View Full Version : Μπουφαν και προστατευτικά
Θα ήθελα να ρωτήσω αν εσείς βγάζετε τα προστατευτικά των μπουφαν για καθημερινή χρήση. Είτε είναι χειμερινό είτε καλοκαιρινό.
Προσωπικά για καθημερινή χρήση (δουλειά, βόλτα..) τα έχω αφαιρέσει.
Κάτι φίλοι κάνουν το ίδιο, είναι πιο άνετα.
Θα τα τοποθετήσω μόνο αν πάω κανένα ταξίδι,εκδρομή
Τώρα θα μου πείτε τι τα πήρες αν τα χρησιμοποιείς μόνο μια στο τόσο, η στραβή μπορεί να γίνει και 10 μέτρα από το σπίτι, άλλο θέμα αυτό. Το θέμα είναι τι κάνετε
Ποιος ο λόγος να φοράς καλοκαιρινό μπουφάν αν όχι οι προστασιες;;;
Προφανώς και έχω τις προστασίες πάνω, ακόμα και όταν πηγαίνω στο περίπτερο.
Με την ίδια λογική που φοράω το κράνος, φοράω και μπουφάν, γάντια και μποτάκια μηχανής.
Δεν καβαλαω ποτέ χωρίς αυτά και πάντα με τις προστασίες πάνω.
basilis_k6
24/05/2022, 20:36
Γιατι να φορας μπουφαν μηχανης χωρις προστασιες. φορα ενα τζιν.
δεν βγαζει νοημα αυτο...
motojojo
24/05/2022, 20:56
Έχω βγάλει μόνο την πλάτη για να διπλώνει πιο εύκολα το μπουφάν όταν δεν το φοράω αλλά και να μην δυσκολευομαι με το backpack.
Οι υπολοιπες προστασίες δεν με ενοχλουν.
Για τις εντός πολης μετακινήσεις.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν εσείς βγάζετε τα προστατευτικά των μπουφαν για καθημερινή χρήση. Είτε είναι χειμερινό είτε καλοκαιρινό.
Τώρα θα μου πείτε τι τα πήρες αν τα χρησιμοποιείς μόνο μια στο τόσο, η στραβή μπορεί να γίνει και 10 μέτρα από το σπίτι, άλλο θέμα αυτό. Το θέμα είναι τι κάνετε
Ναι , κανονικά οι προστασίες. Στο παντελόνι μπορεί να τις βγάλω , άμα έχει περπάτημα στο μέρος που έχω φτάσει, μετά τις ξαναβάζω.
Ακουγεσαι να μη βολευεσαι , θα πρότεινα να δοκιμάσεις κ άλλες προτάσεις πχ η Revit έχει ιδιαίτερα λεπτή Seesoft προστασία που παρέχει εφάμιλλη των υπολοίπων κάλυψη , λένε
Vassilis
24/05/2022, 22:45
Οχι.
Οι προστασίες βγαίνουν μόνο όταν πρόκειται να πλυθεί το μπουφάν. Χωρίς αυτές είναι σαν να μη φοράς τίποτα. Δεν προσφέρει προστασία το ύφασμα του μπουφάν.
o_gavros
25/05/2022, 06:44
Δεν υπάρχει νόημα να φοράς μπουφάν μηχανής αν είναι να βγάζεις τις προστασίες. Θα έπρεπε να είναι θεμελιώδες τώρα πια.
Μου κάνει εντύπωση πως στο ιντερνετ οι απαντήσεις είναι αυτές που είναι (οι σωστές) αλλά στην πράξη βλέπω άλλα. Σε σχέση με γνωστούς και φίλους εννοώ.
o_gavros
25/05/2022, 16:12
στο ιντερνετ απαντήσαν 4-5 νοματαίοι. είναι αυτό επαρκές δείγμα του τι γίνεται έξω;
θα περιμένουμε να μαζευτούνε κι άλλοι νοματαίοι χωρίς να σημαίνει ότι αν εμφανιστούν 10 εδώ αυτό γίνεται κι έξω. Εξάλλου όλοι κράζουν τις διάφορες ταρζανιές αλλά στο δρόμο δε προλαβαίνεις να μετράς ταρζανιές
Dr.Monty
25/05/2022, 18:14
Εγω χωρις κρανος γάντια και μπουφαν δεν μπορω να καβαλήσω τη μηχανή ουτε σβηστή. Και αυτο γιατι μεγάλωσα μέσα στο φόρουμ πολυ πριν παρω μηχανη. Νομιζα οτι επειδη απαντανε 2-3 σοβαροι ανθρωποι για τον εξοπλισμο εδω μεσα, οτι ετσι ειναι και στον έξω κόσμο.
Πλέον τους παρατηρω όλους εκει εξω. Ειναι τρομερά μικρο το ποσοστο που φοράει μπουφαν και γάντια. Απτην άλλη, το κράνος θεωρω ότι σε πολυ μεγάλο βαθμο χρησιμοποιείται
Εγω χωρις κρανος γάντια και μπουφαν δεν μπορω να καβαλήσω τη μηχανή ουτε σβηστή. Και αυτο γιατι μεγάλωσα μέσα στο φόρουμ πολυ πριν παρω μηχανη. Νομιζα οτι επειδη απαντανε 2-3 σοβαροι ανθρωποι για τον εξοπλισμο εδω μεσα, οτι ετσι ειναι και στον έξω κόσμο.
Πλέον τους παρατηρω όλους εκει εξω. Ειναι τρομερά μικρο το ποσοστο που φοράει μπουφαν και γάντια. Απτην άλλη, το κράνος θεωρω ότι σε πολυ μεγάλο βαθμο χρησιμοποιείται
καμία σχέση. μέτρα τώρα το καλοκαίρι πόσους θα δεις σε μηχανή με μαγιο-σορτς και σαγιονάρες. Για γάντια, σε αστικό περιβάλλον και λίγο πιο έξω δε θα δεις κανέναν. Μόνο αν βγεις εθνική. Μπουφαν μια από τα ίδια. Αυτά τα βλέπουμε όλοι, δεν είναι κάτι κρυφό.
basilis_k6
25/05/2022, 19:58
καμία σχέση. μέτρα τώρα το καλοκαίρι πόσους θα δεις σε μηχανή με μαγιο-σορτς και σαγιονάρες. Για γάντια, σε αστικό περιβάλλον και λίγο πιο έξω δε θα δεις κανέναν. Μόνο αν βγεις εθνική. Μπουφαν μια από τα ίδια. Αυτά τα βλέπουμε όλοι, δεν είναι κάτι κρυφό.
ξερω εναν που φοραει μπουφαν μηχανης χωρις πλαστικα γιατι δεν εχει αλλο μπουφαν προχειρο.
εγω δεν φοραω μπουφαν μηχανης σε πολλες διαδρομες, αλλα να βγαλω τις προστασιες και να το φορεσω γιατι?
εξω οι μισοι και βαλε δεν φορανε κρανος. στα μοτοφορουμ μπαινουν αυτοι που εχουν χομπυ τη μηχανη, οχι για μετακινηση. λογικο να παιρνεις πιο σωστες απαντησεις.
AristidisZ
26/05/2022, 07:19
θα περιμένουμε να μαζευτούνε κι άλλοι νοματαίοι χωρίς να σημαίνει ότι αν εμφανιστούν 10 εδώ αυτό γίνεται κι έξω. Εξάλλου όλοι κράζουν τις διάφορες ταρζανιές αλλά στο δρόμο δε προλαβαίνεις να μετράς ταρζανιές
Ταρζανια είναι να μη φοράς κράνος, να περνάς κάνα κόκκινο, να πηγαίνεις ανάποδα σε μονόδρομους κλπ
Το να φοράς ένα εξ’ορισμού άβολο και άκομψο ρούχο χωρίς να καρπώνεσαι το όποιο όφελος μπορεί να σου προσφέρει, δεν το λες ταρζανια, μάλλον μαλακια το λες
Και εγώ πχ γήπεδο χειμώνα πάω με πολιτικό μπουφάν, γιατί νιώθω άβολα να κάθομαι 3 ώρες με το μπουφάν της μηχανής
Αλλά δε βρίσκω τον παραμικρό λόγο να μπω στη διαδικασία βάλε βγάλε επενδύσεις, δε βλέπω κανέναν νόημα
Εκτός και αν δεν έχεις άλλο ρούχο να βάλεις οποτε πάω πάσο
Ταρζανια είναι να μη φοράς κράνος, να περνάς κάνα κόκκινο, να πηγαίνεις ανάποδα σε μονόδρομους κλπ
Το να φοράς ένα εξ’ορισμού άβολο και άκομψο ρούχο χωρίς να καρπώνεσαι το όποιο όφελος μπορεί να σου προσφέρει, δεν το λες ταρζανια, μάλλον μαλακια το λες
Και εγώ πχ γήπεδο χειμώνα πάω με πολιτικό μπουφάν, γιατί νιώθω άβολα να κάθομαι 3 ώρες με το μπουφάν της μηχανής
Αλλά δε βρίσκω τον παραμικρό λόγο να μπω στη διαδικασία βάλε βγάλε επενδύσεις, δε βλέπω κανέναν νόημα
Εκτός και αν δεν έχεις άλλο ρούχο να βάλεις οποτε πάω πάσο
Να μην πηγαίνεις/πηγαίνετε γήπεδο με την μηχανή... Ομοίως, σινεμά! ;)
doctor_john
26/05/2022, 07:46
Νομίζω πολλοί φοράμε κάποιο δίχτυ με προστασίες (https://www.motoraid.eu/protection-belts/revit-protector-jacket-proteus) και ενα σκληρό αντιανεμικό απο έξω.
Είναι μια λύση στην πόλη..
Dr.Monty
26/05/2022, 08:06
καμία σχέση.
:confused: το ίδιο γράψαμε
basilis_k6
26/05/2022, 14:20
πολυυυυ σωστο
AristidisZ
26/05/2022, 14:22
Γήπεδο και συναυλίες, είναι το νο. 1 που η μηχανή είναι απαραίτητη...
Ε εντάξει, 20 χρόνια το κάνω, 2 κλειδαριές χρησιμοποιώ, έχω ασφάλεια κλοπής, ΟΚ, το μηχανάκι είναι για να μας εξυπηρετεί, δεν θα παλαβώσω κιόλας :beer:
lykourgi
26/05/2022, 21:18
Σοφή κουβέντα.
Μου κάνει εντύπωση πως στο ιντερνετ οι απαντήσεις είναι αυτές που είναι (οι σωστές) αλλά στην πράξη βλέπω άλλα. Σε σχέση με γνωστούς και φίλους εννοώ.
Αν κατάλαβα καλά ήρθες εδώ να ρωτήσεις τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα για να βγάλεις συμπέρασμα τι γίνεται εκεί έξω;
Πήγαινε ρώτα εκεί έξω.
ΥΓ: Στο ερώτημα, φυσικά και όχι και ούτε ξέρω και κανέναν που το κάνει. Πολλούς που δε φοράνε τζάκετ κανέναν που να πληρώνει τζάκετ για να το αχρηστέψει μετά.
borgiriadis1
01/06/2022, 13:34
Μάλλον το μπουφάν που φοράς είναι πολύ άβολο. Όχι μόνο δεν τις βγάζω (βασικά βαριέμαι να τις βγάλω και κατά το πλύσιμο πολλές φορές), αλλά έχει τύχει να προσθέσω κιόλας σε μπουφάν που ενώ είχε υποδοχή δεν είχε προστασία (πλάτης, για να σε υποχρεώσουν να την πάρεις χώρια).
Να προσθέσω κτ στην συζήτηση που έχει ενδιαφέρον. Χωρίς να έχω δείγμα από πολλές πόλεις, στη Θεσσαλία γενικά το κράνος πλέον είναι συνήθεια. Τόσο πολύ που μας κάνει εντύπωση αν κάποιος δεν φοράει. Δεν μιλάω για μπουφάν γάντια κλπ που κ εγώ γνωρίζοντας ότι δεν είναι σωστό σε μικρή απόσταση δεν θα τα βάλω, άλλα νομίζω οτι τουλάχιστον ως προς το κράνος εξελληνιζόμαστε σαν χώρα (αν συμβαίνει και στις άλλες πόλεις)
Μάλλον το μπουφάν που φοράς είναι πολύ άβολο. Όχι μόνο δεν τις βγάζω (βασικά βαριέμαι να τις βγάλω και κατά το πλύσιμο πολλές φορές), αλλά έχει τύχει να προσθέσω κιόλας σε μπουφάν που ενώ είχε υποδοχή δεν είχε προστασία (πλάτης, για να σε υποχρεώσουν να την πάρεις χώρια).
Να προσθέσω κτ στην συζήτηση που έχει ενδιαφέρον. Χωρίς να έχω δείγμα από πολλές πόλεις, στη Θεσσαλία γενικά το κράνος πλέον είναι συνήθεια. Τόσο πολύ που μας κάνει εντύπωση αν κάποιος δεν φοράει. Δεν μιλάω για μπουφάν γάντια κλπ που κ εγώ γνωρίζοντας ότι δεν είναι σωστό σε μικρή απόσταση δεν θα τα βάλω, άλλα νομίζω οτι τουλάχιστον ως προς το κράνος εξελληνιζόμαστε σαν χώρα (αν συμβαίνει και στις άλλες πόλεις)
Στο Βόλο , που ήμανε παλαιότερα, έχω έρθει 2 φορές φέτος και έπαθα πλάκα με το πόσος πολύς κόσμος ΔΕΝ φορά κράνος.
Για Λάρισα κλπα , έχω απο πέρυσι και δεν θυμάμαι να μου έμεινε κάτι αρνητικό.
borgiriadis1
02/06/2022, 08:15
Στο Βόλο , που ήμανε παλαιότερα, έχω έρθει 2 φορές φέτος και έπαθα πλάκα με το πόσος πολύς κόσμος ΔΕΝ φορά κράνος.
Για Λάρισα κλπα , έχω απο πέρυσι και δεν θυμάμαι να μου έμεινε κάτι αρνητικό.
Εχω καιρό να πάω Βόλο βέβαια (ισχύει αυτό που λες), αλλά η χειρότερη μλκια μου είναι ότι θεώρησα ότι η Μαγνησία δεν είναι στη Θεσσαλία.:p
motojojo
02/06/2022, 12:22
Εχω καιρό να πάω Βόλο βέβαια (ισχύει αυτό που λες), αλλά η χειρότερη μλκια μου είναι ότι θεώρησα ότι η Μαγνησία δεν είναι στη Θεσσαλία.:p
Καθολου μλκια.
Είναι στην Αυστρία :lol:
Λίγο πιο μετά τη Λαριζόνα.