View Full Version : Από 300 cc σκούτερ σε μηχανή έως 300 cc
Kickstart
28/06/2022, 08:12
καλοτάξιδα αμφοτεροι...και μην...χαθούμε. Να δίνετε κατα καιρούς κανα ρεπορταζ πως πάμε απο άποψη λειτουργίας μοτέρ, φθοράς πλαστικών, εικόνα σε πλαίσιο βίδες ενώσεις κτλ.
Αυτά δλδ που μας προβληματιζουν ολους και στεκομαστε σκεπτικοί απέναντι στις κινεζικές προτάσεις...
Μέσα από άπειρο νυχτερινό διάβασμα και μελέτη βίντεο, πιστεύω από όλους τους κινέζους η voge το πάει σωστά το γράμμα και άμα συνεχίσει στον ίσιο δρόμο θα πάρει μεγάλο μερίδιο στις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις.
Μέσα από άπειρο νυχτερινό διάβασμα και μελέτη βίντεο, πιστεύω από όλους τους κινέζους η voge το πάει σωστά το γράμμα και άμα συνεχίσει στον ίσιο δρόμο θα πάρει μεγάλο μερίδιο στις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις.
Και 'γώ στο ίδιο κατέληξα. Αν και πολύ επιφυλακτικός στα κινέζικα αρχικά φαίνεται η voge να προσπαθεί να ανεβάσει ποιότητα αρκετά. Δοκίμασα το xsr125 της yamaha και το voge 300acx και το δεύτερο μου φάνηκε πολύ πιο προσεγμένο. Βέβαια καινούργια εταιρεία και πολλά μπορεί να πάνε στραβά στο χρόνο αλλά θα δούμε.
Καλοτάξιδο!
Dilliger
28/06/2022, 08:41
Καλημέρα. Καλοτάξιδα σε όλους.
Μόνο να επισημάνω πως για το 300ds στην δοκιμή που έκανε το περιοδικό moto, ο Μεντής είπε τα χειρότερα για τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης. Έως κ επικίνδυνα όταν είναι κρύα. Κατά τα άλλα το έβγαζαν σούπερ το μηχανάκι χωρίς αλλά θέματα.
Οπότε το αναφέρω για να το έχετε υπόψιν. Εγώ αν θα το πάρω θα τα αλλάξω την ίδια μέρα. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά..
doctoras
28/06/2022, 08:48
η voge δομικά-κατασκευαστικά φαίνεται να είναι πιο κοντά στους ιάπωνες συγκριτικά με τους υπόλοιπους κινέζους, μετά η cfmoto, μετά η benelli και οι έπονται οι υπόλοιποι και μικρότεροι εμπορικά
Επειδή ειναι θυγατρική της loncin, με την loncin να μεσουρανεί εμπορικά, θα έχει μέλλον.
Το αν τα μέταλλα που χρησιμοποιούν στα πατρόν αντίγραφα klx300 / cb500x ειναι εφάμιλλης ποιότητας/πιστότητας θα διαπιστωθεί απο την αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια
Καλημέρα. Καλοτάξιδα σε όλους.
Μόνο να επισημάνω πως για το 300ds στην δοκιμή που έκανε το περιοδικό moto, ο Μεντής είπε τα χειρότερα για τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης. Έως κ επικίνδυνα όταν είναι κρύα. Κατά τα άλλα το έβγαζαν σούπερ το μηχανάκι χωρίς αλλά θέματα.
Οπότε το αναφέρω για να το έχετε υπόψιν. Εγώ αν θα το πάρω θα τα αλλάξω την ίδια μέρα. Δεν είναι να παίζουμε με αυτά..
Έχω το ACX και τα λάστιχα είναι μια χαρά, δοκιμασμένα και σε φρεναρίσματα πανικού. Σε βρεγμένο δεν έχω άποψη. Καλύτερα να μεταφέρουμε την συζήτηση στο ανάλογο θέμα για συγκεντρωμένη πληροφόρηση. https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160070 Με το καλό να παραλάβετε.
Έχω το ACX και τα λάστιχα είναι μια χαρά, δοκιμασμένα και σε φρεναρίσματα πανικού. Σε βρεγμένο δεν έχω άποψη. Καλύτερα να μεταφέρουμε την συζήτηση στο ανάλογο θέμα για συγκεντρωμένη πληροφόρηση. https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160070 Με το καλό να παραλάβετε.
Ομοίως και για το ac.....
Σίγουρα θα ενημερώσω για ότι δω στο μηχανάκι!
Βρε ένας καθρέπτης δεν πειράζει !!!!
Και σκούτερ που είχα και αμάξι μεταχειρισμένα ήταν γιατί δεν υπήρχε το χρήμα για καινούργιο. Βέβαια τα προσέχω όλα τόσο πολύ , όχι πχ να το πλύνω μην δεν φανεί ωραίο αλλά να το κάνω σέρβις κτλ .
Οπότε ακόμη και τα μεταχειρισμένα άντεχαν στα χέρια μου !!!!
Η παραγγελία έγινε και από μένα !!!
300 ds
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή πρόταση!!!!
Προσφέρει όσα θέλω .
Είναι ίσως η πιο φθηνή πρόταση της αγοράς , ούτε σκούτερ 300 δεν βρίσκεις σε αυτή την τιμή .
Μακάρι όλα να πάνε καλά
Καλοτάξιδο φίλε.. και πάντα όρθιος...
Κανένα σκόντο στην τιμή έπαιξε από το κατάστημα;
Σκοντο στην τιμή όχι. Είχα δύο δώρα . Μπαγαζιερα μεγάλη ( όχι της voge ) και συναγερμό. Βέβαια μόλις το πάρω στα χέρια μου θα ενημερώσω αν όλα πήγαν καλά !
Ενημέρωσε μας για το όχημα, πάντα όρθιος, καλορίζικο!!!
Έχω καταλάβει το voge 300 ds και θα σας πω την εξέλαβα.
Καταρχάς η οδηγική μου εμπειρία είναι πολύ μικρή . Έχω οδηγήσει λίγες φορές translap 700 , mt 03 . Το βασικό μου μηχανάκι ήταν sym citycom 300 .
Στενοχωρεθηκα όσο έφευγε από μένα το σκούτερ . Μου είχε λύσει τα χέρια με όλα τα καλά του σκούτερ.
Η μετάβαση στο voge έγινε ύστερα από αρκετό ψάξιμο και ελπίζω να μου βγει σε καλό .
Για τα χρήματα του το θεωρώ άψογο. Αν βγει και καλό τότε θεωρώ πως είναι vfm .
Δεν συγκρίνεται με το σκούτερ σε θέμα αναρτήσεων , οδηγικής συμπεριφοράς κτλ κτλ . Δεν είναι βάρη για μηχανή οπότε κίνησε σχετικά εύκολα και στην πόλη .
Το μόνο αρνητικο που είδα είναι ότι έχει θέμα με το να μπουν οι ταχύτητες , κυρίως η δευτέρα και η κενή στο φανάρι . Ο μηχανικός μου είπε ότι θέλει στρώσιμο και είναι φυσιολογικό .
Δεν έχω κάνει ούτε 30 χιλιόμετρα βέβαια , αυτό για τα θετικά και το αρνητικό.
Ρωτήστε με ότι θέλετε....
Το μόνο αρνητικο που είδα είναι ότι έχει θέμα με το να μπουν οι ταχύτητες , κυρίως η δευτέρα και η κενή στο φανάρι . Ο μηχανικός μου είπε ότι θέλει στρώσιμο και είναι φυσιολογικό.
Κανένα θέμα με το κιβώτιο γενικότερα, την νεκρά την βρίσκω πάντα. Θα στρώσει.
Έχω κάνει μόλις 10 χιλιόμετρα. Δεν θέλει κάποια ρύθμιση κατά την γνώμη σου σωστά ; Πότε περίπου να αρχίσω να ανησυχώ αν δεν στρώσει;
Έχω κάνει μόλις 10 χιλιόμετρα. Δεν θέλει κάποια ρύθμιση κατά την γνώμη σου σωστά ; Πότε περίπου να αρχίσω να ανησυχώ αν δεν στρώσει;
Κι εμένα ότι είπε ο Λάκης.
Εγώ επειδή ανεβάζω τις ταχύτητες με τα ακροδάχτυλα και έχει σχετικά μεγάλη διαδρομή ο λεβιές, έβαλα τον μηχανικό στο σέρβις που έκανα προχθές να κατεβάσει ένα κλικ τον λεβιέ και δεν έχω ξαναχασεί ταχύτητα στο ανέβασμα.
Μπορείς να το δοκιμάσεις...
Κι εμένα ότι είπε ο Λάκης.
Εγώ επειδή ανεβάζω τις ταχύτητες με τα ακροδάχτυλα και έχει σχετικά μεγάλη διαδρομή ο λεβιές, έβαλα τον μηχανικό στο σέρβις που έκανα προχθές να κατεβάσει ένα κλικ τον λεβιέ και δεν έχω ξαναχασεί ταχύτητα στο ανέβασμα.
Μπορείς να το δοκιμάσεις...
Δεν χάνω ταχύτητα επειδή είναι ψιλά ο λεβιές αλλά επειδή κολλάνε. Δεν βάζει την κενή και δυσκολεύεται στην δευτέρα
Δεν χάνω ταχύτητα επειδή είναι ψιλά ο λεβιές αλλά επειδή κολλάνε. Δεν βάζει την κενή και δυσκολεύεται στην δευτέρα
Και σε μένα στα πρώτα χλμ. Το έκανε, θα στρώσει μετά την πρώτη αλλαγή λαδιών. Μην το πολυβγάζεις Εθνική οδό τώρα και ει δυνατόν, λόγω της ζέστης να αποφεύγεις την κίνηση τις ώρες που βαράει ο ήλιος.
Γενικά μιλώντας, το καλοκαίρι δεν είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος για στρώσιμο μοτέρ.
Όσα μηχανάκια έχω πάρει κούτα τα έπαιρνα πάντα τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη...
shamrock
16/01/2023, 01:51
[QUOTE=Bowleno;3134610]Αναρτήσεις είναι ίδιες, είναι λίγο πιο βαρύ λόγω πλαστικών και επειδή είναι ογκώδες, δυσκολεύει κάπως τις μανούβρες μέσα στην κίνηση.... Εσύ ξέρεις τι ανάγκες έχεις, σταθμίζεις και πράττεις....[/QUOΟι
Οι αναρτησεις ds300 και ac300 ΔΕΝ ειναι ιδιες
Στο ds ειναι μαλακοτερες, τα δοκιμασα και τα δυο