Σύνδεση

View Full Version : Pilot Snake carbon γνώμες

ioannispar
19/04/2022, 08:09
Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα γνώμες γιατί μου έχει κάτσει πάρα πολύ στο μάτι, αλλά και στο κεφάλι, το pilot snake carbon. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω shoei XR 1100. Ναι ξέρω είναι πολλά τα χρόνια, αλλά είπα να κάνω την αλλαγή και μόλις είδα το pilot ήταν σαν να το ερωτεύτηκα. Το φόρεσα μου κάθεται τέλεια στο κεφάλι, είναι ξεκούραστο πάρα πολύ και η τιμή του στα 230 ευρώ. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για αγορά πιο ακρίβου κράνους.

Για πείτε καμία γνώμη ρε παιδιά.

435313

doctor_john
19/04/2022, 08:48
...Το φόρεσα μου κάθεται τέλεια στο κεφάλι, είναι ξεκούραστο πάρα πολύ ...

435313

Aν το συγκρίνεις με το παλιό σου και σου αρέσει είναι πετυχημένο σαν εφαρμογή.
Είναι πιθανό να έχουν κοντινές επιδόσεις στον εξαερισμό.
Το ότι έχει το σποϊλερ αποσπώμενο σημαίνει ότι έχει διαφορά ανάλογα την θέση οδήγησης.
Να το δοκιμάσεις με αυτό και χωρίς.

Αν ξέρεις ότι σε δέρνει ο Ήλιος θα είναι σχετικά ζεστό, όπως ένα κόκκινο ή μπλέ, όχι σαν ένα μαύρο.
Όλα του τα χαρακτηριστικά δείχνουν ποιότητα, μάλλον θα το έπαιρνα.

υγ: για να μην κρύβομαι, μου αρέσει και γιατί βάφεται εύκολα :lol:

υγ2: να δεις τον αερισμό αν μπορείς.

ioannispar
19/04/2022, 08:51
Και εμενα μου φανηκε πολυ ποιοτικο για τα χρηματα του. Θα ξανακάνω δοκιμή σήμερα και βλέπουμε.

DoctoR_k6
19/04/2022, 09:24
Εγω pilot jet κρανη εβλεπα σε σκουτερακια με τουρστες.
Δεν την ξερω την μαρκα αλλα 230Ε δεν θα εδινα σε αυτη την εταιρια για να βαλω το κεφαλι μου μεσα.
Δεν μιλαμε για γαντια ετσι?
Δηλαδη η απλη εκδοση (οχι το carbon) εχει 80-90Ε?

Γνωμη μου...μαζεψε κ αλλα λεφτα κ παρε καποιο καλυτερο.
Στο κεφαλι δεν χωρανε υποχωρησεις στην ασφαλεια.

Panos76
19/04/2022, 09:43
Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που δεν το βλέπω εδώ πέρα. (https://sharp.dft.gov.uk/helmets/)

Δεν θα έπρεπε να το έχουν; :confused:

ioannispar
19/04/2022, 10:03
Εγω pilot jet κρανη εβλεπα σε σκουτερακια με τουρστες.
Δεν την ξερω την μαρκα αλλα 230Ε δεν θα εδινα σε αυτη την εταιρια για να βαλω το κεφαλι μου μεσα.
Δεν μιλαμε για γαντια ετσι?
Δηλαδη η απλη εκδοση (οχι το carbon) εχει 80-90Ε?

Γνωμη μου...μαζεψε κ αλλα λεφτα κ παρε καποιο καλυτερο.
Στο κεφαλι δεν χωρανε υποχωρησεις στην ασφαλεια.

Έχεις δίκιο αλλά αν είναι να το αλλάζω κάθε τέσσερα χρόνια, μου είναι πολλά τα τεσσερά πέντε κατοστάρικα για κάποιο καλύτερο κράνος.

ioannispar
19/04/2022, 10:05
Προσωπικά μου κάνει εντύπωση που δεν το βλέπω εδώ πέρα. (https://sharp.dft.gov.uk/helmets/)

Δεν θα έπρεπε να το έχουν; :confused:

Την απορία αυτή την έχω και εγώ. Γιατί να μην το έχουν;

DoctoR_k6
19/04/2022, 10:33
Έχεις δίκιο αλλά αν είναι να το αλλάζω κάθε τέσσερα χρόνια, μου είναι πολλά τα τεσσερά πέντε κατοστάρικα για κάποιο καλύτερο κράνος.

Καλα τα 4 χρονια δεν ειναι κανονας.
Κ 5 χρονια (κ παραπανω απλα δεν μπαινω σε διαδικασια με τα ετη) μπορεις να το κρατησεις αν (χτυπα ξυλο) δεν εχει συμβει κατι που να εχει επηρεασει το υλικο του.
Επισης δεν χρειαζεται να δωσεις μεχρι 5 κατοσταρικα. Παιζουν κ αλλες τιμες (χαμηλοτερες).
Ο,τι θες κανεις προφανως, απλα την γνωμη μου λεω.

Απλα σκεψου αν θα μπορουσες να βαζεις 10Ε το μηνα στην ακρη επι 4 χρονια κ οταν ερθει ο καιρος να παρεις ενα κρανος με αυτα τα λεφτα.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
19/04/2022, 10:44
για ρωτησε τον τασο μηπως εχει... https://www.adventurejunkies.gr/

klab
19/04/2022, 10:52
Γιατί είναι καθαρά ελληνικό brand name.
Η μόνη σελίδα στο web είναι ιδιοκτησίας του Motomarket
Το πιθανότερο να κατασκευάζεται φασόν στην Κίνα όπως αρκετά κράνη χαμηλού κόστους.
Όπως τα MT helmets (υποτίθεται Ισπανικά) και Corsa Helmets (Original China) που βγάζουν ίδιο κράνος με άλλα αυτοκόλλητα και άλλη τιμή βεβαίως.

PaNick67
19/04/2022, 10:54
Στην θεση σου θα κοιταζα αυτο
https://www.skroutz.gr/s/31213472/HJC-i70-Surf-MC5SF-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html?from=sku_color_variations

Δεν το εχω αλλα επειδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το RPHA 70 της εταιριας και εχω ακουσει γενικα καλα λογια για τα κρανη της.

Αλλιως
https://www.skroutz.gr/s/21011027/Nolan-N87-Plus-Distinctive-N-Com-21-Flat-Lava-Grey-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1400gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html?from=sku_color_variations

Κρανος που κανονικα κανει 87€ και λογω υλικου φτανει στα 230, ολα πανω του ειναι των 87€

Nitse3
19/04/2022, 11:09
Εγώ προσωπικά σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα τι παίρνω σε composite fibre με d ring, το καρμπον είναι λίγο υπερβολή νομίζω (από κάπου θα έχουν κόψει). Ενδεικτικά στα λεφτά σου μου βγάζει στο σκρουτζ τα Shark Spartan, Airoh st501, X lite X 603 πχ.

ioannispar
19/04/2022, 12:10
Συμφωνώ με όσα γράφετε αλλά είναι όμορφο το άτιμο. Εν τω μεταξύ το δοκίμασα και μου κάθεται πάρα πολύ καλάκαι δίνει μαζί φιμέ ζελατίνα καθώς και την αντιθαμβωτική. Δοκίμασα και MT αλλά δεν μου άρεσε στην εφαρμογή. Θα ξαναδοκιμάσω σήμερα και θα δω.

Dr.Monty
19/04/2022, 15:22
Και το HJC-ι70 που πρότεινε ο Νικος Παππας σου δινει αντιθαμβωτική και φιμέ. Και ειναι στην ιδια τιμή, 200. Αν παρεις το black mat ειναι στα 169. Γενικά δεν ξερω απο κράνη, εγω το εχω και μια χαρα δουλευει. Και τωρα που θελω να παρω δεύτερο μάλλον παλι αυτο θα παρω

basilis_k6
19/04/2022, 15:49
ενα φθηνο κράνος με κέλυφος καρμπον. μπορει να ειναι σκέτο καρμπον μπορει να εχει και κατι άλλο απο μέσα. το καρμπον εχει πέσει πολύ σε τιμες τα τελευταια χρονια. ομως αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα καρμπον ειναι ιδια. υπαρχει διαφορά στο grade του ενος με το άλλο με άμεση επιδραση στο βαρος, την αντοχη και κυριως την τιμη. αυτο δεν σημαινει οτι το κρανος που κοιτας ειναι καλο η κακο. ομως δεν ειναι καλυτερο απο ενα άλλο κρανος άλλου υλικου στην ιδια τιμη. μπορει να ειναι και χειροτερο.

ενα φτερο μηχανης καρμπον απο κινα μπορει να κανει 40 ευρω και το ιδιο απο γερμανικη εταιρια 300. εκτος απο το ονομα πληρωνεις και το ιδιο το καρμπον που ειναι πολύ πολύ πιο στιβαρο.

doctoras
19/04/2022, 16:36
τα pilot είναι ελληνικά κράνη, ναι καλά διαβάζετε
ήταν το πρώτο μου κράνος 10χιλιαρικα δρχ. το '92 απο τον βαρδάρη στα γνωστά στέκια.
από ότι βλέπω έχει ανέβει η εταιρεία, με μεγάλη για τα δεδομένα της γκάμα. Αυτό που πρέπει να τσεκάρει πρωτίστως κάποιος ενδιαφερόμενος είναι τι προδιαγραφές ασφαλείας καλύπτει

Στα σίγουρα πας σε πιο επώνυμο μπραντ, τα 230 ευρώ που θέλεις να δώσεις δεν είναι και λίγα

ioannispar
20/04/2022, 07:23
Ευχαριστώ πολύ για τις αππόψεις σας. Τελικά θα κάνω υπομονή και θα το ψάξω λίγο περισσότεερο. Έτσι και αλλιώς το Shoei μου το έχω πάνω από 10 χρόνια, να χαλάσει περισσότερο δεν γινεται! Τουλάχιστον τα 7 περίπου χρόνια το είχα φυλαγμένο οπότε κάτι γλύτωσε. Θα κοιτάξω και άλλα υλικά και ίσως να ανέβω στην τιμή ίσως και όχι.

PaNick67
20/04/2022, 13:10
Αν μαζεψεις 100€ ακομα, ενα πολυ καλο ειναι αυτο:
https://www.skroutz.gr/s/11860064/HJC-RPHA70-Semi-Flat-Black-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1350gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html?from=sku_color_variations

Εχει κι αλλα βεβαια, αλλα αυτο εχω και ειμαι ευχαριστημενος, αυτο προτεινω :)

pektis
20/04/2022, 13:52
https://www.skroutz.gr/s/8144712/HJC-RPHA11-Semi-Flat-Black-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1300gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock.html
Αυτο θα επαιρνα στη θεση σου (συνηθως προτιμω με γραφικα!)

DoctoR_k6
20/04/2022, 14:00
Αν φτασει σε αυτα τα λεφτα παιζουν κ αλλα κρανη.
Μιας κ που ειχε Shoei μπορει να δει κ NXR (1o μοντελο).
Εχει μια προσφορα ο Παπασταυρου (https://papastavroushops.gr/product/shoei-nxr-black/?skr_prm=WyI4M2VhOTVkMy04OWMwLTQ3YjgtOTFiZi03OWVjMGI2NjAyZDQiLDE2NTA0NTYwMDczMDIseyJhcHBfdHlwZSI6Ind lYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJzY3ZhciJ9XQ).
Αν δεν ειναι 3 ετιας ξερω γω το τσιμπας.

pektis
20/04/2022, 14:05
Εναλλακτικά και το n87 ειναι καλό για τα χρηματα που κοστιζει

ioannispar
20/04/2022, 18:05
Αυτό που κοιτάω πλέον στα κράνη ειναι το εσωτερικό να είναι αυτό το απαλό γυαλιστερό γιατί αν είναι όπως του shoei με ζεσταίνει πάρα πολύ το καλοκαίρι ενώ το άλλο μπορώ και το αντέχω άνετα.

Θα δοκιμάσω και άλλα εν καιρό και θα κοιτάξω και VFM γιατι σκέφτομαι να μπορώ να το αλλάζω πιο συχνά από τα 10+ χρόνια. Ναι θα μπορούσα να βάζω ένα 10αρικο το μήνα στην άκρη, αλλά ήδη μαζεύω με τον ίδιο τρόπο για άλλα πράγματα.

Δεκτές όλες οι απόψεις σας και θα τα δοκιμάσω για να δω ποιο μου κάθεται πιο καλά! Σας ευχαριστώ πολύ :beer: