View Full Version : Θεσπρωτία-Γκορίλας (1.658m)-Χιονίστρα (1.643m) 8-5-2022
Με κεκτημένη ταχύτητα απο την προηγούμενη εξόρμηση στην Ανατολική Ροδόπη, αυτή τη φορά επιχείρησα κάτι εξίσου δύσκολο. Έκανα 500Km λιγότερα όμως ανέβηκα σε δύο βουνά καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά 1050m τα οποία είναι πραγματικά πάρα πολλά όταν μιλάμε για μια απόσταση 500km απο τη βάση μου. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα ήταν κρίμα να ανέβω στον Γκορίλα και να αφήσω τη Χιονίστρα για άλλη φορά εφόσον την είχα σε οπτική επαφή. Παρόλο που έχω γυρίσει αρκετά τον νομό Θεσπρωτίας, ποτέ δεν είχε τύχει να κινηθώ στα σημεία που πήγα.
Ανεβαίνοντας χρησιμοποίησα διάφορα αγαπημένα κομμάτια της παλιάς εθνικής. Εδώ στο δρόμο Αμφιλοχίας-Άρτας στο ύψος του Μενιδίου
435841
1ος μου στόχος ο Γκορίλας ή Όρη Παραμυθιάς. Η ονομασία Γκορίλας προέρχεται απο το παλαιοσλάβικο Gor που σημαίνει βουνό. Το συγκεκριμένο βουνό όσοι έχετε καλή μνήμη θα το θυμάστε απο την εκπληκτική χειμωνιάτικη ανάβασή μου στο σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου απο τη δυτική πλευρά του (δεν ξεχνιούνται τέτοιες εικόνες). Αυτή τη φορά η προσέγγιση μου έγινε απο τη βόρεια πλευρά και πιο συγκεκριμένα απο το Ελευθεροχώρι. Απο εκεί ένας πολύ δύσβατος χωματόδρομος με οδήγησε λίγο ψηλότερα στο βουνό.
https://www.youtube.com/watch?v=omBZh-WDy6k&t=1s
Απο εδώ συνέχισα με τα πόδια έχοντας να καλύψω μια σεβαστή υψομετρική διαφορά 600m.
435842
Δάσος βγαλμένο απο παραμύθι. Στις παρυφές του όρους βρίσκεται η Παραμυθιά απο την άλλη πλευρά όμως. Λέτε η ονομασία να προέρχεται απο την ομορφιά αυτού του βουνού?
435843
Έχοντας μπει σε ένα μεγάλο μονοπάτι σαν χωματόδρομο αλλά με πολύ υψηλή κλίση και σάρες για αρχή.
435844
Μακριά αχνοφαίνεται η ακόμα αρκετά χιονισμένη Τύμφη.
435845
Παραμυθένιο το δάσος όπως είπα. Γνωρίζοντας τώρα τι θα έβλεπα μετά πραγματικά δεν είχα δει τίποτα ακόμα...
435846
Νεκρά δέντρα στέκονται αγέρωχα δίπλα στα ζωντανά αδέρφια τους.
435847
Η κλίση σταθερά μεγάλη. Το τοπίο δε με αφήνει να βαρεθώ. Κάθε τόσο σταματάω και θαυμάζω...
435848
Γεμάτο γλυπτά το δάσος όπως αναμενόταν.
435849
435850
Συνεχίζοντας για αρκετή ώρα στο δασωμένο κομμάτι του βουνού
435851
Εντάξει κάπου εδώ έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα...
435852
435853
Σαν να έχει το δάσος αντίληψη και να προσπαθεί να με εντυπωσιάσει όλο και περισσότερο.
435854
435855
Η σχεδόν μία ώρα μέσα στο δάσος πέρασε νεράκι. Ήρθε η ώρα να δούμε μερικά λιβάδια.
435856
435857
Αλλά και θέα απο τα γύρω βουνά.
435859
435860
Κάποια στιγμή το μονοπάτι χάθηκε και συνέχισα με δική μου πορεία προς την κορυφή. Αναγκαστικά πέρασα απο ακόμη ένα δασωμένο κομμάτι (δε με χάλασε καθόλου)
435861
Μετά απο σκληρή ανάβαση επιτέλους βλέπω την κορυφή απέναντι.
435862
Την οποία προσεγγίζω εύκολα πια. Η θέα είναι μαγική.
435863
Κορυφή 1653m
435864
Διακρίνεται η λίμνη Χότκοβα χαμηλά.
435865
Στο βάθος Ιόνιο!
435866
https://www.youtube.com/watch?v=rLrvnFVkwbI
Επιστροφή στο σημείο που ξεκίνησα. Νιώθω λες και δεν έχω κάνει τίποτα απο το πρωϊ. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα να νιώθεις το σώμα σου ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να σε ανεβάσει στα ψηλά καλύτερα απο ποτέ. Παίρνω λοιπόν την απόφαση να ανέβω και στη Χιονίστρα που βρισκόταν απέναντι. Δεν το είχα σαν στόχο εξ΄αρχής, Θα αποφάσιζα αναλόγως του πως θα ένιωθα μετά την ανάβαση στον Γκορίλα. Έτσι λοιπόν απο το Ελευθεροχώρι μέσω μιας σφιχτής ορεινής και πανέμορφης διαδρομής που περνάει απο την τοποθεσία Ελαταριάς έφτασα στη Χιονίστρα.
https://www.youtube.com/watch?v=3rBDtPxJqd8
Συνέχισα χωμάτινα μέχρι το σημείο έναρξης της πεζοπορίας μου. Προς το τέλος ο χωματόδρομος χάλασε πολύ αλλά τον ανέβηκα μέχρι τέλους.
https://www.youtube.com/watch?v=i_sKYpXTEcc&t=54s
435867
Εδώ ο χωματόδρομος τελειώνει. Το ξύλο που βλέπετε το έχω πιάσει με tie wrap στις βάσεις των σαμαριών. Το βρήκα στον Γκορίλα και το πήρα μαζί. Με βοήθησε πολύ και στις δύο αναβάσεις.
435868
435869
Απέχω 450 υψομετρικά μέτρα.
435870
Απο αυτήν την πλευρά το βουνό δείχνει βραχώδες και σχετικά δύσκολο. Θα προχωρήσω απο αριστερά μέχρι να βρω πιο βατή πλαγιά.
435871
Κοιτώντας πίσω και απολαμβάνοντας την απόλυτη ηρεμία του τοπίου.
435872
Εδώ δεν υπάρχει μονοπάτι, κάτι που δυσκολεύει πολύ τα πράγματα καθώς ταυτόχρονα η κλίση είναι αρκετή.
435873
Ένα δασωμένο ρέμα χαμηλά
435874
Η θέα εκπληκτική αλλά ποιός περίμενε κάτι διαφορετικό?
435875
Κάποια στιγμή ενώ έχω ανέβει ένα αγγούρι διαπιστώνω πως θα πρέπει να κατέβω ξανά κάποια μέτρα και να τα ανέβω πάλι στον απέναντι ορεινό όγκο ο οποίος είναι ο κύριος όγκος της κορυφής. Διακρίνεται μια γιδόστρατα που τραβερσάρει την πλαγιά.
435876
Ένα μικρό διάσελο
435877
Ανεβαίνοντας τον κύριο όγκο της κορυφής. Εδώ τρώω μερικές ψιχάλες. Ευτυχώς δεν έβρεξε περισσότερο.
435878
435879
Χαμηλά διακρίνεται ο χωματόδρομος που ανέβηκα.
435880
Η κορυφή σε οπτική επαφή μετά απο 1,5 ώρα
435881
Κορυφή 1643m. Απέναντι ο Γκορίλας και αριστερά του τα Όρη Σουλίου που ανέβηκα πέρισυ.
435882
Στο βάθος Ιόνιο το οποίο φαίνεται ακόμα καλύτερα με διαφορετικό φωτισμό.
435883
https://www.youtube.com/watch?v=GPGgTbi4Qjo
Κατεβαίνοντας φωτογράφισα τον κατακόρυφο βράχο που ξεπροβάλλει μέσα στο πυκνό δάσος. Εκεί βρίσκεται το αναρριχητικό πεδίο του Ελαταριά.
435884
Τον οποίο κατέγραψα και απο καλύτερη οπτική γωνία
435885
Το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που είχα οδηγήσει 500km και είχα ανέβει σε δύο δύσκολα βουνά, είχα ακόμη μέρα και την εκμεταλλεύτηκα δεόντως κατεβαίνοντας μέχρι το Αγρίνιο απο τον παλιό. Αρχικά με τη διαδρομή μέχρι το Χάνι Τερόβου
https://www.youtube.com/watch?v=cMXnELwwAEA
Έπειτα μέχρι τον Κερασώνα
https://www.youtube.com/watch?v=e2AJEtQY1XQ
Και απο την Άρτα μέχρι Αμφιλοχία και Αγρίνιο όπου εκεί πλέον ήταν σούρουπο και μπήκα στη νέα εθνική.
https://www.youtube.com/watch?v=x8uoo6rOmwE
Η αλήθεια είναι ότι κοιτώντας πίσω, η εξόρμηση εντάσσεται στις υπερβατικές που έχω κάνει. Απο την άλλη, σε κανένα σημείο του ταξιδιού δεν ένιωσα ότι έκανα κάποια υπέρβαση. Κοιτώντας ψύχραιμα τα νούμερα βέβαια είναι κάπως εξωπραγματικά. Σε κάθε περίπτωση ένας μικρός κύκλος ορεινών εξορμήσεων έκλεισε στη Θεσπρωτία την προηγούμενη Κυριακή. Όρη Τσαμαντά, Όρη Σουλίου, Γκορίλας και Χιονίστρα είναι τα 4 ψηλότερα βουνά του νομού τα οποία ανήκουν στη λίστα των 200ων ψηλότερων βουνών της Ελλάδας. Σχεδόν 3,000km και πολλά κιλά ιδρώτα αφιερώθηκαν αποκλειστικά σε αυτούς τους στόχους.
Πάντα όρθιοι!:beer:
Dr.Monty
16/05/2022, 22:17
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
17/05/2022, 05:21
Η κλίση σταθερά μεγάλη. Το τοπίο δε με αφήνει να βαρεθώ. Κάθε τόσο σταματάω και θαυμάζω...
[[/ATTACH]
Δε λες ότι σου είχε βγει η γλώσσα με τέτοια κλίση και σταματουσες:lol:
Μπράβο πάλι ρε Βασίλη! Το πρώτο βουνό πραγματικά μοιάζει σαν βγαλμένο από παραμύθι :beer:
giorgosb
17/05/2022, 09:54
:beer: :beer:
karellen
17/05/2022, 10:05
Βασιλάρα μπορεί να μην γράφω σε κάθε σου ποστ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λίγος ο σεβασμός μου για τα ταξιδιωτικά σου.
Πολλά μπράβο για τις όμορφες εικόνες που μας δίνεις!
DoctoR_k6
17/05/2022, 10:19
Απιστευτες φωτο. Τα μερη εκπληκτικα!!
Τα χλμ λιγα αυτη την φορα...επεσες. :bawl:
Εν τω μεταξυ γυρισες απο Χανι Τεροβου - Κερασωνας - Μενιδι...πιστες!!!
Καλ να εισαι κ να κανεις πολλα χλμ!!!
:beer::beer::beer:
Δε λες ότι σου είχε βγει η γλώσσα με τέτοια κλίση και σταματουσες:lol:
Μπράβο πάλι ρε Βασίλη! Το πρώτο βουνό πραγματικά μοιάζει σαν βγαλμένο από παραμύθι :beer:
Ε πρέπει να παίρνουμε και μερικές ανάσες κάποιες φορές! Δε βγαίνει ξεροσφύρι. Και καλά το παίζω φυσιολάτρης!:lol:
Βασιλάρα μπορεί να μην γράφω σε κάθε σου ποστ,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λίγος ο σεβασμός μου για τα ταξιδιωτικά σου.
Πολλά μπράβο για τις όμορφες εικόνες που μας δίνεις!
Σε ευχαριστώ Νίκο να είσαι καλά! Εννοείται δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις, προς Θεού! Εγώ τα γράφω να υπάρχουν χεχε!:beer:
Απιστευτες φωτο. Τα μερη εκπληκτικα!!
Τα χλμ λιγα αυτη την φορα...επεσες. :bawl:
Εν τω μεταξυ γυρισες απο Χανι Τεροβου - Κερασωνας - Μενιδι...πιστες!!!
Καλ να εισαι κ να κανεις πολλα χλμ!!!
:beer::beer::beer:
Έπεσα όντως σε χιλιόμετρα αλλά ανέβηκα πολλά μέτρα. Ήθελε χρόνο!:D
Καλά αυτές οι διαδρομές είναι όντως πιστάκια και πλέον δεν έχουν καθόλου κίνηση. Με supersport δεν κατάφερα ποτέ να κάνω τον παλιό απο Άρτα μέχρι Ιωάννινα γαμώτο. Το Μενίδι όμως το είχα κάνει πολλές φορές και ήταν πραγματική απόλαυση, αν και θα προτιμούσα το 600 εκεί.:beer:
doctoras
17/05/2022, 22:10
Καθε φορα ξεπερνάς τον εαυτό σου!
Πως ανεβαίνεις μόνος σου ετσι εύκολα ρε Μπίλλυ σε πεζοπορο, δε φοβασαι μη σου την πεσουν τιποτα μαντροσκυλα? Στην ροδοπη εχει λύκους κανονικούς και σε αλλες περιοχες τασακαλια. Στη ορεινη δυτικη μακεδονια πέρασμα αρκουδας...κλπ
Πως το κάνεις ρε φιλε? Εχεις μαζι σου εξοπλισμό ανάγκης ανα περίπτωση?
SeniorCanardo
18/05/2022, 11:09
Ωραίος, μια κατηγορία μόνος σου.:beer:
Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι για τέτοια φάση πρέπει να υπάρχει μια κάποιου τύπου υποστηρικτική γυμναστική εκ των προτέρων και ίσως και διατροφή, ή τουλάχιστον ένα κάποιο αθλητικό background.
Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ο μέσος τύπος μοτοσικλετιστή, με φυσική κατάσταση που κυμαίνεται από μέτρια έως κακή να ολοκληρώσει με επιτυχία.
Να κάνει δηλαδή Κυριακή καμιά 1000άρα χιλιόμετρα αυθημερόν, να ανέβει και 1-2 βουνά και τη Δευτέρα να σηκωθεί να πάει δουλειά, χωρίς να αισθάνεται ότι τον "πάτησε τρένο".
Καθε φορα ξεπερνάς τον εαυτό σου!
Πως ανεβαίνεις μόνος σου ετσι εύκολα ρε Μπίλλυ σε πεζοπορο, δε φοβασαι μη σου την πεσουν τιποτα μαντροσκυλα? Στην ροδοπη εχει λύκους κανονικούς και σε αλλες περιοχες τασακαλια. Στη ορεινη δυτικη μακεδονια πέρασμα αρκουδας...κλπ
Πως το κάνεις ρε φιλε? Εχεις μαζι σου εξοπλισμό ανάγκης ανα περίπτωση?
Φίλε μου το πιο επικίνδυνο και χειρότερο πλάσμα εκεί ψηλά είμαι εγώ. Δεν το λέω με την κυριολεκτική έννοια, νομίζω αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ.:beer:
Ωραίος, μια κατηγορία μόνος σου.:beer:
Δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι για τέτοια φάση πρέπει να υπάρχει μια κάποιου τύπου υποστηρικτική γυμναστική εκ των προτέρων και ίσως και διατροφή, ή τουλάχιστον ένα κάποιο αθλητικό background.
Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ο μέσος τύπος μοτοσικλετιστή, με φυσική κατάσταση που κυμαίνεται από μέτρια έως κακή να ολοκληρώσει με επιτυχία.
Να κάνει δηλαδή Κυριακή καμιά 1000άρα χιλιόμετρα αυθημερόν, να ανέβει και 1-2 βουνά και τη Δευτέρα να σηκωθεί να πάει δουλειά, χωρίς να αισθάνεται ότι τον "πάτησε τρένο".
Σε ευχαριστώ φίλε!:beer:
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μυϊκό υπόβαθρο. Ήμουν παίχτης μπάσκετ μέχρι τα 18 σε ομάδα, δηλαδή προπονήσεις καθημερινά με 1-2 ρεπό μόνο και αγώνες (έκανα και βάρη μια 3ετία γεμάτη). Μετά φοιτητής δεν έκανα τίποτα απο γυμναστική. Το σώμα θυμάται σίγουρα αλλά θέλει χρόνο να επανέλθει. Δηλαδή ακόμα θυμάμαι την 1η μου πεζοπορία στον Γράμμο και τη Γκιστόβα το 2015 μετά απο πολλά χρόνια απραξίας. Ένιωθα ότι θα ανατιναχτούν τα πνευμόνια μου. Μετά ήμουν πιασμένος για μια βδομάδα και πόναγα παντού.
Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται για κάποια χρόνια μέχρι που απο κάποιο σημείο και μετά το σώμα επανήλθε παρόλο που είμαι 30 κιλά βαρύτερος συγκριτικά με την εποχή που έπαιζα μπάσκετ. Πλέον πάω, περπατάω χιλιόμετρα σε τέτοια τεραίν και είμαι ελάχιστα πιασμένος για 2-3 μέρες. Ενδιάμεσα μέσα στη βδομάδα δεν κάνω καθόλου γυμναστική αν και θα το ήθελα. Δεν υπάρχει χρόνος και όρεξη δυστυχώς. Όμως σίγουρα κάποιος χωρίς υπόβαθρο θα χρειαστεί και μεσοβδόμαδη ενασχόληση.
Μεγάλες μονοήμερες όμως κάνω πολλά χρόνια παρόλο που δεν περπάταγα μέχρι το 2015. Θέλει και αυτό μια συνήθεια. Επίσης χρειάζεται μια ψυχολογική προετοιμασία. Συγκέντρωση και πίστη ότι θα πετύχεις τον στόχο σου. Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε την ψυχική δύναμη και το μυαλό. Και αυτά γυμνάζονται και σκληραγωγούνται. Πως ήταν οι παλιοί που έκαναν αδιανόητα πράγματα για τα σημερινά δεδομένα? Κάποιοι που ζούσαν στα χωριά και περπάταγαν μέρες για να πάνε να πάρουν προμήθειες απο τα πιο κεντρικά σημεία και να επιστρέψουν? Κάπως έτσι.
doctoras
18/05/2022, 18:31
δεν υπάρχεις ρε φίλε!!
εγω πέρα απο τα προαπαιτούμενων που αναφέρετε δηλαδή αντοχή, ικανότητα, ψυχική δύναμη εστίασα σε ένα ακόμη παράγοντα τα ζώα που ζουν εκεί όπως σκυλιά σε αγέλες και τα αγρια ζώα.
Φυσικά και ο άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος απο αυτά οσο αναφορά την καταστροφή του οικοσυστήματος, όμως αν τύχει το πέρασμα σου να περνάει απο μια ψιλοεγκαταλελλημένη στάνη με πεινασμένα μαντρόσκυλα αυτόχθονες εκεί μπορεί η επικινδυνότητα να γίνει μεγαλύτερη..
Πέρασμα αγριογουρουνου την εποχή του κυνηγίου που τους έχουν παρει στο κατώφλι κυνηγόσκυλα, ελάφια που κόβουν με χίλια κάθετα τον χωματόδρομο τρομαγμένα και πολλά άλλα
Είναι περιπτώσεις που πρεπει να έχεις μια σχετική προετοιμασία.
Φυσικά η καλή ψυχολογία και ψυχραιμία είναι πολύ καλός οιωνός αλλά η προετοιμασία πρέπει να υφίσταται είτε για να επιστρέψεις πίσω στους αγαπημένους σου είτε αν στραβώσει να σε βρούνε εύκολα
Είμαι σίγουρος μετά απο τόσα οδοιπορικά το εχεις καλύτερα απο όλους, ίσως καλύτερα και απο επαγγελματίες του είδους, απλώς οι ανησυχίες μου είναι σχετικά με το τι κανω αν στραβώσει. Και πόσο έτοιμος νιώθω να το αντιμετωπίσω
δεν υπάρχεις ρε φίλε!!
εγω πέρα απο τα προαπαιτούμενων που αναφέρετε δηλαδή αντοχή, ικανότητα, ψυχική δύναμη εστίασα σε ένα ακόμη παράγοντα τα ζώα που ζουν εκεί όπως σκυλιά σε αγέλες και τα αγρια ζώα.
Φυσικά και ο άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος απο αυτά οσο αναφορά την καταστροφή του οικοσυστήματος, όμως αν τύχει το πέρασμα σου να περνάει απο μια ψιλοεγκαταλελλημένη στάνη με πεινασμένα μαντρόσκυλα αυτόχθονες εκεί μπορεί η επικινδυνότητα να γίνει μεγαλύτερη..
Πέρασμα αγριογουρουνου την εποχή του κυνηγίου που τους έχουν παρει στο κατώφλι κυνηγόσκυλα, ελάφια που κόβουν με χίλια κάθετα τον χωματόδρομο τρομαγμένα και πολλά άλλα
Είναι περιπτώσεις που πρεπει να έχεις μια σχετική προετοιμασία.
Φυσικά η καλή ψυχολογία και ψυχραιμία είναι πολύ καλός οιωνός αλλά η προετοιμασία πρέπει να υφίσταται είτε για να επιστρέψεις πίσω στους αγαπημένους σου είτε αν στραβώσει να σε βρούνε εύκολα
Είμαι σίγουρος μετά απο τόσα οδοιπορικά το εχεις καλύτερα απο όλους, ίσως καλύτερα και απο επαγγελματίες του είδους, απλώς οι ανησυχίες μου είναι σχετικά με το τι κανω αν στραβώσει. Και πόσο έτοιμος νιώθω να το αντιμετωπίσω
Όσον αφορά τα σκυλιά τα έχουμε συζητήσει ξανά σε κάποιο θέμα αλλά δε θυμάμαι σε ποιό. Τα σκυλιά πρέπει να νιώσουν ότι είσαι πιο δυνατός, ήδη σε βλέπουν γίγαντα απλά πρέπει να το δείξεις και εκεί οπότε αν φοβάσαι υπάρχει ένα θέμα. Προσωπικά δεν έχω εφαρμόσει κάποια άλλη τεχνική εκτός απο την πανάρχαια της δυνατής βοής και της όρθωσης αναστήματος πάντα κατα μέτωπο. Ποτέ δεν τρέχουμε στην αντίθετη κατεύθυνση και ποτέ δε γυρνάμε πλάτη ακόμη και λύκο να δούμε. Αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν φοβάμαι γιατί ξέρω πως λειτουργούν τα ζώα οπότε δεν ξέρω να δώσω συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος φοβάται. Ίσως κάποιος έχει εμπειρία απο διάφορες συσκευές υπερήχων κλπ. Δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά.
Ελάφι έχει τύχει να αποφύγω σε χωματόδρομο τελευταία στιγμή. Ήταν στα Ζαγοροχώρια και είμαι τυχερός που ήμουν με το NC γιατί αν ήμουν με κανα Τενερέ θα πήγαινα με διπλάσια km και θα το είχα καρφώσει.
Απο ασφάλεια τώρα. Δουλεύω την εφαρμογή Enduro Tracker και 2 άνθρωποι βλέπουν κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκομαι. Εννοείται όμως δε συμπεριφέρομαι σαν να ξέρουν που είμαι, προσπαθώ να κινούμαι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και με γνώση του οτι είμαι εντελώς μόνος μου.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/05/2022, 07:17
Όσον αφορά τα σκυλιά τα έχουμε συζητήσει ξανά σε κάποιο θέμα αλλά δε θυμάμαι σε ποιό. Τα σκυλιά πρέπει να νιώσουν ότι είσαι πιο δυνατός, ήδη σε βλέπουν γίγαντα απλά πρέπει να το δείξεις και εκεί οπότε αν φοβάσαι υπάρχει ένα θέμα. Προσωπικά δεν έχω εφαρμόσει κάποια άλλη τεχνική εκτός απο την πανάρχαια της δυνατής βοής και της όρθωσης αναστήματος πάντα κατα μέτωπο. Ποτέ δεν τρέχουμε στην αντίθετη κατεύθυνση και ποτέ δε γυρνάμε πλάτη ακόμη και λύκο να δούμε. Αλλά όπως έχω ξαναπεί δεν φοβάμαι γιατί ξέρω πως λειτουργούν τα ζώα οπότε δεν ξέρω να δώσω συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος φοβάται. Ίσως κάποιος έχει εμπειρία απο διάφορες συσκευές υπερήχων κλπ. Δεν ξέρω αν κάνουν δουλειά.
Ελάφι έχει τύχει να αποφύγω σε χωματόδρομο τελευταία στιγμή. Ήταν στα Ζαγοροχώρια και είμαι τυχερός που ήμουν με το NC γιατί αν ήμουν με κανα Τενερέ θα πήγαινα με διπλάσια km και θα το είχα καρφώσει.
Απο ασφάλεια τώρα. Δουλεύω την εφαρμογή Enduro Tracker και 2 άνθρωποι βλέπουν κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκομαι. Εννοείται όμως δε συμπεριφέρομαι σαν να ξέρουν που είμαι, προσπαθώ να κινούμαι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και με γνώση του οτι είμαι εντελώς μόνος μου.
Έλα ρε Βασίλη! Υπάρχει τέτοια εφαρμογή?Μήπως να έλεγες περί τίνος πρόκειται! Ίσως να βοηθήσεις κάποια άτομα!
doctoras
19/05/2022, 07:26
Έλα ρε Βασίλη! Υπάρχει τέτοια εφαρμογή?Μήπως να έλεγες περί τίνος πρόκειται! Ίσως να βοηθήσεις κάποια άτομα!
Κοπελι γκουγκλαροντας πας στην πολη
https://youtu.be/ZGhXT5ak6J0
Σε android κατεβάζετε την εφαρμογή enduro tracker και δημιουργείτε ένα όνομα γκρουπ στο οποίο θα είστε μόνο όσοι θέλετε. Μόλις την ανοίγει ο καθένας βλέπει που βρίσκονται τα μέλη του γκρουπ αλλά και τον εαυτό του στον χάρτη. Πολυ χρήσιμη.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/05/2022, 19:05
Ευχαριστώ παιδιά! Πολύ χρήσιμο!
Όχι για εμένα! Εγω και το εντουρο έχουμε χωρίσει προ πολλού :lol:
George_M.
19/05/2022, 21:27
Σταθερα ξεπερνας καθε φορα τα ορια κ τον ευατο σου φιλε Βιλλ!
αντε φετος το πηγες τρενο κ ζυγωνεις πλεον στον στοχο σου!!:beer:
(η εφαρμογη αυτη δουλευει κ χωρις δυκτιο/δεδομενα Βιλλ?)
Σταθερα ξεπερνας καθε φορα τα ορια κ τον ευατο σου φιλε Βιλλ!
αντε φετος το πηγες τρενο κ ζυγωνεις πλεον στον στοχο σου!!:beer:
(η εφαρμογη αυτη δουλευει κ χωρις δυκτιο/δεδομενα Βιλλ?)
Να σαι καλά Γιώργαρε! Πράγματι πλησιάζω αρκετά στο στόχο μου! Ναι η εφαρμογή δουλεύει μόνο με τοποθεσία. Δηλαδή σε βλέπουν στάνταρ οι υπόλοιποι του γκρουπ.Αν δεν έχεις δεδομένα ίσως δε μπορείς να τους δεις εσύ ομως μιας και δε θα φορτώνει τον χάρτη. Νομίζω έτσι είχα δει μια φορά που δεν είχα σήμα.
asxetost
03/09/2022, 20:09
Τι έκανες ρε αδερφέ;; Πάντα άξιος και όρθιος!