View Full Version : Πτώση από παπί: Μήνυμα ελήφθη;
Καλησπέρα στο φορουμ
Πρίν δύο ημέρες (Παρασκευή και 13 γαρ...) είχα μία πτώση με το παπί μου, ένα γηρασμένο 125 κ.εκ.. Ευτυχώς η πτώση έγινε με χαμηλή ταχύτητα και κράνος οπότε την έβγαλα μεένα τράυμα τριβής στο γόνατο και μια μερική εξάρθρωση ώμου, καθώς και κάτι ψιλογρατζουνιές.
Το μυστήριο της υπόθεσης είναι ότι ακριβώς την προηγούμενη ημέρα (ή μήπως και την ίδια;;) χάζευα σε διαφορα φόρα μοτοσυκλέτας, συμπεριλαμβανομένου και του μοτο, για τον κατάλληλο κυβισμό της πρώτης μοτοσυκλέτας. Έχοντας οδηγήσει για 15+ χρόνια παπί, αλλά 7-8 φορές μοτοσυκλέτες έως 650 κ.εκ. , νομίζω ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Είχα καταλήξει λοιπόν ότι ίσως θα έπρεπε να κοιτάξω σε μοτοσυκλετες χαμηλότερου κυβισμου, έως 400 κεκ, και να αφήσω τις 600αρες και τις 500αρες.
Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθάρισαν λίγο τα οικονομικά μου και είπα στον εαυτό μου ότι το θέμα "αγορά μηχανής" πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
Και τσουπ
Παρτον κάτω...
Η πρώτη αντίδραση ήταν "θες και μηχανή.....ουτε ποδήλατο..."
Όμως μετά το αρχικό σοκ, και έπειτα από 5 ακτινογραφίες, μου καρφώθηκε η ιδέα ότι ίσως με μια μηχανή το συγκεκριμένο ατύχημα να μην ειχε συμβεί. Πώς συνέβη; Δεν ξερω πραγματικά. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχοντας μόλις ξεκινήσει από στάθμευση, ακόμη με 1η σχέση στο κιβώτιο, έφαγα φέτα δίπλα σε μια λακούβα. Γλίστρησε η ρόδα από το όριο της λακούβας προς τα μέσα; Πάτησα πετραδάκι; Ποιος ξέρει. Ίσως όμως με μεγαλύτερης διαμέτρου ρόδες να μην είχε συμβεί αυτό. Και έτσι άρχισα να σκέφτομαι το θέμα της ενεργητικής ασφάλειας...Και μου καρφώθηκε η ιδέα ότι πρέπει να προχωρήσω με την αγορά νέας μηχανής το συντομότερο.
Εσείς τί λέτε; Ποια ερμηνεία θα δίνατε; Της αποφυγής ή της επίσπευσης;
Nostradamus
16/05/2022, 07:50
Πως σου φαινεται σαν απαντηση το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των αναβατων (στατιστικα μιλωντας) καποια στιγμη θα πεσει?
Οποτε αν θελεις και/η χρειαζεσαι κατι μεγαλυτερο και μπορεις να το παρεις go for it. Αν οχι μεινε με αυτο που εχεις.
doctor_john
16/05/2022, 08:24
Επίσπευσης! έχεις βαρεθεί και αυτό σε ρίχνει :D
Αν οδηγείς σαν άνθρωπος, αν κάνεις σβούρες 15 χρόνια θα πρέπει να αλλάξεις και εσύ.
Μωρέ σαν άνθρωπος οδηγώ...γι'αυτό με βλέπω για κανένα τετρακοσαρι, κυρίως για να μη με πιάσει καμία φοβία από το πουθενά. Είμαι μεταξύ gs310, voge 300ds αλλά είναι πολύ ψοφιο και Καβασάκι versys 300
basilis_k6
16/05/2022, 19:56
αυτο λέγετε χαζοπτωση. σε ενα μηνα θα το εχεις ξεχασει σαν να μη συνεβει. μηπως ειχες πολύ παλια λαστιχα?
παρε αυτο που σε εξυπηρετει. δεν εχει σημασια ποσα κυβικα ειναι.
Κοίτα γενικά το μηχανάκι είναι χρεπι. Τι λάστιχα μου λες, μόνο λάδια είχε μέσα...σίγουρα όμως δεν ήταν γυαλί τα λάστιχα. Δεν κάνει δα και τίποτα χιλιόμετρα το παπί. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις απαντήσεις...απλά αν με έβαζες να δω ένα βίντεο και μου το σταματαγες λίγο πριν την πτώση θα σου έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ατύχημα, ούτε μία. Όσο ζω μαθαίνω.
motojojo
16/05/2022, 21:16
Δηλ με το ποδήλατο δεν έχεις φάει ποτέ τουμπα; Και μου πήρες και μηχανάκι;
Τράβα πάρε ανθρωπε μου τη μηχανή που γουστάρεις και μη σε παίρνουν απο κάτω τέτοιες χαζοπτώσεις. Αλλά ποτέ μη λες οτι δεν υπάρχει περίπτωση για ατύχημα. Υπάρχει και παραυπάρχει.
Οι γρατζουνιες σε μια βδομάδα δεν θα υπάρχουν, λίγο προσοχή με την εξάρθρωση (και περαστικά btw) και μολις νοιωσεις τον ώμο σου παλι δυνατό βουρ για αναζήτηση μοτοσυκλέτας.
όπως λένε και οι έμπΥροι, υπάρχουν 2 είδη αναβατών: αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν :D
θέλει λίγη τύχη, λίγο να υπολογίζουμε τα ρίσκα, όταν φοβόμουν πολύ την πούλησα, τώρα επέστρεψα (και πάλι τις ίδιες μαλακίες...) αλλά εντάξει προσεκτικά! :beer:
Dr.Monty
16/05/2022, 22:05
Με 15+ χρόνια παπί δεν βρίσκω το λόγο να θεωρεις οτι τα 500κε ειναι πολλα. Το 300 θα το βαρεθεις.
Πρόσφατα ειχα μια παρόμοια πτώση. Τις 3 πρωτες φορες (μετα το μήνα που έμεινα εκτός) ήμουν σφιγμένος. Μετα ξεχάστηκε απο μόνο του.
Με 15+ χρόνια παπί δεν βρίσκω το λόγο να θεωρεις οτι τα 500κε ειναι πολλα. Το 300 θα το βαρεθεις.
Μπα σε καλό σου σατανά....μου έβαλες πάλι το μικρόβιο. Ενώ έχω οδηγήσει κάμποσες φορές πεντακοσοεξακοσαρες, είτε στη σχολή οδηγών (πριν από δέκα χρόνια), είτε v strom φίλου μου, ειτε er6n, φοβάμαι την απειρία μου σε καμία στροφή που, συνηθισμένος από το χρεπι που είχα για παπί, και έχοντας πάρει το κολαι μετά από κάνα μήνα οδήγησης στη μηχανή, ανοίξω κάνα γκάζι, πετάξει κωλο και γίνει καμιά στραβή. ΒΑσικα, για να το πω πιο γενικά: Φοβάμαι την αντίδραση μου στην ώρα της ανάγκης. Με το παπί ξέρω τι να κάνω και μέχρι που με παίρνει (άσχετα που έπεσα). Με μια μηχανή όχι. Οπότε θέλω ένα μηχάνημα που να συγχωρεί τον αρχάριο. Το μοναδικό που με βάζει ακόμα στο τρυπάκι για μεγαλύτερη μηχανή είναι ο σωματότυπος μου. Είμαι 1.95 και 108 κιλά...
basilis_k6
16/05/2022, 23:36
το χρεπι που είχα για παπί....... Είμαι 1.95 και 108 κιλά...
τωρα ξερουμε για επεσες
doctor_john
17/05/2022, 08:30
Μόλις βγήκαν τα κάτω των 500cc απο την κουβέντα..
Ω να σου...
Έστω λοιπόν ότι βγήκαν. Λόγω budget που ΘΕΛΩ να διαθέσω, μιλάμε μόνο για:
Μεταχειρισμένη trk502.
Μεταχειρισμένη cb500x
Και από εκεί και πέρα έχουμε μάτια ανοιχτά για κανένα παλιό versys 650 η και το cfmoto το 650mt.
H Bajaj Dominar 400 λέει κάτι;
doctor_john
17/05/2022, 08:54
Οριακά, δεν υπάρχει λόγος.
Οι υπόλοιπες είναι οκ και πολύ εύκολες - φιλικές μοτό.
Dr.Monty
17/05/2022, 09:05
Ω να σου...
Μεταχειρισμένη trk502.
Μεταχειρισμένη cb500x
Και από εκεί και πέρα έχουμε μάτια ανοιχτά για κανένα παλιό versys 650 η και το cfmoto το 650mt.
Αφου θα δεις benelli, δες το voge500ds.
Ναι ξέχασα να το γράψω το Voge.
Για το daytona maverick 500 που το είδα μόλις και είναι αρκετά όμορφο έχετε άποψη;
PaNick67
17/05/2022, 09:18
Ω να σου...
Μεταχειρισμένη trk502.
Μεταχειρισμένη cb500x
Διαβαζα, διαβαζα κι ελεγα να δεις θα ειναι 1,65 και 60 κιλα και βγηκες βουνο! :lol:
Σε αυτα που κοιτας το 650mt το παιρνεις καινουργιο ομω το οποιο μετραει, πρωτος κατοχος, εγγυηση.
Αλλα!
Αν εχεις σκοπο να μεινεις στην κατηγορια καιρο, το HONDA. Γιατι σε 3-5-7 χρονια θα εχει ευκολα υποστηριξη στα παντα ενω με τα αλλα δεν ξερεις, αφηνω το Versys απ΄εξω γιατι θα ειναι αρκετα παλιοτερο και πιθανον να εχει αλλαξει αρκετους κατοχους.
Καλησπέρα στο φορουμ
Η πρώτη αντίδραση ήταν "θες και μηχανή.....ουτε ποδήλατο..."
Όμως μετά το αρχικό σοκ, και έπειτα από 5 ακτινογραφίες, μου καρφώθηκε η ιδέα ότι ίσως με μια μηχανή το συγκεκριμένο ατύχημα να μην ειχε συμβεί. Πώς συνέβη; Δεν ξερω πραγματικά. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχοντας μόλις ξεκινήσει από στάθμευση, ακόμη με 1η σχέση στο κιβώτιο, έφαγα φέτα δίπλα σε μια λακούβα. Γλίστρησε η ρόδα από το όριο της λακούβας προς τα μέσα; Πάτησα πετραδάκι; Ποιος ξέρει. Ίσως όμως με μεγαλύτερης διαμέτρου ρόδες να μην είχε συμβεί αυτό. Και έτσι άρχισα να σκέφτομαι το θέμα της ενεργητικής ασφάλειας...Και μου καρφώθηκε η ιδέα ότι πρέπει να προχωρήσω με την αγορά νέας μηχανής το συντομότερο.
Εσείς τί λέτε; Ποια ερμηνεία θα δίνατε; Της αποφυγής ή της επίσπευσης;
Καταρχήν περαστικά και αγύριστα να είναι.
Πάμε όμως στο ζουμί. Νομίζω το σκέφτεσαι λάθος. Δηλαδή είναι λάθος να θεωρείς πως έφταιγε το παπί αυτό καθεαυτό για την τούμπα, γιατί θα σου πω με τη σειρά μου πως ακριβώς το ίδιο θα μπορούσες να πάθεις με μηχανή και μάλιστα να πέσει και πάνω σου να σου πλακώσει το πόδι και να πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Το παπί έχει 17αρες ζάντες και κυκλοφορεί εκατομμύρια κόσμος καθημερινά χωρίς πρόβλημα. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχει την ίδια ενεργητική ασφάλεια με μια μοτοσυκλέτα όμως δεν κινείται και με τις ταχύτητες που πιάνει η μοτοσυκλέτα.
Συμπερασματικά, ΝΑΙ στην αγορά μηχανής επειδή τη γουστάρεις. ΟΧΙ στην αγορά μηχανής νομίζοντας πως θα σε σώσει απο μόνη της ή ότι θα είσαι ντε και καλά ασφαλέστερος. Σε κάποιες περιπτώσεις ναι θα είσαι, σε κάποιες άλλες όμως όχι. Κανένας λόγος βιασύνης για μένα. Η επιλογή να είναι συνειδητή.
tzimidis
19/05/2022, 20:30
Πως σου φαινεται σαν απαντηση το οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των αναβατων (στατιστικα μιλωντας) καποια στιγμη θα πεσει?
.
όπως λένε και οι έμπΥροι, υπάρχουν 2 είδη αναβατών: αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν :D
Το επιβεβαίωσα σήμερα the hard way.
Προσοχή και εξοπλισμός παντού και πάντα.
Nostradamus
19/05/2022, 21:02
Ελπίζω να ήταν με τις μικρότερες δυνατές ζημιές και ανώδυνη.
tzimidis
19/05/2022, 23:20
Ελπίζω να ήταν με τις μικρότερες δυνατές ζημιές και ανώδυνη.
Ευχαριστώ.
Καναδυο μικροσπασιματα στα ήδη παλιά πλαστικά, δεξί μαρσπιε στραβωμενο, βάση μπαγκαζιερας καπουτ, παπούτσια παντελόνι μπουφάν για πεταμα, δεξι γόνατο παλεύεται, δεξιός αστραγάλος @€&#€%& στον πόνο, αλλά δείχνει να μην έχει σπασίματα. Θα δείξει το πρωί.
Όλα για ένα παπι που άλλαξε πορεία και ήρθε μπροστά μου και κοκκαλωσε το φρένο επειδή σταμάτησε το προπορευόμενο λεωφορειο.
Δημητρακοπουλου Κορυδαλλός. Άσφαλτος γυαλί, 40χαω,
τσίμπημα φρένο, δίπλωσε ο τροχός πάρτον κατω.
η γκαντεμιά?
ΜΟΛΙΣ ΕΊΧΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΉ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΆΚΙ.
Ευχαριστώ.
Καναδυο μικροσπασιματα στα ήδη παλιά πλαστικά, δεξί μαρσπιε στραβωμενο, βάση μπαγκαζιερας καπουτ, παπούτσια παντελόνι μπουφάν για πεταμα, δεξι γόνατο παλεύεται, δεξιός αστραγάλος @€&#€%& στον πόνο, αλλά δείχνει να μην έχει σπασίματα. Θα δείξει το πρωί.
Όλα για ένα παπι που άλλαξε πορεία και ήρθε μπροστά μου και κοκκαλωσε το φρένο επειδή σταμάτησε το προπορευόμενο λεωφορειο.
Δημητρακοπουλου Κορυδαλλός. Άσφαλτος γυαλί, 40χαω,
τσίμπημα φρένο, δίπλωσε ο τροχός πάρτον κατω.
η γκαντεμιά?
ΜΟΛΙΣ ΕΊΧΑ ΚΛΕΊΣΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΉ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΆΚΙ.
Περαστικα και σιδερένιος. Βαλε παγο στον αστραγαλο γιατι σιγουρα θα πρηστεί. Καμια ακτινογραφια να βγαλεις γιατι μπορει να θελει ακινησα- ή έστω οχι κουραση καθώς διαφορετικά μπορει να σε ταλαιπωρήσει στο περπάτημα μεχρι να περάσει.
Γκαντεμια όντως για το μηχανακι αλλά σκεψου τη θετικη πλευρα οτι απεφυγες χειροτερες καταστασεις.
Άλλο ένα περιαστατικό που δείχνει την σημαντικότητα του abs (προφανως την εχω φαει και εγω)
tzimidis
20/05/2022, 00:36
Περαστικα και σιδερένιος. Βαλε παγο στον αστραγαλο γιατι σιγουρα θα πρηστεί. Καμια ακτινογραφια να βγαλεις γιατι μπορει να θελει ακινησα- ή έστω οχι κουραση καθώς διαφορετικά μπορει να σε ταλαιπωρήσει στο περπάτημα μεχρι να περάσει.
Γκαντεμια όντως για το μηχανακι αλλά σκεψου τη θετικη πλευρα οτι απεφυγες χειροτερες καταστασεις.
Άλλο ένα περιαστατικό που δείχνει την σημαντικότητα του abs (προφανως την εχω φαει και εγω)
Ευχαριστώ.
Σαφώς και το abs είναι απαραίτητο, ομως σε εκείνο το σημείο δεν ξέρω κατά πόσο θα απέφευγα την πτώση.
Όσο καθόμουν στην άκρη, παρατηρούσα το σημείο και πραγματικά καθρεφτίζει η άσφαλτος. Δεδομένης της αδράνειας , 40χαω και 200 κιλά μηχανάκι +140 κιλά εγώ, αισθάνομαι ότι η τούμπα ήταν μονόδρομος, γιατί μιλάμε για σταθερό εμπόδιο μπροστά (μηχανάκι + σταματημένο λεωφορειο).
Όπως μου είπε και ένα παλικάρι που έχει ένα κουρείο σε εκείνο το σημείο, πέφτουν πολλά μηχανάκια συχνά εκεί.
Επίσης ο δρόμος εκείνος είναι τόσο στενός, που 500 λεωφορεια και 10.000 αυτοκίνητα καθημερινά πατάνε στις ίδιες γραμμές, οπότε οι άκρες του δρόμου ειναι χιλιοπατημενες και γλιστρανε.
Συνηθως πηγαίνω στο κέντρο του δρόμου, αλλά επειδή ήταν το άλλο μηχανακι στη μέση μπροστά μου, πήγαινα πίσω του και αριστερα, όπως κάνω πάντα (πίσω δεξιά ή αριστερά) για να έχω περισσότερα μέτρα διαθέσιμα για φρεναριαμα μπροστά μου.
Ε, σήμερα χώθηκε μπροστά μου και κοκκαλωσε πριν προλάβω να αλλάξω θέση.
Τέλος καλό όλα καλά.
Υ. Γ. σορρυ που χαλάω το θρεντ.