Σύνδεση

View Full Version : πασχα στην θασο

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
19/04/2022, 08:06
με την κατερινα κλείσαμε ξενοδοχείο στην σκάλα ποταμιάς για πασχα,
θα φτάσουμε παρασκευή και αναχώρηση την δευτέρα.
θα πάμε με τη μηχανή οπότε θα μπορέσουμε να γυρίσουμε κάποια μέρη.
θα θέλαμε όσοι γνωρίζετε από θασο κάποια αξιοθέατα να μας προτείνετε να μπορέσουμε να τα επισκεφτούμε.
ευχαριστώ.:cool:

Garfield
19/04/2022, 10:36
Πολύ ωραίο μέρος η Θάσος αλλά την έχω ζήσει μόνο σε καλοκαιρινές διακοπές. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να σου προτείνω παραλίες για μπάνιο.

Συστήνω όμως:
- Σκάλα Μαριών (μικρό χωριουδάκι με λιμανάκι και ωραία ταβερνάκια)
- Λιμενάρια (βόλτα στα παραλιακά μαγαζιά και μέχρι το παλατακι για ωραία θέα απο ψηλά)
- Αλυκή (επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που μου άρεσε γιατί είναι δίπλα στο κύμα)
- Ο δρόμος μέχρι τους καταρράκτες Μαριών (και ο δρόμος αλλά και οι καταρράκτες)

Αυτά. Άμα θυμηθώ και κάτι άλλο θα γράψω.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
19/04/2022, 10:38
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Panos76
19/04/2022, 11:06
Όλη η Θάσος είναι υπέροχη και εμείς μόνο καλοκαίρια έχουμε πάει (2).

Ήταν πάρα πολύ ωραία και τα ορεινά της (πχ. Θεολόγος).

Για εμένα κάντε μια γύρα σε όλο το νησί. Από φαί δε, το καλύτερο και αρκετά φθηνά.

Φεύγοντας πάρτε λίγο μέλι και ρίγανη.

Nostradamus
19/04/2022, 11:57
Στο θεολόγο για φαγητό σίγουρα.

OldMan
19/04/2022, 12:21
Για κατσικι στην Παναγια (και μονο) Γιωργο..;)

Πετιεσαι και μια βολτιτσα στη σπηλια του δρακου και γυρνας, εχεις χωνεψει και ξαναπλακωνεσαι στα κατσικια.,.

ΓιώργοςΤΤ
19/04/2022, 13:41
Το χωριό Παναγιά είναι πολύ όμορφο και έχει φοβερό κατσίκι, όπως είπαν οι σύντροχοι.

Αξίζει και ο Θεολόγος, είναι μέσα στο δάσος.

OldMan
19/04/2022, 13:59
Γιωργο, αν πατε απο Κεραμωτή, χτύπα κανενα χταποδακι (μετα ανάλογου τερψιλαρυγγιου) στον Μπαμπη..
(μη ξεροσταλιαζετε περιμενοντας το ferry..);)

arisrodolivos
19/04/2022, 14:14
Στο καζαβιτι να πατε ειναι ορεινο χωριο ομορφο

katsar
19/04/2022, 14:43
Αξίζει και μια βόλτα-στάση στο μοναστήρι του Αρχάγγελου ,είναι πάνω στον δρόμο ανάμεσα σε Αλυκές και Ποτό .
Γενικά Ποτός-Λιμενάρια έχουν ζωή το καλοκαίρι όπως και ο Λιμένας.
Η διαδρομή από τον Λιμένα προς την Ποταμιά είναι ωραία,ανεβαίνεις πευκόδασος μέχρι Παναγιά και μετά κατεβαίνεις Ποταμιά.
Σίγουρα να/θα κάνετε ένα γύρο του νησιού ,τα ορεινά χωριά είναι πιο γραφικά όπως είπαν οι κύριοι από πάνω ( Καζαβίτι,Θεολόγος,Παναγιά )
Καλή βόλτα,καλά να περάσετε :)
Να μην ξεχάσω, αν είσαι/είστε του γλυκού η τοπική σπεσιαλιτέ είναι γλυκό κουταλιού καρυδάκι :wave2:

OldMan
19/04/2022, 16:04
Η διαδρομή από τον Λιμένα προς την Ποταμιά είναι ωραία,ανεβαίνεις πευκόδασος μέχρι Παναγιά και μετά κατεβαίνεις Ποταμιά.

Βρε σουπερ ειναι αρκει να μην ανεβοκατεβαινουν τσιπουρωμενοι local villagers με 4Χ4 αγροτικα..:smokin:

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
20/04/2022, 12:44
ευχαριστώ τα σημείωσα ολα ..... και καθώς ειμαι και γλυκατζής..... θα το τσακίσω το καρυδάκι.
γιαυτο παμε με την μηχανή για να γυρίσουμε ολο το νησί.
υ/γ
ρε πάτε καλα? με βάζετε στον πειρασμό (άλλο που δεν θέλω ) και μου λετε για κατσικάκια...... αχ παναγία μου και να θέλει κάνεις να αγιάσει δεν τον αφήνεται..... :)

καλα με βλεπω να γυριζω 200 κιλα.....

Garfield
26/04/2022, 20:12
Αναμένουμε εντυπώσεις!

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
27/04/2022, 10:54
Καλημέρα σας
Γυρίσαμε από την Θάσο με της καλύτερες εντυπώσεις.
Μείναμε στο https://kamelia-semeli-hotel.lodge.loggia.gr/ στην σκάλα ποταμιάς.
Όταν το έκλεισα από το ιντερνέτ είδα σε εικόνες ένα πολύ ωραίο κατάλυμα και σε όμορφη περιοχή. Το κατάλυμα ήταν 2 αστέρων και έχοντας φάει φόλα από καλύμματα ακόμα και 4 αστέρων είπαμε το κλείνουμε και εκεί εάν είναι φόλα φεύγουμε και βρίσκουμε επιτόπου κάποιο καλό. Το πολύ να χάσουμε 3 χ 40.00 = 120,00 με πρωινό που είχαμε πληρώσει και να πάμε σε κάποιο άλλο.
Φτάνοντας στο κατάλυμα ο εξωτερικός χώρος ήταν κατά πολύ καλύτερος από ότι δείχνουν οι εικόνες. οι άνθρωποι στην ρεσεψιόν αλλά και όλοι γενικός ήταν ευγενέστατοι και με την πρώτη κουβέντα αισθανόσουν οικειότητα και ένιωθες σαν το σπίτι σου.
Πηγαίνοντας για το δωμάτιο…. Αρχίσαμε να κοιταζόμαστε με την Κατερίνα….. κάναμε λάθος? Δεν μπορεί…. Αυτό εάν είναι κατάλυμα 2 αστέρων τότε τα 4 αστέρων που πηγαίναμε ήταν 4 υπό το μηδέν. Όσο μπαίναμε στους χώρους κοιταζόμασταν και χαμογελούσαμε σαν χαζοί.
Φτάνοντας στο δωμάτιο με το που ανοίγουμε την πόρτα είναι ένα μικρό μεν δωμάτιο αλλά άνετο με ποιότητα Χίλτον.
Έχουμε χαζέψει….
Μου φαίνετε ότι κλέβουμε εκκλησία μου λέει η Κατερίνα.
Δεν λες τίποτε απαντώ…
Παιδιά δεν μπορείτε να φαντασθείτε. Έχοντας πάει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε δωμάτια και ξενοδοχεία 4 αστέρων πάντα. ενταθήκαμε ότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν όλοι όσοι είχαμε πάει.
Το πρωινό ήταν μπουφές, αλλά όταν λέμε μπουφές ήταν ΜΠΟΥΦΕΣ με που πουλιού το γάλα.
Από φαγητό πήγαμε σε μια ταβέρνα στα 50 μέτρα πιο δίπλα. Τη http://www.krambousa-taverna.gr/
Εάν δεν έχετε επισκεφτεί αυτό το μαγαζί δεν έχετε φάει τίποτε.
Γενικά οι κάτοικοι της Θάσου ήταν πολύ φιλόξενοι ακόμα και στο πιο μικρό χωριό που επισκευτήκαμε
Στα καταστήματα δεν σε κοιτούσαν σαν ευρώ αλλά σαν του φίλο-συγγενή τους που σε φιλοξενούσαν
Εάν θα πήγαινα ξανά στην Θάσο?
Με 1000 ……

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
27/04/2022, 11:01
435490
βιντεο πως ανεβαζουμε?

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
27/04/2022, 21:14
ολο το νησι ειναι καταπρασινο καναμε τον γυρο του νησιου και παντα θα εβλεπες μια παραλια στο πουθενα που θα σε εκανε να σταματισεις να την χαζεψεις.
435494

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
27/04/2022, 21:18
βεβαια ειχε προιγηθει και μια σταση στην καβαλα να δουμε λιγο και την πολη 435495

Bowleno
28/04/2022, 13:39
βεβαια ειχε προιγηθει και μια σταση στην καβαλα να δουμε λιγο και την πολη 435495

Η μπέμπα της φωτό είναι η ίδια που είχες κάνει μηνύσεις και δικαστήρια στην αντιπροσωπεία;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/04/2022, 20:49
Η μπέμπα της φωτό είναι η ίδια που είχες κάνει μηνύσεις και δικαστήρια στην αντιπροσωπεία;

Το θυμάμαι αυτό!!!!

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
29/04/2022, 07:24

ναι εχω κερδισει πρωτοδικα αλλα περιμενουμε το εφετειο
βεβααια οτι χαλαει το βαζω ημιτασιον γιατι τα γνησια ειναι απο τη βαθεια κινεζια και τα παιζουν γρηγορα

Bowleno
29/04/2022, 09:11
ναι εχω κερδισει πρωτοδικα αλλα περιμενουμε το εφετειο
βεβααια οτι χαλαει το βαζω ημιτασιον γιατι τα γνησια ειναι απο τη βαθεια κινεζια και τα παιζουν γρηγορα

Τους έχω ικανούς να παρουσιάσουν τούτο εδώ το θρεντ και να πουν "ορίστε κύριοι δικασταί, ο αντίδικος πήγε έκανε Πάσχα στη Θάσο, γύρισε χωρίς να τον αφήσει η επίδικη μοτό στον δρόμο, χωρίς να καλέσει οδική βοήθεια, τι θέλει από εμάς πια;" :D

:lol:

(Ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουν.....)