κάτσει ουτε εμένα καλά στο κεφαλι (δεν ήταν το αγωνιστικό και ούτε θυμάμαι μοντέλο). Άνετο ναι, αλλά αν το νιωθεις χαλαρό δεν κάνει.

Ζεύκας
03/04/2022, 17:07
δοκιμασε τα κι οποιο σου καθεται καλυτερα.

στα υποψιν τα hjc k x-lite της λιστας ειναι αγωνιστικα κρανη, εσυ θες sport-touring.

McGyver
03/04/2022, 18:31
στα υποψιν τα hjc k x-lite της λιστας ειναι αγωνιστικα κρανη, εσυ θες sport-touring.

Μην του βάζεις κι εσύ ταμπέλες, τσινάει :lol:...

basilis_k6
03/04/2022, 18:54
ARAI QUANTIC
AGV K6
HJC RPHA11
X-LITE X803
SHOEI NXR II

Το ARAI ειναι το ακριβοτερο. Δεν ειχα ποτε μου ARAI και το νιωθω πολυ ανετο. Η αληθεια ειναι οτι παντα τα κρανη μου ηταν ''σφιχτα'' και δεν μπορω να διακρινω αν ειναι απλα ανετο η μεγαλο (το μικροτερο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μου κανει).
AGV K6 ενδεικνυται αν δεν ενοχλει το γεγονος οτι το φιλας διαρκως.
HJC RPHA11 το ειχα και ομολογω οτι και το ευχαριστηθηκα και ασπροπροσωπο με εβγαλε στις συνθηκες της πιστας της ερημου.
X-LITE X803 μ' αρεσει πολυ και με ατομο που ειχε μονο ARAI για ''αγωνιστικου τυπου'' χρηση μιλωντας το εβγαλε ανωτερο σε ολα εκτος της περιφεριακης ορασης.
Το SHOEI (λεει) εχει κατωτερα υλικα

Ακουω γνωμες

arai δεν ξερω δεν απαντω. πληρώνεις λίγο την φίρμα και δεν μου αρέσει. πολύ καλα κράνη αλλα πάντα λίγο πιο ακριβα.
shoei σταθερα πολύ καλο κράνος, δεν ξερω αν χαλασε η ποιοτητα στο nxr2 αλλα ηταν παντα ενα σκαλί πανω απο το rpha στο εσωτερικο του. καλο το rpha για τα λεφτα που ζητάει αλλα μεχρι εκει. shoei δεν ειναι.
x803 το ίδιο σκαρι εδω και 10 χρόνια αλλα κρανάρα πραγματικά. μεσα εξω το κράνος ειναι κορυφη. αδιανόητα καλή αίσθηση στο κεφάλι.
agv δεν εχω φορεσει απο τοτε που εβγαζε κρανη σκουπίδια που χαλάγανε όλα πανω τους με το καλημέρα.

αν εισαι στο τελευταιο νουμερο του κέλυφους κερδιζεις σε βαρος. αν εισαι στο πρωτο χάνεις. το arai παντως ειναι πλέον ece22.06
edit, και το shoei 22.06

George_M.
03/04/2022, 22:49
Φικε ξερω τα στανταρ για να παρω κρανος. Το πιο κρανος να παρω δεν ξερω.

Άμα τα ήξερες αδερφέ θα ήξερες κ γιατί σου κάθεται άνετο το Αραι πάρα το σωστό μέγεθος..:beer:

DoctoR_k6
03/04/2022, 23:24
Quantic...μετά θα καταλάβεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή.
Αυτό που είπε ο Ζευκας πάντως ισχύει...άλλο sport touring κ άλλο racing line.
Εγώ πάντως έκλεισα 5 χρόνια με το RX7-V κ είναι σαν καινούριο.
Κ χρήση καθημερινή κ σε σκούτερ κ στο μεγάλο.
Ποιότητα άλλου επιπέδου.

TROOPER
04/04/2022, 07:44
δοκιμασε τα κι οποιο σου καθεται καλυτερα.

Δεν ειναι αναγκη να ειναι sport touring. Και με racing κανω δουλεια οπως τοσα χρονια ;)

Μην του βάζεις κι εσύ ταμπέλες, τσινάει :lol:...

:moutza::lol:

arai δεν ξερω δεν απαντω. πληρώνεις λίγο την φίρμα και δεν μου αρέσει. πολύ καλα κράνη αλλα πάντα λίγο πιο ακριβα.
shoei σταθερα πολύ καλο κράνος, δεν ξερω αν χαλασε η ποιοτητα στο nxr2 αλλα ηταν παντα ενα σκαλί πανω απο το rpha στο εσωτερικο του. καλο το rpha για τα λεφτα που ζητάει αλλα μεχρι εκει. shoei δεν ειναι.
x803 το ίδιο σκαρι εδω και 10 χρόνια αλλα κρανάρα πραγματικά. μεσα εξω το κράνος ειναι κορυφη. αδιανόητα καλή αίσθηση στο κεφάλι.
agv δεν εχω φορεσει απο τοτε που εβγαζε κρανη σκουπίδια που χαλάγανε όλα πανω τους με το καλημέρα.

αν εισαι στο τελευταιο νουμερο του κέλυφους κερδιζεις σε βαρος. αν εισαι στο πρωτο χάνεις. το arai παντως ειναι πλέον ece22.06
edit, και το shoei 22.06

Αρα shoei λες εσυ. Θενξ.

Φικε ξερω τα στανταρ για να παρω κρανος. Το πιο κρανος να παρω δεν ξερω.

Άμα τα ήξερες αδερφέ θα ήξερες κ γιατί σου κάθεται άνετο το Αραι πάρα το σωστό μέγεθος..:beer:

Δεν ειπα οτι ειναι λαθος το νουμερο. Ειπα με ξενιζει γιατι παντα τα κρανη μου ηταν σφιχτα και στα μαγουλα αφου ηταν racing ;)

Quantic...μετά θα καταλάβεις ότι έκανες την καλύτερη επιλογή.
Αυτό που είπε ο Ζευκας πάντως ισχύει...άλλο sport touring κ άλλο racing line.
Εγώ πάντως έκλεισα 5 χρόνια με το RX7-V κ είναι σαν καινούριο.
Κ χρήση καθημερινή κ σε σκούτερ κ στο μεγάλο.
Ποιότητα άλλου επιπέδου.

Πολυς κοσμος το λεει αυτο για το quantic. Θενξ

doctoras
04/04/2022, 08:43
Μεσα στην λιστα θα πρόσθετα και το airoh gp550.
Το θεωρω καλυτερο σε εφαρμογη απο το agv k6, hjc rpha11, εφάμιλλο του xlite 803

Και εγω συμφωνώ οτι η καλύτερη εφαρμογη ειναι arai. Οσο αναφορα αν ειναι ακριβο, συγκριτικά παντα με τα υπολοιπα, η αισθηση και η μακροχρονια χρηση δικαιολογεί πληρως την διαφορα στην τιμή.

Αν οι βλεψεις καλύπτονται απο μονόχρωμο, arai και τελος.

Εγω που θελω να παρω γραφικα που στα αραι κοστίζουν απο ενα κατοστάρικο παραπανω καπου εκει μπαίνουν οι υπόνοιες μηπως να παω σε κατο αλλο..

TROOPER
04/04/2022, 11:18
Μεσα στην λιστα θα πρόσθετα και το airoh gp550.
Το θεωρω καλυτερο σε εφαρμογη απο το agv k6, hjc rpha11, εφάμιλλο του xlite 803

Και εγω συμφωνώ οτι η καλύτερη εφαρμογη ειναι arai. Οσο αναφορα αν ειναι ακριβο, συγκριτικά παντα με τα υπολοιπα, η αισθηση και η μακροχρονια χρηση δικαιολογεί πληρως την διαφορα στην τιμή.

Αν οι βλεψεις καλύπτονται απο μονόχρωμο, arai και τελος.

Εγω που θελω να παρω γραφικα που στα αραι κοστίζουν απο ενα κατοστάρικο παραπανω καπου εκει μπαίνουν οι υπόνοιες μηπως να παω σε κατο αλλο..

Το AIROH το θεωρω προσωπικα τρομερα υποδεεστερο. Ακομα και λαθος να κανω δεν θα πηγαινα καν.

sniper
04/04/2022, 11:26
....

...

Ακουω γνωμες

Αν και δεν ρώτησες εμένα, μεταξύ ARAI QUANTIC και Χ803, μακράν το X803. 650χλμ ορεινό στροφιλίκι σε μια μέρα, δεν κατάλαβα διαφορά, και η διαφορά στην περιφεριακή όραση είναι οριακή. Ο θόρυβος ένα κλικ πιο κάτω απο τα RX7 αλλά υπάρχει.
Δεν συγκρίνεις το χ803 με το quantic αλλά με τα υπόλοιπα "racing" της αγοράς.
Aν έλεγες Arai rx7, σαφώς αυτό.

Εξαρτάται από το χρήμα που θα σπρώξεις.

TROOPER
04/04/2022, 11:43
Αν και δεν ρώτησες εμένα, μεταξύ ARAI QUANTIC και Χ803, μακράν το X803. 650χλμ ορεινό στροφιλίκι σε μια μέρα, δεν κατάλαβα διαφορά, και η διαφορά στην περιφεριακή όραση είναι οριακή. Ο θόρυβος ένα κλικ πιο κάτω απο τα RX7 αλλά υπάρχει.
Δεν συγκρίνεις το χ803 με το quantic αλλά με τα υπόλοιπα "racing" της αγοράς.
Aν έλεγες Arai rx7, σαφώς αυτό.

Εξαρτάται από το χρήμα που θα σπρώξεις.

Ρε το ξερω οτι το X-803 παει σε συγκριση με το RX7 αλλα το RX7 δεν μου καθεται σαν καλουπι στη κεφαλα μου, αντιθετα με το Quantic.
Εισαι ο 2ος ''δυνατος'' οδηγος παντως που ενω χρονια τραβιεται με τα ARAI δινει προβαδισμα στο X-LITE.
Θενξ ρε

sniper
04/04/2022, 12:06
Ρε το ξερω οτι το X-803 παει σε συγκριση με το RX7 αλλα το RX7 δεν μου καθεται σαν καλουπι στη κεφαλα μου, αντιθετα με το Quantic.
Εισαι ο 2ος ''δυνατος'' οδηγος παντως που ενω χρονια τραβιεται με τα ARAI δινει προβαδισμα στο X-LITE.
Θενξ ρε

Και btw σε πτώση με 180+ με X801R, το κράνος διαλύθηκε μεν, το κεφάλι μου δεν έπαθε τίποτα δε (τουλάχιστον εξωτερικά :lol:).

Edit : και χθες ο Aldeguer X803 φορούσε, και στούμπηξε με το κεφάλι στο curb μετά την πιρουέτα 360 μοιρών.

sapila racing
04/04/2022, 12:29
Το εχω φορεσει σε μαγαζι το Χ803 και μου καθόταν καλα.
Εχουμε γνωμη για την αντοχη του στον χρόνο και την χρήση?

Το RX7 μου ειναι ακόμα μια χαρα αλλά παλιώνει σιγα σιγα.
Απο την αλλη ενα X lite κατωτερης σειρας που φοράω στην πόλη εχει αρχίσει και τα φτύνει πλέον με την μιση χρήση απ οτι το Arai.
Απο εμπειρία σε παλιότερα μοντελα Arai που εχω αλλάξει, αντεχαν ολα στον χρονο και την χρήση χωρις να ειναι τα τοπ μοντέλα.

sniper
04/04/2022, 12:41
Το εχω φορεσει σε μαγαζι το Χ803 και μου καθόταν καλα.
Εχουμε γνωμη για την αντοχη του στον χρόνο και την χρήση?

Το RX7 μου ειναι ακόμα μια χαρα αλλά παλιώνει σιγα σιγα.
Απο την αλλη ενα X lite κατωτερης σειρας που φοράω στην πόλη εχει αρχίσει και τα φτύνει πλέον με την μιση χρήση απ οτι το Arai.
Απο εμπειρία σε παλιότερα μοντελα Arai που εχω αλλάξει, αντεχαν ολα στον χρονο και την χρήση χωρις να ειναι τα τοπ μοντέλα.

Iσχύει αυτό που λες, ποιοτικά (στα εσωτερικά κυρίως) τα Arai είναι ανώτερα, αλλά πρέπει να το δεις σε σύγκριση με την τιμή και το χρόνο.

Έχω (ακόμα) ένα Χ801 (Checa replica) από το 2006 που εσωτερικά έλιωσε μετά από 4-5 χρόνια αλλά άλλαξα όλα τα εσωτερικά (μικρό το κόστος) και είναι ΟΚ σήμερα (αν και δεν το φοράω).
Βέβαια, από το 2007+ και μετά φοράω μόνο Arai, που δεν κανένα από αυτά δεν έχουν πάθει τίποτα στην 5ετία. Το nakano το έχω (έχιε απυσυρθεί βέβαια) απο το 10 και ακόμα και σήμερα η εφαρμογή του είναι άριστη.
Μια μικρή ένσταση με τα Arai, μετά το 2008, φαίνεται ότι το QC είνια χαμηλώτερων προδιαγραφών (εσωτερικές επενδύσεις που ξεκολάνε, αεραγωγοί που δεν ανοίγουν κλπ - από πολύ νωρίς αυτά)

Η διαφορά στις τιμές είναι χαοτική, ~500 το Xlite, ~850 το Arai.

geioann
04/04/2022, 12:44
Και btw σε πτώση με 180+ με X801R, το κράνος διαλύθηκε μεν, το κεφάλι μου δεν έπαθε τίποτα δε (τουλάχιστον εξωτερικά :lol:).

Edit : και χθες ο Aldeguer X803 φορούσε, και στούμπηξε με το κεφάλι στο curb μετά την πιρουέτα 360 μοιρών.

Συγγνώμη για το off topic αλλά οι οδηγοί αγώνων τα ίδια κράνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο φοράνε ή είναι ειδικές εκδόσεις? Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει? Και στο motogp?

sniper
04/04/2022, 12:50
Συγγνώμη για το off topic αλλά οι οδηγοί αγώνων τα ίδια κράνη που κυκλοφορούν στο εμπόριο φοράνε ή είναι ειδικές εκδόσεις? Σε όλες τις κατηγορίες ισχύει? Και στο motogp?

Υπάρχει η πιστοποίηση απο την FIM, για το κάθε κράνος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές, ειδικά σε κάτι τόσο σημαντικό (λογικά και ειδικά στην Αμερική) θα το έγραφαν ότι ΔΕΝ είναι racing κράνος (πχ το Arai RX7-GP) γιατί αλλιώς θα τους έτρεχαν στα δικαστήρια.

To Χ803R πάντως είναι certified για αγώνες κι επίσημο κράνος στα WSBK και MotoGp

TROOPER
04/04/2022, 13:22
Υπάρχει η πιστοποίηση απο την FIM, για το κάθε κράνος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές, ειδικά σε κάτι τόσο σημαντικό (λογικά και ειδικά στην Αμερική) θα το έγραφαν ότι ΔΕΝ είναι racing κράνος (πχ το Arai RX7-GP) γιατί αλλιώς θα τους έτρεχαν στα δικαστήρια.

To Χ803R πάντως είναι certified για αγώνες κι επίσημο κράνος στα WSBK και MotoGp

Σωστα. Αλλα παρ' ολα αυτα τα κρανη των οδηγων του gp ΔΕΝ ειναι τα ιδια με αυτα του εμποριου και αυτο το γνωριζω απο 1ο χερι ;)

TROOPER
04/04/2022, 13:23

Και ΤΙ τουμπα!!!:dizzy::dizzy:

OldMan
04/04/2022, 13:43
.............................

(επιδεικνύω αξιοθαύμαστη συγκράτηση..):whistle:

lospsi
04/04/2022, 13:48
Σωστα. Αλλα παρ' ολα αυτα τα κρανη των οδηγων του gp ΔΕΝ ειναι τα ιδια με αυτα του εμποριου και αυτο το γνωριζω απο 1ο χερι ;)

Είχα την εντύπωση ότι όποιες διαφορές υπάρχουν, αφορούν μόνο σε επίπεδα άνεσης και αεροδυναμικών βοηθημάτων και όχι στην κατεξοχήν κατασκευή του κράνους, των υλικών του και άρα της ασφάλειας που προσφέρει.

DoctoR_k6
04/04/2022, 13:59
Είχα την εντύπωση ότι όποιες διαφορές υπάρχουν, αφορούν μόνο σε επίπεδα άνεσης και αεροδυναμικών βοηθημάτων και όχι στην κατεξοχήν κατασκευή του κράνους, των υλικών του και άρα της ασφάλειας που προσφέρει.

Στο site της Arai λεει (https://www.araihelmet.eu/en/arai-riders)And Arai does not make custom ”racing helmets” for riders or drivers. The same helmet you see on the track is also available for you at your local Arai dealer. στο sponsoring.
Βαρυ για να το δηλωσεις επισημα αν θελει καποιος να σε ξεβρακωσει. Αν οντως εχουν κατασκευαστικη διαφορα. Τα αεροδυναμικα βοηθηματα η μια αλλαγη στην ζελατινα λογω βροχης, νταξει ας το καταπιουμε.

lospsi
04/04/2022, 14:03
Στο site της Arai λεει (https://www.araihelmet.eu/en/arai-riders)And Arai does not make custom ”racing helmets” for riders or drivers. The same helmet you see on the track is also available for you at your local Arai dealer. στο sponsoring.
Βαρυ για να το δηλωσεις επισημα αν θελει καποιος να σε ξεβρακωσει. Αν οντως εχουν κατασκευαστικη διαφορα. Τα αεροδυναμικα βοηθηματα η μια αλλαγη στην ζελατινα λογω βροχης, νταξει ας το καταπιουμε.

Έτσι ξέρω κι εγώ. Έχω δει βέβαια τους τεχνικούς της να προσαρμόζουν διάφορα "κολπάκια" (πχ βάζουν ένα ειδικό φιλμ στο εσωτερικό του μετώπου για την εφύδρωση, ή κάποια επιπλέον λάστιχα για την μόνωση από την βροχή).

DoctoR_k6
04/04/2022, 14:05
Έτσι ξέρω κι εγώ. Έχω δει βέβαια τους τεχνικούς της να προσαρμόζουν διάφορα "κολπάκια" (πχ βάζουν ένα ειδικό φιλμ στο εσωτερικό του μετώπου για την εφύδρωση, ή κάποια επιπλέον λάστιχα για την μόνωση από την βροχή).

Λογικα ολα αυτα αν σκεφτουμε πως μιλαμε για οδηγους των GP.
Σιγουρα υπαρχει μια υποστηριξη απο τον κατασκευαστη ωστε να μην εχουμε παραπονα.
Δες παλια Γιωργη με HJC αν θυμαμαι καλα κ φετος με τον Gardner (Kabuto).

TROOPER
04/04/2022, 14:07

Τσαμπα τοσος κοπος δλδ ρπμ...?!:lol:

Ωπα-ωπα!!!
Μαλλον εγω δεν το εθεσα σωστα! Οι διαφορες εχουν να κανουν ακριβως με αυτα που αναφερεις! Σε καμια περιπτωση δεν διαφερουν στα επιπεδα ασφαλειας!!!
Και πολυ σωστα ο doctor γραφει το παρακατω:

sniper
04/04/2022, 14:09
Τσαμπα τοσος κοπος δλδ ρπμ...?!:lol:

...

Παλιό μ@υνόπανο και πάντα κ@ρΓιόλης.

TROOPER
04/04/2022, 14:10
Παλιό μ@υνόπανο και πάντα κ@ρΓιόλης.

Εγω η ο ''αλλος''? :p

o_gavros
04/04/2022, 14:11

Κακως,πολύ κακώς

TROOPER
04/04/2022, 14:12
Κακως,πολύ κακώς

εσενα ποναει η μεσουλα σου. μη ξανοιγεσαι ναι μου? ναι μου.

:smokin:

Manalishi
04/04/2022, 14:13
Εγω η ο ''αλλος''? :p

Γενικά οι admins....

o_gavros
04/04/2022, 14:13
εσενα ποναει η μεσουλα σου. μη ξανοιγεσαι ναι μου? ναι μου.

:smokin:

Ρε κάνε μας τη χάρη να πούμε

TROOPER
04/04/2022, 14:14
Γενικά οι admins....

νοπανα...:lol:

Ρε κάνε μας τη χάρη να πούμε

:a9:

basilis_k6
04/04/2022, 14:41
τα κρανη των οδηγων ειναι ιδια τεχνολογία αλλα φτιαγμένα ακριβως στο κεφάλι τους. μικρες διαφορες υπαρχουν αλλα οχι στη δομη του κράνους. ειδικα πλεον με τα fim μπορεις να παρεις ακριβως το ίδιο κρανος. νομιζω πλεον δεν επιτρεπεται ουτε να αλλάξουν τα μαξιλαρια με άλλο υλικο.

στο θεμα μας. το x802 κράτησε τα ίδια χρονια με τα shoei μου. ειναι κορυφαια κράνη. Τα αραι κοστιζουν αρκετά παραπάνω για να τα βαλεις σε συγκριση, κυριως το εσωτερικο τους ειναι ανωτερο σε ποιοτητα αλλα λιγο πολύ ολα τα κράνη θελουν νεο εσωτερικο μετα απο 4-5 χρόνια βαριας χρησης. you cant go wrong με κανενα απο αυτα των κορυφαιων εταιριων. παντως οντως υπαρχουν αναφορες για σπασιματα και κολλες που δεν κρατανε στα νεοτερα αραι. το ίδιο βεβαια ακουγεται και για τα nxr σε σχεση με τα xr. οτι ειναι καπως κατωτερα σε ποιοτητα. το rpha θα το αφηνα εξω αν ειχα λεφτα να παω παραπανω. η ποιοτητα του ειναι μετρια αλλα δεν εχω αποψη για το νεο πολυ πιο ακριβο rpha1.

στο κεφάλι σου πιο εκατσε καλύτερα?

montechristo
04/04/2022, 14:59
Προσωπικη εμπειρια. Το Χ 802 Checa replica αντεξε μια χαρα απο το 2010 αν θυμαμαι καλα (κι αντεχει ακομη, με μονη αβαρεια την εσωτερικη επενδυση που αρχισε πλεον να ξεκολλαει..).

Σημειωση Νο1 : το 903 ΔΕΝ ειναι αντικαταστατης του 803, ειναι καθαρα αλλο κρανος, το 803 ειναι Racing, το 903 τουριστικο...
Σημειωση Νο2 : η αντιπροσωπεια Δ.Μπαξεβανης & ΣΙΑ ειναι απο τις λιγες (αν οχι η μοναδικη) που εχει ξεχωριστο τμημα after sales, για υποστηριξη (επισκευη, ανταλλακτικα, κτλ) των κρανων (κι οχι μονο που εισαγει). Αυτο απο μονο του ειναι λογος αγορας για εμενα... ;)

TROOPER
04/04/2022, 15:50
.................
στο κεφάλι σου πιο εκατσε καλύτερα?

Το ΑΡΑΙ εκατσε φανταστικα αλλα μου φαινεται χαλαρο στα μαγουλα (μπορω να βαλω μεγαλυτερα και να 'ρθει εκει που εχω συνηθισει)
Το ΣΟΕΙ κλασσικα οπως μου καθονταν παντα τα σοει (και ειχα και XR και XR1100 και xspirit 1 και xspirit 2) και παντα εμενα ευχαριστημενος απολυτα.
Το RPHA11 το ειχα και ηταν απιστευτο για τα λεφτα του σε συνθηκες ερημου (αφου το χρησιμοποιουσα στο Losail για 3 χρονια). Το RPHA70 καλο αλλα μονο για καθημερινη χρηση εντος πολης
Το AGV K6 ειναι το πιο ελαφρυ απ' ολα!!! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΛΑΦΡΥ!!! Αλλα αυτο το πραμα που ειναι τοσο κοντα στο στομα το κρανος δεν παλευεται!!! Να σου δωσω να καταλαβεις αν δεν ηταν ετσι σε εκεινο το σημειο απλα ειχε κερδισει το AGV. Δεν θα ρωταγα καν!
Το X-LITE δεν το χω δοκιμασει ακομα.

DoctoR_k6
04/04/2022, 16:05
(Πρεπει να το βγαλω απο μεσα μου)
Μονο κ μονο που θυμαμαι να φευγει το κρανος του Σιμοντσελι απο το κεφαλι του...μου ειναι αρκετο να μην κοιταω τα AGV καθολου.
Προσωπικο το θεμα βεβαια...αλλα δεν το δεχεται ο εγκεφαλος μου. :look:

Μπορει να ηταν Arai, Shoei κ δεν ξερω τι αλλο, αλλα μου ειχε κατσει τοσο ασχημα.

sniper
04/04/2022, 16:11
Το ΑΡΑΙ εκατσε φανταστικα αλλα μου φαινεται χαλαρο στα μαγουλα (μπορω να βαλω μεγαλυτερα και να 'ρθει εκει που εχω συνηθισει)
Το ΣΟΕΙ κλασσικα οπως μου καθονταν παντα τα σοει (και ειχα και XR και XR1100 και xspirit 1 και xspirit 2) και παντα εμενα ευχαριστημενος απολυτα.
Το RPHA11 το ειχα και ηταν απιστευτο για τα λεφτα του σε συνθηκες ερημου (αφου το χρησιμοποιουσα στο Losail για 3 χρονια). Το RPHA70 καλο αλλα μονο για καθημερινη χρηση εντος πολης
Το AGV K6 ειναι το πιο ελαφρυ απ' ολα!!! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΛΕΦΡΥ!!! Αλλα αυτο το πραμα που ειναι τοσο κοντα στο στομα το κρανος δεν παλευεται!!! Να σου δωσω να καταλαβεις αν δεν ηταν ετσι σε εκεινο το σημειο απλα ειχε κερδισει το AGV. Δεν θα ρωταγα καν!

Τράβα στον Μπαξεβάνη να το δοκιμάσεις να καταλάβεις τι σημαίνει ελαφρύ κράνος.

Το παρακάτω ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, θα μας μπερδεύουν και δεν θέλω να με περνάνε για γιδοβοσκό. :moutza:

435062

BLiTzER
04/04/2022, 16:12
(Πρεπει να το βγαλω απο μεσα μου)
Μονο κ μονο που θυμαμαι να φευγει το κρανος του Σιμοντσελι απο το κεφαλι του...μου ειναι αρκετο να μην κοιταω τα AGV καθολου.
Προσωπικο το θεμα βεβαια...αλλα δεν το δεχεται ο εγκεφαλος μου. :look:.

Κράνος με ιταλική σημαία πάνω δε φορούσα ούτε με χορηγία. Είναι ο λόγος που προσπερνώ μονίμως τα AGV.

Πρώτα Shoei, μετά HJC, τελευταίο Arai.

sniper
04/04/2022, 16:21
Κράνος με ιταλική σημαία πάνω δε φορούσα ούτε με χορηγία. Είναι ο λόγος που προσπερνώ μονίμως τα AGV.

Φοράς κράνος στο αμάξι; :uplate:

BLiTzER
04/04/2022, 16:25
Φοράς κράνος στο αμάξι; :uplate:

Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου'ρθει!

DoctoR_k6
04/04/2022, 16:25

:lol:

Καλα HJC πριν το Arai? Eιπαμε.

Ειχα παρει πριν 12 χρονια το FG-15 Ben Spies Trophy.
Νταξει δεν ηταν κακο αλλα μετα απο 4-5 χρονια ειχε αρχισει κ τα εφτυνε.
Γενικα ειναι καλα αλλα δεν τα βαζω στην κορυφαια κατηγορια με Shoei/Arai αντε κ Shark να πω.

BLiTzER
04/04/2022, 17:02
Arai και τεχνολογίες του 1984 δεν αγοράζω. Τα HJC είναι πολύ καλά για την τιμή τους. Τα Arai είναι πολύ κακά για την τιμή τους. Δε συγκρίνω κράνη των 300€ με κράνη των 900€.

McGyver
04/04/2022, 17:21
Το Arai με ένα νούμερο πάνω στα μαξιλαράκια δεν παίζει;

basilis_k6
04/04/2022, 18:58
Το AGV K6 ειναι το πιο ελαφρυ απ' ολα!!! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΛΑΦΡΥ!!! Αλλα αυτο το πραμα που ειναι τοσο κοντα στο στομα το κρανος δεν παλευεται!!! Να σου δωσω να καταλαβεις αν δεν ηταν ετσι σε εκεινο το σημειο απλα ειχε κερδισει το AGV. Δεν θα ρωταγα καν!

να το δοκιμάσεις.
αυτο με το μουσουδι ειναι πολύ σπαστικο, και εγω θα το απέρριπτα. συγκρινεις παντως κρανη απο πολλες διαφορετικες κατηγοριες τιμων. αν τα λεφτα δεν ειναι προβλημα, πηγαινε στο xpirit 3 που ειναι κραναρα.

lospsi
04/04/2022, 20:37

Δωρικός.

TROOPER
05/04/2022, 10:20
Τράβα στον Μπαξεβάνη να το δοκιμάσεις να καταλάβεις τι σημαίνει ελαφρύ κράνος.

Το παρακάτω ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, θα μας μπερδεύουν και δεν θέλω να με περνάνε για γιδοβοσκό. :moutza:

435062

Οτι θελω θα παρω. Και βγαλε τη φλογερα απο κει που την εχεις. τσοΜΠανο! :lol:

Το Arai με ένα νούμερο πάνω στα μαξιλαράκια δεν παίζει;

Ολα παιζουν ;)

να το δοκιμάσεις.
αυτο με το μουσουδι ειναι πολύ σπαστικο, και εγω θα το απέρριπτα. συγκρινεις παντως κρανη απο πολλες διαφορετικες κατηγοριες τιμων. αν τα λεφτα δεν ειναι προβλημα, πηγαινε στο xpirit 3 που ειναι κραναρα.

Λεφτα υπαρχουν :lol:
Το θεμα ειναι οτι το xspirit οπως και το rx7 η το PISTA ειναι RACING! Ενω το rpha11 πχ ειναι racing (if you catch my drift) ;) και θα τα εβαζα στην ιδια κατηγορια με το quantic, το nxr η το Κ6 ας πουμε (γιατι ετσι θελω :lol:)

pektis
05/04/2022, 11:10
Αν ημουν στην θεση σου, θα επαιρνα το shoei...

McGyver
05/04/2022, 11:20
Το θεμα ειναι οτι το xspirit οπως και το rx7 η το PISTA ειναι RACING! Ενω το rpha11 πχ ειναι racing (if you catch my drift) ;) και θα τα εβαζα στην ιδια κατηγορια με το quantic, το nxr η το Κ6 ας πουμε (γιατι ετσι θελω :lol:)

Ταμπελιάζεις ή μου φαίνεται;

o_gavros
05/04/2022, 13:33
ρε μην ασχολείστε αλλο με τον τυπακο

OldMan
05/04/2022, 13:39
ΡΕ (καρα)μαλακα Τρουπη..!!

Βαρεθηκες να χουφτωνεις γριές και ειπες να μπεις να βγαλεις δουλεια στις αρμοδιες Προϊσταμένες..??

Υ.Γ.
Ψαροκασελα, μπαναρε τον τον ξεφτιλη τον αντρα(λεμε τωρααααα..) να τελειωνουμε..
(αει σιχτιρ ορνταν γελετζεκ μπαμπανι, εχουμε και δουλειες..)

o_gavros
05/04/2022, 13:40
κάποιος έπρεπε να ντα πει!!!

basilis_k6
05/04/2022, 14:58
Οτι θελω θα παρω. Και βγαλε τη φλογερα απο κει που την εχεις. τσοΜΠανο! :lol:

Ολα παιζουν ;)

Λεφτα υπαρχουν :lol:
καταλαβα. τοτε το χ803 ισως ειναι ιδανικο.

THRESH
05/04/2022, 16:06
ένα τεστάκι για RACE κράνη , μήπως βοηθήσει λίγο

https://www.youtube.com/watch?v=UgZHjpeUMYI

TROOPER
05/04/2022, 19:51
Ταμπελιάζεις ή μου φαίνεται;

:moutza:

ρε μην ασχολείστε αλλο με τον τυπακο

Προσεχε γιατι στην καλυτερη ουτε ο τυπακος θα ασχοληθει μαζι σου και στην χςιροτερη θα παραασχοληθει και θα σου καλιμπραρει τη μεσουλα!!!

ΡΕ (καρα)μαλακα Τρουπη..!!

Βαρεθηκες να χουφτωνεις γριές και ειπες να μπεις να βγαλεις δουλεια στις αρμοδιες Προϊσταμένες..??

Υ.Γ.
Ψαροκασελα, μπαναρε τον τον ξεφτιλη τον αντρα(λεμε τωρααααα..) να τελειωνουμε..
(αει σιχτιρ ορνταν γελετζεκ μπαμπανι, εχουμε και δουλειες..)

Αντωνη αγαπη μου παρε με απο δω :pink:

κάποιος έπρεπε να ντα πει!!!

Κυριακη κοντη γιορτη :ninja:

καταλαβα. τοτε το χ803 ισως ειναι ιδανικο.

Και τωρα που πηγα και το δοκιμασα...γαμηθηκα ακομα περισσοτερο.
Το 2ο ελαφρυτερο μετα το agv αλλα και το εσωτερικο του το θεωρω υποδεεστερο σε εφαρμογη του Αραι αλλα και του hjc! Και του Κ6!!!
Επισης οι αεραγωγοι του μοιαζουν ψευτικοι!!!
Μαλλον με κερδιζει ξανα η hjc.

basilis_k6
05/04/2022, 20:28
Και τωρα που πηγα και το δοκιμασα...γαμηθηκα ακομα περισσοτερο.
Το 2ο ελαφρυτερο μετα το agv αλλα και το εσωτερικο του το θεωρω υποδεεστερο σε εφαρμογη του Αραι αλλα και του hjc! Και του Κ6!!!
Επισης οι αεραγωγοι του μοιαζουν ψευτικοι!!!
Μαλλον με κερδιζει ξανα η hjc.

μιλάμε παντα για το 803rs? μου κανει εντυπωση που το λες αυτο...
αν πηγαινεις στο rpha1, δεν το εχω δει καν. αλλα το rpha10-11 δεν ειναι καλο εσωτερικα. το δικο μου ειναι φτελι με λιγη χρηση. εφαρμογη πολυ καλη, ποιοτητα κλαιν. ενας αεραγωγος παρεδωσε πολυ νωρις επισης.
το 802 ειναι ακομα σαν καινουργιο μέσα εξω!

Vassilis
06/04/2022, 08:55
Προσωπικα HJC δεν θα προτιμουσα γι αυτον τον λογο: https://sharp.dft.gov.uk/helmets/hjc-rpha-11/

Εχοντας NXR μαλλον θα πηγαινα στο 2 αλλιως στο X-LITE. 903 ομως αφου ειναι πιο καινουργιο

sapila racing
06/04/2022, 09:13
Προσωπικα HJC δεν θα προτιμουσα γι αυτον τον λογο: https://sharp.dft.gov.uk/helmets/hjc-rpha-11/

Εχοντας NXR μαλλον θα πηγαινα στο 2 αλλιως στο X-LITE. 903 ομως αφου ειναι πιο καινουργιο

Μαλλον δεν εχεις αντιληφθεί οτι το 903 δεν ειναι πιο καινουριο απο το 803.
Το 903 ειναι touting/street ενω το 803 ειναι Racing, είνα τελείως διαφορετικά κράνη.

TROOPER
06/04/2022, 11:13
μιλάμε παντα για το 803rs? μου κανει εντυπωση που το λες αυτο...
αν πηγαινεις στο rpha1, δεν το εχω δει καν. αλλα το rpha10-11 δεν ειναι καλο εσωτερικα. το δικο μου ειναι φτελι με λιγη χρηση. εφαρμογη πολυ καλη, ποιοτητα κλαιν. ενας αεραγωγος παρεδωσε πολυ νωρις επισης.
το 802 ειναι ακομα σαν καινουργιο μέσα εξω!

Ναι Βασιλη. Για το 803rs μιλαω. Μη σου κανει εντυπωση. Ειμαι περιεργος μαλακας, μη με βλεπεις ετσι :lol:
Το RPHA1 ειναι καθαρα αγωνιστικο κρανος και δεν θα παω γι' αυτο. Εεπιδη εχω RPHA11 (αυτο που βλεπεις στο αβαταρ μου) το οποιο το πηρα και το χρησιμοποιουσα στο Losail οσο ζουσα στη Doha δεν επαθε το παραμικρο!

Προσωσπικα το sharp ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝ! Και δεν μου φαινεται και καθολου λογικο να ριχνει τοσο πολυ ενα κρανος που τρεχει σε αγωνες τζιπι ;)
Το δε 903 και μονο για το κουμπωμα με το κλιπσακι αντι για Dring δεν το συζηταω καν.

Μαλλον δεν εχεις αντιληφθεί οτι το 903 δεν ειναι πιο καινουριο απο το 803.
Το 903 ειναι touting/street ενω το 803 ειναι Racing, είνα τελείως διαφορετικά κράνη.

αυτο.

Vassilis
06/04/2022, 11:39
Ααααα νομιζα d-ring ειχε. Ναι ΟΚ ουτε καν. Σχετικα με το HJC, το 01R δεν τρεχει MotoGP; Sharp γιατι δεν βλεπεις;

sapila racing
06/04/2022, 11:59
Το δε 903 και μονο για το κουμπωμα με το κλιπσακι αντι για Dring δεν το συζηταω καν.

Ααααα νομιζα d-ring ειχε. Ναι ΟΚ ουτε καν. Σχετικα με το HJC, το 01R δεν τρεχει MotoGP; Sharp γιατι δεν βλεπεις;

To 903 ειναι απ οτι βλέπω πολύ καλό κράνος για τα χρηματα του.
Επίσης βγαίνει και με κουμπωμα Double D ring, αλλιώς όντως δεν θα το συζητουσαμε καν.

Αυτό με το DD Ring ειναι το
X-Lite X-903 Ultra Carbon Modern Class N-Com 101

TROOPER
06/04/2022, 12:17

Πλεον το 01R τρεχει πλεον. Πριν ετρεχε το 11. Το Sharp δεν το θεωρω αξιοπιστο.

To 903 ειναι απ οτι βλέπω πολύ καλό κράνος για τα χρηματα του.
Επίσης βγαίνει και με κουμπωμα Double D ring, αλλιώς όντως δεν θα το συζητουσαμε καν.

Αυτό με το DD Ring ειναι το
X-Lite X-903 Ultra Carbon Modern Class N-Com 101

https://www.x-lite.it/en/helmets-full-face/x-903-ultra-carbon
Δεν εχει το 903 Dring Αρη.

DoctoR_k6
06/04/2022, 12:24

Εχει κ με κ χωρις. Σαν τα σουβλακια(τυλιχτα για αλλους φιλους εκει στα ψηλα :D) ενα πραγμα.
https://www.x-lite.it/manuali/X-903%20UC.pdf

sapila racing
06/04/2022, 12:28

Πατα στο site αυτο εκει που δειχνει το μοντέλο
MODERN CLASS N_COM • 101

Εχει κ με κ χωρις. Σαν τα σουβλακια(τυλιχτα για αλλους φιλους εκει στα ψηλα :D) ενα πραγμα.
https://www.x-lite.it/manuali/X-903%20UC.pdf

Ετσι ακριβως.

BabisStinson
06/04/2022, 13:25
Είμαι και εγώ στην αναζήτηση για καινούριο, έχω το NXR κοντά 4 χρόνια τώρα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Πολύ ικανοποιημένος από το κράνος, μόλις είδα από το θέμα εδώ ότι έχει βγει και NXR 2, φαίνεται ενδιαφέρον ότι βελτίωσαν πλευρική ορατότητα και εξαερισμό. Το NXR μου κάθεται κουτί με εξαίρεση ότι είναι σχετικά κοντά η μύτη στο τζάμι. Τότε που έψαχνα είχα δοκιμάσει και το X-803, το οποίο μου άρεσε πολύ επίσης, αλλά προτίμηση το όνομα της Shoei. Τιμές ίδιες απ' ότι βλέπω και τώρα ~450 ευρώ.
https://www.skroutz.gr/s/13518602/X-Lite-X-803-Ultra-Carbon-Puro-1-Carbon-Κράνος-Μηχανής-Full-Face-1260gr-με-Pinlock.html
https://www.skroutz.gr/c/573/krani-mhxanhs/m/9189/Shoei.html?keyphrase=nxr+2&o=Shoei+NXR2

Τα Arai δεν μου κάθονται καλά, διαφορετικό σχήμα κεφαλιού.

Θα με ενδιέφερε κάποιο με εσωτερική ζελατίνα, ίσως είναι το πιο χρήσιμο feature που μπορεί να έχει ένα κράνος. Φεύγεις το πρωί/μεσημέρι, χρειάζεσαι ζελατίνα. Γυρνάς και έχει νυχτώσει, την σηκώνεις, όλα καλά. Βάλε/βγάλε ζελατίνα όταν πας για μπάνιο πχ δεν παίζει να κουβαλάς και έξτρα ζελατίνα. με την σκούρα ζελατίνα το βράδυ σε επαρχιακό ή σε δρόμο χωρίς καλό φωτισμό δεν βλέπεις πολύ καλά, θα την σηκώσεις, με ότι ρίσκο υπάρχει.
Για παράδειγμα το X-903 που αναφέρθηκε.
Μέχρι και το N80-8 δηλαδή σκεφτόμουν της Nolan, που έχει και ωραία γραφικά.
https://www.nolan.it/it/caschi-integrali/n80-8
Έχει κανείς εμπειρία από απλό Nolan (N87 πχ) όχι X-Lite?
Ευχαριστώ.

ΥΓ: Αν κάποιος διαχειριστής πιστεύει ότι αξίζει να διαχωριστεί σε νέο θέμα, ευχαρίστως.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
06/04/2022, 13:48
εγώ είχα διάφορα κράνη κατά καιρούς.
και είχα δοκιμάσει πολλά
με το zzr1100 το καλύτερο κράνος για την θέση οδήγησης ήταν το arai
το χειρότερο το shoei
στο τρανσαλπ το καλύτερο το uvex
στο nexus το καλύτερο το uvex
στην bmw k 1200lt το καλύτερο το σουμπερτ και στην συνέχεια το held
αυτά που σας λέω είναι η προσωπική μου γνώμη μετά από δοκιμές που έκανα με κράνη φίλων
για να δω πιο είναι πιο αεροδυναμικό και δεν κάνει θορύβους
πιο το μου είναι πιο δροσερό
πιο δεν μου κάνει ταλαντώσεις στο κεφάλι
πιο δεν θολώνει στο κρύο και την βροχή

kachius
06/04/2022, 15:21
5 σελίδες και ακόμα δεν έγινε η σωστή πρόταση!!
Πού πάει το φόρουμ κύριοι;

435078

sorry, δεν κρατήθηκα :blush:

TROOPER
22/04/2022, 16:27
Τελος αναζητησης.

Καλοφορετο μου.

Arai Quantic it is.

ΟΚΤΑΝΙΟ
22/04/2022, 19:12
Το'δαμε το'δαμε :D

Σου στειλαμε και καρδουλα :lol: